Dodaj do ulubionych

bojkotowac omara

IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 10:48
nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale jak widac
dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywania, bez
obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie tego ode mnie
oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaust. to jest
czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownywac z niczym,
bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzie istniec.
omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska do
faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy wysmiewac,
jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisuje co chce, byle
nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
"W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w innych
miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich.. i cały naród
palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elementarnych
warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrzt Oświęciem tym
bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi doświadczeniami.
i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jest duza liczba
żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam że
tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd nie moge
rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"

ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocaustu. nie ma
szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze mnie kompletnie
bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holocaustu, w ktorym
zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to samo.

Obserwuj wątek
    • werw Re: bojkotowac omara 05.02.03, 10:54
      What do you expect from arabs? Oni nigdy nie byli fair, nie rozumieją tego
      pojęcia: ich specjalnością jest najpierw się pokłonić (silniejszemu), potem
      wbic nóż w plecy; słabszych się zwyczajnie gnoi.
      • werw Re: bojkotowac omara 05.02.03, 11:04
        Gratuluje też celnie wyłowionej uwagi nt. organizowania przez niego spotkań
        dzieci żydowskich i palestyńskich w Polsce. 1/5 mieszkańców Izraela to arabowie
        a ten organizuje spotkanie dzieci arabskich z żydowskimi w Polsce. To wyjątkowo
        perfidny człowiek, choć myślę że na jego bzdety mogą nabrać się jedynie
        licealiści, ew. ludzie wyjątkowo naiwni
    • Gość: do Dany Re: bojkotowac omara IP: 217.99.208.* 05.02.03, 10:59
      ...a moze bys tak sie zapisala do pewnego postepowego ugrupowania ,stawiajacego
      sobie za cel m.in. pokojowe rozwiazanie konfliktu z
      Palestynczykami,postulujacego zmiane polityki wewnetrznej, w tym zmiane
      przylozonego akcentu z "circenses " na raczej "panem"...no i
      legalizacja "ziela" to takze niezly profit...zapal Dana nabierzesz nieco
      dystansu do siebie i buzia ci sie ulozy w usmiech ...:))))))
      • Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 11:09
        Gość portalu: do Dany napisał(a):

> ...a moze bys tak sie zapisala do pewnego postepowego
        ugrupowania ,stawiajacego
        >
        > sobie za cel m.in. pokojowe rozwiazanie konfliktu z
        > Palestynczykami,postulujacego zmiane polityki wewnetrznej, w tym zmiane
        > przylozonego akcentu z "circenses " na raczej "panem"...no i
        > legalizacja "ziela" to takze niezly profit...zapal Dana nabierzesz nieco
        > dystansu do siebie i buzia ci sie ulozy w usmiech ...:))))))

nu, anonimusie, moze sie zapisze. buzia u mnie w usmiechu 24 godziny, z
        wyjatkiem jak czytam klamstwa o israelskim holocauscie, a dystansu do siebie
        nie chce, dosyc siebie lubie.
    • besciak Re: bojkotowac omara 05.02.03, 11:47
      Witaj,

Ostatnio ostrzegalem wac pania przed dyskusjami z ludzmi typu Omara, pulsa czy
      ich podobnym. Nie idzie z nimi dyskutowac. Oni od malego sa napychani
      antyzydowska propaganda.

Pogadaj z Pulsem. Ten to ma niesamowite historyjki na temat Zydow w USA.
      Oczywiscie dowiesz sie jaki to niedobry narod "Ci Zydzi" sa. Dowiesz sie tez ze
      wina calego zla na tym swiecie jest oczywiscie Zydow. To ze w wojnie pomiedzy
      Iranem a Irakiem zamordowano ponad 100 000 dzieci to oczywiscie tez wina Zydow.
      Itd, itd...

Wiedz jedna rzecz. Tych typow tu na forum jest kilku. Zmieniaja oni swoje nicki
      i adres i ludzia sie wydaje ze jest tych typkow tu od cholery. To sa buraki,
      malo grozni. Mozna ich poznac po stylu pisania.

Serdecznie pozdrawiam

/besciak
      • werw Re: bojkotowac omara 05.02.03, 11:53
        Puls to co innego: ten człowiek ma zwykłą paranoję, której podłożem jest
        wyparty homoseksualizm; klasyka gatunku. Omar natomiast to perfidny arabski
        propagandysta, saczący jad. Dlaczego oni nie siedzą u swoich arabskich braci w
        islamie?
        • werw Re: bojkotowac omara 05.02.03, 11:54
          Oczywiści echodzi o Pulsa z Czikago
        • besciak Re: bojkotowac omara 05.02.03, 11:59
          Puls to Arab piszacy i mowiacy po polsku. To Arab co do Polski przyjechal
          na "studia" w 60-70 latach. Chajtna sie z Polka i wyjechali do "wielkiego
          szatana" prowadzic swoja arabsko-hitlerowska propagande.

Omar to Omar, typowy Arab nic dodac nic ujac. Naszczescie ma zone Polke a ona
          mu napewno nie pozwoli swoich dzieci wyslac na "rozrywki" do Izraela.
          • werw Re: bojkotowac omara 05.02.03, 12:10
            Oni niestety dobrowolnie nigdzie się nie wybierają. A za parę lat zaśmiecą i
            Polskę.
            Co do Pulsa, można być i arabem i paranoikiem: homoseksualizm jest u nich
            powszechny a sankcje drastyczne, więc i paranoików pewnie nie brakuje.
      • puls Mowicie o osobniku Czikago ktory podszywa sie pod 05.02.03, 12:15
        Pulsa.
        Bydle kibluje w USA ,dulary zbiera i pluje na USA ,Zydow i caly Zach Swiat.
      • Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 12:31
        besciak napisał:

> Witaj,
        >
        > Ostatnio ostrzegalem wac pania przed dyskusjami z ludzmi typu Omara, pulsa
        czy
        > ich podobnym. Nie idzie z nimi dyskutowac. Oni od malego sa napychani
        > antyzydowska propaganda.
        >
        > Pogadaj z Pulsem. Ten to ma niesamowite historyjki na temat Zydow w USA.
        > Oczywiscie dowiesz sie jaki to niedobry narod "Ci Zydzi" sa. Dowiesz sie tez
        ze
        >
        > wina calego zla na tym swiecie jest oczywiscie Zydow. To ze w wojnie pomiedzy
        > Iranem a Irakiem zamordowano ponad 100 000 dzieci to oczywiscie tez wina
        Zydow.
        >
        > Itd, itd...
        >
        > Wiedz jedna rzecz. Tych typow tu na forum jest kilku. Zmieniaja oni swoje
        nicki
        >
        > i adres i ludzia sie wydaje ze jest tych typkow tu od cholery. To sa buraki,
        > malo grozni. Mozna ich poznac po stylu pisania.
        >
        > Serdecznie pozdrawiam
        >
        > /besciak

nu, wszystko co piszesz to prawda i wiem o tym. to czegonie moge zniesc (znow
        ta parszywa zydowska moja natura) to uzywanie holocaustu jako argumentu na
        usprawiedliwienie tego, co robia terrorysci zydom, co omar robi bez przerwy,
        uzywajac do tego klamstw, ktorych nie moze udowodnic oczywiscie. niech se
        klamie jak chce, ja i tak wiem lepiej (ha ha, potwierdzam to co krzycza wlasnie
        ci prze ciebie wymienieni), ale od holocaustu wlasnie omarowi wara!
    • Gość: Tomek44 Re: bojkotowac omara IP: proxy / 213.8.97.* 05.02.03, 12:30

Macie racje!!! Probowalem, ale mi nie wyszlo. Prosilem go grzecznie, aby wzial
      pod uwage, ze ja przez Holokaust nigdy nie znalem co to babcia, dziadek i
      wujostwo. Nie mam kuzynow i rodzice urodzili mnie w wieku, gdzie nie moglo byc
      juz wielu potomkow. On mi pisze, ze ma liczna rodzine. Niech ma! Nie mial
      swojego holokaustu. Arabowie im bardziej przegrywaja tym wyzej podnosza reke z
      palcami ulozonymi w V. Beda kopani i beda uciekac z V.
      Ale moze maja racje? Moze oni naprawde wygrywaja z naiwniakami w Europie i
      innych krajach?

Artystami potrafia byc pierwsza klasa. Placza na zawolanie, rwa szaty, a za
      plecami smieja sie do rozpuku ( chyba dobrze napisalem ort.? ). Sa bardzo
      elastyczni. Na zewnatrz caluje raczki, a w domu w morde i do garow.
      To przestroga dla tych zakochanych panienek!
    • patriota przechodzicie samych siebie 05.02.03, 12:59
      bojkotowac... "Deutsche, wehrt euch! Kauft nicht bei Juden!"
      Mowi Ci to cos? W taki sposob hitlerowcy nawolywali tzw. ludnosc aryjska do
      BOJKOTU sklepikarzy zydowskich. Taki byl poczatek.

I czym takim rozni sie zabojsto staruszki w obozie oswiecimskim od zabojstwa
      staruszki palestynskiej przez zoldaka (inaczej tego nie chce okreslic)
      izraelskiego? Czym roznia sie z punktu widzenia ofiary tortury w KZ od tortur w
      wiezieniu izraelskim?

Dlaczego pamiec o tych jednych ma byc "swieta" a o tych drugich nie? Dlaczego
      na tych drugich ma byc wolno nawet na nich pluc i fantazjowac o "rozwaleniu"
      ich?

Mysle, ze porownania Omara sa dla was miedzy innymi dlatego tak bolesne, bo
      ukazuja tak wiele prawdy, ktorej nie chcecie widziec, ktora chcecie wymazac.
      Palestynczycy dla wielu Izraelczykow sa czyms w rodzaju antidotum na traume
      holocaustu.
      Wreszcie maja kogos o wiele slabszego od siebie, wreszcie kogos, komu mozna
      przywalic, odreagowac, zemscic sie przynajmniej po czesci za stulecia ponizen i
      eksterminacji wlasnego narodu, pokazac innym i samym sobie, ze tez potrafia
      walczyc. I nic to, ze przeciwnik jest bez porownania slabszy....
      To byc moze pozwala jeszcze bardziej wczuc sie w role swego mistrza.

Przeciez to, jak charakteryzuje arabow niejaki werw to wypisz wymaluj obraz
      Zyda rodem z propagandy nazistow: "Oni nigdy nie byli fair, nie rozumieją tego
      pojęcia: ich specjalnością jest najpierw się pokłonić (silniejszemu), potem
      wbic nóż w plecy; słabszych się zwyczajnie gnoi."
      • Gość: . Re: przechodzicie samych siebie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.02.03, 13:29
        patriota napisał:

> Wreszcie maja kogos o wiele slabszego od siebie,
        wreszcie kogos, komu mozna przywalic, odreagowac, zemscic
        sie przynajmniej po czesci za stulecia ponizen i
        eksterminacji wlasnego narodu, pokazac innym i samym
        sobie, ze tez potrafia walczyc. I nic to, ze przeciwnik
        jest bez porownania slabszy....

------------

Rankiem, 5 czerwca 1967, znienacka i bez wypowiedzenia
        wojny Izrael napadl z powietrza na pokoj milujacy Egipt.

W ciagu 3 godzin podly agresor zniszczyl praktycznie cale
        lotnictwo Egiptu (okolo 300 samolotow) na lotniskach,
        tracac jedynie 19 wlasnych pilotow.

Nastepnie krwiozerczy napastnicy skierowali sie na wschod
        - atakujac Jordanie, Irak i Syrie. Cale lotnictwo
        Jordanii i Syrii podzielilo tego dnia los lotnictwa Egiptu.

• Gość: dana33 Re: przechodzicie samych siebie IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 13:31
        patriota napisał:

> bojkotowac... "Deutsche, wehrt euch! Kauft nicht bei Juden!"
        > Mowi Ci to cos? W taki sposob hitlerowcy nawolywali tzw. ludnosc aryjska do
        > BOJKOTU sklepikarzy zydowskich. Taki byl poczatek.

nu, patrioto, tylko prosze nie przekrecac tego, co napisalam. proponowalam
        bojkot omara, nie arabow, OK??
        >
        > I czym takim rozni sie zabojsto staruszki w obozie oswiecimskim od zabojstwa
        > staruszki palestynskiej przez zoldaka (inaczej tego nie chce okreslic)
        > izraelskiego? Czym roznia sie z punktu widzenia ofiary tortury w KZ od tortur
        w
        >
        > wiezieniu izraelskim?
        >
        nu, jak ty nie widzisz roznicy, to masz problem, i to duzy.

> Dlaczego pamiec o tych jednych ma byc "swieta" a o tych drugich nie? Dlaczego
        > na tych drugich ma byc wolno nawet na nich pluc i fantazjowac o "rozwaleniu"
        > ich?
        slowo rozwalic bylo uzyte w pierwszej lini do domow, i jesli nie widzisz
        roznicy miedzy zamachowcem-samobojca a ofiarami hitlera, nu, tez twoj problem.

> Mysle, ze porownania Omara sa dla was miedzy innymi dlatego tak bolesne, bo
        > ukazuja tak wiele prawdy, ktorej nie chcecie widziec, ktora chcecie wymazac.
        > Palestynczycy dla wielu Izraelczykow sa czyms w rodzaju antidotum na traume
        > holocaustu.
        > Wreszcie maja kogos o wiele slabszego od siebie, wreszcie kogos, komu mozna
        > przywalic, odreagowac, zemscic sie przynajmniej po czesci za stulecia ponizen
        i
        >
        > eksterminacji wlasnego narodu, pokazac innym i samym sobie, ze tez potrafia
        > walczyc. I nic to, ze przeciwnik jest bez porownania slabszy....
        > To byc moze pozwala jeszcze bardziej wczuc sie w role swego mistrza.
        >
        > Przeciez to, jak charakteryzuje arabow niejaki werw to wypisz wymaluj obraz
        > Zyda rodem z propagandy nazistow: "Oni nigdy nie byli fair, nie rozumieją
        tego
        > pojęcia: ich specjalnością jest najpierw się pokłonić (silniejszemu), potem
        > wbic nóż w plecy; słabszych się zwyczajnie gnoi."

nu, to dokladnie pokazuje, jak ty nie masz pojecia ani o zydach, ani o ich
        mentalnosci i ich wartosciach moralnych. nawet nie mam zamiaru ci jeszcze
        cokolwiek wyjasniac, bo nie dano ci w dziecinstwie podstawowego wyksztalcenia,
        a dzisiaj to juz zapozno.
      • Gość: Jerzy Re: przechodzicie samych siebie IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 05.02.03, 14:08
        Jestes wyjatkowo bezczelny, porownujac czasy okupacji hitlerowskiej do
        tzw."okupacji" izraelskiej.

Po pierwsze: Izrael nikogo "nie okupuje" poniewaz jest u siebie.

Po drugie:manipulatorsko podkreslasz, ze "zoldak ( w domysle:izraelski)
        zabija "staruszke palestynska", jakby to mialoby byc zasadniczym celem armii
        izraelskiej. Dlaczego nie podasz w jakich okolicznosciach ta staruszka zostala
        zabita? Jest wojna a na wojnie ludzie gina - takze osoby cywilne. I te wojne
        wywolali wlasnie Arabowie.

Po trzecie: o ofiarach wsrod arabskiej ludnosci cywilnej wystarczajaco duzo
        pisze izraelska prasa(takze w jez. angielskim) wcale nie deprecjonujac
        ludzkiego nieszczescia.
        Pisze takze o bezwzglednym terrorze rozpetanym przez arabskie organizacje
        terrorystyczne, kierowane przez Arafata a tajnie wspomagane przez wiekszosc
        krajow arabskich, p r z e c i w k o w l a s n e j l u d n o s c i . Mozemy
        wiec tu smialo mowic raczej o ochronie ludnosci arabskiej przez armie
        izraelska. Gdyby nie ta armia-ofiar cywilnych byloby o wiele wiecej.

Po czwarte: "porownania Omara" moga byc bolesne tylko dla bezkrytycznych
        obroncow Arabow w "Palestynie" i dla niego samego. Widok trupow "bohaterow" i
        osob zabitych przypadkowo w strzelaninie, przywiazanych do deski czy wyrwanych
        skadys dzrzwi i obnoszonych biegiem po ulicach budzi we mnie obrzydzenie do
        tych ludzi. Jakiz brak godnosci i szacunku dla zmarlych.

Po piate: Izrael wcale nie walczy ze "slabym
        przeciwnikiem"(vide: "palestynczycy") ale pokonal w czterech wojnach dobrze
        uzbrojone, regularne armie arabskich panstw. Czy to wina Izraela, ze armie te
        pokonano w regularnych, militarnych dzialaniach?

Po szoste: ja wiem, ze chcialbys, zeby ten obraz skurczonego i przerazonego
        Zyda w czarnej kapocie wrocil z powrotem do swiadomosci takiego europejczyka
        jak Ty. Ale to juz daleka przeszlosc.

J.
        • patriota Re: przechodzicie samych siebie 05.02.03, 18:02
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Jestes wyjatkowo bezczelny, porownujac czasy okupacji hitlerowskiej do
          > tzw."okupacji" izraelskiej.

Pokaz miejsce, w ktorym to robie. Jesli mi go nie wskazesz, to to co napisales
          jest zwyklym klamstwem.

> Po drugie:manipulatorsko podkreslasz, ze "zoldak ( w domysle:izraelski)
          > zabija "staruszke palestynska", jakby to mialoby byc zasadniczym celem armii
          > izraelskiej.

A co jest "zasadniczym celem" tej wojny obecnie, jesli celowo i systematycznie
          niszczona jest infrastruktura palestynska (szkoly, urzedy, szpitale, drogi,
          jedyne lotnisko, siec wodna i kanalizacyjna, dane elektroniczne itd)

> Dlaczego nie podasz w jakich okolicznosciach ta staruszka
          > zostala zabita? Jest wojna a na wojnie ludzie gina - takze osoby cywilne. I
          > te wojne wywolali wlasnie Arabowie.

Zapewne ta zwawa 95-latka celowala z granatnika w strone posterunku
          izraelskiego.

Tutaj: www1.gazeta.pl/swiat/1,34174,1309618.html
          pod koniec artykulu mozesz o tym wydarzeniu przeczytac. Mozesz nam sam potem
          przedstawic Twoja teze na ten temat.

A tutaj:
          www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,226575,00.html

Wzmianka o kobiecie, ktora przechodzac w bialy dzien z trojka swoich dzieci
          przez ulice zostala rozstrzelana przez zoldaka (sorry - zolnierza) izraelskiego.
          Ciekawe na czym polegalo jej przewinienie: "jest wojna - gina cywile".
          Tyle, ze wsrod Palestynczykow ginie ich przerazajaco wielu, np. gdy zostaje
          zbombardowany dom terrorysty, w ktorym znajduje sie poza tym kilkunastu
          cywili.... no tak, wojna.

> Po trzecie: o ofiarach wsrod arabskiej ludnosci cywilnej wystarczajaco duzo
          > pisze izraelska prasa(takze w jez. angielskim) wcale nie deprecjonujac
          > ludzkiego nieszczescia.

No i co? to chyba dobrze, nie?

> Mozemy wiec tu smialo mowic raczej o ochronie ludnosci arabskiej przez armie
          > izraelska.

Ty tez przeszedles sam siebie :o)

> Gdyby nie ta armia-ofiar cywilnych byloby o wiele wiecej.

Rozumiem, palestynczycy mordowaliby samych siebie...

> Po czwarte: "porownania Omara" moga byc bolesne tylko dla bezkrytycznych
          > obroncow Arabow w "Palestynie" i dla niego samego. Widok trupow "bohaterow" i
          > osob zabitych przypadkowo

Strasznie duzo tych "przypadkow" i przewaznie lub niemal wylacznie wsrod
          Palestynczykow.

> w strzelaninie, przywiazanych do deski czy wyrwanych
          > skadys dzrzwi i obnoszonych biegiem po ulicach budzi we mnie obrzydzenie do
          > tych ludzi. Jakiz brak godnosci i szacunku dla zmarlych.

Przypominam sobie, ze podobnie przenoszono (z braku inych mozliwosci) rannych i
          zabitych w Powstaniu Warszawskim. Czy to tez brak szacunku? Dla mnie nieco
          wiekszym brakiem szacunku jest... zabicie czlowieka, zwlaszcza niweinnego. A
          tak sie dzieje nagminnie, gdy artyleria izraelska strzela w gesto zaludnione
          miejsca. I to jest przeciez na porzadku dziennym.
          U mnie TO budzi obrzydzenie. I w tym sie chyba przede wszystkim roznimy.

> Po piate: Izrael wcale nie walczy ze "slabym
          > przeciwnikiem"(vide: "palestynczycy") ale pokonal w czterech wojnach dobrze
          > uzbrojone, regularne armie arabskich panstw. Czy to wina Izraela, ze armie te
          > pokonano w regularnych, militarnych dzialaniach?

Cieszy mnie dla ciebie to, ze masz tyle podziwu, ba ekstazy wobec osiagniec
          armii izraelskiej. Ale ja pisze tylko o starcich tej armii z Palestynczykami.

> Po szoste: ja wiem, ze chcialbys, zeby ten obraz skurczonego i przerazonego
          > Zyda w czarnej kapocie wrocil z powrotem do swiadomosci takiego europejczyka
          > jak Ty. Ale to juz daleka przeszlosc.

A to zapewne cos znow na opak zrozumiales. Mnie sie raczej wydaje, ze to raczej
          Ty bardzo pragniesz wykreowac obraz Super-Zyda-Uebermensza-Aryjczyka, gotowego
          pokonac kazdego wroga :o)
          • werw Re: przechodzicie samych siebie 05.02.03, 19:05
            Mr. Patriota, ta staruszka zginęła dlatego, że autobus którym jechała nie zatrzymał się na żądanie kontrolującego żołnierza. On strzelił bo się bał, zapewne inaczej niż ty w takiej sytuacji. Bał się, bo bywa że takie pojazdy wybuchają przejeżdżając mimo. Albo ktoś z nich strzela. Albo np. autobusy kierowane przez arabskich kierowców wjeżdżają w tłum przypadkowych ludzi na przystanku. Musisz wiedzieć, ze w Izraelu nie ma praktycznie dnia, żeby Arabowie przynajmniej nie spróbowali kogoś zamordować, tutaj słyszy się tylko o najbardziej widowiskowych dokonaniach bojowników (jak pewnie ich nazwiesz) palestyńskich ? pewnie wiesz że wysadzają dyskoteki, sklepy, autobusy. Musisz więc wiedzieć, że czasami podkładają miny na pilota, koło drogi. Czasami trują gości restauracji, w której pracują. Czasami sztyletują przypadkowych przechodniów w tłumie, na ulicy lub zabijają swojego pracodawcę. Najczęściej po prostu strzelają: zza jakiś krzaków do ludzi, w przejeżdżające samochody. Dlatego ten żołnierz prawdopodobnie obawiał się o swoje i/lub innych życie. A ta wiadomość o "rozstrzelaniu" kobiety z trójką dzieci na ulicy jest równie prawdopodobna jak i zdecydowana większość innych wiadomości serwowanych przez arabów. Musisz Patrioto wiedzieć, że tacy ludzie najbardziej pogardzają tymi, których uda im się zwieść i otumanić. A to, żebyś miał pojęcie jak wygląda transport rannych i/lub zabitych:

www.geocities.com/enough_net/left-mdr30.html
            www.aquanet.co.il/war2002/33.html

www.geocities.com/enough_net/left-mdr34.html
            • patriota Re: przechodzicie samych siebie 06.02.03, 08:58
              I zeby to wszystko udowodnic, o czym piszesz - a wiec prawdziwosc tezy o
              zabojstwie staruszki i rzekome klamstwa "Spiegla", jednego z najpowazniejszych
              czasopism w Europie, niestrudzenie wypominajacego Niemcom zbrodnie holocaustu,
              pietnujacego wszelkie przejawy antysemityzmu i militaryzmu - podajesz linki do
              zdjec ukazujacych..... samosady Palestynczykow?
              Sorry, ale do prob dyskwalifikowanie zrodel opisujacych fakty nie pasujacych "w
              obrazek"

Nie byloby moze lepiej i z pewnoscia bardziej przekonujaco, gdybys podal
              wiarygodne linki do opisow obu wydarzen?

I tak na marginesie. Nie jestem zolnierzem, ale gdybym ja chcial zatrzymac
              przejezdzajacy autobus to strzelelbym raczej do opon lub silnika a nie do
              pasazerow.

• Gość: Jerzy Re: Patriota IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 01:30
            Odpowiedz b.bojowa, ale....glupia.

Juz Werw wyjasnil(a) jak to rzeczywiscie jest z "mordowaniem cywili" arabskich.

Faktem jest tez to, co sie chetnie przemilcza na Zachodzie(zwlaszcza w
            panstwach o duzej liczbie muzulmanow - aby ich nie draznic), ze wsrod
            Arabow "Autonomii" trwa czystka, zainicjowana przez najbardziej skrajne
            elementy islamistow. Kieruje tym Arafat. W e wszystkich krajach tzw. Trzeciego
            Swiata ten, kto nie kontroluje sytuacji politycznej, jest przez swych
            przeciwnikow politycznych usuwany lub zmuszony do ucieczki. Tak bylo i jest
            zawsze w krajach muzulmanskich.
            To wlasnie ujawnila i tak ocenila Arafata sama Hanan Ashrawi, byla minister i
            rzecznik "rzadu Arafata"-to sa fakty.

Gdyby Arafat tym nie kierowal, dawno bylby juz martwy. Jego szajka, nazywana
            przez niektorych " bojownikami", malo ze okradla wlasnych wspolziomkow(o czym
            szeroko pisala swiatowa prasa - ukradziono setki milionow dolarow), to jeszcze
            stala propaganda w "palestynskiej" TV(co to za dziwny "okupant", dozwalajacy na
            funkcjonowanie niekontrolowanej przez wlasne wladze stacji telewizyjnej)
            doprowadzil do wyprania mozgow dzieciom i ich rodzicom, propagujac "smierc
            meczennska za sprawe"-jihad.
            Oczywiscie nie za darmo: rodziny tych biednych dzieci dostaja za to pieniadze,
            tak samo, jak je dostawaly za kazde dziecko, ktore rzuca(rzucalo) kamieniami.
            Tych faktow nie chcecie widziec tylko w kolo za Omarem powtarzacie to samo.

I te wlasnie fakty, wlacznie z typowaniem dzieci na "meczennikow" mieszcza sie
            dokonale w cywilizacji arabskiej i jej etyce, ktorej tak zazarcie bronicie na
            tym forum.

Co jednak mnie zdumiewa: wystepuje Pan(i) w obronie "pomordowanych", ale nie
            zal Panu(i) rozerwanych dzieci-"meczennikow". Dla Pana(i) jest to zupelnie
            normalne.
            Jaka etyke Pan(i) tu reprezentuje?

Jerzy
            • Gość: pani mgr.tanczyla Re: Patriota IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 01:46

> Odpowiedz b.bojowa, ale....glupia.
              >
              > Juz Werw wyjasnil(a) jak to rzeczywiscie jest z "mordowaniem cywili"
              arabskich
              > .
              >
              > Faktem jest tez to, co sie chetnie przemilcza na Zachodzie(zwlaszcza w
              > panstwach o duzej liczbie muzulmanow - aby ich nie draznic), ze wsrod
              > Arabow "Autonomii" trwa czystka, zainicjowana przez najbardziej skrajne
              > elementy islamistow. Kieruje tym Arafat. W e wszystkich krajach tzw.
              Trzeciego
              >
              > Swiata ten, kto nie kontroluje sytuacji politycznej, jest przez swych
              > przeciwnikow politycznych usuwany lub zmuszony do ucieczki. Tak bylo i jest
              > zawsze w krajach muzulmanskich.
              > To wlasnie ujawnila i tak ocenila Arafata sama Hanan Ashrawi, byla minister i
              > rzecznik "rzadu Arafata"-to sa fakty.
              >
              > Gdyby Arafat tym nie kierowal, dawno bylby juz martwy. Jego szajka, nazywana
              > przez niektorych " bojownikami", malo ze okradla wlasnych wspolziomkow(o czym
              > szeroko pisala swiatowa prasa - ukradziono setki milionow dolarow), to
              jeszcze
              > stala propaganda w "palestynskiej" TV(co to za dziwny "okupant", dozwalajacy
              na
              >
              > funkcjonowanie niekontrolowanej przez wlasne wladze stacji telewizyjnej)
              > doprowadzil do wyprania mozgow dzieciom i ich rodzicom, propagujac "smierc
              > meczennska za sprawe"-jihad.
              > Oczywiscie nie za darmo: rodziny tych biednych dzieci dostaja za to
              pieniadze,
              > tak samo, jak je dostawaly za kazde dziecko, ktore rzuca(rzucalo) kamieniami.
              > Tych faktow nie chcecie widziec tylko w kolo za Omarem powtarzacie to samo.
              >
              > I te wlasnie fakty, wlacznie z typowaniem dzieci na "meczennikow" mieszcza
              sie
              > dokonale w cywilizacji arabskiej i jej etyce, ktorej tak zazarcie bronicie na
              > tym forum.
              >
              > Co jednak mnie zdumiewa: wystepuje Pan(i) w obronie "pomordowanych", ale nie
              > zal Panu(i) rozerwanych dzieci-"meczennikow". Dla Pana(i) jest to zupelnie
              > normalne.
              > Jaka etyke Pan(i) tu reprezentuje?
              >
              > Jerzy
              Jerzy, wszakze Sharon wraz z synami tez jest uplatany w afere korupcyjna,ktora
              z racji wygranych przez niego wyborow raczej nie znajdzie finalu w
              sadzie.Moglby tez,jak to juz w jakims poscie nadmienilem ,zdjac akcent z
              circenses a przylozyc go do panem.Widzisz chcialbym dozyc takiej chwili ,kiedy
              sytuacja bedzie na tyle normalna w Palestynie ,ze o sprawkach wladz bez
              skrepowania beda mowic sami Palestynczycy...teraz ,kiedy od dziesiatkow lat
              zyja poddawani syndromowi oblezonej twierdzy/podobnie zreszta jak Zydzi/o
              otwartosc jest wsrod nich nieslychanie trudno..a wszselkie proby
              izolowania ,coz, wiesz zapewne ,ze skutku oczekiwanego nie przyniosa ,a
              pozostawia po sobie niesmak.U wszystkich.
              • Gość: Jerzy Re: Pani magister... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 02:12
                Gość portalu: pani mgr.tanczyla napisał(a):

> Gość portalu: Jerzy napisał(a):
                >
                > > Odpowiedz b.bojowa, ale....glupia.
                > >
                > > Juz Werw wyjasnil(a) jak to rzeczywiscie jest z "mordowaniem cywili"
                > arabskich
                > > .
                > >
                > > Faktem jest tez to, co sie chetnie przemilcza na Zachodzie(zwlaszcza w
                > > panstwach o duzej liczbie muzulmanow - aby ich nie draznic), ze wsrod
                > > Arabow "Autonomii" trwa czystka, zainicjowana przez najbardziej skrajne
                > > elementy islamistow. Kieruje tym Arafat. W e wszystkich krajach tzw.
                > Trzeciego
                > >
                > > Swiata ten, kto nie kontroluje sytuacji politycznej, jest przez swych
                > > przeciwnikow politycznych usuwany lub zmuszony do ucieczki. Tak bylo i jes
                > t
                > > zawsze w krajach muzulmanskich.
                > > To wlasnie ujawnila i tak ocenila Arafata sama Hanan Ashrawi, byla ministe
                > r i
                > > rzecznik "rzadu Arafata"-to sa fakty.
                > >
                > > Gdyby Arafat tym nie kierowal, dawno bylby juz martwy. Jego szajka, nazywa
                > na
                > > przez niektorych " bojownikami", malo ze okradla wlasnych wspolziomkow(o c
                > zym
                > > szeroko pisala swiatowa prasa - ukradziono setki milionow dolarow), to
                > jeszcze
                > > stala propaganda w "palestynskiej" TV(co to za dziwny "okupant", dozwalaja
                > cy
                > na
                > >
                > > funkcjonowanie niekontrolowanej przez wlasne wladze stacji telewizyjnej)
                > > doprowadzil do wyprania mozgow dzieciom i ich rodzicom, propagujac "smierc
                >
                > > meczennska za sprawe"-jihad.
                > > Oczywiscie nie za darmo: rodziny tych biednych dzieci dostaja za to
                > pieniadze,
                > > tak samo, jak je dostawaly za kazde dziecko, ktore rzuca(rzucalo) kamienia
                > mi.
                > > Tych faktow nie chcecie widziec tylko w kolo za Omarem powtarzacie to samo
                > .
                > >
                > > I te wlasnie fakty, wlacznie z typowaniem dzieci na "meczennikow" mieszcza
                >
                > sie
                > > dokonale w cywilizacji arabskiej i jej etyce, ktorej tak zazarcie bronicie
                > na
                > > tym forum.
                > >
                > > Co jednak mnie zdumiewa: wystepuje Pan(i) w obronie "pomordowanych", ale n
                > ie
                > > zal Panu(i) rozerwanych dzieci-"meczennikow". Dla Pana(i) jest to zupelnie
                >
                > > normalne.
                > > Jaka etyke Pan(i) tu reprezentuje?
                > >
                > > Jerzy
                > Jerzy, wszakze Sharon wraz z synami tez jest uplatany w afere
                korupcyjna,ktora
                > z racji wygranych przez niego wyborow raczej nie znajdzie finalu w
                > sadzie.Moglby tez,jak to juz w jakims poscie nadmienilem ,zdjac akcent z
                > circenses a przylozyc go do panem.Widzisz chcialbym dozyc takiej
                chwili ,kiedy
                > sytuacja bedzie na tyle normalna w Palestynie ,ze o sprawkach wladz bez
                > skrepowania beda mowic sami Palestynczycy...teraz ,kiedy od dziesiatkow lat
                > zyja poddawani syndromowi oblezonej twierdzy/podobnie zreszta jak Zydzi/o
                > otwartosc jest wsrod nich nieslychanie trudno..a wszselkie proby
                > izolowania ,coz, wiesz zapewne ,ze skutku oczekiwanego nie przyniosa ,a
                > pozostawia po sobie niesmak.U wszystkich.

Licytowanie sie w aferach...No coz, nawet w Europie lista przekupnych jest
                dluga-moze nawet liczy pare kilometrow.
                Ale jest zasadnicza roznica: ich afery obciazaly ich moralnie i pietnowalo jako
                pospolitych zlodziei(inna rzecz, ze nie trafili przed sad- roznych przyczyn)
                ale nie stalo sie to z uszczerbkiem dla ogolu mieszkancow.Zazawyczaj byly to
                afery lapowkowe, oplacana z zanizonych dywidend akcjonariuszy. Moja ocena
                moralnej strony tych afer jest chyba jasna.

Natomiast afery Arafata i spolki godza w istnienie spoleczenstwa arabskiego
                w "Autonomii" i zubazajac ludnosc do granic wytrzmalosci pragna wywolac jakas
                niekontrolowana decyzje wladz Izraela. Czyli daza do prowokacji.
                Z drugiej strony, afery te pozwalaja odlozyc prywatny kapital "zakladowy" na
                wypadek gdyby ich polityka zawiodla na calej linii.

Co do "syndromu oblezonej twierdzy": o ile - jak ktos tego bardzo chce-mozna by
                od biedy "Autonomie" porownac do "twierdzy", co Pan powie o takich "twierdzach"
                jak: Sudan, Algieria, Irak, Syria, Emiraty Arabskie, Liban a nawet Egipt
                (pomijam juz islamskie kraje Czarnej Afryki), w ktorych wolnosc jest
                kontrolowana w sposob jak najbardziej tradycyjnie tam od wiekow znany.
                O ile w Izraelu, panstwie nowoczesnym i demokratycznym, mamy rozne odcienie
                opozycji, tam panuje martwa cisza.

I musi panowac, bowiem pojecie wolnosci nie narodzilo sie w tamtych rejonach-
                kto tak sadzi jest po prostu smieszny.

Pzdr.
                Jerzy
            • patriota Re: Patriota 06.02.03, 09:09

> Odpowiedz b.bojowa, ale....glupia.
              >
              > Juz Werw wyjasnil(a) jak to rzeczywiscie jest z "mordowaniem cywili"
              arabskich
              > .
              >
              > Faktem jest tez to, (...)

Dziekuje za wyklad, ale niewiele rozni sie od tego, w jaki sposob przedstawiano
              Zydow w III Rzeszy - jako zupelnie inaczej od reszty ludzkosci funkcjonujace
              organizmy i media, bedace rzekomo na ich uslugach, lub zeby "ich nie draznic".
              To nie jest tylko glupie ale po prostu chore, tak samo jak propaganda
              nazistowska. Polecam ukazujace sie regularnie artykuly "Spiegla" na temat
              ekstremizmu muzulmanskiego, w tym w Niemczech, krytyczne artykuly na temat
              obyczajowosci islamskiej itd. To zapewne jest OK. Nie jest natomiast OK, jesli
              ten sam Spiegel opisuje zabojstwo niewinnej kobiety palestynskiej. Wtedy
              jest "na uslugach"...

Nigdzie nie bronie "etyki arabskiej". Otwarcie wobec tego co czesc z nich robi
              uzywam okreslen "terror" i "terrorysci".
              >
              > Co jednak mnie zdumiewa: wystepuje Pan(i) w obronie "pomordowanych", ale nie
              > zal Panu(i) rozerwanych dzieci-"meczennikow". Dla Pana(i) jest to zupelnie
              > normalne.

Prosze wskazac miejsce, w ktorym twierdze, jakoby rozerwane "dzieci-meczennicy"
              byly czyms "normalnym". W przeciwnym razie nie pozostanie mi nic innego jak
              nazwanie Cie klamca.

> Jaka etyke Pan(i) tu reprezentuje?

Jaka "etyke" reprezentuje ktos, usilujacy wmowic komus nieprawde?
              • Gość: Jerzy Re: Patriota IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 10:12
                patriota napisał:

>
                > > Odpowiedz b.bojowa, ale....glupia.
                > >
                > > Juz Werw wyjasnil(a) jak to rzeczywiscie jest z "mordowaniem cywili"
                > arabskich
                > > .
                > >
                > > Faktem jest tez to, (...)
                >
                > Dziekuje za wyklad, ale niewiele rozni sie od tego, w jaki sposob
                przedstawiano
                >
                > Zydow w III Rzeszy - jako zupelnie inaczej od reszty ludzkosci funkcjonujace
                > organizmy i media, bedace rzekomo na ich uslugach, lub zeby "ich nie draznic".
                > To nie jest tylko glupie ale po prostu chore, tak samo jak propaganda
                > nazistowska. Polecam ukazujace sie regularnie artykuly "Spiegla" na temat
                > ekstremizmu muzulmanskiego, w tym w Niemczech, krytyczne artykuly na temat
                > obyczajowosci islamskiej itd. To zapewne jest OK. Nie jest natomiast OK,
                jesli
                > ten sam Spiegel opisuje zabojstwo niewinnej kobiety palestynskiej. Wtedy
                > jest "na uslugach"...
                >
                > Nigdzie nie bronie "etyki arabskiej". Otwarcie wobec tego co czesc z nich
                robi
                > uzywam okreslen "terror" i "terrorysci".
                > >
                > > Co jednak mnie zdumiewa: wystepuje Pan(i) w obronie "pomordowanych", ale n
                > ie
                > > zal Panu(i) rozerwanych dzieci-"meczennikow". Dla Pana(i) jest to zupelnie
                >
                > > normalne.
                >
                > Prosze wskazac miejsce, w ktorym twierdze, jakoby rozerwane "dzieci-
                meczennicy"
                >
                > byly czyms "normalnym". W przeciwnym razie nie pozostanie mi nic innego jak
                > nazwanie Cie klamca.
                >
                > > Jaka etyke Pan(i) tu reprezentuje?
                >
                > Jaka "etyke" reprezentuje ktos, usilujacy wmowic komus nieprawde?

I znow...glupio, ale bojowo!

Przeciez pisze Pan(i) o "zabojstwie kobiety palestynskiej", dajac wszystkim do
                zrozumienia, ze zabili ja "zoldacy"(izraelscy). To fakt.
                Bez podania okolicznosci w jakich kobieta ta postradala zycie ( a Pan(i) to
                robi) rzecz cala wyglada tak, ze celem "zoldakow", jest przede wszystkim ,
                mordowanie staruszek, kobiet izraelskich. Poza tym, slowo "zoldak" uzyte w tym
                kontekscie ma znaczenie b. pejoratywne -mozna je rowniez odczatac: sa to
                brutalni, bezwzgledni mordercy bezbronnych ludzi.
                I dlatego Pan(i) tego slowa uzyl.
                Nazywa sie to manipulacja pojeciowa.

Wracajac zas do "dzieci-meczennikow"...To prawda: Pan(i) w postach tego watku
                nie twierdzi , ze to "normalne". Jest jednak jedno "ale": Pan(i) wysoko ocenia
                zycie tej arabskiej staruszki i to dobrze swiadczy o Pana(I) wysokim poziomie
                etycznym.
                Jednoczesnie pomija Pan(i) milczeniem metody "walki"(a wiec takze zabijania)
                strony drugiej. Ciagle mowienie w sposob negatywny o jedej stronie i pomijanie
                milczeniem dzialan strony drugiej, przypomina jakas propagande ....
                W Pana(i) wykladni jedyna strona, ktora ciagle popelnia jakas "zbrodnie wobec
                praw czlowieka" jest Izrael- niezaleznie od tego co by nie uczynil.

Broni Pan(i) nieslusznej sprawy i wydaje sie, ze zaden argument do Pana(i) nie
                przemawia - nawet fakty brutalnego rozprawienia sie arafatowcow z opozycja
                w "Autonomii".

To, jest wlasnie typowa nazistowska propaganda i z uwagi na prezentowane przez
                Pana wysokie wartosci moralne, powinien sie Pan(i) tego jak ognia wystrzegac.

Jerzy

Ps. Dlaczego poleca mi Pan(i) wciaz "Spiegel,a" ? Na swiecie wychodza setki
                roznych, interesujacych dziennikow na poziomie zdecydowanie wyzszym.
                To jest tez dziwne, bowiem za czasow "sredniego i gornego" Gomulki( i Gierka
                tez) cytowano "Spiegl,a" jako "zrodlo rewizjonizmu niemieckiego", skierowanego
                swym ostrzem przeciwko Polsce.
                Juz koncze: budowanie swego swiatopogladu wylacznie na prasowych artykulach
                jest rzecza bardzo glupia. Niech Pan(i) z tym jak najszybciej skonczy.

• patriota Re: i jeszcze raz... 06.02.03, 10:37

> I znow...glupio, ale bojowo!

Dziekuje za mile slowa. Pasuja do tego Pan(i) i swiadcza o...

> Przeciez pisze Pan(i) o "zabojstwie kobiety palestynskiej", dajac wszystkim
                  > do zrozumienia, ze zabili ja "zoldacy"(izraelscy). To fakt.
                  > Bez podania okolicznosci w jakich kobieta ta postradala zycie ( a Pan(i) to
                  > robi) rzecz cala wyglada tak, ze celem "zoldakow", jest przede wszystkim ,
                  > mordowanie staruszek, kobiet izraelskich.

I znow kolejna insynuacja. Dowodztwo izraelskie nawet w moich oczach nie jset
                  tak prymitywne. jesli chcesz koniecznie dopatrywac sie czegos w moich postach
                  to sluze pomocy: polityka panstwa Izrael wobec Palestynczykow doprowadza do tak
                  brutalnych i bezsensownych morderstw. Obie kobiety byly bezbronne, zginely w
                  bialy dzien od kul, wycelowanych w nie karabinow. Oto okolicznosci.

> Poza tym, slowo "zoldak" uzyte w tym kontekscie ma znaczenie b. pejoratywne -
                  > mozna je rowniez odczatac: sa to brutalni, bezwzgledni mordercy bezbronnych
                  > ludzi.

Zgadza sie. Ktos, kto w bialy dzien celuje i strzela z broni recznej do
                  bezbronnych kobiet, jest bezwzglednym i brutalnym morderca BEZBRONNYCH ludzi.
                  Czy moze ta 95-letnia staruszka i kobieta przechodzaca w towarzstwie trojki
                  swoich dzieci byly uzbrojone i zagrazaly zolnierzom izraelskim?

> I dlatego Pan(i) tego slowa uzyl.
                  > Nazywa sie to manipulacja pojeciowa.

Byc moze wedlug Ciebie. Ale tym sie roznimy. Dla mnie jest to nazwanie sprawy
                  po imieniu.

> Wracajac zas do "dzieci-meczennikow"...To prawda: Pan(i) w postach tego
                  > watku nie twierdzi , ze to "normalne".

a wiec jednak... laczego zatem ciagle mi insynuujesz to i inne wypowiedzi?

> Jest jednak jedno "ale": Pan(i) wysoko ocenia
                  > zycie tej arabskiej staruszki i to dobrze swiadczy o Pana(I) wysokim poziomie
                  > etycznym.

Dziekuje, i to mimo, ze tak "glupio" pisze.

> Jednoczesnie pomija Pan(i) milczeniem metody "walki"(a wiec takze zabijania)
                  > strony drugiej. Ciagle mowienie w sposob negatywny o jedej stronie i
                  > pomijanie milczeniem dzialan strony drugiej, przypomina jakas propagande ....

"jakas propaganda" to by byla, gdybym wobec palestynskich bojownikow nie uzywal
                  okreslenia "TERRORYSCI". Proponuje przejrzec moje posty, jesli masz
                  watpliwosci. Nie mozna chyba miec watpliwosci co do opinii na temat kogos,
                  skoro nazywa sie go terrorysta. Tu sprawa jest jasna.
                  Po drugiej stronie sprawa nie jest tak jasna. Otoz mamy panstwo, okreslajace
                  sie jako demokratyczne, ale stosujece dzien w dzien metody najbrutalniejszego
                  TERRORU. I jest wielu ludzi, ktorzy temu zaprzeczaja.

> W Pana(i) wykladni jedyna strona, ktora ciagle popelnia jakas "zbrodnie wobec
                  > praw czlowieka" jest Izrael- niezaleznie od tego co by nie uczynil.
                  >
                  > Broni Pan(i) nieslusznej sprawy i wydaje sie, ze zaden argument do Pana(i)
                  nie
                  > przemawia - nawet fakty brutalnego rozprawienia sie arafatowcow z opozycja
                  > w "Autonomii".

Przemawia, przemawia. Ale tutaj nikt raczej nie ma watpliwosci, ze chodzi o
                  slepy, chaotyczny i niekontrolowany odgornie terror. Panstwo Izrael jest
                  nowoczesnym, dobrze zorganizowanym panstwem okreslajacym sie nawet jako
                  demkratyczne (!). Stosowanie TERRORU przez takie panstwo jest ochydnym falszem.
                  >
                  > To, jest wlasnie typowa nazistowska propaganda i z uwagi na prezentowane
                  przez Pana wysokie wartosci moralne, powinien sie Pan(i) tego jak ognia
                  wystrzegac.

I vice versa.

> Ps. Dlaczego poleca mi Pan(i) wciaz "Spiegel,a" ? Na swiecie wychodza setki
                  > roznych, interesujacych dziennikow na poziomie zdecydowanie wyzszym.

Moglbym rowniez poswiecic sie innym tematom, nieprawda? najwazniejsze, zeby byl
                  spokoj...

> To jest tez dziwne, bowiem za czasow "sredniego i gornego" Gomulki( i Gierka
                  > tez) cytowano "Spiegl,a" jako "zrodlo rewizjonizmu niemieckiego",
                  > skierowanego swym ostrzem przeciwko Polsce.

No jesli Gierek i Gomolka maja byc tutaj autorytetami .... :o)

> Juz koncze: budowanie swego swiatopogladu wylacznie na prasowych artykulach
                  > jest rzecza bardzo glupia. Niech Pan(i) z tym jak najszybciej skonczy.

Bo? Propaganda, fotomontaz? Co proponujesz, wlaczyc sie w ten konflikt po
                  ktorejs ze stron, zeby zobaczyc na wlasne oczy?
                  • Gość: Jerzy Re: i jeszcze raz... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 10:58
                    patriota napisał:

>
                    > > I znow...glupio, ale bojowo!
                    >
                    > Dziekuje za mile slowa. Pasuja do tego Pan(i) i swiadcza o...
                    >
                    >
                    > > Przeciez pisze Pan(i) o "zabojstwie kobiety palestynskiej", dajac wszystki
                    > m
                    > > do zrozumienia, ze zabili ja "zoldacy"(izraelscy). To fakt.
                    > > Bez podania okolicznosci w jakich kobieta ta postradala zycie ( a Pan(i) t
                    > o
                    > > robi) rzecz cala wyglada tak, ze celem "zoldakow", jest przede wszystkim ,
                    >
                    > > mordowanie staruszek, kobiet izraelskich.
                    >
                    > I znow kolejna insynuacja. Dowodztwo izraelskie nawet w moich oczach nie jset
                    > tak prymitywne. jesli chcesz koniecznie dopatrywac sie czegos w moich postach
                    > to sluze pomocy: polityka panstwa Izrael wobec Palestynczykow doprowadza do
                    tak
                    >
                    > brutalnych i bezsensownych morderstw. Obie kobiety byly bezbronne, zginely w
                    > bialy dzien od kul, wycelowanych w nie karabinow. Oto okolicznosci.
                    >
                    > > Poza tym, slowo "zoldak" uzyte w tym kontekscie ma znaczenie b. pejoratywn
                    > e -
                    > > mozna je rowniez odczatac: sa to brutalni, bezwzgledni mordercy bezbronny
                    > ch
                    > > ludzi.
                    >
                    > Zgadza sie. Ktos, kto w bialy dzien celuje i strzela z broni recznej do
                    > bezbronnych kobiet, jest bezwzglednym i brutalnym morderca BEZBRONNYCH ludzi.
                    > Czy moze ta 95-letnia staruszka i kobieta przechodzaca w towarzstwie trojki
                    > swoich dzieci byly uzbrojone i zagrazaly zolnierzom izraelskim?
                    >
                    > > I dlatego Pan(i) tego slowa uzyl.
                    > > Nazywa sie to manipulacja pojeciowa.
                    >
                    > Byc moze wedlug Ciebie. Ale tym sie roznimy. Dla mnie jest to nazwanie sprawy
                    > po imieniu.
                    >
                    > > Wracajac zas do "dzieci-meczennikow"...To prawda: Pan(i) w postach tego
                    > > watku nie twierdzi , ze to "normalne".
                    >
                    > a wiec jednak... laczego zatem ciagle mi insynuujesz to i inne wypowiedzi?
                    >
                    > > Jest jednak jedno "ale": Pan(i) wysoko ocenia
                    > > zycie tej arabskiej staruszki i to dobrze swiadczy o Pana(I) wysokim pozio
                    > mie
                    > > etycznym.
                    >
                    > Dziekuje, i to mimo, ze tak "glupio" pisze.
                    >
                    > > Jednoczesnie pomija Pan(i) milczeniem metody "walki"(a wiec takze zabijani
                    > a)
                    > > strony drugiej. Ciagle mowienie w sposob negatywny o jedej stronie i
                    > > pomijanie milczeniem dzialan strony drugiej, przypomina jakas propagande .
                    > ...
                    >
                    > "jakas propaganda" to by byla, gdybym wobec palestynskich bojownikow nie
                    uzywal
                    >
                    > okreslenia "TERRORYSCI". Proponuje przejrzec moje posty, jesli masz
                    > watpliwosci. Nie mozna chyba miec watpliwosci co do opinii na temat kogos,
                    > skoro nazywa sie go terrorysta. Tu sprawa jest jasna.
                    > Po drugiej stronie sprawa nie jest tak jasna. Otoz mamy panstwo, okreslajace
                    > sie jako demokratyczne, ale stosujece dzien w dzien metody najbrutalniejszego
                    > TERRORU. I jest wielu ludzi, ktorzy temu zaprzeczaja.
                    >
                    >
                    >
                    > > W Pana(i) wykladni jedyna strona, ktora ciagle popelnia jakas "zbrodnie wo
                    > bec
                    > > praw czlowieka" jest Izrael- niezaleznie od tego co by nie uczynil.
                    > >
                    > > Broni Pan(i) nieslusznej sprawy i wydaje sie, ze zaden argument do Pana(i)
                    >
                    > nie
                    > > przemawia - nawet fakty brutalnego rozprawienia sie arafatowcow z opozycja
                    >
                    > > w "Autonomii".
                    >
                    > Przemawia, przemawia. Ale tutaj nikt raczej nie ma watpliwosci, ze chodzi o
                    > slepy, chaotyczny i niekontrolowany odgornie terror. Panstwo Izrael jest
                    > nowoczesnym, dobrze zorganizowanym panstwem okreslajacym sie nawet jako
                    > demkratyczne (!). Stosowanie TERRORU przez takie panstwo jest ochydnym
                    falszem.
                    > >
                    > > To, jest wlasnie typowa nazistowska propaganda i z uwagi na prezentowane
                    > przez Pana wysokie wartosci moralne, powinien sie Pan(i) tego jak ognia
                    > wystrzegac.
                    >
                    > I vice versa.
                    >
                    > > Ps. Dlaczego poleca mi Pan(i) wciaz "Spiegel,a" ? Na swiecie wychodza set
                    > ki
                    > > roznych, interesujacych dziennikow na poziomie zdecydowanie wyzszym.
                    >
                    > Moglbym rowniez poswiecic sie innym tematom, nieprawda? najwazniejsze, zeby
                    byl
                    >
                    > spokoj...
                    >
                    > > To jest tez dziwne, bowiem za czasow "sredniego i gornego" Gomulki( i Gier
                    > ka
                    > > tez) cytowano "Spiegl,a" jako "zrodlo rewizjonizmu niemieckiego",
                    > > skierowanego swym ostrzem przeciwko Polsce.
                    >
                    > No jesli Gierek i Gomolka maja byc tutaj autorytetami .... :o)
                    >
                    > > Juz koncze: budowanie swego swiatopogladu wylacznie na prasowych artykulac
                    > h
                    > > jest rzecza bardzo glupia. Niech Pan(i) z tym jak najszybciej skonczy.
                    >
                    > Bo? Propaganda, fotomontaz? Co proponujesz, wlaczyc sie w ten konflikt po
                    > ktorejs ze stron, zeby zobaczyc na wlasne oczy?

Opowiem Panu(i) taka historyjke:

Na lekcje religii przy mojej parafii chodzil z nami pewien chlopiec, ktory za
                    nic nie mogl sie nauczyc nawet tak prostej rzeczy, jak Dziesieciu Przykazan.
                    Ksiadz, prowadzacy nauke, zniecierpliwiony "postepami" tego chlopca machnal na
                    niego reka i stwierdzil: "Siadaj. Masz, niestety, inteligencje dorsza".

Ktos postronny moglby pomyslec, ze rozmawiam z jego blizniaczym bratem.

Musze to natychmiast sprostowac i rozwiac watpliwosci: tamten chlopiec w
                    porownaniu z Panem, to byl jednak....Arystoteles, bo w koncu sie kilku
                    przykazan jednak nauczyl.

Inteligencja Pana, to "inteligencja" kafara do zabijania pali w grunt.

Prosze mi wierzyc: naprawde chcialbym sie mylic.

Zegnam. Szczerze zasmucony:
                    Jerzy

Odnosze dzis wrazenie, ze chyba rozmawiam tutaj z jego blizniaczym bratem.
                    • patriota Re: i jeszcze raz... 06.02.03, 11:07

> Opowiem Panu(i) taka historyjke:
                      >
                      > Na lekcje religii przy mojej parafii chodzil z nami pewien chlopiec, ktory za
                      > nic nie mogl sie nauczyc nawet tak prostej rzeczy, jak Dziesieciu Przykazan.
                      > Ksiadz, prowadzacy nauke, zniecierpliwiony "postepami" tego chlopca machnal
                      na
                      > niego reka i stwierdzil: "Siadaj. Masz, niestety, inteligencje dorsza".
                      >
                      > Ktos postronny moglby pomyslec, ze rozmawiam z jego blizniaczym bratem.
                      >
                      > Musze to natychmiast sprostowac i rozwiac watpliwosci: tamten chlopiec w
                      > porownaniu z Panem, to byl jednak....Arystoteles, bo w koncu sie kilku
                      > przykazan jednak nauczyl.
                      >
                      > Inteligencja Pana, to "inteligencja" kafara do zabijania pali w grunt.
                      >
                      > Prosze mi wierzyc: naprawde chcialbym sie mylic.
                      >
                      > Zegnam. Szczerze zasmucony:
                      > Jerzy
                      >
                      > Odnosze dzis wrazenie, ze chyba rozmawiam tutaj z jego blizniaczym bratem.

Nastepnym razem proponowalbym Panu(i) zaniechac zwracac sie do swoich
                      dyskutantow per Pan(i) bo ta grzeczna forma nijak nie ma sie do zawartosci
                      Pana(i) listow i okreslen kierowanym pod adresem tychze dyskutantow.
                      Cos takiego okesla sie mianem dysonansu.
                      • Gość: dana33 do jerzego IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 11:43
                        nu, jerzunku, caly styl dyskusji patrioty nie przypomina ci kaprala i
                        zbalansowanego?? cigle cytaty, odpowiadanie na pytania pytaniem z innej beczki,
                        od czasu do czsu ciezkie zdziwienie (ja?), nu, soll sein...
                        • patriota Re: do dany 06.02.03, 11:53
                          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> cigle cytaty,

Zgadza sie. Ale jesli ktos ma cos przeciw wlasnym wypowiedziom, cytowanym gdzie
                          indziej to wina lezy raczej... no gdzie?

> odpowiadanie na pytania pytaniem z innej beczki,

Rozumiem, ze tu piszesz o sobie :o) bo w tym to ty jestes prawdziwa mistrzynia.

• Gość: dana33 Re: do dany IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 12:19
                            patriota napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                            >
                            > > cigle cytaty,
                            >
                            > Zgadza sie. Ale jesli ktos ma cos przeciw wlasnym wypowiedziom, cytowanym
                            gdzie
                            >
                            > indziej to wina lezy raczej... no gdzie?
                            >
                            > > odpowiadanie na pytania pytaniem z innej beczki,
                            >
                            > Rozumiem, ze tu piszesz o sobie :o) bo w tym to ty jestes prawdziwa
                            mistrzynia.
                            >
                            nu, zapomniales zacytowac, to nie wiem o czym mowisz....
                      • Gość: Jerzowa Re: i jeszcze raz do Pana patrioty IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 12:55
                        Alez coz Pan opowiada. Jakiez znowy zgrzyty vel dysonanse. Toz w parlamencie
                        brytyjskim podczas goracych debat jeden dobrze urodzony MP do drugiego slowy
                        temi sie odzywa (a i gorszymi tez, poczytac prosze chocby pamietniki
                        Churchilla) : it is a pity that my most honourable colleague displays the wit
                        of a carcass. Dorsz przynajmniej stworzonko boze.
                        • patriota Re: i jeszcze raz do Jerzowa 06.02.03, 13:35
                          Gość portalu: Jerzowa napisał(a):

> Alez coz Pan opowiada. Jakiez znowy zgrzyty vel dysonanse. Toz w parlamencie
                          > brytyjskim ......

Domyslam sie, ze jesli "w parlamencie" i to jeszcze "brytyjskim"
                          podczas "goracych debat" ktorys z radnych zrobilby kupe na stole.....

...to taki incydent przestalby byc dla Ciebie dysonansem (jesli wczesniej byl)
                          i sam z wielka namietnoscia robilbys to wszedzie i przy kazdej okazji...

No bo skoro w "parlamencie" i to jeszcze... "brytyjskim".... :o)
                          • Gość: Jerzowa Re: i jeszcze raz do Pana patrioty IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 14:02
                            Ach, boze. Widze, ze Pan zirytowany zdziebko i dlatego od rxzeczy plecie. Albo
                            na temat "dysonansow" w debacie politycznej albo na temat funkcji
                            fizjologicznych. Wydaje mi sie jednak, ze poslowie polscy przyklad ze swoich
                            brytyjskich kolegow moga brac, w szczegolnosci jesli o te "dysonansy" chodzi.
                            Panska propozycja, mam nadzieje odizolowana, nie wydaje mi sie godna rady.
                            • Gość: dana33 do jerzowej IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 15:36

> Ach, boze. Widze, ze Pan zirytowany zdziebko i dlatego od rxzeczy plecie.
                              Albo
                              >
                              > na temat "dysonansow" w debacie politycznej albo na temat funkcji
                              > fizjologicznych. Wydaje mi sie jednak, ze poslowie polscy przyklad ze swoich
                              > brytyjskich kolegow moga brac, w szczegolnosci jesli o te "dysonansy" chodzi.
                              > Panska propozycja, mam nadzieje odizolowana, nie wydaje mi sie godna rady.

nu, usmialam sie, jestes genialna!!!
                              • patriota do dany, wielbicielki geniuszu Szarona i Jerzowa 06.02.03, 15:59

> nu, usmialam sie, jestes genialna!!!

nu, a z krzesla ty nie spadla? Bo ponoc czesto Ci sie to zdaza.
                                Dla Ciebie nawet Omar bylby "genialny", gdyby pisal listy na podobnie zenujacym
                                poziomie jak Jerzow. Nieprawdaz?

• patriota Re: i jeszcze raz do Jerzowa 06.02.03, 15:56

> Ach, boze. Widze, ze Pan zirytowany zdziebko i dlatego od rxzeczy plecie.
                              Albo
                              >
                              > na temat "dysonansow" w debacie politycznej albo na temat funkcji
                              > fizjologicznych. Wydaje mi sie jednak, ze poslowie polscy przyklad ze swoich
                              > brytyjskich kolegow moga brac, w szczegolnosci jesli o te "dysonansy" chodzi.
                              > Panska propozycja, mam nadzieje odizolowana, nie wydaje mi sie godna rady.

Przeczytaj to o czym piszesz, zwlaszcza o "poslach polskich" i odpowiedz sobie
                              na pytanie, kto pisze tu od rzeczy i kompletnie nie na temat. I jesli tak
                              bardzo podnieca cie fantazjowanie o tym, jak bardzo rzekomo
                              jestem "zirytowany" :o). To prosze bardzo... snuj dalej.
        • Gość: My No to wspaniale IP: *.client.attbi.com 05.02.03, 18:16

> Jestes wyjatkowo bezczelny, porownujac czasy okupacji hitlerowskiej do
          > tzw."okupacji" izraelskiej.
          >
          > Po pierwsze: Izrael nikogo "nie okupuje" poniewaz jest u siebie.

Skoro tam jest Izrael, to kiedy WSZYSCY mieszkańcy tego Izraela będą mieli prawa wyborcze?
          • patriota Re: No to wspaniale 05.02.03, 18:19
            Gość portalu: My napisał(a):

> > Po pierwsze: Izrael nikogo "nie okupuje" poniewaz jest u siebie.
            >
            > Skoro tam jest Izrael, to kiedy WSZYSCY mieszkańcy tego Izraela będą mieli
            > prawa wyborcze?

:o) Przechodza samych siebie...
          • Gość: dana33 Re: No to wspaniale IP: proxy / *.j2.actcom.co.il 05.02.03, 19:05

>
            > > Jestes wyjatkowo bezczelny, porownujac czasy okupacji hitlerowskiej do
            > > tzw."okupacji" izraelskiej.
            > >
            > > Po pierwsze: Izrael nikogo "nie okupuje" poniewaz jest u siebie.
            >
            > Skoro tam jest Izrael, to kiedy WSZYSCY mieszkańcy tego Izraela będą mieli
            praw
            > a wyborcze?

nu, wtedy, kiedy WSZYSCY mieszkancy TEGO israela beda mieli obywatelstwo.
            jesli jeszcze nie zauwazylas, to nawet doradca arafata i jego przyjaciel, ktory
            jest przyjacielem hamasu, maja israelskie obywatelstwo i siedza w israelskim
            parlamencie jako niby przestawiciele arabow israelskich. poniewaz zaraz sie
            zapytasz dlaczego "niby", to zaraz ci odpowiadam: bo ich nic nie obchodza
            israelscy arabowie, ich obchodzi miec dyplomatyczna "nieykalnosc" i
            wspolpracowac z wrogami israela. i wyobraz sobie, ze wg israelskiej demokracji
            to nawet dziala!!!!
            • Gość: My pisałem WSZYSCY IP: *.client.attbi.com 05.02.03, 19:50
              Wszyscy, którzy mieszkają na tym tak zwanym "terytorium Izraela". No, to kiedy zostaną obywatelami i otrzymają
              prawo wyborcze?
              • napuszony_kogucik Re: pisałem WSZYSCY 05.02.03, 19:56

> Wszyscy, którzy mieszkają na tym tak zwanym "terytorium Izraela". No, to
                kiedy
                > zostaną obywatelami i otrzymają
                > prawo wyborcze?

Mniej wiecej wtedy, gdy WSZYSCY mieszkajacy "na terytorium Niemiec" turcy
                otrzymaja zostana obywatelami Niemiec i otrzymaja prawo wyborcze.
                • Gość: My Czyżby IP: *.client.attbi.com 06.02.03, 08:50
                  napuszony_kogucik napisała:

> Mniej wiecej wtedy, gdy WSZYSCY mieszkajacy "na terytorium Niemiec" turcy
                  > otrzymaja zostana obywatelami Niemiec i otrzymaja prawo wyborcze.

WSZYSCY (lub niemal wszyscy - mogą się zdarzyć wyjątki) Turcy, którzy mieszkają od pokoleń w Niemczech, mają
                  tamtejsze obywatelstwo.
                  • patriota Re: Czyżby 06.02.03, 10:03

> napuszony_kogucik napisała:
                    >
                    > > Mniej wiecej wtedy, gdy WSZYSCY mieszkajacy "na terytorium Niemiec" turcy
                    > > otrzymaja zostana obywatelami Niemiec i otrzymaja prawo wyborcze.
                    >
                    > WSZYSCY (lub niemal wszyscy - mogą się zdarzyć wyjątki) Turcy, którzy
                    > mieszkająod pokoleń w Niemczech, mają tamtejsze obywatelstwo.

Niekoniecznie wszyscy ale kazdy, ktory chce, moze je (obywatelstwo niemieckie)
                    w kazdej chwili otrzymac.
                    • napuszony_kogucik Re: Czyżby 06.02.03, 13:03
                      patriota napisał:

> Gość portalu: My napisał(a):
                      >
                      > > napuszony_kogucik napisała:
                      > >
                      > > > Mniej wiecej wtedy, gdy WSZYSCY mieszkajacy "na terytorium Niemiec" t
                      > urcy
                      > > > otrzymaja zostana obywatelami Niemiec i otrzymaja prawo wyborcze.
                      > >
                      > > WSZYSCY (lub niemal wszyscy - mogą się zdarzyć wyjątki)

Jak wiele?
                      Jaki procent?

> Turcy, którzy
                      > > mieszkająod pokoleń w Niemczech, mają tamtejsze obywatelstwo.

Czyzby?
                      Od ilu pokolen?

>
                      > Niekoniecznie wszyscy ale kazdy, ktory chce, moze je (obywatelstwo
                      niemieckie)
                      > w kazdej chwili otrzymac.

Czyzby ?? :))))

(W kazdej chwili to oczywiscie moga je otrzymac ci, ktorych dziadkowie
                      podpisali odpowiednia liste).

• patriota Re: Czyżby 06.02.03, 13:30

> Jak wiele?
                        > Jaki procent?

W Nadrenii Polnocnej Westfalii co piaty Turek ma obywatelstwo niemieckie.
                        3/4 sposrod nich spalnia kryteria do otrzymania obywatelstwa niemieckiego
                        wedlug nowego prawa dla obcokrajowcow.

www.cikolata.de/zahlen.htm
                        > Czyzby?
                        > Od ilu pokolen?

Tyzby. Wniosek o obywatelstow niemieckie moze zlozyc kazdy Turek juz w
                        pierwszym pokoleniu.

> Czyzby ?? :))))
                        >
                        > (W kazdej chwili to oczywiscie moga je otrzymac ci, ktorych dziadkowie
                        > podpisali odpowiednia liste).

Mylisz sie. Obcokrajowiec ( w tym wypadku Turek) musi przebywac na terenie
                        Niemiec co najmniej 8 lat z waznym zezwoleniem na pobyt: co jest normalne wsrod
                        Turkow pracujacych w Niemczech, musi znac na tyle jezyk niemiecki, aby
                        porozumiec sie niem na codzien, nie byc karanym, nie pobierac zapomogi, jesli
                        nie istnieja lub nie istnialy ku temu powody. Poza tym przy przyjeciu
                        obywatelstwa musi zrzec sie obywatelstwa tureckiego. Dzieci Turkow, nie
                        majacych obywatelstwa niemieckiego, urodzone w Niemczech otrzymuja wedlug
                        nowego prawa dla obcokrajowcow automatycznie obywatelstwo niemieckie.

www.turkinfo.de/forumonline/text/text3.htm
                        • napuszony_kogucik OK 06.02.03, 15:20
                          Dzieki za cenne dane.
                          Widac poszli po rozum do glowy, z tym nowym prawem dla obcokrajowcow.
                          • Gość: dana33 Re: OK IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 15:40

> Dzieki za cenne dane.
                            > Widac poszli po rozum do glowy, z tym nowym prawem dla obcokrajowcow.

nu, koguciku, przyjalbys w nauke kaprala, zbalansowanego i patriote?
                            maja trudnosci z powiedzeniem nie mam racji.... nu, takie rzeczy to umie
                            powiedziec przedewszystkim a Mensch....
                          • patriota Re: OK 06.02.03, 15:51

> Dzieki za cenne dane.
                            > Widac poszli po rozum do glowy, z tym nowym prawem dla obcokrajowcow.

Nie ma za co.
                            Rzeczywiscie troche to trwalo ale wreszcie poszli po rozum do glowy i przestali
                            sie kompromitowac przyznawaniem obywatelstwa w oparciu o prawo "krwi".
        • werw Re: przechodzicie samych siebie 05.02.03, 19:13
          Jerzy, dziękuje za odpowiedź nt. "filozofów". Pozdrowienia dla Jerzowej.
    • kyle_broflovski Re: bojkotowac omara 05.02.03, 13:40
      kazdy ma prawo do swojej "prawdy" wlaczajac w to ciebie i omara.
      kazdy ja sobie tworzy. obiektywnosc kogos "prawdy" jest proporcionalna do znajomosci faktow. mozna pomoc w tym procesie dodajac fakty a nie zakladajac komus kaganiec
      • Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 14:26
        kyle_broflovski napisał:

> kazdy ma prawo do swojej "prawdy" wlaczajac w to ciebie i omara.
        > kazdy ja sobie tworzy. obiektywnosc kogos "prawdy" jest proporcionalna do
        znajo
        > mosci faktow. mozna pomoc w tym procesie dodajac fakty a nie zakladajac komus
        k
        > aganiec

nu, oczywiscie, dlatego tez PROPONOWALAM, a nie "zalozylam kaganiec", jezusie,
        wy macie porownania i wyrazenia............
        • Gość: My Aj, wej!!! IP: *.client.attbi.com 05.02.03, 18:34

> jezusie,

No i kogóż to wzywamy... :-)
          Pozdrowienia,
          My
          • Gość: dana33 Re: Aj, wej!!! IP: proxy / *.j2.actcom.co.il 05.02.03, 19:07

>
            > > jezusie,
            >
            > No i kogóż to wzywamy... :-)
            > Pozdrowienia,
            > My

nu, a kogo mam wzywac, przeciez wzywam zyda......
            • Gość: My Re: Aj, wej!!! IP: *.client.attbi.com 06.02.03, 08:51

> Gość portalu: My napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
              > >
              > > > jezusie,
              > >
              > > No i kogóż to wzywamy... :-)
              >
              > nu, a kogo mam wzywac, przeciez wzywam zyda......

lepiej późno (2000 lat to naprawdę późno), niż wcale. :-)
              • Gość: dana33 Re: Aj, wej!!! IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 12:21

>
                > > Gość portalu: My napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
                > > >
                > > > > jezusie,
                > > >
                > > > No i kogóż to wzywamy... :-)
                > >
                > > nu, a kogo mam wzywac, przeciez wzywam zyda......
                >
                > lepiej późno (2000 lat to naprawdę późno), niż wcale. :-)

nu, ale jako ze rodzina, to on zawsze czeka, pozniej czy wczesniej.... :)
    • zigrin1 to byłby błąd, niestety fatalny 05.02.03, 13:42
      myślę dano, że zrealizowanie twojego postulatu bojkotowania Omara byłoby jedną
      z większych szkód na tym forum.

Dlaczego? - Dlatego otóż, że niewielu jest tu dyskutantów, którzy potrafią w
      sensowny sposób przedstawiać argumenty na rzecz swoich racji.

Zarówno argumenty i interpretacje faktów przedstawione przez ciebie, jak i
      przez Omara nie są argumentami wyważonymi, a interpretacje nie są obiektywne, z
      obojga was aż bucha pasja w obronie waszych racji. I dobrze.

W takiej dyskusji może się zdarzyć, że padną argumenty naruszające sferę, która
      jest tabu dla jednej ze stron.

Ja staram się rozumieć twoją drażliwość i brak zgody na przekroczenie przez
      Omara czerwonej linii i porównanie z holokaustem tego, co się dzieje na
      palestyńskich terenach okupowanych.

Chociaż z drugiej strony, trauma związana z jednostkowymi losami rodziny
      (przedstawionych w tym wątku przez tomka) może być równie silnie jak przez
      tomka odczuwana przez Omara (nie wiem, czy akurat konkretnie jego - to tylko
      przykład).

I być może takiej dyskusji, z ranieniem nawet się nawzajem potrzeba, żebyście
      się kiedyś mogli dogadać.

Bo inaczej pozostanie tylko wymiana obelg z wielkim zaangażowaniem prowadzona w
      różnych wątkach przez pulsa z PULSEM, woja z wesołym33, czy inne podobne pary
      wprost nałogowo od siebie zależne.
      pozdrawiam, z.
      ++++++++++

> nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale jak widac
      > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywania, bez
      > obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie tego ode mnie
      > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaust. to jest
      > czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownywac z niczym,
      > bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzie istniec.
      > omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska do
      > faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy wysmiewac,
      > jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisuje co chce, byle
      > nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
      > "W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w innych
      > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich.. i cały naród
      > palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elementarnych
      > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrzt Oświęciem tym
      > bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi doświadczeniami.
      > i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jest duza liczba
      > żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam że
      > tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd nie moge
      > rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"
      >
      > ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocaustu. nie ma
      > szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze mnie kompletnie
      > bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holocaustu, w ktorym
      > zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to samo.
      >
      >
      >
      >
      • vivapalestyna.host.sk nowy Furer ??? cytat: 05.02.03, 19:37
        na info.onet.pl jest cos takiego jak moderowane forum.
        Pod wiadomoscia o dzialaniach w Strefie Gazy Izraelskich sil okupacyjnych
        pewien izraelita, ktory sie czasami tam udziela napisal:

---------------------------------[cytat]-----------------------------------

Izrael bedzie wielki!

nasz kraj jest krajem Boga i nikt nie ma prawa tego co robimy krytykowac. Jesli
        zabijamy to zabijamy "rekami Boga"!
        Jestesmy wielcy i bedziemy jeszcze wiekszy!
        Strzezcie sie wszelkie zlo niewiernych otaczajace Izrael i na was przyjdzie
        czas.
        Jak dla mnie Sharon jest za lagodny - Izrael potrzebuje silnego wodza, ktory
        ruszy tlume!

(~Jonasz, 2003-02-05 09:35:32)
        ---------------------------------------------[koniec cytatu]-------

Wam porzadnie odpieprzylo ! Nie mowie, ze wszystkim zydom ale zdecydowanej
        wiekszosci ! DLATEGO NIGDY NIE BEDE BIL SWOICH DZIECI !
        bite dziecko nigdy nie bedzie dobre jak dorosnie... taki jest wlasnie izrael !

link do informacji - mozna sprawdzic:
        info.onet.pl/643772,12,1,0,120,686,item.html
    • Gość: :) Izrael = faszyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.03, 19:22
      nie tylko Omra tak uwaza...
      ja tez tak patrze na wasze poczynania!
      Na pewno nie jest to taki sam rodzaj holokaustu... wasz jest bardziej
      przemyslany i rozlozony w czasie!

Gratuluje ! Adolf bylby z was dumny !

Omar jestesmy z Toba !
      Pacyfista :)
    • Gość: mlm swiete krowy ? IP: 12.46.161.* 05.02.03, 21:23
      Jakie tabu? Jaka linia? A dlaczego niby wy macie byc swietymi krowami ?

> żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam że
      >
      >
      >
      >
      >
      • Gość: :) Re: swiete krowy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.03, 21:30
        zydzi na tym forum tylko sie osmieszaja... sieja nienawisc do Arabow - po co
        to ?
        • Gość: Tomek44 Re: swiete krowy ? IP: proxy / *.inter.net.il 05.02.03, 21:34
          Gość portalu: :) napisał(a):

> zydzi na tym forum tylko sie osmieszaja... sieja nienawisc do Arabow - po co
          > to ?

Ja sie nie osmieszam. Ja tylko nie chce zeby kaktus Omarek stal mi w gardle.
          Nie znam tego gatunku i nie wiem czy nie jest jadowity.
          Zwlaszcza teraz przy takiej psychozie w zwiazku z bronia biologiczna.
          • Gość: Fląder Re: swiete krowy ? IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 01:54
            Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Gość portalu: :) napisał(a):
            >
            > > zydzi na tym forum tylko sie osmieszaja... sieja nienawisc do Arabow - po
            > co
            > > to ?
            >
            > Ja sie nie osmieszam. Ja tylko nie chce zeby kaktus Omarek stal mi w gardle.
            > Nie znam tego gatunku i nie wiem czy nie jest jadowity.
            > Zwlaszcza teraz przy takiej psychozie w zwiazku z bronia biologiczna.

Ale sami ciagle piszecie ze to matolki od wielbładow te
            arabki, gdzie im tam do nagrody tego Nobla. To ja juz
            nie rozumiem. Jak takie pastuchy magą miec bron masową
            biologiczna czy atomówki?

A moze wam przeszkadza ze oni sie unowoczesniają?

F.

• Gość: dana33 Re: swiete krowy ? IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 08:56
              Gość portalu: Fląder napisał(a):

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: :) napisał(a):
              > >
              > > > zydzi na tym forum tylko sie osmieszaja... sieja nienawisc do Arabow
              > - po
              > > co
              > > > to ?
              > >
              > > Ja sie nie osmieszam. Ja tylko nie chce zeby kaktus Omarek stal mi w gardl
              > e.
              > > Nie znam tego gatunku i nie wiem czy nie jest jadowity.
              > > Zwlaszcza teraz przy takiej psychozie w zwiazku z bronia biologiczna.
              >
              > Ale sami ciagle piszecie ze to matolki od wielbładow te
              > arabki, gdzie im tam do nagrody tego Nobla. To ja juz
              > nie rozumiem. Jak takie pastuchy magą miec bron masową
              > biologiczna czy atomówki?
              >
              > A moze wam przeszkadza ze oni sie unowoczesniają?
              >
              > F.

nu, flader, i tomek i ja zawsze mowilismy, ze sa rowniez arabowie, ktorzy
              rzeczywiscie staraja sie i dostaja tez dobre wysokie wyksztalcenie, szczegolnie
              dzieci rodzin zamoznych, a takich jest raczej niewiele. a bron bilogiczna i
              atomowki, jak piszesz??? nu, rozejrzyj sie troszke wokol siebie: francja,
              niemcy.... jest tam troche takich, co zrobili ta robote...
              >
    • Gość: sensei O piekarzu Omarze i szewcu dratewce jak biznesy IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.03, 08:37
      w Krakowei pastroili

czyli

Jak Bohater Wojny w Zatoce Po 30 Latach Uznaje Za Stosowne Wspomniec z Kim
      Przyjmowano Go Do Pracy

www.cech.pl/komunikaty/komunikaty12.html
      • Gość: dana33 Re: O piekarzu Omarze i szewcu dratewce jak bizne IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 09:24
        Gość portalu: sensei napisał(a):

> w Krakowei pastroili
        >
        >
        > czyli
        >
        >
        > Jak Bohater Wojny w Zatoce Po 30 Latach Uznaje Za Stosowne Wspomniec z Kim
        > Przyjmowano Go Do Pracy
        >
        >
        > <a
        href="http://www.cech.pl/komunikaty/komunikaty12.html"target="_blank">www.ce
        > ch.pl/komunikaty/komunikaty12.html</a>

nu, a to interesujace.....
    • Gość: Jerzy Re: Omar nosi ciekawe, tradycyjne imie arabskie. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.03, 10:39

Taka ciekawostka historyczna:

Kalif Omar-ten sam, ktory przywrocil do zycia syryjskie panstwo uniwersalne,
      odpowiedzial na pytanie pewnego generala, ktory wlasnie przyjal kapitulacje
      miasta Aleksandrii( w czasie ofensywy pustynnych hord arabskich na Cesarstwo
      Bizantynskie) i prosil o instrukcje, jak rozporzadzic slynna Biblioteka
      Aleksandryjska, zawierajaca dziesiatki tysiecy bezcennych, antycznych ksiazek:

"Jesli te greckie pisma zgadzaja sie z Boska Ksiega(tj.z Koranem-
      przyp.moje,J.), to sa zbyteczne i nie musza byc zachowane; jesli sie z nia nie
      zgadzaja, sa szkodliwe i powinny byc zniszczone".

Cala zawartosc slynnej Biblioteki, ktora gromadzono przez ponad dziewiec
      stuleci, zakwalifikowano w efekcie jako material opalowy do podgrzewania lazni
      poublicznych.

A wiec w tradycji arabskiej mozna znalezc takze palenie ksiazek.

W kilkaset lat pozniej uczynil to samo Hitler.
      • Gość: CCCP Piękna tradycja IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 11:59

>
        > A wiec w tradycji arabskiej mozna znalezc takze palenie ksiazek.
        >
        > W kilkaset lat pozniej uczynil to samo Hitler.

A wczesniej paru (skromnie mówiąc) przywódców
        zdziczałych protestanckich hord.

A co do Arabów to zdaje się, że im zawdzięczamy
        przetrwanie sporej części tradycji antycznej.

Ale to tak tylko na marginesie.
        • werw Re: Piękna tradycja 06.02.03, 12:51
          Owszem, to bardzo ładnie z ich strony, ale nie zapominaj że to my stworzylismy
          te wartości i nawet jeśliby część z nich uległa zniszczeniu, idee tak czy
          inaczej odrodziłyby się samorzutnie.
          To zresztą imponujący dorobej cywilizacyjny: przechowywanie (czyichś) wartości:
          podobną funkcję tezauryzacyjną spełnia pieniądz lub np. piwnica czy też strych.
          • Gość: CCCP Re: Piękna tradycja IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 14:12
            werw napisała:

> Owszem, to bardzo ładnie z ich strony, ale nie zapominaj że to my stworzylismy
            > te wartości i nawet jeśliby cz

My ?

Ja - może naiwnie - sądziłem, że Grecy i Rzymianie?

ęść z nich uległa zniszczeniu,

Uległa? Sama z siebie? Bo ja myślałem, że była świadomie
            niszczona przez barbarię z naszej (z grubsza) części Europy.

idee tak czy
            > inaczej odrodziłyby się samorzutnie.
            > To zresztą imponujący dorobej cywilizacyjny: przechowywanie (czyichś) wartości:

Żeby coś przechowywać, trzeba najpierw rozpoznać wartość.

Rozpoznano i przechowano.

O tym, w jaki sposób rozwinięto wiele idei, nie chce mi
            się pisać. Musiałbym mieć pewność, że jest tam po Twojej
            stronie jakiś strych, czy piwnica.

Na razie nie mam.

>
            > podobną funkcję tezauryzacyjną spełnia pieniądz lub np. piwnica czy też strych.

Ciekawy koncept - funkcja tezauryzacyjna strychu.

• werw Re: Piękna tradycja 06.02.03, 17:43
              tezauryzacja - gromadzenie, przechowywanie wartości
              środek tezauryzacji (o jakim piszesz) to jakakolwiek rzecz wartościowa np. pieniądz
              funkcję tezauryzacyjna (o jakiej piszę ja) może spełniac cokolwiek, panie CeCeCeP
              • Gość: CCCP Re: Piękna tradycja IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:05
                werw napisała:

> tezauryzacja - gromadzenie, przechowywanie wartości
                > środek tezauryzacji (o jakim piszesz) to jakakolwiek rzecz wartościowa np. pien
                > iądz
                > funkcję tezauryzacyjna (o jakiej piszę ja) może spełniac cokolwiek, panie CeCeC
                > eP

Dzieki wielkie.

Ale napisałeś:

> podobną funkcję tezauryzacyjną spełnia pieniądz lub np. piwnica czy też strych.

To pieniądz jest środkiem tezauryzacji czy spełnia
                funkcję tezauryzacyjną?

Bo jakoś niezupełnie chwytam.
            • werw Re: Piękna tradycja 06.02.03, 17:44
              Pozwolisz CCCP, że do reszty się nie ustosunkuję
              • Gość: CCCP Re: Piękna tradycja IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:06
                werw napisała:

> Pozwolisz CCCP, że do reszty się nie ustosunkuję

Pozwalam. To dobrze, że się nie ustosunkujesz.
      • Gość: :) prymitywne porownania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.03, 12:00
        wy zydzi jestescie naprawde nietolerancyjni!
    • Gość: P Re: bojkotowac omara IP: *.client.attbi.com 06.02.03, 11:28

> żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam
      że
      >
      > Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrodni nie jestes w
      stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten holokaust
      tym razem w wykonaniu zydowskim.
      Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co widze moje podatki ida na nierobow i
      idiotow.

• Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 12:29
        Gość portalu: P napisał(a):

>
        > > nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale jak widac
        > > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywania, bez
        > > obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie tego ode mnie
        > > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaust. to jest
        >
        > > czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownywac z niczy
        > m,
        > > bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzie istniec.
        > > omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska do
        > > faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy wysmiewac,
        >
        > > jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisuje co chce, byl
        > e
        > > nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
        > > "W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w innych
        > > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich.. i cały naród
        > > palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elementarnych
        > > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrzt Oświęciem tym
        >
        > > bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi doświadczeniam
        > i.
        > > i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jest duza liczba
        > > żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam
        >
        > że
        > > tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd nie moge
        > > rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"
        > >
        > > ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocaustu. nie ma
        > > szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze mnie kompletnie
        > > bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holocaustu, w ktorym
        > > zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to samo.
        > > Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrodni nie jestes w
        >
        > stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten holokaust
        > tym razem w wykonaniu zydowskim.
        > Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co widze moje podatki ida na nierobow
        i
        > idiotow.
        >
        >
        nu, troche tu zmieszano posty 3 forumowiczow, to do kogo ten post sie odnosi?
        do omara, do osoby nie zidentyfikowanej przezemnie, czy do mnie? tak ze z
        prostej ciekawosci......
        • Gość: P Re: bojkotowac omara IP: *.client.attbi.com 06.02.03, 17:18

> Gość portalu: P napisał(a):
          >
          > >
          > > > nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale jak widac
          >
          > > > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywania, bez
          > > > obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie tego ode mnie
          >
          > > > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaust. to
          > jest
          > >
          > > > czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownywac z
          > niczy
          > > m,
          > > > bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzie ist
          > niec.
          > > > omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska do
          > > > faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy wysmi
          > ewac,
          > >
          > > > jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisuje co chce
          > , byl
          > > e
          > > > nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
          > > > "W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w innych
          > > > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich.. i cały na
          > ród
          > > > palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elementarny
          > ch
          > > > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrzt Oświęcie
          > m tym
          > >
          > > > bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi doświadcz
          > eniam
          > > i.
          > > > i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jest duza lic
          > zba
          > > > żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..u
          > ważam
          > >
          > > że
          > > > tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd nie mo
          > ge
          > > > rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"
          > > >
          > > > ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocaustu. nie m
          > a
          > > > szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze mnie komple
          > tnie
          > > > bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holocaustu, w kt
          > orym
          > > > zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to samo.
          > > > Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrodni nie jes
          > tes w
          > >
          > > stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten holokaust
          > > tym razem w wykonaniu zydowskim.
          > > Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co widze moje podatki ida na nierob
          > ow
          > i
          > > idiotow.
          > >
          > >
          > nu, troche tu zmieszano posty 3 forumowiczow, to do kogo ten post sie
          odnosi?
          > do omara, do osoby nie zidentyfikowanej przezemnie, czy do mnie? tak ze z
          > prostej ciekawosci......
          Nastepny objaw twojej bezczelnosci.Do kogo mozna porownac Hitlera ja k nie do
          takich jak ty.
          • Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 21:03
            Gość portalu: P napisał(a):

>
            > > Gość portalu: P napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
            > > >
            > > > > nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale jak
            > widac
            > >
            > > > > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywania,
            > bez
            > > > > obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie tego ode
            > mnie
            > >
            > > > > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaus
            > t. to
            > > jest
            > > >
            > > > > czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownyw
            > ac z
            > > niczy
            > > > m,
            > > > > bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzi
            > e ist
            > > niec.
            > > > > omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska d
            > o
            > > > > faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy
            > wysmi
            > > ewac,
            > > >
            > > > > jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisuje co
            > chce
            > > , byl
            > > > e
            > > > > nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
            > > > > "W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w innych
            > > > > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich.. i ca
            > ły na
            > > ród
            > > > > palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elemen
            > tarny
            > > ch
            > > > > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrzt Ośw
            > ięcie
            > > m tym
            > > >
            > > > > bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi dośw
            > iadcz
            > > eniam
            > > > i.
            > > > > i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jest duz
            > a lic
            > > zba
            > > > > żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten spos
            > ob..u
            > > ważam
            > > >
            > > > że
            > > > > tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd n
            > ie mo
            > > ge
            > > > > rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"
            > > > >
            > > > > ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocaustu.
            > nie m
            > > a
            > > > > szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze mnie k
            > omple
            > > tnie
            > > > > bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holocaustu,
            > w kt
            > > orym
            > > > > zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to samo.
            > > > > Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrodni ni
            > e jes
            > > tes w
            > > >
            > > > stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten holo
            > kaust
            > > > tym razem w wykonaniu zydowskim.
            > > > Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co widze moje podatki ida na n
            > ierob
            > > ow
            > > i
            > > > idiotow.
            > > >
            > > >
            > > nu, troche tu zmieszano posty 3 forumowiczow, to do kogo ten post sie
            > odnosi?
            > > do omara, do osoby nie zidentyfikowanej przezemnie, czy do mnie? tak ze z
            > > prostej ciekawosci......
            > Nastepny objaw twojej bezczelnosci.Do kogo mozna porownac Hitlera ja k nie
            do
            > takich jak ty.

nu, ty, P, tys stukniety czy co?
            • Gość: P Re: bojkotowac omara IP: *.client.attbi.com 06.02.03, 21:35

> Gość portalu: P napisał(a):
              >
              > >
              > > > Gość portalu: P napisał(a):
              > > >
              > > > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
              > > > >
              > > > > > nu, nie myslalam, ze kiedys dojrzeje do takiej decyzji, ale
              > jak
              > > widac
              > > >
              > > > > > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywa
              > nia,
              > > bez
              > > > > > obrazania, moge powtarzac setki razy to samo, jesli sie teg
              > o ode
              > > mnie
              > > >
              > > > > > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to hol
              > ocaus
              > > t. to
              > > > jest
              > > > >
              > > > > > czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa por
              > ownyw
              > > ac z
              > > > niczy
              > > > > m,
              > > > > > bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie
              > bedzi
              > > e ist
              > > > niec.
              > > > > > omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israel
              > ska d
              > > o
              > > > > > faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac
              > czy
              > > wysmi
              > > > ewac,
              > > > >
              > > > > > jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisu
              > je co
              > > chce
              > > > , byl
              > > > > e
              > > > > > nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post o
              > mara:
              > > > > > "W obozach koncetracyjnych na terenie pustynie Nagaf i w in
              > nych
              > > > > > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich..
              > i ca
              > > ły na
              > > > ród
              > > > > > palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z e
              > lemen
              > > tarny
              > > > ch
              > > > > > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrz
              > t Ośw
              > > ięcie
              > > > m tym
              > > > >
              > > > > > bardziej nas boli że zydzi doskonaly korzystają z przykrymi
              > dośw
              > > iadcz
              > > > eniam
              > > > > i.
              > > > > > i jeszcze modifkują metody hitlera w represji ..ale też jes
              > t duz
              > > a lic
              > > > zba
              > > > > > żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten
              > spos
              > > ob..u
              > > > ważam
              > > > >
              > > > > że
              > > > > > tragidia Holukaustu była i jest tragiedią dla wszystkich..s
              > tąd n
              > > ie mo
              > > > ge
              > > > > > rozumiec zachowania okupanta izraeliskiego"
              > > > > >
              > > > > > ten gosc nie tylko klamie ale jeszcze uzywa do tego holocau
              > stu.
              > > nie m
              > > > a
              > > > > > szacunku dla niczego i dla nikogo. od dzisiaj jest przeze m
              > nie k
              > > omple
              > > > tnie
              > > > > > bojkotowany i proponuje wszystkim, dla kogo historia holoca
              > ustu,
              > > w kt
              > > > orym
              > > > > > zgineli przeciez nie tylko zydzi, jest swieta, zrobic to sa
              > mo.
              > > > > > Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrod
              > ni ni
              > > e jes
              > > > tes w
              > > > >
              > > > > stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten
              > holo
              > > kaust
              > > > > tym razem w wykonaniu zydowskim.
              > > > > Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co widze moje podatki ida
              > na n
              > > ierob
              > > > ow
              > > > i
              > > > > idiotow.
              > > > >
              > > > >
              > > > nu, troche tu zmieszano posty 3 forumowiczow, to do kogo ten post sie
              >
              > > odnosi?
              > > > do omara, do osoby nie zidentyfikowanej przezemnie, czy do mnie? tak
              > ze z
              > > > prostej ciekawosci......
              > > Nastepny objaw twojej bezczelnosci.Do kogo mozna porownac Hitlera ja k n
              > ie
              > do
              > > takich jak ty.
              >
              > nu, ty, P, tys stukniety czy co?
              Gdyby to bylo do Omara napewno ocenilabys to inaczej ,na tym polega twoja
              perfidia.
              • Gość: dana33 Re: bojkotowac omara IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 23:03

nu, ty sie grubo mylisz, nie jestem perfidna, tylko naprawde nie rozumiem/
                podziele teraz to co nizej i powiedz o co chodzi, ale oczywiscie nie musisz:

dana:
                > dojrzalam: jestem gotowa dyskutowac o wszystkim, bez wyzywa nia, bez
                > oczekuje, ale istnieje jedno, co jest u mnie tabu, i to holocaust. to
                > jest czerwona linia, ktorej w moich oczach nikt nie ma prawa porownywac z
                > niczym, bo nigdy nic tak strasznego nie bylo i miejmy nadzieje nie bedzie
                > istniec. omar bez przerwy w swoich postach porownuje polityke israelska
                do faszystowskiej, mozna sie z nim zgadzac lub nie, krytykowac czy wysmi
                ewac,jest do wyboru. juz raz powiedzialam mu, ze niech se wypisu je co
                > chce, byle nie ruszal holocaustu. dzisiaj znalazlam nastepujacy post omara:
                > miejscowściach jest ponad 15 tyś. bojwników palestyńskich..i cały na
                > ród palestynski jest w dużym obozie ..gdzie jest pozbawiony z elementarnych
                > warunków do życia i normalnego funkcjowania..my znamy dobrz Oświęciem tym

tu nie wiem kto:

> żydów ktora jest przeciwko traktowania palestyńczyków w ten sposob..uważam
                > że u była i jest tragiedią dla wszystkich..stąd nie moge rozumiec zachowania
                okupanta izraeliskiego"

to ja:

tu nie wiem kto:

> Proponuje aby wszyscy bojkotowali ale ciebie .Waszych zbrodni nie jestes w
                > stanie zatuszowac i mam nadzieje ze jak Hitler odpowiecie za ten holokaust
                > tym razem w wykonaniu zydowskim. Teraz radze wez sie do nauki bo z tego co
                widze moje podatki ida na nierobow i idiotow.

to ja:

> nu, troche tu zmieszano posty 3 forumowiczow, to do kogo ten post sie
                > odnosi? do omara, do osoby nie zidentyfikowanej przezemnie, czy do mnie?
                > tak ze z rostej ciekawosci......

to ty:

> Nastepny objaw twojej bezczelnosci.Do kogo mozna porownac Hitlera jak nie
                > > do> takich jak ty.
                > >

to ja:
                > nu, ty, P, tys stukniety czy co?

to ty:
                > Gdyby to bylo do Omara napewno ocenilabys to inaczej ,na tym polega twoja
                > perfidia.

nu, ja na serio nie wiem o co ci chodzi... wogole z toba wczesniej nie
                wwmienialam postow, chyba ze czegos nie zauwazylam. nie specjalnie mnie to
                dotyka z twoja bezczelnoscia i perfidia w stosumku do mnie, ale jesli juz, to
                przynajmniej zebym wiedziala za co?
            • marek3333 do :dana33-maciora 06.02.03, 22:27
              Pan Omar jest znaną osoba w Polesce . zawsze jest ok nawet jeżeli znim nie
              zgadzać. a ty maciorka . wszedzie rozdajesz twoj jad..nie masz racja ,,i
              Palestyna bedzie wolna
              • Gość: dana33 Re: do :dana33-maciora IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 23:35
                marek3333 napisał(a):

> Pan Omar jest znaną osoba w Polesce . zawsze jest ok nawet jeżeli znim
                nie
                > zgadzać. a ty maciorka . wszedzie rozdajesz twoj jad..nie masz racja ,,i
                > Palestyna bedzie wolna

nu, albo to ty omarek, albo se wziales do pomocy kolege,
                co tak samo gada jak ty, powinienes wiedziec, ze zydy to sprytny narod i nie
                daja sie nabrac, ha!
                • marek3333 Re: do :dana33-maciora 06.02.03, 23:45
                  wredna baba
                  • Gość: dana33 Re: do :dana33-maciora IP: *.jazo.org.il 07.02.03, 08:04
                    marek3333 napisał:

> wredna baba

nu, moze masz racje ale skad wiesz?
              • werw Re: do :dana33-maciora 07.02.03, 08:27
                Od kiedy cech rzemieślników piekarzy to Polska, arabku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka