Gość: chody IP: *.wtb.tue.nl 30.01.03, 16:18 Mielismy juz u nas sasiadow z za Boga. Teraz przyjdzie miec za wielkiej wody. Czy zawsze Polska musi sie pchac w jakies g... lub po prostu komus lizac d... . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pak Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 16:20 Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.chello.pl 30.01.03, 18:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.sympatico.ca 30.01.03, 21:53 przestancie. To kolejnych chwyt amerykanow po deklaracji podpianej przez osemke z europy. Amerykanie maja swoje bazy w Grecji i Nimczech i jakos żaden z tych krajow nie jest za poparciem wojna z Irakiem – pomysl czlowieku rozsadnie co za tym się kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 22:02 Gość portalu: echo napisał(a): > przestancie. > To kolejnych chwyt amerykanow po deklaracji podpianej przez osemke z europy. > Amerykanie maja swoje bazy w Grecji i Nimczech i jakos żaden z tych krajow nie > jest za poparciem wojna z Irakiem – pomysl czlowieku rozsadnie co za tym > się > kryje. racja calkowita. nie zapomnijmy ze najwieksza akcja terrorystyczna to przeciez hiroszima Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1231 Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców 30.01.03, 23:23 > nie zapomnijmy ze najwieksza akcja terrorystyczna to przeciez hiroszima Jak juz sie musisz madrzyc, to sie najpierw doucz. Podczas konwecjonalnego bombardowania Tokio, czy Hamburga zginelo wiecej ludzi niz w Hiroszimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Z. Offset made in Pentagon? Dziekuje, innym razem! IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 30.01.03, 23:54 Ja tam wolalbym innych inwetorow offsetowtych niz Pentagon. Ten pomysl jest dla nas do d... W zamian za komplet zagrozen powinien byc komplet praw - np. prawo do pracy w USA. Przeciez to chyba oczywiste ze tak afiszujac sie i potrzasajac szabelka w koncu zaliczymy w dziub. Nikt naszych granic tak nie pilnuje jak w USA - zamiast wysadzac WTC nastepnym razem wysadza Palac Kultury. Myslcie Rodacy i nie dajcie sie robic w konia. Gdyby te bazy byly takim interesem Niemcy wcale by z nich nie zrezygnowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Offset made in Pentagon? No, Thanks !! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 31.01.03, 02:28 Gość portalu: Andrzej Z. napisał: > Gdyby te bazy byly takim interesem > Niemcy wcale by z nich nie zrezygnowali!!! Zgadzam się z Tobą. Żołnierze z likwidowanych baz amerykańskich w Niemczech powinni wrócić do domu. Zyskają na tym także amerykańscy podatnicy. Rola jedynego policjanta światowego przerasta możliwości Stanów Zjednoczonych. Nie jest też w ich interesie. W dyskusji o przeniesieniu baz amerykańskich do Polski względy polityczne powinny mieć pierwszeństwo nad doraźnymi zyskami gorpodarczymi, gdyż te, przy błędnych decyzjach politycznych, będą niczym w porównaniu z kosztami. Ściągając Amerykanów do Polski, pogarszamy nasze relacje tak z Rosją jak i z Niemcami, jeśli nie zaraz, to przy okazji każdego większego tarcia pomiędzy Rosją a USA, czy Niemcami a USA. Niemcy są obecnie wystarczająco silne, by Amerykanom podziękować za ich obecność, a jeśli z jakichś względów i Polska chciałaby uczynić to samo – będzie zdana na dobrą lub złą wolę Amerykanów. Inni nie pomogą. Przyjęcie Amerykanów za Odrą potraktują Niemcy jako policzek i go zapamiętają. Potraktują ten krok jako próbę ubezpieczania się przed nimi właśnie. Błąd. W rozwiązywaniu naszych problemów z sąsiadami możemy liczyć wyłącznie na siebie. Amerykanom od czasów Hiroshimy najlepiej wychodzi bombardowanie. Ewentualny udział Amerykanów w obronie Polski polegałby na zbombardowaniu agresora na jej terytorium, po wcześniejszej ewakuacji amerykańskich baz. Efektem amerykańskiej polityki jest coraz większe osamotnienie, izolacja i wrogość wobec USA. Polska kupiłaby te nastroje wraz z instalacją amerykańskich baz wojskowych na swoim terytorium. Zdając sobie sprawę z wielkich wpływów środowisk żydowskich na politykę amerykańską, można także załadać, że armia amerykańska byłaby gwarantem uprzywilejowanego traktowania interesów żydowskich w Polsce. (Być może i GW ma tu jakieś zadania do wykonania.) Oto powody, dla których mówię NIE amerykańskim bazom w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pela Re: Offset made in Pentagon? Dziekuje, innym raze IP: *.nyc.rr.com 31.01.03, 05:52 Gość portalu: Andrzej Z. napisał(a): > > Ja tam wolalbym innych inwetorow offsetowtych niz > Pentagon. > > Ten pomysl jest dla nas do d... W zamian za komplet > zagrozen powinien byc komplet praw - np. prawo do > pracy w USA. Przeciez to chyba oczywiste ze tak > afiszujac sie i potrzasajac szabelka w koncu > zaliczymy w dziub. Nikt naszych granic tak nie pilnuje > jak w USA - zamiast wysadzac WTC nastepnym razem > wysadza Palac Kultury. Myslcie Rodacy i nie dajcie > sie robic w konia. Gdyby te bazy byly takim interesem > Niemcy wcale by z nich nie zrezygnowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Offset made in Pentagon? Dziekuje, innym raze IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 12:40 Gość portalu: Andrzej Z. napisał(a): > > Ja tam wolalbym innych inwetorow offsetowtych niz > Pentagon. > > Ten pomysl jest dla nas do d... W zamian za komplet > zagrozen powinien byc komplet praw - np. prawo do > pracy w USA. Przeciez to chyba oczywiste ze tak > afiszujac sie i potrzasajac szabelka w koncu > zaliczymy w dziub. Nikt naszych granic tak nie pilnuje > jak w USA - zamiast wysadzac WTC nastepnym razem > wysadza Palac Kultury. Myslcie Rodacy i nie dajcie > sie robic w konia. Gdyby te bazy byly takim interesem > Niemcy wcale by z nich nie zrezygnowali!!! A co to niemcy wypraszaja amerykanow ? Po cichu klna na schrodera ze przez jego glupie wypowiedzi na rzecz kampani wyborczej amerykanie sie wyniosa i jeszcze bardziej wzrosnie bezrobocie. Zolnierze Us Army w samych niemczech wydaja 1 mld zielonych, a np. w bazie w Ramstein pracuje ok. 2000 Niemcow. Jak by u nas zbudowali taka baze w jakims zapiździajewie i zatrudnili 2000 osob po 1000 dol/ mies. to by wójt na msze chyba dal. To olbrzymia szansa rozwoju zapomnianych regionow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesny Stary, powiem lepiej... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:39 Nie no co ty stary. największa akcja terrorystyczna to przecież ataki na bogu ducha winnych niemców na plaży Omaha w Normandii czy zatopienie cywilnych lotniskowców japońskich pod midway. Za to amerykanie powinni odpowiadać w Norymberdze. Rosjanie to też byli mega terroryści jak zniszczyli pare dywizji pokojowo nastawionych niemców pod stalingradem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk STARY, alez ty gledzisz, jak kompletnie potluczony IP: *.ercgroup.com 30.01.03, 23:53 pacyfista. Na historii najwyrazniej spales, a byc moze nie wiesz co to lekcja historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: STARY, alez ty gledzisz, jak kompletnie potlu IP: *.sympatico.ca 31.01.03, 00:54 Widzę ze tu wszyscy wtórują amerykańskiej psychozie strachu. WW 2 to najlepszy sposób na wywołanie takiej psychozy zwłaszcza we wschodniej europie. Nie dziwi mnie, ze o nie tu mowa, zwłaszcza po wyborach do knesetu... Gdyby Bush miał dowody na to ze Irak dysponuje bronią masowego rażenia to byśmy już dawno o tym wiedzieli i jak przypuszczam byłoby po wojnie. Cala ta zwloka to to nacisk na decyzje inspektorów ONZ-tu w kwestii Iraku. A rozbicie Europy tylko mu w tym pomaga. To klasyczna propaganda autorstwa „Gebelsa” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena WSTYD I HANBA czyli kurze mozdzki ! IP: *.dial.proxad.net 31.01.03, 09:59 Uwazam, ze to wstyd i hanba, ze Polska popiera Prezydenta USA jesli chodzi o wojne z Irakiem. My, jako narod, ktory wycierpial ponad 100 lat pod zaborami, a potem 50 lat cierpielismy komunizm popieramy zbrojna napasc na niewinny narod iracki. Przeciez nikt nie bedzie strzelal do Saddama, zgina jak zwykle cywile i my, Polacy to popieramy. Wstyd i hanba : wstydze sie byc Polka, gdy slysze, ze popieramy zbrodnie! Jestem przeciwko amerykanskim bazom wojskowym w Polsce. To po prostu nie miesci mi sie w glowie! Jacy naiwni my Polacy, malo nam bylo zaborow i klaniania sie zaborcom : teraz klaniamy sie Ameryce....eh wstyd, po prostu wstyd....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: WSTYD I HANBA czyli kurze mozdzki ! IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 12:51 Gość portalu: rena napisał(a): > Uwazam, ze to wstyd i hanba, ze Polska popiera Prezydenta USA > jesli chodzi o wojne z Irakiem. My, jako narod, ktory wycierpial > ponad 100 lat pod zaborami, a potem 50 lat cierpielismy komunizm > popieramy zbrojna napasc na niewinny narod iracki. Przeciez nikt > nie bedzie strzelal do Saddama, zgina jak zwykle cywile i my, > Polacy to popieramy. Wstyd i hanba : wstydze sie byc Polka, gdy > slysze, ze popieramy zbrodnie! Jestem przeciwko amerykanskim > bazom wojskowym w Polsce. To po prostu nie miesci mi sie w > glowie! Jacy naiwni my Polacy, malo nam bylo zaborow i klaniania > sie zaborcom : teraz klaniamy sie Ameryce....eh wstyd, po prostu > wstyd....!!! No oczywiscie. Oni sa bezczeli. I to nie pierwszy raz. Jak mogli napasc na niewinny narod niemiecki ktory dzielnie walczyl pod wodza swego demokratycznie (naprawde!!!!!!!!!!!!!) wodza Adolfa Hitlera. Dlaczego sie mieszali w nasze wewnetrzne sprawy. Gdyby siedzieli spokojnie za oceanem to juz od 60 lat mielibysmy EUROPE BEZ GRANIC!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.proxy.aol.com 31.01.03, 01:43 Gość portalu: echo napisał(a): > przestancie. > To kolejnych chwyt amerykanow po deklaracji podpianej przez osemke z europy. > Amerykanie maja swoje bazy w Grecji i Nimczech i jakos żaden z tych krajow nie > jest za poparciem wojna z Irakiem – pomysl czlowieku rozsadnie co za tym > się > kryje. Co sie za tym kryje? Proste - Imperializm Amerykanski. A co, wolal bys imperializm niemiecki,rosyjski, chinski a moze arabski? Pomimo amerykanskiej nidoskonalosci,to jest jedyne panstwo gdzie kazdy ma szanse zyc po ludzku. O tak, pracowac trzeba. Nie ma "czy sie stoi czy sie lezy..." Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców 31.01.03, 05:14 Gość portalu: Taktoja napisał(a): > Gość portalu: echo napisał(a): > > > przestancie. > > To kolejnych chwyt amerykanow po deklaracji podpianej przez > osemke z europy. > > Amerykanie maja swoje bazy w Grecji i Nimczech i jakos żaden z > tych krajow nie > > jest za poparciem wojna z Irakiem – pomysl czlowieku rozsadnie > co za tym > > się > > kryje. > > Co sie za tym kryje? Proste - Imperializm Amerykanski. A co, > wolal bys imperializm niemiecki,rosyjski, chinski a moze arabski? > Pomimo amerykanskiej nidoskonalosci,to jest > jedyne panstwo gdzie kazdy ma szanse zyc po ludzku. Oczywiscie, poza USA to dzicz i barbazynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubya Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 31.01.03, 04:04 Gość portalu: echo napisał(a): > przestancie. > To kolejnych chwyt amerykanow po deklaracji podpianej przez osemke z europy. > Amerykanie maja swoje bazy w Grecji i Nimczech i jakos żaden z tych krajow nie > jest za poparciem wojna z Irakiem – pomysl czlowieku rozsadnie co za tym > się > kryje. Co sie za tym kryje???? To, ze was chamy Yankesi higieny osobistej naucza i wam pozadne drogi wybuduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Podoba mi się ta łaskawość amerykańców IP: *.sympatico.ca 31.01.03, 04:44 ...powiedzial nieporzadny cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Popieram IP: 212.182.14.* 31.01.03, 09:38 NATO w razie ataku na Polskę ze wschodu nie mogłoby schować głowy w piasek jak to zrobili Anglicy i Francuzi w 1939 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.mcc.ac.uk 30.01.03, 18:44 Ja tez - jak amerykanscy zolnierze popija w barach to Nasi barowi tubylcy beda mieli zkim pocwiczyc walke na piesci (oby tylko). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 21:57 czy my musimy zawsze jakigos zaborce w kraju miec, jak nie sam przyjdzie to go zaprosimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zk STARY, o jakim kraju ty prawisz w pierwszej osobie IP: *.ercgroup.com 30.01.03, 23:58 z adresu .de wnosze ze jestes w Germanii. Badz wiec precyzyjny i sprecyzuj czy masz na mysli Polsce czy DE gdy mowisz o waszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aachen Re: STARY, o jakim kraju ty prawisz w pierwszej o IP: *.iel.waw.pl 31.01.03, 13:55 Gość portalu: zk napisał(a): > z adresu .de wnosze ze jestes w Germanii. Badz wiec precyzyjny > i sprecyzuj czy masz na mysli Polsce czy DE gdy mowisz o waszym > kraju. z adres wnoszę ze jestes z USA lub pracujesz dla globalnych finansowych wyzyskiwaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa lekcja realności nie z tego świata do tego świata IP: *.ca.astound.net 31.01.03, 03:28 Gość portalu: stary napisał(a): > czy my musimy zawsze jakigos zaborce w kraju miec, jak nie sam przyjdzie to go > zaprosimy! aby być prawdziwie wolnym... cytat ze Słowa Bożego, Biblii: '' Jeśli Syn Boży (Jezus Chrystus) was wyzwoli będziecie prawdziwie wolni''. Niestety, sam siebie nie możesz uczynić wolnym. I jeśli nie chcesz, żeby On Jezus Chrystus Cię nim uczynił, pozostajesz niewolnikiem. Bo takim się urodziłeś z ciała i władza tego Złego ciąży nad Tobą, i w Tobie, chociaż o tym nie wiesz. Polacy w przerażającej większości nie znają Jezusa Chrystusa, nie ze słyszenia, ale w swoim sercu. Nie przyjeli Go jako swojego Pana, Króla, Sprawcę życia, mistrza...etc. Dlatego też i w sprawach państwowych muszą służyć i być potulnymi do zmieniających się dominantów, nieraz tak bezwzględnych jak Niemcy i Rosjani i znowu Niemcy . Tym razem udających wyśmienicie Waszych przyjacieli…baranków. Przy braku duchowo rozumnego społeczeństwa i co zatym idzie rządu, prezydenta, premiera,..etc. trzeba wybierać możliwie mniejsze zło. Stany Zjednoczone to daleko mniejsze zło od Uni Europejskiej, Niemców napewno, bo oni jeszcze pokażą co mogą jeszcze raz, właśnie w Uni Europejskiej. Stany Zjednoczone to niebo w porównaniu do UE czy Niemców. Będziecie się mogli naocznie o tym przekonać na sobie samych już niedługo w Unii. Niech Bóg doda wam nieco mądrości abyście powiedzieli NIE Unii i Waszym elokwentnie głupim przywódcom na których złosujecie. Ktoś musi wypracować wolność, ona nie jest za darmo. Tym jednym prawdziwym dawcą i tym który wypracował tę wolność jest Jezus Chrystus. I właśnie On czeka na Was z tym darem, abyście Go przyjeli. Niech to co Wam napisałem nie będzie literaturą, ale Słowem które daje Nowe życie w Nim. Bo to co Wam napisałem nie jest ze mnie ale od Niego Hubert Adamiec z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki O KURCZE, HUBERT !! IP: 141.63.88.* 31.01.03, 09:38 > Niech to co Wam napisałem nie będzie literaturą, ale > Słowem które daje Nowe życie w Nim. Bo to co Wam > napisałem nie jest ze mnie ale od Niego O kurcze, Hubert, to Ty jakies medium musisz byc, no nie!? Jesli nam przekazujesz wiadomosci prosto od Niego... > I jeśli nie chcesz, żeby On Jezus Chrystus Cię nim > uczynił, pozostajesz niewolnikiem. Bo takim się urodziłeś > z ciała i władza tego Złego ciąży nad Tobą, i w Tobie, > chociaż o tym nie wiesz. Do pisania horrorow tez masz zdolnosci... Rozumiem, ze siebie uwazasz za wolnego, a mnie za niewolnika Zlego? Dobrze zrozumialem? pozdrowienia, :-) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.01.03, 18:57 Gość portalu: pak napisał(a): > Ja jestem za. A ja przeciw. Żyję i chcę dalej żyć w Europie. Nie w Ameryce. Ani w Azji. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinoe Oto I etap wielkich inwestycji w zamian za F16 IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 19:23 Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz 30.01.03, 19:30 Gość portalu: xegar napisał(a): > Gość portalu: pak napisał(a): > > > Ja jestem za. > > A ja przeciw. Żyję i chcę dalej żyć w Europie. Nie w > Ameryce. Ani w Azji. > > Xe. To po prostu nie wyjeżdżaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 21:59 pak jedz na guantanamo albo do afganistanu to zobaczysz swoich gosci w calej okazalosci. zobaczymy czy ich lubisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 21:52 co za roznica rusek czy ami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 22:44 Gość portalu: pak napisał(a): > Ja jestem za. Bardzo dobry pomysl. JESTEM ZA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 22:49 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Gość portalu: pak napisał(a): > > > Ja jestem za. > > > Bardzo dobry pomysl. JESTEM ZA..... ...moze nam w koncu ktos wybuduje autostrady !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubas Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.portal / 192.168.2.* 31.01.03, 09:26 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Gość portalu: Pawel napisał(a): > > > Gość portalu: pak napisał(a): > > > > > Ja jestem za. > > > > > > > > > > Bardzo dobry pomysl. JESTEM ZA..... > > > ...moze nam w koncu ktos wybuduje autostrady !!!!!!!!!!! Hitler też wybudował autostrady. Jeżeli tylko amerykanie będą mieli taką potrzebę aby przemieszczać się szybciej pomiędzy np Przemkowem a Legnicą (zakładam, że właśnie tam się zainstalują) to wybudują nam takie cuś. Nie liczyłbym jednak na to, że z własnej nieprzymuszonej woli spróbują okiełznać nasz bałagan i spacyfikować naszą komunikację. Może to okazać się nawet trudniejsze niż wojna z Irakiem. Abstrachując od koncepcji rozlokowania skromnych sił w naszym kraju nie uważam, że jest to zły pomysł. Analizując 50-letnią przygodę amerykanów w Niemczech, gdzie umieścili swoje siły na granicy ze wschodem, podobnie jak to robili nasi sojusznicy na granicach z zachodem, nie da się zauważyć, iż na chwilę obecną "my" jako zachód nie posiadamy chronionej granicy z republikami poradzieckimi. Wracając też do sprawy Uni Europejskiej zupełnie nie rozumiem argumentu o tym, że Unia moglaby sie na nas pogniewać za wpuszczenie do siebie amerykanuff, przecież do cholery to właśnie jeden z największych i najbardziej wpływowych krajów UE - Niemcy przez ponad 50 lat trzymany był na amerykańskim respiratorze. Wnioski płyną z tego takie, że jednym z inicjatorów i inwestorów Europejskiej wspolnoty wegla i stali byli właśnie amerykanie. Okrutna krótkowzroczność polityków z Brukseli polega na tym, że od paru lat Unia jest ideologicznie zfranczuszczona, co za tym idzie nietolerancyjna wobec kolegów zza oceanu. Osobiście nie popieram ataku na Iraq, jest to dla mnie taka sama zbrodnia jak atak na WTC, a nawet gorsza bo robiona w imie chorej sprawiedliwości, którą na siłę chcą nam wpoić do głów. Uważam jednak, że wpuszczenie USA do polski może dać wiele korzyści. Do unii wejdziemy, a unia podobnie jak ruscy oswoi się z tymi naszymi bazami. Być może kiedyś będziemy reprezentować USA w Europie jak to rbili Niemcy. Ja się nie boje takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gor1 Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.proctr01.fl.comcast.net 31.01.03, 03:48 Jestem zdecydowanie -ZA - aby amerykanie przeniesli swoje bazy wojskowe do PolskiWidze wiele korzysci z tego faktu.Malych problemow nie biora pod uwage- a gdzie ich nie ma.Lepiej trzymac ze stabilnym mocarstwem niz z niejaka Europka/Niemcy,Francja/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:29 Ludzie - nie dyskutować z agentami KGB i Bin Ladena !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Bunker IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 16:21 I am looking for an inteligent and of course beautiful woman of Polish origin to share my bunker and help reesablish a new more cultured world after the coming adventures. If it could be you kochana contact me on simonnomissimon@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yvonne Re: Bunker IP: *.proxy.aol.com 30.01.03, 19:49 Czyzbys sie obawial rywalizacji Adamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Bunker IP: webcacheM* / *.grommet.dialup.pol.co.uk 30.01.03, 21:11 No, I have been waiting for you a long time Yvonne my sleeping beauty, maybe it is time you kissed this frog and made me your prince. Write to me. Sciskam i caluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Bunker IP: webcacheM* / *.grommet.dialup.pol.co.uk 30.01.03, 21:15 How about you Yvonne are you afraid of our brave new world? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friend Re: Bunker IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 21:54 fucke one from your country Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Bunker IP: webcacheB* / *.bulbasaur.dialup.pol.co.uk 30.01.03, 22:25 dzienkuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Iza, tez jestem za... IP: *.solnet.ch 30.01.03, 17:55 To jest pod wieloma wzgledem niezwykle korzytne: Gospodarczym, Spolecznym, Public Relation, i najwazniejsze: to niewspolmiernie wyzsze bezpieczenstwo na wypadek konfliktu z naszym sasiadami z lewej albo prawej strony. Ze takie konflikty w NATO sa mozliwe pokazuje przyklad Turcji i Grecji. Oczywiscie ludziom zwiazanym z "niemieckim albo francuskim" spojrzeniem na swiat, bedzie to "sol w oku". Te dodatkowe bezpieczenstwa zwiekszy rowniez wartosc gospodarcza Polski jako stabilnego kawalka Europy a nie czegos miedzy Rosja a Niemcami, niezaleznie od przystapienia do EU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Iza, tez jestem za... IP: proxy / 213.39.30.* 30.01.03, 21:27 wszystko pieknie, ale jak juz jest oca baza to nie trzeba nawet robic przetargu na f16. W XVII w obce wojska pojwily sie sie tez pokojowo i zostaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Iza, tez jestem za... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 22:12 Gość portalu: Tito napisał(a): > wszystko pieknie, > ale jak juz jest oca baza to nie trzeba nawet robic przetargu na > f16. W XVII w obce wojska pojwily sie sie tez pokojowo i > zostaly... a co wczesniej z krzyzakami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa ale fajnie; przybedzie w Polsce kolorowych dzieci IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.03, 16:37 Tak samo co sie stalo w Niemczech i Anglii. Bedzie super, po polskich wioskach bedzie biegac pelno kolorowych dzieci. Rodziny sie wymieszaja, prawie kazdy bedzie mialy wnuki w Ameryce. Dziewczyny beda przelatywac przez ploty na baze amerykanska aby tylko sie znalesc w koszarach i wybawic. Nowe zycie i nowa krew dla Polski.Super!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: jestem za IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 20:35 Nie jestem Amerkanofilem, ale to wg mnie rewelacyjny pomysl. PO prostu fakty sa takie, ze toniemy w NEDZY i KAZDA mozliwosc/szansa na jakikolwiek zarobek jest bezcenna. To lepsze niz fabryka aut w dlyuzszej perspektywie. Nie bez znaczenie jest fakt, ze bazy rozlokuja sie na terenach najbiedniejszych, gdzie ludzie po prostu maja zeby w scianie i totalna rozpacz (wiem bo tam jezdze). Ryzyko terroryzmu jest raczej niewielkie (w Niemczech tez nie bylo specjalnych ekscesow), a zyski (szczegolnie dla biednych rejonow) OGROMNE!. Najlepszy pomysl jaki slyszalem od lat w tym wynedznialym totalnie kraju, gdzie ludzi karmi sie wylacznie nadziejami od wielu pokolen! Ot tak sobie mysle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.veranet.pl / *.veranet.pl 30.01.03, 16:27 Amerykanskie bazy w Polsce sa nam na grzyba. Amerykanie w Polsce beda bezkarni tak jak we Wloszech czy w Korei Pd. Jestem przeciwny umieszczaniu w polsce jakichkolwiek zagranicznych zolnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.toya.net.pl 30.01.03, 16:41 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Amerykanskie bazy w Polsce sa nam na grzyba. Amerykanie w Polsce > beda bezkarni tak jak we Wloszech czy w Korei Pd. Jestem > przeciwny umieszczaniu w polsce jakichkolwiek zagranicznych > zolnierzy. No to znajac obecny stan gotowosci naszych tzw SIL ZBROJNYCH, przestarzale uzbrojenie, zrujnowana infrastruktura, zepsute calkiem morale wojska z poboru, skorumpowane i zepsute wysokimi zarobkami dowodztwo bedziemy w razie czego mogli sie skutecznie bronic przed jakimkolwiek agresorem europejskim a moze nawet czesciowo europejskim a czesciowo..... Milego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.crowley.pl 30.01.03, 16:35 To w sumie niezła wiadomość. Amerykanom można zaproponować bazy na terenach po pegeerowskich. społeczności lokalne na tym zyskają - zmniejszy sie bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyK Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 195.94.193.* 30.01.03, 16:39 Gość portalu: gość napisał(a): > To w sumie niezła wiadomość. Amerykanom można zaproponować bazy > na terenach po pegeerowskich. społeczności lokalne na tym > zyskają - zmniejszy sie bezrobocie. guzik się zmniejszy :) społeczności popegeerowskie nie mówią po angielsku więc w bazach pracować będą społeczności wędrujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.utc.com 30.01.03, 16:58 Gość portalu: antyK napisał(a): > Gość portalu: gość napisał(a): > > > To w sumie niezła wiadomość. Amerykanom można zaproponować > bazy > > na terenach po pegeerowskich. społeczności lokalne na tym > > zyskają - zmniejszy sie bezrobocie. > guzik się zmniejszy :) społeczności popegeerowskie nie mówią po > angielsku więc w bazach pracować będą społeczności wędrujące Spolecznosc popegerowska przyjezdza do USA i daje sobie rade- wiec u siebie tym bardziej sobie poradzi..:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stroboskopowy jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość inaczej IP: *.acn.pl / 10.69.0.* 30.01.03, 16:35 z tego co widzę nieiwele się nacieszylismy brakiem obcych wojsk na naszej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: *.utc.com 30.01.03, 17:00 Gość portalu: stroboskopowy napisał(a): > z tego co widzę nieiwele się nacieszylismy brakiem obcych wojsk > na naszej ziemi... Ale innymi "brakami" cieszymy sie bez przerwy...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. J. Turek Mamy do wyboru IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 18:34 Mamy do wyboru: albo takie obce wojska, które chcemy, albo (prędzej czy później) takie których nie chcemy. Polska nie jest potęgą, która sobie sama da radę, np. w razie agresji rosyjskiej. Chyba nie masz co do tego wątpliwości. Obce wojska (Francuzi, Amerykanie - niewielu, ale zawsze) przydały się w 1920 i nie tylko nie zabrały nam niepodległości, ale pomogły ją utrzymać; obce wojska (Francuzi, Anglicy...) przydałyby się w 1939. Niestety, Polska była sama. Jak się to skończyło - wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Mamy do wyboru IP: *.solnet.ch 30.01.03, 21:26 Gość portalu: A. J. Turek napisał(a): > Mamy do wyboru: albo takie obce wojska, które chcemy, albo (prędzej czy > później) takie których nie chcemy. Polska nie jest potęgą, która sobie sama da > radę, np. w razie agresji rosyjskiej. Chyba nie masz co do tego wątpliwości. Ma pan calkowicie racje. Zadziwiajace, jak slabo dzisiejsze spoleczenstwo zna historie Polski. Dlatego tez nie jest w stanie zrozumiec znaczenia konstelacji politycznych i militarnych. Mam wrazenie, ze ostatnie dziesiec lat komunizmu + 10 lat wychowanie w "komunistycznym systemie " gimnazjastow zapoczatkowalo proces wynarodowienie sprowadzajac nauke histori i jej zrozumienia do najnizszego mozliwego poziomu. Mam nadzieje, ze ten proces zostal zachamowany. W przeciwnym przypadku spoleczenstwo "bez korzeni", dajace sie dowolnie manipulowac, ale mowiace po Polsku bedzie zamieszkiwalo tereny miedzy Bugiem a Odra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Mamy do wyboru IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 22:09 Gość portalu: fritz napisał(a): > Gość portalu: A. J. Turek napisał(a): > > > Mamy do wyboru: albo takie obce wojska, które chcemy, albo (prędzej czy > > później) takie których nie chcemy. Polska nie jest potęgą, która sobie sam > a > da > > radę, np. w razie agresji rosyjskiej. Chyba nie masz co do tego wątpliwośc > i. > > Ma pan calkowicie racje. Zadziwiajace, jak slabo dzisiejsze spoleczenstwo zna > historie Polski. Dlatego tez nie jest w stanie zrozumiec znaczenia konstelacji > politycznych i militarnych. Mam wrazenie, ze ostatnie dziesiec lat komunizmu + > 10 lat wychowanie w "komunistycznym systemie " gimnazjastow zapoczatkowalo > proces wynarodowienie sprowadzajac nauke histori i jej zrozumienia do > najnizszego mozliwego poziomu. Mam nadzieje, ze ten proces zostal zachamowany. > W przeciwnym przypadku spoleczenstwo "bez korzeni", dajace sie dowolnie > manipulowac, ale mowiace po Polsku bedzie zamieszkiwalo tereny miedzy Bugiem a > Odra. ej z ta historia to kiepsko. Czy to nie Anglia i USA sprzedali nasza sprawe juz kilka razy w ciagu ostatnich 50- ciu lat.To oni naszej armi dali dojscc do Holandi, wyslali Sikorskiego do Sw. Piotra. Poza tym skad ta ciagly strach.Dalej taka polityka i bedzie znowu to samo: t.j. kumple daleko a sasiadom w ogrodzie to my siusiamy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. J. Turek Re: Mamy do wyboru IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:59 Nie wiem, o co Ci chodzi w ostatnim zdaniu. Bo mnie właśnie o to chodzi, żeby kumple byli blisko, to nam sąsiedzi spod znaku (znowu!) czerwonej gwiazdy płotu nie rozwalą i domu nie zdewastują. To oczywiście prawda, że Anglia z Francją nas zostawili na pastwę "kochanych" sąsiadów w 1939, a potem Anglia i USA sprzedali naszą sprawę raz, ale na raty w Teheranie, Jałcie i Poczdamie. Ale co z tego wynika? Że skoro raz czy dwa nie pomogli, to my się obrażamy i udajemy, że sami sobie damy radę? I pamiętaj, że nie zawsze z tą pomocą bywało źle (Wilson, ochotnicy amerykańscy w 1920, Brzeziński, Reagan). A więc nie ogladajmy się na francusko-niemieckie grymasy, tylko dbajmy o prawdziwe bezpieczeństwo Polski. A temu sprzyjają jak najbliższe związki z USA (a do UE oczywiście też wchodźmy - żeby czasem ktoś nie myślał, że jestem przeciw)! Wtedy niepotrzebny będzie "ciągły strach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 19:34 Gość portalu: stroboskopowy napisał(a): > z tego co widzę nieiwele się nacieszylismy brakiem obcych wojsk > na naszej ziemi... Czy Stroboskopowy nie rozumie, ze Polska nigdy nie byla, nie jest i nigdy nie bedzie potega ani europejska, ani tez tym bardziej swiatowa? Nie ta skala terytorium, demografii i gospodarki. Gdy widze polska - rozmamlana, skorumpowana i zdemoralizowana armie - to dreszcz mi po plecach przechodzi gdy wyobraze sobie jakies, ewentualne zagrozenie zewnetrzne. Bogu dziekuje za to ze jestesmy czlonkami NATO i jeszcze bardzie bede dziekowal, jesli wojska amerykanskie beda stacjonowac w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Citizen Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: su462:* / 10.199.14.* 31.01.03, 00:30 Chesz bogu dziekowac za wojska amerykanskie w Polsce? Zapytaj najpierw Poludniowych Koreanczykow jak sa za to wdzieczni, idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.01.03, 03:07 Jakby wojsk USA w Korei Poludniowej nie bylo, to by byla jedna (jedynie sluszna) Korea. Sadzisz, ze Koreanczycy byliby wtedy szczesliwsi?? > Chesz bogu dziekowac za wojska amerykanskie w Polsce? > Zapytaj najpierw Poludniowych Koreanczykow jak sa za to wdzieczni, idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakiluk Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: *.acn.waw.pl 31.01.03, 08:29 Gość portalu: Citizen napisał(a): > Chesz bogu dziekowac za wojska amerykanskie w Polsce? > Zapytaj najpierw Poludniowych Koreanczykow jak sa za to wdzieczni, idioto Citizen czy ty już tylko naświetlasz się monitorem. Spróbuj obejrzeć jakieś wiadomości to się przekonasz że od czasu gdy KIm Dzong Il chce zbudować bombę atomową południowi koreańczycy przestali palić flagi amerykańskie i trzęsą tyłkami żeby Amerykanie nie wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: jedni poszli przyjdą drudzy..niepodległość in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 09:07 Gość portalu: Citizen napisał(a): > Chesz bogu dziekowac za wojska amerykanskie w Polsce? > Zapytaj najpierw Poludniowych Koreanczykow jak sa za to wdzieczni ------------------------------------------------------------------------ Pytalem palancie - bylem tam przez 2 lata. Sa za to Amerykanom wdzięczni. Pamietaja bowiem - w odroznieniu od ciebie - o tym co sie stalo w latach 1950- 1953 i co im zagraza z polnocy. Mozna byc lewakim - demokracja na to zezwala - po co jednak afiszoawac sie ze swoja glupota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 138.49.34.* 30.01.03, 16:35 Gość portalu: chody napisał(a): > Mielismy juz u nas sasiadow z za Boga. Teraz przyjdzie miec za > wielkiej wody. Czy zawsze Polska musi sie pchac w jakies g... > lub po prostu komus lizac d... . Zacznij od siebie! A pozniej przelicz to na dolce ile zarobiles. Jesli nie widzisz roznicy miedzy Ruskimi a Amerykanami, to spodziewam sie ze lizanie zaczniesz od zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 199.166.16.* 30.01.03, 16:35 amerykanskie bazy w polsce to zaciskanie petli wokol Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyK Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 195.94.193.* 30.01.03, 16:41 Gość portalu: JGA napisał(a): > amerykanskie bazy w polsce to zaciskanie petli wokol Rosji. nie kupuję tego rozumowania, ale jak ruszymy z amerykanami na moskwę to pewnie się przyłączę, nigdy tam nie byłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSC Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.mpw.net 30.01.03, 16:55 Gość portalu: antyK napisał(a): > Gość portalu: JGA napisał(a): > > > amerykanskie bazy w polsce to zaciskanie petli wokol Rosji. > nie kupuję tego rozumowania, ale jak ruszymy z amerykanami na > moskwę to pewnie się przyłączę, nigdy tam nie byłem... Odnosze wrazenie, ze bazy amerykanskie lub jakiekolwiek w Polsce sa nam tak potrzebne jak dziura w glowie. Amerykanie lokujac sie gdzi kolwiek sa zawsze obiektem dla atakow dla ludzi i spolecznosci, ktore sa i cenia niezaleznosc. Dlatego wiec nasz rzad nie powinien patrzec tylko na $$, ale rowniez na konsekwencje kumania sie z USA ( wg. niektorych analitykow to co oni teraz wyczyniaja na swiecie jest zaawansowanym poczatkiem ich konca). Sadze, ze Yankees drogo zaplaca za inwazje Afganistanu i Iraku. Dlaczego wiec mamy sie pchac w kabaly z tymi imperialistami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: 199.166.16.* 30.01.03, 17:18 Gość portalu: KOSC napisał(a): > Gość portalu: antyK napisał(a): > > > Gość portalu: JGA napisał(a): > > > > > amerykanskie bazy w polsce to zaciskanie petli wokol Rosji. > > nie kupuję tego rozumowania, ale jak ruszymy z amerykanami na > > moskwę to pewnie się przyłączę, nigdy tam nie byłem... > Odnosze wrazenie, ze bazy amerykanskie lub jakiekolwiek w Polsce sa nam tak pot > rzebne jak dziura w > glowie. Amerykanie lokujac sie gdzi kolwiek sa zawsze obiektem dla atakow dla l > udzi i spolecznosci, ktore > sa i cenia niezaleznosc. Dlatego wiec nasz rzad nie powinien patrzec tylko na $ > $, ale rowniez na > konsekwencje kumania sie z USA ( wg. niektorych analitykow to co oni teraz wycz > yniaja na swiecie jest > zaawansowanym poczatkiem ich konca). Sadze, ze Yankees drogo zaplaca za inwazje > Afganistanu i Iraku. > Dlaczego wiec mamy sie pchac w kabaly z tymi imperialistami? zgadzam sie w zupelnosci co sie tyczy tych $$, to nalezy wziac pod uwage fakt, ze USA jest faktycznie panstwem-bankrutem od co najmniej 20 lat. Zadluzenie rzadu, corporacii i ludnosci USA jes okolo 31 trylionow US$ (okolo 100 tysiecy US$ no glowe). Zadluzenie polakow czy rosjan jest duzo mniejsze (pojedyncze tysiace US$ no glowe). USA konsumuje 80% swiatowych oszczednosci (1.5 miliarda dolarow dziennie deficytu handlowego z zagranica). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 35355 ze niby kto jest biedny?????? IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 18:20 Gość portalu: JGA napisał(a): > Gość portalu: KOSC napisał(a): > > > Gość portalu: antyK napisał(a): USA jest faktycznie panstwem-bankrutem od co najmniej 20 lat. > Zadluzenie rzadu, corporacii i ludnosci USA jes okolo 31 > trylionow US$ (okolo 100 tysiecy US$ no glowe). Zadluzenie > polakow czy rosjan jest duzo mniejsze (pojedyncze tysiace US$ no > glowe). USA konsumuje 80% swiatowych oszczednosci (1.5 miliarda > dolarow dziennie deficytu handlowego z zagranica). Jasne ze USA to bankrut - wystarczy sobie porownac moskiewski dostatek z nedza Waszyngtonu. Niektorzy forumowicze wykazuja zadziwiajaco niski poziom intelektualny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landsraad Re: ze niby kto jest biedny?????? IP: *.chello.pl 30.01.03, 18:35 Gość portalu: 35355 napisał(a): > Niektorzy forumowicze wykazuja zadziwiajaco niski poziom > intelektualny... Dopiero TERAZ to odkryłeś??? Nie chce martwić, ale i o tobie to nie za dobrze świadczy:) Jestem jak najbardziej za bazami amerykańskimi w Polsce. Mogliby przy okazji rozstrzelać większość antyamerykanów - nie ze względu na poglądy, ale ze względu na debilizm. Wycieczka do Moskwy razem z Amerykanami? Też bym się zabrał. No i aparat fotograficzny bym wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: ze niby kto jest biedny?????? IP: 199.166.16.* 30.01.03, 19:07 Gość portalu: 35355 napisał(a): > Gość portalu: JGA napisał(a): > > > Gość portalu: KOSC napisał(a): > > > > > Gość portalu: antyK napisał(a): > USA jest faktycznie panstwem-bankrutem od co najmniej 20 lat. > > Zadluzenie rzadu, corporacii i ludnosci USA jes okolo 31 > > trylionow US$ (okolo 100 tysiecy US$ no glowe). Zadluzenie > > polakow czy rosjan jest duzo mniejsze (pojedyncze tysiace US$ no > > glowe). USA konsumuje 80% swiatowych oszczednosci (1.5 miliarda > > dolarow dziennie deficytu handlowego z zagranica). > > Jasne ze USA to bankrut - wystarczy sobie porownac moskiewski dostatek z nedza > Waszyngtonu. Niektorzy forumowicze wykazuja zadziwiajaco niski poziom > intelektualny... Nie ma w tym zadnej sprzecznosci. Biedny moze wziac pozyczke (jesli bank mu da), kupic mercedesa i udawac bogatego. Nie zmienia to faktu ze wartosc jego majatku jest ujemna. Musi splacac pozyczke (z procentami) lub moze oglosic bankructwo Wielu amerykanow (i nie tylko) jest w tej sytuacji. To co zarabiaja starcza im na splacanie dlugow. Jesli straco prace maja duze problemy. Z reguly sprzedaja lub porzucaja swoje domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: ze niby kto jest biedny?????? IP: *.ucr.edu 31.01.03, 00:15 > Nie ma w tym zadnej sprzecznosci. Biedny moze wziac pozyczke > (jesli bank mu da), kupic mercedesa i udawac bogatego. > Nie zmienia to faktu ze wartosc jego majatku jest ujemna. Nie jest ujemna bo ma mercedesa. :) > Musi splacac pozyczke (z procentami) lub moze oglosic bankructwo > Wielu amerykanow (i nie tylko) jest w tej sytuacji. > To co zarabiaja starcza im na splacanie dlugow. Jesli straco > prace maja duze problemy. Z reguly sprzedaja lub > porzucaja swoje domy. Goraco zycze zebysmy w Polsce mieli takie problemy jak w USA. Jakbys nie wiedzial to wiekszosc tego zadluzenia to pozyczki hipoteczne na domy i mieszkania. Dzieki temu zwyczajnego czlowieka, ktory zarabia ponizej sredniej krajowej stac na mieszkanie i na dom. To jest wlasnie 'American dream'. Porownaj to z perspektywa kupna mieszkania w Polsce przez kogos kto zarabia ponizej sredniej krajowej .. Bank nawet nie da kredytu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwik misiek IP: 151.152.101.* 01.02.03, 02:11 Brawo Misiek. Jaka pogoda w Riverside? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.ri.ri.cox.net 30.01.03, 19:55 Gdzies to wynalazla ta wiadomosc ? Znajdz dobrego lekarza A moze ci sie wibrator zepsul i z dlatego taka depresja i bredzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leperchoun oddajmy Amerykanow co sie da IP: proxy / *.pg.com 30.01.03, 16:40 bedzie lepiej i bogaciej niz pod batem PSL i SLD. Niech zyje Ameryka i wielki dolar krol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Re: oddajmy Amerykanom wszystko co mamy IP: 199.166.16.* 30.01.03, 17:23 Gość portalu: Leperchoun napisał(a): > bedzie lepiej i bogaciej niz pod batem PSL i SLD. > Niech zyje Ameryka i wielki dolar krol! nalezy wziac pod uwage fakt, ze USA jest faktycznie panstwem-bankrutem od co najmniej 20 lat. Zadluzenie rzadu, corporacii i ludnosci USA jes okolo 31 trylionow US$ (okolo 100 tysiecy US$ no glowe). Zadluzenie polakow czy rosjan jest duzo mniejsze (pojedyncze tysiace US$ na glowe). USA konsumuje 80% swiatowych oszczednosci (1.5 miliarda dolarow dziennie deficytu handlowego z zagranica). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collinus Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 16:42 ciekaw jestem czy prostytutki tez sa przeciw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Lizaliśmy dupę ruskim, teraz ta sama ekipa amerykanom IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 30.01.03, 16:44 Odpowiedz Link Zgłoś
m_o Może wstąpimy do USA 30.01.03, 16:44 Proponuję przystąpić do USA jako kolejny stan. Przecież nasi politycy tak bardzo kochają Amerykę, to po co mamy być suwerennym państwem. Może wyedy będzie u nas lepiej, a amerykanie będą mogli budować sobie u nas bazy jedna na drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
m_o Może wstąpimy do USA? 30.01.03, 16:45 Proponuję przystąpić do USA jako kolejny stan. Przecież nasi politycy tak bardzo kochają Amerykę, to po co mamy być suwerennym państwem. Może wtedy będzie u nas lepiej, a amerykanie będą mogli budować sobie u nas bazy jedna na drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghsgfd Re: Może wstąpimy do USA? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.01.03, 16:52 właśnie, przystąpić do USA do NAFTA, jeśli nie stan, to chodziaż jak Puerto Rico....aaaajaajjjajjaaaaaajjaj Puuuuertooo Ricooo. Moja dziewczyna będzie sekond JLo i będziemy mieli mnostwo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meleager Jestem za ale co na to Europa? IP: 10.0.44.* 30.01.03, 16:46 Napewno bysmy skorzystali ale nie bedzie to latwe do rozegrania. Z jednej strony Rosja, a z drugiej Unia Europejska. Widze zbieznosc konfliktow. Juz slysze Leppera i innych Rydzykow. Stracimy niepodleglosc itd.... Chociaz bezrobocie byloby mniejsze. Moze chociaz wtedy jakis mlody czlowiek mialby szanse na godziwa prace^i place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.piasta.pl 30.01.03, 16:53 Gość portalu: chody napisał(a): > Mielismy juz u nas sasiadow z za Boga. Teraz przyjdzie miec za > wielkiej wody. Czy zawsze Polska musi sie pchac w jakies g... > lub po prostu komus lizac d... . Masz całkowitą rację, jeszcze tu u nas brakuje abyśmy u czarnych panów pracowali a nasze babki im co i dawały..niech pakują sie do usa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanatos Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 16:54 Nie rozumiem wogóle Waszych wątpliwości. Argumenty za są oczywiste : - realne zarobki. - nie koniecznie w znacznym stopniu, ale jednak ; spadek bezrobocia. - + polityczny. Amerykanie, chodzbysmy tego nie chcieli, sa jedyna powazna sila polityczna z jaka mozemy sie zadawac. Sojusz z Ameryka to jedyna szansa na objawienie sie Nasze na arenie politycznej. Minusow nie dostrzegam praktycznie zadnych. Argument o zamachach jest po prostu smieszny - Ameryka ma bazy wojskowe w ponad 120 panstwam na calym swiecie, a jak czesto slyszy sie o zamachach terrorystycznych POZA OKOLICAMI ARABII SAUDYJSKIEJ ? Ja slysze raz do roku takie informajce, a o zamachu na bazy wojskowe w Europie nie slyszalem nigdy. Argument o tym, ze staniemy sie 'koniem trojanskim' tez nie bardzo mi odpowiada. Czy przez to, ze wiekszosc demokratycznych panst swiata w jakims stopniu zyje z tego, ze Amerykanie im placa za bazy na ich terytorium, owe panstwa staja sie mniej niepodlegle ? To juz nawet nie jest smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha wreszcie ruch w interesie IP: *.telkab.pl 30.01.03, 16:56 My z Marlena i inne dziewczyny z naszej Agencji jestesmy za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: wreszcie ruch w interesie IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 16:59 peut etre la es ma femme de mes reves? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longislander Re: wreszcie ruch w interesie IP: *.freqelec.com 30.01.03, 17:01 W latach 1921-1939 nie bylo w Polsce obcych wojsk. Jak sie skonczylo wszyscy wiemy. Polska nie oprze sie naporowi zywiolu niemieckiego, ktory stoi na duzo wyzszym poziomie cywilizacyjnym. Bliski sojusz z Ameryka pomoze Polsce utrzymac suwerennosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statua-wolnosci Re: wreszcie ruch w interesie IP: 62.225.152.* 30.01.03, 17:07 to sie nie nazywa suwerennosc, tylko niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 464646 niewolnicy? IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 18:27 Gość portalu: statua-wolnosci napisał(a): > to sie nie nazywa suwerennosc, tylko niewolnictwo. Sprawdz haslo "niewolnictwo" w jakiejs encyklopedii, kretynku moj slodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumra Re: wreszcie ruch w interesie IP: *.phil.uni-jena.de 30.01.03, 17:18 Od 1795 do 1918 i od 1945 do 1990 roku byly w Polsce obce wojska, co bylo z tym zwiazane wszyscy wiemy. Z zywiolem niemieckim nie przesadzaj, niech oni najpierw wschodnie landy skolonizuja, bo poki co to nie ma tylu Niemcow, zeby zapelnic nimi Lipsk, Drezno czy Rostock. Wyglada na to, ze kosztem kilku dolarow wydanych przez yankees w dyskotekach sami sciagniemy do Polski obca armie, ktora nienawidzi polowa mieszkancow Trzeciego Swiata. A obecnosc amerykanskich wojsk w Polsce, to grozba pojawienia sie w kraju terrorystow. Powszechnie wiadomo, ze to amerykanscy zolnierze rozlokowani po calym swiecie sa obiektem atakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Althor Niemcy sie rzucaja nie pamietajac kto zaczal SWW IP: *.fastres.net 30.01.03, 17:04 Jestem jak najbardziej za bo jesli komus wpadniedo glowy nakopac nam w tylek to Francuzi i Angole, a teraz przyjazni Niemcy beda w nosach dlubac jak zawsze. Przyklad mamy w sprawie Iraku. Prawda jest taka, ze cala gadanina o Europejskich korzeniach cywilizacji i wartosciach, a takze skutecznosci dyplomacji mozna o kant d... rozbic. Konczy sie to wzajemnym wyrzynaniem sie i gdyby nie dwukrotna interwencja Amerykancow to bysmy juz mieli cala europe zasiana lasami, a nikt o zdrowych zmyslach nie chcialby zasiedlac tego regionu. Ave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.sgh.waw.pl 30.01.03, 17:05 Ludzie, na grzyba nam te bazy. Po co Wam obce wojsko w Polsce? Ze nas bedzie strzeglo? Zmniejszy sie bezrobcie? O jeden promil? Jak walczyc z bezrobciem to sa bardziej efektywne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz-men Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.ipt.aol.com 30.01.03, 17:18 ktos wspominal o problemie z angielskim, ogladam od czasu do czasu polska telewizje, czytam polskie gazety i widze ze 95% spoleczenstwa nosi T-szerty, jada w festfodach, okejuje a politycy i aktorzy bawia sie na wzor hollywodzkiego kiczu , wiec mysle ze amerykanie nie beda miec problemow z zadomowieniem, szkoda tylko ze nikt nie zdaje sobie sprawy ze przecietny John ma nas daleko w dupie i mysli ze Polska sasiaduje z Meksykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76858 Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 18:25 Gość portalu: maxi napisał(a): > Ludzie, na grzyba nam te bazy. Po co Wam obce wojsko w Polsce? > Ze nas bedzie strzeglo? Zmniejszy sie bezrobcie? O jeden > promil? Jak walczyc z bezrobciem to sa bardziej efektywne > sposoby. Np. wyjechac do USA - tam jakos jest praca dla tych co chca pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojama Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: *.bsi.bytom.pl 30.01.03, 20:20 Gość portalu: maxi napisał(a): > Ludzie, na grzyba nam te bazy. Po co Wam obce wojsko w Polsce? > Ze nas bedzie strzeglo? Zmniejszy sie bezrobcie? O jeden > promil? Jak walczyc z bezrobciem to sa bardziej efektywne > sposoby. Proszę o przyklady "efektywnych sposobów walki z bezrobociem" z uwzglednieniem dzialan obecnego rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub-czyk Przybędą nowe miejsca pracy IP: *.chello.pl 30.01.03, 17:07 W agencjach towarzyskich i salonach masażu erotycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinch Re: Przybędą nowe miejsca pracy IP: 129.81.192.* 30.01.03, 17:12 Gość portalu: lub-czyk napisał(a): > W agencjach towarzyskich i salonach masażu erotycznego. ============================================================== A takze zwiekszy sie ilosc barow sprzedajacych piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
ping-pong Re: Przybędą nowe miejsca pracy 30.01.03, 18:03 Gość portalu: grinch napisał(a): > Gość portalu: lub-czyk napisał(a): > > > W agencjach towarzyskich i salonach masażu erotycznego. > ============================================================== > A takze zwiekszy sie ilosc barow sprzedajacych piwo... Musi byc Budwiser, ten z USA oczywiscie, wiec polskie browary i tak nic nie zarobia. Znane mi sa przypadki z Niemiec gdzie amerykanscy zolnierze zabierali swoje piwo amerykanskie do niemieckich okoliczbych barow. Tak zeby pokazac ze maja wszystkich w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Istnieje projekt przeniesienia niektórych baz IP: proxy / *.nowe-miasteczko.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 17:10 Część polskich polityków tęskni za WIELKIM BRATEM...mieliśmy przez 50 - lat WIELKIEGO BRATA ze Wschodu....wystarczy/polityczna głupota/ Odpowiedz Link Zgłoś
luiza_o NARESZCIE! HURRRA! 30.01.03, 17:10 Polska tak naprawde bedzie bezpieczna gdy Amerykanom bedzie oplacalo sie jej bronic. A do tego trzeba amerykanskich inwestycji (offset za F-16 - HURRA!) i amerykanskiej sily zywej (zolnierzy w paru bazach - bo niehonornie byloby rejterowac). Daj Boze bedzie to AMERYKANSKA BAZA TRANSPORTOWA w MODLINIE. Czyli to co teraz jankesi maja u Niemcow we Frankfurcie nad Menem. Frankfurt peka w szwach, Niemcy chodza z pacyfa na szyi i farbuja brudne dlugie wlosy, a u nas Modlin czeka. I Warszawa czeka na nowe lotnisko. Okecie mozna opchnac Lodzi jak tak bardza chca miec swoje. Nareszcie jakas dobra wiadomosc z Polski. Moze na deser by tak jeszcze rzad ustapil i jakies przedterminowe wybory???? Rozmarzylam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: NARESZCIE! HURRRA! IP: proxy / 57.66.41.* 30.01.03, 17:12 te quiero muchio bella donna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megset Obawy nieuzasadnione IP: 203.102.161.* 31.01.03, 01:46 1) Ani Rosja ani Niemcy juz wiecej nie napadna na Polske, 2) Polska na pewno nie stanie sie koniem trojanskim w Unii, bo juz nim jest Anglia. 3) Dopoki nie ma w Polsce duzej liczby Arabow (jak np. w Niemczech pare mln) terroryzm nam nie grozi. 4) Dostep do nowych technologii, szczegolnie militarnej i kompu- terowej+ nowoczesnej gospodarki 5) Wprowadzenie angielskiego jako drugiego jezyka urzedowego umozliwiajacego kontakt z calym swiatem. Najwazniejsze zeby takiej szansy nie przegapic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: NARESZCIE! HURRRA! IP: *.dyn.optonline.net 01.02.03, 00:27 No i co moi rodacy? "szczescie przyjsc chcialo lecz mrokow sie zleklo, ktos chcial mnie pokochac lecz serce mu peklo..." :)( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itas Świetny pomysł!!! IP: *.chello.pl 30.01.03, 17:11 Zamiast naszych poborowych niech nas strzegą amerykanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Re: Świetny pomysł!!! IP: *.bc.hsia.telus.net 30.01.03, 17:19 Gość portalu: itas napisał(a): > Zamiast naszych poborowych niech nas strzegą amerykanie! Lepiej se zamow kosmitow, nie bedzie z nimi tylu problemow. Poczytaj na ten temat i dopiero byc madry a nie wystawiaj narodu na Twoje i innych Tobie glopkow "pomysly". Jak wiem wiekszosc na swiecje by sie ich pozbyla a Wy ich z kwiatami przyjmujecje...to musi byc 18 wiek (tak glupi polak ostatnio to w zaborach polski uczestniczyl - dlaczego oni tam nie wystepowali, bo ich kraj dopiero sie tworzyl..a Wy co ... 1000 lat kultury i tak cienko sie sprzedacie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Świetny pomysł!!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 17:24 nie wiem czy dobrze dla Polski , ale faktem jest ze tu (Stuttgart) tez jest baza i na budynkach widuje sie napisy Ami go home Odpowiedz Link Zgłoś
luiza_o Re: Świetny pomysł!!! 30.01.03, 17:26 Hipisi zapomnieli kto ich wyleczyl z faszyzmu i od ruskich tankow ustrzegl. Odpowiedz Link Zgłoś