titus_flavius 22.03.03, 15:34 Ave, 4 IX bitwę graniczną już miał za sobą. A różnica potencjałów pomiędzy Polską, a NImecami była o wiele mniejsza niż dziś pomiędzy Irakiem, a USA. T. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titus_flavius Re: Hitler w 1939r. radził sobie lepiej 22.03.03, 15:40 titus_flavius napisał: > Ave, > 4 IX bitwę graniczną już miał za sobą. A różnica potencjałów pomiędzy Polską, > a NImecami była o wiele mniejsza niż dziś pomiędzy Irakiem, a USA. > T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx tytus antyamerykański fanatyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.03, 16:19 Bo Amerykanie stosują bardziej subtelną taktyke. Nie chcą stracić zbyt wielu ludzi i nie chca co charakterystyczne zabic zbyt wielu Irakijczyków. Niemcy nie przejmowały się niczym walili bombami gdzie popadnie. USA czeka az się wojska irackie same poddadzą. A w kwestii róznicy potencjałów. Przecież USA ma w rejonie mniej żołnierzy, mniej czołgó, mniej wszystkiego. A idzie jak w masło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeja miło posłuchać fachowca od wojen wszelkich. IP: 194.251.142.* 22.03.03, 16:26 wygląda, że jeszcze nie wytrzeżwiałeś po piątkowej imprezie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: miło posłuchać fachowca od wojen wszelkich. IP: *.nyc.rr.com 22.03.03, 16:32 titus flavius, prawdziwe nazwisko Abbas Al Bashir, nie chla ale i tak jest ciagle pijany, to taka choroba umyslowa, paranoja i schzofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: tytus antyamerykański fanatyk 22.03.03, 20:38 Gość portalu: xx napisał(a): > A w kwestii róznicy potencjałów. Przecież USA ma w rejonie mniej żołnierzy, > mniej czołgó, mniej wszystkiego. A idzie jak w masło Ave, nieco przesadziłeś. Wciąż toczy się bitwa graniczna. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: tytus antyamerykański fanatyk IP: *.ces.clemson.edu 24.03.03, 17:51 Gość portalu: xx napisał(a): > Bo Amerykanie stosują bardziej subtelną taktyke. Nie chcą stracić zbyt wielu > ludzi i nie chca co charakterystyczne zabic zbyt wielu Irakijczyków. Niemcy nie > > przejmowały się niczym walili bombami gdzie popadnie. USA czeka az się wojska > irackie same poddadzą. > > A w kwestii róznicy potencjałów. Przecież USA ma w rejonie mniej żołnierzy, > mniej czołgó, mniej wszystkiego. A idzie jak w masło jak w maslo ?? a te helikoptery to pewnie same spdaja, hle hle, tylko poczekaj jak dostana w pierdol w Bagdadzie. Mam nadzieje ze zgina tysiace tych skurwysynow. Lacznie z polskimi pierdolonymi kundelkami bandyty bu$ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Piorą dupska arabstwu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 16:51 Po sześciu dniach wojny 1967 Irzael zagładził armie trzech krajów mających łącznie ok 12 razy więcej obywateli od niego. Ale to tylko taka dygresja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: a zydki orgazmu dostaja IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 19:02 Gość portalu: Dawid napisał(a): > Po sześciu dniach wojny 1967 Irzael zagładził armie trzech krajów mających > łącznie ok 12 razy więcej obywateli od niego. Ale to tylko taka dygresja. A ja czekam na to, kiedy takie zera jak ty zostana znow "zagladzone". W Oswiecimiu 120 straznikow "zagladzilo" 6 milionow sposrod was i to mimo to, ze potrafiliscie czytac. Ilu "obywateli" tych czterech krajow potrafilo czytac ziemniaku? To rzeczywiscie wielki powod do dumy "walczyc" z ludami, ktorych poziom rozwoju cywilizacyjnego odpowiada sredniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: korekta IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 19:37 Gość portalu: mic napisał(a): > A ja czekam na to, kiedy takie zera jak ty zostana znow "zagladzone". > W Oswiecimiu 120 straznikow "zagladzilo" 6 milionow sposrod was i to mimo to, > ze potrafiliscie czytac. W Oswiecimiu 120 straznikow wykonczylo tylko 1,5 miliona zydow. Reszcie "sprano dupska" gdzie indziej, np. w Babim Jarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid nich cię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 07:48 Gość portalu: mic napisał(a): > > A ja czekam na to, kiedy takie zera jak ty zostana znow "zagladzone". > W Oswiecimiu 120 straznikow "zagladzilo" 6 milionow sposrod was i to mimo to, > ze potrafiliscie czytac. > > Ilu "obywateli" tych czterech krajow potrafilo czytac ziemniaku? > To rzeczywiscie wielki powod do dumy "walczyc" z ludami, ktorych poziom rozwoju > > cywilizacyjnego odpowiada sredniowieczu. > Pieprzony spadkobierco nazistów. Gdyby w II wojnie zginęł więcej polakow (tak ze dwa razy) zostałbyś zlinczowany za takie słowa ale ponieważ za duzo polaczków uszło z życiem dziś wspominacie sobie Adolfa z sentymentem. Jak to było? ''Oddamy krew i duszę za Saddama''. Już widzę jak dziadek mic-a - hitlerowski kolaborant ucieka w jednej ciężarówce z SS-manami do Rzeszy licząc ,że jeszcze Wunderwaffe ocali reżim i kochanego fuhrera. PS. Jestem Polakiem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: jestem Polakiem oczywiscie hahaha IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 19:10 Dawid jest Polakiem ale jak pisze o Polakach? "polaczki" z malej litery i mowi o nich w trzeciej osobie.... I mazy ci sie "Polaku" zeby nas tak zginelo ze dwa razy wiecej w czasie wojny.. ale nie zginelo nas tyle, choc zginelo az nadto duzo. I jak teraz chlopaki z GROMU zgina to zgina tez w rozrobie, ktora znow wy macie na swoim sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Piorą dupska arabstwu 22.03.03, 19:19 i po tylu latach prania strach wsiasc w autobus w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Piorą dupska arabstwu 22.03.03, 20:40 kyle_broflovski napisał: > i po tylu latach prania strach wsiasc w autobus w Izraelu Ave, parafrazując Stalina, w miarę zwycięstw żydostwa, opór Arabów się zaostrza. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do kyle i mica IP: *.adsl.actcom.co.il 22.03.03, 20:48 nu, trzeba przyznac, panowie, ze znacie sie na sprawie. troche wprawdzie was szlag trafia na tych zydkow, nu, ale nie straszne. a jak przyjdzie kolej na was, ze jakis psychopat i terrorysta zagrozi, ze wam "dupsko spierze" jakim waglikiem, to my, israelczycy chetnie udzielimy was wskazowke, jak sie bronic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: do diany IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 21:04 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, trzeba przyznac, panowie, ze znacie sie na sprawie. troche wprawdzie was > szlag trafia na tych zydkow, nu, ale nie straszne. a jak przyjdzie kolej na > was, ze jakis psychopat i terrorysta zagrozi, ze wam "dupsko spierze" jakim > waglikiem, to my, israelczycy chetnie udzielimy was wskazowke, jak sie > bronic.... Wasze "wskazowki" jak efektywnie podsycac i prowokowac konflikty z sasiadami i gdzie indziej na swiecie mozecie zachowac dla siebie. Slicznie za nie dziekujemy. Na razie nie zapowiada sie na to, zeby ktokolwiek chcial nam prac "dupsko" tak jak wam pierze i to od lat i to mimo, ze "wiecie" -lol- "jak sie bronic"... Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: do kyle i mica 22.03.03, 22:20 zrozum ze przy polityce oko za oko zab za zab i bez jakiegos porozumienia z Arabami ktore ich nie upokarza abyscie zyli na bliskim wchodzie w absolutnum spokoju musicie zrobic z nimi to co chciano zrobic kiedys z Zydami przerobic na mydlo i poukladac na polce. nie macie innego rozwiazania jak dialog szczegolnie po tej wojnie. wiem ze rozumiesz ze czas i demografia jest przeciwko wam. im wczesniej sie ten dialog zacznie tym mniej ludzi zginie. najlepiej zaczac ten dialog na najnizszym poziomie . po prostu od siebie. zacznij rozmawiac z Palestynczykami. wtedy zrozumiecie ze kazdy z was jest czlowiekiem. jesli zostawicie to rzadowemu szczeblowi to w gre wejdzie wielka polityka i na porozumienie sa male szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do kyle i mica IP: *.adsl.actcom.co.il 23.03.03, 00:42 kyle_broflovski napisał: > zrozum ze przy polityce oko za oko zab za zab i bez jakiegos porozumienia z Ara > bami ktore ich nie upokarza abyscie zyli na bliskim wchodzie w absolutnum spoko > ju musicie zrobic z nimi to co chciano zrobic kiedys z Zydami przerobic na mydl > o i poukladac na polce. nie macie innego rozwiazania jak dialog szczegolnie po > tej wojnie. > > wiem ze rozumiesz ze czas i demografia jest przeciwko wam. im wczesniej sie ten > dialog zacznie tym mniej ludzi zginie. najlepiej zaczac ten dialog na najnizsz > ym poziomie . po prostu od siebie. zacznij rozmawiac z Palestynczykami. wtedy z > rozumiecie ze kazdy z was jest czlowiekiem. jesli zostawicie to rzadowemu szcze > blowi to w gre wejdzie wielka polityka i na porozumienie sa male szanse nu, ja wam doradzam troszke wiecej skromnosci: lepiej popytac jak sprawy tu stoja, zamiast mi radzic, jako ze daje sobie rade doskonale. a co do prania na dup, to micu, nie krzycz tak glosno. tymczasem sprawy stoja zdziebko inaczej, ciagle jeszcze jestesmy ciut silniejsi i nie tak latwo nas sprac. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski OK 23.03.03, 10:59 skoro rad nie potrzebujesz, to przestan narzekac na nieregularna komunikacje autobusowa i niestrawna pizze. podrozoj rowerem albo na piechote, jedz w domu tak zdrowiej. no i zyj sobie swoimi problemami, swiata one nie obchodza bo swiat ma swoje problemy i jest nimi zajety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: OK IP: *.adsl.actcom.co.il 24.03.03, 18:19 kyle_broflovski napisał: > skoro rad nie potrzebujesz, to przestan narzekac na nieregularna komunikacje au > tobusowa i niestrawna pizze. podrozoj rowerem albo na piechote, jedz w domu tak > zdrowiej. no i zyj sobie swoimi problemami, swiata one nie obchodza bo swiat m > a swoje problemy i jest nimi zajety nu, ja nie narzekam zupelnie, ja wam tylko odpowiadam, a jesli swiata nasze problemy nie obchodze, czego my sobie bardzo zyczymy, to moze wy tak na forum przestaniecie ciagle pluc na nas i zajmowac stanowisko w rzeczach, ktore podobno was nie obchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: do diany IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.03, 11:10 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, ja wam doradzam troszke wiecej skromnosci: lepiej popytac jak sprawy tu > stoja, zamiast mi radzic, jako ze daje sobie rade doskonale. a co do prania na > dup, to micu, nie krzycz tak glosno. tymczasem sprawy stoja zdziebko inaczej, > ciagle jeszcze jestesmy ciut silniejsi i nie tak latwo nas sprac. To jak to sie dzieje, ze ciagle wylatujecie w powietrze i nie mozecie czuc sie pewni nawet w autobusie lub restauracji? Dlatego tak wielu ludzi wokol was i na calym swiecie was nienawidzi i wami gardzi? Czy te maski gazowe, ktore ze soba nosicie to czesc kostiumu karnawalowego? Karnawal juz sie skonczyl... przynajmniej u nas. Moze nie tak latwo was sprac ale jestescie ciagle prani. A bedzie chyba zdziebko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do diany IP: *.adsl.actcom.co.il 24.03.03, 18:23 Gość portalu: mic napisał(a): > To jak to sie dzieje, ze ciagle wylatujecie w powietrze i nie mozecie czuc sie > pewni nawet w autobusie lub restauracji? Dlatego tak wielu ludzi wokol was i na > > calym swiecie was nienawidzi i wami gardzi? > Czy te maski gazowe, ktore ze soba nosicie to czesc kostiumu karnawalowego? > Karnawal juz sie skonczyl... przynajmniej u nas. > > Moze nie tak latwo was sprac ale jestescie ciagle prani. A bedzie chyba > zdziebko gorzej. nu, tak sie dzieje, bo mamy do czynienia ze zgraja terrorystowm ludzi bez sumienia, ktorych jedynym zainteresowaniem jest zabijac, i jesli zauwazyles, to nie tylko nas, zeby ci tylko przypomniec 11.9 i bali, nie mowiac o paru innych miejscach. tez sie zastanawiam, dlaczego nas ludzie ninawidza, moze dlatego, ze z reguly zwykli ludzie bez pomyslunku nienawidza wszystkiego co troche inne i do tego niezrozumiale... a co mo masek gazowych, to mam nadzieje, ze nie przyjdzie moment, ze bedziesz zalowal ze jej nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: do diany IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 19:15 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, tak sie dzieje, bo mamy do czynienia ze zgraja terrorystowm ludzi bez > sumienia, ktorych jedynym zainteresowaniem jest zabijac, Kwestia terminologii. Dla nazistow byliscie tez tylko bandytami. Palestynczycy walcza o swoj kraj, ktory im odebraliscie. Taka jest prawda. > i jesli zauwazyles, tonie tylko nas, zeby ci tylko przypomniec 11.9 Czyli jednak PIORA WAM TE TYLKI!! A co ty? pocieszasz sie, ze i innym tez sie dostalo! Od tego pocieszania sie nie wypadnie tego PRANIA mniej. A dlaczego doszlo do 11.9 to chyba nie musze tutaj pisac. Tak samo jak i tego, ze do 11.9 nie doszloby gdyby nie wasz "wklad". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Hitlera podziwiasz s..synu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.03.03, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Hitler w 1939r. radził sobie lepiej IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 19:34 titus_flavius napisał: > Ave, > 4 IX bitwę graniczną już miał za sobą. A różnica potencjałów pomiędzy Polską, > a NImecami była o wiele mniejsza niż dziś pomiędzy Irakiem, a USA. > T. Ale Niemcy nie chcieli "wyzwolic" Polski, tylko ja podbic i calkowicie podporzadkowac. Nie brali zupelnie wzgledu na straty w ludnosci cywilnej. I tym Amerykanie roznia sie od faszystowskich Niemcow. Gdyby Amerykanie chcieli podbic Irak bez wzgledu na straty w ludnosci cywilnej, to byloby juz po prywatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contra Tutus chce wiecej ofiar w Iraku.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.03.03, 20:08 W jednym komentarzu cieszyl sie ze poddalo sie tylko kilkuset zolnierzy. Teraz juz sie nie cieszy: poddaly sie tysiace i o tyle mniej trupow. Teraz pokazuje Hitlera za wzor. Osama juz jest niedoscignionym wzorem mordowania cywili. Quo vadis Tytusie?. Takie chodzenie sladami Mahometa nie jest dla mnie zaszczytem. Gos´c´ portalu: mic napisa?(a): > titus_flavius napisa?: > > > Ave, > > 4 IX bitwe˛ graniczna˛ juz˙ mia? za soba˛. A róz˙nica potencja?ów pomie˛dzy Pols > ka˛, > > a NImecami by?a o wiele mniejsza niz˙ dzis´ pomie˛dzy Irakiem, a USA. > > T. > > Ale Niemcy nie chcieli "wyzwolic" Polski, tylko ja podbic i calkowicie > podporzadkowac. Nie brali zupelnie wzgledu na straty w ludnosci cywilnej. > I tym Amerykanie roznia sie od faszystowskich Niemcow. > > Gdyby Amerykanie chcieli podbic Irak bez wzgledu na straty w ludnosci cywilnej, > > to byloby juz po prywatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Flavi, do dzisiaj miales u mnie taryfe ulgowa... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.03, 20:56 uwazalem Cie za fanatyka Islamu, albo zabiedzonego polskiego, anty-amerykanskiego intelektualiste... Ale zaden polski intelektualista bohaterskiej obrony Polski w 1939 nie porownuje do czegokolwiek... Przegrales. Ty polsko-jezyczna, ale antypolska sierotko intelektualna... damy sobie rade w naszym (ale nie w Twoim) kraju bez Ciebie... Bron sobie swojej islamskiej Syrii... SYRIA zostanie... ale islamska, juz niedlugo, nie bedzie... Stanie sie normalnym krajem, WOLNOSCI ludzi i wolnosci wszystkich religii... Wasz, islamistow, czas sie konczy... Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Flavi, do dzisiaj miales u mnie taryfe ulgowa 22.03.03, 22:25 Ave, cóż to, nie cieszysz się, że Twoi współrodacy tak sprawnie przeprowadzili kampanię wrześniową? Kampania była wynikiem błędnej polityki Becka i syjonistów. Oni także uważali, że przyjaciół należy mieć daleko, a wrogów blisko! T. Gość portalu: J.K. napisał(a): > uwazalem Cie za fanatyka Islamu, albo zabiedzonego polskiego, > anty-amerykanskiego intelektualiste... > > Ale zaden polski intelektualista bohaterskiej obrony Polski w 1939 > nie porownuje do czegokolwiek... > > Przegrales. > Ty polsko-jezyczna, ale antypolska sierotko intelektualna... > > damy sobie rade w naszym (ale nie w Twoim) kraju bez Ciebie... > Bron sobie swojej islamskiej Syrii... > > SYRIA zostanie... > ale islamska, juz niedlugo, nie bedzie... > Stanie sie normalnym krajem, WOLNOSCI ludzi > i wolnosci wszystkich religii... > Wasz, islamistow, czas sie konczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Tandeta intelektualna... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.03, 22:41 powiedzialem Ci jasno... do dzisiaj traktowalem Cie grzecznie i zartobliwie... Polska w roku 1939 wygrac nie mogla... Planom zawladniecia Europa przez Niemcow i Rosjan, z racji ukladu sil, nikt wtedy nie mogl sie przeciwstawic... Ale przegrali i Niemcy i Rosjanie... Z racji potegi Stanow Zjednoczonych i jedni i drudzy dzis sa maluccy... A Polacy nie wierza ani jednym, ani drugim... Ich pokojowa polityka wynika z tego, ze na inna nie maja sily... I dlatego Niemcy tak ochoczo buduja zjednoczona Europe... Na inna polityke nie maja mozliwosci... Taki jest ten Swiat... najpierw sila, potem argumenty... A Wy, Arabowie macie jedno wyjscie... Musicie dogadac sie z Amerykanami... jezeli nie... marny wasz los... Nikt wam nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: dziadek spadaj IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 22:47 Gość portalu: J.K. napisał(a): > Polska w roku 1939 wygrac nie mogla... Tak jak Irak dzisiaj > Planom zawladniecia Europa przez Niemcow i Rosjan, > z racji ukladu sil, > nikt wtedy nie mogl sie przeciwstawic... Tak jak i dzis planom zawladniecia swiatem przez USA > Ale przegrali i Niemcy i Rosjanie... I USA kiedys przegra, choc moze inaczej > Z racji potegi Stanow Zjednoczonych i jedni i drudzy dzis sa maluccy... Niemcy malutcy? Dziadek walnij sobie drinka i idz wreszcie spac... > A Polacy nie wierza ani jednym, ani drugim... Nie Polacy tylko takie chore dziadki jak ty > Ich pokojowa polityka wynika z tego, ze na inna nie maja sily... > I dlatego Niemcy tak ochoczo buduja zjednoczona Europe... > Na inna polityke nie maja mozliwosci... I dlatego nie rozbuduwuja Bundeswehry... wiemy dziadek > Taki jest ten Swiat... > najpierw sila, potem argumenty... Tak jak ty, najpierw siku a potem spac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Sluchaj miernotko, nie tylko intelektualna...... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.03, 00:17 ostatnio spedzilem z panienka (i nie byla to bynajmniej moja zona...) 24 godziny... potrafisz tyle...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Sluchaj pryku zmurszaly.... IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.03, 00:22 Gość portalu: J.K. napisał(a): > ostatnio spedzilem z panienka (i nie byla to bynajmniej moja zona...) > 24 godziny... > potrafisz tyle...??? Az tyle wisiales na kroplowce? Zal mi tej pirlegniarki. Jedyna pociecha, ze zrobila ci lewatywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl 24.03.03, 22:11 Gość portalu: J.K. napisał(a): > ostatnio spedzilem z panienka (i nie byla to bynajmniej moja zona...) > 24 godziny... > potrafisz tyle...??? Czy Twoja zona lubi internet np. stronki forumowe GW ? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: jotce jest juz egal... 25.03.03, 09:28 Gość portalu: J.K. napisał(a): > ostatnio spedzilem z panienka (i nie byla to bynajmniej moja zona...) > 24 godziny... > potrafisz tyle...??? Wazne jest raczej to, ktora "panienka" bylaby w stanie wytrzymac z Toba 24 godziny... P.S. To mile, ze odwiedziles mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Tandeta intelektualna... 22.03.03, 22:50 Gość portalu: J.K. napisał(a): > powiedzialem Ci jasno... > do dzisiaj traktowalem Cie grzecznie i zartobliwie... > > Polska w roku 1939 wygrac nie mogla... > Planom zawladniecia Europa przez Niemcow i Rosjan, > z racji ukladu sil, > nikt wtedy nie mogl sie przeciwstawic... AVe, po co mielismy się przeciwstawiać Niemcom Hitlera? Nie pamięta się o tym, ale w latach 1934-38 Hitler prowadził politykę dobrosąsiedzką z Polską i dobrze traktował mniejszość polską. T. > Ale przegrali i Niemcy i Rosjanie... > > Z racji potegi Stanow Zjednoczonych i jedni i drudzy dzis sa maluccy... > A Polacy nie wierza ani jednym, ani drugim... > Ich pokojowa polityka wynika z tego, ze na inna nie maja sily... > I dlatego Niemcy tak ochoczo buduja zjednoczona Europe... > Na inna polityke nie maja mozliwosci... > > Taki jest ten Swiat... > najpierw sila, potem argumenty... > > A Wy, Arabowie macie jedno wyjscie... > Musicie dogadac sie z Amerykanami... > jezeli nie... > marny wasz los... > Nikt wam nie pomoze... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Tandeta intelektualna... IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 22:55 titus_flavius napisał: > AVe, > po co mielismy się przeciwstawiać Niemcom Hitlera? Nie pamięta się o tym, ale w > > latach 1934-38 Hitler prowadził politykę dobrosąsiedzką z Polską i dobrze > traktował mniejszość polską. > T. Malo tego, Polska przeciez miala w planach Hitlera zajac miejsce najwazniejszego sojusznika w Europie - obok Wloch w kampanii przeciw ZSRR. Hitler podziwial Pilsudskiego za jego umiejetnosci przywodcze a Polakow za ich ducha walki i antybolszewizm. Gdyby nie politycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. tak, tak... Warszawa 1946... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.03, 00:14 nie zamieniles sie przypadkiem na rozum z niejakim patriota...? Efektem tego byloby, nieuku, granica na Bugu (jak mamy, ale bez Szczecina i Wroclawia... I Amerykanskie bomby atomowe w latach 1945-46 na Berlin i WARSZAWE... Flavius prosil cie o post...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: tak, tak... ryba to piekny ptak IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.03, 00:20 Gość portalu: J.K. napisał(a): > nie zamieniles sie przypadkiem na rozum z niejakim patriota...? > Efektem tego byloby, nieuku, granica na Bugu (jak mamy, > ale bez Szczecina i Wroclawia... > I Amerykanskie bomby atomowe w latach 1945-46 na Berlin i WARSZAWE... > > Flavius prosil cie o post...???? I to wam wszystko w domu starcow tak pieknie opowiadaja? Bo ja mam calkiem inne newsy robaczku. Polska ludnosc wraz z elitami przezylaby wojne w podobnie dobrej kondycji jak Francuzi albo Wegrzy.Wojna byc moze trwalaby dluzej ale Niemcy przegralyby by ja bez watpienia. Rosja sowiecka bylaby znacznie slabsza i zgodzilaby sie na kazdy przebieg granic za cene pokoju. Polske spotkalby po wojnie los podobny do losu Francji, ktora po czesci "kolaborowala". Ale coz ty w swoim domu starcow mozesz na temat wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Pro-islamka i pro-hitlerowska szmato... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.03, 00:39 intelektualna i moralna... prosilem cie, abys sie do mnie nie odzywal... otoz Polacy nie dostaliby Szczecina i Wroclawia... Wiem, ze ci to nie na reke, niemiecki nacjonalisto... natomiast ukrainska akcja "Wolyn" (zabijania tam Polakow) byla juz zakonczona... Ukraincy Lwowa, by nam nie dali... podobnie, jak Litwini Wilna... do smiesznosci, ale i poziomu Flaviusa, troche ci brakuje... mowilem ci juz dobranoc. gdzie sie uczyles kultury...? W akademii obrony narodowej NRD/DDR w Dreznie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: maly zramolaly fantasto IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.03, 11:14 Gość portalu: J.K. napisał(a): > intelektualna i moralna... > prosilem cie, abys sie do mnie nie odzywal... Nie pien sie tak bo ci jeszcze gebiss wypadnie. > otoz Polacy nie dostaliby Szczecina i Wroclawia... > Wiem, ze ci to nie na reke, niemiecki nacjonalisto... Nie musieliby dostawac Szczecina i Wroclawia gdyby mieli Lwow i granice z 39 roku maly szowinistyczny wixerze. > natomiast ukrainska akcja "Wolyn" (zabijania tam Polakow) > byla juz zakonczona... Czy ty rozumiesz slowo pisane? Gdyby Polacy ruszyli z Hitlerem na ZSRR, to Ukraincy mieliby tyle samo do powedzenia co sowieci. > Ukraincy Lwowa, by nam nie dali... > podobnie, jak Litwini Wilna... Patrz wyzej naiwniaku > do smiesznosci, ale i poziomu Flaviusa, troche ci brakuje... Poziomem smiesznosci nikt tutaj cie nie przescignie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Gdybanie IP: *.netcom.ca 23.03.03, 14:49 > Gdyby Polacy ruszyli z Hitlerem na ZSRR, to >Ukraincy mieliby tyle samo do powedzenia co sowieci. > Ukraincy Lwowa, by nam nie dali... > podobnie, jak Litwini Wilna... ================ Pamietam jak pani w szkole mowila ,ze w historii nie ma "gdybania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. pro-hitlerowska holoto... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.03, 16:41 to wy zrobiliscie caly ten gnoj w Europie... dzisiaj jestescie zerem... Nie decydujecie o niczym... Masz jakies watpliwosci...? Twoj (niemiecki i "zachodni") Dr. J.K. Warszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Poza tym, pro-hitlerowska holoto... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.03, 16:58 zdradziles sie, jako wrog Ukraincow, Bialorusinow i Litwinow... Ja naleze do reaistow i naszych sasiadow ze wschodu szanuje...... Reich pragnac wiecej, niz mogl miec, przegral na calej linii... Trzeciej szansy, glabie, miec nie bedzie... Twoj ukochany Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Poza tym, chory umyslowo dziadziu IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 19:17 Gość portalu: J.K. napisał(a): > zdradziles sie, jako wrog Ukraincow, Bialorusinow i Litwinow... A ty zdradziles sie jako kompletny idiota i impotent. Nie po raz pierwszy zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: dziadek bo ci gebiss wyleci... IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 19:20 Gość portalu: J.K. napisał(a): > to wy zrobiliscie caly ten gnoj w Europie... > dzisiaj jestescie zerem... > Nie decydujecie o niczym... Nie podniecaj sie tak dziadek bo stajesz sie nieczytelny... My Polacy jestesmy niczym? Powinienes za to szmato dostac po ryju, nawet mimo twojego wieku ipodeszlej impotencji. > Masz jakies watpliwosci...? > > Twoj (niemiecki i "zachodni") > > Dr. J.K. > > Warszawiak. ..niemiecki warszawiak? Volksdeutsch sie znaczy i to z Warszawy? Szmata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. babciu , robisz postepy... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.03.03, 20:01 1. zrezygnowales, z ksywy "patriota", o co cie dawno prosilem... - to juz dobrze, robisz postepy, beda z ciebie ludzie. 2. Popatrz na swoje teksty: 10 obelg i jeden argument. odwrotnie niz u mnie, chociaz musze przypomniec, ze to zaczelo sie od ciebie i twojego epitetu "ty kreaturo". 3. Polacy nic by nie wygrali na sojuszu z niemcami, a duzo stracili... i to tu lezy istota rzeczy. 4. Nie denerwuj sie, bo tak jak obiecalem ci zemste (i dotrzymalem slowa). tak przypominam, ze zaczne pytac: - ilu arabczkow ci dzisiaj odstrzelili...? I po co ci to?, mozesz nabawic sie kataru... pozdraviam, droga babciu Twoj kochany Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: ich bin der Schrecken.... 25.03.03, 09:25 J.K. czy ty nie mozesz wytrzymac chocby jednego dnia, zeby sie nie blaznic? Widze, ze stalem sie Twoim koszmarem. Jak tak dalej pojdzie, to nie tylko flawiusza i paru innych ale cale forum bedziesz podejrzewal o to, ze sa patriota. Mocno zalatuje to paranoja jotka. Po co to robisz? Po co sie tak blaznisz? Nie jest ci wstyd? Zeby az tak stracic kontrole.... Moze ten mic to jakis student, ktory cie zna a ty tu zasuwasz taki kit o "arabiczkach" (ile w tym okresleniu chrzescijanskiej milosci blizniego - jestes przeciez chrzescijaninem, prawda?) hehe I "zemsta" mnie czeka.... O rany, drzze na calym ciele :o) To jednak nie pokazesz mi swojej kolekcji znaczkow? P.S. Nie chce sie mieszac do Twojej dyskusji z miciem ale skad wiesz droga jotko, ze Polacy straciliby tak duzo na sojuszu z Niemcami? Czy Polska mogla w ogole jeszcze bardziej przegrac ta wojne? Bo byla przeciez jedynym krajem, ktory przegral pod kazdym wzgledem. Jestes przeciez "realista", takim samym jak chlop sprzedajacy gestapo Zyda za kope jaj, takim, ktory "aranzuje" sie z sila. Tak bardzo przeciez podziwiales Finow za ich uleglosc. Jak to sie ma do harakiri polskiego, ktore kosztowalo nasz kraj tyle istnien ludzkich jak zaden inny, polwiecze komunizmu, eliminacje elit, olbrzymie straty terytorialne i zacofanie cywilizacyjne, ktore tak wyraziscie soba uosabisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sewer_ Polska mogla przegrac te wojne bardziej. 25.03.03, 09:39 Polska mogla zostac nie tylko bez Lwowa i Wilna, ale i bez Szczecina i Wroclawia. Kolejny zwolennik wielkich Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: tzn? 25.03.03, 09:53 sewer_ napisał: > Polska mogla zostac nie tylko bez Lwowa i Wilna, > ale i bez Szczecina i Wroclawia. > Kolejny zwolennik wielkich Niemiec? Mogla ale nie musiala. Zastanow sie, co byloby, gdyby Niemcy uderzyly na ZSRR nie po wykrwawieniu sie w Polsce i Europie Zachodniej a od razu i to nie z linii Curzona ale z bylej granicy Rzeczpospolitej, wspolnie z Polakami i Wlochami, bez drugiego frontu.... Czy powaznie myslisz, ze Rosja mialaby tak silna pozycje na koncu wojny? Nie mysl, ze jestem zwolennikiem takiej teorii ale przeciez straty Polski byly potezne. Pomysl co byloby, gdyby Polska zachowala sie tak neutralnie jak chocby Czechy czy Francja.... Piszesz o Lwowie i Szczecinie. A co jest z 6 milionami Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
sewer_ polacy Hitlerowi nie uwierzyli 25.03.03, 10:20 gdy Goering mowil, Morze Czarne tez jest morzem. Sugerowalo to juz utrate Slaska i Pomorza. Poza tym nawet wspolpracujac z Niemcami i tak bysmy te wojne przegrali. Ale koszty tego zaplacilaby Polska. Niemcy na nas zwaliliby wine i sie wykrecili. Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Honor 25.03.03, 10:31 Polacy nie uwierzyli Hitlerowi, bo Polacy przedkladaja nad wszystko Honor... A dzis kradna samochody i wyludzaja pieniadze z Brukseli... Jaki kraj, taki terroryzm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Pisalem powyzej, ze wojna trwalaby dluzej... IP: 192.120.171.* 25.03.03, 11:31 gdyby Polska byla w sojuszu z niemcami... Amerykanskie bomby "A", ktore wyladowaly na Hiroshime, wyladowalyby w latach 1945-46 na Berlin i Warszawe (TAK !- bo Warszawa lezy, tam gdzie lezy...) Napisz, ze moze w to nie wierzysz...??? J.K. Warszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota jotka wie co by bylo... 25.03.03, 11:38 Gość portalu: J.K. napisał(a): > gdyby Polska byla w sojuszu z niemcami... > Amerykanskie bomby "A", ktore wyladowaly na Hiroshime, wyladowalyby w latach > 1945-46 na Berlin i Warszawe Jak Ty wszystko wiesz, co by bylo jotko.... Tylko po co USA mialyby zrzucac cokolwiek na Berlin lub Warszawe, jesli w ogole nie bylyby z Niemcami lub Polska w stanie wojny? No bo po co mialyby do niej przystepowac, skoro Niemcy nie zaatakowaliby Anglii? A moze USA dolaczyloby do Niemiec i Polski we wspolnej "interwencji" w ZSRR majacej na celu "oswobodzenie" jego ludnosci spod panowania tyrana Stalina? To bylby wlasnie byl dobry kawalek "Realpolitik" :o) Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Gdybanie... 25.03.03, 11:49 Czy wojna trwalaby dluzej? No coz, doswiadczenia Rosjan na Balkanach raczej wskazuja na to, ze Alianci daliby sobie tez i z Polska rade... A czy Amerykanie zrzuciliby bombe na Warszawe? To pytanie z pogranicza magii i science fiction... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Marzycielu... IP: 192.120.171.* 25.03.03, 16:16 2 + 2, to i w polityce najczesciej bywa 4... (fakt, wyniki wachaja sie od 3.... do 5... ale jednak...) Gdyby Niemcy (z Polakami) pokonali Rosje i znajdowali sie w 1945 na Uralu, to nad czym Amerykanie w latach 1945-46 mieliby sie zastanawiac...? Majac bombki "A", a nie mogac liczyc na pomoc Rosji od wschodu... Ze rozwaliliby atomowo Berlin , to mnie nie martwi... Ale podobnie postapiliby z Warszawa... Z tej prostej przyczyny, ze to glowny osrodek komunikacyjny w srodowo-wschodniej Europie (dla Niemcow) i trudno go ominac... Odpowiedz Link Zgłoś
barabas bez komentarza... 25.03.03, 18:10 Na poczatku XVII w. Rosja miala mniej mieszkancow niz Polska... I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Polacy Hitlerowi nie chcieli nawet wierzyc 25.03.03, 10:32 sewer_ napisał: > gdy Goering mowil, Morze Czarne tez jest morzem. Sugerowalo to juz utrate > Slaska i Pomorza. Poza tym nawet wspolpracujac z Niemcami i tak bysmy te > wojne przegrali. Ale koszty tego zaplacilaby Polska. Niemcy na nas zwaliliby > wine i sie wykrecili. Nie wiem co i kiedy powedzial Goering a czego nie powiedzial ale sam musisz przeciez wiedziec, jakie byly zadania Hitlera. Czy Hitler chcial w 39 roku Wielkopolskie, gorny Slask, ktore Niemcy utracily na korzysc Polski zaledwie kilkanascia lat wczesniej? Przeciez jego zadania w porownaniu do zadan jakie mial przykladowo wobec Czechow byly smieszne: korytaz do Prus Wschodnich i Gdansk. Ni9e wiem czy wiesz, ale Hitler oferowal Polsce w zamian za to odszkodowanie terytorialne! Nie chce sie nawet zastanawiac czy ta wojna bylaby do wygrania czy do przegrania. Ale jestem przekonany, ze nawet przegrywajac ja, nie przegralibysmy jej tak, jak to sie stalo. Bo Polska byla jedynym krajem, ktory przegral ta wojne pod kazdym wzgledem. Francuzi, Czesi, Wegrzy, Wlosi nie poniesli tak kolosalnych strat w ludziach (przede wszystkim w elitach) jak i terytorialnych. Kogo dzisiaj obchodzi to czy byli po stronie Niemiec czy nie? Chce tylko zwrocic Ci uwage na to, ze wojna obronna w 39 roku byla jedna z wielu mozliowsci. A bylo ich sporo. My wybralismy ta zdecydowanie najbardziej krwawa opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Polacy Hitlerowi nie uwierzyli...-I slusznie...!!! IP: 192.120.171.* 25.03.03, 11:34 Hitrer mowil, ze nic od Polski, poza korytarzem i Gdanskiem nie chce... a Göring mowil juz "troche" co innego...! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Polacy Hitlerowi nie uwierzyli...-I slusznie. 25.03.03, 11:40 Gość portalu: J.K. napisał(a): > Hitrer mowil, ze nic od Polski, poza korytarzem i Gdanskiem nie chce... > a Göring mowil juz "troche" co innego...! A co, Goering chcial Wielkopolske, Gorny Slask? To nowe.... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Hitler nie chciał korytarza! 26.03.03, 07:15 Gość portalu: J.K. napisał(a): > Hitrer mowil, ze nic od Polski, poza korytarzem i Gdanskiem nie chce... > a Göring mowil juz "troche" co innego...! Ave, co za wierutne kłamstwo. W przesłanym ultimatum domagał się jedynie prawa tranzytu - co było żądaniem zrozumiałym. Nadto zważ, że było to już żądania wojenne. W trakcie rozmów sojuszniczych Hitler na pewno by sobie odpuścił Gdańsk. Rozumiał dobrze, że 2 mln polskich żołnierzy przyda mu się do rozprawy z komunistami. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: tzn? 26.03.03, 21:01 patriota napisał: > Piszesz o Lwowie i Szczecinie. A co jest z 6 milionami Polakow? Ave, 3 mln, reszta to żydzi. Zaś co do reszty się z Tobą zgadzam - Niemcy byli lojalni wobec sojuszników. Do ostatka np. bronili Budapesztu. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: tak, tak... Warszawa 1946... 23.03.03, 06:34 Gość portalu: J.K. napisał(a): > nie zamieniles sie przypadkiem na rozum z niejakim patriota...? > Efektem tego byloby, nieuku, granica na Bugu (jak mamy, > ale bez Szczecina i Wroclawia... > I Amerykanskie bomby atomowe w latach 1945-46 na Berlin i WARSZAWE... > > Flavius prosil cie o post...???? Ave, J.K. nieuku przypominam Ci, że Anglia i Francja włączyły się do wojny, gdyż Polska była zaatakowana. I to Niemcy wypowiedzieli wojnę USA. Gdyby więc POlska stanęła po stronie Niemiec, to kraje Anglia i Francja w ogóle by się nie włączyły do wojny. Byśmy byli najważniejszym sojusznikiem Niemiec i z tego powodu byśmy dostali granice przedrozbiorowe. Co zaś do Wrocławia i Wilna, wolałbym Lwów i Wilno, gdyż kradzione nie tuczy. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW fLAWI TO FANTAZJA IP: *.ols.vectranet.pl 23.03.03, 21:20 Twój sen Flawiuszu o granicach przedrozbiorowych mnie zdumiewa.Przyjacielu nie zabieraj głosu w tej kwestii,Zajmij się lepiej tym czym to tej poryPisanie o naszym sojuszu z Niemcami toć to przeciez brak elementarnej wiedzy o ideologii i doktrynie NSDAP ktora Hitler przedstawił w Majn Kampf Popatz by zrealizować swoją utopię to nawet Hitler nie wykozystał antysowieckich nastrojów wśrod Ukraińcow czy tez wśród Rosjan Z powodow doktrynalnych nie wykozystana antysowieckiego zapału z 1941 i 1942 roku .Czy myślisz,iz minister do spraw zagranicznych III Rzeszy zrealizowałby obietnicę z rozmowy z ambasadorem Lipskim gdy na sugestię ,iz Polska od morza nie da się odepchnąć Powiedział ze MORZE CZARNE TO TEZ MORZE Flawiuszu czy ty mu uwierzyłeś.Twoja koncepcja sojuszu karła z goliatem jest po prostu naiwna Sojusz Polski ani z Rosją ani z Niemcami w XX wieku to po prostu niedorzeczność Ztych doświadczeń historycznych jawi się dzisiaj pewien wniosek To z rozsądku jesteśmy w zjednoczonej Europie a z wyrachowania jesteśmy PROAMERYKAŃSCY Tak to realizm polityczny nas do tego skłania. z wyrazami szacunku kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tandeta intelektualna... IP: *.adsl.actcom.co.il 23.03.03, 00:44 Gość portalu: J.K. napisał(a): > powiedzialem Ci jasno... > do dzisiaj traktowalem Cie grzecznie i zartobliwie... > > Polska w roku 1939 wygrac nie mogla... > Planom zawladniecia Europa przez Niemcow i Rosjan, > z racji ukladu sil, > nikt wtedy nie mogl sie przeciwstawic... > > Ale przegrali i Niemcy i Rosjanie... > > Z racji potegi Stanow Zjednoczonych i jedni i drudzy dzis sa maluccy... > A Polacy nie wierza ani jednym, ani drugim... > Ich pokojowa polityka wynika z tego, ze na inna nie maja sily... > I dlatego Niemcy tak ochoczo buduja zjednoczona Europe... > Na inna polityke nie maja mozliwosci... > > Taki jest ten Swiat... > najpierw sila, potem argumenty... > > A Wy, Arabowie macie jedno wyjscie... > Musicie dogadac sie z Amerykanami... > jezeli nie... > marny wasz los... > Nikt wam nie pomoze... > nu, mylisz sie, oni najpierw musza dogadac sie z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Tandeta intelektualna... IP: *.fastres.net 23.03.03, 20:38 Jak dlugo te kraje jak ( Irak, Syria, Iran i tez Arabia Saudyjska) jedyne panstwo miedzy Jordanem a Morzem Srodziemnomorskim widza panstwo palestynskie ( sie rozumie bez Israela) i dostarczaja srodkow dla terrorizmu Palestynskiego nie widze w jaki sposob mozna z Palestyczykami zaczac rozmawiac, a co do wojny z Irakiem to jesli sie nie wyle to Ameryka ta wojne juz wypowiedziala 12.09.2001 i to ze ja walczy w ten sam sposob w jaki poprzedni pierwszy minister Israelski Barak probowal walczyc z terrorizmem palestynskim nie widze szybkiego i berkrwalego zakonczenia tej imprezy. Jak sie widzi filmaty z Bagdad-u to mozna bardzo latwo zauwarzyc ze prawie wszyscy sa uzbrojeni, czy mozna mowic o ludnosci cywilnej, tak samo jak nie mozna mowic o ludnosci cywilnej w terytoriach ANP ktora strzela na zolnierzy i cywilnych Israelczykow, boje sie ze czy dluzej Bush bedzie chcial prowadzic wojne humanitarna tym wiecej bedzie musial sie usprawiedliwiac przez swoim narodem za swoich straconych obywateli. Moze my tyz wyznaczymy nagrody pieniezne za kazdego zabitego Irackiego mezczyzne... tak aby wyrownac rachunek, maja pieniadze Arabowie aby placic za kazdego zabitego Hebreja to mysle ze nas tez na to stac. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Bilans 4 dni kampanii irackiej 23.03.03, 14:37 Ave, na odcinku środkowym jak na razie to jedynie przejechali się przez Pustynię Zachodnią. Irakijczycy ich zatrzymali na przeprawach. Na froncie północnym nie ma żadnych sukcesów. Na froncie południowym nie zdobyli nawet pogranicznego miasteczka i stoją pod Basrą. Złapali trochę jeńców - ok. 1500 z 600.000 armii irackiej. Stracili zaś ok. 40 żołnierzy zabitych, 20 jeńców, nieznaną liczbę rannych, 6 śmigłowców i 3 samoloty. Byle tak dalej! I tak wygląda prawda po odarciu jej z propagandowych kłamstw. Hitlerowi zdecydowanie szło lepiej w 1939r. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Bilans 4 dni kampanii irackiej IP: *.kamir.com.pl 23.03.03, 20:59 Dlaczegoś sie uparł na wrześnień 1939 roku a nie czerwiec 1941 roku. Tam Hitlerowi szło jeszcze lepiej! Ale jakby nie szło pewne wojny sa przegrane w momencie ich rozpoczęcia innymi słowy w 1941 roku było juz jasne że Hitler tej wojny nie wygra. Mógł tylko ją przegrać szybciej lub wolniej. Jakkolwiek bys sie nie cieszył z marnych postępów Amerykanów jest jasne że Saddam tej wojny nie wygra a to czy Amerykanie zajmą Bagdad za tydzień czy miesiąc jest bez znaczenia. Z politycznego punkyu widzenia istotne jest jedynie czy wojna ta stanie się zapalnikiem do szerszego konfliktu cywilizacyjnego czy przeciwnie uspokoi islam. problemem cywilizacji zachodniej jest niestety totalna destrukcja podstaw tej cywilizacji od wewnątrz i tak naprawdę to cywilizacja zachodnia sama rozłoży sie w dekadencji. Amerykanie są tu może najmniej nadpsuci ale np. Europa nie byłaby w stanie prowadzić juz jakiejkolwiek wojny nawet obronnej pamiętne "better red than dead" pacyfistow za KBGowskie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Bilans 4 dni kampanii irackiej IP: *.dialup.warszawa.pl 27.03.03, 18:56 Pablo, czytałeś scenariusz Przecinka? Weź go a poważnie. Przecinek miesiąc temu przewidział obecny scenariusz wydarzeń. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=4242567&a=5094508 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: Bilans 4 dni kampanii irackiej IP: *.ols.vectranet.pl 23.03.03, 21:05 Ty się bawisz w wyliczankę a tam giną ludzie .Czy nie widzisz małej róznicy między Irakiem a USA Czu nie widzisz ze swiat zmierza do samozagłady ze po prostu potrzeba nam policjanta ktory przymusi nas czyli ponstwa swiata do dyscypliny.Demokracja ma swoje granice .Niestety nie widać innego sposobu spocyfikowania sytuacji na swiecie .Czy stawiasz na ONZ jest to tylko atrapa ktora nie była i nie jest zdolna do działań Czy przypadkiem na Ligę ponstw arabskich Czy tez na OJA.Gdzie masz siłe zdolną do działania .Krytykańci podobni są do ujadających psow gdy karawano idzie swa drogą Owe psy są potrzebne bo zmuszają do zastanowienia i przemyślenia trasy karawany i tempa z jakim się ona przemieszcza.Tak owa karawana to demokratyczna Ameryka w tej karawanie są i wielbłady(Turcja) ale i ci ktorzy się do niej przyłączeli bo chcą Psy są tez częścią tej karawany o nawet ich ujadaniejest potrzebne i porzyteczne, z wyrazami szacunku kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Bilans 4 dni kampanii irackiej 26.03.03, 07:23 Gość portalu: KECAW napisał(a): > Ty się bawisz w wyliczankę a tam giną ludzie .Czy nie widzisz małej róznicy > między Irakiem a USA Czu nie widzisz ze swiat zmierza do samozagłady ze po > prostu potrzeba nam policjanta ktory przymusi nas Ave, ja nie chcę żyć w państwie policyjnym. T. czyli ponstwa swiata do > dyscypliny.Demokracja ma swoje granice .Niestety nie widać innego sposobu > spocyfikowania sytuacji na swiecie .Czy stawiasz na ONZ jest to tylko atrapa > ktora nie była i nie jest zdolna do działań Czy przypadkiem na Ligę ponstw > arabskich Czy tez na OJA.Gdzie masz siłe zdolną do działania .Krytykańci > podobni są do ujadających psow gdy karawano idzie swa drogą Owe psy są > potrzebne bo zmuszają do zastanowienia i przemyślenia trasy karawany i tempa z > jakim się ona przemieszcza.Tak owa karawana to demokratyczna Ameryka w tej > karawanie są i wielbłady(Turcja) ale i ci ktorzy się do niej przyłączeli bo > chcą Psy są tez częścią tej karawany o nawet ich ujadaniejest potrzebne i > porzyteczne, > > > z wyrazami szacunku kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius bgitwa graniczna dalej się toczy! 24.03.03, 07:00 titus_flavius napisał: > Ave, > 4 IX bitwę graniczną już miał za sobą. A różnica potencjałów pomiędzy Polską, > a NImecami była o wiele mniejsza niż dziś pomiędzy Irakiem, a USA. > T. Ave, a to już szósty dzień kampanii. Do Bagdadu jeszcze daleko. Hitler pod Warszawą był 4 IX. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: bgitwa graniczna dalej się toczy! IP: *.ols.vectranet.pl 24.03.03, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: bgitwa graniczna dalej się toczy! IP: *.ols.vectranet.pl 24.03.03, 17:54 Nie 4.09 ale 9.09Ponadtto analogia nietrafna Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flawius Re: bgitwa graniczna dalej się toczy! 24.03.03, 18:43 Gość portalu: kecaw napisał(a): > Nie 4.09 ale 9.09Ponadtto analogia nietrafna Ave, w rzeczy samej 9 IX. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: bgitwa graniczna dalej się toczy! IP: *.ols.vectranet.pl 24.03.03, 21:40 Nie przyszło Ci na myśl,iz słuzysz ZŁU ?Popatrz nie na dzień dzisiejszy ale na jutro Męzowie STANU patrzyli dalej Rzymianie a przynajmniej ci zasiadający w senacie w czasach republiki potrafili patrzeć do przodu Flawiuszu ponawiam wezwanie bądz Rzymianinem lub zmień pseudonim z wyrazami szacunku kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Krawawej niedzieli jeszcze nie było 24.03.03, 17:47 Ave, ale już są przymiarki. Bushmeni oskarżają Irak o rzekome łamanie praw jeńców. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Krawawej niedzieli o co Ci chodzi IP: *.ols.vectranet.pl 24.03.03, 17:57 Analogia z Irlandią czy Szwecją w XVI stuleciu a moze chodzi Ci o Rosję z 1905 roku Proszę o precyzję młodzi ludzie czytają i historię słabo znają kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contra Hitler radzil sobie lepiej niz Saddam??? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.03.03, 18:29 Bardzo mozliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Krawawej niedzieli o co Ci chodzi IP: *.ols.vectranet.pl 24.03.03, 21:42 Brak ciągle korekty krwawej niedzieli Twoja wypowiedz jes mało jasna O jaką kewawą niedziele ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl 24.03.03, 22:07 Ale jestescie walnieci....gorzej niz wyznawca fundamentalistycznego Islamu... Fakty sa inne.....Swiatowym Wladca i to cywilizawonym w sensie ogolnym i zachodnim jest USA,a Francja,Niemcy,Rosja moze Jankesow w dupe pocalowac ( o ile beda tam rzadzic pro-pedalscy Demokraci.....) Izrael to Panstwo Prawa ,ktore sie juz kilka razy obronilo przed agresja Arabstwa sponsorowanego notabene min. przez ZSRR ( jak wiadomo panstwa co zabilo wiecej Polakow niz Hitler.....). Irak Husajna zdycha.....i zdechnie,bo USA pod Bagdadadem to tak jak Islam pod Bizancjum w 1453 roku...... ps. titus flavius ....sie niestety zblaznil kilka razy,ale teraz brnie we wlasne urojenia az do konca jak Hitler w okrazonym Berlinie przez Ruskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha 25.03.03, 07:10 Gość portalu: Vini napisał(a): > Irak Husajna zdycha.....i zdechnie,bo USA pod Bagdadadem to tak jak Islam pod > Bizancjum w 1453 > roku...... Ave, fajna wizja, nie ma co. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Krawawej niedzieli o co Ci chodzi 25.03.03, 07:09 Gość portalu: kecaw napisał(a): > Analogia z Irlandią czy Szwecją w XVI stuleciu a moze chodzi Ci o Rosję z 1905 > roku Proszę o precyzję młodzi ludzie czytają i historię słabo znają > > kecaw Ave, a wiesz, co było w Bydgoszczy w pocz. września 1939? T. Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Krwawa niedziela 25.03.03, 09:34 Akurat podczas Krwawej Niedzieli Polacy zamordowali steki osob pochodzenia niemieckiego, pod zarzutem szpiegostwa - dochodzilo do lynchow i znecania sie nad podejrzanymi... Porownanie wiec calkiem chybione, bo mniejszosci amerykanskiej lub brytyjskiej (badz polskiej - GROM lamie przeciez polska konstytucje w Iraku) nie znajdzie sie chyba w Basra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini Re: Krwawa niedziela czy wyzerka ? IP: *.vline.pl 25.03.03, 14:39 barabas napisał: > Akurat podczas Krwawej Niedzieli Polacy zamordowali-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabas Menue IP: 195.145.215.* 25.03.03, 14:44 O tym ze Polacy takze umieja piec, udowodnili w Jedwabnem Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Krwawa niedziela 25.03.03, 17:49 barabas napisał: > Akurat podczas Krwawej Niedzieli Polacy zamordowali steki osob pochodzenia > niemieckiego, pod zarzutem szpiegostwa - Ave, przecież to nazistowskie (talmudystyczne) kłamstwa! Niemniej jednak użyto ich jako pretekstu do wymordowania wielu Polaków. T. dochodzilo do lynchow i znecania sie > nad podejrzanymi... > Porownanie wiec calkiem chybione, bo mniejszosci amerykanskiej lub brytyjskiej > (badz polskiej - GROM lamie przeciez polska konstytucje w Iraku) nie znajdzie > sie chyba w Basra... Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Talumd a Polska 25.03.03, 17:55 Pretekst? Polecam lekture Bialej Ksiegi Bundeministerium für Vertriebene z 1953...Jeszcze jedna biala plama w polskiej historii najnowszej... A Talmud udalo sie spalic dopiero w Jedwabnem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vini Re: Talumd a Polska IP: *.vline.pl 25.03.03, 18:18 barabas napisał: > Pretekst? Polecam lekture Bialej Ksiegi Bundeministerium für Vertriebene z > 1953...Jeszcze jedna biala plama w polskiej historii najnowszej... V : widocznie taka byla wola Jahwe.... > A Talmud udalo sie spalic dopiero w Jedwabnem... V : to dziwne bo w Izraelu i na swiecie pelno jest egzemplarzy Talmudu i to Babilonskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Krawawej niedzieli o co Ci chodzi IP: *.ols.vectranet.pl 25.03.03, 21:59 Ktoś twierdzi iz to było powstanie antypolskie inni ze byli to dywersanci rozstrzeliwani przez Polakow.Czyzbyś miał pretensje do Amerykanow ze dywersantow (oczywiście bez mundurow) nie traktują jak pPolacy w 1939 roku Niemcow Widzisz Flawiusz jak świat się zmienia na dobre .Tak nawiasem myślałem iz jesteś Rzymianinem a nie NIEMCEM bo to oni tak nazywają to o czym ty piszesz .Ciekawe jakie jest te twoja noa niemieckie wcielenie.Mam pytanie a co to takiego "łaźnia toruńska".To taki mały teścik na twoją niemieckość! 0 Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius świat nie chce umierać za Bagdad 26.03.03, 07:33 Ave, jak w 1939r. za Gdańsk. Wtedy także samotnie stawialiśmy czoła najsilniejszej armii świata. Świat dziś nie chce umierać za Bagdad to za rok dwa będzie umierać za Paryż, Berlin, Moskwę. Tak się skończy pobłażanie agresorom! T. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja 26.03.03, 07:54 Busz obnizyl podatki w USA (w celu napedzenia gospodarki), rownoczesnie rozwalajac budzet kosztownymi wojnami (Afganistan, Irak). Juz niedlugo zobaczymy tego wyniki... Ludzi mozna bardzo latwo oszukiwac propaganda sukcesu, ekonomii raczej nie... "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja 26.03.03, 17:33 quickly napisał: > Busz obnizyl podatki w USA (w celu napedzenia gospodarki), rownoczesnie > rozwalajac budzet kosztownymi wojnami (Afganistan, Irak). > Juz niedlugo zobaczymy tego wyniki... > > Ludzi mozna bardzo latwo oszukiwac propaganda sukcesu, ekonomii raczej nie... > Ave, niestety, USA mają pewne rezerwy z tłustych lat dziewięćziesiątych. T. > > "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja IP: *.ols.vectranet.pl 26.03.03, 21:58 cHCESZ POKOJU TO SZYKOJ SIĘ DO WOJNY Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja 30.03.03, 00:46 Gość portalu: KECAW napisał(a): > cHCESZ POKOJU TO SZYKOJ SIĘ DO WOJNY Ave, ale jej nie wszczynaj ... T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjabol Re: zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja IP: *.acn.waw.pl 27.03.03, 23:44 quickly napisał: > Busz obnizyl podatki w USA (w celu napedzenia gospodarki), rownoczesnie > rozwalajac budzet kosztownymi wojnami (Afganistan, Irak). > Juz niedlugo zobaczymy tego wyniki... > > Ludzi mozna bardzo latwo oszukiwac propaganda sukcesu, ekonomii raczej nie... > > > > "kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie" He, he spec od budżetu się znalazł. Może nam Pana Kołodkę zastąpisz?! A tak na marginesie to już od czasów wojny secesyjnej każda następna prowadzona przez USA znakomicie napędzała koniunkture. " Mądrości niektórych ograniczają się do ograniczania mądrzejszych " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: zabraknie pieniedzy, to skoczy sie demokracja IP: *.telia.com 29.03.03, 02:14 ...kazda wojna usa napedzala koniunkture? He he, od kiedy to koniunktura to to samo co recesja (np. po pierwszej wojnie irackiej w 91 r.)?? Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Ofensywa US Army utknęła! 26.03.03, 18:20 Ave, tu Hitler był wyraźnie lepszy - nie pzowolił, aby wytrącono mu z rą inicjatywę. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: Ofensywa US Army utknęła! IP: *.ols.vectranet.pl 26.03.03, 22:00 Popatrz jak skończył Tak naprawdę załatwiła go AMERYKA i jej pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Ofensywa US Army utknęła! 27.03.03, 05:58 Gość portalu: KECAW napisał(a): > Popatrz jak skończył Tak naprawdę załatwiła go AMERYKA i jej pieniądze Ave, zobaczymy jak Bush skończy. To dopiero początek wojny. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Ofensywa US Army utknęła! IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.03, 17:18 POWIEDZIAŁEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: Ofensywa US Army utknęła! IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.03, 17:19 titus_flavius napisał: > Gość portalu: KECAW napisał(a): > > > Popatrz jak skończył Tak naprawdę załatwiła go AMERYKA i jej pieniądze > > Ave, > zobaczymy jak Bush skończy. To dopiero początek wojny. > T. KEC POWIEDZIAŁEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Ofensywa US Army utknęła! 27.03.03, 17:42 Gość portalu: KECAW napisał(a): > titus_flavius napisał: > > > Gość portalu: KECAW napisał(a): > > > > > Popatrz jak skończył Tak naprawdę załatwiła go AMERYKA i jej pieniądz > e > > > > Ave, > > zobaczymy jak Bush skończy. To dopiero początek wojny. > > T. > > > KEC > POWIEDZIAŁEŚ Ave, jak na razie były dwie odsłony wojny z Islamem. ZObaczymy, jak toczyć się będzie wojna dalej. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Ofensywa US Army utknęła! IP: *.ols.vectranet.pl 27.03.03, 17:45 titus_flavius napisał: > Gość portalu: KECAW napisał(a): > > > titus_flavius napisał: > > > > > Gość portalu: KECAW napisał(a): > > > > > > > Popatrz jak skończył Tak naprawdę załatwiła go AMERYKA i jej pie > niądz > > e > > > > > > Ave, > > > zobaczymy jak Bush skończy. To dopiero początek wojny. > > > T. > > > > > > KEC > > POWIEDZIAŁEŚ > > Ave, > jak na razie były dwie odsłony wojny z Islamem. ZObaczymy, jak toczyć się > będzie wojna dalej. > T. kec powiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Contra Szkoda ze mudzahedin ben Laden nie pomyslal IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 27.03.03, 17:53 Zanim w imieniu islamu wypowiedzial wojne USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *©*©* jeden jest allah i jeden jest jego prorok IP: *.cm-upc.chello.se 27.03.03, 18:22 jiHAddAntyMONOteizmuPokojuTolerancjiEtc SemiciDoUR!!! zFiction*©*©* Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Szkoda ze mudzahedin ben Laden nie pomyslal 30.03.03, 08:57 Gość portalu: Contra napisał(a): > Zanim w imieniu islamu wypowiedzial wojne USA. Ave, mówisz ta, jakby to islam przegrał wojnę. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Ofensywa US Army utknęła! 05.04.03, 17:50 Gość portalu: kecaw napisał(a): > > powiedziałeś Ave, w końcu muzułmanów jest 1 mld 380 mln :o) T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Polska IX 1939, czy Finlandia XI 1939? 28.03.03, 07:04 Ave, co raz bardziej skłaniam się do wniosku, że działania US Army przypominają nie tyle kampanię wrześniową, co napaść ZSSR na Finlandi w listopadzie 1939. Jeżeli szybko nadejdą do Iraku upały, to klimat może okazać się wrównie straszny dla US Army, jak był w Finlandii w 1940r. dla ZSSR. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: '39, czy Finlandia 1939? Czy Viet Nam? IP: *.telia.com 29.03.03, 02:07 Bardziej Wietnam. W Polsce i Finlandii doskonale wiadomo bylo agresorom po co obroncy sie bronia. W Iraku za cholere nie moga zrozumiec skad ten opor ludzi? Podobnie nieco bylo chyba z poczatku w Wietnamie. Zajelo im to wiele lat zanim zrozumieli ze opor byl napedzany nie tyle komunizmem co nacjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: '39, czy Finlandia 1939? Czy Viet Nam? 29.03.03, 08:23 Gość portalu: you-know-who napisał(a): > > Bardziej Wietnam. W Polsce i Finlandii doskonale wiadomo bylo agresorom po co > obroncy sie bronia. Ave, ależ nie. W Wietnamie nie chodziło przecież o podbój. W Finlandii podobnie jak w Iraku chodziło o zainstalowanie swojego rządu. T. W Iraku za cholere nie moga zrozumiec skad ten opor ludzi? > Podobnie nieco bylo chyba z poczatku w Wietnamie. Zajelo im to wiele lat zanim > zrozumieli ze opor byl napedzany nie tyle komunizmem co nacjonalizmem. > Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius syjoniści nie mają co jeść 30.03.03, 00:47 Ave, zupełnie jak w 1939r. w Finlandii Sowieci. T. Czas na "przerwę": alianci bez prowiantu ZOBACZ TAKŻE • Nie będzie przerwy w działaniach wojennych (29-03-03, 15:04) afp, kog 29-03-2003, ostatnia aktualizacja 29-03-2003 13:22 O szóstej rano w sobotę Pentagon ogłosił, że amerykańskie wojska zatrzymają się na 4-6 dni aby "uzupełnić braki w zaopatrzeniu". Generał William Wallace powiedział, że ze względu na nękające linie zaopatrzenia ataki partyzantów amerykańskie siły lądowe muszą zrobić "przerwę" w kampanii. - To nie będzie "przerwa", ale raczej przegrupowanie - powiedział brytyjskim mediom kapitan Al Lockwood. Agencja AFP potwierdza, że amerykańskie oddziały w środkowym Iraku, zostały odcięte od dostaw przez partyzantów. Francuska agencja opisuje spotkanie marines z uchodźcami wojennymi, którzy podzielili się z głodnymi Amerykanami żywnością, wyrażając swą wdzięczność za wyzwolenie od Saddama Husajna. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius irakijska pomoc humanitarna dla US Army 31.03.03, 09:48 titus_flavius napisał: > Agencja AFP potwierdza, że amerykańskie oddziały w środkowym Iraku, zostały > odcięte od dostaw przez partyzantów. Francuska agencja opisuje spotkanie > marines z uchodźcami wojennymi, którzy podzielili się z głodnymi Amerykanami > żywnością, wyrażając swą wdzięczność za wyzwolenie od Saddama Husajna. Ave, z tą wdzięcznością przesadzili. Na pewno US Army ukradło więśniakom ostatnią kozę. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Irakijczycy powstrzymali agresję 30.03.03, 13:10 Ave, zauważcie, że z każdym dniem temperatura rośnie w Iraku. Słowem, AMeryknów spotka los Sowietów z zimy 1939, tyle, że na odwrót :o). T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Irakijczycy powstrzymali agresję IP: *.abo.wanadoo.fr 30.03.03, 13:17 titus_flavius napisał: > Ave, > zauważcie, że z każdym dniem temperatura rośnie w Iraku. Słowem, AMeryknów > spotka los Sowietów z zimy 1939, tyle, że na odwrót :o). > T. I to jest twoim zdaniem powod do radosci??!! Czlowieku zastanow sie zanim napiszesz pdobne bzdury - zycze ci z calego serca bys mial za sasiadow arabskich emigrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Irakijczycy powstrzymali agresję 30.03.03, 13:20 Gość portalu: jacek2 napisał(a): > I to jest twoim zdaniem powod do radosci??!! Czlowieku zastanow sie zanim > napiszesz pdobne bzdury - zycze ci z calego serca bys mial za sasiadow > arabskich emigrantow. Ave, wolę Arabów, niż syjonistów. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius 16 dzień wojny 04.04.03, 22:17 Ave, 16 dnia wojny w 1939r. armia polska była już całkowicie rozbita, a cały kraj był zajęty przez najeźdźcę. Irak broni się o wiele skuteczniej. Wciąż 4/5 armii irackiej nie zostało pokonane, żaden z większych miast nie zostało zdobyte, podobnie jak połowa terytorium. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Flavi , jutro ide zagrac w lotto... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.03, 22:38 jaka dajesz mi szanse wygranej...??? Wiekszej niz Sadddamowi...? Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Flavi , jutro ide zagrac w lotto... 05.04.03, 10:27 Gość portalu: J.K. napisał(a): > jaka dajesz mi szanse wygranej...??? > > Wiekszej niz Sadddamowi...? Ave, zbyt wcześnie skreślasz Saddama. Nie widzisz, że wojna iracka zmienia się w wojnę religijną? T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Polska także walczyła samotnie 06.04.03, 07:02 Ave, zważcie, że Irak padł ofiarą oczywistej agresji, a nikt nie zdobył się na jakikolwiek akt pomocy zaatakowanym. Tak samo jak w 1939 - było dużo słów, mało czynów. T. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Hitler w 1939r. radził sobie lepiej 09.04.03, 16:15 Ave, w 1939r. 21 dnia wojny już cała Polska z wyjątkiem kilku punktów była w rękach okupanta. Biorąc te okoliczności pod uwagę Irakowi idzie całkiem nieźle. T. Odpowiedz Link Zgłoś