Dodaj do ulubionych

Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror ?

05.08.06, 13:52
Cyt.: "Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i
musimy odciąć zaopatrzenie w wodę, gaz i prąd, by pozbyć się ludności
arabskiej."

Dawid Ben-Gurion, maj 1948, biografia autorstwa Michaela Ben-Zohar
(Delacorte, Nowy Jork 1978).

To obraz Izraela dnia wczorajszego - dziś już nie musi sięgać do
indywidualnego terroru (przecież osiągneli swoje cele m.in. za jego pomocą)
wystarczy tylko "państwowy terroryzm".
Obserwuj wątek
    • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 13:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46258165&a=46421094
      • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:03
        1.Twoja odpowiedz ma wiele wspólnego z reakcją Chruszczowa na amerykańskie
        zarzuty o bezprawiu w ZSRR: "A u was biją Murzumów".

2.Może ustosunkujesz się (skomentujesz) słowa Dawida Ben-Guriona (de
        facto "twórcy Izraeala")
        Cyt.: "Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i musimy
        odciąć zaopatrzenie w wodę, gaz i prąd, by pozbyć się ludności arabskiej."

Co sądzić o takim humanizmie, poszanowaniu prawa i życia, brzydzeniu się
        terroryzmem przez Żydów w Palestynie?

Mi to przypomina sienkiewiczowskiego Kalego - "Jak Kali ukraść krowę to dobrze
        ale jak Kalemu ukradną krowę to źle" - Myślę że wy dokonaliście aktualizacji
        tych słów i wasza wersja brzmi: "Jak Izrael podkłada (podkładał) bomby to
        dobrze ale jak Izraelowi podkładają bomby to żle":P

A wy tylko zbieracie coście zasiali!!!
        • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:06
          A wy tylko zbieracie coście zasiali!!!
          • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:10
            Tiaa - tak myślałem że nie będziesz miał odwagi skomentować w/w cytatu - wolisz
            ucieczkę w demagogię a la słowa Chruszczowa: "A u was (USA) biją Murzynów":P

Cyt.: "Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i
            arabskiej."

Dawid Ben-Gurion, maj 1948, biografia autorstwa Michaela Ben-Zohar
            (Delacorte, Nowy Jork 1978).
            • j-k Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:27
              gdyz odwet nie jest terrorem.

stranger.pl napisał:
              > Cyt.: "Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i
              > musimy odciąć zaopatrzenie w wodę, gaz i prąd, by pozbyć się ludności
              > arabskiej."
              > Dawid Ben-Gurion, maj 1948, biografia autorstwa Michaela Ben-Zohar
              > (Delacorte, Nowy Jork 1978).

Ponownie wiec skomentuje te Twoja uwage, gdyz udajesz, ze nie rozumiesz,
              co ci zapodaje :

Izrael nie stosuje dzis terroru bo nie musi. Osiagnal wszystkie swoje cele i
              chce zyc w pokoju z sasiadamia. Ale stosuje tylko odwet za terrorystyczne
              zamachy, gdyzt ma prawo do obrony.

terror stosuja dzisiaj islamscy bandyci z hoisbollahu i hamasu, gdyz nie chca
              pogodzic sie z rzeczwistoscia.
              To oni sa dzis terrorystami i oni ponosza wine za cwilne ofiary po obu stronach.
              • tia666 Re: Izrael nie stosuje dzis terroru 08.08.06, 23:35
                > Izrael nie stosuje dzis terroru bo nie musi. Osiagnal wszystkie swoje cele i
                > chce zyc w pokoju z sasiadamia. Ale stosuje tylko odwet za terrorystyczne
                > zamachy, gdyzt ma prawo do obrony.

hehe, podobno uczciwy milioner jest w stanie rozliczyc sie z kazdego miliona z
                wyjatkiem tego pierwszego??
            • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:32
              Moj komentarz sreanger jest prosty i odwazny...dajcie nam zyc w spokoju, to i my
              wam damy zyc w spokoju. Koniec, kropka.
              • j-k Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:37
                niestety, w jednym juz stranger przegral :)

nie zaprzeczajac, ze Zydzi stosowali kiedys metody terrorystyczne - udowodniono
                mu tu juz, ze dzisiaj chca zyc w pokoju i terrorystami odpowiedzialnymi za
                smierc niewinnych ludzi po obu stronach sa bandyci islamscy z hisbollahu i
                hamasu.
                • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:39
                  gdyby stranger kierowal sie logika, a nie emocjami zrozumialby w czym problem...
                  • j-k Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:42
                    Stranger nie jest glupolem, jak wielu tutaj i doskonale rozumie w czym problem.
                    ciepiac tylko na Zydofobie (podobnie jak i Krystian) probuje sobie ulzyc za
                    wszelka cene dokopujac Zydom :)))

niestety - trafil na mnie i zabawa spalila na panewce :)))
                    • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:48
                      Glupolem nie jest, to prawda, ale nienawisc tkwiaca gleboko w jego swiadomosci,
                      sprawia, ze momentami proces logicznego myslenia trafia na blokady nie do
                      przebrniecia... wtedy dostaje malpiego rozumu i szlag trafia inteligencje...
                    • you-know-who Re: Kto tu jest 06.08.06, 13:35
                      z calym naleznym powazaniem, j-k, z twoich wpisow na fs nie wynika, zebys byl
                      pogromca strangera.
                      :-)
                      • you-know-who poprawka 06.08.06, 13:37
                        musze to rozszerzyc: nie zauwazylem zebys byl w stanie rozgromic nawet znacznie
                        slabszych
              • stranger.pl Ależ nie moim zdaniem wasza "filozofia" jest taka: 05.08.06, 14:53
                - wczoraj my stosowaliśmy terroryzm a dziś chcemy korzystać z owoców tego
                (swojego) terroryzmu i zwalczmy tych co chcą nam odebrać te owoce stosując dziś
                terroryzm!
                • z_daleka Re: Ależ nie moim zdaniem wasza "filozofia" jest 05.08.06, 14:59
                  Spojrz chlopie na historie ludzkosci...czy jest w niej cos co co nie bylo owosem
                  walki?
                • j-k Re: Ależ nie moim zdaniem wasza "filozofia" jest 05.08.06, 14:59
                  Tak wlasnie, poprzuez terrroryzm indywiudualny, jak Ci juz napisalem, powstaly
                  USA i Rosja i dzis, za ten dawny terroryzm nikt nie ma do nich pretensji
                  - poza garstka alterglobalistow :)

Dla Ciebie i dla nich moze Kolumb byl morderca i zbrodniarzem...
                  dla mnie byl exporterem naszych europejskich wartrosci :)))
                  • stranger.pl Re: Ależ nie moim zdaniem wasza "filozofia" jest 05.08.06, 15:15
                    1.Kolumb (jeśli dobrze pamiętam) nie wyrzynał Indian - to czynili
                    jego "następcy". Ale nie aż tak jak piszą to w książkach. Dlatego w
                    hiszpanskojęzycznej i portugalskojęzycznej Ameryce Indianie nie ulegli
                    zagładzie tak jak ulegli (de facto) zagładzie w angielskojęzycznej Ameryce.

2.Wszystkie cywilizacje indiańskie to były systemowe zbrodnie - tam panujące
                    rasy mordowały "przemysłowo" podbite rasy Indian.

3.Nie bardzo rozumiem twóje stwierdzenie cyt.: "Tak wlasnie, poprzuez
                    terrroryzm indywiudualny, jak Ci juz napisalem, powstaly USA i Rosja i dzis, za
                    ten dawny terroryzm nikt nie ma do nich pretensji - poza garstka
                    alterglobalistow :)"???

Co chcesz przez to powiedzieć? Że np. Rosja opanował Syberię terroryzmem? Kpisz
                    czy żartujesz? - tam rosyjskich kozaków (odkrywców Syberii) witano jak zbawców.
                    • j-k Znowu unikasz odpowiedzi 05.08.06, 15:25
                      1. Amerykanie przeciez po prostu ukradli Indianom Ziemie ( czestych
                      eksterminacjach indian juz nie wspominam)

2. Rosjanie tylko na Syberii byli witani. Gdzie indziej juz nie
                      (Tatarstan, Kaukaz, Krym) - czesto gesto wycinali tam miejscowa ludnosc.

Czy ma do nich ktos o to zal?
                      • stranger.pl Re: Znowu unikasz odpowiedzi 05.08.06, 15:34
                        Ad1)Owszem Amerykanie ukradli Indianom ziemie - ja tego nie neguję! Może należy
                        USA zdelegalizować? Ja się nie pogniewam:)

Ad2)Stanowczo radzę czytać mniej wypocin rusofobów - na Krymie (dzisiejszym)
                        mieszkają Tatarzy i Rosjanie i chcą należeć do... Rosji a nie Ukrainy. Tatarzy
                        w dużej części są dziś prawosławni i uważaja się za Rosjan - jesli chodzi o
                        Kaukaz to tylko Czeczeńcy walczyli z Rosją - Gruzini poprosili o opiekę Rosji
                        i to samo Ormianie (XVIII/XIX w.) - gdyz na południu ich granic istniały
                        imperia które stosowały ludobójstwo kaukazkich narodów.
                        • j-k znowu przeinaczasz :) 05.08.06, 15:41
                          stranger.pl napisał:

> Ad1)Owszem Amerykanie ukradli Indianom ziemie - ja tego nie neguję! Może
                          należy
                          >
                          > USA zdelegalizować? Ja się nie pogniewam:)

- ja sie nie pogniewam, gdy zdelegalizuja Iran :)
                          roznimy sie w w sympatiach :)
                          >
                          > Ad2)Stanowczo radzę czytać mniej wypocin rusofobów - na Krymie (dzisiejszym)
                          > mieszkają Tatarzy i Rosjanie i chcą należeć do... Rosji a nie Ukrainy.
                          Tatarzy
                          > w dużej części są dziś prawosławni i uważaja się za Rosjan - jesli chodzi o
                          > Kaukaz to tylko Czeczeńcy walczyli z Rosją - Gruzini poprosili o opiekę Rosji
                          > i to samo Ormianie (XVIII/XIX w.) - gdyz na południu ich granic istniały
                          > imperia które stosowały ludobójstwo kaukazkich narodów.

- bzdury i przeinaczenia.

To dzisiaj Tatarzy chcieliby do Rosji, bo zyje sie tam dzis lepiej , niz na
                          Ukrainie.

Wtedy, w 18-tym i 19-tym wieku Rosjanie masowo wycinali "niewiernych" w
                          Tatarstanie, na Krymie i na polnocnym Kaukazie.

A o Gruzji i Armenii w ogole nie wspominalem, gdyz to osobny problem.
        • j-k Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:08
          a tylko odpowiada odwetami na terror islamskich bandytow.

hamas i hisbollah moga przeciez przestac strzelac rakietami w niewinna ludnosc?

masz jakies mentalne problemy ze zrozumieniem tego faktu?
          • stranger.pl Re: Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:13
            Ach tak - uważasz że skoro Izrael m.in. za pomocą terroryzmu indywidualnego
            osiągnął wczoraj swoje cele to dziś ma prawo zwalczać innych "terroryzm
            indywidualny" - ba, nawet ma prawo do odpowiadania odwetami na "terror
            indywidualny" innych:P.

• j-k Re: Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:18
              oczywiscie, ze tak.
              Izrael swoje cele osiagnal i chce zyc dzis w pokoju
              i ma prawo do obrony.

islamscy bandyci musza wiedziec, ze strzrelajac rakietami w cywilna ludnosc
              izraela narazaja sie na masowy ODWET i straty wsrod wlasnej ludnosci cywilnej.

To ich wybor i oni ponosza za to odpowiedzialnosc.
              Nie ciesza mnie straty wsrod ludnosci cywilnej, gdyz chyba nikogo to nie cieszy.

natomiast bedac sympatykiem Izraela patrze przychylnym okiem na wypalanie
              goracym zelazem bandytow z hisbollahu :)))
              • stranger.pl Re: Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:24
                Ach tak - przekładając na prawnicze realia zapewne chciałeś powiedzieć, że
                terrorysta osiągnowszy swoje cele teraz chce żyć... w pokoju i korzystać z
                łupów (osiągniętycjh m.in. za pomoca teroryzmu) - oczekując od Świata
                zrozumienia, że się teraz brzydzi terrorzymem i ma prawo pacyfikować sięgajcych
                po terroryzm:P

Świetnie - co za głębia myśli!
                • j-k Re: Izrael nie stosuje dzis terroru 05.08.06, 14:30
                  Oczwiscie, ze chce to powiedziec.
                  Pracujac naukowo musze byc intelektualnie rzetelny.

Dla przykladu : zarowno USA, jak i Rosja osiagnely swoje zdobycze terytorialne
                  przy pomocy terroru indywidualnego.
                  A dzisiaj sila panstwa bronia swojego terytorium.
                  takie samo prawo ma tez Izrael :)))

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
        • dana33 Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 15:07
          nu, stranger.... wiesz.... z was to jednak zawsze wychodzi, predzej czy
          pozniej.. piszesz tutaj tygodniami, ze cie nic nie obchodzi ani israel ani
          zydzi, a tu prosze, jak ladnie cie obchodzi... i jak ladnie juz wszystko wiesz,
          cytujesz ben guriona sprzed 50 lat i wyciagasz ladnie wnioski na dzien
          dzisiejszy. nie odpowiedziales mi wtedy na pare pytan, bo nie byly ci wygodne...
          to moze dzisiaj, nie lecac 60 lat w tyl, odpowiesz mi moze?
          dlaczego po wyjsciu 6 lat temu z libanu hizballa ostrzeliwal nas ciagle i
          porywal nam zolnierzy?
          dlaczego rzad libanski dopuscil hisballe do takiej sily w swoim kraju?
          dlaczego wojska miedzynarodowe unifil, ktore mialy tam trzymac porzadek,
          dopuscily to takiego uzbrojenia sie hizballi, do budowania wyrzutni i bunkrow
          pod ich nosem, nikomu o tym nie meldujac?
          dlaczego nie potepiasz ostrzeliwanie celowe naszych miast i zabijanie ludnosci
          cywilnej?
          dlaczego nie zabierasz glosu na temat umieszczania i barykadowania sie
          terrorystow wsrod ludnosci cywilnej libanu, skazujac ich w ten sposob na rany i
          smierc?
          dlaczego nie krytykujesz tutaj achmadacustam, ktora znow, po raz nie wiem ktory
          powiedzial glosno i wyraznie, ze trzeba zlikwidowac israel?

dlaczego stranger nie masz jaj i nie powiesz uczciwie, ze jestes antysemita,
          nienawidzisz zydow i israela, tylko obwijasz w bawelne i siegasz lewa reka do
          prawego ucha? czyzbys byl zwyklym, pospolitym tchorzem?
          • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 16:20
            Dlaczego masz do mnie pretensję że nie myślę tak jak ty?

Dlaczego masz do mnie pretensje i pouczasz co mam pisać i czymn sie interesować?

Dlaczego masz do mnie pretensję że moje poglądy są niemiłe tobie?

Dlaczego uważasz że zawsze można liczyć na znieczulicę lub izolacjonizm? Ws

Twoje słowa: "dlaczego stranger nie masz jaj i nie powiesz uczciwie, ze jestes
            antysemita, nienawidzisz zydow i israela, tylko obwijasz w bawelne i siegasz
            lewa reka do prawego ucha? czyzbys byl zwyklym, pospolitym tchorzem?"

Kotku dla ciebie każdy kto dosadnie krytykuje Izrael i Żydów to "antysemita" -
            krytykowałem ostatnio bardzo ostro Francje (z okazji rocznicy 14 lipca 1789 r.)
            pewnie okrzyczą mnie zaraz, za przypominanie francuksiego ludobójstwa, chorego
            na antyfrancuskość, swego czasu krytkowałem USA za najechanie na Meksyk w XIX
            w. i kradzież połowy terytoriu Meksyku - pewnie zaraz mnie oskarżą o
            antyamerykańskość i... brak jaj bo nie mam rzekomo odwagi powiedziec, że
            nienawidzę Amerykę (USA). No nie?

ps
            NIKT NIE MA "LICENCJI NA ZABIJANIE" I NIKT NIE MOŻE LICZYĆ ŻE BĘDZIE BEZKARNIE
            MORDOWAŁ a świat udawał że nic się nie dzieje. Mój izolacjonizm też ma swoje
            granice!!!
            Sami zasialiście zło które was teraz chłosta.
    • j-k [...] 05.08.06, 13:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • stranger.pl Re: Izrael nie stosuje terroru 05.08.06, 14:06
        Poprawnie tobie należało powiedzieć - "Izrael nie stosuje JUŻ terroru
        indywidualnego bo swoje cele (za pomocą terroru indywidualnego) już osiągnął" -
        teraz stosuje "terroryzm państwowy" i zwalcza "inywidualny terroryzm" Arabów
        apelując do świata o zrozumienie swojego prawa do zwalczania: "inywidualnego
        terroryzmu".
        • j-k nieprawda 05.08.06, 14:10
          izrael nie stosuje dzis zadnego terroru.
          gdyz swoje cele - jak slusznie napisales - juz osiagnal.

nie stosuje tez terroru panstwowego.

ODWET nie jest terrorem.

Gdyby islamscy bandyci z hesbollahu i hamasu przestali strzelac rakietami w
          cywilna ludnosc Izraela, Izrael ni bedzie robil zadnych alkcji odwetowych i
          zadnemu araboiwi wlos z glowy nie spadnie

bandytami winnymi zua smierc niewinnych ludzi po obu stronach sa wylacznie
          islamuski z hamasu i hisbollahu, wykolejency bez zadnej moralnosci.
          • oscar62 Re: nieprawda 06.08.06, 22:30
            ONI MORDUJA TEZ SWYCH BRACI. W HAJFIE JUZ SLYCHAC PIERWSZE GLOSY: "ZLIKWIDUJCIE
            NASRALLE".
            www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3287380,00.html
      • delete.end [...] 05.08.06, 14:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • j-k dziecie :) 05.08.06, 14:44
          1. Zydzi nie sa okupantami, jak Niemcy w Polsce, gdyz sa na swojej Ziemi,
          gdzie mieszkaja od 3000 lat

2. Okupantami sa Arabowie, ktorzy pod wodza falszywego proroka meczo.meta
          zajeli te ziemie w 7 w. ne.
          • grzegorz1948 Re: j-k 07.08.06, 01:17
            Ty mieszkasz w Izraelu 3000lat?Poczytaj troche histori Izraela zebys wiecej nie
            gledzil tu na forum.Co wiem to na sza"kochana"Danusia kilka razy usilowala
            napisac swoja historie Izraela ale jej inteligencja przerastala mozliwosci.
            pl.wikipedia.org/wiki/Deklaracja_Balfoura
            <div align="center">

Deklaracja Balfoura <sup>1</sup>

</div>

Biuro Spraw Zagranicznych

2 listopada, 1917

Szanowny Lordzie Rotschildzie!<sup>2</sup>

Biuro Spraw Zagranicznych

2 listopada, 1917

Szanowny Lordzie Rotschildzie!

Z wielką przyjemnością przekazuję Panu w imieniu Mości Rządu niniejszą
            deklarację, przez Rząd zatwierdzoną, będącą wyrazem sympatii dla żydowskiego
            ruchu syjonistycznego.

Mości Rząd z przychylnością przygląda się zasiedlaniu narodowej siedziby Żydów,
            Palestyny, i dołoży wszelkich starań, aby cel ten został osiągnięty;
            jednocześnie nie zamierza uczynić nic, co ograniczyłoby prawa obywatelskie i
            religijne nie-żydowskich społeczności w Palestynie, albo status prawny i
            polityczny, jakim cieszą się Żydzi w innych krajach.

Będę wdzięczny, jeżeli powiadomi Pan o niniejszej deklaracji Związek
            Syjonistyczny.

Z poważaniem,

James Balfour
            Naucz sie ja w koncu na pamiec bo juz chyba podaje ja setny raz!
            A moze jeszcze "NAUKOWIEC" chcesz miec materialy o Kibucach ktore nazisci
            otwierali dla was do Wannseekonferenz to moge ci to tez podeslac aby w koncu
            twoja naukowo otepiona glowka cos zrozumiala.
    • felusiak1 Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:10
      Tak się dzieje, że zwykle ludzie mówia coś w odniesieniu do sytuacji i tym w
      kontekście wypowiedź może mieć zupełnie inne znaczenie niż dzisiaj, kiedy
      przedstawiona jest jako suchy cytat. Mogę zacytować Washingtona i Lincolna
      w podobny sposób.
      • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:18
        Jasne że zwykle ludzie mówia coś w odniesieniu do sytuacji i tym w kontekście
        wypowiedź może mieć zupełnie inne znaczenie niż dzisiaj, kiedy przedstawiona
        jest jako suchy cytat i dlatego należy mieć także ztozumienie dla słów... Pol-
        Pota, Lenina, Stalina, Mao i Hitlera. No nie?

A mi sie wydawało że gdy ktoś mówi - trzeba mordować, grabić i teroryzować to
        zawsze to znaczy że ma się do czynienia albo z psycholem albo z zwykłym
        mordercą:P
        • j-k Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:21
          stranger.pl napisał:
          > A mi sie wydawało że gdy ktoś mówi - trzeba mordować, grabić i teroryzować to
          > zawsze to znaczy że ma się do czynienia albo z psycholem albo z zwykłym
          > mordercą:P

Tez tak uwazam. Izrael chce zyc dzis w pokoju, gdyz jak slusznie zauwazyles,
          osiagnal swoje cele. Mordercami sa dzisiaj islamscy bandyci z hamasu i
          hosbollahu strzelajacy rakiety na cywilna ludnosc, gdyz nie godza sie z
          rzeczywistoscia.

To oni sa dzis odpowiedzialni za zabitych cywilow po obu stronach.
          • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:25
            Tiaa - a co z moralnością? - co wczorajszy terrorysta ma prawo mówić o
            dzisiejszym terroryzmie?
            • j-k Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:32
              wczorajszy terrorysta, ktory zalozyl wlasne panstwo i chce zyc w pokoju
              ma prawo i moralny obowiazek, dzisiejszy terroryzm zwalczac...
              lub... przstapic do negocjacji z nowym terrorysta...:)

masz do mnie pretensje , ze Izrael wybral walke?
              ja tez bym ja wybral :)))

A kogo jak kogo, ale Ciebie nie posadzam o naiwnosc i chec mieszania moralnosci
              z polityka.
              • stranger.pl Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:50
                Wszystko jest wzgl. według twojej wypowiedzi i zero logiki - zauważ, że gdyby
                dziś Arabowie wygrali z Żydami stosując wczorajsze metody Żydów czyli terroyzm
                spychając Żydów do podziemia - to jutro będziesz mógł ze zrozumieniem
                powiedzieć i usprawiedliwaić Arabów zwalczających ew. terroryzm Żydów -
                "wczorajszy terrorysta, ktory założył własne panstwo (Palestynę na gruzach
                Izraela) i chce życ w pokoju ma prawo i moralny obowiazek, dzisiejszy terroryzm
                zwalczać... lub... przystapic do negocjacji z nowym terrorysta...:)

A gdzie tu miejsce na zwykłą przywoitość? Gdzie miejsce na rozróznianie dobra i
                zła?
                Myślę że Ty po prostu uważasz, że jak ci z którymi sympatyzujesz czynią zło to
                jest OK ale jak im czyni się takie samo zło to jest "zbrodnia"! To nie tylko
                hipokryzja ale problem dla medycyny "jotka" czy ty przypadkiem nienawidzisz
                zoologicznie Arabów?
                • z_daleka Re: Kto tu jest terrorystą i sieje i siał terror 05.08.06, 14:57
                  znow zaczynasz gdybanie... Izrael poki co istnieje i nie na najmniejszego
                  zamiaru przestac istniec. Twoja moralna ocena jego przydatnosci lub
                  nieprzydatnosci jast zupelnie bez znaczenia... Poki istnieje, bedzie zwalczal
                  tych co sa mu przeciwni. To zupelnie naturalne zachowanie...
                  tnij kropka! cenzuruj w imie Boze... ja sie nie pogniewam, ja z daleka :-)
                • j-k zartujesz chyba? 05.08.06, 14:57
                  stranger.pl napisał:

> Wszystko jest wzgl. według twojej wypowiedzi i zero logiki

- absolutnie nie. wszystko jest tu calkowicie logiczne i moralnie sluszne.

zauważ, że gdyby dziś Arabowie wygrali z Żydami stosując wczorajsze metody
                  Żydów czyli terroyzm spychając Żydów do podziemia - to jutro będziesz mógł ze
                  zrozumieniem powiedzieć i usprawiedliwaić Arabów zwalczających ew. terroryzm
                  Żydów - "wczorajszy terrorysta, ktory założył własne panstwo (Palestynę na
                  gruzach
                  > Izraela) i chce życ w pokoju ma prawo i moralny obowiazek, dzisiejszy
                  terroryzm zwalczać... lub... przystapic do negocjacji z nowym terrorysta...:)

- absolutnie nie!!! Wtedy bym Arabow potepial, gdyz sympatyzuje z prawem Zydow
                  do mieszkania na swojej Ziemi. i nadal bym nazywal Arabow Okupantami.
                  Gdyz sa okupantami, zajmujac Ziemie Swieta pod wodza falszywego proroka
                  meczo.meta w 7 w. ne.
                  >
                  > A gdzie tu miejsce na zwykłą przywoitość? Gdzie miejsce na rozróznianie dobra
                  i zła?

- Izrael powrocil na swoja Ziemie i to jest dobre i dlatego go popieram.

> Myślę że Ty po prostu uważasz, że jak ci z którymi sympatyzujesz czynią zło
                  to jest OK ale jak im czyni się takie samo zło to jest "zbrodnia"! To nie tylko
                  > hipokryzja ale problem dla medycyny "jotka" czy ty przypadkiem nienawidzisz
                  > zoologicznie Arabów?

- Nienawidze tylko fanatyzmu islamskiego i islamskiej glupoty :)))

A do Arabow nic nie mam. Mam dwoch Arabskich przyjaciol. Chrzescijan z Libanu.
                  O fanatyzmie islamskim mysla to samo, co ja :)))
                  • stranger.pl Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:07
                    j-k napisał:

"- absolutnie nie!!! Wtedy bym Arabow potepial, gdyz sympatyzuje z prawem Zydow
                    do mieszkania na swojej Ziemi. i nadal bym nazywal Arabow Okupantami.
                    Gdyz sa okupantami, zajmujac Ziemie Swieta pod wodza falszywego proroka
                    meczo.meta w 7 w. ne.(....)
                    - Izrael powrocil na swoja Ziemie i to jest dobre i dlatego go popieram."

"Jotka" co ty opowiadasz o "swojej ziemi" - Izrael to kraj emigrantów z Europy,
                    którzy powołowywali się na to, że Bóg im obiecał te ziemie i to że mieszkali
                    tam przed opuszczeniem 2 tysiące lat temu!

Z taka filozofią to Włochy (Italia) powinny panować (i miec prawo) na całym
                    wybrzeżu M. Śródziemnego - przecież tak było 2 tysiące lat temu! Sam ich Bóg
                    wojny Mars im to obiecał!

"Jotka" - nie dobrze mieć empatyczne sympatie polityczne - ty ślepota i
                    naiwniactwo! Chyba że ty... bronisz swoją rodzinę?

"Ten kraj istnieje jako obietnica uczyniona przez samego Boga. Byłoby śmieszne
                    tłumaczyć jego prawowitość."
                    Golda Meir, „Le Monde”, 15 października 1971

A jak Bóg Muzułmanów obieca dziś zrównać w ziemią Izrael to też będzie
                    przyjmowane przez Świat ze zrozumieniem?
                    • z_daleka Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:17
                      pytasz stranger:"A jak Bóg Muzułmanów obieca dziś zrównać w ziemią Izrael to też
                      będzie przyjmowane przez Świat ze zrozumieniem?
                      odpowiadam: Mie wiem czy swiat przyjmie to ze zrozumieniem , czy bez
                      zrozumienia...i co wiecej , zupelnie mnie to nie obchodzi. Z cala pewnoscia
                      sprzeciwimy sie tej obiecance Boga Muzulmanow...To chyba jasne nawet dla ciebie...
                      • stranger.pl Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:21
                        ?
                        A jak wasz Bóg obieca wam Egipt i Anglię to też będziecie mieli prawo do tych
                        ziem?
                        • z_daleka Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:25
                          znow gdybanie stranger...zacznij chodzic nogami po ziemi...
                          • stranger.pl Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:43
                            No właśnie chodzę po ziemi i słyszę, że wasz Bóg obiecał wam Palestynę i stąd
                            wasze prawo do Palestyny - co wam jeszcze obiecał wasz Bóg i co obieca w
                            przyszłości? Może USA, Szwecję i Madagaskar? Palestyna to jakoś tak skromnie -
                            bardzo mało ziemi wam obiecał ten wasz Bóg?

"Ten kraj istnieje jako obietnica uczyniona przez samego Boga. Byłoby śmieszne
                            tłumaczyć jego prawowitość."

Golda Meir, „Le Monde”, 15 października 1971
                            • z_daleka Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 18:39
                              Nie krec stranger... Wystarczy nam tem maly, ciesny ale wlasny Izreel do ktorego
                              zaden bandzior strzelal nie bedzie, a jek bedzie do dostanie po lapach i kopa w
                              cztery litery na dodatek...Tak jak Polacy dali agresorowi kopa w dupe, ze az sie
                              prawie pod Moskswa ocknal...
                              tnij kropka! cenzuruj w imie Boze... ja sie nie pogniewam, ja z daleka :-)
                              • stranger.pl Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 18:52
                                Nic nie kręce - przeciez wiesz, że nie głoszę haseł likwidacji Izraela a wręcz
                                jest przeciwnie - ale śmieszą i szokuja mnie słowa: "Ten kraj istnieje jako
                                obietnica uczyniona przez samego Boga. Byłoby śmieszne tłumaczyć jego
                                prawowitość." Golda Meir, „Le Monde”, 15 października 1971!!!

Przepraszam ale albo mówiła to kretynka albo traktuje ludzi jak kretynów!

Czy ona często rozmawiała z Bogiem, który jej wyjaśniał, że Palestyna jest jej
                                ziemią?

Wasze prawo to tylko i wyłącznie miecz a raczej karabin, samolot i czołg. Gdyby
                                Grecja upomiała się o ziemie które 2 tysiące lat temu były rdzennie greckie to
                                mieliby prawo do połowy wspólczesnej Turcji, południowych Włoch, część
                                Hiszpanii i Francji, Krym a także trochę Egiptu i Syrii. Ponadto Grecy co nieco
                                mieli także w Palestynie. I co - jak tam z ich prawami do powrotu po 2
                                tysiącach lat nieobecności w np. Italii (południa) którą antyczni
                                nazywali "Woelka Grecją" i mieszkali tam w 100 procentach Grecy (nie licząc
                                niewolników).
                        • j-k bzdurna Uwaga 05.08.06, 15:27
                          w Ziemi Swietej Zydzi mieszkali od niepamietnych czasow.
                          Nikogo stamtad w Starozytnosci nie przeganiali.
                          To ich przeganiano.
                          • stranger.pl Re: bzdurna Uwaga 05.08.06, 15:45
                            Tiaa - a co się stało z autochtonami w Palestynie czyli Filistynami i ludami
                            kaanejskimi?
                    • j-k Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:20
                      niestety, tani argument :)
                      jestem "etnicznym Polakiem"

Izrael wzbudza moja sympatie takze dlatego, ze jest forpoczta Zachodu w Swiecie
                      Islamu

Islamuski ogladaja izraelska TV i widza, ze tuz obok kobiety kapia sie w stroju
                      bikini w morzu, panuje wolnosc seksulana i alkohol jest powszechnie dostepny.

Poniewaz to wszystko stoi w razacej spprzecznosci z islamem,
                      powoduje to moralny rozklad islamu - a to cieszy :)))

ponadto samo istnienie Izraela ulatwia Amerykanom realizacje strategicznej wizji
                      ich demokracji w Iraku : wolnosc wasza - ropa nasza :)

raz jeszcze prosze, a uwazam Cie za myslacego czlowieka:
                      Nie mieszaj moralnosci z polityka :)
                      • stranger.pl Re: zartujesz chyba? 05.08.06, 15:26
                        Żartujesz chyba - jaka forpoczta Zachodu???

Zachód to: chrześcijaństwo, rzymskie prawo, grecka filozofia i gremańskie
                        instytucje? Gdzie to masz w Izraelu? Zachód to Aryjczycy (ludy słowiańskie,
                        bałtyckie, germańskie, ugro-fińskie, romańskie etc. ) Izrael to (oficjalnie -
                        bo w rzeczywistości coś nie tak) Semici. Z swoją własną cywilizacją.

Wróg mojego wroga nigdy nie jest moim przyjacielem! Czasami sojusznik - ale
                        zawsze trzeba uważać aby "sojusznik" nie wbił ci w plecy sztyletu!
                        • j-k wymienilem Ci wlasnie elementy Kultury Zachodu 05.08.06, 15:31
                          1. demokracja i wolnosc
                          2. rownosc praw kobiet i mezczyzn
                          3. wolnosc seksualna.

to wszystko masz w Izraelu.
                          samo istnienie tego w Izraelu powoduje moralny rozklad filozofii islamu
                          w sasiednich krajach.
                          a moja w zwiazku z tym ucieche, gdyz nie znosze feudalizmu i ciemnoty :)))
                          • stranger.pl Re: wymienilem Ci wlasnie elementy Kultury Zachod 05.08.06, 15:36
                            j-k napisał:

"1. demokracja i wolnosc
                            2. rownosc praw kobiet i mezczyzn
                            3. wolnosc seksualna. (...)"

To są elementy Kultury Zachodu czy jego... Choroby? Jeśli na takim... raku
                            wzoruje się Izrael to ja mu bardzo głęboko współczuję i przepraszam za taki
                            Zachód:P
                            • j-k I tu sie roznimy :) 05.08.06, 15:44
                              Dla mnie Zachod, to wlasnie wolnosc i demokracja, rownosc praw kobiet i
                              mezczyzn i powszechnie dostepny seks (takze pozamalzenski) oraz alkohol :)))
                              Wszystko to jest w Izraelu :)

jak Ci sie to nie podoba, to masz problem :)))

Na razie koniec zabawy.
                              Lece, holllera, popracowac na ten alkohol i dziewczynki :)))
                              bye.
                              • stranger.pl Re: I tu sie roznimy :) 05.08.06, 15:49
                                j-k napisał:
                                "Dla mnie Zachod, to wlasnie wolnosc i demokracja, rownosc praw kobiet i
                                mezczyzn i powszechnie dostepny seks (takze pozamalzenski) oraz alkohol :)))
                                Wszystko to jest w Izraelu :)
                                jak Ci sie to nie podoba, to masz problem :)))"

Odkąd normalność jest problemem a patologie i upadek normalnością?

Również lece, holllera, popracowac także na ten alkohol i... dziewczynkę (nigdy
                                nie lubię i nie lubiałem liczby mnogiej - ponadto tobie ostrożnie z tymi
                                dziewczynkami: "krowa która dużo ryczy daje mało mleka":)))
                                • j-k Re: I tu sie roznimy :) 06.08.06, 23:50
                                  stranger.pl napisał:
                                  > Odkąd normalność jest problemem, a patologie i upadek normalnością?

- od zarania dziejow ludzkich :)
                                  sek w tym , ze jak upadac, to w dobrym towarzystwie :)
        • felusiak1 A Józef Beck był skąpy 05.08.06, 14:48
          Nie chciał oddać guzika.
          Cytat w polskim przekladzie jest delikatnie mówiąc naciagany
          "We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the
          cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population."

"Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i
          arabskiej."

Social services to nie prąd, woda i gaz. Assasination to nie morderstwo.
          Naczytałeś sie islamskich stroniczek?
          • schlagbaum Re: A Józef Beck był skąpy 05.08.06, 15:47
            felusiak1 napisała:

> Nie chciał oddać guzika.
            > Cytat w polskim przekladzie jest delikatnie mówiąc naciagany
            > "We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the
            > cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population."
            >
            > "Musimy używać terroru, morderstw, zastraszania, konfiskaty ziem i
            > musimy odciąć zaopatrzenie w wodę, gaz i prąd, by pozbyć się ludności
            > arabskiej."
            >
            > Social services to nie prąd, woda i gaz. Assasination to nie morderstwo.
            > Naczytałeś sie islamskich stroniczek?

Powiedz no phallusiak, jak ty proponujesz przetlumaczyc ten teks?
            Ty nie czytasz "islamskich stroniczek" wiec nie tlumaczysz doslownie lecz
            oddajesz ducha tekstu a duch przeciez prponuje zeby sie wybrac na wycieczke
            parostatkiem, nie ?

Ale ty jestes pajac, phallusiak.
            • felusiak1 Re: A Józef Beck był skąpy 05.08.06, 18:17
              Szczakbałm (podoba ci sie?) nazwanie mnie pajacem nie uwiarygadnia twojego
              wypotu, ba wrecz przeciwnie, wyglada jak desperacka próba samobójstwa.
              Assasination nie równa sie morderstwu. Powiem ci tak, ja felusiakjeden moge być
              "murdered" ale nie mam szans aby być "assasinated". Are you with me?
              A teraz social services to nie dostawa gazu, elektryczności i wody.
              • schlagbaum Re: A Józef Beck był skąpy 05.08.06, 20:57
                felusiak1 napisała:

> Szczakbałm (podoba ci sie?) nazwanie mnie pajacem nie uwiarygadnia twojego
                > wypotu, ba wrecz przeciwnie, wyglada jak desperacka próba samobójstwa.
                > Assasination nie równa sie morderstwu. Powiem ci tak, ja felusiakjeden moge
                być
                >
                > "murdered" ale nie mam szans aby być "assasinated". Are you with me?
                > A teraz social services to nie dostawa gazu, elektryczności i wody.
                >

Dobry phallusiaku,

Mimo, ze nie ma to zadnego znaczenia dla oceny tekstu BG jako calosci chcialbym
                ci zwrocic uwage na drobne szczegoly

BG mogl ten tekst przedatawic w jezyku polskim, rosyjskim, tureckim lub
                hebrajskim.
                Poniewz przedstawil go jak sadze w Tel Awiwie biore pod uwage, ze przedstawil
                go w jezyku hebrajskim.

Czy nie uwazasz zatem, ze twoje gowniane dywagacje na temat jakosci przekladu z
                jezyka angielskiego na polski sa bez sensu ?

Znasz na tyle hebrajski, by ocenic, ze przeklad na angielski jest lepszy niz na
                polski ?

Dlaczego uwazasz, ze tekst angielski jest w tym wypadku wzorcem ?
                Tylko dlatego, ze innych nie znasz ?
                • felusiak1 Ależ najdroższy szlakbałmie, królu piekności 06.08.06, 01:14
                  Mniemam, że Ben Gurion mówił po hebrajsku a angielski przeklad oddaje i literę i
                  ducha. Przeklad z angielskiego na polski nie oddaje ani litery ani ducha zatem
                  jest fałszywy. Możemy również idąc za twoim przypuszczeniem założyć, żę
                  angielski przekład jest chybiony. Ale jeśli tak jest a polski przekład jest
                  również chybiony to można postawić tezę, że Ben Gurion nigdy niczego takiego nie
                  powiedział.

Ty doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. I to mnie zastanawia.
    • stranger.pl Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 08.08.06, 21:49
      ataku na Liban. Rany odniosły 3493 osoby - Od rozpoczęcia działań zbrojnych 12
      lipca śmierć poniosło co najmniej 968 cywilów, z czego około... 30 proc. to
      dzieci poniżej 12. roku życia(!!!), a także 30 libańskich żołnierzy i żandarmów.

Agresja Izraela na liban to także ogromna "katastrofa humanitarna" - z terenów
      ogarniętych wojną ewakuowano 915 792 ludzi. 220 tysięcy, w tym około 100
      tysięcy obcokrajowców lub osób o podwójnym obywatelstwie, opuściło terytorium
      Libanu.

Kiedy NATO odpowie Izraelowi za Liban jak NATO odpowiedziało Jugosławii
      za "katastrofę humanitarną" w Kosovie - wtedy ewakuacja objęła tylko ok. 100
      tysięcy osób - w Libanie jest już ok. 1 milion uciekinierów !!!

Panie B. Geremek co tam w kwestii: "prawa człowieka mają prymat nad prawami
      suwerennych państw"??? To przeciez Pana słowa?
      • oscar62 Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 08.08.06, 23:13
        MOWISZ O AGRESJI IZRAELA. WARTO CI PRZECZYTAC CO MOWI O TEJ "AGRESJI" POLSKA
        SOLIDNA GAZETA "RZECZPOSPOLITA" (PRZEDRUK FORUM ZNAK):
        www.forum-znak.org.pl/?t=przeglad&id=2902
        • stranger.pl Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 08.08.06, 23:25
          Twój cyt.:
          "MOWISZ O AGRESJI IZRAELA. WARTO CI PRZECZYTAC CO MOWI O TEJ "AGRESJI" POLSKA
          SOLIDNA GAZETA "RZECZPOSPOLITA" (PRZEDRUK FORUM ZNAK):"

Nie potrzebuję patrzeć na innych co mówią aby wiedziec co mówić - mam własny
          punkt widzenia, mogę gdzieś się myslić ale to MÓJ PUNKT WIDZENIA I MOJE ZDANIE.

Moje zdanie - to barbarzyńska agresja i Olmert powinień stanąć przed Haskim
          Trybunałem.
          • oscar62 Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 09.08.06, 01:00
            stranger.pl napisał:

> Twój cyt.:
            > "MOWISZ O AGRESJI IZRAELA. WARTO CI PRZECZYTAC CO MOWI O TEJ "AGRESJI" POLSKA
            > SOLIDNA GAZETA "RZECZPOSPOLITA" (PRZEDRUK FORUM ZNAK):"
            >
            > Nie potrzebuję patrzeć na innych co mówią aby wiedziec co mówić - mam własny
            > punkt widzenia, mogę gdzieś się myslić ale to MÓJ PUNKT WIDZENIA I MOJE
            ZDANIE.
            >
            > Moje zdanie - to barbarzyńska agresja i Olmert powinień stanąć przed Haskim
            > Trybunałem.

PO TAKICH DRASTYCZNYCH ARGUMENTACH ZATKALES MNIE DO KONCA. WLASCIWIE NIE
            POWINIENEM SIE DZIWIC, PRZECIEZ SAM JUZ POWIEDZIALES, ZE NIE JESTES OBIEKTYWNYM
            OBSERWATOREM...
            • stranger.pl Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 09.08.06, 03:02
              Hmm, Oskarze a czy artykuł w "Rzepie" jest obiektywny? Moim zdaniem nie...
              W ogóle "Rzepa" to nie polska gazeta tylko... polskojęzyczna (właściciele to
              Norwegowie plus trochę Skarb Państwa).

"Rzepa" byłaby obiektywnym źródłem, w moim mniemaniu, gdyby na tej samej
              stronie były obok siebie dwa artykuły - jeden to ten który wydrukowała a ty
              podałeś link - drugi przeciwieństwo do wspomnianego czyli krytyczny wobec
              Izraela - a wnioski pozostawiono czytelnikowi... Niech sam uzna co wiarygodne
              lub dojdzie do wniosku, że nie potrafi ocenić - niestety artykuł w "Rzepie"
              jest stronniczy - w ogóle "Rzepa" ma stronnicze podejście do spraw Bliskiego
              Wschodu - niedawno jako chyba jedyna w Polsce, wbrew polskiej racji stanu,
              obraziła muzułmanów przedrukowując duńskie karykatury ośmieszające Islam.
              Więc nie ma o czym dyskutować - moim zdaniem nie wolono było tego czynić.
              Polska to nie libertyński, chory, zboczony i ateistyczny Zachód! Jeszcze długo
              nie a potem wcale:)

Nie jestem obiektywny w żadnej sprawie jak każdy człowiek - ponadto nie jestem
              wolny od emocji i własnych humorów czy widzimisie:))

Ja nie widzę problemu bo przyznaję się do tego - inni stroją się w szaty
              bezstronności czy obiektywności - co jest hipokryzją i zwykłym kłamstwem.

Skoro nie jestem obiektywny tylko subiektywny to jaki ma sens np. moje pisanie -
              taki sam jak sens innych w tym także twoje:)

Problem polega tylko na czymś innym - czy brak obiektywizmu dot. faktów czy też
              interpretacji faktów?! Staram się aby mój subiektywizm dot. tylko interpretacji
              faktów i wniosków. How:)
              • oscar62 Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 09.08.06, 15:55
                IZRAEL WALCZY O SWA EGZYSTENCJE MOWI ANGIELSKA GAZETA DAILY MAIL:
                www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/newscomment.html?in_article_id=399003&in_page_id=1787#StartComments
                TEZ W JEJ STRONIE NIE MA SPRZECZNYCH KOMENTARZY. CZY ZA TO BEDZIESZ TWIERDZIL
                IZ DAILY MAIL - A TO WCALE NIE PROIZRAELSKA GAZETA - ZE ARTYKUL NIE JEST
                OBIEKTYWNY? OCH BOZE, WSZYSTKO CO PISZA JAKIES GAZETY, W POLSCE CZY ZAGRANICA,
                CO NIE ZGADZA SIE Z TWOJA KONCEPCJA JEST JEDNOSTRONNE I NIE OBIEKTYWNE. KIEDYS
                DALES JAKIES ZNAKI, NIKLE ALE ZNAKI, ZE NIE WSZYSTKIE CZYNY IZRAELA SA GODNE
                NAGANY - "TEMU KRAJU NIE WOLNO PRZEGRAC WOJNY" - A TERAZ WYPROSTOWALES ZUPELNIE
                LINIE. DZIS WSZYSCY ZYDZI, CI U NAS I CI NA SWIECIE, TO, W TWOICH OCZACH, TA
                SAMA SWOLOCZ. GDYBYS PUBLIKOWAL SWOJE TEZY W "NASZYM DZIENNIKU" MIALBYS TAM
                OGROMNE POWODZENIE. JAK PEWNE EMOCJE BIERA DOSCZETNIE CZLOWIEKA W "NIEWOLE"...
                TO ZE NIE JESTES MASKOWANYM CZLOWIEKIEM CZY HIPOKRYTA - W TYM COS JEST. JA
                OSOBISCIE WOLE CZLOWIEKA "JAK MNIE WIDZISZ TAK MNIE PISZ". Z DRUGIEJ STRONY
                HISTORIA JEST PELNA LUDZI, KTORZY ROBILI OKROPNE RZECZY BEZ MASKI I
                HIPOKRYZJI.
        • sectral Re: Ok. 1064 zabitych w ciągu 28 dni izraelskiego 09.08.06, 00:04
          Artykuł Terlikowskiego w Rzeczpospolitej jest stronniczy i gołosłowny. Typowa
          neoconska propaganda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka