Dodaj do ulubionych

Hipokryzja germancow ,... (dla rownowagi) :)))

22.02.06, 17:17
Hehe , jacy dyskretni ,... "The database contains sensitive and highly
personal details about people who are still alive,"

uklony

============================================================================

Germany Denies Blocking Opening Holocaust Archive
===================================================
By David Crossland

Tucked in a small town in central Germany is the world's biggest archive on
the fate of millions of Holocaust victims and Nazi era slave laborers. The
United States and historians are calling for it to be opened up for research,
but claim Germany is refusing to do just that.

service.spiegel.de/cache/international/0,1518,402307,00.html

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Nie lepiej bylo zapomniec? 22.02.06, 18:06
      Otworza i co, znow sie bedziemy lomotac?

Widmo nowej wojny wolno ale nieublagalnie zbliza sie do Zachodu.

Izrael: jeden z produktow IIWS poklocil sie juz z wszystkimi sasiadami na amen.
      Pewnie bedzie chcial przylomotac Iranowi. I wybuchnie wojna religijns.

Rosja: chce znow swego imperium i cierpia, ze sie ich nikt nie boi. Woldia az
      przebiera nogami by komus przylomtac.

Polska: my na szczescie nie potrzebujemy wrogow zewnetrznych. Bedziemy sie
      lomotali miedzy soba.

PF
      • explicit Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 22.02.06, 18:37
        Z pewnoscia !!! Ale komu na tym zalezy , zeby rozdrapywac - Mnie czy tobie ?

Ja nie buduje muzeow holocaust'u w kazdej pipidowie , nie skubie 3-ciego
        pokolenia Niemcow , nie wysylam swoich dzieci z uzbrojonymi gorylami do Polski .

uklony
      • warmi2 Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 22.02.06, 18:56
        Ani Izrael ani Rosja nie sa zadnym zagrozeniem dla swiata.

Izrael glownie dlatego , ze jego polityka jest bazowana na zasadzie przetrwania a nie ekspansji a Rosja to kraj upadajacy (demograficznie i gospodarczo)

• explicit Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 22.02.06, 19:04
          Bull's shit , a aneksja Golan Hights to co to jest jak nie ekspansja ???

przysiad

==============================================================================

Izrael glownie dlatego , ze jego polityka jest bazowana na zasadzie przetrwania
          a nie ekspansji ,...
          • dana33 Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 23.02.06, 08:16
            aneksja golanu to najzwyklejszy krok obronny. poniewaz rozlupaniec gadasz a nie
            wiesz, to ci wyjasnie: dod 67 roku syryjczycy stali na wzgorzach golanu i
            strzelali do polozonych w dolnie pod wyzyna golan kibucow i moshawow israelskich
            jak do kaczek. kiedy im sie chcialo. dzien i noc. przez dziesiatki lat. golan
            zostal zdobyty i mozesz byc pewny, ze nie zostanie oddany. przynajmniej nie
            caly. nie da sie im znow okazji do strzelania do nas znow. doszlo?
            • explicit Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 23.02.06, 13:40
              To jest wasza opinia , reszta uwaza ze expansja , podobnie jak nielegalne
              osiedla na okupowanym terytorium i mur zbudowany na terytorium Palusow nie na
              waszym . Tym murem tez obcieliscie im ladny kawalek terytorium bo ok. 3 % ,
              jesli wierzyc UN ,...

uklony

=============================================================================

aneksja golanu to najzwyklejszy krok obronny. poniewaz rozlupaniec gadasz a nie
              wiesz, to ci wyjasnie: dod 67 roku syryjczycy stali na wzgorzach golanu i
              strzelali do polozonych w dolnie pod wyzyna golan kibucow i moshawow israelskich
              jak do kaczek. kiedy im sie chcialo. dzien i noc. przez dziesiatki lat. golan
              zostal zdobyty i mozesz byc pewny, ze nie zostanie oddany. przynajmniej nie
              caly. nie da sie im znow okazji do strzelania do nas znow. doszlo?
              • dana33 Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 23.02.06, 14:04
                jasne, ze reszta tak uwaza, dlaczego nie? nie oni byli ostrzeliwanie i nie oni
                beda, jesli sie zwroci caly golan syrii.
                lubie twoja objektywnosc, rozlupaniec.
                • explicit Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 23.02.06, 17:53
                  Bezpieczne granice gwarantuja ci dobre stosunki i wspolzycie z sasiadami , nie
                  armaty - Cus jak w lozku ,...

uklony

jasne, ze reszta tak uwaza, dlaczego nie? nie oni byli ostrzeliwanie i nie oni
                  beda, jesli sie zwroci caly golan syrii.

Och , och , nawet nie wiesz jak jestem wzruszony twoim wyznaniem ,...
                  lubie twoja objektywnosc, rozlupaniec.
                  • warmi2 Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 23.02.06, 18:58
                    No wiesz, to nie Zydzi nieustannie jecza o potrzebie "wymazania" Arabow z mapy .. i to nie Zydzi trzy razy probowali to wprowadzic w zycie.
            • grzegorz1948 [...] 24.02.06, 01:23
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • genom3 Dana o bosz a z kim ty rozmawiasz z tym gie? 24.02.06, 17:51
            • grzegorz1948 Re: Nie lepiej bylo zapomniec? 24.02.06, 22:22
              Polowe Golanu oddac a potem ciebie Danus jak slup soli postawic z miotla nad
              granica- twojej glupoty!!!
      • markv501 do PF 23.02.06, 03:51
        zapytaj sie splita co powiedzial kongresmanowi Ackermanowi, ktory wital go w
        USA.
        Co split powiedzial kkongresmanowi , ktory go wital?
        To tak a propos hipokryzji.
        pzdr
        • i-love-2-ski [...] 23.02.06, 18:04
          • krystian71 [...] 23.02.06, 18:52
            • markv501 Re: telepatia 23.02.06, 20:03
              zarowno split jak i pf nie potrzebuja obroncow, zadalem im pytanie, a jak
              wiadomo nie ma glupich pytan. W swoim czasie tobie tez zadalem pytanie, nie
              chciales odpowiedziec twoja sprawa. Jak powiedzialem split i pf nie potrzebuja
              obroncow natomiast ty jak dostajesz "trudne" pytanie to skaczesz pod babska
              spodnice.

Co do splita, to przyznaje, ze nie lubie jego obecnych wypowiedzi.O ile
              wiem przybyl on do stanow w 80-tych. Spotkalem pare osob z tej generacji,
              ktorzy w tych czasach przybyli do stanow - byli to dzialacze Solidarnosci i
              podziemia. Jestem pelen uznania dla tych ludzi. Przedstawiam ich amerykanskim
              znajomymy jako "heroes", uzywam amerykanskiego terminu. Amerykanie naduzywaja
              tego terminu. I rozumiem, ze split do tej grupy nalezal. Kiedy przybyl do
              stanow wital go (ich) kongresman z NY. Grupa tych ludzi dostala pewna opieke od
              panstwa i bardzo slusznie bo nawet z punktu widzenia merkantylnego polski ruch
              byl finansowym sukcesem dla stanow. Pewnie, po tylu latach nikt ( z tej grupy)
              juz nie ma zadnych przywilejow. Los (statystyka) moze dotknac niektorych tak ze
              znajda sie w trudnym polozeniu. Jesli, czego mu nie zycze, split znajdzie sie
              w trudnym polozeniu powinien udac sie do tego kongresmena, ktory go oczekiwal
              na nowojorskim lotnisku. Zaloze sie, ze ten pomoze.
              pzdr
              • polski_francuz Emigracja 23.02.06, 20:11
                No to sam odpowiedziales na twoje pytanie markv.

Dla mnie, i pewnie dla splita, sa to juz stare dzieje.

Jeden z moich kolegow ze studiow wlasnie tak wyladowal w Stanach. Wariatuncio
                ale zdolna chlopaka. Zostal jednym z szefow wojewodzkich Solidarnosci. Walesa
                byl dla niego Leszek.

Coz mozna powiedziec. Tym lepiej dla Stanow, tym gorzej dla Polski.

I dlatego tak sie wkurzam, ze nowi polskie bright brains marza o emigracji. I
                podpadam memu formumowemu przyjacielowi Krystianowi zkladajac watki "nie po
                linii".

Nie jest dobrze, ze tak jest.

PF
                • grzegorz1948 Re:P-F 24.02.06, 22:39
                  Obiecalem ci kiedys Update z sceny politycznej Polski posolidarnosciowej.
                  www.golimont.pl/stol1.php
                  Prawda ze duzo czytania tylko prosze cie nie obwoluj Kiszczaka swietym(bo on
                  chcialby za takiego uchodzic)ale tak poczytaj tez jak ci przysli
                  budowniczowie"POROZUMIENIA"wkradali sie w laski panow generalow.
                  www.uq.net.au/~zzwfrenk/ksiazki.htm
                  A tu masz troche o jednym co sie komunista nie klanial.Osobiscie znal go jeden
                  z kolegow.
                  • polski_francuz Re:P-F 24.02.06, 22:46
                    Ciekawa postac.

Historycznie mozna powiedziec, ze Jaruzel poczul szanse historyczna aby sie od
                    Ruskich uwolnic.

Bo zrozumial, ze Ruscy padaja a Gorby to troche blazen.

Kiszczak byl wykonawca.

Ale moze sie myle...

PF
                  • grzegorz1948 Re:P-F poprawka do drugie linku! 24.02.06, 22:47
                    members.iinet.net.au/~miroslaw/
                    Naprawde warto poczytac!
                    • polski_francuz Re:P-F poprawka do drugie linku! 24.02.06, 22:58
                      Ciekawe.

Czas idzie naprzod Grzesiek.

Mnie jeszcze zostalo kilkanascie lat do emerytury. I wtedy bede pisal. Ale nie
                      o sobie.

O historii w takim jednym momencie i w takim jednym miejscu. Ale wczesniej nie
                      1980:)

Pozdro

PF
                      • grzegorz1948 Re:P-F poprawka do drugie linku! 24.02.06, 23:33
                        No to mozesz mi mowic WUJU-ja jeszcze5lat i3miesiace.Teraz chce poczytac
                        troche i robie polowanie na ksiazki Wladimira Bukowskiego.
                        • polski_francuz Re:P-F poprawka do drugie linku! 24.02.06, 23:34
                          No to dobranoc staruszku:)

PF
                          • grzegorz1948 Re:P-F poprawka do drugie linku! 25.02.06, 00:19
                            Dobranoc dziecino.Niech ci sie aniolki przysnia!-Tak na Slasku kladlo sie
                            dzieci do lozka
                      • meerkat1 Re:P-F poprawka do Twojej opinii! 25.02.06, 08:46
                        O ile Konstantina Rokossowskiego mozna uwazac za sowieckiego patriote,

to agenta NKWD/KGB "Wolskiego" vel gen. Wojciecha J. mozna uwazac jedynie za
                        polskiego zdrajce, powiem byl nie tylko obywatelem polskim , ale i wyzszym
                        oficerem Wojska Polskiego!

Tak wiec nie moherowy beret, tylko ...CZAPA!
                        • meerkat1 Re:P-F poprawka do Twojej opinii! 25.02.06, 10:39
                          O agencie "Olinie" przez litosc nie wspomne! :-(
                        • grzegorz1948 Re:Rokossowski?! 25.02.06, 21:20
                          Stary dowcip:Rokossowski odjezdza z powrotem do swojej ojczyzny i zwraca sie do
                          Orzelka na slupie granicznym" Widzisz juz nie jestes tak ladny i dumny bos my
                          ci korone zdjeli" .Orzelek patrzy z ukosa na tego Rokossowskiego i mowi"
                          Chociaz bas mi wszystkie piora z dupy powyrywal to gwiazdy ze mnie nie zrobisz"
                          Z uklonami Komitet pozegnalny Rokossowskiego!
              • i-love-2-ski [...] 23.02.06, 21:20
                • krystian71 Re: telepatia 23.02.06, 22:33
                  nie wiem o czym pisal, nie chcialo mi sie doczytac i tylko mi wstyd,ze wlasnie
                  pod moj post sie podpial.
                  Mam nadzieje,ze zbytniej kompromitacji nie bylo...
              • explicit Re: telepatia 23.02.06, 22:41
                Zostaw to do oceny splitowi i zainteresowanym stronom , to powienes byl sie
                nauczyc po roku w tym kraju ,...
                zarowno split jak i pf nie potrzebuja obroncow, zadalem im pytanie, a jak
                wiadomo nie ma glupich pytan. W swoim czasie tobie tez zadalem pytanie, nie
                chciales odpowiedziec twoja sprawa. Jak powiedzialem split i pf nie potrzebuja
                obroncow natomiast ty jak dostajesz "trudne" pytanie to skaczesz pod babska
                spodnice.

W przeciwienstwie do ciebie mam gruba skore i wisza mi twoje wyznania , jak ci
                sie nie podoba to nie czytaj i nie odpowiadaj .

Co do Solidarnosci , mego wyjazdu i mojej krotkiej relacji z Rep Ackerman'em ,
                donosze ze wyjechalem z kraju zanim Solidarnosc powstala , moja dzialalnosc
                przed Solidarnoscia sprowadzala sie do wyprodukowania farby anilinowej w/g
                przedwojennej receptury i pomalowania kilku scian z antykomunistycznymi haslami
                na przygotowanych , (zagruntowanych z rusztowaniem) do reklam scianach i
                zwalenia rusztowania , zeby ludzie jadacy do pracy rano mogli poczytac .

Domowej produkcji farba anilinowa ma to do siebie przesiaka przez kilka warstw
                farby i zapobiega probom zamalowania sloganow , pozatym proby szukania malarzy
                przez bezpieke wachajaca po lokalnych sklepach z farbami konczyly sie fiaskiem .

Apropo's mojej relacji z Rep Akerman'm , jest bardziej banalna niz probujesz
                malowac , poprostu , komuchy nie chcieli pozwolic na emigracje corci , zeby nie
                uchodzic za bezduszny rezim obiecali ze moze mnie odwiedzic co bylo niemozliwe
                biorac pod uwage amerykanskie przepisy i moj status w Stanach (catch 22)

Ackerman zalatwil z Departamentem Stanu ze moze mnie odwiedzic mimo ze sie nie
                kwalifikowala z racji ze mialem zielona karte , a po cichu z wiza w konsulacie
                dostala koperte z dyplomatyczna pieczatka a w niej pozwolenie na pobyt w USA .

Biurokratyczne mumbo-jumbo tylko an imigration lawyer ci to wytlumaczy .

To ze wital corke ze mna na JFK przed kamerami TV zawdzieczam niczemu wiecej
                jak jego politycznym ambicjom i wykorzystania okazji expose za friko jego
                pomocy uwiklanemu w biurokratyczne przepisy i przepychanke dwoch zwalczajacych
                sie systemow emigrantowi .

Biorac pod uwage ile kosztuje minuta na dwoch nowojorskich networks i jednym
                lokalnym w dziennikach at 5 PM and 11 PM , wcale mu sie nie dziwie - Uwazam ten
                temat za zamkniety , nastepnym razem nie bede taki grzeczny ,...

przysiad

Co do splita, to przyznaje, ze nie lubie jego obecnych wypowiedzi.O ile
                wiem przybyl on do stanow w 80-tych. Spotkalem pare osob z tej generacji,
                ktorzy w tych czasach przybyli do stanow - byli to dzialacze Solidarnosci i
                podziemia. Jestem pelen uznania dla tych ludzi. Przedstawiam ich amerykanskim
                znajomymy jako "heroes", uzywam amerykanskiego terminu. Amerykanie naduzywaja
                tego terminu. I rozumiem, ze split do tej grupy nalezal. Kiedy przybyl do
                stanow wital go (ich) kongresman z NY. Grupa tych ludzi dostala pewna opieke od
                panstwa i bardzo slusznie bo nawet z punktu widzenia merkantylnego polski ruch
                byl finansowym sukcesem dla stanow. Pewnie, po tylu latach nikt ( z tej grupy)
                juz nie ma zadnych przywilejow. Los (statystyka) moze dotknac niektorych tak ze
                znajda sie w trudnym polozeniu. Jesli, czego mu nie zycze, split znajdzie sie
                w trudnym polozeniu powinien udac sie do tego kongresmena, ktory go oczekiwal
                na nowojorskim lotnisku. Zaloze sie, ze ten pomoze.
                • i-love-2-ski Re: telepatia 23.02.06, 22:47
                  ze tez ci sie chce z takim szpiclem nawijac. tu masz cos na rozgrzewke i popraw
                  sie na przyszlosc:)

Lulu was a prostitute, but she didn't want her grandma to know.
                  One day, the police raided a sex party at a hotel and arrested a whole group of
                  prostitutes, Lulu among them. The police took them outside and had all the
                  prostitutes line up along the driveway when suddenly, Lulu's grandma came by and
                  saw her granddaughter standing in line.
                  Grandma asked, "Why are you standing in line here, dear?"
                  Not willing to let her grandmother know the truth, Lulu told her grandmother
                  that the policemen were there passing out free oranges and she was just lining
                  up for some.
                  "Why, that's awfully nice of them. I think I'll get some for myself," and she
                  proceeded to the back of the line. A policeman was going down the line asking
                  for information from all of the prostitutes.
                  When he got to Grandma, he was bewildered and exclaimed, "Wow, still going at it
                  at your age? How do you do it?"
                  Grandma replied... " I just take my dentures out, rip the skin back and suck
                  them dry."
                  The policeman fainted.
                  • explicit Re: telepatia 23.02.06, 23:16
                    Do tego postu traktowalem go jak jednego z useful idiots koszernego coralu ,
                    next time zamiast grzecznej odpowiedzi ujrzy gwiazdki w oczach ,...

Podam to mojej significante one , lubi pomarancze ,...

uklony

ze tez ci sie chce z takim szpiclem nawijac. tu masz cos na rozgrzewke i popraw
                    sie na przyszlosc:)

• markv501 Re: telepatia 24.02.06, 14:24
                      towarzystwo wzajemnej adoracji
                      pzdr
                      • explicit Re: telepatia 24.02.06, 17:08
                        No wlasnie ! Co ty tu robisz , chyba zauwazyles ze to towarzystwo Adam & Eve ,
                        a nie Adam & Steve ,...

uklony

towarzystwo wzajemnej adoracji
                      • i-love-2-ski Re: telepatia 24.02.06, 17:56
                        markv501 napisał:

> towarzystwo wzajemnej adoracji
                        > pzdr

dokladnie,a nie wzajemnego szpiclowania jak twoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka