Dodaj do ulubionych

przecz z USA - oglądaj francuskie filmy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.03, 13:05
Nie daj sie ogłupić amerykańskiej komercji, odrzuć sieczkę hollywodzką.
Oglądaj tylko europejskie - najlepiej francuskie - filmy. Oczywiście
amerykańska sieczka ma fatalny wpływ na mózg i początkowo bedzie trudno
przyzwyczic się do francuskich filmów. Wydzadzą ci sie nudne i
pretensjonalne. ale spróbuj pozycz jakiś film francuski i stopniowo, po kilka
minut go oglądaj. Staraj sie powstrzymac ziewanie i odruch ręki po pilota.
Jesli nie zaśniesz po 10 minutach - pierwszy sukces będziesz miałą za soba.
Powoli oglądaj więkze fragmenty - zrób sobie mocna kawę, by stłumić senność.
Z czasem odkryjesz piekno francuskiego kina. A jezeli naprawdę nie będizesz w
stanie obejrzeć tych arcydzieł - to przynajmniej naucz się na pamięc ich
tytułów, reżyserów i fabuły.
Pamietaj - oglądanie amerykańskich filmów to obciach. Bądź nowoczesny
Obserwuj wątek
    • Gość: Lolo Re: przecz z USA - oglądaj francuskie filmy IP: 217.153.60.* 09.04.03, 13:55
      Gość portalu: traianus napisał(a):

> Nie daj sie ogłupić amerykańskiej komercji, odrzuć sieczkę hollywodzką.
      > Oglądaj tylko europejskie - najlepiej francuskie - filmy. Oczywiście
      > amerykańska sieczka ma fatalny wpływ na mózg i początkowo bedzie trudno
      > przyzwyczic się do francuskich filmów. Wydzadzą ci sie nudne i
      > pretensjonalne. ale spróbuj pozycz jakiś film francuski i stopniowo, po kilka
      > minut go oglądaj. Staraj sie powstrzymac ziewanie i odruch ręki po pilota.
      > Jesli nie zaśniesz po 10 minutach - pierwszy sukces będziesz miałą za soba.
      > Powoli oglądaj więkze fragmenty - zrób sobie mocna kawę, by stłumić senność.
      > Z czasem odkryjesz piekno francuskiego kina. A jezeli naprawdę nie będizesz w
      > stanie obejrzeć tych arcydzieł - to przynajmniej naucz się na pamięc ich
      > tytułów, reżyserów i fabuły.
      > Pamietaj - oglądanie amerykańskich filmów to obciach. Bądź nowoczesny

Popieram. Precz z Jarmushem, Scorsese i Copollą! Na śmietnik historii z Czasem
      Apokalipsy, Taksówkarzem i innym badziewiem. Niech żyje Asterix, Fan Fan
      Tulipan i Fantomas.

Pozdrawlaju
    • Gość: P-77 Re: przecz z USA - oglądaj francuskie filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 16:23
      A własciwie dlaczego mielibymy bojkotować hollywoodzkie produkcje, skoro
      wytwórnia w Hollywood to podobno siedlisko zachodniego komunizmu.
      I cała inspiracja dla ruchu pacyfistycznego pochodzi stamtąd.
      Podobno Reagan pod wpływem Hollywood stał się zażartym antykomunistą.
      Czy dlatego, że jego kariera aktorska legła w gruzach za co obwiniał lewackie
      lobyy, czy z innych powodów nie wiem.
      Teraz zwolennicy Busha powinni stworzyć konkurencyjną wytwórnię filmową.
      A filmy francuskie? Właściwie dlaczego nie?
      • Gość: J.K. Uwielbiam francuskie filmy i niemieckie pivo... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 16:25
        cale szczescie ta slabosc nie wpywa na moje poglady polityczne...
    • Gość: samanta Re: przecz z USA - oglądaj francuskie filmy IP: *.kabel.telenet.be 09.04.03, 16:36
      Jak ja mam do wyboru kino swiatowe i europejskie a amerykanskie - te ostanie
      zawsze sobie odpuszczam.
      Francuskie , brytyjskie , wloskie itp filmy to prawdziwe kino jakze rozne od
      amerykanskiej sieczki ktora wciska nam TV
      Oczywiscie rocznie powstaje kilka dobrych filmow USA (mam na mysli wielkie
      produkcje ) reszta to mniej niz zero nie mowiac o oglupiajacych sitkomach
      • Gość: Lolo Re: przecz z USA - oglądaj francuskie filmy IP: 217.153.60.* 09.04.03, 17:04
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Jak ja mam do wyboru kino swiatowe i europejskie a amerykanskie - te ostanie
        > zawsze sobie odpuszczam.
        > Francuskie , brytyjskie , wloskie itp filmy to prawdziwe kino jakze rozne od
        > amerykanskiej sieczki ktora wciska nam TV
        > Oczywiscie rocznie powstaje kilka dobrych filmow USA (mam na mysli wielkie
        > produkcje ) reszta to mniej niz zero nie mowiac o oglupiajacych sitkomach

Jestem w stanie Ci pokazać taką samą ilość sieczki w naszym europejskim
        wydaniu. A sprowadzanie wartościowego kina amerykańskiego do kilku
        wysokobudżetowych pozycji też mija się z prawdą. Wielkobudżetowe produkcje
        właśnie są pod publikę (w końcu tę masę kasy trzeba dostać z powrotem), a
        istnieje dużo nisko budżetowych produkcji które naprawdę są ciekawe. Żadko komu
        udaje się zrobić wysokobudżetową i przy wszystkich koniecznych kompromisach
        wartościową pozycję.
      • Gość: J.K. Bedac zwolennikiem europejskiej kultury... IP: 192.120.171.* 09.04.03, 17:10
        i europejskiej polityki spoleczno-gospodarczej

jestem zwolennikiem amerykanskiej polityki zagranicznej.

- To 3 rozne rzeczy.
      • Gość: czapski paul anderson, spike lee, arronofsky IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 09.04.03, 17:11
        amerykanskie i dobre
        • Gość: Zuni Re: paul anderson, spike lee, arronofsky IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 17:16
          Gość portalu: czapski napisał(a):

> amerykanskie i dobre
          No i swietnie, tyle , ze procentowy udzial szajsu vel kina klasy B i C w
          calosci produkcji filmowej jest ,jak mi sie zdaje ,duzo wyzszy w USA niz w EU?
          Czy zadales sobie kiedys czapski trud przebrniecia przez ,w optymistycznym
          zalozeniu autorow, horror amerykanski klasy C?
          Np."Slimaki".
          • Gość: czapski Re: paul anderson, spike lee, arronofsky IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 09.04.03, 19:13
            to sa mity, denne horrory i komedie powstaja i w USA i we Francji i w Niemczech
      • Gość: camel Re: przecz z USA - oglądaj francuskie filmy IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.03, 19:13
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Jak ja mam do wyboru kino swiatowe i europejskie a amerykanskie - te ostanie
        > zawsze sobie odpuszczam.
        > Francuskie , brytyjskie , wloskie itp filmy to prawdziwe kino jakze rozne od
        > amerykanskiej sieczki ktora wciska nam TV
        > Oczywiscie rocznie powstaje kilka dobrych filmow USA (mam na mysli wielkie
        > produkcje ) reszta to mniej niz zero nie mowiac o oglupiajacych sitkomach

a co to? to ze jakas produkcja jest wielka, musi oznaczac ze to cos super?
        Ogolnie to gowno. Rzadko sie zdarza cos z USA godne uwagi, ale czasem maja
        fajne rzeczy, polecam "about schmidt"!!!

camel
    • Gość: Zuni Trajkotus nudzisz sie?Podaj tytuly am. i fr. filmu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 17:04
      Gość portalu: traianus napisał(a):

> Nie daj sie ogłupić amerykańskiej komercji, odrzuć sieczkę hollywodzką.
      > Oglądaj tylko europejskie - najlepiej francuskie - filmy. Oczywiście
      > amerykańska sieczka ma fatalny wpływ na mózg i początkowo bedzie trudno
      > przyzwyczic się do francuskich filmów. Wydzadzą ci sie nudne i
      > pretensjonalne. ale spróbuj pozycz jakiś film francuski i stopniowo, po kilka
      > minut go oglądaj. Staraj sie powstrzymac ziewanie i odruch ręki po pilota.
      > Jesli nie zaśniesz po 10 minutach - pierwszy sukces będziesz miałą za soba.
      > Powoli oglądaj więkze fragmenty - zrób sobie mocna kawę, by stłumić senność.
      > Z czasem odkryjesz piekno francuskiego kina. A jezeli naprawdę nie będizesz w
      > stanie obejrzeć tych arcydzieł - to przynajmniej naucz się na pamięc ich
      > tytułów, reżyserów i fabuły.
      > Pamietaj - oglądanie amerykańskich filmów to obciach. Bądź nowoczesny

...podaj tytuly amerykanskiego i francuskiego filmu na jakich byles w ostatnim
      (mniej wiecej pol roku) czasie.
      A ogladanie badziewia to rzeczywiscie obciach bez wzgledu na miejsce produkcji.
      Konsumujesz te holyłudzka kaszanke popijajac pepsi czy coca kola?...bo wiesz
      coca cola pono bardziej buszewicka.Albo taki KFC , toc o niebo bardziej sie
      staral wspomoc Dzordza Debilju Busza niz nie przymierzajac makaroniarska Pizza
      Hut...Takze miej sie na bacznosci.Powiedz co jesz a powiem ci kim jestes.
      Zuni

PS.A co pijesz poza kola?
      Pytam ,bo sam rozumiesz ...Dzunior Busz nie zdatny do wypicia ,wiec czy sie tez
      stosujesz do nauk wzoru vel idealu?
      • marcus_crassus zuni,hahaha,jedzie dzis czolg czy nie:)??? 09.04.03, 17:12
        • Gość: Zuni Poszla k'jebieni crassula! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 17:18
          .
          • Gość: titus_flavius Re: Poszla k'jebieni crassula! IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.03, 17:39
            Ave,

Po tym jak przyznałeś się do znajomości na UJ mam pewność, że jesteś zaplutym talmudzistą. UJ to syjonistyczna uczelnia.

T.
            • Gość: Zuni Czesc bono glos.Jak tam Arka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 17:46
              Gość portalu: titus_flavius napisał(a):

> Ave,
              >
              > Po tym jak przyznałeś się do znajomości na UJ mam pewność, że jesteś zaplutym
              t
              > almudzistą. UJ to syjonistyczna uczelnia.
              >
              > T.
              Arka ,bono glos,jeszcze gorzej sie ,kurde, kojarzy niz UJ.
              Zuni.
              • Gość: titus_flavius Re: Czesc bono glos.Jak tam Arka? IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.03, 17:58
                Ave,

Zaprawdę, Stary Testament stworzyli Żydzi. Biada wam!

T.
                • Gość: Prezes Re: Czesc bono glos.Jak tam Arka? IP: *.ces.clemson.edu 09.04.03, 19:21
                  Gość portalu: titus_flavius napisał(a):

> Ave,
                  >
                  > Zaprawdę, Stary Testament stworzyli Żydzi. Biada wam!
                  >
                  > T.

ty jestes chyba niezle pierdolniety na punkcie Zydow.
                  Czy mozesz napisac chocby dwa zdania nie uzywajac slowa
                  "Zyd" lub jakis poddekstow majacych na celu ujawnienie
                  syjonistycznych spiskow itp.

• Gość: titus_flavius Re: Czesc bono glos.Jak tam Arka? IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.03, 19:54
                    Ave,

Nic dziwnego, ze piszesz z USA, ojczyzny syjonizmu.

T.
      • Gość: traianus Re: Trajkotus nudzisz sie?Podaj tytuly am. i fr. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.03, 19:09
        Gość portalu: Zuni napisał(a):

> ...podaj tytuly amerykanskiego i francuskiego filmu na jakich byles w ostatnim
        > (mniej wiecej pol roku) czasie.

francuskie: "Gusta i guściki" - absolutne nudziarstwo... "Amelia" - nawet
        zrobiona nieźle, szkoda ze właściwie film o niczym

amerykańskie które lubie, a które mają więcej niż pół roku: "Czas
        Apokalipsy", "Łowca Jeleni", "Braveheart", "Władca Pierścieni", "Gladiator" itd.

ale to dlatego, że lubie po prostu wielkie epickie widowiska... ;) o prawdziwie
        istotnych wydarzeniach w historii, a nie jakieś wydumane wizje reżyserów-
        neurotyków (a la Aldomovar choć to nie Francuz)

> Konsumujesz te holyłudzka kaszanke popijajac pepsi czy coca kola?...bo wiesz
        > coca cola pono bardziej buszewicka.

wole pepsi

Albo taki KFC , toc o niebo bardziej sie
        > staral wspomoc Dzordza Debilju Busza niz nie przymierzajac makaroniarska
        Pizza Hut...

wole KFC, mniam, mniam

Takze miej sie na bacznosci.Powiedz co jesz a powiem ci kim jestes.
        > Zuni
        >
        > PS.A co pijesz poza kola?

uwielbiam soki... z alkoholu wino, czasem piwko (ale rzadko, bo nie lubie
        alkoholu)

> Pytam ,bo sam rozumiesz ...Dzunior Busz nie zdatny do wypicia ,wiec czy sie
        tez stosujesz do nauk wzoru vel idealu?

ale najbardziej lubie: 1) pierogi; 2) duszoną wieprzowinkę; 3) kurczaczka
        pieczonego; 4) rybki mniam, tołpygi, karpie, lososie
    • Gość: . Niech zyje Louis de Fines i Sztirlitz! IP: 204.52.178.* 09.04.03, 18:09
      Precz z Czyrakiem!
      • Gość: Prezes Re: Niech zyje Louis de FUNES IP: *.ces.clemson.edu 09.04.03, 19:23
        Gość portalu: . napisał(a):

> Precz z Czyrakiem!

jestes glupi, ale to pewnie nie twoja wina.
        Taki sie juz urodziles.

• Gość: G Re: Dzieki Trajanus IP: *.zedat.fu 09.04.03, 19:31
      Strasznie mnie ubawiles!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka