nicolas1981 16.01.07, 10:17 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34228,3851476.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_daniel_il1 Re: podawanie ręki 16.01.07, 15:37 Tak tylko ciekawe w jaki sposób koreańczycy witali się zanim partii jeszcze nie było. A wódz znowu zabłysnął przed światem całym swą wielką (tzn. zgodną z jego wzrostem rzeczywistym) mądrością. POPROSTU FARSA Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany podawanie ręki a lizanie muszelki 17.01.07, 05:05 Podobno w Łodzi jest specjalista od lizania muszelki. Niech może ten kurdupelek co ma problem ze wzrostem i kiedy ma wzwód to przewraca się do przodu niech zwróci się do tego cudotwórcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: podawanie ręki 18.01.07, 16:21 jak to jak? oczywiście witali się ukłonem - czyżbyś o tym nie wiedział. jako ciekawostkę dodam, że w Japonii podaniem ręki witają się ludzie z najmłodszego pokolenia, ludziom starszym ten gest jest kulturowo obcy. tak więc mój drogi dowiedz się najpierw czegoś o kulturze azji zanim napiszesz coś w stylu "Tak tylko ciekawe w jaki sposób koreańczycy witali się zanim partii jeszcze nie było". i jeszcze jedno: "Koreańczycy" pisze się z dużej litery Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Zonk 18.01.07, 17:57 Cytat: "Dziennik pisze, że "koreański sposób witania się rozwinął się w epoce rządów Partii Pracy (...) i będzie dalej rozkwitał"." Konkluzja nasuwa sie jedna. Kim rozwinal 'koreanski sposob witania sie' czyli przez uklon, co jak sam kim_bar_tek jest ewidentna bzdura. Wnioski jakie wyciaga Daniel z artukulu sa jak najbardziej na miescu i tylko potwierdzaja kretynizm i oblude z jaka odnosza sie juz nawet do kultury rezimowe szmatlawce. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Zonk 18.01.07, 18:41 • Re: Kim Dzong Il: Podawanie ręki jest niehigienic Przeczytaj komentowany artykuł » untochables 15.01.07, 20:32 + odpowiedz mam gdzieś jakiś dokument jak ten tyran maca sie na całego ze swoim chińskim protektorem Hu mało tego żuca sie na niego swoimi 155 cm na koturnie i obłapuje kiedyś w czasach wielkiego głodu tłumaczono tam biednemu społeczeństwu, że jedzenie trzy razy dziennie jest szkodliwe, że zdrowiej jest dwa raz dziennie zajadać się zupą z kory brzozy indoktrynacja w KRLD przebiła nawet Rok 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
yatsu1 Re: Zonk 22.01.07, 14:17 niedługo bedziecie Kima oskarżali o zabójstwo Jezusa... W sumie dlaczego nie? Jemu też ręki nikt nie podał... Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: podawanie ręki 19.01.07, 14:16 kim_bar_tek napisał: > jak to jak? oczywiście witali się ukłonem - czyżbyś o tym nie wiedział. > jako ciekawostkę dodam, że w Japonii podaniem ręki witają się ludzie z > najmłodszego pokolenia, ludziom starszym ten gest jest kulturowo obcy. tak więc > > mój drogi dowiedz się najpierw czegoś o kulturze azji zanim napiszesz coś w > stylu "Tak tylko ciekawe w jaki sposób koreańczycy witali się zanim partii > jeszcze nie było". > i jeszcze jedno: "Koreańczycy" pisze się z dużej litery Nie od dziś wiem, że ludzie Dalekiego Wschodu witają się ukłonem, a sformułowane przeze mnie zdanie, które przytoczyłeś nie świadczy o tym, że miałbym o tym nie wiedzieć, jest ono komentarzem do kretyńskiego pomysłu "Wielkiej Mądrości", o którym mowa w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
chollima Re: podawanie ręki 20.01.07, 10:10 Tylko, że te ukłony są delikatniejsze niż japońskie i mniej "czołobitne". Co ciekawe Chińczycy na prowincji podobno do dzisiaj witają się pozdrowieniem taoistycznym, gdzie jedną dłoń układa się w pięść a drugą ją otacza i do tego drobny ukłon... Odpowiedz Link Zgłoś