Dodaj do ulubionych

obrona konieczna Palestyńczyków

12.01.03, 14:13
Ave,
często zastanawiacie się, ja ustalić, kto działa zgodnie z prawem w
konflikcie palestyńskim, a kto nie. Nie jest bowiem możliwe, aby obie strony
miały rację.
Na pierwszy rzut oka akcje izraelskie są równie bezprawne, jak palestyńskie.
Zwróćcie jednak uwagę, że Izrael jest państwem, ma obowiązek więc działać
zgodnie z obowiązującym prawem, nie jest więc dla niego dopuszczalne
działanie pod wpływem emocji, czy z chęci zemsty. Prawo międzynarodowe nie
zna bowiem kategorii "dopuszczalnego odwetu", ani wobec państw, ani względem
jednostek, w szczególności przypadkowych osób. Jest powszechnie przyjęte, ze
osoby łamiące prawo należy stawiać przed sądem, udowodnić im winę i skazać
zgodnie z przyjętym prawem. Inaczej jest to zwykły mord, za który ponosi się
odpowiedzialność. I przed który wolno się bronić, nawet eliminując osoby
zagrażające broniącemu się, zgodnie z regułą dopuszcającą obronę konieczną.
Zważcie, że już statut Kazimierza Wielkiego z 1374r. mówił w Statucie X,
że "Ochrona i obrona, jako będące prawem naturalnym nie są zabronione".
Dlatego właśnie akcje izraelskie są bezprawne, a obrona palestyńska jest
uzasadniona.
T.
Obserwuj wątek
    • Gość: bin Re: obrona konieczna Palestyńczyków IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 12.01.03, 14:57
      jak widzisz nikogo to nie interesuje.podnosza larum gdy zginie zyd , a prawa
      palestynczykow? dla nich to tylko "arabusy"
    • marcus_crassus barbarzyncy zostana zmiazdzeni... 12.01.03, 15:03
      nowy porzadek nie przewiduje miejsca dla prymitywnych obyczajow i kultur a tym
      bardziej aktow barbarzynstwa jakich dopusczaja sie terrorysci arabscy...

ich zniszczenie to kwestia najblizszego czasu...operacja majaca na celu
      znisczenie kultury ktora stoi w sprzecznoscia z wartosciami naszego swiata
      jest w toku...

vae victis
      • Gość: bin Re: barbarzyncy zostana zmiazdzeni... IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 12.01.03, 15:09
        tak , jest "wasz" swiat i "nasz" swiat , zobaczymy ktory zwycizy.
        • marcus_crassus nawet Cie bin lubie...gadasz do rzeczy i nie 12.01.03, 15:45
          wypisujesz glupawo poprzekrecanych faktow jak tutejszy titus de zoo ktory moze
          rownie dobrze upierac sie ze snieg jest czarny;)
          • Gość: bin Re: nawet Cie bin lubie...gadasz do rzeczy i nie IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 12.01.03, 15:52
            marcus_crassus napisał:

> wypisujesz glupawo poprzekrecanych faktow jak tutejszy titus de zoo ktory
            moze
            > rownie dobrze upierac sie ze snieg jest czarny;)

nie chodzi o fakty czy tez "fakty".najwazniejsza sprawa jest zwyciestwo ,a
            bedzie ono po slusznej stronie-naszej. jeszcze raz podkreslam nie chodzi mi o
            intelektualne dywagacje , ale o walke .
          • werw Re: nawet Cie bin lubie...gadasz do rzeczy ?????? 12.01.03, 16:07
            Przecież ten koleś to kompletny idiota. Chyba jeszcze głupszy niz Polak z Korei
            (choć na tym poziomie nie ma to juz znazcenia)
            • marcus_crassus jak sie ma titusa de zoo caly czas wszedzie 12.01.03, 16:11
              to wszystko inne zaczyna sie podobac....;)))))to tak jakbys widzial caly dzien
              tego samego durnego szympansa...potem widok czegokolwiek innego to bomba;))))

no i gdzie jest Bimi???:)

• don.pedro Re: ech bimi... bimi... 12.01.03, 23:53
                Bimi sie gdzies schowal.
                Moze po prostu czai sie na UFO, ktore go kiedys zgubilo na ziemi? :-)
                • Gość: ♥ Jak oczywisty musi byc falsz zeby sobie odpuscic? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.01.03, 12:24
                  Czy wy Panowie w gromadce czujecie sie lepiej poperajac sie razem w niestey
                  glupawych argumentach przeciwko przdmowcy a niku Titus_flavius ?

Ciekawe co powoduje grupowanie sie was stronniczo i jak zaparta moze byc akcja
                  przeciw prawdzie i logice? Jednakze obserwujac z boku widze jak z te szeregi
                  sie krusza widac instniej jakis prog nonsensu ktory kazdy uwaza za zbyt wysoki.

Co sadzicie bardzo by mnie interesowalo poznanie do jakeigo stopnia mozna wbrew
                  logice bronic swoich ulubiomych ulubiencow?

czy nap ewidentny falsz jest wystrczajacy do stwierdzenia masz racje

czy tez nie robi to roznicy.

moze inaczej czy do zminy (zaluzmy ze) oczywiscie falszywego stanowiska moze
                  sklonic
                  np:
                  1. Rozmowa z kims powszechnie uwazanym za madra osobe
                  2. Policzenie glosow wsrod przypadkowao napotkanych osob
                  3. Naplucie w twarz
                  4. Pstryk w ucho
                  5. Uderzenie reka w policzek
                  6. Mocny kopniak w dupe
                  7. Cios piescia w nos
                  8. Powalenie i glanowanie
                  9. Wilokrotne glanowanie i ponizanie np Zbiorowe sikanie do ust
                  10. Inne akcje po ktorych (juz+) nie mozna zmienic pogladow

Ciekaw niezmiernie jestem czy w was jest ajki jest wspominany wczzesniej prog
                  zmiany nastawienia ?
                  • titus_flavius Re: Jak oczywisty musi byc falsz zeby sobie odpus 22.01.03, 12:47
                    Ave,
                    zważ, że im więcej syjoniści piszą głupot, tym wyraźniej widać ich nicość
                    moralną.
                    T.

Gość portalu: ♥ napisał(a):

> Czy wy Panowie w gromadce czujecie sie lepiej poperajac sie razem w niestey
                    > glupawych argumentach przeciwko przdmowcy a niku Titus_flavius ?
                    >
                    > Ciekawe co powoduje grupowanie sie was stronniczo i jak zaparta moze byc
                    akcja
                    > przeciw prawdzie i logice? Jednakze obserwujac z boku widze jak z te szeregi
                    > sie krusza widac instniej jakis prog nonsensu ktory kazdy uwaza za zbyt
                    wysoki.
                    >
                    >
                    > Co sadzicie bardzo by mnie interesowalo poznanie do jakeigo stopnia mozna
                    wbrew
                    >
                    > logice bronic swoich ulubiomych ulubiencow?
                    >
                    > czy nap ewidentny falsz jest wystrczajacy do stwierdzenia masz racje
                    >
                    > czy tez nie robi to roznicy.
                    >
                    > moze inaczej czy do zminy (zaluzmy ze) oczywiscie falszywego stanowiska moze
                    > sklonic
                    > np:
                    > 1. Rozmowa z kims powszechnie uwazanym za madra osobe
                    > 2. Policzenie glosow wsrod przypadkowao napotkanych osob
                    > 3. Naplucie w twarz
                    > 4. Pstryk w ucho
                    > 5. Uderzenie reka w policzek
                    > 6. Mocny kopniak w dupe
                    > 7. Cios piescia w nos
                    > 8. Powalenie i glanowanie
                    > 9. Wilokrotne glanowanie i ponizanie np Zbiorowe sikanie do ust
                    > 10. Inne akcje po ktorych (juz+) nie mozna zmienic pogladow
                    >
                    > Ciekaw niezmiernie jestem czy w was jest ajki jest wspominany wczzesniej prog
                    > zmiany nastawienia ?
      • titus_flavius Re: barbarzyncy zostana zmiazdzeni... 12.01.03, 20:18
        marcus_crassus napisał:

> nowy porzadek nie przewiduje miejsca dla prymitywnych obyczajow i kultur a
        tym
        > bardziej aktow barbarzynstwa jakich dopusczaja sie terrorysci arabscy...

Ave,
        jeżeli widzisz luki w moim wywodzie - wskaż je!
        T.

>
        > ich zniszczenie to kwestia najblizszego czasu...operacja majaca na celu
        > znisczenie kultury ktora stoi w sprzecznoscia z wartosciami naszego swiata
        > jest w toku...
        >
        > vae victis
        • marcus_crassus chyba zartujesz de zoo ze ja bede 12.01.03, 22:18
          powaznie dyskutowal z kims kto pisze podobne ahistoryczne debilizmy w stylu ze
          Imperium Romanum powstalo na drodze pokojowej...

ze mojej strony nie masz co liczyc na zadna powazna dyskusje,jestes dla mnie
          jednym ze szczurow ktore nalezy w ramach oglnoswiatowej akcji deratyzacji
          usunac z powierzchni naszej planety...

na razie oczyszczane sa "wylegarnie szczurow" takie jak
          Irak,Afganistan,Jemen...

pozniej wydusimy te pojedyncze egzemplarze ktore przelazly juz w poblize
          naszych domow...

vae victis
          • titus_flavius Re: chyba zartujesz de zoo ze ja bede 16.01.03, 22:28
            marcus_crassus napisał:

> powaznie dyskutowal z kims kto pisze podobne ahistoryczne debilizmy w stylu
            ze
            > Imperium Romanum powstalo na drodze pokojowej...
            >
            > ze mojej strony nie masz co liczyc na zadna powazna dyskusje,jestes dla mnie
            > jednym ze szczurow ktore nalezy w ramach oglnoswiatowej akcji deratyzacji
            > usunac z powierzchni naszej planety...

Ave,
            ostatnio usuwał "brudy ludzkie" niejaki A. Hitler. Widzę, że zmierzacie
            ochoczao w jego slady ...
            T.

>
            > na razie oczyszczane sa "wylegarnie szczurow" takie jak
            > Irak,Afganistan,Jemen...
            >
            > pozniej wydusimy te pojedyncze egzemplarze ktore przelazly juz w poblize
            > naszych domow...
            >
            > vae victis
            • marcus_crassus Re: chyba zartujesz de zoo ze ja bede 17.01.03, 12:57
              hmmmm....no coz - np szkola marksistowska oprocz iluzji i bzdur jesli chodzi o
              gospodarke i ustroj byla calkiem niezla w wielu innych aspektach...moze wiec
              oczyszczanie z takich jak tu de zoo nie bylo takim glupim pomyslem;)))))
              • titus_flavius Re: chyba zartujesz de zoo ze ja bede 29.01.04, 16:21
                marcus_crassus napisał:

> hmmmm....no coz - np szkola marksistowska oprocz iluzji i bzdur jesli chodzi
                o
                > gospodarke i ustroj byla calkiem niezla w wielu innych aspektach...moze wiec
                > oczyszczanie z takich jak tu de zoo nie bylo takim glupim pomyslem;)))))

Chaire,
                czyli naśladownictwo Hilera Cię nie razi?
                T.
    • kontrkultura Klamliwy flaviusz 12.01.03, 20:38
      Bzdury, Bzdury, Bzdury, propaganda... -
      im wiecej piszesz, tym wiecej takich mysli przychodzi do glowy.

Nie rozumiem Cie Flaviu...

Wg. Ciebie jedni moga zabijac bylekogo bez wyroku, a inni wyraznie NIE.
      (...) dzis nie mam czasu na dluzszy komentarz.
      A jeszcze podpisalbym sie "titus logic" i napisalbym:
      "Czy to nie jest logiczne - poszanowanie tradycji?
      A skoro te tradycje sa tak terrorystyczne to juz sa pewnie przyzwyczajeni."
      W koncu to by byla tylko bardzo udana parodia na Ciebie Flaviu.
      • titus__flavius Ja jestem jednym z Titusow 12.01.03, 23:25
        Ave,

Oczywistym jest, ze jestem swego rodzaju idiota i tylko jako takiego nalezy
        mnie traktowac. Zrozumcie jednak czlowieka. A idiota jestem, bo wlasnie na
        wlasna prosbe zwalniam sie ze swietnie platnej pracy. I postanowilem uswiadomic
        wszystkim prawde.

Moi przelozeni placa fortune mnie (placili, wlasciwie) i jeszcze pieciu
        podobnym w Ambasadzie, abysmy poslugujac sie paralogika i oczywistym, choc
        zgrabnym w formie, klamstwem prowokowali dysputy z udzialem zwolennikow Ameryko-
        Izraelskiego swiatowego terroryzmu. Poniewaz jednak klamstwa sa ewidentne i
        obstajemy przy nich uporczywie, lawirujac i zmieniajac tematy, gdy tylko
        tracimy grunt pod nogami, zwykle rozmowcy nie wytrzymuja i uciekaja sie do
        wyzwisk i grozb. I o to nam chodzi. W te sposob obnazamy prawdziwe oblicze
        wroga - obelzywego i wulgarnego, nie dorastajacego do piet nam, wyznawcom
        prawdziwej wiary - islamu.

Chcialbym jeszcze dodac, ze g oo ida po mnie
      • titus_flavius Re: Klamliwy flaviusz 13.01.03, 07:11
        kontrkultura napisał:

> Bzdury, Bzdury, Bzdury, propaganda... -
        > im wiecej piszesz, tym wiecej takich mysli przychodzi do glowy.
        >
        > Nie rozumiem Cie Flaviu...
        >
        > Wg. Ciebie jedni moga zabijac bylekogo bez wyroku, a inni wyraznie NIE.

Ave,
        z jednej strony stoi bowiem państwo - Izrael, a z drugiej strony pojedynczy
        ludzie - Palestyńczycy. Nie mają oni możliwości postawić izrelickich moderców
        przed sądem.
        T.

> (...) dzis nie mam czasu na dluzszy komentarz.
        > A jeszcze podpisalbym sie "titus logic" i napisalbym:
        > "Czy to nie jest logiczne - poszanowanie tradycji?
        > A skoro te tradycje sa tak terrorystyczne to juz sa pewnie przyzwyczajeni."
        > W koncu to by byla tylko bardzo udana parodia na Ciebie Flaviu.
        • kontrkultura nie zgadzam sie! 14.01.03, 19:15
          titus_flavius napisał:
          >
          > Ave,
          > z jednej strony stoi bowiem państwo - Izrael, a z drugiej strony pojedynczy
          > ludzie - Palestyńczycy. Nie mają oni możliwości postawić izrelickich moderców
          > przed sądem.
          > T.
          ===================
          To, ze ktos jeden wysadzil sie w powietrze, nie oznacza tego, ze tylko ten ktos
          jest odpowiedzialny za to.

Sa ludzie od broni, dostawy broni, finansowania, rekrutacji, prasy, glowny
          mafij i dopiero pozniej wykonawcy, ktorzi w tej mafijnej hierarchii sa na
          ostatnim miejscu!

Co do sadu w Izraelu, tu nie ma jak udowodnic, czy oskarzony musial zabic dla
          obrony wlasnego zycia, czy nie.
          • titus_flavius Re: nie zgadzam sie! 15.01.03, 19:58
            kontrkultura napisał:

> To, ze ktos jeden wysadzil sie w powietrze, nie oznacza tego, ze tylko ten
            ktos
            >
            > jest odpowiedzialny za to.
            >
            > Sa ludzie od broni, dostawy broni, finansowania, rekrutacji, prasy, glowny
            > mafij i dopiero pozniej wykonawcy, ktorzi w tej mafijnej hierarchii sa na
            > ostatnim miejscu!

Ave,
            nie przeczę, ale każdemu powiązanemu z wykonawcami trzeba udowodnić jego winy.
            I tylko tych Izraelici mogą chwytać i karać wg swego prawa.

> Co do sadu w Izraelu, tu nie ma jak udowodnic, czy oskarzony musial zabic dla
            > obrony wlasnego zycia, czy nie.

Niewątpliwie Palestyńczycy bronią swego życia, gdyż im wszystkim zagraża
            zagłada z rąk izraelickich oprawców.
            T.
            • kontrkultura Re: nie zgadzam sie! 18.01.03, 19:51
              titus_flavius napisał:

>Ave,
              >nie przeczę, ale każdemu powiązanemu z wykonawcami trzeba udowodnić jego winy.
              >I tylko tych Izraelici mogą chwytać i karać wg swego prawa.

czasami nie ma calkiem jasnych do wyjasnienia przed sadem dowodow winy
              np. wyznania aresztowanego czlonka organizacji.

> Niewątpliwie Palestyńczycy bronią swego życia, gdyż im wszystkim zagraża
              > zagłada z rąk izraelickich oprawców.
              > T.

no to mozesz to udowodnic?
              • titus_flavius Re: nie zgadzam sie! 20.01.03, 06:41
                kontrkultura napisał:
                > czasami nie ma calkiem jasnych do wyjasnienia przed sadem dowodow winy
                > np. wyznania aresztowanego czlonka organizacji.

Ave,
                jak nie ma dowodów, to jak chcesz zgodzić się na zabicie człowieka?
                T.

> > Niewątpliwie Palestyńczycy bronią swego życia, gdyż im wszystkim zagraża
                > > zagłada z rąk izraelickich oprawców.
                > > T.
                >
                > no to mozesz to udowodnic?
                • kontrkultura Re: nie zgadzam sie! 13.03.03, 20:07
                  titus_flavius napisał:

> kontrkultura napisał:
                  > > czasami nie ma calkiem jasnych do wyjasnienia przed sadem dowodow winy
                  > > np. wyznania aresztowanego czlonka organizacji.
                  >
                  > Ave,
                  > jak nie ma dowodów, to jak chcesz zgodzić się na zabicie człowieka?
                  > T.

A nie to sie nazywa samoobrona? Gdy wiesz, ze ktos ma w Ciebie strzelic, gdyz
                  ktos, kto o tym wiedzial, wygadal sie. Nic nie zrobisz?
                  • titus_flavius Re: nie zgadzam sie! 13.03.03, 20:37
                    kontrkultura napisał:

>
                    > A nie to sie nazywa samoobrona? Gdy wiesz, ze ktos ma w Ciebie strzelic, gdyz
                    > ktos, kto o tym wiedzial, wygadal sie. Nic nie zrobisz?

Ave,
                    dowiedziałem się właśnie, że J.K. chce Ciebie zastrzelić. Co zrobisz?
                    T.
                    • titus_flavius Re: nie zgadzam sie! 14.03.03, 06:09
                      titus_flavius napisał:

> kontrkultura napisał:
                      >
                      > >
                      > > A nie to sie nazywa samoobrona? Gdy wiesz, ze ktos ma w Ciebie strzelic, g
                      > dyz
                      > > ktos, kto o tym wiedzial, wygadal sie. Nic nie zrobisz?
                      >
                      > Ave,
                      > dowiedziałem się właśnie, że J.K. chce Ciebie zastrzelić. Co zrobisz?
                      > T.
                    • kontrkultura :) 15.03.03, 00:44
                      titus_flavius napisał:

> Ave,
                      > dowiedziałem się właśnie, że J.K. chce Ciebie zastrzelić. Co zrobisz?
                      > T.
                      ====
                      Usmiechne sie serdecznie, zdejme kapelusz, wygodnie usiade i bede czekal na
                      jego przyjscie, a pozniej mu opowiem ten dowcip.
                      • titus_flavius Re: :) 15.03.03, 06:37
                        kontrkultura napisał:

> titus_flavius napisał:
                        >
                        > > Ave,
                        > > dowiedziałem się właśnie, że J.K. chce Ciebie zastrzelić. Co zrobisz?
                        > > T.
                        > ====
                        > Usmiechne sie serdecznie, zdejme kapelusz, wygodnie usiade i bede czekal na
                        > jego przyjscie, a pozniej mu opowiem ten dowcip.

Ave,
                        dwa posty wyżej napisałeś, że taka sytuacja wymagałaby uprzedającego zabicia
                        J.K. Co sprawiło, że zmieniłeś zdanie?
                        T.
                        • kontrkultura ale oczywiste 15.03.03, 20:32
                          titus_flavius napisał:

> Ave,
                          > dwa posty wyżej napisałeś, że taka sytuacja wymagałaby uprzedającego zabicia
                          > J.K. Co sprawiło, że zmieniłeś zdanie?
                          > T.
                          ===
                          - nie zmienilem zdania. Po prostu musi byc realne zagrozenie.

Inna sprawa, gdyby kolo mnie zyl jakis zboczeniec, ktoryby sie co chwila
                          podniecal smiercia Izraelczykow (to nie miala byc aluzja do Ciebie,
                          Flaviu :) ), kupil karabin maszynowy, z ktorego pozniej zastrzeli innego
                          sasiada, pozniej mojego psa, a pozniej jego kumpel - podobny do niego
                          zboczeniec powie, ze ten mnie jutro zabije.

W realnym zyciu zwraca sie do policji, ktora go odizoluje, chroni Cie. W
                          przypadku Izraela, nie ma takiej policji, wiec musza dbac o siebie sami.
                          • titus_flavius Re: ale oczywiste 16.03.03, 07:33
                            kontrkultura napisał:
                            >
                            > Inna sprawa, gdyby kolo mnie zyl jakis zboczeniec, ktoryby sie co chwila
                            > podniecal smiercia Izraelczykow (to nie miala byc aluzja do Ciebie,
                            > Flaviu :) ), kupil karabin maszynowy, z ktorego pozniej zastrzeli innego
                            > sasiada, pozniej mojego psa, a pozniej jego kumpel - podobny do niego
                            > zboczeniec powie, ze ten mnie jutro zabije.
                            >
                            > W realnym zyciu zwraca sie do policji, ktora go odizoluje, chroni Cie. W
                            > przypadku Izraela, nie ma takiej policji, wiec musza dbac o siebie sami.

Ave,
                            dlaczego sądzisz, że w Izraelu nie ma policji? Co do Twojego przykładu, to
                            zważ, ze im bardziej go rozbudowujesz, tym mniej on pasuje do mordowania
                            Palestyńczyków przez Izraelitów.
                            T.
                            • kontrkultura myslalem, ze zrozumiesz o co chodzilo 16.03.03, 13:17
                              W Izraelu jest, ale w Palestynie nie ma.

nie w Izraelu, zas w Palestynie nie ma policji, wiec Izraelczycy musza dbac o
                              siebie sami.

titus_flavius napisał:
                              >
                              > Ave,
                              > dlaczego sądzisz, że w Izraelu nie ma policji? Co do Twojego przykładu, to
                              > zważ, ze im bardziej go rozbudowujesz, tym mniej on pasuje do mordowania
                              > Palestyńczyków przez Izraelitów.
                              > T.
                              ===
                              W Izraelu jest, ale czy jest "taka policja" w Palestynie, ktora zapewnilaby
                              bezpieczenstwo Izraelitom?

P.S.
                              Dlugo jeszcze bedziesz probowal sie wykrecic?
                              • titus_flavius Re: myslalem, ze zrozumiesz o co chodzilo 19.03.03, 06:38
                                kontrkultura napisał:

> W Izraelu jest, ale w Palestynie nie ma.
                                >
                                > nie w Izraelu, zas w Palestynie nie ma policji, wiec Izraelczycy musza dbac o
                                > siebie sami.
                                >
                                > titus_flavius napisał:
                                > >
                                > > Ave,
                                > > dlaczego sądzisz, że w Izraelu nie ma policji? Co do Twojego przykładu, to
                                >
                                > > zważ, ze im bardziej go rozbudowujesz, tym mniej on pasuje do mordowania
                                > > Palestyńczyków przez Izraelitów.
                                > > T.
                                > ===
                                > W Izraelu jest, ale czy jest "taka policja" w Palestynie, ktora zapewnilaby
                                > bezpieczenstwo Izraelitom?

Ave,
                                w Palestynie nie ma bo nie ma tak rządu i władzy. Izrael tam wszystko
                                zniszczył. Nawet komputery ze szkół okradli. Zresztą: Palestyna jest okupowana.
                                To okupant ma więc obowiązek zorganizować i utrzymywać bezpieczeństwo wg
                                przyjętych standartów, a okupowani.
                                T.
    • cornelius_scipio ??? 12.01.03, 23:34
      titus_flavius napisał:

> Ave,
      > często zastanawiacie się, ja ustalić, kto działa zgodnie z prawem w
      > konflikcie palestyńskim, a kto nie. Nie jest bowiem możliwe, aby obie strony
      > miały rację.

CS: Dlaczego nie jest mozliwe? Każda strona ma racje cząstkowe...

> Na pierwszy rzut oka akcje izraelskie są równie bezprawne, jak palestyńskie.
      > Zwróćcie jednak uwagę, że Izrael jest państwem, ma obowiązek więc działać
      > zgodnie z obowiązującym prawem,

CS: Tak, a Palestyna nie jest państwem i dlatego może robić wszystko na co jej
      tylko przyjdzie ochota

<<nie jest więc dla niego dopuszczalne działanie pod wpływem emocji, czy z
      chęci zemsty. Prawo międzynarodowe nie zna bowiem kategorii "dopuszczalnego
      odwetu", ani wobec państw, ani względem jednostek, w szczególności
      przypadkowych osób.

CS: Więc Izaraelczycy nie powinni odpowiadać na zamachy, tylko przyjąć je z
      pokorą

<<Jest powszechnie przyjęte, ze osoby łamiące prawo należy stawiać przed sądem,
      udowodnić im winę i skazać zgodnie z przyjętym prawem. Inaczej jest to zwykły
      mord, za który ponosi się odpowiedzialność.

CS: Ale przecież Palestyna nie łamie prawa, bo nie jest państwem

<<I przed który wolno się bronić, nawet eliminując osoby zagrażające broniącemu
      się, zgodnie z regułą dopuszcającą obronę konieczną.

CS: No i przecież Izarael się broni, eliminując osoby mu zagrażające, zgodnie z
      regułą dopuszcającą obronę konieczną

Zważcie, że już statut Kazimierza Wielkiego z 1374r. mówił w Statucie X,
      że "Ochrona i obrona, jako będące prawem naturalnym nie są zabronione". Dlatego
      właśnie akcje izraelskie są bezprawne, a obrona palestyńska jest uzasadniona.

CS: Jeśli Arab zabije Żyda jest to obrona konieczna, jeżeli Żyd Araba jest to
      zbrodnia... Moralnosć Kalego
      • titus_flavius Re: ??? 13.01.03, 07:21
        cornelius_scipio napisał:

> CS: Dlaczego nie jest mozliwe? Każda strona ma racje cząstkowe...

Ave,
        nie ma czegoś takiego, gdy rozstrzygamy o czyjejś winie.

> CS: Tak, a Palestyna nie jest państwem i dlatego może robić wszystko na co
        jej
        > tylko przyjdzie ochota

Akcji obronnych przeciwko Izraelowi nie dokonują organy Autonomii
        Palestyńskiej, tylko prywatne związki Palestyńczyków. Zważ, że Izrael oskarża
        Arafata jedynie o nieudolność w tępieniu Palestyńczyków, a nie o kierowanie
        obroną.

> CS: Więc Izaraelczycy nie powinni odpowiadać na zamachy, tylko przyjąć je z
        > pokorą

Powinni złapać winnych, udowonić im winę i ich skazać zgodnie ze swoim prawem.
        A nie zabijać przypadkowe, bądź podejrzane osoby.

> CS: Ale przecież Palestyna nie łamie prawa, bo nie jest państwem

Obecnie Państwo - Palestyna nie istnieje, a cały obszar jego znajduje się pod
        okupacją palestyńską.

> CS: No i przecież Izarael się broni, eliminując osoby mu zagrażające, zgodnie
        z > regułą dopuszcającą obronę konieczną

Oczywiście, i dklatego nie kwestionuję prawa Izraela do stawiania przed sądem
        podejrzanych. Inne sposoby obrony przed poszczególnymi jednostkami nie
        przysługują państwom.

> CS: Jeśli Arab zabije Żyda jest to obrona konieczna, jeżeli Żyd Araba jest to
        > zbrodnia... Moralnosć Kalego

W Palestynie jest coś zupełnie innego: Arab zabija nie zyda, tylko obywatela
        państwa Izrael, zaś Araba zabija osoba działająca w imieniu państwa Izrael.
        T.
        • Gość: dana33 Re: ??? IP: *.jazo.org.il 13.01.03, 07:46
          titus_flavius napisał:

> cornelius_scipio napisał:
          >
          > > CS: Dlaczego nie jest mozliwe? Każda strona ma racje cząstkowe...
          >
          > Ave,
          > nie ma czegoś takiego, gdy rozstrzygamy o czyjejś winie.
          >
          > > CS: Tak, a Palestyna nie jest państwem i dlatego może robić wszystko na co
          >
          > jej
          > > tylko przyjdzie ochota
          >
          > Akcji obronnych przeciwko Izraelowi nie dokonują organy Autonomii
          > Palestyńskiej, tylko prywatne związki Palestyńczyków. Zważ, że Izrael oskarża
          > Arafata jedynie o nieudolność w tępieniu Palestyńczyków, a nie o kierowanie
          > obroną.
          >
          > > CS: Więc Izaraelczycy nie powinni odpowiadać na zamachy, tylko przyjąć je
          > z
          > > pokorą
          >
          > Powinni złapać winnych, udowonić im winę i ich skazać zgodnie ze swoim
          prawem.
          > A nie zabijać przypadkowe, bądź podejrzane osoby.
          >
          > > CS: Ale przecież Palestyna nie łamie prawa, bo nie jest państwem
          >
          > Obecnie Państwo - Palestyna nie istnieje, a cały obszar jego znajduje się pod
          > okupacją palestyńską.
          >
          > > CS: No i przecież Izarael się broni, eliminując osoby mu zagrażające, zgod
          > nie
          > z > regułą dopuszcającą obronę konieczną
          >
          > Oczywiście, i dklatego nie kwestionuję prawa Izraela do stawiania przed sądem
          > podejrzanych. Inne sposoby obrony przed poszczególnymi jednostkami nie
          > przysługują państwom.
          >
          > > CS: Jeśli Arab zabije Żyda jest to obrona konieczna, jeżeli Żyd Araba jest
          > to
          > > zbrodnia... Moralnosć Kalego
          >
          > W Palestynie jest coś zupełnie innego: Arab zabija nie zyda, tylko obywatela
          > państwa Izrael, zaś Araba zabija osoba działająca w imieniu państwa Izrael.
          > T.

rega, rega, titus, co na to ta pieknosc z natanii???????
    • robertpk Re: logika ?? 13.01.03, 08:57
      - prawda leży zwykle pośrodku
      - autonomia palestyńska z własnym rządem może zatem działać poza prawem ?
      - ..........proponujesz postawić rząd autonomii palestyńskiej przed
      trybunałem ? - jestem za !!
      - jakim, międzynarodowym czy izraelskim ?
      ...

• titus_flavius Re: logika ?? 13.01.03, 09:05
        robertpk napisał:

> - prawda leży zwykle pośrodku
        > - autonomia palestyńska z własnym rządem może zatem działać poza prawem ?
        > - ..........proponujesz postawić rząd autonomii palestyńskiej przed
        > trybunałem ? - jestem za !!

Ave,
        Hamas i Dżihad nie są organami Autonomii Palestyńskiej.
        T.

> - jakim, międzynarodowym czy izraelskim ?
        > ...
        >
        >
        • robertpk Re: logika ?? 13.01.03, 09:22
          "...Hamas i Dżihad nie są organami Autonomii Palestyńskiej"..

ok

ale są nimi przybudówki OWP - które "udzielają się" w wysadzaniu autobusów
          równie często.
          Inna sprawa że ci sami ludzi należą do różnych organizacjii, część akcjii jest
          również planowana i przeprowadzana wspólnie.
          .....................

Titusie - mówiąc szczerze nie chce mi się dyskutować na temt Palestyny bo tak
          naprawdę mnie nie interesuje czy powstanie jeszcze jedno skorumpowane i
          produkujące imigrantów państewko arabskie.

Dla mnie - to niech sobie ono powstaje, niech mi jednak nikt nie wpiera przy
          okazji że żydzi są be a arabowie ok.

Miałem okazję poznać zarówno jednych, jak i drugich.
          • marcus_crassus dyskusje z de Zoo przypominaja 13.01.03, 19:30
            gadanie do sciany,radze nie tracic na to czasu,de Zoo nadaje sie tylko do
            wysmiewania...

przede wszystkim nie ze wzgledu na pogady ale po prostu ze wzgledu na totalne
            durnoty jakie on wypisuje...
            • titus_flavius Qui tacet, consetire videtur! 14.01.03, 08:15
              marcus_crassus napisał:

> gadanie do sciany,radze nie tracic na to czasu,de Zoo nadaje sie tylko do
              > wysmiewania...
              > przede wszystkim nie ze wzgledu na pogady ale po prostu ze wzgledu na totalne
              > durnoty jakie on wypisuje...

Ave,
              jeżeli uważasz, że nie mam racji - udowodnij to! W przeciwnym razie uznać
              należy, że Twoje zarzuty są gołosłowne.
              T.
              • marcus_crassus de Zoo,pogadaj sobie z mrowkami w 14.01.03, 08:55
                lesie,bo na durnoty jakie produkujesz to nic innego nie pozostaje,mrowkom moze
                sie nudzic to moze sobie pogadaja...

jak ktos wypisuje debilizmy ze np imperium romanum powstalo na drodze
                pokojowej to najpierw tez pogadaj sobie z pania od historii w klasie VII
                szkoly podstawowej..bo tam bys dostal laske...

ahmedus i hassan dzis juz sa czy jeszcze nie bo sie nie przywitalem...:)))
                • titus_flavius Re: de Zoo,pogadaj sobie z mrowkami w 14.01.03, 14:30
                  marcus_crassus napisał:

> lesie,bo na durnoty jakie produkujesz to nic innego nie pozostaje,mrowkom
                  moze
                  > sie nudzic to moze sobie pogadaja...
                  >
                  > jak ktos wypisuje debilizmy ze np imperium romanum powstalo na drodze
                  > pokojowej to najpierw tez pogadaj sobie z pania od historii w klasie VII
                  > szkoly podstawowej..bo tam bys dostal laske...

Ave,
                  jesteś na poziomie klasy VII?
                  t.
                  • titus__flavius Re: de Zoo,pogadaj sobie z mrowkami w 14.01.03, 18:51
                    titus_flavius napisał:

> marcus_crassus napisał:
                    >
                    > > lesie,bo na durnoty jakie produkujesz to nic innego nie pozostaje,mrowkom
                    > moze
                    > > sie nudzic to moze sobie pogadaja...
                    > >
                    > > jak ktos wypisuje debilizmy ze np imperium romanum powstalo na drodze
                    > > pokojowej to najpierw tez pogadaj sobie z pania od historii w klasie VII
                    > > szkoly podstawowej..bo tam bys dostal laske...
                    >
                    > Ave,
                    > jesteś na poziomie klasy VII?
                    > t.

Ave,
                    to wyprzedzasz mnie o całe 7.
                    T.
    • Gość: Klaudiusz Re: obrona konieczna Palestyńczyków IP: *.proxy.aol.com 18.01.03, 19:57
      Znow zaczynasz zebranine o dyskusje CYTUJAC SAM SIEBIE?

Aco ze starymi klamstwami?!

Nim zaczniesz klamac w nowych sprawach, wyjasnij najpierw klamstwa
      zalegle!:)

titus_flavius napisal:

"Ave, to jakiś chrześcijanin nieuk. Najwyraźniej nie wie, że wg
      teologii
      katolickiej Nowy Testament zniósł i unieważnił Stary."

NATOMIAST w Katechizmie Kosciola Katolickiego czytamy:

paragraf 123:

"Chrzescijanie czcza Stary Testament jako prawdziwe Slowo Boze.
      Kosciol
      zawsze z moca przeciwstawial sie idei odrzucenia Starego
      Testamentu, pod
      pretekstem, ze Nowy Testament doprowadzil do jego przedawnienia.

paragraf 121:

"Stary Testament jest nieodlaczna czscia Pisma Swietego. Jego
      ksiegi sa
      natchnione przez Boga i zachowuja trwala wartosc, poniewaz Stare
      Przymierze
      nigdy nie zostalo odwolane"

• titus_flavius Izrael i Palestyńczycy 22.01.03, 11:18
      Ave,
      Przypmnijmy, po raz kolejny, że Izrael tworzą wszyscy Izraelici, którzy do
      zbrodniczej roboty wybrali swoich przedstawicieli i in corporem uznają
      legalność ich działań, zaś Palestyńczycy są po prostu jednostkami, które łączy
      wyłącznie wspólne niewolnictwo u Izraelitów. Hamas działa wyłącznie z
      inicjatywy prywatnej jednostek, a nie ma upoważnienia ogółu Palestyńczyków.
      Stąd za zbrodnie Izraela odpowiadają wszyscy Izraelici, zaś za przestępstwa
      Palestyńczyów odpowiadałyby konkretne osoby, gdyby nie to, ze działają w
      obronie koniecznej.
      T.
    • titus_flavius znowu rządzi SSzaron 30.01.03, 07:43

Ave,
      Izraelici w wolnych wyborach powierzyli ster rządów znowu SSzarionowi. Nawet
      ci, którzy formalnie uznają racje Palestyńczyków, uznają legalność władzy
      SSzarona. W tej sytuacji wszyscy Izraelici są odpowiedzialni za politykę rządu
      Izraela.
      Zaprawdę powiadam Wam, nie ma niewinnych Izraelitów!
      T.

titus_flavius napisał:

> Ave,
      > miały rację.
      > zgodnie z obowiązującym prawem, nie jest więc dla niego dopuszczalne
      > działanie pod wpływem emocji, czy z chęci zemsty. Prawo międzynarodowe nie
      > zna bowiem kategorii "dopuszczalnego odwetu", ani wobec państw, ani względem
      > jednostek, w szczególności przypadkowych osób. Jest powszechnie przyjęte, ze
      > osoby łamiące prawo należy stawiać przed sądem, udowodnić im winę i skazać
      > zgodnie z przyjętym prawem. Inaczej jest to zwykły mord, za który ponosi się
      > odpowiedzialność. I przed który wolno się bronić, nawet eliminując osoby
      > zagrażające broniącemu się, zgodnie z regułą dopuszcającą obronę konieczną.
      > Zważcie, że już statut Kazimierza Wielkiego z 1374r. mówił w Statucie X,
      > że "Ochrona i obrona, jako będące prawem naturalnym nie są zabronione".
      > Dlatego właśnie akcje izraelskie są bezprawne, a obrona palestyńska jest
      > uzasadniona.
      > T.
    • titus_flavius dawno nie padł żaden syjonista 25.02.03, 08:22

Ave,
      pomijając tych czterech wczoraj w Kuwejcie. Co się dzieje z palestyńskim ruchem
      oporu?
      T.

titus_flavius napisał:

> titus_flavius napisał:
      >
      > > Ave,
      > > często zastanawiacie się, ja ustalić, kto działa zgodnie z prawem w
      > > konflikcie palestyńskim, a kto nie. Nie jest bowiem możliwe, aby obie stro
      > ny
      > > miały rację.
      > > Na pierwszy rzut oka akcje izraelskie są równie bezprawne, jak palestyński
      > e.
      > > Zwróćcie jednak uwagę, że Izrael jest państwem, ma obowiązek więc działać
      > > zgodnie z obowiązującym prawem, nie jest więc dla niego dopuszczalne
      > > działanie pod wpływem emocji, czy z chęci zemsty. Prawo międzynarodowe nie
      >
      > > zna bowiem kategorii "dopuszczalnego odwetu", ani wobec państw, ani względ
      > em
      > > jednostek, w szczególności przypadkowych osób. Jest powszechnie przyjęte,
      > ze
      > > osoby łamiące prawo należy stawiać przed sądem, udowodnić im winę i skazać
      >
      > > zgodnie z przyjętym prawem. Inaczej jest to zwykły mord, za który ponosi s
      > ię
      > > odpowiedzialność. I przed który wolno się bronić, nawet eliminując osoby
      > > zagrażające broniącemu się, zgodnie z regułą dopuszcającą obronę konieczną
      > .
      > > Zważcie, że już statut Kazimierza Wielkiego z 1374r. mówił w Statucie X,
      > > że "Ochrona i obrona, jako będące prawem naturalnym nie są zabronione".
      > > Dlatego właśnie akcje izraelskie są bezprawne, a obrona palestyńska jest
      > > uzasadniona.
      > > T.
    • Gość: Bnadem Re: obrona konieczna Palestyńczyków IP: *.krakow.pl 13.03.03, 20:51
      Uważaj, zaraz naskoczą na ciebie całą paczką. A jak z całą bezczelnością
      wolnomyśliciela ośmielisz się wyrazić odmienne zdanie, szacowny pracownik na
      szczęście bankrutującego bękarta komunizmu, Polskiej Akademii Nauk, zbeszta
      cię, że jesteś arogancki i ironizujesz. Ciekawe, że Żydzi polscy (nazywam ich
      pieszczotliwie "Żydkami" - oni się nie obrażają, ponieważ znają to pojęcie z
      dobrej literatury; przynajmniej ci w Krakowie) wypowiadają się z reguły z
      rezerwą i starają się być obiektywni. Ci, którzy wyemigrowali do Izraela,
      dostają kręćka - z jednej strony przez sentyment siedzą na polskich portalach;
      z drugiej zaś sprzedają wielkoruski nacjonalizm w lokalnej wersji Ziemi
      Obiecanej. Myślę, że tak naprawdę tutaj jest ich miejsce i to ich boli...
      • kontrkultura spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 15.03.03, 20:40
        Andrzej po prostu nie lubi Zydow, a caly konflikt Izraelsko-Palestynski to dla
        niego niby final mistrzostw swiata pilki noznej...

Jaka roznica kto ginie, byleby Zydki tez, co nie?
        • titus_flavius Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 16.03.03, 07:34
          kontrkultura napisał:

>
          > Jaka roznica kto ginie, byleby Zydki tez, co nie?

Ave,
          w ten sposób umacnia się powaga sprawiedliwości.
          T.
          • kontrkultura Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 16.03.03, 13:10
            titus_flavius napisał:

> kontrkultura napisał:
            >
            > >
            > > Jaka roznica kto ginie, byleby Zydki tez, co nie?
            >
            > Ave,
            > w ten sposób umacnia się powaga sprawiedliwości.
            > T.
            ===
            chwileczke...

Jezeli sa tacy zli, ze ich mozna zabijac, to czemu oni nie moga zabijac?
            • titus_flavius Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 16.03.03, 18:55
              kontrkultura napisał:

>
              > Jezeli sa tacy zli, ze ich mozna zabijac, to czemu oni nie moga zabijac?

Ave,
              właśnie dlatego, że są źli. Zważ, ze prawo karne nie karze tych, co zabijają
              zgodnie z prawem, a jedynie tych co zabijają bezprawnie.
              T.
              • kontrkultura Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 16.03.03, 19:56
                titus_flavius napisał:
                >
                > Ave,
                > właśnie dlatego, że są źli. Zważ, ze prawo karne nie karze tych, co zabijają
                > zgodnie z prawem, a jedynie tych co zabijają bezprawnie.
                > T.
                ===
                Ale tam sa inne warunki, jak juz pisalem wyzej.

Proponuje tam przeniesc te rozmowe, jezeli chcialbys sie z czyms nie zgodzic.
                • titus_flavius Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 17.03.03, 06:04
                  kontrkultura napisał:

> Ale tam sa inne warunki, jak juz pisalem wyzej.

Ave,
                  nie warunki sa wszędzie takie same? A wiesz dlaczego? Bo reguły prawnego
                  postępowania z przestępcami, dotyczą właśnie postępowania z przesępcami, a nie
                  niewiniątkami. SKoro więc w Europie zgodnie z prawem zwalcza się ETA, IRA,
                  Czerwone Brygady itp, to i tak samo może Izrael zwalczać Hamas.
                  T.

• kontrkultura Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 17.03.03, 12:59
                    titus_flavius napisał:

>Ave,
                    >nie warunki sa wszędzie takie same? A wiesz dlaczego? Bo reguły prawnego
                    >postępowania z przestępcami, dotyczą właśnie postępowania z przesępcami, a nie
                    >niewiniątkami. SKoro więc w Europie zgodnie z prawem zwalcza się ETA, IRA,
                    >Czerwone Brygady itp, to i tak samo może Izrael zwalczać Hamas.
                    >T.
                    ====
                    Nie prawda! Po prostu nie ma takich samych warunkow - jednostki EAT, IRA ... sa
                    lokowane wewnatrz tychze panstw, a nawet jak sa w innym panstwie Europejskim,
                    jest ropowszechniona wspolpraca policji tych panstw.

Jest jakas taka wspolpraca w Palestynie?

Po drugie:
                    Tym konfliktem zabardzo interesuje sie prasa, ktora to wszystko odpowiednio
                    ubarwia, tuszuje i mamy to, co mamy.
                    • titus_flavius Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 17.03.03, 18:32
                      kontrkultura napisał:

> titus_flavius napisał:
                      >
                      > >Ave,
                      > >nie warunki sa wszędzie takie same? A wiesz dlaczego? Bo reguły prawnego
                      > >postępowania z przestępcami, dotyczą właśnie postępowania z przesępcami, a
                      > nie
                      > >niewiniątkami. SKoro więc w Europie zgodnie z prawem zwalcza się ETA, IRA,
                      > >Czerwone Brygady itp, to i tak samo może Izrael zwalczać Hamas.
                      > >T.
                      > ====
                      > Nie prawda! Po prostu nie ma takich samych warunkow - jednostki EAT, IRA ...
                      sa
                      >
                      > lokowane wewnatrz tychze panstw, a nawet jak sa w innym panstwie Europejskim,
                      > jest ropowszechniona wspolpraca policji tych panstw.
                      >
                      > Jest jakas taka wspolpraca w Palestynie?

Ave,
                      od kiedy to w Palestynie jest państwo, krętaczu?
                      T.

>
                      > Po drugie:
                      > Tym konfliktem zabardzo interesuje sie prasa, ktora to wszystko odpowiednio
                      > ubarwia, tuszuje i mamy to, co mamy.
                      • Gość: Ali G. Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa IP: *.krakow.pl 17.03.03, 18:49
                        I tak mass-media przedstawia to tak, jak zydowskiemu kapitalowi wygodniej.
                        Fajnie wymienic poglady na forum, ale to promil spoleczenstwa, a Wybiorcza i
                        tak przeklamie!
                        • titus_flavius Re: spytaj sie Tytusa, kto wygrywa 17.03.03, 21:53
                          Gość portalu: Ali G. napisał(a):

> I tak mass-media przedstawia to tak, jak zydowskiemu kapitalowi wygodniej.
                          > Fajnie wymienic poglady na forum, ale to promil spoleczenstwa, a Wybiorcza i
                          > tak przeklamie!

Ave,
                          ale do części dotrze i ich oświeci.
                          T.
    • titus_flavius z felietonu D. Warszawskiego 16.03.03, 22:00
      Ave,
      za jutrzejszą wyborczą. Warszawski stawia znak równości pomiędzy działaniami
      Hamasu i Izraela. Oznacza to, że Izrael uprawia działalność terrorystyczną za
      która kara może być jedna. Wykonają ją bojownicy palestyńscy i Hezbollah.
      T.

(...)
      Hipotezę tę uprawdopodobnia fakt, że armia izraelska, tocząc uzasadnioną walkę
      z terrorystami z Hamasu, postępuje w ostatnim czasie na terytoriach okupowanych
      z porażającą brutalnością, jakby była pewna bezkarności. W ciągu ostatnich
      dwóch tygodni zginęło 50 Palestyńczyków, z czego znaczną, choć mniejszą część
      stanowiły przypadkowe ofiary. Choć stanowią one tylko jedną trzecią wszystkich
      ofiar po stronie palestyńskiej (wśród ofiar izraelskich wskaźnik ten jest dwa
      razy wyższy), to nie można już przyjąć izraelskich zapewnień, że armia robi
      wszystko, by ofiar takich było jak najmniej. Gdy strzela się z czołgu w
      mieście, jak w Gazie, to być może się trafi w cel (który też nie zawsze jest z
      wojskowego punktu widzenia uprawniony), być może nie - ale z całą pewnością
      zginą też niewinni ludzie. Nie ma wielkiej różnicy między takim działaniem
      wojska a zamachem terrorystycznym.

• net4 poczatki bolesne titusa_flaviusa 15.06.03, 09:06
      www.a1freesoundeffects.com/pukewet.wav

n4
    • titus_flavius Re: obrona konieczna Palestyńczyków 13.01.04, 08:20
      titus_flavius napisał:

> Ave,
      > miały rację.
      > zgodnie z obowiązującym prawem, nie jest więc dla niego dopuszczalne
      > działanie pod wpływem emocji, czy z chęci zemsty. Prawo międzynarodowe nie
      > zna bowiem kategorii "dopuszczalnego odwetu", ani wobec państw, ani względem
      > jednostek, w szczególności przypadkowych osób. Jest powszechnie przyjęte, ze
      > osoby łamiące prawo należy stawiać przed sądem, udowodnić im winę i skazać
      > zgodnie z przyjętym prawem. Inaczej jest to zwykły mord, za który ponosi się
      > odpowiedzialność. I przed który wolno się bronić, nawet eliminując osoby
      > zagrażające broniącemu się, zgodnie z regułą dopuszcającą obronę konieczną.
      > Zważcie, że już statut Kazimierza Wielkiego z 1374r. mówił w Statucie X,
      > że "Ochrona i obrona, jako będące prawem naturalnym nie są zabronione".
      > Dlatego właśnie akcje izraelskie są bezprawne, a obrona palestyńska jest
      > uzasadniona.
      > T.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka