Dodaj do ulubionych

Iran: "bardzo dobra wiadomość nuklearna"

10.04.06, 18:11
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • tppiotr Re: Iran: "bardzo dobra wiadomość nuklearna" 10.04.06, 18:18
      ... w kierunku Izraela ? Dlaczego nie.
      • marcus_crassus wojna! 10.04.06, 18:27
        nadszedl czas na falcony nad iranem. droga dyplomacji dobiegla konca. USA musza
        pokazac czy sa gwarantem bezpieczenstwa i dokonac zmasowanego ataku na iranskie
        obiekty strategiczne oraz przemyslowe.

iran musi zostac cofniety o 20 lat.
        • pndzelek pokoj! 10.04.06, 18:29
          niczym sie nieroznisz od tego brodatego pana co chce likwidacji izraela
          • marcus_crassus brodacz mial do wyboru pokoj 10.04.06, 18:33
            jesli wybral wojne niech ja dostanie!
            • pndzelek brodacz prezentowal takie same poglady 10.04.06, 18:35
              jakie prezentujesz ty, tylko wybral sobie inny cel
              ciebie tez cofnac 20 lat do tylu ?
              • marcus_crassus Re: brodacz prezentowal takie same poglady 10.04.06, 18:37
                "strong do what they can and the weak suffer what they must"

czas zabawy sie skonczyl. zabic bestie :)
                • pndzelek Re: brodacz prezentowal takie same poglady 10.04.06, 18:39
                  ciebie tez zabic ?
                  bestia jest ten kto ma poglady jak ty, iranski prezydent i inni zwolennicy
                  ubijania kogos w imie "cywilizacji"
                  • pablopic Re: brodacz prezentowal takie same poglady 10.04.06, 21:01
                    pndzelek napisał:

> ciebie tez zabic ?
                    > bestia jest ten kto ma poglady jak ty, iranski prezydent i inni zwolennicy
                    > ubijania kogos w imie "cywilizacji"

jesteś tak głupi, czy tylko dobrze udajesz?
                  • ya_basta Re: brodacz prezentowal takie same poglady 11.04.06, 01:10
                    ehhh biedny osamotniony pndzelku w morzu kretynizmu. trzymaj sie.
                • ylemai Re: brodacz prezentowal takie same poglady 10.04.06, 22:18
                  tak, tylko czym?
                  USA miewa problemy z krajami trzeciego świata.
                  Jak da radę z regionalnym mocarstwem, które właśnie się zbroi w ładunki jądrowe?
                  Bardzo jestem ciekaw tej wojny.

Na pewno nie będzie lekka, łatwa i przyjemna dla żadnej ze stron.
            • adawlo221 Re: brodacz mial do wyboru pokoj 10.04.06, 20:41
              masz rację!!!. Do piachu z mimi. Jest gdzie pochować
            • zubeida Re: brodacz mial do wyboru pokoj 10.04.06, 23:34
              Jak tam Twoi brodacze w jarmulkach, z tego co pamietam brody maja dluzsze, no
              pejsy, o recznikach wylazacych spod koszuli nie wspomne. Zawsze intrygowal mnie
              fakt, ze Ci wszyscy wysmiewajacy i opluwajacy islam na tym forum, za
              jego "zabobon", "wstecznictwo" etc. jakos nigdy nie wspomna o judaizmie i jego
              rytualach, po stokroc bardziej pokreconych od muzulmanskich. Najczesciej te
              indywidua sa wrecz piewcami Issraela i wszystkiego co zydowskie. Wysmiewaja sie
              z Hadithow zapominajac o Talmudzie. Naiwni judeofile...
              ps. a moze wspomnieli by cos o goleniu glow przez ortodoksyjne zydowki, zakazie
              wstepu przez kobiety do synagogi i temu podobne kwiatki.
          • patman Wojna czy pokój 10.04.06, 18:38
            Kwestia jest taka: czy Iran jest zdeterminowany do użycia broni nuklearnej. Wypowiedzi prezydenta Iranu wskazują na to, że tak. Stąd jeśli ajatollahowie uzyskają broń atomową, wybuch wojny nuklearnej będzie wisiał na włosku. Czy o to chodzi z pokojem? To dokładnie przypomina czasy idola antysemitów - Adolfa H., kiedy pozwolono mu rozwinąć potężne siły zbrojne. Wiadomo co było później, ale winą za to należy obarczyć pacyfistów, zwłaszcza Chamberlaina. Widać, że nienawiść do Żydów każe wam popierać największyć pomyleńców, nawet za cenę milionów zabitych.
            • pndzelek Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 18:40
              twoja milosc do stalina tu przemawia, to mniej wiecej taki sam argument
              to ze mi sie nie podoba pomysl wymazania izraela nie oznacza ze musze kochac
              pomysl wymazania iranu
              ale to bolszewickie mozgi zrozumiec nie potrafia
              • patman Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 18:57
                Nie wiem czemu nazywasz mnie bolszewikiem, kiedy jestem zagorzałym liberałem? Jestem jak najdalej od wszelkich ideologii ograniczających wolność. Poparcie dla państwa, które stawia sobie za cel zniszczenie innego państwa, to nie jest przejaw zdrowego myślenia. W tym przypadku odpowiada za to zboczenie zwane antysemityzmem. Ja nie mam nic przeciwko jako takiem Iranowi, nie jestem bezwzględnie za atakiem nań, ale poczynania władz tego kraju stanowią zagrożenie dla światowego pokoju.
                Poza tym USA zdają sobie sprawę, że ograniczony atak konwencjonalny lub taktyczne uderzenie nuklearne w ośrodki prowadzące wzbogacanie, ma niezbyt dużą szansę powodzenia. Stąd trzeba brać poprawkę, że to jest gra obliczona na przestraszenie ajatollahów, co gdyby się powiodło, byłoby najlepszym rozwiązaniem.
                • pndzelek Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:02
                  odpowiedziales na moj post i twierdziles ze naleze do jakichs "was co
                  nienawidza zydow", ja tak samo moge twierdzic ze kochasz stalina i jestes
                  bolszewikiem
                  ja iran uwazam za takie same zagrozenie dla swiata jak izrael, te kraje co
                  chwila rzucaja jakies pogrozki i chwala sie zabawkami
                  dlaczego mam kochac jednych a potepiac drugich ?
                  ech pewnie teraz sie wlasnie stalem antysemita ;)
                  • patman Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:11
                    OK, co do cześci pierwszej, odnośnie Ciebie zagalopowałem się.
                    Ale zauważ, że to nie Izrael, który od dawna ma broń nuklearną i mógł jej już wielokronie użyć, tylko Iran rzuca wojownicze hasła. Izrael ma dużo do stracenia, w przeciwieństwie do Iranu. Przypuszczalnie część tego wrzasku, który sieje prezydent Iranu, jest na użytek wewnętrzny, ale jednak tak wojownicze słowa rzadko są rzucane na wiatr, więc należy je traktować z całą powagą. Naciski dyplomatyczne nie działają, bo Iran jest zdeterminowany do zdobycia broni nuklearnej. A nie po to zdobywa się coś za taką cenę, żeby się tylko tym przechwalać. Miejmy nadzieję, że nie dojdzie do sytuacji, kiedy nie pozostanie coś innego niż użycie siły.
                    • pndzelek Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:14
                      kolejnosc zdarzen byla taka
                      po iraku byly glosy jak z ameryki tak z izraela ze trzeba zaatakowac syrie i
                      iran
                      wypowiedz iranskiego prezydenta byla wyraznie swiezszej daty
                      dowody na temat broni nuklearnej w iranie narazie sa mniej wiecej takie same
                      jak ciezarowki do produkcji bmr w iraku
                      • patman Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:51
                        Ściślej rzecz ujmując, o uderzeniu na kolejne cele była mowa tuż po obaleniu Saddama, a to był już trzy lata temu - później USA nie wracały do tej retoryki. Ponadto zauważ, że ostatnie wypowiedzi Ahmadinedżada nie miały związku ze Stanami, tylko z Izraelem. A bądź co bądź, to nie jest to samo, jak się niektórym wydaje - nie mówię tu o Tobie.
                        • pndzelek Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:54
                          a o wiadomosciach z izraela o gotowosci do bombardowania iranu nie slyszales ?
                          te jak i te z ameryki sie pojawialy caly czas po obaleniu saddama, nie tylko
                          tuz po tym
                • yurek11111 Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 20:16
                  Odpowiadasz na :
                  patman napisał:

"........Poparcie dla państwa, które stawia sobie za cel zniszczenie innego
                  państwa, to
                  nie jest przejaw zdrowego myślenia.........."
                  ***************************************************************************88

<>No to zacznij "zdrowo myslec",jest taki stwor na Bliskim Wschodzie,ktory od
                  1948 r niszczy Palestynczykow i "czuwa" zeby nie powstalo panstwo palestynskie.
              • prudent1 Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 22:55
                Stary lecz sie wreszcie, najwyzszy czas!! Przeciez Ty masz jakas psychoze
                hipomaniakalna, jak wynika z obserwacji Twoich "swiatlych" wypowiedzi na tym
                forum.Placa Ci za to, czy co? Zdumiewajace!
              • rudy_harnas Re: Wojna czy pokój 11.04.06, 01:05
                pndzelek napisał: twoja milosc do stalina tu przemawia, to mniej wiecej taki sam argument
                > to ze mi sie nie podoba pomysl wymazania izraela nie oznacza ze musze kochac
                > pomysl wymazania iranu
                > ale to bolszewickie mozgi zrozumiec nie potrafia
                -----------------------------------------
                Pieprzysz pendzelek!Izrael też
                ma broń jądrową a nie stanowi zagrożenia.Amerykanie użyli
                jej tylko raz,kacapy się nie ośmielili.A co z nią zrobią Irańczycy?Wiesz?
                • pndzelek Re: Wojna czy pokój 11.04.06, 05:57
                  a ty wiesz ?
                  skad? z krysztalowej kuli ? albo z propagandy tej samej co twierdzila ze irak
                  produkuje bmr w laboratoriach ukrytych w ciezarowkach
            • szadrach7 Re: Wojna czy pokój 10.04.06, 19:13
              Ująłeś to idealnie
            • xclene Re: Wojna czy pokój 11.04.06, 03:04
              drogi patmanie, czy na przykład wiesz kto oprócz ruskich zestrzelił z pełną
              świadomością pasażerski samolot z ponad 200 ludźmi na pokładzie (był to z resztą
              AIRBUS made in UE) lecący na własnym terytorium odległym o powiedzmy 6000 km od
              terytorium USA (nie sugeruj się chłopie liczbami), ale odpowiem ci, to właśnie
              dzielni marines a wódz ich nawet dostał ordery i gratyfikacje zamiast być
              pogrążonym jak kadafi i zmuszonym do zapłaty odszkodowania, nie dziw sie, że ci
              irańczycy, gdy słyszą USA, to widzą tylko wielką bombę nad new yorkiem,
              pentagonem, washingtonem czy inną californią, ale ci wyzwoliciele z USA sami
              NATO zapracowali (mimo tej wypowiedzi jestem i byłem za wstąpieniem do NATO)
          • overshoe Każdy ma prawo ... 10.04.06, 19:47
            ...samostanowienia. I zadna głupa Ameryka czy inny kraj nie moa prawa narzuca
            innym swojej woli. W tym przypadku czy ktos moze czy nie posiadac bron nuklearna
            skoro sama głupia ameryka ja posiada.

Fuck the U.S.A.
            • lukaszngw Re: Każdy ma prawo ... 10.04.06, 20:23
              w 1938 roku też mówili jak ty. Padli na kolana przed Hitlerem a on im i tak
              zafundował kilkadziesiąt milionów zabitych włącznie ze swoim narodem. W dobie
              dzisiejszych możliwości wątpie żeby skończyło się na kilkudziesięciu milionach
              jeśli Bliski Wschód pójdzie na całość. Będzie dobrze jeśli atak atomowy Iranu na
              Izrael nie przerodzi się z wojny regionalnej w kontynentalną albo, co gorsza,
              kolejną światową.
              • a.barbarus śmieszą mnie takie porównania 10.04.06, 20:47
                w 1938 roku też mówili jak ty. Padli na kolana przed Hitlerem a on im i tak
                zafundował kilkadziesiąt milionów zabitych włącznie ze swoim narodem
                ..............................
                To samo można odnieść do Busha. Dziś większość pada przed nim na kolana, a on i
                tak funduje nam coraz to nowe wojny. A gdyby tak pogadać o faktach? Iran na
                razie NIE MA broni jądrowej, w przeciwieństwie do Izraela. A o użyciu broni
                jądrowej przeciw Iranowi wspomina właśnie... Bush.
                • overshoe Re: śmieszą mnie takie porównania 10.04.06, 22:08
                  Trafne uwagi.Dokładnie popieram to co powiedziales.
          • stefa12 Re: pokoj! 10.04.06, 20:44
            A na ch.. komu israel
            • rakunica Re: pokoj! 11.04.06, 04:44
              stefa12 napisała:

> A na ch.. komu israel

Stefo12, kazdy narod powinien miec swoje panstwo gdzie moga zyc ludzie polaczeni
              kultura, religia, historia. Izrael jest potrzebny Zydom rozproszonym po calym
              swiecie i skarzacym sie na przesladowania i antysemityzm. Wlasne panstwo
              gwarantuje, ze jego obywatele sa u siebie a nie u obcych, ktorzy dbaja o wlasne,
              tez narodowe, interesy. Kazdy czlowiek zasluguje na wlasna ojczyzne. Dlatego
              Izrael jest potrzebny Zydom, tak samo jak Polska Polakom czy Francja Francuzom.
              Bezdomnemu dom.

Anna Kozlowska

• yann17 Re: wojna! 10.04.06, 18:50
          jeśli już to wojna dla takich dupków ( ew. fiutów ) jak ty, dla normalnych
          ludzi nie, bo też Iran im nie zagraża tj. dla tych którzy nie wypisują sobie na
          czole "Standing togheter with Israel"
          • kaphis Re: wojna! 10.04.06, 19:01
            A Ty zaliczasz siebie do tych normalnych antysemito? Poki co Izrael byl
            gwarantem w miare stabilnej sytuacji na Bliskim Wschodzie. I wole zeby tak
            pozostalo bo mam gwarancje, ze nie zapuka mi do drzwi bomba w burnusie z
            imieniem Allaha na ustach.
            • yann17 Re: wojna! 10.04.06, 19:15
              nie jestem antysemitą, ale nie akceptuję roli Izraela na Bliskim Wschodzie.

Bombka na pewno do mnie nie "zapuka"
            • misza1000 Izrael gwarantem stabilnosci 10.04.06, 19:16
              Obozy koncentracyjne tez byly stabilnym rozwiazaniem. Czy to w Poludniowej
              Afryce, nazistowskich Niemczech, sowieckiej Rosji czy teraz na terenach
              okupowanych przez Izrael. Po co to zmieniac, no nie?
            • yurek11111 Re: wojna! 10.04.06, 20:21
              Odpowiadasz na :
              kaphis napisał:

> ".........Poki co Izrael byl
              > gwarantem w miare stabilnej sytuacji na Bliskim Wschodzie.................."
              ***************************************************************************

<>Izrael od momentu powstania ZDESTABILIZOWAL Bliski Wschod !

• a.barbarus buhaha 10.04.06, 20:48
              Poki co Izrael byl gwarantem w miare stabilnej sytuacji na Bliskim Wschodzie
              ...............
              buhaha
            • a.barbarus buhaha 10.04.06, 20:49
              Poki co Izrael byl gwarantem w miare stabilnej sytuacji na Bliskim Wschodzie
              ..............
              buhaha
        • niuta_s Re: wojna! 10.04.06, 18:51
          za późno. jeśli faktycznie już mają głowice, to po ptokach. zbyt silny kontrargument aby Stany puściły wojsko do Iranu

marcus_crassus napisał:

> nadszedl czas na falcony nad iranem. droga dyplomacji dobiegla konca. USA musza
          >
          > pokazac czy sa gwarantem bezpieczenstwa i dokonac zmasowanego ataku na iranskie
          >
          > obiekty strategiczne oraz przemyslowe.
          >
          > iran musi zostac cofniety o 20 lat.
        • misza1000 iran musi zostac cofniety o 20 lat. 10.04.06, 18:58
          marcus_crassus napisał: "nadszedl czas na falcony nad iranem. droga dyplomacji
          dobiegla konca. USA musza pokazac czy sa gwarantem bezpieczenstwa i dokonac
          zmasowanego ataku na iranskie obiekty strategiczne oraz przemyslowe. iran musi
          zostac cofniety o 20 lat."

Tak samo jak kazdy inny organizm panstwowy w regionie, vide Liban czy Irak.

Jest tylko jedna rasa panow i ona ma wysysac wszystkie inne.

Und morgen die gantze Welt.
          • jeleniogorski Re: iran musi zostac cofniety o 20 lat. 10.04.06, 22:18
            Mądrusiu nie kalecz pięknego
            języka jak go nie znasz.
        • block_buster To jak, krasulo? Raz pozujesz na lewackiego.... 10.04.06, 21:05
          ... śmiecia, drugi raz na jastrzębia? I w końcu wychodzi coś małego
          i antypolskiego na ż...

marcus_crassus napisał:

> nadszedl czas na falcony nad iranem. droga dyplomacji dobiegla konca. USA
          musza
          >
          > pokazac czy sa gwarantem bezpieczenstwa i dokonac zmasowanego ataku na
          iranskie
          >
          > obiekty strategiczne oraz przemyslowe.
          >
          > iran musi zostac cofniety o 20 lat.
      • patman Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:30
        Wyraźnie widać, że ideologia nienawiści odebrała ci całkowicie rozum. Sądzisz, że zaatakowanie Izraela przez Iran przyniosłoby ci jakiekolwiek korzyści? Przyjmij do swojej antysemickiej wiadomości, że taka wojna z pewnością skończyłaby się źle dla całego świata.
        I uwierz mi, zniszczenie Izraela nie pomoże naprawić świata - jeśli chcesz to zrobić, zacznij od siebie.
        • pndzelek Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:31
          to samo mozna powiedziec i zwolennikom ataku na iran
          • gilu33 Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:34
            a dałbyś pacjentowi z Tworek kałacha do zabawy ?
            • pndzelek Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:36
              nie dal
              ale kto jest pacjentem z tworek ? usa, francja, izrael, iran, chiny, pakistan,
              indie, wielka brytania a moze polska ?
              • gilu33 Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:49
                na liście miłośników mocnej broni pojawiło się nowe nazwisko : Iran.A ponieważ
                są obłąkani na punkcie wyniszczenia Żydów jako nacji, więc Tworki są adekwatnym
                porównaniem.
                • pndzelek Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:56
                  pomylka, nie sa oblakani na punkcie wyniszczenia zydow jako nacji, to mit z
                  antyiranskiej i antymuzulmanskiej propagandy
                  sa oblakani /tylko niektorzy zapewne, bo moge sie zalozyc ze 3/4 iranczykom to
                  zwisa i powiewa/ na punkcie likwidacji izraela i to jednak pewna roznica
                  to tylko w ramach wyjasnien, ja tych pogladow nie podzielam

a co do broni to moge znalezc wiele argumentow za tym ze do tworek nalezy
                  przepchnac wszystkich posiadaczy mocnej broni
                • emigrancik Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:58
                  Jest kilka scenariuszy wojny z iranem. Zaden z nich nie przewiduje gladkiego
                  posuniecia, a niektore z nich uznaja ewentualny atak za poczatek ogolnoswiatowej
                  katastrofy, zarowno ekonomicznej jak i militarnej.

Co zas sie tyczy dzisiejszej wiadomosci, jest ona niewatpliwie konsekwencja
                  ataku na irak - panstwa bez broni atomowej - i zignorowania korei polnocnej -
                  panstwa z bronia atomowa. Logika kaze iranowi prezentowac swoja bron i gotowosc
                  do walki, aby w ten sposob odwiesc amerykanski rzad od ewentualnych pomyslow na
                  wojne.

Nic wiecej.
                  • lukaszngw Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 20:28
                    skończy się tak, że będzie ogólnoświatowy kryzys gospodarczy, gwałtownie rosnące
                    bezrobocie, promieniowaniei miliony zabitych w imię wizji pana z Iranu o
                    wymazaniu z mapy świata państwa Izrael. Choć sądzę, że zacznie się od tego, że
                    dadzą terrorystom bombę atomową do wysadzenia na terenie Izraela. Komu potem
                    dadzą? Hmmm..... Może Czeczenom? A może komuś innemu kto zechce np. przetestować
                    działanie takiego ładunku nuklearnego na terytorium Europy?
          • patman Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 18:48
            pndzelek napisał:

> to samo mozna powiedziec i zwolennikom ataku na iran

Czy Izrael albo USA zamierzały wcześniej przeprowadzić atak nuklearny? To Iran swoimi działaniami sprowokował wzrost napięcia, co w konsekwencji może skończyć się uderzeniem wyprzedzającym. To nie USA czy Izrael, która mają od dawna broń nuklearną i mogły jej wcześniej użyć, chcą wojny, ale Iran. Wypowiedzi prezydenta Iranu nie pozostawiają wątpliwości o co mu chodzi. Taka jest różnica między dwoma stronami konfliktu.
            • tztz3 Zbyt duże ustępstwa - NIE. 10.04.06, 18:56
              Tak, smutne jest to, że polityka ustępst może doprowadzić do większych zniszczeń
              niż to co się dało dzęki ustępstwom osiągnąć - mam tu na myśli np. wszystkie
              ustępstwa dla Hitlera którego zamiast zdusić w zarodku co chwile czymś obłaskawiano.

Czasami nie da się inaczej jak siłą, kijem - ale to powinna być ostateczność.
            • pndzelek Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 19:00
              jakimi dzialaniami ? takie bzdurne wypowiedzi jak ostatnia prezydenta iranu tam
              ciagle ktos powtarzal
              ale ty pewnie przed wypowiedzia iranskiego prezydenta nie slyszales zapowiedzi
              jak izraelskie tak amerykanskie o potrzebie prewencyjnego uderzenia na iran ? a
              moze te wczesniejsze wypowiedzi byly sluszne dopiero iranska byla zla ?
              tam ciagle ktos macha szabelka i ja nie mam zamiaru kochac jednej strony i
              niecierpiec drugiej

co do bmr, to narazie dowody mamy takie, ze jej iran ma 386x wiecej niz irak :)
              • patman Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 19:14
                Adolf też na początku opowiadał bzdury, tak się przynajmniej niektórym zachodnim politykom wydawało. Mówili o nim: szaleniec.
                • pndzelek Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 19:17
                  nie on jeden opowiada takie bzdury, wszystkich co proponuja ataki na inne kraje
                  polecam traktowac tak samo
                  to ze jeden sobie przed rzuceniem bomby wytrze gebe slowami demokracja jeszcze
                  z niego nie robi czlowieka poczytalnego
            • misza1000 To nie USA czy Izrael chca wojny 10.04.06, 19:12
              patman napisał: "Czy Izrael albo USA zamierzały wcześniej przeprowadzić atak
              nuklearny? To Iran swoimi działaniami sprowokował wzrost napięcia, co w
              konsekwencji może skończyć się uderzeniem wyprzedzającym. To nie USA czy
              Izrael, która mają od dawna broń nuklearną i mogły jej wcześniej użyć, chcą
              wojny, ale Iran. Wypowiedzi prezydenta Iranu nie pozostawiają wątpliwości o co
              mu chodzi. Taka jest różnica między dwoma stronami konfliktu."

Roznica jest jeszcze taka, ze to amerykansko-izraelska soldateska w przeszlosci
              juz powolywala i obalala rzady w Iranie. Juz Iranczycy byli okradani przez
              hollywoodzkie w wygladzie i zachowaniu marionetki w roli szacha i jego malzonki.

Ci ludzie maja dobra pamiec i dlatego propagandowe hasla przeciwko Izraelowi
              znajduja taki poklask.

To, co tutaj wypisuje sie na necie to dokladnie tak, jakby historia zaczela sie
              wczoraj.

Mlodzi Iranczycy maja tez dosc fanatykow religijnych aktualnie dzierzacych
              wladze, ale wyzwalanie ich metoda ataku nuklearnego bedzie zbrodnia, a o tym
              sie mowi w USraelu ostatnio. Znajac najemnikow amerykanskich i ich podzegaczy z
              Izraela nie zdziwilbym bym sie, ze za tym stoi calkiem realna wola mordu anie
              tylko wymachiwanie szabelka.
              • janma46 Re: To nie USA czy Izrael chca wojny 10.04.06, 22:01
                Przecież Bush to największy psychopata,który wszędzie dopatruje sę wrogów
                USA.Gdzie ta broń chemiczna w Iraku.Czy użycie broni nuklearnej przeciwko
                Iranowi to nie zbrodnia ludobujstwa.Z jakiej racji USA uzurpuje sobie prawo
                bycia żandarmem świata i narzucać swoją wolę i dominację wolnym i niezawisłym
                krajom świata.Czy w Iraku nie popełnili zbrodni ludobujstwa,przecież tam do
                dzisiaj giną niewinni ludzie.Ale jak w Iraku ginie człowiek to tłumaczy się że
                to terorysta.
                • lungompa Re: To nie USA czy Izrael chca wojny 10.04.06, 23:37
                  Pewnie dlatego "sie dopatruje" bo CIA czyta mu to forum i posty takie jak
                  Twoje... :)))))))))) A wrogow USA na tym forum pelno wiec wszystko jest zgodne
                  z logika...
            • a.barbarus Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 20:55
              To Iran swoimi działaniami sprowokował wzrost napięcia
              ....................
              To znaczy jakimi działaniami? Wzbogacaniem uranu do celów energetycznych? A może
              najpierw trzeba by udowodnić, że pracują nad tą bronią? Wzrost napięcia powoduja
              (i to moim zdaniem celowo) amerykańskie i izraelaskie koncerny zbrojeniowe, a
              także kraje korzystające na wzroście cen ropy. Benzyna wkrótce po 4,50 to miód
              na ich dusze.
            • gspnstr Re: Wujek Adolf wiecznie żywy? 10.04.06, 22:40
              > Czy Izrael albo USA zamierzały wcześniej przeprowadzić atak nuklearny? To Iran
              > swoimi działaniami sprowokował wzrost napięcia, co w konsekwencji może
              > skończyć się uderzeniem wyprzedzającym.

Czy chcesz przez to powiedziec, ze gdyby Iran nie pracowal nad bronia nuklearna,
              to USA zostawilyby ich w spokoju? Przeciez to bzdura. Nie jestem fanem Iranu,
              ale przeciez sytuacja ta jest oczywista.
              Decyzja Iranu to, w ich sytuacji, jedyne wyjscie dla zapobiezenia inwazji. Tego
              sie mozna bylo spodziewac, patrzac na rozwoj wypadkow po 2001 roku. To czysta
              konsekwenja krokow podejmowanych przez Busha.

A ze strasza zniszczeniem Izraela? A czym mieliby straszyc, zniszczeniem
              Azerbejdzanu? Bo przeciez nie moga straszyc atakiem na USA - na to nie maja
              srodkow. Wiec strasza tym, co najbardziej Waszyngton moze zabolec.

Ach, i przestancie juz z tym zntysemityzmem i porownaniami do Hitlera. uzywacie
              tych argumentow tak czesto, ze na nikim one nie wywieraja wrazenia. Tym
              bardziej, jesli sa tak glupie jak porownywanie Saddama do Adolfa.
      • gilu33 Armageddon... 10.04.06, 18:33
        jeśli dojdzie do wymiany ognia, Iran i ewentualni sojusznicy znikną w ogniu
        Izraelskich głowic.Trzy, cztery rakiety z irańskimi głowicami napedzane biogazem
        wielbłądzim nie zdążą prawdodpodobnie dolecieć do celu.. Żydzi powiedzieli nie
        raz, że nigdy w przyszłości nie dopuszczą do drugiego holokaustu, i ja się im
        nie dziwię. Tez broniłbym swojej ziemi przed fanatyczną zarazą.
        • yurek11111 Re: Armageddon... 10.04.06, 20:30
          Odpowiadasz na :
          gilu33 napisał:

"......................... Żydzi powiedzieli nie
          > raz, że nigdy w przyszłości nie dopuszczą do drugiego holokaustu, i ja się im
          > nie dziwię. Tez broniłbym swojej ziemi przed fanatyczną zarazą."

******************************************************************************

<>Dopuszcza, poduszcza,jezeli tylko "drugi holokaust" nie bedzie dotyczyl ich
          narodu....
          <>Co do obrony "swojej ziemi",to Palestynczycy bronia ja przed fanatyczna
          zaraza od 1948 r.....

• a.barbarus Kto tu jest groźniejszy? 10.04.06, 20:58
          Trzy, cztery rakiety z irańskimi głowicami napedzane biogazem
          wielbłądzim nie zdążą prawdodpodobnie dolecieć do celu..
          ....................
          Właśnie, za to izraelskie i amerykańskie dolecą bezbłędnie. Więc kto tu jest dla
          kogo groźny?!
        • jerzy3b Re: Armageddon... 10.04.06, 21:22
          Zydzi powiedzieli że nie dopuszczą do drugiego holokaustu,to może dlatego
          prawie żaden nie zginął w WTC w Nowym Jorku.Dlatego twierdzę że amerykanie
          szykują następny majstersztyk po Jugosławii i Iraku,tylko ze to może okazać się
          bardziej
          tragiczne w skutkach niż nam wszystkim się wydaje i sięga nasza wyobrażnia????
      • framberg Re: Jasne. Podjudzaj. 10.04.06, 22:25
        Jasne. Podjudzaj, w razie wojny ucierpimy wszyscy, może konflikt się rozwinie i
        zostaniemy unicestwieni ale ty chcesz błysnąć pożałowania godną elokwencją i
        przygłupawym luzem.
        To spieszę Ci przypomnieć, że I Wojna Światowa zaczęła się od zamachu w
        Sarajewie, II, od żądań granicznych i drobnych (drobnych w rozumieniu mocarstw
        europejskich) aneksji. ZSRR też podpuszczał Hitlera (po podpisaniu paktu
        Ribentrop - Mołotow), liczył na część terytorium Polski (to mu się udało zdobyć
        trwale), na wyniszczenie Niemiec i rewolucję w Europie. W efekcie przyłączenie
        połowy Europy. Efekt - po stronie ZSRR 20 mln osób zabitych, zniszczony kraj,
        izolacja.
        Też judzili - "w strone Polski, czemu nie?"

Aleś ty głupi...
    • vitabravo Re: Israel: "bardzo cicha wiadomość nuklearna" 10.04.06, 18:27
      Cicho sza o nuklearnych postępach Israela.
    • olex5 ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 18:35
      to mi wyglada na typowa informacje prowokacyjna zachodnich mediow na zlecenie
      moze i nawet CIA.Ta informacja ma wiarygodnosc i potwierdzenie na poziomie -zero.
      Zykly belkot uprawiany celowo zeby wzmoc u ludzi poczucie zagrozenia tak jak
      powtarzane co pewien czas informacje przez USA o zagrozeniu atakiem terrorystycznym.
      • kaphis Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 18:51
        Swoja wypowiedzia bezczescisz pamiec ludzi ktorzy zgineli w atakach
        terrorystycznych na przyklad w Londynie czy Madrycie.

W jakim ty swiecie zyjesz czlowieku? Terroryzm _jest_ realnym zagrozeniem i
        trudno temu zaprzeczac. A terroryzm wyposazony w bron masowego razenia jest po
        stokroc bardziej niebezpieczny.
        • pndzelek Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:05
          aha to iran odpalil bomby w londynie i zburzyl wtc
          na poczatku to byl osama
          potem saddam
          a teraz ajatollahowie
          a moze wszyscy razem to przyjaciele, szyita, dyktator i sunnita 3 bratanki jak
          do szabli tak do szklanki :)
          ze tez niektorzy sie nie wstydza w kolko powtarzac ta propagandystyczna papke
          • kaphis Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:14
            Sam siejesz propagande - celem islamu jest w blizszej lub dalszej przyszlosci
            restytucja kalifatu, a wtedy nie bedziemy mieli do czynienia z Iranem, Irakiem,
            szyitami czy sunnitami ale z Islamem, zjednoczonym w imie Allaha i
            zdeterminowanym by niesc na krance swiata swoja jedyna i sluszna wizje swiata
            podporzadkowanego prawu koranicznemu.
            • pndzelek Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:16
              ojejku, gdzie wyciagnales ten stek bzdur ? z tej samej beczki jak polaczenie
              atakow w londynie ze sprawa iranska ?
              w iraku widzisz jak szyici i sunnici maja jedyny wspolny cel budowe kalifatu :)
              kurcze, ale czy warto rzucac grochem o sciane ?
              • kaphis Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:30
                Albo nie wiesz jak dziala historia, albo nie chcesz dostrzegac pewnych rzeczy,
                tak czy siak stan ktory widac obecnie jest stanem tymczasowym i kwestia czasu
                jest to o czym napisalem, swego czasu wladza swiecka zostala obalona na rzecz
                przywodcow religijnych, ta tendencja odwroci sie w pewnym momencie. A to ze caly
                swiat islamski sie zjednoczy jest wiecej niz pewne bo cele maja jakby nie bylo
                wspolne.
                • pndzelek Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:34
                  jak to dobrze widziec, ze w europie wiemy lepiej od samych muzulmanow co oni
                  chca
                  taki indonezyjczyk tylko marzy o tym by mogl siedziec w jednym panstwie razem z
                  turkiem, albanczykiem czy jakims innym marokanczykiem, jedyny sen kurdow to
                  wspolne panstwo z turkami a baasowcy w iraku potajemnie sie modla do
                  chomeiniego ;)
                  to co piszesz jest cholernie podobne do naukowego podejscia wielbicieli
                  protokolow syjonu, tam tez byla historia, tymczasowy stan i tajemniczy spisek
                  kierowany religia ;)
                  • kaphis Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:38
                    Neguj dalej, ale odpowiedz sobie na jedno pytanie - dlaczego cos co kiedys bylo
                    mozliwe ma nie byc mozliwe znow szczegolnie kiedy dostanie bodziec z zewnatrz.
                    • pndzelek Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:41
                      a mozliwe jest wszystko, nawet ladowanie ufoludkow w twoim mieszkaniu, i mniej
                      wiecej tak samo realne
                      ja wole widziec rzeczywistosc a nie spiskowe teoryjki
                • gspnstr Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 22:51
                  > Albo nie wiesz jak dziala historia, albo nie chcesz dostrzegac pewnych rzeczy,
                  > tak czy siak stan ktory widac obecnie jest stanem tymczasowym i kwestia czasu
                  > jest to o czym napisalem, swego czasu wladza swiecka zostala obalona na rzecz
                  > przywodcow religijnych, ta tendencja odwroci sie w pewnym momencie. A to ze cal
                  > y
                  > swiat islamski sie zjednoczy jest wiecej niz pewne bo cele maja jakby nie bylo
                  > wspolne.

Czlowieku, ty mowisz o koncepcie wojny cywilizacji czy tzw. "swiatowej walki z
                  terroryzmen" (oba pojecia dosc niedawne), a szyici z sunnitami prowadza wojne od
                  niemal pieciu stuleci. I nagle stana ramie w ramie przeciwko reszcie swiata?

Zreszta, kilka stuleci temu kosciol katolicki tez tak chcial zawojowac swiat.
                  Nie jedem Islam mial takie pomysly.
            • jerzy3b Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 21:49
              Co ty piszesz za pierdoły-kaphis? To USA chce stworzyć Imperium Amerykańskie???
              dlatego te wszystkie majstersztyki wojenne i propaganda wśród amerykanów o
              zagrożeniu terrorystycznym i dopuki nie będzie wiadomosci o śmierci wielkich
              "WIRTUALNYCH" wrogów to będą mogli prowadzić te swoje wojenne gierki????
        • olex5 Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 19:24
          chyba jestes bardzo mlody i brak ci doswiadczenia zyciowego.Nie ukrywam,ze zal
          jest ludzi,ktorzy zgineli.Stalo sie bardzo zle ale problem polega jednak na
          czyms innym.
          Powoli prawda wychodzi na swiatlo dziennie.Niedawno okazalo sie,ze zamach w
          Londynie nie mial nic wspolnego z Alkaida,tak stwierdzila komisja rzadowa i to
          jest wlasnie ten zasadniczy problem.Problem klamstw i matactwa
          amerykansko-angielskiego. Pamietam dokladnie zachowanie Powella w ONZ jak
          przedstawial dowody istnienia broni ABC w Iraku.Wiekszej kpiny i farsy w zyciu
          nie widzialem.Potem faktycznie okazalo sie ze te dowody byly spreparowane i byly
          klamstwem.Podobnie sprawa ma sie z WTC.Juz glosno mowi sie,ze to robota
          CIA.Wszystko na to wskazuje,ze to wlasnie ta organizacja sprowokowala i
          pilotowala grupe fanatycznych arabow i poprostu im nie przeszkadzala w wykonaniu
          zadania.USA zadko kiedy robi swinstwa wlasnymi rekami.Przewaznie wysluguje sie
          innymi placąc za to.W ten sposob uzyskali silny argument do dzialan
          wojennych,ktory potrzebowali.
          To USA wywolalo efekt terroryzmu przez swoje zaklamane i kryminalne zachowanie.
          Wczesniej w Iraku nigdy nie bylo tego zjawiska.Teraz za to jest i terroryzm i
          wojna domowa.Wczesniej Polacy jezdzili tam do pracy budujac drogi i zaklady
          pracy a teraz uczestnicza w okupacji suwerennego kraju.Co pewien czas USA
          naglasnia informacje o zagrozeniu atakiem terrorystycznym,ktorego wiarygodnosc
          jest taka sama jak ta o Iranie.Wszystko poto zeby miec usprawiedliwienie na
          swoje dalsze zachowanie i zeby moc nadal wyciagac kase z zadluzonego do granicy
          bolu budzetu do kasy koncernow zbrojeniowych i paliwowych.
      • jerzy3b Re: ta informacja ma wiarygodnosc-zero 10.04.06, 21:31
        W tym kierunku G.Bush mimo odchyłu stał się większym od Gebelsa w propagandzie i
        zastraszaniu własnego narodu,oraz niedługo przescignie Adolfa w ofiarach zabitych
        w bezposrednich atakach(bez obozów koncentracyjnych)???
    • hubson9 To propaganda 10.04.06, 18:44
      Pretekst jak kazdy inny poprzedzajacy agresje. Potem sie okaze oczywiscie ze nic nie bylo. Ale Stany w swojej ciezkiej sytuacji finansowej musza sie jakos napedzac. Szkoda tylko, ze zabijajac ludzi.
      • gieroy_asfalta Re: To propaganda 10.04.06, 18:58
        tłuku, toć Iran sam się chwali atomem...
        • pndzelek Re: To propaganda 10.04.06, 19:06
          a jakim atomem sie chwali tluku ?
          • lungompa Re: To propaganda 10.04.06, 23:42
            A takim ty TLUKU
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3273454.html
            • andrzejbj Re: To propaganda 10.04.06, 23:55
              jako zrodlo podawac gazete wybiorczą:) trzeba byc ladnym tlukiem:)
            • pndzelek Re: To propaganda 11.04.06, 05:59
              tluku, iran sie chwali pokojowym atomem, panial ?
    • mobileinmobili kto lubi grilla? 10.04.06, 18:54
      moze sie zapisac do partii glupich, tych co mysla, ze wyslanie paru posranych ze strachu malolatow, chcacych sie wykazac dla usa, moga liczyc na obywatelstwo tego kraju. Nie udzmy sie na frontach afganistanu, iraku, gina nie synkowie oligarchii amerykanskiej, ale dzieci latynosow, opcji afroamerykanskich, i m.in. polskich. Gdy banda neoliberalna spi, daleka od euroejskiej Norymbergi, gdy przestepcy przeciwko ludzkosci smieja sie w pysk, naiwnym, gdy morduja napalmem, pradem, eksterminuja i gazuja, caly tzw. demokratyczny swiat wziol troki w dupe, cos tam jeczy, cos udaje ze istnieje. Ale popiera w swojej slabosci i niemocy, rezym gorszy niz hitlerowski. Unie i jej podobni kupili nas swoimi swiecidelkami, swoim,niewolnicza praca okupiona quasi-wolnoscia, swoim zaklamaniem i pazerstwem.
    • presentation1 Uwaza sie.... 10.04.06, 19:02
      ludzi z Iraku,Iranu za prymitywy.Tak mozna sadzic po postach wielu
      zaawansowanych na pokojowe pieski Busha.Okazuje sie ze ich mysl techniczna jest
      bardzo wysoko zaawansowana a do tego potrzeba madrych ludzi.Nasi zastanawiaja
      sie jak przerobic ptasia grype na powszechny dobrobyt.
    • pure_truth Czas najwyzszy spenetrowac perskie jaskinie 10.04.06, 19:28

• tppiotr Re: Czas najwyzszy spenetrowac perskie jaskinie 10.04.06, 19:35
        ... i izraelską pustynię Negew.
    • plzoltek A myślałem, że media podaje tylko "zła" wiadomość 10.04.06, 19:41
    • bladekiller Re: Iran: "bardzo dobra wiadomość nuklearna" 10.04.06, 19:43
      To zdjęcie to taki sam chwyt propagandowy jak czarno-białe zdjęcia serbskich
      jeńców pokazywane kiedyś w gazetach.
    • poglodek To bardzo dobra wiadomość, jeżeli Iran będzie 10.04.06, 19:48
      miał broń nuklearną to USA i Izrael będą musiały spuścić z tonu.
    • alkud ^^^ Ręce precz od Iranu ^^^ 10.04.06, 19:52
      To porządne państwo religijne. Polska także - pod wodzą braci Kaczyńskich -
      zmierza w słusznym kierunk religijnego autorytaryzmu...

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/04/Bo-dziecko-jest-wlasnoscia-mezczyzny.html
      • ali57 Re: ^^^ Ręce precz od Iranu ^^^ 10.04.06, 20:38
        poczytajcie jak się manipuluje idiotami
        andrzejzb.republika.pl/
        jest jeszcze film do tego
        potwierdzający że w pentagon nie walnął samolot pasażerski
      • brynk Re: ^^^ Ręce precz od Iranu ^^^ 10.04.06, 21:31
        alkud napisał:

> To porządne państwo religijne. Polska także - pod wodzą braci Kaczyńskich -
        > zmierza w słusznym kierunk religijnego autorytaryzmu...
        >
        > ---
        > <a
        href="religiapokoju.blox.pl/2006/04/Bo-dziecko-jest-wlasnoscia-mezczyzny.html"
        target="_blank">religiapokoju.blox.pl/2006/04/Bo-dziecko-jest-wlasnoscia-mezczyzny.html</a>
        .... nie post głupi , ale autor
    • vitek25 Terroryzm i ekstrema islamska to efekt głupoty USA 10.04.06, 20:39
      Trzeba byc prawicowym bezmózgiem w rodzaju petrolowego małpio-prezydenta i jego
      fanatycznych doradców, zeby nie zdawać sobie sprawy ze skutków własnej polityki
      - w 2001 roku cały swiat jednoczył się z USA po zamachach...a po 5 latach tzw.
      "wojny z terroryzmem" terroryzm i islamski fanatyzm rozszerzyły się jak nigdy
      dotąd, a coraz większa częśc swiat rozdarta jest konfliktami, wojnami i utratą
      szans dla ludzi na normalne życie. Takie są skutki mieszanki
      religijno-neoliberalnej i bezmyślnosci globalizatorów.
      M.in. świetny film "Syriana"pokazuje, jak USA samo hodowało obecnych terrorystów.
    • brynk ciekawe co Mahomet na to? 10.04.06, 21:29
    • neiden Re: Iran: "bardzo dobra wiadomość nuklearna" 10.04.06, 21:55
      nie ma zednych dowodow na ten temat.to wszysko sa spekulacje tzw.ekspertow
      prasy.jak dotychczas nie zarejestrowano eksplozji-testu ,a to nie da sie rady
      ukryc.to co jest w tej chwili jest ;gra polityczna; z czasem iran bedzie
      posidal bron atomowa ale czy bedzie to zagrazalo calemu swiatu w to watpie.
    • ezpa7z9 CIA to dupki w porównaniu do Mossadu lub KGB.. 10.04.06, 22:25
      w czasach Stalina.Pisze ,oczywiście o Mossadzie z lat 60-tych.Dzisiaj Mossad GRU
      CIA M6 to dupki.Kiedys,po cichutku,załatwili by tego nawiedzonego brodatego
      barana i nikt by nie pisnął.Jest inna,lepsza droga na wykończenie
      terroryzmu.Trzeba wprowadzić ogniwa paliwowe zamiast silników samochodowych o
      konstrukcji z konca XIX wieku(z późniejszymi modyfikacjami).I muslimy nie mają
      kasy! Ale...kasior kończy się tyż Buszom i innym magnatom naftowym!I tu jest
      pogrzebany pies,który morde Bushowi liże.
    • czesiekkk No tak 10.04.06, 23:19
      No to jak Iran ma broń atomową to USA nie uderzą na Iran, bo Iran będzie mógł
      uderzyć na Izrael albo na bazy amerykańskie w Iraku i rejonie Zatoki Perskiej i
      to zagrożenie atakiem odwetowym powstrzyma USA przed akcją militarną.
      • algimin Re: No tak Iran nie zamierza produkować bomb A... 11.04.06, 00:18
        czesiekkk napisał:

> No to jak Iran ma broń atomową to USA nie uderzą na Iran, bo Iran będzie mógł
        > uderzyć na Izrael albo na bazy amerykańskie w Iraku i rejonie Zatoki Perskiej i
        > to zagrożenie atakiem odwetowym powstrzyma USA przed akcją militarną.
        >
        ...bo już dawno kupił materiał rozczepialny od rosyjskich
        specjalistów od atomistyki którzy w kikuset do kilku tysięcy
        pracowali w Iranie, a za Jelcyna to wszytko można było w
        Rosji kupić nawet atomowy okret podwodny;)
    • mannaznieba4 energia atomowa i bombka jądrowa dla obrony 11.04.06, 00:32
      naszych irańskich granic przed syjonistycznym imperializmem.
    • legrange Wojny religijne były, są i będą. Ku chwale Pana! 11.04.06, 03:45
      Trzeba patrzeć tym skurczybykom uważnie na "ręce" bo mogą nas kiedy wysłać na
      łono Allacha.(Tylko ateista może być wolnym człowiekiem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka