Dodaj do ulubionych

Sakrament Byka

20.07.06, 08:46
i sakrament baranka. Jeden opisuje psychike dumy z sily a drugi spolegliwosc
i pomoc innym w jednej z ksiazek Heinrich'a Böll'a.

Mamy okazje czytac na forum kolegow z Izraela i coraz bardziej w ich postach
ten sakrament byka widac. Jestesmy silniejsi, nie podskocza nam, niech
uwazaja na przyszlosc, Izrael to brzmi dumnie, nasza armia jest zwycieska...

Niewielu jest takich stamtad, ktorzy wspolczuja dzieciom, kobietom i starcom
na drogach Libanu.

Szkoda

PF

Obserwuj wątek
    • itp432 Re: Sakrament Byka 20.07.06, 08:48
      Mówią:

Mamy w okolicy najdłuższego qtasa !!!!!!!!!!!!

Kto nam podskoczy?
    • arap1 Re: Sakrament Byka 20.07.06, 09:59
      polski_francuz napisał:

> i sakrament baranka. Jeden opisuje psychike dumy z sily a drugi spolegliwosc
      > i pomoc innym w jednej z ksiazek Heinrich'a Böll'a.
      >
      > Mamy okazje czytac na forum kolegow z Izraela i coraz bardziej w ich postach
      > ten sakrament byka widac. Jestesmy silniejsi, nie podskocza nam, niech
      > uwazaja na przyszlosc, Izrael to brzmi dumnie, nasza armia jest zwycieska...
      >
      > Niewielu jest takich stamtad, ktorzy wspolczuja dzieciom, kobietom i starcom
      > na drogach Libanu.
      >
      > Szkoda
      >
      > PF
      >
      >
      >
      > Kiedy PF wspolczuliscie zabitym naszym cewilom???he pomordowanych w
      autobusach i na przystankach na ulicach miast..nie rozczulaj sie PF..waszych
      kondolencji nam nie potrzeba..wychowaj jednego muslim nie zabijac PF jezeli
      potrafisz...wilk rodzony zabijac zabija bo musi jesc to jego natura..muzulmanin
      zabija dla satysfakcji bo to tez jego natura
      • jennifer5 Re: Sakrament Byka 20.07.06, 10:18
        arap1 napisał:

> muzulmanin zabija dla satysfakcji bo to tez jego natura

---

a wasza natura jest wynaturzona do skali insektow
        fromisraeltolebanon.info/files/childAbuseAndHate2.jpg
      • ab_extra To czym sie różnicie od islamskich terrorystów? 20.07.06, 11:23
        Zabijacie kobiety i dzieci, bo ONI też to robią? Jesteście, w najlepszym
        wypadku, siebie warci.
    • marouder albo jezyk szakala. 20.07.06, 12:57
      Marshall Rosenberg, zydowski psycholog okreslil tym mianem agresywny, negatywnie
      ocenny typ jezyka.
      Jego przeciwienstwem jest jezyk zyrafy.
      Prosze nie generalizuj PF. O ile zgadzam sie z toba odnosnie wypowiedzi lecha,
      zejmana, pulsa, fredka, araba czy zbika, to komunikaty negeva, oskara czy nawet
      z_daleka rzadko nosza znamiona jezyka szakala.
      • polski_francuz Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 13:53
        Kto jest OK jest OK. Negeva dosc rzadko czytam teraz, z_daleka chyba tez sie
        niezbyt czuje obecnie a OSKAR mnie zaglusza wielkimi literami:)

Pozdro

PF
        • tomek404 Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 14:23
          bo my kochamy swoj kraj i jestesmy z niego dumni i ciezko pracujemy na to, a ty
          z czego jestes dumny?
          Ja kocham swoj kraj i moge zginac za niego i ci ktorzy dzisiaj nie maja domow
          sa przyjmowani przez innych i wszyscy solidarnie niezaleznie od pogladow i
          kierunkow politycznych zjednoczyli sie i pomagaja sobie i czujesz, ze jestes u
          siebie. Kiedy spotykam Izraelczyka za granica, to jestesmy dla siebie jak
          najblizsza rodzina. Jeden drugiemu pomoze, ale kiedy spotykam gdzies Polaka, to
          nie jestem pewna, czy kiedy powiem, zem Polak to mi pomoze.
          My jestesmy dumni z naszego kraju, a w Polsce sobie robia kpiny i byc moze maja
          do tego podstawy. Polak Polakowi wilkiem.
          Dlaczego mam nie pisac, ze nasza armia jest wspaniala. Ja to wiem i tak czuje.
          Jezeli Polak tak nie pisze, a pisze inaczej(nawet sie wysmiewa), to byc moze
          tak to widzi.
          Mozesz nam pozazdroscic patriotyzmu i solidarnosci.
          • mirmilek tia... 20.07.06, 14:29
            jaki piekny ten kraj... a za murem siedza zamknieci wlasciciele ziemi, na ktorej
            wybudowano ten raj.

ale co syjoniste obchodzi cierpienie niezydow? wazny jest tylko narod zydowski.
            reszta sie nie liczy.
          • i-love-2-bike Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 15:15
            tomek404 napisała:

> bo my kochamy swoj kraj i jestesmy z niego dumni i ciezko pracujemy na to, a ty
            >
            > z czego jestes dumny?
            >

z tego,ze nie jest chorym,zboczonym rasista zabijajacym wszystko co ma inna
            narodowosc niz etnicznie czysty twoj dziki kraj. zwykle tylko dzikusy uwazaja,ze
            nikt iny do klanu nie ma prawa nalezec wobec powyzszego nalezy kazdego innego
            eliminowac. to nie jest patriotyzm,to choroba,na ktora cierpialo juz wiele przed
            wami,tylko kazdy z nich jako przezytek epoki juz odszedl. co wiecej moze byc
            dumny z tego,ze ma znacznie lepsza kulture slowa niz dzikusy do ktorych ty
            zaliczac,ktore jedynie co potafia to czepiac sie z g... argumentami,ciagle tymi
            samymi kazdego kto im tlustych nozek nie caluje. zauwaz pf mial wybor
            kraju,gdzie chcial mieszkac i wybral taki na jaki mial ochote,a teraz bierz za
            karabin i postrzelaj troche dla dodania sobie animuszu,nic hieny tak nie cieszy
            jak zwierzy zapach krwi.
            • krystian71 to tak a propos tej solidarnosci jeszcze raz 20.07.06, 16:23
              "Zasciankowy i kurnikowy Zyd jest dzieki swej naturze i genetyce typem
              zawistnym do utraty tchu.Nienawidzi sasiada za lepsze auto,za wiekszy dom i
              mlodsza zone,za potomstwo plci meskiej,jesli on sam jest abu el banat , tzn ,
              ma jedynie corki , co w kurniku trzymane jest za kare Boza.
              Ale przede wszystkim kurnikowy Zyd nienawidzi kurnikowego Zyda za kase.
              Ubodzy lub przecietnie urzzadzeni kurnikowi Zydzi najchetniej wypatroszyliby
              wlascicieli kurnika , gdyby bogatymi Zydami nie opiekowaly sie wladze,
              stawiajace do ich dyspozycji policje , prokurature , i sadownictwo."

Kataw Zar-"Faxem z Tel Awiwu" NCzas Nr 28/29
          • explicit Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 19:11
            Ooops ! Make up your mind , tomciu ,...

uklony

==============================================================================

ale kiedy spotykam gdzies Polaka, to nie jestem pewna, czy kiedy powiem, zem
            Polak to mi pomoze.
            • i-love-2-bike Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 19:16
              explicit napisał:

> Ooops ! Make up your mind , tomciu ,...
              >
              > uklony
              >
              > ==============================================================================
              >
              > ale kiedy spotykam gdzies Polaka, to nie jestem pewna, czy kiedy powiem, zem
              > Polak to mi pomoze.

he,he ciekawa jestem ile ich tam tych MESKICH typow nosi jeszcze spodnice,ale
              wiadomo,podobnie jak cesiek, beda sie klocic z toba,ze to ty masz zwidy. mnie
              ona podpadla po calowaniu sie z krasula,juz dawno temu,a poza tym dostaje
              kociokwiku na punkcie paru nickow jak fiznieta idiotka:)
      • mirmilek Re: albo jezyk szakala. 20.07.06, 14:19
        do ktorej grupy, wg ciebie, nalezy dana33?
        • marouder mirmilku, ty nie odpowiadasz nalogowo na moje... 20.07.06, 15:26
          ....pytania, nie wiem czemu mialbym odpowiadac na twoje w zalozeniu
          "podchwytliwe"pytanie:)

mirmilek napisał:

> do ktorej grupy, wg ciebie, nalezy dana33?
          >
          >
          • mirmilek Re: mirmilku, ty nie odpowiadasz nalogowo na moje 20.07.06, 18:51
            na jakie to twoje pytania "nalogowo" nie odpowiadam? skoro "nalogowo", to chyba
            przynajmniej bedziesz mogl podac ze trzy przyklady, nie?

nie odpowiadam na tekst kolegi, ktorego nicka (jednego z nickow) nie pamietam,
            bo to jest ten sam tekst, na ktory juz mu odpowiedzialem na innym watku i nie
            zamierzam po raz kolejny odpowiadac na spam. to chyba normalne.

nie rozumiem, co jest podchwytliwego w pytaniu o dane. Wyrozniles dwa typy
            forumowiczow, chce wiedziec, do ktorego zaliczasz dane. proste i nie podchwytliwe.
    • w_ojciech Re: Sakrament Byka 20.07.06, 19:40
      Hm, szukasz empirycznych modeli. Jest model opisujący zachowanie
      zamachowców-samobójców i jest ocena jego efektywności. Kiedyś
      w audycjach telewizyjnych w Discovery była seria filmów o najlepszych
      wojownikach w przyrodzie. Lew, tygrys, rekin,.... to nie ci najlepsi.
      Nr 1 is mrówka azjatycka. Wśród tych mrówek są wojownicy, którzy
      nie potrafią sami się odżywiać, karmią je inne mrówki robotnice.
      Ich odwłoki to bomby, które eksplodują w czasie walki. One same
      giną.

Ładnego modelu, który by opisywał ogólnie sytuację nie znam.
      • polski_francuz Empiryczny model 20.07.06, 20:10
        Myslalem raczej o tym co robi panstwo swoim obywatelom. Po niemiecku sie
        mowi "Staatsgewalt". Panstwo moze zmusic do wielu rzeczy obywateli. Wybor
        informacji, ich interpretacja, wizja sasiadow.

To wlasnie wizja sasiadow jest najbardziej niepokojaca.

Polacy, od ktorych Zydzi sie wiele o panstwie nauczyli, maja tez z sasiadami
        problem.

Stracilismy wolnosc przez sasiadow. Polak wysysa z mlekiem matki nieufnosc do
        Niemcow i Rosjan.

Ale tam idzie o nienawisc. I to nowa 60 letnia bez mala nienawisc. Arabowie im
        nic przeciez zlego poprzednio nie zrobili.

No coz nastepny etap refleksji jest taki: czy moze istniec panstwo, ktore jest
        az w takiej dysharmonii z innymi?

Polsce tez tak mowiono: ostatni raz Molotow chyba przed ostatnimi rozbiorami.
        Zanim nam sprawiano lomot.

Izrael innym lomot sprawia: no i co lepsze, ja sie pytam?

PF

• w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 20:23
          Jest problem psychicznego sąsiedztwa. Dla nich Egipcjanin,
          Libańczyk,.... jest bardziej odległy niż Europejczyk, czy Amerykanin.
          To jest eksperyment z posadzeniem drzewa w lesie, które tam
          nie rosło.

Budowanie przesadnej obcości w stosunku do sąsiadów ma też cel
          integracyjny. Brak spoiwa wewnętrznego.
          • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 20:28
            Dokladnie. Czyli para powinna pojsc nie w zrobienie Wilna lub Brooklynu w
            Jeruzalem ale w dostosowanie sie do otoczenia.

To jest inteligencja. Sie dostosowac.

PF
            • w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 20:32
              Tylko widzisz, niektórzy to niebieskoocy blondyni. Tacy ludzie
              nigdy tam nie mieszkali. Ten klimat i ludzie nie pasują do
              siebie.
              • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 20:35
                Rezultaty moga bys takie:

A. sasiedztwo staje sie coraz wyzsze cywilizacyjnie za przykladem
                niebieskookich blondynow;
                B. Sasiedztwo zostaje przetrzebione bo nie spelnia oczekiwan tychze.

Empirycznie Polska i Niemcy. Ostatnie 200 lat zgrubsza.

PF
                • w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:07
                  Obstawiam B w Azji Mniejszej. I mam nadzieję, że to będzie
                  nie za mojego życia. Nie chciałbym tego widzieć nawet
                  w telewizji.
                  • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:09
                    Pisze na ten temat na forum by tego uniknac.

PF

• w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:12
                      polski_francuz napisał:
                      > Pisze na ten temat na forum by tego uniknac.
                      ==================================================
                      Pisałem wielokrotnie teksty w tym stylu:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26792142&a=26798071
                      To nie trafia.
                      • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:17
                        Ta forumowa walka jest dobra. To walka o opinie publiczna. Mala opinie ale
                        zawsze.

To nie opinie rzadza i swiatem i naszymi instytutami ale stosunek sil.

Ale moze jest troche przyjemniec dostac w morde jak sie ma racje?

PF

• w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:24
                          Możemy sobie tutaj JESZCZE odrobinkę popiskać. Zobacz to:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=44791428&a=44944139
                          Przcież to fenomen w historii świata.
                          • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:29
                            Chcesz zastosowac zasade dzwigni. Ktora sie zwolni i prace wykona?

Moze i masz racje.

PF
                            • w_ojciech Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:40
                              Spójrz w tej chwili na pierwsze strony główny polskich portali na
                              informacje z Azji Mniejszej. I co? Zero. Milczenie owiec.
                              • polski_francuz Re: Empiryczny model 20.07.06, 21:47
                                Egzotyka, dlatego.

Reuters France daje na 1szej stronie artykuly.

Duzo Libanczykow we Francji. Bliskie wiezi kulturalne:

today.reuters.fr/news/NewsArticle.aspx?type=topNews&storyID=2006-07-20T155349Z_01_CHE057142_RTRIDST_0_OFRTP-PO-FRANCE-LIBAN-20060720.XML

Spiegel pewnie toze. Ale Speigel patrzy ze swiatowej perspektywy.

Polska najblizszym wiezem z BW sa polscy_Zydzi.

A to jest bardzo skomplikowana wiez.

Stad milczenie nie jest najgorszym wyjsciem.

PF
                                • polski_francuz Errata: 20.07.06, 21:49
                                  ...najblizsza wiezia...
                                  • manny_ramirez a mi rzygac sie zachcialo 20.07.06, 22:09
                                    wstyd
                                    • i-love-2-bike Re: a mi rzygac sie zachcialo 20.07.06, 22:19
                                      manny_ramirez napisał:

> wstyd

mnie tez chce sie rzygac czytajac ciebie,dd i innych propagandystow,ktorzy
                                      uwazaja ze tego typu obrazki to walka z hezbulakami,tylko o dziwo te hezbulaki
                                      maja 4-5 lat jak twoje dzieci. ciekawe jakbys sie czul gdyby twoja rodzina
                                      poszla do nieba w taki sposo "made in izsrael",znajac ciebie podziekowal bys im
                                      na pismie,ze niszcza terrorystow.
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45574004&a=45574004
                                • w_ojciech Re: Empiryczny model 21.07.06, 15:15
                                  Hm, proponujesz by apatię moralną zastąpić innym
                                  uczuciem i to pozytywnym.

Nie sądzisz, że to trick?
                                  • polski_francuz Re: Empiryczny model 21.07.06, 16:26
                                    Musisz troche lepiej wytlumaczyc co masz na mysli, bo niezbyt rozumiem.

PF
                                    • w_ojciech Re: Empiryczny model 21.07.06, 17:33
                                      Media polskie informacje z tego regionu sprytnie przesuwają
                                      na dalsze strony. Ot egzotyka informacyjna. To nas ma uśpić
                                      moralnie. Ty jednak chcesz widzieć pozytywne strony tego
                                      procederu. Nie ma ich.
                                      • polski_francuz Re: Empiryczny model 21.07.06, 17:48
                                        Dlaczego wiec to robia? Z braku odwagi? bo nie wiedza czego sie trzymac w
                                        polityce zagranicznej? Bo nie chce jeszcze jednej gafy popelnic? Bo Bush nie
                                        dal wytycznych?

Jak uwazasz?

PF
                                        • w_ojciech Re: Empiryczny model 21.07.06, 18:37
                                          Ja myślę, że tu może być prosty mechanizm. Unikają
                                          ewentualnych kłopotów. Smutne to to, że coraz trudniej
                                          dotrzeć do rzetelnych informacji.
        • zejman1 Re: Empiryczny model PF. 20.07.06, 20:57
          Myslalem raczej o tym co robi panstwo swoim obywatelom. Po niemiecku sie
          mowi "Staatsgewalt". Panstwo moze zmusic do wielu rzeczy obywateli. Wybor
          informacji, ich interpretacja, wizja sasiadow.

To wlasnie wizja sasiadow jest najbardziej niepokojaca.

- Rzeczywiscie, wizja Israela, jako panstwa "pragnacego podbic CALY BLISKI
          WSCHOD", wszczepiana juz malym dzieciom w sasiednich krajach arabskich, daje
          niepokojace(i zalosne) rezultaty. Ale niektore z tych panstw, jak Egipt czy
          Jordania, wydaja sie isc po rozum do glowy i prpagande nienawisci staraja sie
          na miare swoich mozliwosci( z uwagi na stosunki wewnetrzne w tych panstewkach)
          ograniczac.
          Do Egiptu jezdzili Israelczycy do kasyn i w ogole-jezdzili tam "za granice".
          Tak samo bylo z Libanem, czerpiacym w swoim czasie z tego turyzmu pokazne zyski.
          Wielu Israelczykow zapuszcza sie do Jordanii. Czyli cos idzie na lepsze.

Polacy, od ktorych Zydzi sie wiele o panstwie nauczyli, maja tez z sasiadami
          problem.

- Zydzi sie nie potrzebowali uczyc "wiele o panstwie".Raz, ze mieli te
          panstwowosc o pare tysiec lat wczesniej(i o tylez wiecej doswiadczen).Drugie,
          ze zyjac w rozproszeniu mogli naocznie uczestniczyc w zyciu roznych panstw.W
          tym o wiele potezniejszych od Polski, ktora zreszto skasowano na ponad 100
          lat.O przyczynach upadku lepiej nie mowic, bo wstyd.
          >
          > Stracilismy wolnosc przez sasiadow. Polak wysysa z mlekiem matki nieufnosc do
          > Niemcow i Rosjan.
          -Te "nieufnosc do Niemcow i Rosjan" trudno dostrzec.Pare razy "nieufni" Polacy
          jak najbardziej zaufali ...Niemcom.
          A co Rosji: te trzy miliony czlonkow partii komunistycznej to niby skad ? -sami
          rdzenni Polacy.
          Polacy przed Niemacmi czuja respekt a Rosjan....Wlasnie, Rosjan Polacy glosno,
          notorycznie, bezrozumnie nienawidza.Ale po cichu sie ich boja - to wyznaja w
          domowym zaciszu.

> Ale tam idzie o nienawisc. I to nowa 60 letnia bez mala nienawisc. Arabowie
          im nic przeciez zlego poprzednio nie zrobili.

-Z powyzszego wynika, ze z historia (i to wlasnego narodu) jestes na
          bakier.Czegoz sie mozna wiec spodziewac odnosnie spraw Bliskiego Wschodu?
          Przestan czytac prasowe klipy a siegnij po porzadne opracowania naukowe.
          Zawsze mozesz zapoznac sie(czego krystianowate unikaja jak diabel swieconej
          wody) z trescia arabskich podrecznikow szkolnych (syryjskich,
          iranskich, "palestynskich") i porownac ja z trescia podrecznikow israelskich.
          Wtedy nie bedziesz mial najmniejszych watpliwosci.
          >
          > No coz nastepny etap refleksji jest taki: czy moze istniec panstwo, ktore
          jest az w takiej dysharmonii z innymi?
          -Gdy Liban zostanie uporzadkowany i stanie sie panstwem w pelni suwerennym z
          cala pewnoscia zarysuja sie lepsze perspektywy i "dysharmonia" zniknie.

> Polsce tez tak mowiono: ostatni raz Molotow chyba przed ostatnimi rozbiorami.
          > Zanim nam sprawiano lomot.
          >
          > Izrael innym lomot sprawia: no i co lepsze, ja sie pytam?

-Odpowiem, ze tak.Na lepsze. Sa ludy, ktore mozna przyuczyc do zycia w pokoju
          tylko knutem a mieczem. Rosjanie dobrze te metode poznali od chanow
          mongolskich. I Niemcy po II w.sw. tez - glownie od Rosjan.
          Arabowie z uwagi na sasiedztwo musza sie nauczyc wspolzycia ze sasiadem. Nawet
          gdy ten sasiad jest silniejszy, madrzejszy i lepszy pod kazdym wzgledem. To
          wlasnie przychodzi im z trudnoscia.
          (Z)

• dritte_dame PF-ie 20.07.06, 20:58
          polski_francuz napisał:

> Ale tam idzie o nienawisc. I to nowa 60 letnia bez mala nienawisc. Arabowie
          im nic przeciez zlego poprzednio nie zrobili.

Z prawdziwą przykrością muszę niestety powtórzyć:

Wypisujesz strszliwe i bezsensowne pierdoły.

"tam idzie o nienawisc"
          fałsz

"Arabowie im nic przeciez zlego poprzednio nie zrobili."
          też fałsz
          ale mimo tego - tam NIE idzie o nienawiść.

fałsz za fałszem
          a dalej:
          "sasiedztwo staje sie coraz wyzsze cywilizacyjnie za przykladem
          niebieskookich blondynow"

O rany!!!!!!

Mniejżesz trochę litości nad swoją reputacją.
          (tak, tak, ... napisz że to nie mój interes.)
          • dritte_dame Re: PF-ie 20.07.06, 21:11
            dritte_dame napisała:

> fałsz za fałszem

Nie znasz elementarnych historycznych faktów lub upierasz się ich nie
            dostrzegać a jeśli znasz to bezradnie nie widzisz między nimi związków i ich
            znaczenia.

Czy wywodzisz indukcyjnie że z Twojej wysokiej kompetencji w Twojej dziedzinie
            naukowej wynika znaczna kompetencja w dziedzinach, którymi interesują sie
            wszyscy ale które nie są z Twoją ściśle związane?

Czy chcesz w tym zakasować Chomsky-ego?

Jako naukowiec powinieneś znać niebezpieczeństwa dowodów indukcyjnych.
          • manny_ramirez Sposob myslenia tu przyjety 20.07.06, 22:07
            Moj ojciec ma romans z rosyjska zydowka i doprowadzil moja matke do psychicznej
            ruiny wiec ja bede odtad nienawidziec wszystkich Rosjan i Zydow a sam wspierac
            ojca w psychicznym tormentowaniu mamy...
        • i-love-2-bike Re: Empiryczny model 20.07.06, 22:08
          polski_francuz napisał:

>
          >
          > Ale tam idzie o nienawisc. I to nowa 60 letnia bez mala nienawisc. Arabowie im
          > nic przeciez zlego poprzednio nie zrobili.
          >
          > No coz nastepny etap refleksji jest taki: czy moze istniec panstwo, ktore jest
          > az w takiej dysharmonii z innymi?
          >
          > no wlasnie dobrze mowisz,to panstwo za murem istnieje tylko dlatego,ze pluje
          na kazdy miedzynarodowy pakt,ze utrzymywane jest z danin calego swiata a glownie
          USA,ze od kazdego wymaga wiele,ale samemu w spolecznosc swiatowa nie wklada nic
          oprocz destruktywnych przykladow na koegzystencje. jesli ktos mysli,ze
          jatkami,bronia,morderstwami i zastraszeniem mozna dlugo trzymac pol swiata pod
          butem,to grubo sie myli. kwestia czasu az nastepny,silniejszy wlezie na
          piedestal i zmieni sie uklad sil. to w koncu historia stara jak swiat.
    • prawda30 Zydzi prawie nigdy nie wspolczuja niezydom 20.07.06, 22:16
      Ich religia uczy ich rasizmu, ksenofobii, pogardy i nienawisci do niezydow,
      ktorych uwazaja za bydlo i tak traktuja. To jest zapisane w ich bibliach. Nie
      wroze im dobrej przyszlosci, bo oni samu wypisali sie z LUDZKOSCI. na palcach
      reki mozna policzyc wsrod nich szlachetne jednostki, ktore mozna zaliczyc do
      ludzkiej rodziny. Oni sa alienami.
      • marouder ty mialas poprzednio jakis taki nick..cruella... 20.07.06, 22:35
        ..nutella...niech sobie przypomne:))

prawda30 napisał:

> Ich religia uczy ich rasizmu, ksenofobii, pogardy i nienawisci do niezydow,
        > ktorych uwazaja za bydlo i tak traktuja. To jest zapisane w ich bibliach. Nie
        > wroze im dobrej przyszlosci, bo oni samu wypisali sie z LUDZKOSCI. na palcach
        > reki mozna policzyc wsrod nich szlachetne jednostki, ktore mozna zaliczyc do
        > ludzkiej rodziny. Oni sa alienami.
    • grzegorz1948 Re: Sakrament Byka 21.07.06, 20:00
      Niemcy przed 60 laty za taka sama glupote zaplacili wysoka cene.Tam tez
      rachunek wystawia dzieci tych Arabow ktorzy ucierpieli.
      • polski_francuz Re: Sakrament Byka 21.07.06, 21:08
        No coz Grzesiek, stawiasz kropke nad i. I ja sie tego obawiam.

Kiedys sie trafie na mocniejszego. Zawsze.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka