Dodaj do ulubionych

Partia Janukowycza wzywa do buntu

09.06.06, 07:46
I po cholerę była im ta pomarańczowa rewolucja Sorosa?
Obserwuj wątek
    • ksawery_branicki Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 09:32
      Teodozja, a nie Feodozja. Ta nazwa jest od dawna utrwalona w polskim zwyczaju
      językowy. Czyżby redaktorzy z GW nie potrafili zajrzeć do porządnego słownika?
      • zigzaur Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 10:24
        Oczywiście, że tak.
        Feodozja to ohydny rusycyzm.
        • von_thusk Dlaczego ochydny ? Rosyjski to fajny język, łatwo 09.06.06, 12:13
          się uczyĆ, kłopot jest tylko z alfabetem, to spowalnia czytanie i pisanie
          (chociaż w mniejszym stopniu).

I widzisz nawet ta miejscowość na Krymie ma nazwr rosyjską jako właściwą znaczy
          czyj jest Krym ... ?
          • wujcio44 Re: Dlaczego ochydny ? Rosyjski to fajny język, ł 09.06.06, 12:42
            on_thusk napisał:

> się uczyĆ, kłopot jest tylko z alfabetem, to spowalnia czytanie i pisanie
            > (chociaż w mniejszym stopniu).

Polski to też fajny język, tylko ortografia jest dla niektórych zbyt trudna, prawda?
            • ddaa Re: Dlaczego ochydny ? Rosyjski to fajny język, ł 09.06.06, 12:55
              Tak, tak jestem agentem Sorosa:) Dostaje 100 dolarów od posta. A wam ile płacą?
              100 rubli (transferowych)?
              Wlasnie mimo ze u endeków wiele rzeczy mi sie podoba to tego rusofilstwa nie
              mogę scierpiec. To sie ociera czasem wprost o zdradę państwa. Obrzydliwe
              lizusowstwo.
          • zigzaur Rosyjski to fajny język??? 09.06.06, 16:07
            Może i tak, dla co niektórych.

Jakże fajnie brzmi zdanie:

"Dawaj cziasy, swołocz a to ubju kak sabaku yob twaju...!"

Ale już chyba nie opłaca się uczyć tego języka.

Podobnie jak etruskiego, babilońskiego, wandalskiego, gockiego...
      • von_thusk Redaktorzy GW od dawna robią takie błędy, ale ja 09.06.06, 12:11
        się niedziwie czego się spodziewać po niepolskiej gazecie.
    • grba Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 10:17
      Wiele lat temu, jeszcze w ZSRR, w sklepach nie było prawie nic ubrania i do
      jedzenia, została kapusta i jakieś niejadalne konserwy rybne. Na dodatek
      obowiązywał "suchy zakon", który spowodował, że w milionowym mieście był jeden
      sklep z napojami rozweselającymi. W hotelu na piętrze dyżurowała "etażowa" i
      nad ogromną połacią gazety "Prawda" wzdychała cięzko "ach Nikaragua,
      Nikaragua". Na to mój przewodnik powiedział "nie ma co żreć, pić, nie ma w co
      się ubrać, a ta... [w tym miejscu padło piękne wielopiętrowe rugatielstwo,
      absolutnie niecenzuralne] Nikaragua, Nikaragua...
      Rodina zawiot!
    • zigzaur Jak się nazywa krymski odpowiednik 09.06.06, 10:23
      moherowych beretów?
      • von_thusk Nie rozumiesz, że ci ludzie bronią Konstytucji, 09.06.06, 12:10
        bronią niepodległości Ukrainy, przeciw pomarańczowym bandytom. Czy do ciebie
        nie dociera, że kilka Juszczenki przegrała ostaniw wybory ... popoera ją 13 %
        Ukraińców ... mieszkających na zachodzie a więc: polakożerców, banderowców i
        faszystów ukraińskich. Wybory wygrała Partia Regionów zdobywając 35 % głosów.
        • zigzaur Re: Nie rozumiesz, że ci ludzie bronią Konstytucj 09.06.06, 16:08
          Tereferekuku, moskiewska tubo.
          • wujcio44 Re: Nie rozumiesz, że ci ludzie bronią Konstytucj 09.06.06, 17:18
            zigzaur napisał:

> Tereferekuku, moskiewska tubo.

Raczej trąbo.
            • zigzaur Re: Nie rozumiesz, że ci ludzie bronią Konstytucj 09.06.06, 17:39
              Można też wstawić inne instrumenty dęte, z fagotem (faggot) włącznie.
    • anuusia Partia TUSKA tez wzywala do buntu 09.06.06, 11:19
      Potępiamy buntownikow :)
      • von_thusk Jest pewna różnica, tamci bronią Konstytucji. I 09.06.06, 12:08
        dodatkowo to Juszczenko ze swoją klika przegrał ostatnie wybory, a wygrałą je
        wzywająca do tego Partia Regionów.
    • kacap_z_moskwy Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 11:52
      GW pisze - Janki won! My nie NATO, my Słowianie, nasi bracia to Rosjanie! -
      skandują starsze kobiety spod znaku Postępowej Partii Socjalistycznej, które od
      dziesięciu dni blokują bramę portu w Feodosji.

No oczywisce. A czi z innej strony - piekni i mlodzi.

Jak by popatrzyli w TV, to by zobaczyli ze ne demonstracjach i w piketach sa
      WSZYSTCY mieszkancy Kryma. I tatary tez! Bo wszystcy razem zyja z turystyki z
      Rosji, mowia po-rosyjsku, Rosja dla nich naiblizszy i ulubiony sasiad i wogule
      chca wrocic wraz z polwyspem do swej Ojczyzny. Dlaczego nie pisza w GW czym
      skonczyla sie rzadowa wyslana tam pomaranczowego miesa z postaczi czlonkow
      Pora? Jak uczekali oni z Feodossii? To starsza Pani ich gonila? GW, GW... Po co
      te klamstwa. Nie szkoda wam swego autorytetu? Nazywac czarne - bialym i
      naodwrot to rozumiem propaganda, ale wtedy piszcze cos jednak rzetelnego, a nie
      pyskujcze jak 5 - latki.
      • eva15 Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 12:01
        kacap_z_moskwy napisał:

> No oczywisce. A czi z innej strony - piekni i mlodzi.

No i przede wszystkim POSTEPOWI, nowocześni czyli mądrzy

>Dlaczego nie pisza w GW czym skonczyla sie rzadowa wyslana tam pomaranczowego
        >miesa z postaczi czlonkow Pora? Jak uczekali oni z Feodossii?

Napisz więcej, proszę, przecież z GW trudno się czegoś dowiedzieć, a na
        przedzieranie się przez rosyjskie teksty nie zawsze starcza czasu (czytam
        wolniej niż winnych językach - alfabet!).
        • von_thusk Przyłączam się do prośby. 09.06.06, 12:07
        • kacap_z_moskwy Re: Partia Janukowycza wzywa do buntu 09.06.06, 12:41
          A co tam pisac. Poprostu przywiezli autobus do Feodossiji aktywistow z Pora w
          pomaranczowych koszulkach, z flagami, z transparentami - "Rosja - wrag, Nato -
          drug" (zauwarze ze byli napisane po-rosyjsku, bo Krym to nie ukrainski jezyk).
          Poki autobus z czarnymi szybami jechal w ochronie milicji, nikt nie wiedzial,
          co tam w srodku. Ale potem - jak wylazli prawie cale miasto pobeglo na nich.
          Bronila ich dzielna NIE mejscowa milicja. Szybczudko wsiadli do autobusu - i
          dowiedzenia. Cale poludnie Ukrainy teraz jest na nerwach. I w Odesse byla
          manifestacja. Jusz daja chasla o niecheci dalej pomarancze. A na Kryie mowia o
          wyjsciu z Ukrainy jusz otwarcze. Juszczenko teraz nie pokazuje ze nic nie ma,
          ale mowi ze to zzagranicy "ktos im pomaga" (o sobie biedny zapomnial). Ale w
          Bruxelli oklamywal kolegow z Nato ze kontroluje sytuacje. Jak mu wierza,
          pokazuje fakt - amerykanie i anglicy przeniesli date manewrow. Choc ukrainskie
          MON namawialo ich tego nie robic. Teraz mysle ze i Janukowic do konca nie
          kontroluje sytuacje. Bo ludzi jusz maja dosc ukrainizacji, nie poszanowania
          swoich praw, tracenia pienedzy na klotni pomaranczach z sasiadami. Tak sie
          stalo ze Ukraina nie ma jedynago narodu. Jest wele narodowa. Wiec
          nieuwzgledniania praw innych przywiedzie Ukraine do sytuacji Gruzinskiej (po
          tym jak gruzini grali w futbol w Abchazji glowami abchazow zadne pokoi jusz w
          jedynej Gruzji niemozliwe) z jej narodami.

Zakonczenie wspolpracy z Rosja naiwiecej odbija sie na Wschodzie i poludniu
          Ukrainy. Naprzyklad wladza w Kijowi chce zabrac pienedzy od turystyki do siebe.
          Pozwolenia na budowe w Kijowi, wszystkie prawa do biznesu - w Kijowi.

Przemysl jusz ma problemy. Bo zabroniono wysylania do Rosji miesa i mleka. A
          to owele wiecej niz z Polski traty. Teraz jusz bedzie cukier - to bedzie strzal
          do naiblizszego otoczenia Jusza. Rury jusz gazprom nie bedzie zamawial.
          Ograniczenie na sprzedaz alhogoli z Ukrainy jusz jest. Teraz ma byc zakaz...
          Producenczi jusz zwrocilisie do rzadu zeby przestal konfliktowac!!! To rozumiem
          nie piekne z obu stron. Ale to normalne. USA Cube nie lubia i nie handluja.
          Ukraina (w postaczi pomaranczi) NAS nie lubi. Wiec po co nam handel. To proste.
          Nie ma na co sie obrazac. Pienedzy straszne traca jusz teraz. Jusz widzi co sie
          dzieje z Gruzja i Moldawja - probuje zrobic zeby byl tani gaz i sprzedaz do
          Rosji - i tance pod dudke USA. Ale tak nie bywa. Albo stoj po srodku. Albo badz
          miesczyzna i idz naprzod. Ale mysle ze im nic jusz nie pomoze.

Od nastepnego roku - maturzysczi ze szkol rosyjskojezycznych beda mogli isc do
          uczelni w Rosji jak rosjanie. A inni - jak obcokrajowcy. W Kijowi (mieszkancy)
          jusz zaczeli patrzec na to co sie dzieje inaczej... (bo w mojej Moskwie jest
          tak WIELU studentow z Ukrainy...)

To wszystko polityka. Ale mi sie wydaje, ze jak siedzisz na drzewie, nie mozna
          ciac to drzewo, i myslec ze nie spadniesz.
          news.ntv.ru/88561/ - tu o pomaranczach w Krymie
          www.lenta.ru/articles/2006/06/07/crisis/
          www.lenta.ru/news/2006/06/08/crimeapolice/
          www.lenta.ru/news/2006/06/09/avia/ na temat tego ze Ukraina kupi "tanio"
          z Turkmienii gaz, ze nawet przestaj regularnie latac samolety.
          news.ntv.ru/88575/ - Nato i Ukraina.
          • von_thusk Dzięki za info, i ciekawe linki :) 09.06.06, 12:44
          • kacap_z_moskwy Plus 09.06.06, 12:48
            www.izvestia.ru/ popatrzcze na sondaz - Czy bedziecze kibicowac Ukrainie
            na mundialu. Wiecej niz 40% BEDZIE. Co to znaczy? Znaczy ze pomarancze tak i
            nie moga zniesc poczucze jednosci miedzy nami. Tak samo ukraincy kibicuja nam,
            naprzyklad w Turynie na hockey.
          • eva15 świat fiknął koziołka 09.06.06, 13:19
            serdeczne dzięki za duży komentarz oraz za linki.

Wiesz, swoją drogą jak ten świat na głowie stanął:

Przed laty człowiek, aby wyrobić sobie jako tako obiektywny pogląd o tym, co
            się dzieje się w świecie a zwłaszcza na własnym socjalistyzcnym podwórku
            musiał korzystać z prasy zachodniej.. Dziś konieczny jest dostęp do prasy
            rosyjskiej.
            • zigzaur Re: świat fiknął koziołka 09.06.06, 16:09
              Kto po staremu wierzył Moskalom, wierzy i dzisiaj.
              Żadna sensacja.
              • eva15 Re: świat fiknął koziołka 09.06.06, 16:12
                zigzaur napisał:

> Kto po staremu wierzył Moskalom, wierzy i dzisiaj.
                > Żadna sensacja.

Dla mnie to sensacja, bo ja kiedyś NIE wierzyłam. Jeśli z tobą było inaczej,
                to jesteś wyjątkiem, czyli jest sensacja. A może po prostu byłeś w partii i
                tylko musiałeś udawać??
                • zigzaur Re: świat fiknął koziołka 09.06.06, 16:58
                  Nie byłem w PZPR, nie byłem w ZMS,ZHP,SZSP czy jak toto się nazywało. Nigdy też
                  nie należałem do ŻADNEGO związku zawodowego.
                  • hohlik3 zwyczajnie to ty jestes nikim zigzaur 09.06.06, 17:16
                    • zigzaur Re: zwyczajnie to ty jestes nikim zigzaur 09.06.06, 17:38
                      get lost, junk!
                • naf-naf Re: świat fiknął koziołka 09.06.06, 18:26
                  wylozylem pare infos forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43345510
                  • eva15 Re: świat fiknął koziołka 09.06.06, 23:26
                    Dzięki naf-naf
                    • witalik Eva, Naf-Naf, Kacap ... 10.06.06, 02:18
                      ... skąd wyście się urwali?? już od dłuższego czasu szukam odpowiedzi na to
                      pytanie, ale nie mogę znalezc.
                      • eryk2 Kochany Witaliku! 10.06.06, 02:42
                        witalik napisał:

> ... skąd wyście się urwali?? już od dłuższego czasu szukam odpowiedzi na to
                        > pytanie, ale nie mogę znalezc

Naprawdę nie wiesz, skąd? Podpowiem - z ambasady pewnego niezaprzyjaźnionego
                        państwa... I nie myślę tu o Koreańskiej Republice Ludowo-Demokratycznej (choć
                        wszystkie wskaźniki gospodarcze są zbliżone).
          • gekon1979 juz niedlugo jak sprowadzi sie wiecej tatarow, 09.06.06, 13:48
            problem kacapstwa na krymie zniknie sam ;)
            • eva15 Re: juz niedlugo jak sprowadzi sie wiecej tatarow 09.06.06, 13:59
              Ze będą to Tatarzy z głębi Rosji iz nią w międzyczasie skutkiem stalinowskich
              wysiedleń językowo, kulturowo a ZWLASZCZA rodzinnie związani w głowinie ci się
              nie mieści??

Myślisz, że jak wieczorem wylądują na Krymie to się rano obudzą z pomarańczową
              gębą Juszczenki, zamiast gładkiego lica?
            • von_thusk Bląd, ci Tatarzy mówią po Rosyjsku, często mają 09.06.06, 15:19
              żony/mężów tej narodowości ...
      • von_thusk GW, tak ma. Jak ktoś się nie zgadza z jej linią to 09.06.06, 12:06
        stary, niewykształcony, ze wsi, ewentualnie małego miasteczka .. pewnie pijak,
        zwykle bezrobotny, jeżeli kobieta to gospodyni domowa ... wiadomo iż jeżeli
        ktoś jest wykształcony i młody z dużego miasta to zgadza się z GW.

Po Polsku ta miejscowość to Teodozja na Krymie nie wiem, dlaczego GW, popełnia
        błąd w pisowni, pisząc fonetycznie nazwe rosyjską.

PS. Kolego, Gazeta Wyborcza, ma autorytet tylko w PD demokraci.pl (taka
        pozostałos po UW)
    • von_thusk I Polacy znowu zrobili z siebie idiotów wspierając 09.06.06, 11:56
      tzw. pomarańczowa rewolucję. Chociaż może inaczej zrobiły to niepolskie media
      wraz z tzw. elitą, oraz troche ogłupionej młodzieży.
    • von_thusk Zbliża się koniec kliki Juszczenki ! 09.06.06, 12:02
      Banderowski prezydent Wiktor Juszczenka wunny jest zdrady. Naród Ukraiński
      powinnien wypowiedzeć mu posłuszeństwo. Zrobić nową rewolucję. Juszczenko to
      zdrajca. Wpuszcza tu obce wojska. A obcy żołnierze to okupacja kraju. Ukraińcy
      mają prawo występować przeciw pomarańczowym przestępcom. Wojskowi, celnicy,
      milicjanci powinni pamiętać, że nie wolno im wykonywać bezprawnych rozkazów.
      Społeczna fala oburzenia przeciw obecności Amerykanów w Feodosji skończy się
      nowym Majdanem i nową rewolucją, dzięki której obalona zostanie pomarańczowa
      władza.
      • ddaa Re: Zbliża się koniec kliki Juszczenki ! 09.06.06, 12:32
        Zgraja forumowych głupców i speców od dezinformacji: eva15, kacap, von thusk już
        w komplecie. Chcielibyscie zdestabilizowac sytuację na Ukrainie? Marzy się
        wywołanie wojny domowej do której sowieci jak to zwykle bywało zaraz by się
        wmieszali idąc z "bratnią pomocą". My w Polsce już znamy te wasze sztuczki.
        Czerwone łapki precz od Ukrainy i wara od ich wewnętrznych spraw. A Tatarzy za
        waszą ludobójcza politykę na ich narodzie to jeszcze mają z wami nie wyrównane
        rachunki.
        • eva15 Re: Zbliża się koniec kliki Juszczenki ! 09.06.06, 12:35
          masz gorączkę albo nazywasz się bazyliszek?
          • ddaa Re: Zbliża się koniec kliki Juszczenki ! 09.06.06, 12:36
            No i to się u kacapów nazywa merytoryczna odpowiedź?
            • von_thusk Typowy rusofob ... a jak ci można merytorycznie 09.06.06, 12:46
              odpowiadać, skoro nie napisałeś niczego co by nawet przy wykazaniu max. dobrej
              woli było merytoryczne ?

PS. Ja jestem Polakiem ...
              • zigzaur Re: Typowy rusofob ... a jak ci można merytoryczn 09.06.06, 16:10
                Gdybym ja był Rosjaninem, też bym się do tego nie przyznawał.
              • witalik Re: Typowy rusofob ... a jak ci można merytoryczn 10.06.06, 02:08
                von_thusk napisał:
                > PS. Ja jestem Polakiem ...

A ja - pol-Polakiem, pol-Ukraincem. I kompletnie Cie nie rozumiem.
          • von_thusk Myśle, że on jest poprostu agentem Sorosa więc 09.06.06, 12:42
            broni jak może "demokraty" Juszczenki, a że źle mu wychodzi bo tlyko wyzywa i
            obraża to już problem chlebodawcy :]
        • von_thusk Sytuacje na Ukrainie destabilizyje tylko i wyłaczn 09.06.06, 12:39
          działąnie prezydenta (jeszcze) Juszczenki i jego stronników, nikt więcej tego
          robić nie musi, nie ma potrzeby. Skąd ty teraz weźmiesz sowietów ? Kolego ZSRR
          nie istnieje :) ...

Akurat też mieszkam w Polsce i jestem Polakiem, dodatkowo nie moge być czerwony
          jestem narodowym konserwatystą - endekiem :]

To twierdzisz, że ja osobiście z eve15 i kacapem wymorodowaliśmy Tatarów
          Krymskich, jakie masz dowody na taką insyunuacje. Mi nie udowodnisz po
          urodziłem się w latach 80 XX w.

Więc nie wiem jakie rachunki mają mieć z moją osobą Tatarzy Krymscy ?
          • wolf34 Przekłamania wybiórczej 09.06.06, 13:09
            W otwartych kontenerach były nie tylko materiały wybuchowe i amunicja ale i
            możdzierze i inna broń-statku pilnował uzbrojony oddział.Fakt przewozenia broni
            oficjalnie potwierdziło 8 VI USA.
            A na przybycie na Ukrainę uzbrojonych oddziałów obcego państwa musi każdorazowo
            wyrazic zgodę parlament Ukrainy-w tym roku takiej zgody nie było.
            Juszczenko takimi drobiazgami się nie przejmował.
            Według najnowszych danych wstąpienie Ukrainy do NATO popiera 12% Ukraińców a
            ponad 60% jest przeciw. Elektorat partii Juszczenki wstąpienie popiera 24%
            przeciw jest 42%,więcej przeciwników niż zwolenników wstąpienia Ukrainy do NATO
            tzn 38% do 34% jest dziś nawet na Zachodniej Ukrainie((!)......
            • wolf34 Re: Przekłamania wybiórczej 09.06.06, 13:23
              Poprawka na zachodniej Ukrainie wstąpienie do NATO popiera tylko 32% (a nie 34)
              Przeciwnych temu jest tam 38% procent mieszkańców.
    • tornson Czy agenta CIA któremu mocodawcy dali prezydenturę 09.06.06, 13:36
      Ukrainy, spotka los Causesku? On też był znany z proamerykanizmu, był
      najbardziej proamerykańskim przywódcą państwa Bloku Wschodniego.
      • von_thusk Tak, dyrastycznie to może nie ... 09.06.06, 15:19
        • zigzaur Re: Tak, dyrastycznie to może nie ... 09.06.06, 16:11
          A może Putina spotka ten los? I Łukaszenkę? To bardziej prawdopodobne.
          • tornson To los zarezerwowany dla przydupasów usactwa. 09.06.06, 16:18
            • zigzaur Re: To los zarezerwowany dla przydupasów usactwa. 09.06.06, 16:58
              A szto takoje usactwo, durak?
    • tornson Ten wierszyk mi się podoba. :o) 09.06.06, 13:37
      "Janki won! My nie NATO, my Słowianie, nasi bracia to Rosjanie!"
      Przyda się anty-NATOwską manifę w Polsce. :o)
      • gekon1979 Re: Ten wierszyk mi się podoba. :o) 09.06.06, 13:46
        > Przyda się anty-NATOwską manifę w Polsce. :o)

hahahaha
        w ktorej udzial wezmiesz ty, i twoj kot?????
        • von_thusk Myśle, że więcej. Osobiście jednak popieram Polską 09.06.06, 15:18
          obecność w strukturach NATO.
        • zigzaur Re: Ten wierszyk mi się podoba. :o) 09.06.06, 16:12
          Gekonie, proszę nie obrażać mi kotów. To inteligentne zwierzęta.
    • plzoltek Bunt? 09.06.06, 15:10
      Wg GW, tam gdzie ludzie walczą przeciw obecności US-army to bunt?
      ( a przeciw Rosji to rewolucja)

======
      idiot wind
      • von_thusk Dialektyka w GW kwitnie ... 09.06.06, 15:16
    • aby Manewry Ukraina-W Brytania nie odbędą się 09.06.06, 22:56
      BRITAIN and Ukraine have called off joint military exercises that were to begin
      next week, the Ukrainian Defence Ministry announced yesterday, as anti-Nato
      protests continued in the country.

“We have unfortunately decided, together with the British side, to postpone the
      Tight Knot 2006 military exercises,” Anatoly Gritsenko, the Ukrainian Defence
      Minister, said during a visit to Brussels. Mr Gritsenko said that the
      postponement was unavoidable because of a lack of approval from the Ukrainian
      parliament, which is required to authorise the presence of foreign troops on
      national soil.

Preparations for joint Ukrainian-US military manoeuvres, aimed at strengthening
      co-operation between Ukraine and Nato, will go ahead, the ministry said.

www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,174-2217606,00.html
    • block-buster galba-ales ty glupi... 10.06.06, 10:13
    • abstrakt2003 czy ty jesteś ruskim agentem? 10.06.06, 10:15
      a może rusofilem?
      Czy nie uważasz że wyrwanie ukrainy spod rosyjskiej dominacji jest dla Polski
      korzystne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka