Dodaj do ulubionych

Podziękowanie

01.05.06, 22:37
Ja, żydek z Łodzi,
w przeddzień naszego narodowego święta w Izraelu, pragnę wyrazić swoje
serdeczne podziękowanie tym wszystkim Prawdziwym Polakom, którzy kosztem
rodziny, pracy, czy to wolnego czasu, nie ustają w wysiłku, aby wzmagać moją
świadomośc tego, jak dobrze, że jestem tu, a nie tam.
Dziekuję Wam wszystkim.
Wtrącalski
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: Podziękowanie 01.05.06, 22:44
      jakie jest jutro święto ?
      • swarozyc Re: Podziękowanie 01.05.06, 22:53
        jest ramadam, to zydzi wypoczywaja..
    • bam_buko Re: Podziękowanie 01.05.06, 23:25
      Jeden przynajmniej uczciwy,cieszy sie ze rodzice wywiezli go do Azji gdzie
      zyje spokojnie i szczesliwie na pustyni obiecanej tylko wybranym.
      Utrzymywany przez amerykanskiego podatnika,rente jako potomek holokaust surv.
      moze poswiecic na zwiedzanie pieknego Synaju na ktorym mozna sie delektowac
      manna z nieba....za darmo.
      Rozumiem twoje wruszenie i radosc z tego powodu jak rowniez dalekowzrocznosc
      i wizje poczucia bezpieczenstwa przez twojego tate.

ps gdybys innych mogl namowic na podobny krok swiat bylby ci wdzieczny
    • zbalansowany Re: Podziękowanie 02.05.06, 03:15
      ladnie to wyraziles wtracalski.

Miedzy nami a wami to troche tak jak po rozwodzie. Dlugie, nieudane malzenstwo
      i najlepiej jak zamieszkamy oddzielnie. Nie znaczy to wcale ze zawsze bylo zle -
      "momenty byly" niemniej cala impreza zarowno z waszej jak i naszej strony
      nieudana. Pozostalo wiele goryczy z obu stron, ale jak to sie mowi czas leczy
      rany i za 50, czy 100 lat przyjdzie czas ze zyd z polakiem usiada przy jednym
      stoliku i spokojnie przy wodeczce i sledziku pogaworza o starych dobrych
      czasach.
      • ghotir Re: Podziękowanie 02.05.06, 05:52
        Wtracalski,
        Twoj post jest jatrzacy. Za czorta nie wiem dlaczego zalezy Ci na jatrzeniu
        naszych starych ran. Co madrzejsi Zydzi juz teraz zagladaja do mojego domu
        gdzie przy dobrym winku opowiadamy sobie o naszych przeszlych
        nieporozumieniach. Nawet jak czasami musimy zdrapywac z moich scian te koszerne
        placki ziemniaczane to i tak to nie zmienia faktu, ze mamy dialog. Ty
        nawolujesz do ogolnej walki Zydow z Polakami. Ja na to nie mam ochoty. Lubie
        moich kolegow i kolezanki bez wzgledu na ich religie. Daj se siana i posluchaj
        Zbalansowanego.
    • zosia04 [...] 02.05.06, 04:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • kyle_broflovski Re: Podziękowanie 02.05.06, 05:00
      moze lepiej byloby na florydzie?
    • upierdliwy Re: Podziękowanie 02.05.06, 08:56
      ładnie to ująłeś wtrącalski, bo czytając tych obrzydliwców, którzy się chcą
      nazywać prawdziwymi Polakami, można tylko Polsce współczuć ziomków i s....ć
      gdzie pieprz rośnie i patrzeć jak to sprawdza sie przepowiednia Bismarcka.
      Co powiedział Bismarck o Polakach? Nie będę cytować, bo mnie wyślą na oślą
      ławkę, ale jeżeli ktoś chce wiedzieć to niech zapyta n.p. grzesia, bo on taki
      mądry i powinien wiedzieć, coś na temat historii kraju, który go karmi.
      • lekarz_dyzurny Re: Podziękowanie 02.05.06, 09:47
        Żebym Ci nie przypomniał, co jego sukcesor mówił o Zydach - mogłoby Ci byc
        przykro i po co to. Poza tym masz złe wyobrażenie o tutejszych stosunkach
        ekonomicznych - zazwyczaj to ludzie pracują, nikt ich nie karmi.
    • krystian71 Re: Podziękowanie 02.05.06, 09:54
      jak masz swieto, to sie ciesz,
      Ja na przyklad musze siedziec w pracy, ale tez nie narzekam, moglo byc gorzej,
      moglem teraz siedziec i szlochac przy takiej wielkiej dziurze w scianie razem z
      resztka ocalalej rodziny, jak to przed chwila nasza TV z Israela na obrazku
      pokazala
    • mirmilek No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 11:53
      Moze i lepiej ci sie zyje w Izraelu, bo dolary plyna szerokim strumieniem, ale z
      drugiej strony, mieszkajac w Polsce, mialbys spokojniejsze sumienie, bo nie
      mozna zbudowac swojego szczescia na nieszczesciu bliznich.
      • krystian71 Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 12:05
        wybacz mirmil, ale mimo swej symatii do narodowowyzwolenczej walki
        Palestynczykow, nie moge sie z toba zgodzic, bo blizsza koszula cialu.
        Zanim do Polski te koczownicze tabory zjechaly w twojej obecnej Ojczyznie
        przytulisko znalazly, wiec jesli chcesz ich zapraszac, to na swoj koszt i swoje
        ryzyko i zawsze do siebie
        • mirmilek Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 12:58
          Do hiszpanii, ofcourse, rowniez zapraszam, ale poniewaz jestem troche podzielony
          (w rzeczywistosci jestem bardziej polakiem niz hiszpanem), a w Izraelu zydow
          polskich jest wiecej niz hiszpanskich, to zapraszam bardziej do polski :)

mysle, ze forumowi goscie z izraela falszuja ogolny obraz zydow i w
          rzeczywistosci "sredni" zyd nie jest ani lepszy ani gorszy od "sredniego" polaka
          czy hiszpania i bardzo dobrze by nam sie razem zylo.

pzdr, m.
          • goldbaum Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 13:12
            Myslisz, ze "sredni" Polacy wybraliby na swego premiera pospolitego morderce i
            holdowali mu jako bohaterowi narodowemu?
            Myslisz, ze "sredni" Polacy nie reagowaliby, gdyby zolnierze polscy bezkarnie
            mordowali dzieci w wieku szkolnym zapewniajac, ze robiliby to nawet wtedy, gdy
            te dzieci mialaby 3 lata?

Osobiscie mam nadzieje, ze mimo wszystkich przywar tego narodu tak by raczej nie
            bylo.
            • mirmilek Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 13:22
              Mysle, ze wiekszosc w Izraelu jest tak samo bezrefleksyjna jak wiekszosc w
              Polsce czy w Hiszpanii. Zycie w normalnym kraju, na swoim, bez stresu i
              swiadomosci bycia okupantem podzialalaby na nich jak odtrutka. Toksyczny
              syjonizm, na szczescie, jest uleczalny.
          • krystian71 Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 14:06
            znasz jakis sposob,aby tylko co "sredni" sie na twoje zaprosiny zalapali?
            • mirmilek Re: No nie wiem, gdzie ci by bylo lepiej 02.05.06, 14:43
              Niestety nie znam. W koszu jablek zawsze sie znajdzie troche zgnilek. Wsrod
              polakow, hiszpanow i zydow tez.

Mysle, ze po kilkumiesiecznej terapii w polskim / hiszpanskim (hiszpanski nie
              jest taki ladny) krajobrazie, nawet dana by wytrzezwiala ze zgubnej herzlowskiej
              ideologii.
    • explicit Re: Podziękowanie 02.05.06, 14:20
      Ano jestes , wtracalski , wsza lonowa tez jest tam gdzie jest i chwali sobie
      lokum dopoki landlord sie nie wku#wi ,...

Mam cicha nadzieje ze w nastepne swieto zamiast uzyc slowa "jestem" napiszesz
      "zyje" i dodasz z duma , ze z wlasnej pracy ,... Szczerze pogratuluje , narazie
      nie ma czego , bo mnie jaja swendzom na kazde wspomnienie ze jestes ,...

przysiad

==============================================================================

jak dobrze, że jestem tu, a nie tam.
    • puls.usa wtracalski ty nie dziekuj,ty przepraszaj 02.05.06, 14:42
      mosku
      ze w podziece za miejsce
      do normalnego zycia
      (bedac wiecznym tulaczem)
      wspolpracowaliscie
      z kazdym okupantem ktory
      gnebil narod polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka