yann17 20.10.06, 20:51 Jak na gruncie kreacjonizmu naukowego, wprowadzonego do szkół w USA a w Polsce forsowanego przez "wybitnego" znawcę tematu - Macieja Giertych da się wytłumaczyć posiadanie przez człowieka kości ogonowej ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder Odpowiadam: Po prostu jestesmy stworzeni na... 20.10.06, 20:55 ...obraz i podobienstwo Boze! (Odpowiadalem za v-ce premiera Giertycha oraz poslanke Sobecka z Radia Maryja) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Odpowiadam: Po prostu jestesmy stworzeni na.. 20.10.06, 22:45 Marouder bój się Boga człowieku , to Ty myślisz, że Sobecka uważa ,że Bóg jest........? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Nie wiem o co ci sie rozchodzi Yannie. 20.10.06, 22:57 Towarzyszka , ze tak powiem, poslanka Sobecka wierzy w to, ze Bog wyglada mniej wiecej tak samo jak ona. Poza tym wiesz, moglbys sie przypiac do jej wygladu, ale pamietaj, ze prawdziwa cnota, nawet 60-letnia, krytyk sie nie boi! Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Nie wiem o co ci sie rozchodzi Yannie. 20.10.06, 23:33 heh, wyraziłem sie nieprecyzyjnie: chodziło mi o to, że jeżeli istnienie kości ogonowej u człowieka jest faktem, i wskazuje na to, że na wczesniejszym etapie ewolucji nasz przodek miał ogon, to słowa posłanki Sobeckiej możnaby zinerpretować w ten sposób, że Bóg był wówczas taka samą istotą jak my czyli.... małpą !!! PS: przecież ani posłanka ani żaden z naszych kreacjinistów nie zanegował faktu posiadania przez człowieka tejże kości. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Trzeba bylo od razu:) 20.10.06, 23:40 Teraz widze, ze wznieslismy sie nad poziom konferencji naukowej euroosla Giertycha Lojca. Jesli sie rozchodzi o kreacjonizm ewolucyjny, to masz calkowita racje: tak! teraz Bog wyglada jak ta, no coz, poslanka Sobecka a wczesniej wygladal jak malpa. Znaczy jest postep! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kość ogonowa 20.10.06, 23:00 Dobry argument. Dodajmy jeszcze, ze jak Giertycha z jego wickiem czytam i widze to to mi sie atawistycznie scyzoryk w kieszeni otwiera. I bije sie w piersi jak goryl. Cos musi byc na rzeczy z te ewolucja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Kość ogonowa 21.10.06, 16:43 yann17 napisał: > Jak na gruncie kreacjonizmu naukowego, wprowadzonego do szkół w USA Do jakich szkół i w jakim USA? Zaczynam podejrzewać, że ty nie bardzo rozumiesz co czytasz albo rozumiesz bez czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Kość ogonowa 21.10.06, 16:50 drobna korekta: miało być wprowadzanego , a nie wprowadzonego duża część szkół oparła się tym rewolucyjnym zmianom . Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Kość ogonowa 21.10.06, 16:56 Korekta? Wprowadzanego gdzie, w których szkołach? Podeprzyj to co piszesz albo nie pisz bzdur. Co oznacza, że duza ilość szkół oparła się? Nie masz zielonego pojecia jak odbywa sie proces zatwierdzania programó szkolnych, na jakim szczeblu i kto może dokonac zmian. Piszesz aby pisać. Te twoje rewelacyjne bzdety brzmia jak "W USA zima w pełni, W Buffalo spadł śnieg" Powiedz to tym na plaży w Miami i San Diego. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Giertych Senior mial wyklad kreacjonistyczny:) 21.10.06, 16:47 Gdzie zapewnial sluchaczy, ze zadnej ewolucji nie bylo, czego swiadkiem sa wszyscy Polacy, bowiem zapamietali gada-dinozaura w osobie Smoka Wawelskiego! Autentyczne:)) Wiecej info w linku: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3696597.html Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Giertych Senior mial wyklad kreacjonistyczny: 21.10.06, 16:52 marouder napisał: > Gdzie zapewnial sluchaczy, ze zadnej ewolucji nie bylo, czego swiadkiem sa > wszyscy Polacy, bowiem zapamietali gada-dinozaura w osobie Smoka Wawelskiego! > Autentyczne:)) > Wiecej info w linku: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3696597.html -------------------- właśnie miałem o tym napisać ale mnie uprzedziłeś dodam tylko, że wykład odbył się na Akademii Orła Białego (!!!???) Odpowiedz Link Zgłoś