Dodaj do ulubionych

bar warka... pseudo rezerwacje

18.03.13, 19:13
hej,
nie raz nie dwa już byłam tego świadkiem.. i nie raz ja byłam w tej sytuacji.

wybieram się na piwo ze znajomymi powiedzmy 5 osób, w barze dużo ludzi i równie dużo pustych stolików z tabliczką rezerwacja. wchodzimy, kręcimy się..myślimy nie ma miejsc. nagle podchodzi przemiła dziewczyna i zaprasza do stolika i tłumaczy że ta rezerwacja to juz nie auktulalna, i zaprasza do stolika. no ok... (a jakis chlopak przed nami z kumplem zostal odeslany z kwitkiem)

ale ostatnio ide na piwo z chłopakiem - 2 osoby. jest wolny stolik (na ok4osoby)- nie ma tabliczki rezerwacja siadamy i.... podchodzi ta sama "przemiłą"dziewczyna i informuje nas, że ten stolik jest zarezerowowany i nie mozemy tu siedziec...wiec wstalam i wyszlam

te pseudo rezerwacje naprawde zaczynają by irytujące.. bo przecież każdy wie, że to ściema a 2 osoby zostawią mniej $ niż grupa..
jest to strasznie nie smaczne i chamskie..

to co jakiś singiel który chce sie piwa napic juz nie ma szans bo zostawi tylko 8zł za piwo??
co o tym myślicie?
bojkotowac.... obrazac sie... szukac innego baru... klucic sie ... bo juz nie wiem
bar sam w sobie jest fajny i jedzonko jest ok lubilam tak siedziec.. ale czuje sie bardzo urazona tym co spotyka z tego co widze nie tylko mnie
Obserwuj wątek
    • ibzor Re: bar warka... pseudo rezerwacje 18.03.13, 20:37
      W Siedlcach jest wiele barów - a mamy na szczęście o tyle komfortową sutuację iż jesteśmy ludźmi wolnymi i możemy robić co nam się podoba.
      Zresztą zaraz pewnie ktoś z Warki odpisze miło i zaproponuje darmowe piwo posiłek czy kolacje - jak już kiedyś miało to miejsce tutaj na forum :)
    • kalina_m Re: bar warka... pseudo rezerwacje 19.03.13, 06:43
      > bojkotowac.... obrazac sie... szukac innego baru... klucic sie ...
      Jak najbardziej "klucic sie" - chętnie zobaczę, jak to wygląda:)
      • xfinlandia Re: bar warka... pseudo rezerwacje 19.03.13, 19:41
        Generalnie nie wygląda to ok. Pewnie jak wiele spraw da się jakoś wytłumaczyć (w końcu rezerwacje na telefon nie kosztują i nie zawsze się realizują, przez co bar też jest stratny..).
        Ale fakt - też byłbym niezadowolony :)
        • sppam Re: bar warka... pseudo rezerwacje 20.03.13, 09:18
          W Warce rezerwacje już od pewnego czasu są płatne, ale kwota ta jest wykorzystywana na poczet zamówienia klienta. Często zdarzało się, że klient dzwonił i rezerwował stolik, a później się nie pojawiał, dlatego też Warecka za rezerwacje pobiera "kaucje". Mój znajomy sam robił rezerwacje w kilku lokalach, bo nigdy nie wiedział, gdzie pójdzie z towarzystwem napić się piwka.
    • brandnew11 Re: bar warka... pseudo rezerwacje 21.03.13, 17:24
      Zgadzam się całkowicie co do tych pseudorezerwacji !!! Nie raz jak byłem z narzeczoną lub znajomym w Warce to kelner lub kelnerka wręcz wypraszali nas ze stolika 4 osobowego, gdyż podobno jest na niego rezerwacja. Siadaliśmy sobie na mniejszym a w międzyczasie wchodziła większa grupa osób i widząc kartkę z napisem rezerwacja na wszystkich stolikach (w międzyczasie obsługa poustawiała takie kartki) wychodzili do wyjścia i kelnerka wręcz biegła za nimi i infomowała, że stoliki są tak naprawdę wolne i zdejmowała rezerwację. Ciekawe, że taka praktyka nastawiania się tylko na kase nie jest stosowana w drugim pubie tego samo właściciela - Awangardzie. Tam jakoś nie ma problemów, żeby usiąść przy jakimkolwiek stoliku. Wiem, że niektóre rezerwacje w warce są prawdziwe, jednak większość to sztucznie stworzone rezerwacje. A najlepsze, że jak już robię rezewacje w Warce na 6 czy 7 osób to dostaje stolik 4 na osoby!!! Mamy siedzieć ściśnięci jak śledzie byle tylko jak najwięcej kasy wydać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka