Dodaj do ulubionych

Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?

07.08.06, 20:24
Okazuje się że była nie tylko próba kradzieży polskiej ziemi (pod rozbiorami)
i stworzenia tu żydowskiego państwa tzw. Judeopolonii - sojusznika Cesarskich
Niemiec i gnębiciela polskich aspiracji niepodległościowych ale w mrokach
historii można znależć także próbe stworzenia żydowskiego państwa na Cyprze.

W 115 r. po Ch. w Cytrenie w Afryce Północnej wybuchło powstanie żydowskie.
Ofiarą pogromów dokonywanych przez Żydów padło 222 tysiące (używająć ich
terminologii) pogan. Następnie powstańcy uderzyli na Egipt i rozbili rzymski
legion. Mieszkańcy Aleksandrii, mszcząc się na Żydach, urządzili w mieście
krwawy pogrom Żydów. Wówczas żydowscy powstańcy wkroczyli do Aleksandrii i
całkowicie zniszczyli miasto mordując jego mieszkańców.

W 116 r. po Chr. powstanie żydowskie rozszerzyło się na wyspę Cypr, gdzie
Żydzi wymordowali większość mieszkańców ówczesnego Cypru tzn. 240 tysięcy
pogan (Greków) i całkowicie zniszczyli miasto Salaminę, stolicę Cypru.
Równocześnie wybuchło powstanie żydowskie w Mezopotamii i doszło do pogromu
nie-Zydów.
Obserwuj wątek
    • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?+ 07.08.06, 20:56
      Po twojej krotkiej historii Ukrainy,przerzuciles sie na krotka historie Zydow?
      A swoja droga Zydzi musieli sie ciezko napracowac by w tamtych czasach
      wymordowac 222 tysiace,a potem jeszcze 24x10^4 pogan.
      A sreszta swieta liczba u nich bylo 777 lub 666?
      A zreszta byli lepszymi powstancami niz AK-Rzymski Legion rozpieprzyli.
      P.S
      Czy zaopatzrzyles sie w szklane koraliki?
      Przydadza sie jak do Kijowa pojedziesz by mieszkancow namawiac,by sie
      Halyczanami nazywali.
      • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 21:03
        Czy negujesz podane przeze mnie fakty i liczby?

Wiesz co, powiem wprost by zapobiec twojej kompromitacji - posiłkowałem się
        wiedzą zawartą w jednej ze stron żydowskich:) hehehe

I co mądry inaczej "poprawiaczu"? Poszukaj sobie a może znajdziesz:))
        • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?+ 07.08.06, 21:39
          Pochwalilem ciebie tylko,jako szpeca od historii krotkich.
          Byla jeszcze taka Krotka Historia WKP(b).
          Nigdy nie zostala ukonczona.
          moze sie podejmiesz?
          • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 21:45
            A co masz do powiedzenia w temacie watku: "Judeocypr - wcześniejsza wersja
            Judeopolonii?"

Twoje wynurzenia (osobiste) mnie nie interesują - jak myślisz dlaczego Żydzi
            wymordowali mieszkańców Cypru? Co im zrobili grecckie: dzieci, kobiety, starzy
            i młodzi?

Wymordować w starożytności 240 tysięcy ludzi to tak jakby dziś wymordować
            jakieś 15 milionów ludzi.
            • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?+ 07.08.06, 22:14
              1.Chwale cie kjako szpeca od historii krotkiej.
              jeden tylko mankament-nie podajesz bibliografii.
              2.Zawsze mowilem,ze Zydzi-narod pracowity.
              3.Pozatym tylko oni,oprocz Germancow w lasku teutonskim,zdolali legtion rzymski
              rozwalic.
              • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 22:25
                1)Nie odpowiedziałeś - nie zauważyłeś? - nie szkodzi - powtórzę:

"A co masz do powiedzenia w temacie watku: "Judeocypr - wcześniejsza wersja
                Judeopolonii?"

Twoje wynurzenia (osobiste) mnie nie interesują - jak myślisz dlaczego Żydzi
                wymordowali mieszkańców Cypru? Co im zrobili grecckie: dzieci, kobiety, starzy
                i młodzi?

Wymordować w starożytności 240 tysięcy ludzi to tak jakby dziś wymordować
                jakieś 15 milionów ludzi."

2)Żródła - wystarczy tylko odrobina własnej pracy "1jaja" aby dotrzeć do
                żródeł - forum to nie praca naukowa, nie będę ci wszystkiego podawał na tacy -
                ponadto... bawi mnie jak negujesz fakty podawane na szacownej stronie...
                żydowskiej zajmującej się historią i kultura Zydów (to tyle z podpowiedzi).:)))
                • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 23:03
                  >>>>>>>>>>>>>>>>><stranger.pl napisał:
                  Żródła - wystarczy tylko odrobina własnej pracy "1jaja" aby dotrzeć do
                  > żródeł - forum to nie praca naukowa, nie będę ci wszystkiego podawał na
                  tacy>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bezjajowcu.
                  1.Jak sie z czegos zrzyna to sie podaje od kogo.
                  2.Grekow rzneli na mace.
                  3.Byli ludzmi pracowitymi.
                  Tyle macy naprodukowali!
                  4.Baw sie dalej.
                  Да здравствует дружба между народами!
                • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?+ 07.08.06, 23:06
                  Pridurku bezjajowy.
                  Co ja ci negowalem?
                  Pochwallilem za historii krotkie.
                  I zwrocilem uwage,ze nalezy podawac bibliografie.
                  • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 23:16
                    Do "1jaja"

A po co podawać bibliografię? To zabawne jak negowałeś coś co było podawane na
                    stronie zydowskiej:))) Gdybym podał bibliografię nie negowałbyś podanych faktów
                    mówiąc że to kłamstwa - a tak zbłaźniłeś się - to miłe:))
                • grzegorz1948 Re: Stranger 07.08.06, 23:48
                  Masz ostatnie ostrzezenie!1JAJA-jest nazwa wynaleziona prze zemnie i
                  opatentowana! A wiec uzywajac tej nazwy musisz wykupic licencja.Tego Szwedka
                  tak nazwalem nie ze zlosliwosci ale tylko dlatego ze sie jakam.
                  Z drugiej strony jestem tez za tym aby podawac linki bo wtedy poglebiasz
                  wiedze. Ile razy tak bylo ze liczylem ze podany link ma dwie strony a potem
                  link z linku i juz bylo 100stron(tak np bylo z "Fundusze Hitlera")
                  A tego szweckiego pastucha zostaw mnie.
                  • stranger.pl Re: Stranger 08.08.06, 00:03
                    OK.

1.Sorry za naruszenie patentu - obiecuję więcej nie naruszać twoich praw
                    autorskich i nie nazywać "1ja" określeniem "1jaja" - tym bardziej, że ja się
                    nie jąkam:))

2.Spełniam twoja prośbę i podaję link:

www.izrael.badacz.org/historia/rome.html
                    To bardzo ciekawa stona (adres główny)

www.izrael.badacz.org/
                    Choć w kilku miejscach pominęli kilka spraw - np. zdradę Żydów w wizygockiej
                    Hiszpanii i wymordowanie przez nich straże bram Toledo (stolica Wizygotów) i
                    wydania miasta swoim swmickim braciom czyli Arabom - tym samym załamanie obrony
                    Hiszpanii przed arabskim podbojem. A także bardzo powierzchownie opisali to co
                    się działo na Kresach w 1939 r.

Ponadto podane fakty (Cypr) są równiez możliwe do weryfikacji w każdej
                    obszerniejszej i rzeczowej (nie politycznie poprawnej) historii Rzymu a także
                    współczesnych przedrukach ówczesnych (rzymskich) historyków.
                    • grzegorz1948 Re: Stranger 08.08.06, 00:44
                      Znam te linki chociaz w calosci nie przegladnalem.Stranger oni teraz pisza
                      swoja historie taka jaka by chcieli miec.juz kilka razy naszej wazeliniarce
                      Danusi podtykalem z tego linku strony i z linku ambasady izraelskiej z Warszawy
                      i Berlina pod nos to w bezczelny sposob pisala ze moich linkow nie
                      otwiera8chociaz sie ich domagala)lub przechodzila bez odpowiedzi na inne posty.
                      Dlatego nie przejmuje sie tymi intelektualnymi wyciorami.A co do 1jaja udzielam
                      ci licencji tylko popatrz z kim masz do czynienia.
                      Juz raz tu na forum prosilem o pomoc w znalezieniu linkow do zagazowania 4000
                      dzieci zydowskich bo "USA" nie chcialo zaplacic okreslonego przez
                      Hitlera "okupu" a drugiego linku o MS Luis ktory wyplynal z Zydami z Hamburga i
                      nie zostal wpuszczony na wodyUSA.Sa to dwa tematy ktore sa prawie nie poruszane
                      (wstydliwe).Ja ostatnio mam wielkie problemy z czasem i dlatego trudno mi
                      siedziec przy kompie i szukac.
                      • stranger.pl Re: Stranger 08.08.06, 01:13
                        Hmm, wiesz ja też mam coraz mniej czasu:) - zdaję się, że to o co się pytasz
                        pisał swego czasu Hennecke Karrel w "Adolf Hitler - Bergrunder Israels" a także
                        Hannah Arendt w "Eichmann w Jerozolimie".

Kiedyś coś czytałem na temat tych statków (liczba mnoga!)- ale nie potrafię ci
                        powiedzieć tak na gorąco konkretne rzeczy - pamiętam że było kilka przypadków
                        powrotu z Zydami do Niemiec bo Anglia i USA odmówiły ich przyjęcia (statków) i
                        ci Żydzi zostali zamordowani.
                        • stranger.pl Re: Stranger 08.08.06, 01:18
                          Miało być: Hennecke Kardel
                        • grzegorz1948 Re: Stranger 12.08.06, 00:06
                          No to bede musial sam poszperac.Pare razy mi sie to pod reke nawinelo ale to
                          nie bylo na moim komputerze dlatego nie moglem tego odstawic do archiwum.
              • oscar62 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 22:42
                WITAJ STRANGER, PO CO CI JUDEOPOLONIE I JUDEOCYPR. TAKIE PRZESTARZALE TEMATY
                INTERESUJA DZISIAJ BYLYCH PROKOMUNISTOW, KTORZY PRZESLI TRASFORMACJE PO UPADKU
                PAKTU WARSZAWSKIEGO, W RODZAJU J. R. NOWAKA. MAM DLA CIEBIE WYZWANIE: "SPISKI
                ZYDOWSKIE". ZAWSZE DOBRE I ZAWSZE AKTUALNE...
                rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_060805/plus_minus_a_12.html
                • blazare Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 22:48
                  oscar62 napisał:

rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_060805/plus_minus_a_12.html
                  Juz kiedys taka taktyke stosowano z ogromna szkoda dla wszystkich Zydow.
                  Antysemici kazdy rodzaj sarksatycznej repliki biora za zla monete.

Nehemiasz
                  • oscar62 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 23:01
                    blazare napisał:

> oscar62 napisał:
                    >
                    > rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_060805/plus_minus_a_12.html
                    > Juz kiedys taka taktyke stosowano z ogromna szkoda dla wszystkich Zydow.
                    > Antysemici kazdy rodzaj sarksatycznej repliki biora za zla monete.
                    >
                    > Nehemiasz

JUZ ZACZYNASZ KLASC WSZYSTKICH ZYDOW W JEDNA CALOSC? GDYBY TAK BYLO MIALBYS
                    RACJE. W IZRAELU, NA PRZYKLAD, MIESZKA TERAZ 1/2 SWIATOWEGO ZYDOWSTWA
                    • ben_shaprut Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 23:14
                      oscar62 napisał:

> blazare napisał:
                      >
                      > > oscar62 napisał:
                      > >
                      > > rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_060805/plus_minus_a_12.html
                      > > Juz kiedys taka taktyke stosowano z ogromna szkoda dla wszystkich Zydow.
                      > > Antysemici kazdy rodzaj sarksatycznej repliki biora za zla monete.
                      > >
                      > > Nehemiasz
                      >
                      > JUZ ZACZYNASZ KLASC WSZYSTKICH ZYDOW W JEDNA CALOSC? GDYBY TAK BYLO MIALBYS
                      > RACJE. W IZRAELU, NA PRZYKLAD, MIESZKA TERAZ 1/2 SWIATOWEGO ZYDOWSTWA

Głos rozsądku, Panie Oskarze, ale rozmówca nieodpowiedni. Ciekawe jest
                      natomiast podniesione przez Pana zagadnienie relacji pomiedzy rozkładem
                      statystycznym a subiektywnym poczuciem racji. Innymi słowy: czy Polak w Polsce,
                      Chińczyk w Chinach oraz Izraelczyk w Izraelu mają więcej racji niż Polak w USA,
                      Chińczyk w Malezji, czy Żyd we Francji?
                      • oscar62 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 08.08.06, 00:37
                        ben_shaprut napisał:

> oscar62 napisał:
                        >
                        > > blazare napisał:
                        > >
                        > > > oscar62 napisał:
                        > > >
                        > > > rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_060805/plus_minus_a_12.html
                        > > > Juz kiedys taka taktyke stosowano z ogromna szkoda dla wszystkich Z
                        > ydow.
                        > > > Antysemici kazdy rodzaj sarksatycznej repliki biora za zla monete.
                        > > >
                        > > > Nehemiasz
                        > >
                        > > JUZ ZACZYNASZ KLASC WSZYSTKICH ZYDOW W JEDNA CALOSC? GDYBY TAK BYLO MIALB
                        > YS
                        > > RACJE. W IZRAELU, NA PRZYKLAD, MIESZKA TERAZ 1/2 SWIATOWEGO ZYDOWSTWA
                        >
                        >
                        > Głos rozsądku, Panie Oskarze, ale rozmówca nieodpowiedni. Ciekawe jest
                        > natomiast podniesione przez Pana zagadnienie relacji pomiedzy rozkładem
                        > statystycznym a subiektywnym poczuciem racji. Innymi słowy: czy Polak w
                        Polsce,
                        >
                        > Chińczyk w Chinach oraz Izraelczyk w Izraelu mają więcej racji niż Polak w
                        USA,
                        >
                        > Chińczyk w Malezji, czy Żyd we Francji?

BEN, RACJA TO TERMIN WZGLEDNY. TEZ AKCENTY SUBIEKTYWNEJ RACJI SA ROZNE. JEST
                        ROZNICA MIEDZY RACJA CZLOWIEKA, KTORY ZYJE NA OBCZYZNIE I TYM CO ZYJE W SWYM
                        KRAJU. STRANGER MA RACJE (CZASAMI MA) GDY TWIERDZI, ZE "PUNKT WIDZENIA ZALEZY
                        OD PUNKTU SIEDZENIA".
                        • ben_shaprut Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 08.08.06, 00:45
                          Może trudne do uniwersalnego widzenia świata stanowisko, ale jakże
                          realne: "punkt widzenia zmienia się wraz z punktem posiedzenia."
                          Cieszę się, że czasami na FŚ rozmawia się o faktach, a nie jedynie o fobiach.
                          Łącząc wyrazy szacunku (i z zazdrością, że znał Pan starą Polskę)
                          ben_shaprut
                • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 22:59
                  Mnie zawsze interesowała i interesuje historia - choć to tylko wykszałcenie i
                  hobby.

Ponadto moi "ukochani" Rzymiani mawiali: "Historia jest nauczycielką życia" a
                  wspólcześni dodają "Historia jest najlepszym nauczycielem, ale ma najgorszych
                  uczniów" i nie nauczyła niczego żadnego polityka!

Spiski zawsze były - spiski polskie, rosyjskie i żydowskie - gdyby nie było
                  spiskó nigdy by nie pojawiłaby się niejedna rewolucja, nie byłoby nie jednego
                  zamachu i nie było nie jednej zeźi czy pogromu! Spiski to realność... Ba, to
                  codzienność skryta za kurtyną i milczeniem - pomyśl dlaczego w ubiegłym roku
                  Wlk. Brytania ponownie przedłuzyła na 50 lat tajność dokomentów (w jej
                  posiadaniu) a dot. okoliczności śmierci gen. Wł. Sikorskiego? To przykład
                  spisku - spiski maja różne oblicza: zamachy, rzeżeie, rewolucje i metresy do
                  łóźka polityków czy króli -= tak jak np. to co upchano Kazimierzowi Wielkiemu
                  by rzyczliwie spoglądał na Żydów:P Hehehe

PS
                  Dla mnie nie ważne czy ktoś był w PZPR - ważne jakim był człowiekiem (i co
                  robił w PZPR) i jakim jest teraz człowiekiem. Jeśli ktoś czynił coś złego i
                  dziś powie: byłem złem, żałuję - proszę wybaczcie mi... ja mu mogę wybaczyć.
                  Moę ale nie muszę - jest wiele warunków i dobra wola.

W czasach PRL wydawano różne ksiązki - ktoś z mojej rodziny uzgodnił (bo taka
                  była procedura) z Cenzurą co ma byc w jednym z rodziałów - gdy wydrukowano
                  książkę było coś innego, Cenzura zmieniłą - ta osoba dostała (autor) zawał
                  serca jak zobaczyła "własną" ksiązkę - jak wyjaśnić dziś że on tego nie napisał?
                  • oscar62 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 08.08.06, 00:08
                    OCH TAK, SPISKI ISTNIALY ZAWSZE I WSZEDZIE, ALE JAK SIE ZACZELY TAK SIE
                    KONCZYLY. "ZYDOWSKIE SPISKI" MAJA, O DZIWO, WIECZNY ZYWOT. CZY TY UWAZASZ, ZE
                    TO PRZYPADKOWE?

JA TEZ MYSLE, ZE KOMFORMISTA PEWNEGO SYSTEMU NIE MUSI NOSIC NA SOBIE KLON NA
                    CALE ZYCIE GDY W GRUNCIE ZOSTAL PORZADNYM CZLOWIEKIEM. NIE WIEM CZY CZYTALES W
                    SWOIM CZASIE CO POWIEDZIALEM O SZYMBORSKIEJ. TA POLSKA NOBLISTKA NAPISALA ZA
                    CZASOW PRL WIERSZ POCHLEBIAJACY "SWIATLU NARODOW". PARE FORUMOWICZOW ZROBILO Z
                    TEGO "CYMES". NATOMIAST JA JA BRONILEM, WYCHODZAC Z ZALOZENIA ,ZE KAZDY CZY
                    PRAWIE KAZDY, CZLOWIEK GRZESZYL CZYMS W PEWNYCH OKOLICZNOSCIACH, I DOSTALEM ZA
                    TO "DOBRA PORCJE". TEN WSPOMNIANY PRZEZ ZEMNIE EX NIE POWIEDZIAL SLOWA O TYM,ZE
                    CZEGOS ZALUJE I GDY OKOLICZNOSCI SIE ZMIENILY, ZNALAZL SOBIE NISZE, KTORA NIGDY
                    NIE ZAWODZI: BYC NIEZMECZONYM APOSTOLEM ANTYZYDOWSTWA I TO ON, MIEDZY INNYMI,
                    WSKRZESIL JUDEOPOLONIE, ZYDOKOMUNE(!) I INNE ZYDO... JEGO ANTYSEMICKA BAZA - W
                    CZASIE PRL NIE PISNAL O ZYDACH - TO POLONICA, RM I NASZ DZIENNIK. ON UMI PISAC
                    I MA DOBRY ZBYT DLA SWYCH KSIAZEK. DZIS JEST PRAWDZIWYM GURU W TEJ DOBREJ NISZY
                    I MA TEZ, JAK KAZDY GURU, SWOICH ZWOLENNIKOW. W NOWEJ POLSCE NIE MA CENZURY I
                    WSZYSTKO IDZIE U NIEGO GLADKO JAK ZAOSTRZONA BRZYTWA. A WIEC METAFORMOZA Z
                    DOBRYM PROFITEM...
                    NO TYLE NA DOBRANOC (NA NASZYM CZASIE WSKAZOKI WSKAZUJA PIERWSZA PO POLNOCY).
                  • dana33 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 05.11.06, 12:50
                    hahahaha..... ales mnie rozsmieszyl...... widze ta milionowa kolejke polakow
                    nalezacych kiedys do pzpr, czekajaca na mozliwe, mind you, mozliwe przeprosiny
                    strangera.......
                    stranger who????
                    ale ubaw...... wy to chlopaki fizniete jestescie ojf de gance kopp.....
                    • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 05.11.06, 13:08
                      Tak cię śmieszą słowa: "Jeśli ktoś czynił coś złego i dziś powie: byłem złem,
                      żałuję - proszę wybaczcie mi... ja mu mogę wybaczyć.
                      Mogę ale nie muszę - jest wiele warunków i dobra wola."

Co w tym śmiesznego? Ty nigdy nikomu niczego nie wybaczasz? Albo wybaczasz
                      niezależnie co ktoś czynił i czy stał się dobrym czy też dalej zło czyni?
                      • dana33 Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 05.11.06, 13:22
                        smieszy mnie stranger twoje zadufanie w siebie samego...... ty przebaczysz albo
                        nie...... sliiiiiiicznie...... tylko farsztejst, stranger, oni ani nie przyjda
                        cie poprosic, ani nie wiedza kto ty i maja gdzies twoje przebaczenie. natomiast
                        ty z tym "moge ale nie musze"..... nu, wiesz..... jak mowi moja przyjaciolka,
                        glupich nie sieja, sami sie rodza....
                        ubaw po pachy....
                        • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 05.11.06, 13:32
                          Chrześcijaństwo operuję pojęciem wybaczenia i miłosierdzia - sprawca zła może
                          zwracać się o wybaczenia za uczynione zło - licząc na to otrzymanie tego o co
                          prosi.
                          Wybaczyć można ale to nie jest obligatoryjność - to dobra wola - jeśli sprawca
                          zła... żałuje wyrządzonego przez siebie zła, wyzna zło, spełni pokutę etc.

Rozumiem że tobie Żydówce (ateista) taka filozofia jest Obca - nie dziwię się:P
    • explicit Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 07.08.06, 23:56
      Wlacznie ze spaleniem aleksandryjskiej biblioteki , co dzis jest uwazane za
      najwieksze barbarzynstwo w historii cywilizowanego Swiata ,...

uklony

==============================================================================

W 115 r. po Ch. w Cytrenie w Afryce Północnej wybuchło powstanie żydowskie.
      Ofiarą pogromów dokonywanych przez Żydów padło 222 tysiące (używająć ich
      terminologii) pogan. Następnie powstańcy uderzyli na Egipt i rozbili rzymski
      legion. Mieszkańcy Aleksandrii, mszcząc się na Żydach, urządzili w mieście
      krwawy pogrom Żydów. Wówczas żydowscy powstańcy wkroczyli do Aleksandrii i
      całkowicie zniszczyli miasto mordując jego mieszkańców.
      • 1ja Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii?+ 08.08.06, 00:11
        Wtedy,jak Zydzi te biblioteke palili,to swiat jeszcze nie byl cywilizowany.
        Przecie Polacy wtedy jeszcze nie byli ochszczeni.
      • stranger.pl Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 08.08.06, 00:15
        Zgadza się - właśnie wtedy zniszczono biblotekę w Aleksandrii - za czasów
        podbojów arabskich była juz tylko mizernym zbiorem.
    • ben_shaprut Re: Judeocypr - wcześniejsza wersja Judeopolonii? 08.08.06, 00:10
      Wyznawcy judaizmu napływali na Półwysep Arabski jeszcze w czasach rzymskich, a
      ich migracje nasiliły się po krwawo tłumionych powstaniach Żydów w 70, 117 i
      135 r. Co ciekawe, na Półwyspie Arabskim doszło do spektakularnego zjawiska
      misyjnego, jakim było masowe nawracanie się tamtejszych Arabów na judaizm.
      Chrześcijanie na Półwyspie Arabskim, podobnie jak w perskiej Mezopotamii,
      zaliczali się głównie do odłamów prześladowanych przez Kościół ortodoksyjny w
      Bizancjum. W imperium Sasanidów przeważali nestorianie, podczas gdy Półwysep
      Arabski gościł monofizytów - zwolenników dogmatu o jednej naturze Chrystusa -
      najczęściej obrządku jakobickiego. Pustynia chroniła przedstawicieli obu tych
      wielkich religii monoteistycznych przed prześladowaniami. Można jeszcze
      wspomnieć o kultach animistycznych czy totemicznych, ale ich wpływ na islam,
      przynajmniej w sferze zasadniczych jego podstaw, był ograniczony.
      Najistotniejszym elementem pogańskim w tej religii pozostaje Czarny Kamień -
      fetysz pochodzenia meteorytowego, spoczywający w świątyni Al-Kaaba w Mekce -
      oraz zapładniające wyobraźnię ludzi pustyni mnogie duchy i demony, których
      islam, mimo najszczerszych chęci Mahometa, nie zdołał wykorzenić.
      Chrześcijaństwo oraz judaizm walczyły na terenach obecnego Jemenu nie tylko
      o rząd dusz, ale również ciał. Dochodziło do krwawych starć, a sytuację
      komplikował fakt, że kraj ten był przejściowo okupowany przez chrześcijańskich
      Abisyńczyków, aż do powstania drugiego państwa Himjarytów, czyli do ok. 378 r.
      Na początku VI w. król Zu Nuwas - nie wiadomo, czy bardziej powodowany
      zapałem religijnym (był wyznawcą judaizmu) czy też przez pamięć o zagrożeniu
      etiopskim - wydał rodzimym chrześcijanom bezpardonową wojnę, której punktem
      kulminacyjnym stała się rzeź w 523 r. w Nadżranie, rejonie leżącym na
      pograniczu Jemenu i wnętrza Półwyspu Arabskiego. Masakra ta odbiła się szerokim
      echem w ówczesnym świecie
    • stranger.pl Re: ?+ 08.08.06, 00:34
      W II w. po Ch. Słowianie jeszcze nie podzieli się na Wsch. Zach. i Połud.

Ówczesny świat był cywilizowany bo istniał Rzym (cywilizacja) i Grecja (strasza
      cywilizacja) choć dookoła barbarzyńcy - łącznie z Żydami.

Niektórzy historycy (jak np. Gibbon w "Upadku Imperium Rzymskiego") przypiują
      upadek cywilizacji (Rzymu) korupcyjnym wpływom Żydów.
      M.in. żona Nerona czyli Popea, była nawróconą Żydówką - ciekawe kto namwił
      Nerona aby oskarżyć chrześćijan o spalenie Rzymu? Z filmu "Quo vadis" (wersja
      ameryk. i pol.) wynika że... Popea. Hmm?
      • gluptasinski :)) 08.08.06, 00:40
        To są jacyś maniacy,ci Żydkowie.
        Abraham i Mojżesz wybili co bardziej sceptycznych.
        Pozostali fanatycy i ich potomkowie.
      • 1ja Re: ?+ 08.08.06, 00:54
        To cywilizacja byla juz przed chrztem Polski?
        A Slowianie dzelili sie przez paczkowanie?
        • grzegorz1948 Re: 1jaja -przepraszam ja sie jakam! 08.08.06, 01:05
          To cywilizacja byla juz przed chrztem Polski?
          > A Slowianie dzelili sie przez paczkowanie?
          Masz racje ale tylko ci co byli naswietleni izotopami. a co z tymi baranami i
          krowami?
    • dosc_tego Stranger.pl czy ty masz obsesje antysemickie?????? 08.08.06, 01:12
      Takich glupot to juz dawno nie czytalem......czyzby to znowu Twoja wybitna
      wiedza historyczna........
      • stranger.pl Re: Stranger.pl czy ty masz obsesje antysemickie? 08.08.06, 01:16
        dosc_tego napisał:

"Takich glupot to juz dawno nie czytalem......czyzby to znowu Twoja wybitna
        wiedza historyczna..."

To napisz swój komentarz do źródła czyli żydowskiej strony - poświęconej
        historii i kulturze Żydów:P A może oni według ciebie też kłamią?

www.izrael.badacz.org/historia/rome.html
        • dosc_tego A to przepraszam....moja wina.......... 08.08.06, 01:19
          Przyznaje Ci racje......punkt dla Ciebie...
          • dana33 Re: A to przepraszam....moja wina.......... 05.11.06, 12:56
            nie, nie masz racji, dosc tego.... ta strona podaje historie netto. bez
            idiotycznych komentarzykow strangera.
            w historii netto jest dosyc o wojnach slowian, napadach plemion polskich,
            podburzaniu, podjudzaniu, mordowaniu i podbijaniu przez te plemiona.
            nu, ale rozumiesz, po co pisac o wlasnej historii? lepiej o zydowskiej i
            rozwinac dyskusje, jak to jeszcze z tgamtych czasow pozostala nam chec do
            podbijania, mordowania i stworzenia swiata na nasza modle.
            nu, na glupote nie ma lekarstwa jeszcze. wiec kroluje ona na fs u prawdziwych
            polaczkow.
            • stranger.pl Re: A to przepraszam....moja wina.......... 05.11.06, 13:14
              Jasne - no to podaję historia netto - bez komentarzy - na Cyprze w 116 r. po
              Ch. Żydzi (powstańcy) wymordowali wszystkich jej mieszkańców nie będących
              Żydami (dzieci, kobiety, starców etc) - prawie ćwierć miliona ludzi.
              Koniec kropka - bez komentarza! Historia netto o którą prosisz!
              • dana33 Re: A to przepraszam....moja wina.......... 05.11.06, 13:23
                slicznie.
                tak zacznij nastepny twoj watek o jakims innym dziale historii zydow. historia
                netto, bez komentarza.
                • stranger.pl Re: A to przepraszam....moja wina.......... 05.11.06, 13:35
                  Dzięki:) - wiedziałem że ci się to spodoba.
                  Może spełnię twoja prośbę?
    • bitumin2 Cypr 08.08.06, 01:55
      Właśnie jestem po lekturze e-booka:

izrael_szahak_zydowskie_dzieje_i.republika.pl/
      z której można się m.in. dowiedzieć, że Izrael w "granicach biblijnych" obejmuje
      częsć obecnego Egiptu po Kair, cała Syrię, cały Liban, część obecnej Turcji,
      zachodni Irak po Eufrat, duża częśc Arabii Saudyjskiej oraz .... Cypr (!).

Tak więc ta rzeź na Cyprze może była próbą odbicia gojom "żydowskich" ziem?

Z tego co pamietam, to - poza Madagaskarem i innymi rejonami - były plany
      osadzenia Zydów nie w Palestynie, ale na Cyprze
      [więc przynajmniej jakieś naciągany powrót do ziemi obiecanej byłby, nie to co
      np. niekoszerny :)Madagaskar].
      Może stąd wynika - wciąż żywy - antysemityzm mieszkańców Cypru [tak częsci
      greckiej, jak i tureckiej]. O ile dobrze pamiętam w pewnym okresie historycznym
      Żydzi mieli całkowity zakaz wstepu na wyspę.
      • stranger.pl Re: Cypr 08.08.06, 02:07
        Zgadza się - ze względu na ogrom zbrodni popełnionej przez Zydów na Cyprze w r.
        116 po Ch. (wymordowamnie większości mieszkańców Cypru - oczywiście nie-Żydów
        czyli tu konkretnie Greków) - Rzymianie po odbiciu Cypru wydali prawo: pod karą
        śmierci wzbraniające Żydom lądowanie na Cyprze nawet w razie rozbicia okrętu.
    • merit.ptah Grecja i NATO juz szykuja sie do wojny z israelem? 12.08.06, 00:07
    • explicit Up !!! n/t ,... 05.11.06, 12:28
      • stranger.pl Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 12:37
        Ciekawe dlaczego o Judeocyprze i Judeopolonii nic nie piszą w polskich
        podręcznikach do historii dla szkół (czasami można coś znaleźć w
        niskonakładowych publikacjach lub w specjalistycznych pismach dla historyków) -
        powiadają niektórzy: nie ma spisków - dziwne, bo ta zmowa milczenia na w/w
        tematy to... namacalny przykład istnienia spisków:)
        • dana33 Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 13:25
          prawda, ze ciekawe?
          nu, jak myslisz, badaczu historii, dlaczego nie pisza?
          • czeslaw_s_bartnik fajny link :)))) 05.11.06, 13:36
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51538458
            • stranger.pl Re: fajny link :)))) 05.11.06, 13:42
              Jasne że fajny:) – szczególnie, że ty w nim podałeś się za księdza profesora:P
              A mi zjadło polowe cytowanego tekstu z wskazaniem że cytuję "Nasz dziennik"

No ale dzięki przytomności takiego oszusta jak ty (ks. prof. Bartnik - hehehe)
              czyli znających na pamięć "polonikę" (a znasz inne jej artykuły - bardzo
              ciekawe, czytam właśnie dziś) nadrobiłeś to i wiadomo że cytowałem Ks. prof.
              Barnika - czyli według ciebie cytowałem... ciebie.
          • stranger.pl Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 13:37
            Pewnie na tej samej zasadzie jak nie pisano w podręcznikach do historii w PRL o
            pakcie Ribbentrop-Mołotow (1939 r.) lub o mordowaniu Polaków w Katyniu przez
            Sowietów!

Czyli w myśl zasady: o czym się nie pisze to nie istnieje!:(
        • z_daleka Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 13:39
          ciekawe dlaczego nie pisza o Judeomarsie...choc jest stwierdzone niezbicie ze byly zakusy zydowskie
          na te bogobojna planete...Masoni wszystko ukryli, pogmatwali, poprzekrecali... przecietny szmaciarz
          zupelnie nie moze sobie z tym poradzic.
          • czeslaw_s_bartnik Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 13:48
            dla tego szmaciarza strangera prawo do powstań o wolność mają tylko Polacy,
            reszta to żydowskie spiski...
            • stranger.pl Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 13:51
              A dla takiego oszusta jak ty, podającego się na forum "GazWyb" za Księdza
              profesora Cz. Bartniaka i używającego na forum "GazWyb" słowa "szmaciarz" pod
              adresem innych osób to tylko nic innego jak żydowska dialektyka!
              • czeslaw_s_bartnik Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 14:38
                ja jestem Bartnik szmaciarzu jeden.
                :(((

stranger.pl napisał:
                >za Księdza > profesora Cz. Bartniaka
                • stranger.pl Re: Up !!! n/t ,... 05.11.06, 14:59
                  czeslaw_s_bartnik napisał:
                  > ja jestem Bartnik szmaciarzu jeden.
                  > :(((

Hmm, to jesteś bardzo skromny - twój kolega z sali obok (po prawej) pewnie
                  twierdzi, że jest Napoleonem, a po lewej (twój innych kolega) twierdzi, że jest
                  Mozartem:(((

Nie przejmuj się - medycyna czyni "cuda" - może coś ci pomogą?:)
                  Pomodlę się o zdrowie dla ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka