Gość: kanuk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 30.12.02, 09:44 no i komu wyslac rachunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Jemen. Islamski student zastrzelił 3 lekarzy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 09:47 Widać Amerykanie nie mają poparcia wśród ludności arabskiej, która jest do nich wrogo nastawiona. Źle to wygląda przed atakiem na Irak który ma się zaczać w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek_5710 Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atomowa IP: *.cezex.pl 30.12.02, 09:56 Moim zdaniem ludzkość kończy swoje 5 minut. Antagonizmy są takie,że mnie osobiście nie dziwi postępowanie tego studenta. Połączenie wszechobecnej średniowiecznej mentalności z niewątpliwym sukcesem technologicznym w dziedzinie broni masowego rażenia jest według mnie uwieńczeniem cywilizacji homo sapiens. Zyczę wszystkim aby rok 2003 nie był ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atom IP: 3* / *.prem.tmns.net.au 30.12.02, 10:07 a nie zastanawia was, ze ten beduin zabil ludzi, ktorzy pojechali pomagac. Ze byli tzw. miekkim obiektem, bez broni? Dlaczego ten odwazny wal nie porwal sie na uzbrojonego wartownika w bazie amerykanskiej? To tylko swiadczy o ich tchurzliwej naturze. Cala reszta jest rownie dobra, dlatego nie sadze by Amerykanie mieli klopoty z Hussainem i jego 40 zbojnikami. Dostana taki wpier.., ze na wyscigi beda sie poddawac, tak jak 12 lat temu. To jest przyklad, zeby nie dawac malpie brzytwy. Gość portalu: Zbyszek_5710 napisał(a): > Moim zdaniem ludzkość kończy swoje 5 minut. > Antagonizmy są takie,że mnie osobiście nie dziwi postępowanie > tego studenta. > Połączenie wszechobecnej średniowiecznej mentalności z > niewątpliwym sukcesem technologicznym w dziedzinie broni > masowego rażenia jest według mnie uwieńczeniem cywilizacji homo > sapiens. > > Zyczę wszystkim aby rok 2003 nie był ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atom IP: 3* / *.prem.tmns.net.au 30.12.02, 10:11 sorry, mialo byc tchorzliwej. Taki jest efekt uzywania amerykanskiej klawiatury ;-{) Gość portalu: to ja napisał(a): > a nie zastanawia was, ze ten beduin zabil ludzi, ktorzy pojechali > pomagac. Ze byli tzw. miekkim obiektem, bez broni? Dlaczego ten > odwazny wal nie porwal sie na uzbrojonego wartownika w bazie > amerykanskiej? To tylko swiadczy o ich tchurzliwej naturze. Cala > reszta jest rownie dobra, dlatego nie sadze by Amerykanie mieli > klopoty z Hussainem i jego 40 zbojnikami. Dostana taki wpier.., > ze na wyscigi beda sie poddawac, tak jak 12 lat temu. > To jest przyklad, zeby nie dawac malpie brzytwy. > > Gość portalu: Zbyszek_5710 napisał(a): > > > Moim zdaniem ludzkość kończy swoje 5 minut. > > Antagonizmy są takie,że mnie osobiście nie dziwi postępowanie > > tego studenta. > > Połączenie wszechobecnej średniowiecznej mentalności z > > niewątpliwym sukcesem technologicznym w dziedzinie broni > > masowego rażenia jest według mnie uwieńczeniem cywilizacji homo > > sapiens. > > > > Zyczę wszystkim aby rok 2003 nie był ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strider Re: Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atom IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 30.12.02, 10:58 Gość portalu: Zbyszek_5710 napisał(a): > Moim zdaniem ludzkość kończy swoje 5 minut. > Antagonizmy są takie,że mnie osobiście nie dziwi postępowanie > tego studenta. > Połączenie wszechobecnej średniowiecznej mentalności z > niewątpliwym sukcesem technologicznym w dziedzinie broni > masowego rażenia jest według mnie uwieńczeniem cywilizacji homo > sapiens. > > Zyczę wszystkim aby rok 2003 nie był ostatni. Broniąc nieco średniowiecza, pragnę sprostować, że średniowiecze jako takie było epoką prezentującą wartości uniwersalne, przynajmniej w Europie. W Europie nie było wtedy granic (mimo licznych wojen lokalnych właściwych dla systemu feudalnego), dominowała łacina i wspólny system ideowy itd. Wyprawy krzyżowe przez jednych traktowane jako przejaw zachodniego barbarzyństwa, można też opisać jako próbę (tymczasowo zresztą udaną) odzyskania ziem podbitych (zrabowanych) przez Arabów w VII w. Wszak chodziło o ty by kolebka Christianitas wróciła w prawe ręce. Na pewno nie chodziło wtedy o zdobycie Mekki i Medyny. Natomiast takie plagi jak despotyzm, władza absolutna, nacjonalizm, rasizm są wynalazkami oświeconych czasów najnowszych (XVII-XIXw) i nie powinny być przypisywane średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atom IP: *.acn.pl 30.12.02, 12:47 Do pana Strider. A więc despotyzm, władza absolutna narodziły sie wraz z panowaniem Konstantyna Wilkiego, fanantyzm religijny podszyty ignorancją w czasach konfliktów teodozjańskich, choć zanane były wcześniej. Jesli chodzi o rasizm to jako antysemityzm rodzil sie wraz w katolicyzmem okolo wieku 5 naszej ery i juz w wieku nastepnym byl naprawde znaczny. Niechęć do innych ras przybrała na sile w wiekach średnich właśnie, a co do wspólnoty ideologicznej to była ona ale jedynie na papierze, bo co prawda ludzie chrześcijaństwa wierzyli w jednego Boga, ale co region to inaczej. A jak to się skończyło dla husytów, katarów, waldensów a wcześniej arian, sekt maniego oraz całej rzeszy "odstępców" tępionych gorliwie przez strażników "jedynego"? słusznego wyznania to wiemy. A' propos wypraw krzyżowych to o ile sobie przypominam to tereny Afryki i Azji o które walczyli krzyżowcy należały niegdyś nie do państw z których się wywodzili a do Cesarstwa Rzymskiego - coś jak z rokiem 1939 i żądaniami sąsiadów o przemarsz w celu ochrony - a) słowian b) cywilizacji. Źle jest, jeśli się pisze o czymś o czym się niewiele wie, jeszcze gorzej gdy się pewne fakty przeinacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strider Re: Fanatyzm to większe zagrożenie niż bomba atom IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 30.12.02, 16:34 Panie Cezar, Wie się na te tematy bardzo wiele, znacznie więcej niż Pan przypuszcza, choć bardzo trudno w paru zdaniach przedstawić kompletne dzieje powszechne i nie popełnić uogólnień. Nie twierdzę, że rasizm, despotyzm, fanatyzm i inne wypaczenia są wynalazkami wieków najnowszych, lecz raczej chciałem bronić średniowiecza jako epoki, która pod względem tych wypaczeń wcale nie była najgorsza. Wielu bowiem ma w zwyczaju iść łatwą drogę i przypinać tej epoce różnego rodzaju łatki, zwykłe slogany, przeinaczenia itp. - taki to obraz tej epoki dominuje w swiadomości. Owszem była herezja i jej krwawe stłumienie przez kościół i króla Francji, ale trzeba pamiętać, że szaleństwa inkwizycji i kontrreformacja miały miejsce znacznie później. Nie podoba mi się zaś postawa polegająca na deprecjacji rozmówcy w miejsce podjęcia tematy i dyskusji. Uprawia to zresztą lepper z niemałym powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Tolerancja versus fanatyzm IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 30.12.02, 17:22 Dziendobry. Jakos ja nie mialem klopotu z otczytaniem pana intencji, ale ja to ja i pasuje do tego forum jak piesc do oka, bo obcy jestem. Kiedys postanowilem sie wyleczyc z megalomanii i wykastrowac z siebie parszywostki odziedziczone w charakterze narodowym i choc nie calkiem mi sie udalo - dobrze mi z tym. A jesli mi pan pozwoli cos dodac to uogulnie. Kazda epoka np kamienna tez miala swoje humanitarne oblicze o ktorym dzis nie pamietamy. Wczoraj ogladalem program o wilkach i jestem pelen podziwu ile tych humanitarnych cech istnieje w tych zwierzetach, ktorych juz ludziom czesto brak. Jesli chodzi o Krzyzowcow (moje zrodlo to pani ZKSzczucka) to tylko taki fragment dziejow tych ziem dla mnie i jesli o tamte ziemie chodzi to wole Cezara i Rubikon oraz Alexandra Wielkiego. Dla mnie kazdy glos na tym forum w obronie wartosci podstawowych ma optymistyczne znaczenie, kazda bezmyslna przemoc czy inwektywa to objaw slabosci ludzkiej i fajnie jak by to mialo wieksze znaczenie w dzisiejszym swiecie i dyskusjach. Rozumiem ludzie sa slabi i im nerwy puszczaja a najlatwiej sie wyzyc na bezbronnych (artykul) lub uprzejmych (forum). Mamy inne spojzenia, np ja napisalbym Katarzyna Medyceuszka a nie krol francji itd. No to co? Ja nie lubie chamow, prostytutek, sutenerow i zboczencow - ale czy mam do nich strzelac?. Nie wyobrazam sobie zebym nie lubil calego narodu, albo calej religii bo to nie ma sensu dla mnie. Z uszanowaniem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYARAB CHCIAŁEM ODWOŁAĆ MOJE WSZYSTKIE ANTYOPINIE IP: *.freebsd.lublin.pl / 172.20.6.* 30.12.02, 10:20 NA TEMAT ARABOSTW.NIE ARABOSTWO JEST ZAGROŻENIEM A PLAGA ZDRAJCÓW Z USA,KANADY ITD.TO ŻE TEN JEMEŃCZYK ZABIŁ 3 LEKARZY NIC DZIWNEGO -PO TYM CO ROBILI JANKESI I KANADOLE W SOMALII WSZYSTKO JEST USPRAWIEDLIWIONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Koniecznie zmień lekarza IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 10:55 to nie są zwykłe bóle głowy, zacząłeś się odmóżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_w_Koreii Mam plakac? IP: proxy / 219.240.32.* 30.12.02, 11:01 W Koreii nadal glosno o zolnierzach ktorzy rozjechali dwie dziewczynki. Wrocili sobie do ameryki bez zadnych kar. Mam plakac za tych amerykanskich lekarzy? Amerykanie zabijac moga ale ich zabijac nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_w_Koreii Re: Mam plakac? IP: proxy / 219.240.32.* 30.12.02, 11:18 werw napisała: > Jesteś chujem zwykłym i dobrze o tym wiesz Nastepny inteligent. Czlowieku, jesli ameryka bedzie sie dalej wszystkim wtracala i caly swiat traktowala jak gowno, to niech cierpia. Wiesz co to karma? Chiny za swoje morderstwa zaplacily bida i glodem. ZSRR za woje grzechy zaplacil najwyzsza kare. Teraz pora na Ameryke ktora mordowala, morduje i ma zamiar mordowac. Niby dlaczego amerykanie moga zabijac dzieci, ale ich nie wolno nawet tykac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asx Re: Mam plakac? IP: *.waw.cdp.pl / 62.89.84.* 30.12.02, 15:29 racja, to chuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Mam plakac? IP: *.waw.cdp.pl / 62.89.84.* 30.12.02, 16:15 Powiedz mi tylko jedno kutasie: czy te dziewczynki zostały rozjechane przez tych lekarzy? Dlaczego usprawiedliwiasz śmierć 3 niewinnych ludzi, tym że na drugim końcu świata żołnierze rozjechali kogoś czołgiem. To jest sprawiedliwość? Typowe myślenie tzw lewicowego inteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byr Co za różnica IP: 217.97.241.* 30.12.02, 11:22 3 amerykanow wiecej czy mniej w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu tez nie ze swojej winy.... tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje a najmniej amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_w_Koreii Re: Co za różnica IP: proxy / 219.240.32.* 30.12.02, 11:29 Gość portalu: byr napisał(a): > 3 amerykanow wiecej czy mniej > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > tez nie ze swojej winy.... > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > a najmniej amerykanie Najmniej wlasnie amerykanie. W Ameryce z AIDS umera prawie milion ludzi rocznie. Gdyby mieli dostep do tanich lekow, mozna by cos jeszcze dla nich zrobic. Ale amerykanskie firmy farmaceutyczne nie chca Afryce pomoc. Niech umieraja, to tylko Afryka. Licza sie pieniazki, pieniazki, tylko i wylacznie pieniazki. Druga sprawa to zadluzenie krajow trzeciego swiata. Mozna by im pomoc, dlugi zmniejszyc lub calkowicie zniesc. Bo czy bogata Ameryka naprawde potrzebuje te pieniadze od biednej afryki? I tak nigdy ich nie dostanie. Ale gdyby chcieli,mogli by te dlugi zredukowac i Afryka moglaby zaczac sie odbudowywac. Wiec co, mamy plakac za tych amerykanskich lekarzy? Pamietacie 9-11? Jasne. Tylko ciekawe jaka byla wasza reakcja jak amerykanskie bomby niszczyly zwyczajne domki i bloki w Serbii. Napewno zginelo tamk wiecej ludzi niz w World Trade Center. Wtedy terorystami byli Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Co za różnica IP: *.acn.pl 30.12.02, 11:38 Cóż, tępota, łatwość ulegania najprymitywniejszej propagandzie, płytkość i wzorce zachowania i myślenia wzięte z Taplar Redlińskiego...Typowy obraz Polaczka. Tacy jesteście,z taką swadą rozprawiający o "winie" Amerykanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_w_Koreii Re: Co za różnica IP: proxy / 219.240.32.* 30.12.02, 11:57 Gość portalu: Kot napisał(a): > Cóż, tępota, łatwość ulegania najprymitywniejszej propagandzie, > płytkość i wzorce zachowania i myślenia wzięte z Taplar > Redlińskiego...Typowy obraz Polaczka. Tacy jesteście,z taką > swadą rozprawiający o "winie" Amerykanów Dla ciebie ameryka jest zupelnie pozbawiona winy. Moga robic wszystko, nie wozna ich krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Co za różnica IP: *.tele2.pl 30.12.02, 12:06 Skoro nie widzisz roznicy miedzy wojna a aktami terroru to gratuluje. Mam zanajoma w kraju nekanym przez francje. Tam tez duzo ludzi umiera. To co jutro jade zarznac paru zabojadow, moze sie przylaczysz. Amerykanie pojawili sie w Serbii zalatwiac interesy europejczykow, ktorzy sa po prostu impotentni i bez USA dawno by sie posrali. POza tym Serbski prezydent rozpetal trzy wojny. Ale to tez nie ma znaczenia. A co do AIDS to moze powiesz co europa zrobila dla biednych krajow. Moze zlozymuy sie na amerykanskie leki i poslemy do afryki. Jak jemenczycy beda mordowac lekarzy z zachodu to niedlugo nie beda mieli nawet kalcypiryny i to bedzie tylko i wylacznie ich wina. > > 3 amerykanow wiecej czy mniej > > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > > tez nie ze swojej winy.... > > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > > a najmniej amerykanie > > > Najmniej wlasnie amerykanie. W Ameryce z AIDS umera prawie milion ludzi > rocznie. Gdyby mieli dostep do tanich lekow, mozna by cos jeszcze dla nich > zrobic. Ale amerykanskie firmy farmaceutyczne nie chca Afryce pomoc. Niech > umieraja, to tylko Afryka. Licza sie pieniazki, pieniazki, tylko i wylacznie > pieniazki. Druga sprawa to zadluzenie krajow trzeciego swiata. Mozna by im > pomoc, dlugi zmniejszyc lub calkowicie zniesc. Bo czy bogata Ameryka naprawde > potrzebuje te pieniadze od biednej afryki? I tak nigdy ich nie dostanie. Ale > gdyby chcieli,mogli by te dlugi zredukowac i Afryka moglaby zaczac sie > odbudowywac. > > Wiec co, mamy plakac za tych amerykanskich lekarzy? Pamietacie 9-11? Jasne. > Tylko ciekawe jaka byla wasza reakcja jak amerykanskie bomby niszczyly > zwyczajne domki i bloki w Serbii. Napewno zginelo tamk wiecej ludzi niz w World > > Trade Center. Wtedy terorystami byli Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mizio Re: To nas tez beda wysadzac IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.12.02, 12:39 Gość portalu: Polak_w_Koreii napisał(a): > Gość portalu: byr napisał(a): > > > 3 amerykanow wiecej czy mniej > > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > > tez nie ze swojej winy.... > > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > > a najmniej amerykanie > > > Najmniej wlasnie amerykanie. W Ameryce z AIDS umera prawie milion ludzi > rocznie. Gdyby mieli dostep do tanich lekow, mozna by cos jeszcze dla nich > zrobic. Ale amerykanskie firmy farmaceutyczne nie chca Afryce pomoc. Niech > umieraja, to tylko Afryka. Licza sie pieniazki, pieniazki, tylko i wylacznie > pieniazki. Druga sprawa to zadluzenie krajow trzeciego swiata. Mozna by im > pomoc, dlugi zmniejszyc lub calkowicie zniesc. Bo czy bogata Ameryka naprawde > potrzebuje te pieniadze od biednej afryki? I tak nigdy ich nie dostanie. Ale > gdyby chcieli,mogli by te dlugi zredukowac i Afryka moglaby zaczac sie > odbudowywac. > > Wiec co, mamy plakac za tych amerykanskich lekarzy? Pamietacie 9-11? Jasne. > Tylko ciekawe jaka byla wasza reakcja jak amerykanskie bomby niszczyly > zwyczajne domki i bloki w Serbii. Napewno zginelo tamk wiecej ludzi niz w World > > Trade Center. Wtedy terorystami byli Amerykanie. Polacy tez wysylali swoje wojska , to tez nas ukaraja za to i wysadza pare budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Co za różnica IP: 3* / 144.139.7.* 30.12.02, 14:04 Gość portalu: Polak_w_Koreii napisał(a): > Gość portalu: byr napisał(a): > > > 3 amerykanow wiecej czy mniej > > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > > tez nie ze swojej winy.... > > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > > a najmniej amerykanie > > > Najmniej wlasnie amerykanie. W Ameryce z AIDS umera prawie milion ludzi > rocznie. Gdyby mieli dostep do tanich lekow, mozna by cos jeszcze dla nich > zrobic. Ale amerykanskie firmy farmaceutyczne nie chca Afryce pomoc. Niech > umieraja, to tylko Afryka. Licza sie pieniazki, pieniazki, tylko i wylacznie > pieniazki. dobrzes sie koles nasluchal pogadanek partyjnych. Pytanie - kto sie kaze czarnym pierdolic bez opamietania? Pytanie - czemu ta ciemnota nie yzywa prezerwatyw, ktore im darmo daja? AIDSa przyjacielu nie lapie sie w przeciagu. Druga sprawa to zadluzenie krajow trzeciego swiata. Mozna by im > pomoc, dlugi zmniejszyc lub calkowicie zniesc. Bo czy bogata Ameryka naprawde > potrzebuje te pieniadze od biednej afryki? I tak nigdy ich nie dostanie. Ale > gdyby chcieli,mogli by te dlugi zredukowac i Afryka moglaby zaczac sie > odbudowywac. Zaraz zaraz, ktos kiedys ten szmal dostal. Pytanie - co sie ze szmalem stalo? Moze to byly pozyczki na rozwoj gospodarki? Moze je ktos przekrecil lub roztrwonil? Gdzie sa miliardy pozyczone przez Gierka? Pytanie - czy banki, rzady, zmuszaly czarnych do brania? Czy Rosja i Chiny darowaly swoja dole? To czemu Stany i Reszta wolnych krajow ma to zrobic? > > Wiec co, mamy plakac za tych amerykanskich lekarzy? Pamietacie 9-11? Jasne. > Tylko ciekawe jaka byla wasza reakcja jak amerykanskie bomby niszczyly > zwyczajne domki i bloki w Serbii. Napewno zginelo tamk wiecej ludzi niz w World > > Trade Center. Wtedy terorystami byli Amerykanie. A Serbowie w tym czasie spiewali piosenki o pokoju i bratali sie z Chorwatami, Bosniakami, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Co za różnica IP: *.waw.cdp.pl / 62.89.84.* 30.12.02, 15:47 Po pierwsze: ludzie w Afryce będą umierać tak długo z powodu wojen, AIDS, głodu jak długo Afryką będą rządzić czarnuchy. Weźmy za przykład taki kraj jak Zimbabwe: odkąd Mugabe wprowadził w nim 'reformę rolna", kraj do tej pory będący znaczącym eksporterem żywności nagle zaznał klęski głodu. Drugi przykład : RPA. W kraju tym (jak zresztą w wielu krajach afrykańskich) nosiciele HIV i chorzy na AIDS to ponad 40% społeczeństwa. Natomiast Thabo Mbeki (prezydent RPA) w wielu publicznych wypowiedziach twierdził i nadal twierdzi że AIDS nie jest wywoływany przez HIV tylko przez leki przeciwko AIDS. Wspomnę jeszcze o tym że dla czarnuchów używanie prezerwatyw to fanaberia. Kraje afrykańskie nie mają tradycji państwowości. Oni są nadal na etapie wojen plemiennych, które w Europie skończyły się ponad tysiąc lat temu. Tylko że Europoejczycy podczas tych wojen używali broni białej a czarnuchy mają Kałasznikowy. Kałasznikowy kupione za kredyty, które według niektórych głąbów powinny być umorzone. Na jakiej zasadzie? Przecież jak te kredyty teraz zostaną umorzone to ŻADEN logicznie myślący bankier już nigdy żadnemu krajowi afrykańskiemu nie udzieli kredytu. Trzecia sprawa to problem patentów. Po pierwsze: firmy farmaceutyczne (i tylko i wyłącznie one) wydają krocie na badania aby powstały nowe leki. Koszt wynalezienia leku, a następnie wdrożenie go do produkcji to 600-800 mln dolarów. Jest jasne że jak ktoś inwestuje taką kwotę to chciałby żeby ludzie kupowali jego produkt a nie tanią podróbkę wyprodukowaną w Indiach. Zgoda na sprzedaż leków bez patentów to zahamowanie postępu w medycynie, które uderzy w całą naszą cywilizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Co za różnica IP: 3* / 144.139.7.* 30.12.02, 13:55 a worki z zarciem to im Kim wysyla? Gość portalu: byr napisał(a): > 3 amerykanow wiecej czy mniej > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > tez nie ze swojej winy.... > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > a najmniej amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Co za różnica IP: *.zeelandnet.nl 30.12.02, 15:52 Gość portalu: byr napisał(a): > 3 amerykanow wiecej czy mniej > w afryce codziennie umiera 100x wiecej ludzi z glodu > tez nie ze swojej winy.... > tym sie jakos zupelnie nikt nie przejmuje > a najmniej amerykanie Oczywiscie lewak "byr" nie oglada TV i dlatego nie mogl widziec tych tysiecy workow ze zbozem z napisem USA. A nawet gdyby widzial to napisalby, ze Murzyni sami pod presja jankeskich bagnetow te napisy pomalowali. I jeszcze jedni lewaku. Afryka to wyrzut sumienia i problem zgnusnialych Europejczykow bo to oni byli kolonizatorami - nie wiedziales o tym? I jeszcze jedno - moich wielu rozmowcow w Czarnej Afryce bardzo obecnie chcialoby aby Afryka ponownie stalaby sie europejska kolonia. Pojezdz lewaku troche po swiecie i porozmawiaj z ludzmi to moze wreszcie cos zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jemen. Islamski student zastrzeli3 3 lekarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 11:57 Gość portalu: kanuk napisa3(a): > no i komu wyslac rachunek? Odpowie "prorok" Mahomet -pierwszy terrorysta islamski; osobiscie scial 700 niewiernych glow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jemen. Islamski student zastrzeli3 3 lekarzy IP: 213.25.11.* 30.12.02, 13:06 Gość portalu: Maciej napisał(a): > Gość portalu: kanuk napisa3(a): > > > no i komu wyslac rachunek? > > Odpowie "prorok" Mahomet -pierwszy terrorysta islamski; osobiscie scial 700 nie > wiernych glow. >Tak nie można przesadziłeś kolego - czytając takie treści mam ochotę skrócić cię o głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jemen. Islamski student zastrzeli3 3 lekarzy IP: 213.25.11.* 30.12.02, 13:17 Gość portalu: Adam napisał(a): > Gość portalu: Maciej napisał(a): > > > Gość portalu: kanuk napisa3(a): > > > > > no i komu wyslac rachunek? > > > > Odpowie "prorok" Mahomet -pierwszy terrorysta islamski; > osobiscie scial 700 nie > > wiernych glow. > Tak nie można przesadziłeś kolego ( maciej)- czytając takie treści mam ochotę skrócić cię o głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
greatwhite Morderstwo ______________w IMIE bOGA_____________! 30.12.02, 14:05 Morderca Islamista Abed Abdel Razzak Kamel powiedzial policji ze zamordowal lekarzy w imie Islamu w celu "oczyszczenia Religii i zblizenia sie do BOGA" Fajna wiara! Odpowiedz Link Zgłoś
ia2 Re: Morderstwo ______________w IMIE bOGA_________ 30.12.02, 15:40 Piszac tak najwyrazniej nie rozumiesz, badz nie znasz zasad Islamu. Potepienie mordercy czy terroryzmu to jedno, a potepianie religii to zupelnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Koran: Allah Aghbar!!! Mordowac niewiernych IP: *.dialup.eol.ca 30.12.02, 15:38 Jak zabije sie ta wsze to pojdzie ona do nieba do burdelu Allaha by zabawiac sie z 72 dziewicami. A niepolak z Korei bedzie tam wpuszczony za swoje zwyrodnialstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK MAŁY ISLAM - ZAGROŻENIE DLA CAŁEGO ŚWIATA IP: *.waw.cdp.pl / 62.89.84.* 30.12.02, 16:11 Kilkaset lat temu w Europie na porządku dziennym były takie zjawiska wojny religijne, palenie na stosie, święta inkwizycja. Jednak nasza cywilizacja przez te kilkaset lata dokonała znacznego postępu przede wszystkim w jednej dziedzinie: tolerancji. Bo czy ktoś słyszał, żeby jakiś fundamentalista katolicki zabił kilku niewiernych? Owszem, są również w Polsce osoby o skrajnych poglądach atakujący np środowisko Gazety Wyborczej. Ale są to tylko i wyłącznie ataki werbalne. Natomiast islam znajduje się na tym etapie na którym chrzescijaństwo znajdowało się kilkaset lat temu. Śmierć za wiarę = życie wieczne w raju. Przy tym według ich definicji śmiercią za wiarę jest również wysadzenie się w autobusie pełnym ludzi. Niestety jeszcze jedna rzecz zmieniła się w ciągu tych kilkuset lat. Chodzi o broń. W tej chwili na świecie jest naprawdę dużo w miarę taniej i dostępnej broni. A islamiści mają na nią pieniądze. Dlatego będą nadal nas zabijać. Jesteśmy "niewierni" i według arabusów zasługujemy tylko na śmierć. W Europie Zachodniej zabijanie "niewiernych" jest oczywiście tolerowane. Przecież politycy nie mogą sobie pozwolić na utratę elektoratu arabskiego który stanowi w niektórych krajach ponad 15%. Dlatego też jak Amerykanie postanowili usunąć wreszcie rzeźnika z Bagdadu to podniósł się krzyk. Politycy europejscy zdawali się mówić do tych smoluchów: patrzcie jak walczymy o waszego idola. Nieważne ilu ludzi posłał na śmierć - my go zawsze będziemy bronić tylko na nas głosujcie. Czasami mam wrażenie że ci "europejscy przywódcy" nawet diabłu wylizaliby dupę gdyby miało to zwiększyć ich szanse wyborcze. Pierdolone cioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: ISLAM - ZAGROŻENIE DLA CAŁEGO ŚWIATA IP: 12.6.221.* 30.12.02, 17:31 Gość portalu: POLAK MAŁY napisał(a): > Kilkaset lat temu w Europie na porządku dziennym były takie > zjawiska wojny religijne, palenie na stosie, święta inkwizycja. > Jednak nasza cywilizacja przez te kilkaset lata dokonała > znacznego postępu przede wszystkim w jednej dziedzinie: > tolerancji. Bo czy ktoś słyszał, żeby jakiś fundamentalista > katolicki zabił kilku niewiernych? HEhehe, przepraszam, ze wtrace nawet nie doczytujac do konca - czy wiesz prosiaczku co to jest IRLANDIA POLNOCNA? No dobra, wracam do kontemplacji reszty Twoich madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Jemen. Islamski student zastrzelił 3 lekarzy IP: *.swipnet.se 30.12.02, 17:13 NIECH AMERYKANIE SPIEPRZAJA Z TEGO KRAJU - DO NOWEGO YORKU Z NIMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Jemen. Islamski student zastrzelił 3 lekarzy IP: *.swipnet.se 30.12.02, 17:13 NIECH AMERYKANIE SPIEPRZAJA Z TEGO KRAJU - DO NOWEGO YORKU Z NIMI Odpowiedz Link Zgłoś