Gość: warszawianin IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 20.03.03, 21:27 Taki będzie koniec bandyckich tyranów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Wojna IP: *.nsm.pl 20.03.03, 21:30 Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o WIELKĄ kasę i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna altruistyczne intencje IP: *.sjc.ca.bbnow.net 20.03.03, 23:31 zgadzam sie z toba, w polityce niestety nie ma altruistycznych intencji. "Iracka wolnosc " brzmi zachwycajaco ale to tylko mala "przykrywka" dla innych "wazniejszych" interesow. Amerykanska gospodarka jest w wielkim dolku, co rusz to kolejne firmy oglaszaja bankructwa lub ograniczenia zalogi ( szczegolnie tutaj w Dolinie Krzemowej), pojawiaja sie straszliwe ciecia w szkolnictwie i edukacji wiec logicznie na to patrza wszyscy mamy dosc tych bzdur o "ratowaniu wolnosci irakijczykow". Wojna niestety przyniesie wiecej moralnych i ekonomicznych strat niz kiedykolwiek. Z tego tez powodu (i innych) zdecydowanie bylam, jestem i bede przeciw tej i kazdej espadzie sily i przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig44 BAGDAD ZNOWU WYGLĄDA JAK CHOINKA, 21.03.03, 04:02 A MOŻE JESZCZE PIĘKNIEJ ! Posłuchaj jednej z uciekinierek z Iraku, Haify Zangagi (Irakijki na uchodztwie w Londynie): "Pod względem zasobów naftowych, Irak zajmuje 2-gie m-ce po Arabii Saudyjskiej. Ameryka jest dziś jedynym supermocarstwem i chce mieć ten region." O Brytyjczykach: "Ich zaangażowanie w tę wojnę naród Iraku uzna za powtórna kolonizację, z którą walczylismy przez całe stulecie." O Hussajnie: "Trzeba go usunąć, ale inaczej. Nie chcę wojny." Więziono mnie, katowano, widziałam meki wielu moich rodaków w kraju i na wygnaniu, Ale nie chcę kolejnej wojny w Iraku." "Jest groźny dla własnego narodu, niech więc naród zrobi z nim porządek." Komentator w trakcie bombardowań Bagdadu w 1991 powiedział: To wygląda jak choinka. (2000 cywili zginęło wówczas w Bagdadzie.) "A ja płakałam, bo to nie była choinka, tylko Bagdad - moje miasto, które płonęło całą noc. Byłam wściekła. Bałam się o moich bliskich." "Tam wszyscy się boją, mają przecież dzieci i rodziny." "Zachód nie rozumie sytuacji. Nie rozumie gniewu ludzi. Porozmawiajcie z prostym arabskim człowiekiem na ulicy." [Na podstawie:13.03.03 TVP2 16.25-17.15 Świat obok nas - Irak: Wojna czy pokój - 2003 (film dok.prod.BBC, red. Steve Bradshaw)] __________________ Wciaz mozna jeszcze podpisywac petycje p-ko wojnie pod adresem: people-against-war.net/ ______________ Zbiórkę pieniędzy na pomoc ofiarom amerykańskiego ataku na Irak rozpoczęły polskie organizacje humanitarne: Czerwony Krzyż i Polska Akcja Humanitarna. wiadomosci.tvp.pl/wiadomosci/1,2003031934810.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: BAGDAD ZNOWU WYGLĄDA JAK CHOINKA, IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 12:07 > Wciaz mozna jeszcze podpisywac petycje p-ko wojnie > pod adresem: > <a href="http://people-against-war.net/"target="_blank">people- against-war.net/ OK, ale czy to pomoże usunąć tyrana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Kuku - można ciągle podpisać się pod impeachment IP: *.server.ntl.com 21.03.03, 12:35 To POWINNO usunąć pana Busha Juniora. Ale podpisów ciągle mało. Bo jak mądra kobieta powiedziała wyżej: Amerykanie walczą o ich niepospłacane kredyty. I co się ludziom dziwić - spójrz na sprawę po ludzku. Kuku kuku kuku Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey B-52 wystartowaly ok. 11.00 czasu warszawskiego 21.03.03, 13:43 Podjeto decyzje uzycia ciezkich bombowcow z bazy RAF, gdzie stacjonowaly od paru tygodni, kolo Gloucester. Wystartowaly ok. 2,5 godziny temu, ale nie mialam czasu wyslac tego posta. Powinny byc nad Irakiem 15.00 - 16.00 czasu londynskiego, tj. 16.00-17.00 czasu polskiego. Oficjalnie nie potwierdza sie lotu B-52 nad Irak, wladze potwierdzaja natomiast wylot, ale nikt normalny nie sadzi, by lecialy na Hawaje. Sa tez niepotwierdzone doniesienia o kolejnej potyczne marines z wiekszymi stratami w ludziach. Niemniej poki co ilosc ofiar po stronie sprzymierzonych duzo nizsza niz w byle weekend na M 1. Ciekawe ile po stronie irackiej, bo Saddam wyraznie zaniza dane. Blair, wyraznie oddelegowany przez Juniora, do sklejania tego, co sie porwalo, polecial do Brukseli na sesje EU i telewizja obiecuje konferencje na zywo, zaraz po powrocie na Downing Street. Do wylotu B-52 podaje linka z video. www.msn.co.uk/webinclude/g_exredir.asp?ADGROUP=UKMCH2&URL=http%3A%2F%2Fwww.sky.com%2Fskynews%2Farticle% 2F0%2C%2C30000-1084542%2C00.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Poprawiam tego linka o B-52 z video 21.03.03, 13:51 www.sky.com/skynews/home Sami sobie to na pierwszej stronie znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czesc Malpa - znow na drzewie? 21.03.03, 14:49 I po co ja cie komplementuje, ze wspinasz sie nadzwyczaj szybko po szczeblach ewolucji? Znow wracasz do parteru - tj. jestes tak gleboki, ze tego dna nawet nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Malpo: nowe irackie zaklady a propos B-52 21.03.03, 17:38 Dublinscy bookmacherzy zaczeli przyjmowac zaklady, na co te trzy pierwsze B-52 w ciagu NAJBLIZSZYCH PARU MINUT swe ladunki zrzuca: na Bagdad, czy na sily irackie, ktore zatrzymaly sprzymierzonych gdzies kolo Basry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Powinni "zgubic" jedna bombe nad Paryzem IP: 65.201.237.* 21.03.03, 17:48 MWAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty patrz w TV - oficjalnie podali ze B52 tuz 21.03.03, 18:04 Ze GDZIES TAM uderza za pare minut. A wiec: Bagdad czy okolice Basry, gdzie sprzymierzeni ugrzezli? A w Paryz dzis warto nie bylo - Chirac byl w Brukseli. I korytarz dla tego przelotu biegl inaczej : polecieli nad Dania, Polska, Czechami, Wegrami, Bulgaria i Turcja. Mogli zgubic nad Warszawa czy Krakowem - to wam sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz na mysli Re: US Rocks, UE Sux - MWAHAHAHAHAHAHA IP: *.minntech.com 21.03.03, 15:22 te 3 smiglowce ktore sie juz rozbily w pierwszy dzien o ROCKS Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Re: B-52 wystartowaly ok. 11.00 czasu warszawskie 21.03.03, 13:57 O starcie B-52 donosi takze "Spiegel-Online"... poza tym najnowsze wiadomosci o bitwie o Basre... I o losie 4. Dywizji Piechoty, ktorej zolnierze opalaja sie na pokladach transportowcow u wybrzezy tureckiej Riwiery... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Conajmniej 30 szybow plonie pod Barka 21.03.03, 14:46 A wiec i link do Spiegle'a: www.spiegel.de/ Nam i tak nikt z tych wielbicieli GW nie uwierzy, ze ta informacja o B-52 zostala ujawniona dopiero po naszych postach. To nie manipulacja (nie wierze, ze kryja B-52, by Polakom przypadkiem do glowy nie przyszlo, ze te "lekkie" walki takie lekkie nie sa, by wparcia z powietrza nie potrzebowano) - to daleko idace balaganiarstwo - nazwa miejscowosci (i bazy, to mile osiedle, baza poza) tez podana z bledem; to FAIRFORD, ta nazwa przeciez znaczy i latwo ja zapamietac, cos jakby "przejrzysty brod", nb. jest tam i osrodek sportow wodnych - nomen omen. Szyby tez plona w duzej ilosci, tak latwo, mimo oddzialow "duchow" na zapleczu wojsk Husseina, sie ich nie przejmuje. A wiec kolejny link: www.sky.com/skynews/article/0,,30000-1084559,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Tylko 30 szybow plonie pod Barka? 21.03.03, 14:52 CNN twierdzi, cytujac wysokiego brytyjskiego oficera, ze to nic wieklkiego te 30 szybow... Zadziwijace jest tylko, ze n-tv (nalezaca do CNN) podala, ze szyby zostaly podpalone przez piechote morska... Gorzej, bo n-tv (Stara Europa!) suponuje, ze marsz na Bagdad odbywa sie za wolno (wyjatek stanowi tylko kawaleryjski raid 7.regimentu)... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Tylko 30 szybow plonie pod Barka? 21.03.03, 15:54 Tylko, bo tam szybow jak mrowkow. Bylam ale nie liczylam, choc wygladalo na pare setek wokol calej Barki, ale i nie sadze, ze Saddam dobudowal (jako smarkula bylam u ojca, co tam wtedy pracowal, jeszcze przed Saddamkiem). Niemniej, w brytyjskich mediach (jest ich pare i nawet te trudno na biezaco sledzic) nikt nie mowil, ze "tylko", bo dochodzi tu problem i typu zloz - szyby jeden po drugim, jak kostki domina, moga po sobie sie walic. I dlatego od wczoraj Bryty je gasza: zaczelo sie od 4, jest 30 (oficjalnie, pare godzin temu, nb. ja tej informacji wierze), a wiec wyglada na ten efekt domina. Nie mowiono tez podpalili marines, ale ze "wycofujace sie oddzialy Husseina" - ale to bylo o tych pierwszych 4 dominkach na poczatku. Nb. to tez ciekawa informacja, nie widze jej nigdzie w GW (za to byla o tej powiewajacej fladze, co nawet Bushowskie politruki uznaly za nietakt, patrz nizej) www.sky.com/skynews/article/0,,30000-1084543,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To BASRA - ja juz z rozpedu i Libie wyzwalam !!! 21.03.03, 16:03 Tfuu, odpukac. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Zaiste -choinka. Saddam nie slyszal o zaciemnieniu 21.03.03, 15:00 "Kocham" te fotki z bombardowanego Bagdadu. I dziwie sie, ze sprzymierzeni nie zawsze (z powietrza, rakiety z morza to co innego) trafiaja dokladnie w co chcieli. Najpierw widzimy Bagdad z ulicami po obu stronach oswietlonymi latarniami ulicznymi, ze z powietrza miasto widac zapewne jak "Plan Warszawy", lezacy przed nosem na stole. Tak samo dokladnie pooswietlane bulwary po obu stronach Tygrysu. Potem slyszymy syreny alarmow przeciwlotniczych - latarnie dalej sie pala. Potem spadaja bombki - latarnie jak wyzej itd.itp. Czego jak czego, ale elektrowni Saddama sie sprzymierzonym nie oplaca bombardowac. Jasne, te nowe pokladowo-helmowe urzadzenia nawigacyjne bazuja na noktowizji etc., ale Saddam najwyrazniej ich wszechmoc przecenia i swiatla na tej swojej "choince" moglby wygasic.A moze to noktowizorom przeszkadza - niech sie odezwie ktos, kto sie na tym zna, bo widok tej bagdadzkiej "choinki" naprawde irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Kuku - gdzie Ty byłaś miesiąc temu? IP: *.server.ntli.net 21.03.03, 12:32 Taka rzeczowa kobieta - szkoda. Kukułki zawsze tu mówiły o ekonomicznym amerykańskim dołku z racji wirtualnej księgowości - kręgosłupa każdej giełdy. Wali to w Microsoft, bo w swych akcjach ludziom płaci, ci - pod te akcje - nabrali kredytów w prawdziwych pieniądzach, przełożonych na namacalne domy i cary. Giełda w dól - wirtualne pieniążki także w dół i...arse blada. Kuku kuku kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.telia.com 21.03.03, 13:18 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o > WIELKĄ kasę i nic więcej I Ty i hanna, wytłumaczcie mi, proszę, w jaki sposób Amerykanie zrobią kasę na Iraku ? Czy odbiorą im ropę ? Czy piasek z pustyni. Czy przypadkiem nie powtarzacie sloganów jak zacięta płyta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.03.03, 14:02 A już myślałem, że nikt o to nie zapyta. Internet to wspaniała rzecz ale jego siła jest również słabością. Każdy może upublicznić płody swoich procesów myślowych nawet jeżeli brakuje mu wiedzy i umiejętności wnioskowania. Cała masa wypowiedzi ograniczających się do powtarzania w kółko kilku idiotycznych frazesów w rodzaju: "Amerykanom chodzi tylko o forsę...", "Bush to największy terorysta...", "Amerykanie robią wojnę bo tak każą Żydzi..." itp. jest tego najlepszym przykładem. Przeraża mnie, że tylu młodych ludzi zamiast starać się zrozumieć procesy zachodzące w świecie i wpływające na ich życie wybiera bezmyślne powtarzanie pozbawionych sensu sloganów. Zamiast uczyć się historii, geografii, kultury i religii świata (nie mówiąc już o matematyce i fizyce, których nieznajomość jest dla wielu powodem do dumy) wychodzą na ulice żeby zaprotestować przeciwko "terroryście Bushowi" ale już nie przeciwko zbrodniarzowi Husajnowi. Obłęd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Kasa ? Gdzie ? IP: 217.153.97.* 21.03.03, 15:05 Dzięki Ci ali, już myślałam, że nikt tego głośno wnie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Kasa ? Gdzie ? IP: 217.153.97.* 21.03.03, 15:06 Dzięki Ci ali, już myślałam, że nikt tego głośno nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.polcard.com.pl 21.03.03, 15:25 Zupełnie się z Tobą zgadzam, dla wielu ludzi jest chyba za trudno chwilę pomyśleć, zanim coś powiedzą. A slogany mają to do siebie że przyjmują się szybko, bo są łatwe i proste - ale nieraz zbyt proste. Jeśli ktoś ma swoje poglądy,a jest zbyt leniwy żeby zadać sobie trud przeanalizowania wszystkich za i przeciw, to dobiera tylko sobie odpowiedni slogan i czuje się dumny z siebie, jaki to on mądry. Nikt normalny nie powinien chcieć wojny, ale są granice cierpliwości i a w końcu i rozsądku. Chociaż nie popieram orientacji naszego premiera i prezydenta, to w tym przypadku uważam, że postąpili słusznie, opowiadając się za udziałem Polski w koalicji antyHussajnowskiej / nie irackiej! /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.ab-byd.edu.pl 21.03.03, 17:58 Olo ma racje. Jesli teraz nie poprzemy USA, to za chwile znow Rosja bedzie decydowac, co nam wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej douczony Ali !! Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.minntech.com 21.03.03, 15:33 Gość portalu: ali napisał(a): > A już myślałem, że nikt o to nie zapyta. Internet to wspaniała > rzecz ale jego siła jest również słabością. Każdy może > upublicznić płody swoich procesów myślowych nawet jeżeli brakuje > mu wiedzy i umiejętności wnioskowania. Cała masa wypowiedzi > ograniczających się do powtarzania w kółko kilku idiotycznych > frazesów w rodzaju: "Amerykanom chodzi tylko o forsę...", "Bush > to największy terorysta...", "Amerykanie robią wojnę bo tak każą > Żydzi..." itp. jest tego najlepszym przykładem. Przeraża mnie, > że tylu młodych ludzi zamiast starać się zrozumieć procesy > zachodzące w świecie i wpływające na ich życie wybiera bezmyślne > powtarzanie pozbawionych sensu sloganów. Zamiast uczyć się > historii, geografii, kultury i religii świata (nie mówiąc już o > matematyce i fizyce, których nieznajomość jest dla wielu powodem > do dumy) wychodzą na ulice żeby zaprotestować > przeciwko "terroryście Bushowi" ale już nie przeciwko > zbrodniarzowi Husajnowi. Obłęd... to Papiez tez niedouczony ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikapalmer Re: Kasa ? Gdzie ? 21.03.03, 14:19 G > > Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o > > WIELKĄ kasę i nic więcej > I Ty i hanna, wytłumaczcie mi, proszę, w jaki sposób Amerykanie > zrobią kasę na Iraku ? > Czy odbiorą im ropę ? Czy piasek z pustyni. > Czy przypadkiem nie powtarzacie sloganów jak zacięta płyta ? a zalezy co rozumiesz jako amerykanow wojna w najlepszym wypadku ma kosztowac 100mld $ (koszty wojny nie sa uwzglednione w budzecie DoD i powieksza one deficyt budzetowy) i kazdego centa zaplaci amerykanski podatnika ale przeciez te 100mld do kogos musi trafic ... jeden pocisk cruise kosztuje okolo 1mln $ a wysztrzelic ich zdazyli juz kilkadziesiat pieniazki z kieszeni amerykanskiego podatnika trafia do roznych firm zbrojeniowych ktore (oczywiscie nie ma to zadnego zwiazku z wojna) sponsorowaly kampanie wyborcza pana busha po wojnie np jakis exxon czy inna amerykanska firma dostanie koncesje na wydobycie ropy i oczywiscie amerykanski podatnika jako taki nic na tym nie zarobi ale firmy wydobywcze (tez sponsorowaly kapmanie wyborcza busha) i udzialowcy tak sama wojna jest tez dobrym zajeciem dla mediow i wtedy nikt sie tak bardzo nie przejmuje defizytem cieciami budzetowymi itd a pan bush ktory sie nawet samodzielnie wyslowic niepotrafi ma na wszystko odpowiedz to przeciez przez wojne z teroryzmem jest jeszcze jedna grupa ktora ma powazny wplyw na polityke usa i popiera wojne w iraku .... ale to przeciez tylko takie brzydkie antysemicke posadzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram w 100% Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.minntech.com 21.03.03, 15:42 nikapalmer napisała: > G > > > Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o > > > WIELKĄ kasę i nic więcej > > I Ty i hanna, wytłumaczcie mi, proszę, w jaki sposób Amerykanie > > zrobią kasę na Iraku ? > > Czy odbiorą im ropę ? Czy piasek z pustyni. > > Czy przypadkiem nie powtarzacie sloganów jak zacięta płyta ? > > a zalezy co rozumiesz jako amerykanow > wojna w najlepszym wypadku ma kosztowac 100mld $ (koszty wojny nie sa uwzgledni > one w budzecie DoD i powieksza one deficyt budzetowy) i kazdego centa zaplaci a > merykanski podatnika > ale przeciez te 100mld do kogos musi trafic ... > jeden pocisk cruise kosztuje okolo 1mln $ a wysztrzelic ich zdazyli juz kilkadz > iesiat > pieniazki z kieszeni amerykanskiego podatnika trafia do roznych firm zbrojeniow > ych ktore (oczywiscie nie ma to zadnego zwiazku z wojna) sponsorowaly kampanie > wyborcza pana busha > po wojnie np jakis exxon czy inna amerykanska firma dostanie koncesje na wydoby > cie ropy i oczywiscie amerykanski podatnika jako taki nic na tym nie zarobi ale > firmy wydobywcze (tez sponsorowaly kapmanie wyborcza busha) i udzialowcy tak > sama wojna jest tez dobrym zajeciem dla mediow i wtedy nikt sie tak bardzo nie > przejmuje defizytem cieciami budzetowymi itd a pan bush ktory sie nawet samodzi > elnie wyslowic niepotrafi ma na wszystko odpowiedz to przeciez przez wojne z te > roryzmem > jest jeszcze jedna grupa ktora ma powazny wplyw na polityke usa i popiera wojne > w iraku .... > ale to przeciez tylko takie brzydkie antysemicke posadzenia ;) popieram stanowczo tak jak to robi co najmniej 3/4 opinii swiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.man.polbox.pl 21.03.03, 15:47 Nie slyszales o tym, ze nic tak nie napedza koniunktury jak wojna. Oni nie bija sie o szyby, oni bija sie o to, zeby zuzyc sprzet, zeby mialy po co isc zamowienia rzadowe, a potem pieniadze na rynek amerykanski nam jako "szczesliwie sprzymierzonym" pewnie rzuca pare zlecen w ramach ochlapow przeciez dolar do euro jest w tej chiwli dramatycznie cienki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZN Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.NYCMNY83.covad.net 21.03.03, 17:44 dla waszej informacji cena wony w Iraku to okolo 0.5%-1.0% budzetu panstwa, wiec o jakiej koniunkturze mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Kasa ? Gdzie ? IP: *.nv.nv.cox.net 21.03.03, 17:03 Gość portalu: Toni napisał(a): > Gość portalu: Marcin napisał(a): > > > Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o > > WIELKĄ kasę i nic więcej > I Ty i hanna, wytłumaczcie mi, proszę, w jaki sposób Amerykanie > zrobią kasę na Iraku ? > Czy odbiorą im ropę ? Czy piasek z pustyni. > Czy przypadkiem nie powtarzacie sloganów jak zacięta płyta ? kasa wyleciala przez dziurawa kieszen. Wiadmo, ze USA bardzo duzo straci na tej wojnie i odbuduje finanse moze po 30 latach. optymistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka W. Re: Wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.03, 17:08 Zgadzam się. Jak nie wiadomo dokładnie o co chodzi, to na ogół chodzi o kasę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Wojna IP: *.ab-byd.edu.pl 21.03.03, 17:54 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Tyrani tyranami, ale powiedzmy sobie szczerze - tu chodzi o > WIELKĄ kasę i nic więcej Drogi Marcinie, Mylisz się bardzo - nie chodzi o kasę, a o to czy świat znów nie będzie "dwubiegunowy", kiedy polityce brytyjsko-amerykańskiej przeciwstawi się nowa "Oś" - Paryż-Berlin-Moskwa. Jak można tego nie widzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalezny Re: Gowno wiemy IP: *.cable.mindspring.com 21.03.03, 20:46 Two strangers were seated next to each other on the plane when the first guy turned to the second and said: "Let's talk. I've heard that flights will go quicker if you strike up a conversation with your fellow passenger." The second guy, who had just opened his book, closed it slowly, took off his glasses and said to the first guy: "What would you like to discuss?" "Oh, I don't know," said the first guy. "How about nuclear power?" "OK," said the second guy. "That could be an interesting topic. But let me ask you a question first." "A horse, a cow, and a deer all eat grass. The same stuff. Yet a deer excretes little pellets, while a cow turns out a flat patty, and a horse produces clumps of dried grass. Why do you suppose that is?" "Jeez," said the first guy. "I have no idea." "Well, then," said the second guy, "How is it that you feel qualified to discuss nuclear power when you don't know shit?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: POLITYCY TO WIELKIE G...... IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 21:34 ....A PO BURZY PRZYCHODZI SLONCE...ZOBACZYCIE JESZCZE TYCH POLITYKOW JAK BEDA CHCIELI ZALAPAC SIE NA BIZNESS W IRAKU...A ZDRUGIEJ STRONY GDZIE SA CI POLITYCY JEZELI CHODZI O CZECZENIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Czy widziałeś wielkie demonstracje w sprawie Czeczenii IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 20.03.03, 21:38 Bo ja nie, myślę że źródło tych protestów to zawiść do USA - tak po prostu. Jest hipokryzją mówienie o ofiarach w czasie inwazji kiedy przed nią mordowano w Iraku ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonstrant Re: Czy widziałeś wielkie demonstracje w sprawie IP: *.csv.warwick.ac.uk 20.03.03, 22:17 Demonstracje w sprawie czeczeni byly. Ja wzialem udzial, i bralem udzial tez w demonstracjach przeciw Saddamowi, w okresie kiedy Ameryka go finansowala. A Stany Zjednoczone, broniacy demokracje i prawa czlowieka, co zrobily dla czeczni? i wczesniej dla Czyle, Indonezji, Palestyny, Afryki Poldniowej, Salwador... Jezeli chcesz uczyc konsekwencji, czemu nie wymagasz bombardowania Rosji zeby bronic Czeczenie? chyba dasz sobie rady jaki nonsens napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: Czy widziałeś wielkie demonstracje w sprawie IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 20.03.03, 23:15 Po pierwsze nie chcę nikogo uczyć. Każdy ma swój rozum niech sie sam uczy, ja wymieniam poglądy. Uwaga o Rosji i Czeczenii jest celna. Chodzi mi tylko o hipokryzję ludzi którzy nie powiedzą na przykład że boją się wojny ( doskonale to rozumiem), tylko rozwijają całą swoją retorykę aby wykazać że to USA są winne tej wojny i nie powiedzą nic że tam umierali ludzie w czasie rządów Sadama. Kurdowie mają kraj podzielony tak jak my w czasie rozbiorów i są jeszcze gorzej traktowani. A jeżeli chodzi o demonstacje w sprawie Czeczenii to bądźmy poważni - czy one ilościowo dorównywały tym przeciwko interwencji USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Kuku kuku kuku... O sklerozie warszawiaka IP: *.server.ntli.net 21.03.03, 12:39 Jak to, CO US zrobiło w sprawie Czeczenii? Jakiś miesiąc temu WPISAŁO TRZY CZECZEŃSKIE ORGANIZACJE WYZWOLEŃCZE NA LISTE ŚWIATOWEGO TERRORYZMU. Czy wy, kawiarniani demagodzy, przypadkiem ciężkiej sklerozy nie macie? Kuku kuku kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Czy widziałeś wielkie demonstracje w sprawie IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.03.03, 14:26 Gość portalu: demonstrant napisał(a): > Demonstracje w sprawie czeczeni byly. Ja wzialem udzial, i > bralem udzial tez w demonstracjach przeciw Saddamowi, w okresie > kiedy Ameryka go finansowala. > > A Stany Zjednoczone, broniacy demokracje i prawa czlowieka, co > zrobily dla czeczni? i wczesniej dla Czyle, Indonezji, > Palestyny, Afryki Poldniowej, Salwador... > Jeżeli chcesz poważnie dyskutować to nie porównuj masowych antyamerykańskich demonstracji organizowanych pod płaszczykiem obrony pokoju, z marginalnymi i nie zauważanymi ani przez społeczeństwa ani przez media protestami przeciwko wojnie w Czeczenii. Gdyby obecni demonstranci rzeczywiście bronili pokoju to na transparentach były by wszystkie wymienione przez ciebie miejsca i jeszcze Kurdystan, Chiny, Białoruś, Korea, Kuba itd... Ale to nie są demonstracje antywojenne tylko antyamerykańskie. Bardzo zabawny był protest w Australii kiedy grupa kobiet postanowiła pohasać sobie nago i wypiąć gołe pupy demonstrując sprzeciw wobec amerykańskiej polityki zagranicznej. Zabawne było to, że gdyby którakolwiek z nich spróbowała to zrobić w Iraku to prawdopodobnie zostałaby natychmiast ukamieniowana. W sprawie Czeczenii oczywiście masz rację - należy się domagać od USA i ich sojuszników konsekwentnej polityki wobec wszystkich państw mordujących swoich obywateli a więc również Rosji, Turcji, Chin itd. Ale jeśli ktoś chce realnie i skutecznie działać to musi uznać istnienie realnego a nie wyimaginowanego świata. Z tego, że nie da się siłą usunąć Putina NIE WYNIKA że nie należy usunąć Husajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poziom no tak-a ty byłeś w Iraku wiele razy to wiesz... IP: *.mm.pl 20.03.03, 23:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Czy widziałeś wielkie demonstracje w sprawie IP: *.ab-byd.edu.pl 21.03.03, 17:56 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Bo ja nie, myślę że źródło tych protestów to zawiść do USA - tak > po prostu. > Jest hipokryzją mówienie o ofiarach w czasie inwazji kiedy przed > nią mordowano w Iraku ludzi. > Brawo warszawianin! Miło zobaczyć że ktoś jeszcze myśli!!! Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Żołnierzom 101-szej God bless you IP: *.acn.pl 21.03.03, 06:41 Wśród często wymienianych nazw jednostek amerykańskich zaangażowanych w Iraku powtarzają się nazwy 82 i 101 Dywizji Powietrzno-Desantowych. Warto wiedzieć, że te numerki mają specjalny wydźwięk dla Amerykanów i z pewnością nie bez powodu właśnie te jednostki zostały wysłane i są często wspominane w amerykańskich reportażach z Zatoki. więcej prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Kuku kuku kuku... IP: *.server.ntl.com 21.03.03, 12:47 Te brytyjskie koło Basry też podobne - też kwiat (p.Jarski powinien to wiedzieć). Kukułkom też ta wojna się nie podoba, ale skoro jest, to daj Bóg, by się jak najszybciej i jak najmniej krwawo skończyła. W walkach lądowych użyto najbardziej cool chłopców, z drylem wpompowanym do każdej komórki ciała i każdego zakamarka duszy - daj Bóg, ni paniki, ni histerii, ni masakry ludności cywilnej i poddającej się armii Saddama nie będzie. Niemniej, te plastikowe kajdanki brzmią dla kukułek podejrzanie fikuśnie. Kuku kuku kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal propaganda IP: *.dallas-16rh15rt-tx.dial-access.att.net 20.03.03, 21:34 a co z tym smiglowcem cos niebardzo sie rospisuja, no ale to napewno byl wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: propaganda IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 21:41 Gość portalu: michal napisał(a): > a co z tym smiglowcem cos niebardzo sie rospisuja, > no ale to napewno byl wypadek. -to bylo "twarde ladowanie" nikomu nic sie nie stalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Skończy się szybciej niż myslałem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acze Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.pool.mediaWays.net 20.03.03, 21:40 Najwiecej ucierpi ludnosc cywilna, pomysl o tym czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 21:45 Gość portalu: Acze napisał(a): > Najwiecej ucierpi ludnosc cywilna, pomysl o tym czlowieku! -a w polsce z winny politykow to niby jaka ludnosc cierpi..zawsze cierpi prosty czlowiek...ale sa kraje gdzie prosci ludzie maja co jesc...maja domy...i pracuja 40 godz w tygodniu...a do tego jak im cos przyjdzie do glowy orginalnego i to sie uda to przestaja pracowac 40 godz w tygodniu...pracuja durzo dlurzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.minntech.com 20.03.03, 22:04 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Taki będzie koniec bandyckich tyranów. Nikt nie wysyla 250 tys wojska i trwoni okolo 100 miliardow dolarow zeby sie pozbyc "tyrana". A robienie tego wbrew ONZ i miedzynarodowej spolecznosci to skandal. Nasza cywilizacja cofa sie do 1939 roku a moze i nawet do lat podboju "dzikiego zachodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 22:15 Gość portalu: bk napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Taki będzie koniec bandyckich tyranów. > > Nikt nie wysyla 250 tys wojska i trwoni okolo 100 miliardow > dolarow zeby sie pozbyc "tyrana". > A robienie tego wbrew ONZ i miedzynarodowej spolecznosci to > skandal. Nasza cywilizacja cofa sie do 1939 roku a moze i nawet > do lat podboju "dzikiego zachodu". > - ..i tak trzymac tlum nigdy nie ma racji...prosty przyklad ...zarowka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Dobrze ze jest USA !!! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:23 Gość portalu: bk napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Taki będzie koniec bandyckich tyranów. > > Nikt nie wysyla 250 tys wojska i trwoni okolo 100 miliardow > dolarow zeby sie pozbyc "tyrana". Jak to nikt przecież robi tak USA....A ten tyran nie tylko gnębi swoich, ale jeszcze posiada zakazaną broń, którą już nieraz użył. > A robienie tego wbrew ONZ i miedzynarodowej spolecznosci to > skandal. Nasza cywilizacja cofa sie do 1939 roku a moze i nawet > do lat podboju "dzikiego zachodu". Społeczość międzynarodowa nie potrafiła od przeszło 10 lat wyegzekwować przestrzeganie jej rezolucji przez Saddama..Ameryka bierze na siebie tę odpowiedzialność i koszty.....Tak jak wydawała spore milony na odbudowe Europy Zachodniej po wojnie i utrzymując tam swoje jednostki zapewniła dobrobyt m. in. Francuzom i Niemcom.. Oczywiscie że robili na tym interes..To normalne także w wypadku Iraku..Ale niewątpliwie przynieśli Eutropie wolność.. A ta społeczność międzynarodowa to m.in. zasłużona skądinąd w Czeczeni Rosja jak również załużone w Tybecie Chiny - Oto orędownicy pokoju i ostoje międzynarodowej moralności!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokoj Zle ze jest USA!!! IP: *.csv.warwick.ac.uk 20.03.03, 22:30 Jezeli wiesz, ze Iraq ma zakazana bronie, czemu cholera nie zadzwoniles do Blixa???? To wiec TY jestes odpowiedzialny za wojne!!!! A pytanie: czemu Amerykanie bali sie dalszej pracy inspektorow, jeszcze bardziej niz sam Saddam? chyba ze troszeczke klamali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis M. Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.kabel.telenet.be 20.03.03, 22:38 Gość portalu: pokoj napisał(a): > Jezeli wiesz, ze Iraq ma zakazana bronie, czemu cholera nie zadzwoniles do > Blixa???? To wiec TY jestes odpowiedzialny za wojne!!!! > > A pytanie: czemu Amerykanie bali sie dalszej pracy inspektorow, jeszcze > bardziej niz sam Saddam? chyba ze troszeczke klamali.... Blix spieprzyl robote 12 lat temu! Jakim cudem ten gamon zostal teraz znowu szefem inspektorow ONZ? Poczekajmy jeszcze pare dni i bedziemy wiedziec kto jest klamca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.kabel.telenet.be 20.03.03, 23:02 Gość portalu: Louis M. napisał(a): > Blix spieprzyl robote 12 lat temu! Jakim cudem ten gamon zostal teraz znowu > szefem inspektorow ONZ? > Poczekajmy jeszcze pare dni i bedziemy wiedziec kto jest klamca. Nie badz juz az tak naiwny - cia bedzie miala sporo czasu do podlozenia a potem cudownego "odkrycia" beczek z takim czy innym swinstwem. Zeby tylko metek FedEx-u nie zapomnieli zdjac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.sympatico.ca 20.03.03, 23:41 ->cynik-dobre z tym fed-exem:) no i niech se nawet podloza "jakies swinstwo"-co z tego? Ale tego GNOJA przynajmniej ktos powstrzyma. peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Saddam... IP: *.Red-80-32-146.pooles.rima-tde.net 21.03.03, 14:55 ... jezeli posiada bron chemiczna czy biologiczna, to uzyje jej w ostatecznosci, zeby nie okazalo sie, ze jednak USA mialy racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.cable.mindspring.com 20.03.03, 22:42 Gość portalu: pokoj napisał(a): > Jezeli wiesz, ze Iraq ma zakazana bronie, czemu cholera nie zadzwoniles do > Blixa???? To wiec TY jestes odpowiedzialny za wojne!!!! > > A pytanie: czemu Amerykanie bali sie dalszej pracy inspektorow, jeszcze > bardziej niz sam Saddam? chyba ze troszeczke klamali.... Nie klamali. Saddam bron mial bilogiczna i chemiczna - i jak uwazasz co z nia zrobil? Czekanie bylo by samobojstwem - a jest duzo do stracenia - okolo 300 mln ludzi - jezeli mozesz sobie to wyobrazic (tylko w USA). Czekanie oznaczalo przekazywanie broni terrorystom i juz nie wiadomo ile sie jej dostalo w lapy Osamy i jego bandy. Nie badz zalosny!!! czy uwazasz, ze terrorysci (a z nimi Saddam i tu ma cienia watpliwosci) dali by szanse cywilom USA na opuszczenie budynku, miasta itd - nie, nie dali i nie dadza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.pool.mediaWays.net 20.03.03, 22:59 Wyliz dupe Bushowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: det Re: Zle ze jest USA!!! IP: *.debno.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 23:26 Myślisz,że jak ty włazisz w d.... Saddama to inni musza tez tak robic z Bushem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmak Slepota, zacietrzewienie czy glupota? IP: *.adsl.proxad.net 20.03.03, 22:55 Gość portalu: pokoj napisał(a): > Jezeli wiesz, ze Iraq ma zakazana bronie, czemu cholera nie zadzwoniles do > Blixa???? To wiec TY jestes odpowiedzialny za wojne!!!! > > A pytanie: czemu Amerykanie bali sie dalszej pracy inspektorow, jeszcze > bardziej niz sam Saddam? chyba ze troszeczke klamali.... To ty chyba czlowieku slepy jestes. Te scudy, ktore dzisiaj Irak wystrzelil na Kuwejt to co? Nie wiesz, ze byly zakazane przez ONZ a Irak utrzymywal, ze juz ich nie posiada. A inspektorzy oczywiscie ich nie znalezli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blix Re: Slepota, zacietrzewienie czy glupota? IP: *.csv.warwick.ac.uk 20.03.03, 23:01 tak, scudy to 'bron masowego razenia'. Ile milionow zginelo z scudow dzisiaj? a dwanascie lat temu? nikt! z bomb USA zginelo conajmniej 100.000 ludzi w 1991r, 6 tys w Afganistanie (dwa razy tyle, niz 11go wrzesnia), zobaczmy teraz. o to, ze amerykanie znajda bron w iraku nie ma najmniejszej watpliwosci. ale chodzi o te bron, ktora sprzedali w latach 1980tych, czy te, ktora zawiaza teraz, zeby nie 'ukryc'? A nikt jeszcze nie odpowiada na pytanie, czemu amerykanie nie doczekali na wnioski inspektorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo SCUDY były zakazane i to wystarczy IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 23:13 Gość portalu: blix napisał(a): > tak, scudy to 'bron masowego razenia'. Ile milionow zginelo z > scudow dzisiaj? a dwanascie lat temu? nikt! > > z bomb USA zginelo conajmniej 100.000 ludzi w 1991r, 6 tys w > Afganistanie (dwa razy tyle, niz 11go wrzesnia), zobaczmy teraz. Wiesz ile ludzi zginęło przez Saddama?? Licząc wojne z Iranem to grubo ponad milion... > o to, ze amerykanie znajda bron w iraku nie ma najmniejszej > watpliwosci. ale chodzi o te bron, ktora sprzedali w latach > 1980tych, czy te, ktora zawiaza teraz, zeby nie 'ukryc'? > > A nikt jeszcze nie odpowiada na pytanie, czemu amerykanie nie > doczekali na wnioski inspektorow... Odpowiedź jest prosta - Stracili cierpliwość i wiare w sens przeprowadzania tych inspekcji..Właściwie mozna byłoby kontrolować jeszcze długo Irak, do momentu gdy nie poczułby się odpowiedni silny i nie użył zakazanej broni w wojnie z sąsiadami. poza tym te tysiące żółnierzy przerzuconych do Kuwejtu wiecznie stac tam nie mogła..Skoro Bush przerzucił Armie do granic Iraku, to przecież nie na defilade..Chyba nikt poważnie nie mysał że dyktator sam się rozbroi i nagle nawróci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokoj Re: SCUDY były zakazane i to wystarczy IP: *.csv.warwick.ac.uk 20.03.03, 23:16 > > Wiesz ile ludzi zginęło przez Saddama?? Licząc wojne z Iranem to > grubo ponad milion... Zgoda, dzieki poparcia Zjednoczonego Krolestwa (ktore nie SPRZEDAWALO tylko darowalo mu bron) i Stanow. > > Odpowiedź jest prosta - Stracili cierpliwość i wiare w sens > przeprowadzania tych inspekcji..Właściwie mozna byłoby > kontrolować jeszcze długo Irak, do momentu gdy nie poczułby się > odpowiedni silny i nie użył zakazanej broni w wojnie z sąsiadami. > poza tym te tysiące żółnierzy przerzuconych do Kuwejtu wiecznie > stac tam nie mogła..Skoro Bush przerzucił Armie do granic Iraku, > to przecież nie na defilade..Chyba nikt poważnie nie mysał że > dyktator sam się rozbroi i nagle nawróci... Aha, teraz rozumiem. Bo 'stracili cierpliwosc'. Ja tez stracilem cierpliwosci jezeli chodzi o mojego sasiada. Czy mam prawo zabic niego i jego rodzina? Inspekcje trwaly od 3 miesiecy, potrzebowaly tylko drugie tyle. Ale Bush Jr nie wytrzymal. Taki dupek rzadzi swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis M. Blix spieprzyl robote!!! IP: *.kabel.telenet.be 21.03.03, 09:05 Gość portalu: pokoj napisał(a): > > > > Wiesz ile ludzi zginęło przez Saddama?? Licząc wojne z Iranem > to > > grubo ponad milion... > > Zgoda, dzieki poparcia Zjednoczonego Krolestwa (ktore nie > SPRZEDAWALO tylko darowalo mu bron) i Stanow. > > > > > Odpowiedź jest prosta - Stracili cierpliwość i wiare w sens > > przeprowadzania tych inspekcji..Właściwie mozna byłoby > > kontrolować jeszcze długo Irak, do momentu gdy nie poczułby > się > > odpowiedni silny i nie użył zakazanej broni w wojnie z > sąsiadami. > > poza tym te tysiące żółnierzy przerzuconych do Kuwejtu > wiecznie > > stac tam nie mogła..Skoro Bush przerzucił Armie do granic > Iraku, > > to przecież nie na defilade..Chyba nikt poważnie nie mysał że > > dyktator sam się rozbroi i nagle nawróci... > > Aha, teraz rozumiem. Bo 'stracili cierpliwosc'. Ja tez stracilem > cierpliwosci jezeli chodzi o mojego sasiada. Czy mam prawo zabic > niego i jego rodzina? > > Inspekcje trwaly od 3 miesiecy, potrzebowaly tylko drugie tyle. > Ale Bush Jr nie wytrzymal. Taki dupek rzadzi swiatem. Rakiety SCUD, ktore zostaly wczoraj uzyte przez Saddama wg inspektora Blix zostaly dawno zniszczone! Sadam podlozyl mu jakis szmelc o zasiegu 150 km. Inspektorzy mieli zajecie i mogli udowodnic swiatu, ze ich praca jest pozyteczna. Rakiety SCUD, wystrzelone czoraj, byly produkcji radzieckiej, zostaly podrasowane przez Sadama. Umieszczono w nich silniki turbo, dzieki temu rakiety te mialy zasieg 680 km. Co Pan na to panie BLIX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmak Re: Slepota, zacietrzewienie czy glupota? IP: *.adsl.proxad.net 20.03.03, 23:14 Gość portalu: blix napisał(a): > tak, scudy to 'bron masowego razenia'. Ile milionow zginelo z > scudow dzisiaj? a dwanascie lat temu? nikt! > > z bomb USA zginelo conajmniej 100.000 ludzi w 1991r, 6 tys w > Afganistanie (dwa razy tyle, niz 11go wrzesnia), zobaczmy teraz. > > o to, ze amerykanie znajda bron w iraku nie ma najmniejszej > watpliwosci. ale chodzi o te bron, ktora sprzedali w latach > 1980tych, czy te, ktora zawiaza teraz, zeby nie 'ukryc'? ---------- Sorry ale to jest argumentacja w stylu "a u was bija Murzynow". > > A nikt jeszcze nie odpowiada na pytanie, czemu amerykanie nie > doczekali na wnioski inspektorow... ---------- Jedna z zabronionych broni jakich szukali inspektorzy byly wlasnie scudy. Oczywiscie ich nie znalezli. Ale Twoim zdaniem to pewnie Amerykanie wystrzelili je dzisiaj na Kuwejt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Usa dobrzeze jest!! IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:58 Gość portalu: pokoj napisał(a): > Jezeli wiesz, ze Iraq ma zakazana bronie, czemu cholera nie zadzwoniles do > Blixa???? To wiec TY jestes odpowiedzialny za wojne!!!! Oczywiście ze wojna to moja wina..haha..Nie bądź żałosny!! Już teraz wiadomo o rakietach SKUD...A wcześniej parę żelastw tez "odkryto". > A pytanie: czemu Amerykanie bali sie dalszej pracy inspektorow, jeszcze > bardziej niz sam Saddam? chyba ze troszeczke klamali.... Haha. 12 lat robienia w balona inspektorów to chyba wystarczy..Wcześniej nie wpuszczano ich do wielu zakładów..Przemieszczano laboratoria i broń..Dopiero gdy Jankesi staneli u bram Iraku...Nagle zaczęto "odnajdywac" co nie co..Ot tu kawałek żelastwa które zapomnieliśmy zniszczyć...Wszystko by wywrzec wrażenie współpracy...Ale Amerykanie po 11 wrzesnia 2002 r. stracili cierpliwość do takich "zabaw". A wyobraź sobie świat bez USA, a raczej jej zaangażowania..To byłby burdel..Istny koniec XIX w. U nas na pewno byliby Ruscy....A Europa z Francją na czele byłaby za pokojem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokoj Re: Usa dobrzeze jest!! IP: *.csv.warwick.ac.uk 20.03.03, 23:12 za istnieje TAKICH USA serdecznie dziekuja: - wszystkie narody Ameryki lacinskiej - narod indonezyjski - narod wietnamski - czarni RPA - narod grecki (do lat 170tych) - narod iranski (do lat 1970tych) - narod arabii saudyckiej - cywile Tripoli (1996r), Bagdadu (1991r), Sudanu i Pakistanu (1998r) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmak Re: Usa dobrzeze jest!! IP: *.adsl.proxad.net 20.03.03, 23:20 Gość portalu: pokoj napisał(a): > za istnieje TAKICH USA serdecznie dziekuja: > > - wszystkie narody Ameryki lacinskiej > - narod indonezyjski > - narod wietnamski > - czarni RPA > - narod grecki (do lat 170tych) > - narod iranski (do lat 1970tych) > - narod arabii saudyckiej > - cywile Tripoli (1996r), Bagdadu (1991r), Sudanu i Pakistanu > (1998r) Zapomniales do tej listy dodac siebie samego. Ciekawe skad sie biora tacy jak Ty? Mi to pachnie jakims pogrobowcem zasluzonych dla ludzkosci radzieckich obroncow pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Zapomniałeś o Indianach.... IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 23:23 Gość portalu: pokoj napisał(a): > za istnieje TAKICH USA serdecznie dziekuja: > > - wszystkie narody Ameryki lacinskiej > - narod indonezyjski > - narod wietnamski > - czarni RPA > - narod grecki (do lat 170tych) > - narod iranski (do lat 1970tych) > - narod arabii saudyckiej > - cywile Tripoli (1996r), Bagdadu (1991r), Sudanu i Pakistanu > (1998r) Zapomniałeś o Indianach..Od nich należałoby rozpocząć..A potem chronologicznie idąc wspomnieć o Meksyku, Niemcach, Japończykach, Koreańczykach Tylko z tego co wiem Meksyk Z USA raczej nie ma jakis zatargów, Niemcy też nie należa do wrogów Ameryki..Tak samo Japończycy..No i tylko część Korei... Ale USA z racji że jest młodym państwem ma mało "grzechów" Weźmy nasz kraj..10 wieków istnienia to dopiero "bandyckie" rzady..Właściwie wszystkie narody dookoła były kiedys tam bite przez nas...Tzn..maja nam serdecznie podziękować za istnienie?? HAhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Usa dobrzeze jest!! IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 21.03.03, 07:49 Gość portalu: pokoj napisał(a): > za istnieje TAKICH USA serdecznie dziekuja: > > - wszystkie narody Ameryki lacinskiej A ja mam przyjaciela Peruwianczyka i on jest za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Kuku - ja mam przyjaciela Irakijczyka. IP: *.server.ntli.net 21.03.03, 12:53 W Londynie. I jest także za. Bo ma spore udziały w szybach niegdyś znacjonalizowanych przez Husseina. I zupełnie mu nie przeszkadza, że w tych samych szybach inne udziały ma amerykańskie Texaco, bo jemu to zupełnie nic nie zabiera. Póki co, to i on, i Texaco, może się tymi udziałami podetrzeć, niemniej reprywatyzacja tych szybów na mocy legalnych przed-Saddamowych aktów własności wydaje się oczywista. Kuku kuku kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
barabas ja mam przyjaciela Niemca, 21.03.03, 13:25 ktory mial nieruchomosci w Gdansku... Moze i on wroci z Bundeswehr? Przeciez teraz juz mozna... prawo miedzynarodowe juz tylko prawem silniejszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 20.03.03, 22:30 "Gazeto Wybiórcza"! ze "zmasowanymi nalotami" swiat spotkał się podczas II wojny światowej w Hamburgu, Bremie i Dreźnie, a póź- niej - w Wietnamie. Bąźcie łaskawi dostrzec subtelną różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 22:38 Gość portalu: doc napisał(a): > "Gazeto Wybiórcza"! ze "zmasowanymi nalotami" swiat spotkał się > podczas II wojny światowej w Hamburgu, Bremie i Dreźnie, a póź- > niej - w Wietnamie. Bąźcie łaskawi dostrzec subtelną różnicę... - oni ciagle mysla po michnikowu....zapomnieli ,ze to XXI wiek...ale to swiadzczy tylko o tym ,ze...ludzie sie nie zmieniaja...ludzie sa jak zmije... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlm Nie sadze IP: 12.46.161.* 20.03.03, 22:39 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Taki będzie koniec bandyckich tyranów. Nie sadze, mysle ze jeszcze zbomarduja kilka krajow zanim ktos w koncu sprawiedliwie im odplaci. I chyba nie za czasow ich przywodcy Busza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Nie sadze IP: *.debno.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 22:58 ktos ze sprawiedliwych typu Saddama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.acn.pl / 10.65.5.* 20.03.03, 22:42 Julian Tuwim DO PROSTEGO CZŁOWIEKA Gdy znów do murów klajstrem świażym Przylepiać zaczną obwieszczenia Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłmstwo ich uwierzy, Że trzeba iść i z armat walić, Mordować, grabić, truć i palić; Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją", O piędzi, chwale i rubieży, O ojcach, dziadach i sztandarach, O bohaterach i ofiarach; Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin, Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, Że za ojczyznę - bić się trzeba; Kiedy rozścierwi się, rozchami Wrzask liter pierwszych stron dzienników, A stado dzikich bab - kwiatami Obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony Mój bliźni z tej czy innej ziemi! Wiedz, że na trwogę biją w dzwony Króle z pannami brzuchatemi; Wiedz, że to bujda, granda zwykła, Gdy ci wołają: "Broń na ramię!", Że im gdzieć nafta z ziemi sikła I obrodziła dolarami; Że coś im w bankach nie sztymuje, Ze gdzieś zwęszyli kasy pełne Lub upatrzyli tłuste szuje Cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj broniąc swej krwawicy: "Bujać - to my, panowie szlachta!" Opublikowany 7 października 1929 ... historia jeszcze nikogo nic nie nauczyła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: NIE ZNACIE CHLOPAKOW Z TEXASU... IP: *.proxy.aol.com 20.03.03, 22:47 ...po pierwsze nie jedza swinniny...a po wtore zycie toczy sie wolno i wali sie napoje pedzone na wodce z witamina c..cytryna i lodem w jakuzi...od samego rana....a wieczorem gdy niebo blysczy gwiazdami ...robi sie cos krwistego...a pompy naftowe pracuja rytmicznie...one dolar...one dolar...one dolar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: czyli Bush'a-mam nadzieję IP: 142.173.66.* 21.03.03, 00:30 Pozwole sobie jeszcze raz ten wiersz zacytowac. To nie jest wiersz dla tych prostakow polsko-amery...to dla normalnych ludzi zyjacych na swiecie. Ich historia i geografia zaczyna sie na jednym Oceanie a konczy sie na drugim. Julian Tuwim DO PROSTEGO CZŁOWIEKA Gdy znów do murów klajstrem świażym Przylepiać zaczną obwieszczenia Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłmstwo ich uwierzy, Że trzeba iść i z armat walić, Mordować, grabić, truć i palić; Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją", O piędzi, chwale i rubieży, O ojcach, dziadach i sztandarach, O bohaterach i ofiarach; Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin, Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, Że za ojczyznę - bić się trzeba; Kiedy rozścierwi się, rozchami Wrzask liter pierwszych stron dzienników, A stado dzikich bab - kwiatami Obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony Mój bliźni z tej czy innej ziemi! Wiedz, że na trwogę biją w dzwony Króle z pannami brzuchatemi; Wiedz, że to bujda, granda zwykła, Gdy ci wołają: "Broń na ramię!", Że im gdzieć nafta z ziemi sikła I obrodziła dolarami; Że coś im w bankach nie sztymuje, Ze gdzieś zwęszyli kasy pełne Lub upatrzyli tłuste szuje Cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj broniąc swej krwawicy: "Bujać - to my, panowie szlachta!" Opublikowany 7 października 1929 ... historia jeszcze nikogo nic nie nauczyła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Tuwim o Leninie IP: *.asm.bellsouth.net 21.03.03, 00:44 Cytowanie poetów czasem jest niebezpieczne. Pisali różne rzeczy, w zależności, jaką KASĘ widzieli... Tuwim bardzo nie lubił nafty, kapitalizmu, dolarów itp. Lubił za to Lenina: Kłaniaj się górom, córeczko, kłaniaj się górom, Śniegom słonecznie kipiącym, świtom tatrzańskim, Olśniewającym lazurom, olśnionym chmurom, Kłaniaj się, córko, wysokim dniom zakopiańskim! Kłaniaj się ptakom i źródłom, ludziom i świerkom, I gwiazdom nisko wiszącym w pustce przeźroczej! Twoje to wszystko, już twoje, obywatelko Rzeczypospolitej młodej - Polski Roboczej! ...Kłaniaj się szczytom podniebnym, hardym i pięknym! To swoje "czuwaj!" im krzyknij, harcerko mała! A zawsze kłaniaj się, córko, ludziom maleńkim, Bo to są ludzie ogromni. Żebyś wiedziała. ...Wysoki Giewont, wysoki! A pod nim płynie Potokiem, córko, potokiem historia wieków. Na górach, córko, na górach - myśl o nizinie! Śród głazów, córko, wśród głazów - myśl o człowieku! Mocno i pewnie chodząca po polskiej ziemi, Umiłuj lud sprawiedliwy, co Polskę zbudził. A tam, kochanie, gdzie mieszkał Włodzimierz Lenin, Złóż kwiatek. To był przyjaciel tych prostych ludzi... Julian Tuwim Gość portalu: Gosc napisał(a): > Pozwole sobie jeszcze raz ten wiersz zacytowac. To nie jest > wiersz dla tych prostakow polsko-amery...to dla normalnych ludzi > zyjacych na swiecie. Ich historia i geografia zaczyna sie na > jednym Oceanie a konczy sie na drugim. > > Julian Tuwim > DO PROSTEGO CZŁOWIEKA > > Gdy znów do murów klajstrem świażym > Przylepiać zaczną obwieszczenia > Gdy "do ludności", "do żołnierzy" > Na alarm czarny druk uderzy > I byle drab, i byle szczeniak > W odwieczne kłmstwo ich uwierzy, > Że trzeba iść i z armat walić, > Mordować, grabić, truć i palić; > Gdy zaczną na tysięczną modłę > Ojczyznę szarpać deklinacją > I łudzić kolorowym godłem, > I judzić "historyczną racją", > O piędzi, chwale i rubieży, > O ojcach, dziadach i sztandarach, > O bohaterach i ofiarach; > Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin > Pobłogosławić twój karabin, > Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, > Że za ojczyznę - bić się trzeba; > Kiedy rozścierwi się, rozchami > Wrzask liter pierwszych stron dzienników, > A stado dzikich bab - kwiatami > Obrzucać zacznie "żołnierzyków". - > - O, przyjacielu nieuczony > Mój bliźni z tej czy innej ziemi! > Wiedz, że na trwogę biją w dzwony > Króle z pannami brzuchatemi; > Wiedz, że to bujda, granda zwykła, > Gdy ci wołają: "Broń na ramię!", > Że im gdzieć nafta z ziemi sikła > I obrodziła dolarami; > Że coś im w bankach nie sztymuje, > Ze gdzieś zwęszyli kasy pełne > Lub upatrzyli tłuste szuje > Cło jakieś grubsze na bawełnę. > Rżnij karabinem w bruk ulicy! > Twoja jest krew, a ich jest nafta! > I od stolicy do stolicy > Zawołaj broniąc swej krwawicy: > "Bujać - to my, panowie szlachta!" > > Opublikowany 7 października 1929 > > > ... historia jeszcze nikogo nic nie nauczyła ... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: CHCIALBYS POGADAC -NIE MA Z KIM... IP: *.proxy.aol.com 21.03.03, 00:44 ...propagandy przeciw ludziom wielka w tym kraju nad wisla... czasami budze sie nad ranem i mysle swiat jest pokonany ! czlowiek korona jest istnienia ...czlowiek poprawia czlowiek zmienia... tylko odychac nie ma czym chcialbys pogadac -nie ma z kim chcialbys pomyslec-nie wiesz o czym chcialbys podskoczyc nie- podskoczysz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba a któraś a telewizji w Anglii IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 00:55 kilka razy mówiła nam o dezercji Tarika Aziza: "Następnie iracka telewizja pokazała naradę, w której brali udział m.in. wicepremier Tarik Aziz oraz szefowie najważniejszych ministerstw. Brakowało wiernego zastępcy Saddama generała Ramadana." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ovca No, skoro wszyscy cytuja... IP: *.dutzend.stw.uni 21.03.03, 02:29 "Ludzie są po to, żeby żyć i tańczyć Ludzie są po to, żeby mogli walczyć Ludzie są i nie będą nigdy lepsi Ludzie są... Nie będą nigdy lepsi Ludzie są... Nie będą nigdy lepsi" /Lady Pank/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druga kukułka Re: a któraś a telewizji w Anglii - a kuku!!! IP: *.server.ntli.net 21.03.03, 12:59 Guzik prawda - sprawdż w archiwach BBC, Channel 4, 5, ITV: wszystkie mają swoje wydania on-line. Tej bzdury w żadnej z nich nie było - reszta to satelitarna i głównie amerykańska (te same, co na satelitach i kablówkach w RP). Ale mówi się ...właśnie w tym momencie o poważnych stratach marines, chyba 101, gdzieś na pustyni. God save all of them. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Do dziennikazy Gazety IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 03:38 Dziennikarze Gazety! Przestancie robic z siebie idiotów tekstami o 'rakietach typu Cruise'!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.stopwojnie.w.pl Michnik służy Exxonowi Rockefellera Hańba Upadek Polsk IP: *.tele2.pl 21.03.03, 04:10 Trochę linków, info spoza mainstream media www.stopwojnie.w.pl Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komancz TURCY wrogami USA, Kurdów i naszymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.03, 07:13 Bieda będzie w tej Turcji po wojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Korespondencia z pola walk IP: 142.173.66.* 21.03.03, 08:17 Informacje z pola walk od specjalnego redaktora wyslano 7 poazdziernik 1929 rok a odebrano 21 Marzec 2003 Julian Tuwim DO PROSTEGO CZŁOWIEKA Gdy znów do murów klajstrem świażym Przylepiać zaczną obwieszczenia Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłmstwo ich uwierzy, Że trzeba iść i z armat walić, Mordować, grabić, truć i palić; Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją", O piędzi, chwale i rubieży, O ojcach, dziadach i sztandarach, O bohaterach i ofiarach; Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin, Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba, Że za ojczyznę - bić się trzeba; Kiedy rozścierwi się, rozchami Wrzask liter pierwszych stron dzienników, A stado dzikich bab - kwiatami Obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony Mój bliźni z tej czy innej ziemi! Wiedz, że na trwogę biją w dzwony Króle z pannami brzuchatemi; Wiedz, że to bujda, granda zwykła, Gdy ci wołają: "Broń na ramię!", Że im gdzieć nafta z ziemi sikła I obrodziła dolarami; Że coś im w bankach nie sztymuje, Ze gdzieś zwęszyli kasy pełne Lub upatrzyli tłuste szuje Cło jakieś grubsze na bawełnę. Rżnij karabinem w bruk ulicy! Twoja jest krew, a ich jest nafta! I od stolicy do stolicy Zawołaj broniąc swej krwawicy: "Bujać - to my, panowie szlachta!" Opublikowany 7 października 1929 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Korespondencia z pola walk IP: *.impaq.com.pl 21.03.03, 09:08 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Informacje z pola walk od specjalnego redaktora wyslano 7 > poazdziernik 1929 rok a odebrano 21 Marzec 2003 > > Julian Tuwim > DO PROSTEGO CZŁOWIEKA > Drogi Gościu, widzę, że podoba Ci się wiersz Tuwima. Czy podoba Ci się także świat tam opisany i ten widziany w telewizorach? Jeśli nie to ZRÓB COŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokles Niech zgniota Saddama - tego malego Hitlera IP: 157.25.31.* 21.03.03, 08:30 Juz za wymordowanie tych 5.000 kurdow nalezaloby go skazac i zlikwidowac. Czemu Ci tchorze z Francji i Niemiec o tym ne pamietaja - ich interesuje tylko ropa i kasa z niej. Sprzymierzyliby sie nawet z samym diablem. Bush - tak trzymaj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margharet Niech Bóg ma Ich w Swojej opiece IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 08:50 Chwała amerykańskim żołnierzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej a to zdjecie rannego zolnierza irackiego ratowanego IP: *.147.44.23.62.rev.coltfrance.com 21.03.03, 09:24 przez marines to normalnie poziom hitlerowskiej propagandy - tak samo pokazywali na filmach propagandowych rozdawanie poslkow w gettcie warszawskim :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibson Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.citicorp.com 21.03.03, 09:34 Nie ma co... "Amerykańscy marines opatrują rannego irackiego żołnierza" przystawiając mu lufę karabinu do skroni... Jacy oni humanitarni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: 62.233.165.* 21.03.03, 09:46 Parę osób zdaje się zapominać, że to nie Amerykanie mordują Amerykanów za nieposłuszeństwo, tylko Irakijczycy swoich. Jeden z ostatnich bastionów stalinizmu. Chirac zarabiał kasę jako biznesmen z interesów z Irakiem. Rakiet, które wystrzelono w Kuwejt, wg Blixa nie było wcale. Najpierw Irak twierdzi, że nie strzelał, bo przecież nie ma takich rakiet, teraz mówi, że strzelał. Wybić to bydło i zabetonować, razem z zasranymi pacyfistami, którym łatwo demonstrować w Warszawie, gdzie mieszkają u rodziców, studiują za darmo i mogą mówić, co chcą. Jak wam się tak podoba partia Ba'ath, to przeprowadźcie się do Iraku, śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: 62.233.165.* 21.03.03, 09:57 Zabawne te relacje z bagdadzkich szpitali. Ranni recytują z pamięci wyuczone zdania. Najlepszy był gość, który powiedział, że rakieta wybuchła mu koło nogi (sic!). Gdyby koło nogi rzeczywiście wybuchł mu pocisk Tomahawk (ok. 450 kg materiału wybuchowego), to nie byłby w szpitalu tylko w cholernym muzułmańskim niebie. Tyle osób pisze o protestach przeciw wojnie... Świetnie pamiętam protesty przeciw rozmieszczaniu rakiet Pershing w Europie Zachodniej (reakcja Zachodu na ruskie SS-20) - Greenpeace i cała reszta. Przecież po latach okazało się, że wielkie zloty pacyfistów pośrednio finansowało KGB. I jak się teraz czują ci łatwowierni durnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ten akurat ranny mowil o tzw. tracerze... 21.03.03, 20:15 Nie zas o "tomahawku". A w waszej telewizji tego nie mowili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Nie, mówili o rakiecie typu "cruise" IP: *.krakow.pl 21.03.03, 21:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: 213.69.204.* 21.03.03, 11:52 Gość portalu: F napisał(a): > Parę osób zdaje się zapominać, że to nie Amerykanie mordują Amerykanów za > nieposłuszeństwo, tylko Irakijczycy swoich. Jeden z ostatnich bastionów > stalinizmu. > Chirac zarabiał kasę jako biznesmen z interesów z Irakiem. > Rakiet, które wystrzelono w Kuwejt, wg Blixa nie było wcale. Najpierw Irak > twierdzi, że nie strzelał, bo przecież nie ma takich rakiet, teraz mówi, że > strzelał. Wybić to bydło i zabetonować, razem z zasranymi pacyfistami, którym > łatwo demonstrować w Warszawie, gdzie mieszkają u rodziców, studiują za darmo i > > mogą mówić, co chcą. Jak wam się tak podoba partia Ba'ath, to przeprowadźcie > się do Iraku, śmiecie. Ja cie bardzo przepraszam gluptasku - a na farmie w Waco to kto kogo mordowal za nieposluszenstwo? Rosjanie Amerykanow, Amerykanie Rosjan, czy Amerykanie Amerykanow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 21.03.03, 19:37 taki dodatek do wypowiedzi kolegi : w czasie wojny Iraku z Iranem Amerykanie dostarczali Saddamowi rakiety przeciwlotnicze po tym jka Francuzi zaprzestali wspolpracy, rownoczesie poprzez CIA Irak zakupil komponenty do produkcji gazow bojowych i broni chemicznej w tym bakterie waglika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Re: Ruszyła ofensywa lądowa(do gibsona) IP: 126.21.80.* 21.03.03, 09:55 :-)) podoba mi sie bracie Twoja odpowiedz... widze ze mamy tu ludzi ktorzy zobacza zdjecie ,przeczytaja artykul i ......nie pomysla,nie przeanalizuja,nie maja wlasnego zdania..a media to sila i wladza , a panstwo amerykanie(tfu,juz mi sie rzygac chce)bardzo dobrze o tym wiedza.....czasem mi to przypomina (paranoja!!) inteligentniejszy rodzaj komunizmu,ktory polega nie przez zalewanie woda i upijanie narodu ale poprzez wpajanie im wolnosci i niezaleznosci...no i humanitarnosci( a co do czego ta ameryka i tak pozostaje najbardziej policyjnym krajem swiata) szacunek Gibsonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: 217.153.97.* 21.03.03, 15:22 Pewnie że humanitarni, gdyby nie byli humanitarni to by mu strzelili w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKOŁAJ K. NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.03, 09:57 W LATACH SZEŚĆDZIESIĄTYCH I OSIEMDZIESIĄTYCH STEROWALI WAMI SOWIECI A TERAZ SADAM,PRZEZ TAKICH JAK WY HITLER PODBIŁ CAŁĄ EUROPĘ."PRZYWIOZŁEM WAM POKÓJ" CHAMBARLAIN PRIME MINISTER W.B. I NAJWIĘKSZY DEBIL SPOŚRÓD PACYFISTÓW DZIĘKI NIEMU HITLER WCHŁONĄŁ CZECHOSŁOWACJĘ A PÓŻNIEJ DALEJ ROBIŁ CO CHCIAŁ.A ŻABOJADY TO JUŻ NAJWIĘKSI CYNICY,NAJPIERW SAMI DOSTARCZAJĄ BROŃ SADAMOWI A PÓŻNIEJ MÓWIĄ ŻE ONI WALCZĄ O POKÓJ.WSZYSCY PACYFIŚCI MAJĄ KRÓTKĄ PAMIĘĆ I HISTORIA NIC ICH NIE NAUCZYŁA.NIE PAMIĘTAJĄ PEWNYCH FAKTÓW Z HISTORII, ŻE PRZEZ ZANIECHANIE I NIE DZIAŁANIE TEŻ MOZNA CZEGOŚ DOKONAĆ N.P.POZWOLIĆ SZALEŃCOWI PODBIĆ PRAWIE CAŁĄ EUROPĘ.POZDRAWIAM NORMALNYCH LUDZI A NIE TCHÓRZY PACYFISTÓW KTÓRZY DO SWOJEGO CYKORSTWA DORABIAJĄ IDEOLOGIĘ NIE WARTĄ FUNTA KŁAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: 62.233.165.* 21.03.03, 10:00 Masz świętą rację. Pacyfiści i inne ścierwo zawsze chętnie chowają się za plecami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prez Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: *.frwsm.com.pl 21.03.03, 16:21 ja lubie niektorych pacyfistow.. na przyklad te 'zywe tarcze'.. moze juz gryza iracka ziemie :]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: *.nv.nv.cox.net 21.03.03, 17:07 Gość portalu: F napisał(a): > Masz świętą rację. Pacyfiści i inne ścierwo zawsze chętnie chowają się za > plecami innych. a ty F co tu robisz zamiast wachac gazy saddama nad eufratem? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: ja wole zobaczyc go nad Tygrysem - B-52 tuz... 21.03.03, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: OK wysylamy F nad Tygrysa - B-52 tuz.. IP: *.nv.nv.cox.net 21.03.03, 18:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 21.03.03, 11:05 Dodam tylko że w czasie II Wwojny Światowej zginęło 3-4 miliony Polaków (a 6 milionów obywateli polskich) i o tym trzeba pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator NIE CIERPIĘ PRZEMOCY-ROBIĄ TO LUDZIE BEZ WYOBRAŹNI IP: *.impaq.com.pl 21.03.03, 12:00 Zapal świeczkę za duszę każdego zabitego w wyniku gwałtu, przemocy i poniżenia. www.aci.pl/~norton/index.php?txt=candle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walpoz Re: NIE CIERPIĘ PRZEMOCY-ROBIĄ TO LUDZIE BEZ WYOB IP: *.crowley.pl 21.03.03, 13:47 Gość portalu: Amator napisał(a): > Zapal świeczkę za duszę każdego zabitego w wyniku gwałtu, przemocy i poniżenia I TERRORYSTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RELAX Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: 149.246.75.* 21.03.03, 13:55 Gość portalu: MIKOŁAJ K. napisał(a): > W LATACH SZEŚĆDZIESIĄTYCH I OSIEMDZIESIĄTYCH STEROWALI WAMI > SOWIECI A TERAZ SADAM,PRZEZ TAKICH JAK WY HITLER PODBIŁ CAŁĄ > EUROPĘ."PRZYWIOZŁEM WAM POKÓJ" CHAMBARLAIN PRIME MINISTER W.B. > I NAJWIĘKSZY DEBIL SPOŚRÓD PACYFISTÓW DZIĘKI NIEMU HITLER > WCHŁONĄŁ CZECHOSŁOWACJĘ A PÓŻNIEJ DALEJ ROBIŁ CO CHCIAŁ.A > ŻABOJADY TO JUŻ NAJWIĘKSI CYNICY,NAJPIERW SAMI DOSTARCZAJĄ BROŃ > SADAMOWI A PÓŻNIEJ MÓWIĄ ŻE ONI WALCZĄ O POKÓJ.WSZYSCY > PACYFIŚCI MAJĄ KRÓTKĄ PAMIĘĆ I HISTORIA NIC ICH NIE > NAUCZYŁA.NIE PAMIĘTAJĄ PEWNYCH FAKTÓW Z HISTORII, ŻE PRZEZ > ZANIECHANIE I NIE DZIAŁANIE TEŻ MOZNA CZEGOŚ DOKONAĆ > N.P.POZWOLIĆ SZALEŃCOWI PODBIĆ PRAWIE CAŁĄ EUROPĘ.POZDRAWIAM > NORMALNYCH LUDZI A NIE TCHÓRZY PACYFISTÓW KTÓRZY DO SWOJEGO > CYKORSTWA DORABIAJĄ IDEOLOGIĘ NIE WARTĄ FUNTA KŁAKÓW. > Przez takich jak ty odwaznych polmozgow Wielki Cowboy zabije tysiace ludzi. Pozdrawiam ludzi, dla ktorych wojna jest zlem, a pokoj dobrem. Tobie zas zycze, aby przysnily sie tobie normalne sceny, ktore zwykle towarzysza wojnie. A swoja droga nie zauwazyles, ze to twoj idol dorabia ideologie i zaprzeczy faktom inspektorow???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: NIE CIERPIĘ PACYFISTÓW TO TCHÓRZE I ZDRAJCY IP: *.ab-byd.edu.pl 21.03.03, 18:00 Gość portalu: RELAX napisał(a): > Gość portalu: MIKOŁAJ K. napisał(a): > > > W LATACH SZEŚĆDZIESIĄTYCH I OSIEMDZIESIĄTYCH STEROWALI WAMI > > SOWIECI A TERAZ SADAM,PRZEZ TAKICH JAK WY HITLER PODBIŁ CAŁĄ > > EUROPĘ."PRZYWIOZŁEM WAM POKÓJ" CHAMBARLAIN PRIME MINISTER W.B. > > I NAJWIĘKSZY DEBIL SPOŚRÓD PACYFISTÓW DZIĘKI NIEMU HITLER > > WCHŁONĄŁ CZECHOSŁOWACJĘ A PÓŻNIEJ DALEJ ROBIŁ CO CHCIAŁ.A > > ŻABOJADY TO JUŻ NAJWIĘKSI CYNICY,NAJPIERW SAMI DOSTARCZAJĄ BROŃ > > SADAMOWI A PÓŻNIEJ MÓWIĄ ŻE ONI WALCZĄ O POKÓJ.WSZYSCY > > PACYFIŚCI MAJĄ KRÓTKĄ PAMIĘĆ I HISTORIA NIC ICH NIE > > NAUCZYŁA.NIE PAMIĘTAJĄ PEWNYCH FAKTÓW Z HISTORII, ŻE PRZEZ > > ZANIECHANIE I NIE DZIAŁANIE TEŻ MOZNA CZEGOŚ DOKONAĆ > > N.P.POZWOLIĆ SZALEŃCOWI PODBIĆ PRAWIE CAŁĄ EUROPĘ.POZDRAWIAM > > NORMALNYCH LUDZI A NIE TCHÓRZY PACYFISTÓW KTÓRZY DO SWOJEGO > > CYKORSTWA DORABIAJĄ IDEOLOGIĘ NIE WARTĄ FUNTA KŁAKÓW. > > > Przez takich jak ty odwaznych polmozgow Wielki Cowboy zabije tysiace ludzi. > Pozdrawiam ludzi, dla ktorych wojna jest zlem, a pokoj dobrem. > Tobie zas zycze, aby przysnily sie tobie normalne sceny, ktore zwykle > towarzysza wojnie. > A swoja droga nie zauwazyles, ze to twoj idol dorabia ideologie i zaprzeczy > faktom inspektorow???????? RelaX - stuknij sie w czolo, bo zrobiles sobie "relaks" umyslowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Dobre zdjęcie - sataniści atakują ;)))))))))))))) IP: 195.245.213.* 21.03.03, 09:58 niezłe ujawnili swoje oblicze;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walpoz Oby jak najszybciej skończyć z dyktaturą Husajna !!! IP: *.crowley.pl 21.03.03, 10:00 im szybciej tym lepiej.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Ruszyła ofensywa lądowa IP: 62.233.165.* 21.03.03, 10:10 Większość ran irackich cywilów w Bagdadzie pochodzi od niewybuchów własnej artylerii przeciwlotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek ? IP: 155.158.248.* 21.03.03, 10:13 co ma wspolnego czarzasty z operacja w iraku? ponizej.... "pozostale artykuly".. Odpowiedz Link Zgłoś