Dodaj do ulubionych

jestesmy za grubi

30.08.06, 01:09
to chyba przejdzie,bo to nie ma zydow,ani michalkiewicza w sobie,ani jest
linkiem z GW. swietnie kropka pracujesz ostanio,moze poczytasz dlaczego ludzie
tyja i zwolnisz tempo ciecia wpisow niektorych nickow.
www.cnn.com/2006/HEALTH/08/29/obesity.state.ap/index.html
Obserwuj wątek
    • fs_suck Re: jestesmy za grubi 30.08.06, 04:00
      wcale nie dziwota,z w biednej Mississippi tylu grubasow.Zywnosc,szczegolnie ta
      spreparowana jest bardzo tania, zestresowany narod caly dzien siedzacy w
      domu,kreci sie przy korycie zjadajac funty chipsow ,pop-corn i zalewa to
      wszystko galonami coca-coli, fuj az obrzydzenie bierze jak sie patrzy co
      ludzie wkladaja do koszykow w sklepie spozywczym, jest to prawdziwa tragedia,
      narod sie samouniecestwia, moda na junk food trafia pomalu i do Polski.
      • xmirex Re: jestesmy za grubi 30.08.06, 10:43
        >moda na junk food trafia pomalu i do Polski
        nie ma czegos takiego jak "moda na junk food"... cos zauwazasz ale nie bardzo
        lapiesz skad sie to bierze, oprucz polski to samo sie dzieje w chinach,
        australii, niemczech czy japonii, iii
        • coprawda organic 30.08.06, 20:48
          xmirex napisał:

tanie bzdury
          dów
          > >moda na junk food trafia pomalu i do Polski
          > nie ma czegos takiego jak "moda na junk food"... cos zauwazasz ale nie bardzo
          > lapiesz skad sie to bierze, oprucz polski to samo sie dzieje w chinach,
          > australii, niemczech czy japonii, iii

moda jest na ofrganic food. Ma taki znaczek zielon czrny z npisem USDA organic.
          Generalnie to bez chemi tj hormonów, pestycydów i innych cydów a nawet nawozów
          mineralnych. Kontrolowane wg zestatandartyzowznych sposobów wtrakcie wzrostu i
          przed sprzedażą.

czy dużo więcej kosztuje ? nie jakieś 30% np moj ulubiony soczek z granatów 5.9
          z zwykły 4.6. w "tradeers joe". Jak się trochę pomyśli to można zamiast piersi
          kupić całego kurczaka i nie $20/kg(przeliczm bo w funt) a $6 będzie. W sumie za
          2 stówki można na tydzień przeżyć a o ile jest się zdrowszym!

Jedzenie organiczne to powoduje że nawet eleganckie dania są niezjadliwe. W
          sumie to w mieście jem tylko seafood i to jak menu podaje że dziki (sporo jest
          tego robactwa z chodowli). Znależliśmy jedną restaurację organiczną ale to
          jacyś tybeciarze i wegeciarze i niestety nie podeszły nam ich zielone soki
          (zupa) , chociaż drugie danie = suszony liść był całkiem smaczny :).

Zdrowa żywność to nie tylko efekt psychologiczny. Chociaż jak mnie farmer
          zapewnia że brzoskwinie pryskał dawno temu to już od razu ochota przechodzi na
          takie soczyste owoce. Mamy psy co tylko na organic są zdrowe inne żarcie od
          razu uczulenie.

A fast food be. Juz na sam widok 300 funtowych tuczników robi sie niedobrze. Te
          zwierzaki pasione przemysłowo mają takie menu żeby ciągle żarły. Potem te
          horony przechodzą do mięsa i ci co jejedzą są w tyej samej chodowli = ciągle
          żrą. Osiągają modelowe tusze tylko my oszołomy nie potrafimy tego docenić.

jedz powoli
          smacznego
          • coprawda Re: organic 31.08.06, 19:57
            żeby uprawiać organic food ziemia 5 lat musi się odleżeć to tylko poazwala
            sobie wyobrazić jak ilość toksyn jest w normalnym USDA aprooved jedeniu.

Skoro ziemia ma taką ikty lość toksyn to co dopiero produkty które kontaktują
            się bezpośrednio z opryskami ?
            • i-love-2-bike Re: organic 31.08.06, 20:01
              coprawda napisał:

> żeby uprawiać organic food ziemia 5 lat musi się odleżeć to tylko poazwala
              > sobie wyobrazić jak ilość toksyn jest w normalnym USDA aprooved jedeniu.
              >
              > Skoro ziemia ma taką ikty lość toksyn to co dopiero produkty które kontaktują
              > się bezpośrednio z opryskami ?

nie przesadzaj,nie wszystko jest toksyczne,a z tymi organic food to tez trzeba
              ostroznie,bo wielu tych farmerow nie patrzy co wali pod roslinki,a w koncu
              organiczne nawozy moga byc rownie szkodliwe i toksycznie jak nieorganiczne.
              ziemia ma wiele substancji chemicznych,bo prawie kazdy cos w nia wklada w
              postaci nawozow,srodkow ochrony roslin,anty szkodnikowych etc,potem wiadomo
              deszcz to zmywa i leci to wglab i tam sie powoli rozklada.
      • i-love-2-bike Re: jestesmy za grubi 30.08.06, 16:09
        fs_suck napisał:

> wcale nie dziwota,z w biednej Mississippi tylu grubasow.Zywnosc,szczegolnie ta
        > spreparowana jest bardzo tania, zestresowany narod caly dzien siedzacy w
        > domu,kreci sie przy korycie zjadajac funty chipsow ,pop-corn i zalewa to
        > wszystko galonami coca-coli, fuj az obrzydzenie bierze jak sie patrzy co
        > ludzie wkladaja do koszykow w sklepie spozywczym, jest to prawdziwa tragedia,
        > narod sie samouniecestwia, moda na junk food trafia pomalu i do Polski.

grubasow pelno wszedzie,nie tylko w MN,a gotowa zywnosc i junk food wcale nie sa
        takie tanie,tyle,ze latwo dostepne,co w w ilu wypadkach tym pseudo zajetym
        amerykanom sie podoba,no bo wiadomo lepiej siedziec plackiem przed TV jedzac
        chipsy i popijajac soda,niz samemu cos ugotowac,bo stracisz jaka soap opera po
        drodze:)) czasem jak widze tych biednych grubasow co oni kupuja,to sobie mysle
        "dzieki Boze,ze dales mi wiecej rozumu":)
        ale z drugiej strony w gymach coraz wiecej widac tych biedakow,ktorzy sa juz
        zmuszeni do zrobienia czegokolwiek,bo dalej nie moga juz zyc,i to nalezy podziwiac.
        pozdr
    • bam_buko Re: jestesmy za grubi 30.08.06, 10:55
      emancypacja kobiet klania sie....chodz nie tylko
      • i-love-2-bike Re: jestesmy za grubi 30.08.06, 16:10
        bam_buko napisał:

> emancypacja kobiet klania sie....chodz nie tylko

ty nie wyjezdzaj mi tu z kobitkami,w aussilandzie jak pamietam rzeczywiscie
        kobitki byly grubawe:))
    • grzegorz1948 Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 00:36
      Zboza z USA(ktory obdziela caly Swiat) nie mozna zasiac bo nic nie wyrosnie, na
      zasiew musi sie ziarno specjalnie zamowic. DLACZEGO? Zyto to rarytas i te
      wszystkie chleby ciemne to normalne farbowanesprzed 2-3 lat "STERN"- a i wlasne
      doswiadczenie w piekarni.Mleko bezposrednio od rolnika(mowie o Zachodzie) nie
      skwasnieje. DLACZEGO?-brak bakterii czy tez antybiotyka.
      Juz paru profesorom medecyny zadalem pytanie"Co my wlasciwie zremy?" bo
      jedzeniem nazwac tego juz nie mozna!A ta przenica i soja tez Rachelciu przybyla
      do Europy prosto z USA po wojnie a teraz Te piekne USA chce nas zalac
      tzw "winem" niech ich pieron strzeli z takimi produktami.
      • i-love-2-bike Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 01:31
        Grzesiu nie win USA za caloksztalt,u nas sa ludzie i szczupli i wysportowani
        ,ktorzy jedza co jedza i nie maja problemow,ale jak widzisz te grubasy i co oni
        wchrzaniaja i w jakich ilosciach,to osobiscie mnie to nie dziwi,ze tak a nie
        inaczej wygladaja. wystarczy godzina dziennie na sport i juz jestes na
        prostej,polecam zamiast obwiniania innych za swoje grzechy:)
        • grzegorz1948 Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 01:57
          Rachelciu juz raz ustawilem jednego profesora internisty ktory chcial mi
          wmawiac ze wszystkiemu winny pacjent.jak mu przedstawilem na koncu ze mam w
          bliskiej rodzinie tez internisty to mi powiedzial ze to jest inna rozmowa,wtedy
          odpowiedzialem mu"A jak ktos nie ma lekarza w rodzinie to moze go pan w konia
          robic".
          • i-love-2-bike Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 02:24
            grzegorz1948 napisał:

> Rachelciu juz raz ustawilem jednego profesora internisty ktory chcial mi
            > wmawiac ze wszystkiemu winny pacjent.jak mu przedstawilem na koncu ze mam w
            > bliskiej rodzinie tez internisty to mi powiedzial ze to jest inna rozmowa,wtedy
            >
            > odpowiedzialem mu"A jak ktos nie ma lekarza w rodzinie to moze go pan w konia
            > robic".

moj drogi,nikt tobie nie pomoze,chyba ,ze sam dorosnies do takiej idei:najlepsza
            na zdrowie i wage jest dieta ZP,czyli zryj polowe,a reszta pojdzie jak z platka.
            nie widzialam w swoim zyciu grybasow,ktorzy nic nie jedli a tyli:)
            • wiesiekusa Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 18:15
              Kto gruby to gruby.
              Moja dieta to 3500 kalori
              0,5kg nadwagi
              • i-love-2-bike Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 18:17
                wiesiekusa napisał:

> Kto gruby to gruby.
                > Moja dieta to 3500 kalori
                > 0,5kg nadwagi

nie mowimy tu o poszczegolnych wiesiach tylko o tendencji w USA,zwroc uwage o
                czym jest wpis i zajmij stanowisko. mnie rowniez nie dotyczy ten artykul,ale
                swiatowa tendencja nadwagi wzrasta,dlaczego?
                • coprawda Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 20:02
                  u mnie to nie ŻP tylko NŻD nie żryj dużo.

Polowa tego co szamią w smorgasbord US-tuczniki. Toż oni zawracają to
                  kilkanaście razy z kopiastymi teleżami!
          • grzegorz1948 Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 19:28
            Rachelciu jak jestem pod opieka medyczna(szpital ,sanatorium) to zaraz jest
            alarm dlaczego tak malo jem.Sa pewne lekarstwa ktore powoduja tycie i tyle.
            • i-love-2-bike Re: Rachelci do przemyslenia. 31.08.06, 19:39
              grzegorz1948 napisał:

> Rachelciu jak jestem pod opieka medyczna(szpital ,sanatorium) to zaraz jest
              > alarm dlaczego tak malo jem.Sa pewne lekarstwa ktore powoduja tycie i tyle.

oczywiscei,ale to sa tzw wyjatki od reguly,a nie regula. gro ludzi prowadzi zly
              tryb zycia,gdyz sie wogole nie ruszaja i zle jedza do tego,a wiec sami sobie
              szkodza obwiniajac za to innych. w koncu w kazdym panstwie masz wybor zywnosci i
              do ciebie to nalezy czy skorzystasz z tego czy nie.nie mowimy tu o
              chorobach,ktore powoduja tycie,bo tych jest pelno,ale o tym,ze przecietny
              czlowiek zle sie odzywia i tyle:)
              • grzegorz1948 Re: Rachelciu znow niewypal 01.09.06, 00:40
                Wezmy przyklad margaryny z oleju slonecznikowego-zdrowe nie?!.Jakbys sloneczko
                widziala co pokazywali w TV z czego to robia to bys tego do geby nie wlozyla.
                Te pyszne soki ktore tak pijesz dla zdrowia sa z reguly produktem firmy BASF co
                chcesz dalej wiedziec to przestaniesz jesc i umrzesz z glodu.Czy ludzie jeszcze
                wiedza jak smakuje NORMALNY chleb,jak smakuje normalna kielbasa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka