Gość: kubol IP: *.bielsko.msk.pl 21.04.03, 08:33 Rosja - ofiara alkoholizmu , zadziwia bezgraniczną glupotą jak zawsze .... A szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ab Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.clubnet.pl 21.04.03, 08:42 Gość portalu: kubol napisał(a): > Rosja - ofiara alkoholizmu , zadziwia bezgraniczną glupotą jak > zawsze .... > A szkoda Jeśli popatrzeć na napisy i rysunki na murach większości polskich miast, to też znajdzie się dowody "bezgranicznej głupoty". I trudno wszystko zwalić na alkoholizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \w Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.chello.pl 21.04.03, 09:03 Patrząc na to co robi Sharon i państwo żydowskie z palestyńczykami wydaje się że idea Hitlera jest wiecznie żywa. Niestety zapłacą za to jak zwykle ci żydzi którzy niczemu nie są winni. A z tego co wiem to Sharon nie nadużywa alkoholu, znaczy to że nie wóda robi z ludzi zwierzęta a ideologia, religia a najbardziej i jedno i drugie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 09:41 Gość portalu: \w napisał(a): > Patrząc na to co robi Sharon i państwo żydowskie z > palestyńczykami wydaje się że idea Hitlera jest wiecznie żywa. > Niestety zapłacą za to jak zwykle ci żydzi którzy niczemu nie > są winni. > A z tego co wiem to Sharon nie nadużywa alkoholu, znaczy to że > nie wóda robi z ludzi zwierzęta a ideologia, religia a > najbardziej i jedno i drugie.. ============= Czesto przywolywane rownanie Szaron=Hitler to chyba jakas najnowsza metoda tlumaczenia przez Polakow - nie tylko nich - ich antysemityzmu. Skoro - ich zdaniem - to rownanie jest prawdziwe to antysemityzm ma swe glebokie uzasadnienie. Jesli idioto nie widzisz roznicy miedzy tym co sie dzieje w stosunkach izraelsko - palestynskich, a tym co sie dzialo podczas II wojny swiatowej to juz niczego nie zauwazysz ani tez zrozumiesz. Zaraz zapewne uslysze: nie jestem antysemita, jestem krytyczny wobec polityki Izraela. Bzdura - przewazajaca czesc wypowiedzi dotykajacych Zydow i Izraela to antysemicki belkot ubrany w szatki rzekomego obiektywizmu. Czyzby osoby nienawidzace Zydow wstydzily sie swych szczerych uczuc? Nie wstydzcie sie i nie obawiajcie - ani w Polsce ani tez gdzie indziej nie bedziecie za to ukarani mimo istnienia antyrasistowskich ustaw. W kregu kultury chrzescijanskiej antysemityzm nie jest uznawany za grzech (pomimo napomnien JPII), jest uznawany za cnote godna nasladowania i przekazywania z pokolenia na pokolenie. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakiluk Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 09:58 Ale Ty jesteś bezkrytyczny Ojejku! Oczywiste jest że każdy zamach jest aktem zwykłego terroru ale i bezsilności... Jeśli zaś chodzi o antysemityzm to moje zdanie jest następujące: Cały problem polega na tym że Żydzi wykorzystują jakieś niezrozumiałe wśród europejskich narodów acz bardzo głębokie poczucie winy wynikające z holokaustu. Świetnie manewrują politycznie i koniec końców wszyscy boją się powiedzieć cokolwiek złego o Żydach. Mówcie dobrze a nawet jeśli znajdzie się ktoś czyje zachowanie jest naganne to lepiej nic nie mówić bo uznają to za przejaw antysemityzmu. Skończmy z tą paranoją - są dobrzy Żydzi i źli Żydzi, tak jak są dobrzy Polacy, Niemcy itd. i źli Polacy, Niemcy itd. Po 60 latach od wojny i holokaustu należy zacząć normalnie żyć i nie silić się co krok na poprawność polityczną, bo ta polityka tabu prowadzi do nienawiści. Inne narody też przeżywały swoje holokausty i nie bójmy się o tym mówić! Niedawno w pewnym programie o holokauście usłyszałem że w czasie wojny w Polsce zginęło 6 mln Żydów! Toż to kłamstwo historyczne, ale ponieważ dotyczy Polaków nikt o tym nie trąbi bo Polacy nie mają dobzre działającego aparatu propagandowego. (Może i źle)W czasie wojny zginęło 3 mln. Żydów i 3 mln. Polaków. To tylko przykład ale dość znamienny. Kończąc, apeluję o zmianę mentalności wśród polityków, bo tylko równorzędne traktowanie się narodów nawzajem może doprowadzić do pokoju i to nie tylko na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 10:26 Gość portalu: Lakiluk napisał(a): > Ale Ty jesteś bezkrytyczny Ojejku! Oczywiste jest że każdy > zamach jest aktem zwykłego terroru ale i bezsilności... > Jeśli zaś chodzi o antysemityzm to moje zdanie jest > następujące: Cały problem polega na tym że Żydzi wykorzystują > jakieś niezrozumiałe wśród europejskich narodów acz bardzo > głębokie poczucie winy wynikające z holokaustu. Świetnie > manewrują politycznie i koniec końców wszyscy boją się > powiedzieć cokolwiek złego o Żydach. Mówcie dobrze a nawet > jeśli znajdzie się ktoś czyje zachowanie jest naganne to lepiej > nic nie mówić bo uznają to za przejaw antysemityzmu. > Skończmy z tą paranoją - są dobrzy Żydzi i źli Żydzi, tak jak > są dobrzy Polacy, Niemcy itd. i źli Polacy, Niemcy itd. Po 60 > latach od wojny i holokaustu należy zacząć normalnie żyć i nie > silić się co krok na poprawność polityczną, bo ta polityka tabu > prowadzi do nienawiści. Inne narody też przeżywały swoje > holokausty i nie bójmy się o tym mówić! Niedawno w pewnym > programie o holokauście usłyszałem że w czasie wojny w Polsce > zginęło 6 mln Żydów! Toż to kłamstwo historyczne, ale ponieważ > dotyczy Polaków nikt o tym nie trąbi bo Polacy nie mają dobzre > działającego aparatu propagandowego. (Może i źle)W czasie wojny > zginęło 3 mln. Żydów i 3 mln. Polaków. To tylko przykład ale > dość znamienny. > Kończąc, apeluję o zmianę mentalności wśród polityków, bo > tylko równorzędne traktowanie się narodów nawzajem może > doprowadzić do pokoju i to nie tylko na Bliskim Wschodzie. ======= Piszesz, ze wiele narodow Europy ma poczucie winy wobec Zydow. Masz racje- ma i budzi to moj szacunek, bo wiele z nich czynnie uczestniczylo w Holocauscie i otwarcie o tym mowi. Piszesz jednak jednoczesnie, ze spolecznosci zydowskie Starego Kontynentu wykorzystuja owe poczucie winy do zamykania ust wszystkim, ktorzy krytykuja m.in. Izrael. I tu sie mylisz, o czym swiadczy lektura najpowazniejszych gazet i tygodnikow Europy.Od czasu rozpoczecia drugiej intifady media europejskie rozpoczely w swej znacznej czesci nagonke na Izrael; nagonke nie pozbawiona w wielu przypadkach posmaku antysemityzmu.Nagonka ta ma - zdaniem jej autorow - dowodzic tezy: Izrael=III Rzesza a Zydzi niewiele sie roznia od essesmanow, co dowodzi, ze antysemityzm mial podstawy, nie wstydzmy sie wiec go. No i radosni, uwolnieni od brzemienia wspolwiny za holocaust, udaja sie do swego codziennego zycia. Co do innych spraw: 1. Oczywiscie, ze kazdy narod ma swych herosow i lobuzow 2. W Polsce zostalo zamordowanych 3 mln Zydow i 3 mln Polakow. Czy wiesz jednak o tym, ze do konca lat szescdziesiatych w mediach PRL-owskich twierdzono, ze w Oswiecimiu gineli przede wszystkim Polacy? Za probe wyprostowania tego klamstwa autorzy i redaktorzy Wielkiej Encyklopedii Powszechnej zostali wyrzuceni z pracy. 3. Jakie inne narody - poza zydowskim i romskim - przezywaly podczas II wojny swiatowej swoj holocaust, czyli zaplanowana i z cala konsekwencja realizowana zaglade? Do apelu przylaczam sie, choc nie bedzie on latwy w realizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 11:09 Prymitywne objawy antysemityzmu na naszych murach nie wynikaja z "krytycyzmu" wobec polityki Izraela, lecz wylacznie z bezdennej glupoty i bydlactwa autorow. Jest to szczegolnie obrzydliwe w Kraju bedacym zbiorowym cmentarzem Zydow. Zygac mi sie chce, gdy widze takie napisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.03, 11:13 we wszystkim jest odrobina prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 11:26 Jaka "prawda" jest w napisie "Zydzi do gazu?"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 14:25 Masz racje lecz nie sposob nie bylo odpowiedziec na to co napisali /w i Lakiluk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.home.cgocable.net 21.04.03, 12:26 Gość portalu: Lakiluk napisał(a): > Ale Ty jesteś bezkrytyczny Ojejku! Oczywiste jest że każdy > zamach jest aktem zwykłego terroru ale i bezsilności... > Jeśli zaś chodzi o antysemityzm to moje zdanie jest > następujące: Cały problem polega na tym że Żydzi wykorzystują > jakieś niezrozumiałe wśród europejskich narodów acz bardzo > głębokie poczucie winy wynikające z holokaustu. Świetnie > manewrują politycznie i koniec końców wszyscy boją się > powiedzieć cokolwiek złego o Żydach. Mówcie dobrze a nawet > jeśli znajdzie się ktoś czyje zachowanie jest naganne to lepiej > nic nie mówić bo uznają to za przejaw antysemityzmu. > Skończmy z tą paranoją - są dobrzy Żydzi i źli Żydzi, tak jak > są dobrzy Polacy, Niemcy itd. i źli Polacy, Niemcy itd. Po 60 > latach od wojny i holokaustu należy zacząć normalnie żyć i nie > silić się co krok na poprawność polityczną, bo ta polityka tabu > prowadzi do nienawiści. Inne narody też przeżywały swoje > holokausty i nie bójmy się o tym mówić! Niedawno w pewnym > programie o holokauście usłyszałem że w czasie wojny w Polsce > zginęło 6 mln Żydów! Toż to kłamstwo historyczne, ale ponieważ > dotyczy Polaków nikt o tym nie trąbi bo Polacy nie mają dobzre > działającego aparatu propagandowego. (Może i źle)W czasie wojny > zginęło 3 mln. Żydów i 3 mln. Polaków. To tylko przykład ale > dość znamienny. > Kończąc, apeluję o zmianę mentalności wśród polityków, bo > tylko równorzędne traktowanie się narodów nawzajem może > doprowadzić do pokoju i to nie tylko na Bliskim Wschodzie. Otoz w tym rachunku ofiar jest ewidentny blad. Zginelo 6 milionow obywateli polskich, slusznie zbioroowo nazywanych Polakami, z czego 3 miliony, to obywatele polscy - Zydzi. Oprocz tego zginelo 3 miliony Zydow z okupowanych europejskicj krajow. Razem wiec zginelo 6 milionow Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 14:24 Oczywiscie masz racje - ja w swojej odpowiedzi do Lakiluka wzialem tylko pod uwage Zydow polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.03, 11:04 Porównywanie Izraela do Niemiec hitlerowskich jest bardzo trafne - oba kraje okupowały inne czyli Polskę i Palestynę - oba tworzy getta, strefy ochrony, łapanki, obozy . Oba kraje uważają się z poandludzi. Okupowani poprzez walki paryzanckie, sabotaż próbują się wyzwolić. Tak jak polacy z rąk htlerowskich tak palestyńczycy z rąk izraelskich. Szczególnie, że Izrael drobnymi kroczkami wstępuje coraz dalej w ziemię palestyńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \w Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie IP: *.chello.pl 21.04.03, 12:33 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > Czesto przywolywane rownanie Szaron=Hitler to chyba jakas > najnowsza metoda tlumaczenia przez Polakow - nie tylko nich - > ich antysemityzmu. Skoro - ich zdaniem - to rownanie jest > prawdziwe to antysemityzm ma swe glebokie uzasadnienie. Nie porównałem Sharona do Hitlera tylko stwierdziłem że doktyrna Hitlera ma naśladowców pisząc doktryna miałem na myśli nagą siłę w celu realizacji idei dominacji rasowej. Ostatnio jeden ze sztabowców Izraelskich przyznał że ustalając taktykę walki z intifadą wzorowano się na taktyce hitlerowców z czasów tłumienia powstania w Gettcie Warszawskim. Tak więc coraz więcej wspólnego. Niestety. Oczywiście że gazowanie ludzi w tej chwili nie bardzo wchodzi w grę ale myśle że wszystko przed Izraelem. W końcu hitlerowcy też nie do razu wysyłali żydów do gazu. Tortury też do niedawna nie wchodziły w grę a dziś wystarczy poczytać raporty Amnesty Internationall żeby się przekonać jak jest. Choć oczywiście AI jest również organizają anysemicką, prawda? > Jesli idioto nie widzisz roznicy miedzy tym co sie dzieje w > stosunkach izraelsko - palestynskich, a tym co sie dzialo > podczas II wojny swiatowej to juz niczego nie zauwazysz ani tez > zrozumiesz. Dziękuję za tego idiotę :) kiedy kończą sie argumenty zaczynają się wyzwiska, a wyzwiska świadczą o twojej bezsilnośći. > Zaraz zapewne uslysze: nie jestem antysemita, jestem krytyczny > wobec polityki Izraela. Bzdura - przewazajaca czesc wypowiedzi > dotykajacych Zydow i Izraela to antysemicki belkot ubrany w > szatki rzekomego obiektywizmu. Czyzby osoby nienawidzace Zydow > wstydzily sie swych szczerych uczuc? Jeśli byś czytał uważniej to zauważył byś współczucie które mam dla żydów którzy już płacą za nie swoje winy np. we Francji (pobicia studentów żydowskich w czasie demonstracji antywojennych) i pewnie zapłacą gdzie indziej. > ani w Polsce ani tez gdzie indziej nie bedziecie > za to ukarani mimo istnienia antyrasistowskich ustaw. W kregu > kultury chrzescijanskiej antysemityzm nie jest uznawany za > grzech (pomimo napomnien JPII), jest uznawany za cnote godna > nasladowania i przekazywania z pokolenia na pokolenie. Właśnie o to chodzi zamknąć wszytkim usta. Żadnej dyskusji w której przebijał by choć cień krytyki żydów bądź Izraela. Zaden rasizm moim zdaniem nie jest godny pochwaly ani rasizm Palestyńczyków w stosunku do Izraelczyków czy żydów ani Polaków w stosunku do żydów. Jak zwykle w takiej wymianie zdań najlepiej jest zarzucić drugiej stronie antysemityzm i głupote a nie odpowiadaćna jej argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bredzisz, Ojejku. To o czosnku, to filosemicko. 21.04.03, 13:39 Czy to naprawde tak trudno znalezc zloty srodek? Antysemityzm (jak kazdy rasizm)jest wprost proporcjonalny do PRYMITYWIZMU spoleczenstwa, bo to pochodna KSENOFOBII, leku przed "obcym" i "innym". I dokladnie ten sam mechanizm kaze polskim chamom naigrywac sie z polskiego kaleki, co i szukac winnego w Zydzie. A jesli chodzi o Szarona to...BYLI WOJSKOWI RZADZIC NICZYM POZA ARMIA NIE POWINNI - robia zbyteczny, za przeproszeniem, burdel, cywile im sie pomiedzy palcami rozlaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Bredzisz, Ojejku. To o czosnku, to filosemick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 15:27 gabrielacasey napisała: > Czy to naprawde tak trudno znalezc zloty srodek? Antysemityzm > (jak kazdy rasizm)jest wprost proporcjonalny do PRYMITYWIZMU > spoleczenstwa, bo to pochodna KSENOFOBII, leku przed "obcym" > i "innym". I dokladnie ten sam mechanizm kaze polskim chamom > naigrywac sie z polskiego kaleki, co i szukac winnego w Zydzie. > A jesli chodzi o Szarona to...BYLI WOJSKOWI RZADZIC NICZYM POZA > ARMIA NIE POWINNI - robia zbyteczny, za przeproszeniem, burdel, > cywile im sie pomiedzy palcami rozlaza. ================= Oj, mylisz sie Gabrielo i to zasadniczo. Antysemityzm ma bardzo rozne oblicza, a ta obrzydliwoscia zarazone sa nie tylko menele spod przyslowiowej budki z piwem i czlonkinie parafialnego kolka rozancowego. W znacznej czesci przypadkow to nie kwestia braku wyksztalcenia i umyslowego prymitywizmu. W swoim - juz dosc dlugim zyciu - spotkalem antysemitow i z wyksztalceniem niepelnym podstawowym i z tytulami profesorskimi; i prostych ludzi z glebokiej prowincji i "wysublimowanych" intelektualistow tworzacych kolejne mutacje antysemickich ideologii. Antysemityzm to swego rodzaju "tradycja" zrodzona wraz z narodzinami chrzescijanstwa. Co zas do rasizmu w szerszym kontekscie, to jego ideologia nie zostala stworzona przez "umyslowych prymitywow" lecz przez przedstawicieli owczesnie najbardziej swiatlych nardow swiata jako uzasadnienie niewolnictwa. Co do udzialu wojskowych w sprawowaniu rzadow, to zgadzam sie z Toba - powinni siedziec w koszarach i wykonywac polecenia cywilnego rzadu. Pragne Ci jednak przyponiec,ze "odrodzenie" Szarona mialo miejsce niemal " na zyczenie" najbardziej skrajnych ugupowan plaetynskich i to w sytuacji historycznych ustepstw jakie poczynione zostaly przez rzad Baraka. Zamiast powstania Panstw Palestynskiego rozpetana zostala druga intifada, co w konsekwencji musialo doprowadzic do przejecia wladzy w Izraelu przez "jastrzebii". I "last but not least" - Szaron to premier Izraela powolany na to stanowisko w efekcie wolnych i demokratycznych wyborow. Tak miela mlyny demokracji, choc oczywiscie ten pan nie jest premierem moich marzen podobnie jak ma to miejsce w przypadku chocby Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Próba zamachu na synagogę w Moskwie 21.04.03, 11:41 A co z wami stalo Polacy ? Aniolki wielkienocne ? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Fredziu, Izraelito, weteranie Szarona-shalom na Pasche 21.04.03, 13:50 Nie ma "aniolkow wielkanocnych", sa baranki, ale tego wspolnego symbolu kulturowego zapewne kalac nie chciales (zreszta i anioly tez macie,choc nie tak "oswojone" jak chrzescijanskie) - madry Zyd z ciebie. A jesli chodzi o te synagoge. Ta proba zamachu cos mi przypomina. Bylam w Moskwie na poczatku lat 90-tych (sam wiesz, ilu obywateli, importowanych od Gorbaczowa-Jelcyna, wam wowczas przybylo - mnie samej udala sie wowczas rzecz wielka:zorganizowalam spoleczna liste Zydow w kasach Aerflotu, latali przez Warszawe, by samej kupic bilet bez kolejki. I nie mow mi tu o "polskim cwaniactwie" - to bylo moje kapełe). I jechalam sobie tramwajem, chyba "1", mijajac owa swiezo uruchomiona synagoge. I wtedy zobaczylam ortodoksyjnie przyodzianych mlodziencow (jasne, gorliwosc neofity), rzucajacych kamykami w tramwaj (to nie byly kamienie, to byl zwir, krzywdy nikomu zrobic nie chcieli) i wyjacych "Antysemity, antysemity!!!" reasumujac: sa i GLUPIE Zydy. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Fredziu, Izraelito, weteranie Szarona-shalom 21.04.03, 13:59 gabrielacasey napisała: > Nie ma "aniolkow wielkanocnych", sa baranki, ale tego wspolnego > symbolu kulturowego zapewne kalac nie chciales (zreszta i anioly > tez macie,choc nie tak "oswojone" jak chrzescijanskie) - madry > Zyd z ciebie. > A jesli chodzi o te synagoge. Ta proba zamachu cos mi > przypomina. Bylam w Moskwie na poczatku lat 90-tych (sam wiesz, > ilu obywateli, importowanych od Gorbaczowa-Jelcyna, wam wowczas > przybylo - mnie samej udala sie wowczas rzecz > wielka:zorganizowalam spoleczna liste Zydow w kasach Aerflotu, > latali przez Warszawe, by samej kupic bilet bez kolejki. I nie > mow mi tu o "polskim cwaniactwie" - to bylo moje kapełe). I > jechalam sobie tramwajem, chyba "1", mijajac owa swiezo > uruchomiona synagoge. I wtedy zobaczylam ortodoksyjnie > przyodzianych mlodziencow (jasne, gorliwosc neofity), > rzucajacych kamykami w tramwaj (to nie byly kamienie, to byl > zwir, krzywdy nikomu zrobic nie chcieli) i wyjacych "Antysemity, > antysemity!!!" reasumujac: sa i GLUPIE Zydy. Dziwie mi ze w Moskwie mozna znalez Kamien skad wiedzieli ortodoksyny Zydy ze w Tramwaju sa "Polskie Antysemic!" i jak Sowjecki Zyd mow i ze Polacy sa Antysemici to ja odpowiadam Ze Rosjani sa Super Antysemici i poslali wsztkich Zydow do Sibiri i zniszczyli caly Judaizm w Rosi, polacy nie byli takie durni i zamikali w czasie komuny synagogi Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tys za duzo wina z Camel wypil na te Pasche, Fred 21.04.03, 14:14 1) W Moskwie nie ma "Kamien". Byl zwir, z remontu torowiska czy Synagogi 2) Te antysemity, Fredziu (bo dolacze cie do glupich Zydow - az tak nie kumac!) to byly do pasazerow tramwaju i sadze, ze ci zydowscy mlodziency byli przekonani, ze wyzywaja Rosjan. I to byla szczeniacka glupota, ale trudno sie chlopakom dziwic - po raz pierwszy poczuli sie w grupie, silni jej symbolami. 3) Tu masz racje - gdzie tam polskiemu antysemityzmowi do rosyjskiego: czrnosetincow zesmy nie mieli. A o Republice Jewriejskiej na Syberii wiem, Fredziu, choc nie wypada o niej w tej konwencji zartu i przekomarzania sie, nawet wspominac. Z szacunku dla tych, ktorych w te nedze wepchnieto. Nb. nie wierz, Fredziu, ze ci co Rosje opuscili we wspominanym przeze mnie okresie to "hioby" z tej Jewrejskiej Republiki na Syberii, ale to inna sprawa. 4)Synagoga w Moskwie zostala otwarta dopiero w czasie pieriestrojki. I to chyba...jedna jedyna jak do tej pory. Przed tem byl w niej jakis magazyn czy kino - jak w cerkwiach, Fredziu. I nie badz taki wojowniczy (mimo wojskowej przeszlosci - sam o tym pisales), bo w twoim wieku juz nie wypada. I to jeszcze na Pasche. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Tys za duzo wina z Camel wypil na te Pasche, 21.04.03, 14:22 gabrielacasey napisała: > 1) W Moskwie nie ma "Kamien". Byl zwir, z remontu torowiska czy Synagogi > 2) Te antysemity, Fredziu (bo dolacze cie do glupich Zydow - az tak nie kumac!) > > to byly do pasazerow tramwaju i sadze, ze ci zydowscy mlodziency byli > przekonani, ze wyzywaja Rosjan. I to byla szczeniacka glupota, ale trudno sie > chlopakom dziwic - po raz pierwszy poczuli sie w grupie, silni jej symbolami. > 3) Tu masz racje - gdzie tam polskiemu antysemityzmowi do rosyjskiego: > czrnosetincow zesmy nie mieli. A o Republice Jewriejskiej na Syberii wiem, > Fredziu, choc nie wypada o niej w tej konwencji zartu i przekomarzania sie, > nawet wspominac. Z szacunku dla tych, ktorych w te nedze wepchnieto. Nb. nie > wierz, Fredziu, ze ci co Rosje opuscili we wspominanym przeze mnie okresie > to "hioby" z tej Jewrejskiej Republiki na Syberii, ale to inna sprawa. > 4)Synagoga w Moskwie zostala otwarta dopiero w czasie pieriestrojki. I to > chyba...jedna jedyna jak do tej pory. Przed tem byl w niej jakis magazyn czy > kino - jak w cerkwiach, Fredziu. > I nie badz taki wojowniczy (mimo wojskowej przeszlosci - sam o tym pisales), bo > > w twoim wieku juz nie wypada. I to jeszcze na Pasche. Moj Drogi w zdecydowlem sie dalej bojownik zostac tak udaja mi sie mloczy czuc i z tymy Dziecakami po gory ganiac bo nie znosze klimatizacje. Ja mysle ze rosjani tych zydow do Izraela wypedzili ! to mamy dodatkowe Mieszkancow Izraela. My wygloda ze oni to na zlos wykonali bo czeba bylo caly rock na Bilet ELAlu czekac. Szkoda ze cal mOskwe nie spalili bys mnielismy dodadtkowo 1 Mil Zydow na tereny ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Fredziu, pare slow serio. 21.04.03, 14:43 Zartowalam tu sobie z tej kolejki po bilety - to byl koszmar i upakarzanie ludzi, twoich ludzi - Fredziu. My, Polacy, chcac wrocic samemu do Warszawy, bylismy z tymi twoimi w tej samej sytuacji. I cholera nas brala za to samo upakarzanie. Rozmawialam z tymi ludzmi, tymi twoimi. Byl caly przekroj spoleczny: od dam-zon chirurgow (maz w klinice, zona po bilety) po nedzarzy. A najbardziej wstrzasajacy byli mlodzi chlopcy, ktorzy chcieli walczyc za Izrael. Niestety, tych nieszczesnych z Republiki Jewriejskiej nie spotkalam. A chcialam, by wiedziec, jak tam bylo. Te spoleczna liste trzeba bylo zorganizowac (Rosjanie celowo zrobili burdel - upakarzanie wieksze), by odbylo sie to kupowanie biletow godnie, bez przepychania sie zydowskich dam itd.itp. A ze zrobili to Polacy? Coz, z wlasnego kraju mieli w tych spolecznych listach doswiadczenie, a i z Ruskimi przez lapowki tez sie potrafili latwiej nizli twoi dogadac. Zdrowia zycze, Fredziu! I skakania jak kozica z dzieciakami po tych wzgorzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Coś nie słychać IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 13:44 protestów tak zwanych pacyfistów. Co z wami? Potonęliście w Pacyfiku czy może nie było prikazu protestować? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dostales prikaz protestowac przeciw pacyfizmowi? 21.04.03, 14:34 Jak zwykle? Ile ci placa, ze ty protestujesz nawet na Wielkanoc? I ktora fabryka zbrojeniowa ci za te protesty placi? To w ramach offsetu? Prymityw jestes, misiu. Wole opitego winem z Camel Fredzia - przynajmniej wie, kim jest: bylym zolnierzem Szarona. I - mimo to - mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Dostales prikaz protestowac przeciw pacyfizm 21.04.03, 14:36 gabrielacasey napisała: > Jak zwykle? Ile ci placa, ze ty protestujesz nawet na Wielkanoc? I ktora > fabryka zbrojeniowa ci za te protesty placi? To w ramach offsetu? Prymityw > jestes, misiu. Wole opitego winem z Camel Fredzia - przynajmniej wie, kim jest: > > bylym zolnierzem Szarona. I - mimo to - mysli. Prosze powiedziec Carmel czerwony jest offline pzfr Fredzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titus_flavius Re: Dostales prikaz protestowac przeciw pacyfizm IP: *.gdynia.mm.pl 21.04.03, 14:42 Ave, Why are u so enormously stupid? T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titus_flavius Re: To ma byc do mnie? Adres ci sie pomylil, Tytu IP: *.gdynia.mm.pl 21.04.03, 15:15 J can't stand reading your purely stupid opinions, indeed. Just can't. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Pamiec i jej brak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.03, 16:17 Szanowny abstynencie. Juz nie zyja ci co by pamietali te setki milionow zydow, ktore wialo do polski po rewolucji, jak sie okazalao tylko po to, zeby himmler mial do nich blizej. Co ty mozesz wiedziec o ukrainskim i rosyjskim antyzydowstwie, chyba tyle co skrzypek na dachu. Wy tu piszacy, kazdy cos slyszal, kazdy slyszy, ze graja ale melodii ni w zab. Gość portalu: kubol napisał(a): > Rosja - ofiara alkoholizmu , zadziwia bezgraniczną glupotą jak > zawsze .... > A szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Pamiec i jej brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 16:34 Gość portalu: obcy napisał(a): > Szanowny abstynencie. > Juz nie zyja ci co by pamietali te setki milionow zydow, > ktore wialo do polski po rewolucji, jak sie okazalao tylko > po to, zeby himmler mial do nich blizej. > Co ty mozesz wiedziec o ukrainskim i rosyjskim antyzydowstwie, > chyba tyle co skrzypek na dachu. > Wy tu piszacy, kazdy cos slyszal, kazdy slyszy, ze graja > ale melodii ni w zab. > > Gość portalu: kubol napisał(a): > > Rosja - ofiara alkoholizmu , zadziwia bezgraniczną glupotą jak > > zawsze .... > > A szkoda =============== Setki milionow Zydow? Chyba sie przejezyczyles.Co do melodii, to jedni ja znaja lepiej inni gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowka - pionier Re: Wracając do Moskwy.......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 20:54 Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się , że tzw "wysadzenie" synagogi w Moskwie zorganizowali żydzi pod przywódctwem miejscowego rabina. Wszystko było tak zorganizowane aby do wybuchu nie doszło, jedynie środki masowego przekazu miały się o wszystkim dowiedzieć i roztrąbić na cały świat. Co znakomicie się sprawdziło! Kilka tygodni temu, we Francji inny rabin ugodził się nożem by udowodnić , że Żydzi są zagrożeni i szerzy się antysemityzm. Inny przykład, w Polsce kilka lat temu również była prowokacja, wyznawcy gminy żydowskiej w WA-wie podrzucili ogień w synagodze aby przygotować agresywną napaść na Polaków w prasie. Oskarżyć ich o ciągle tkwiący w nich antysemityzm. Jest to stara metoda prowokacji stosowana przez niemców a dopracowana prfekcyjnie przez Żydów (CZYTAJ WYNIESIONA NA WYŻYNY). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Wracając do Moskwy.......... IP: *.214.78.218.Dial1.Boston1.Level3.net 22.04.03, 03:11 Gość portalu: Wowka - pionier napisał(a): > Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się , że tzw "wysadzenie" > synagogi w Moskwie zorganizowali żydzi pod przywódctwem miejscowego rabina. > Wszystko było tak zorganizowane aby do wybuchu nie doszło, jedynie środki > masowego przekazu miały się o wszystkim dowiedzieć i roztrąbić na cały świat. > > Co znakomicie się sprawdziło! > > Kilka tygodni temu, we Francji inny rabin ugodził się nożem by udowodnić , że > Żydzi są zagrożeni i szerzy się antysemityzm. > > Inny przykład, w Polsce kilka lat temu również była prowokacja, wyznawcy gminy > > żydowskiej w WA-wie podrzucili ogień w synagodze aby przygotować agresywną > napaść na Polaków w prasie. Oskarżyć ich o ciągle tkwiący w nich antysemityzm. > > Jest to stara metoda prowokacji stosowana przez niemców a dopracowana > prfekcyjnie przez Żydów (CZYTAJ WYNIESIONA NA WYŻYNY). > Otoz to. A przy okazji-jak ma sie czuc Ukrainiec, Polak,Rosjanin na wspomienie kaganovitza,bermana,lejby?Wy parszywe herzle macie czelnosc oczekiwac nich czegos wiecej niz obrzydzenia? I nazywac to obrzydzenie "antysemityzmem"?.."nienawiscia?Przeliczcie swoje ofiary moze zobaczycie swoje wlasne odbicie. I niech mi tu nikt z was nie bzdzi o antysemityzmie,czy nienawisci.Jestem od tego wolny. Pisze o skurwysynstwie,przechernosci herzlow,nie Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Wracając do Moskwy.......... 22.04.03, 06:23 Gość portalu: U napisał(a): > Gość portalu: Wowka - pionier napisał(a): > > > Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się , że > tzw "wysadzenie" > > synagogi w Moskwie zorganizowali żydzi pod przywódctwem > miejscowego rabina. > > Wszystko było tak zorganizowane aby do wybuchu nie > doszło, jedynie środki > > masowego przekazu miały się o wszystkim dowiedzieć i > roztrąbić na cały świat. > > > > Co znakomicie się sprawdziło! > > > > Kilka tygodni temu, we Francji inny rabin ugodził się > nożem by udowodnić , że > > Żydzi są zagrożeni i szerzy się antysemityzm. > > > > Inny przykład, w Polsce kilka lat temu również była > prowokacja, wyznawcy gminy > > > > żydowskiej w WA-wie podrzucili ogień w synagodze aby > przygotować agresywną > > napaść na Polaków w prasie. Oskarżyć ich o ciągle > tkwiący w nich antysemityzm. > > > > Jest to stara metoda prowokacji stosowana przez niemców > a dopracowana > > prfekcyjnie przez Żydów (CZYTAJ WYNIESIONA NA WYŻYNY). > > > > > > Otoz to. > A przy okazji-jak ma sie czuc Ukrainiec, Polak,Rosjanin > na wspomienie kaganovitza,bermana,lejby?Wy parszywe > herzle macie czelnosc oczekiwac nich czegos wiecej niz > obrzydzenia? > > > I nazywac to obrzydzenie > "antysemityzmem"?.."nienawiscia?Przeliczcie swoje ofiary > moze zobaczycie swoje wlasne odbicie. > > I niech mi tu nikt z was nie bzdzi o antysemityzmie,czy > nienawisci.Jestem od tego wolny. > > Pisze o skurwysynstwie,przechernosci herzlow,nie Zydow. Jakow Berman byl asymylowany polak co zionistow przesladowal i od Judaizm sie odgraniczal aby wam gojow sie podobac w Izraelu Ben Gurion bylby go wyzenia wsadzil, ale berman wola w polsce kochanej zostac. Gdzie sa polske zbrodnie miedzy 46-89 przeciwko pnastaw izrael popierac Arabstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Wracając do Moskwy.......... 22.04.03, 06:20 Gość portalu: Wowka - pionier napisał(a): > Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się , że tzw "wysadzenie" > synagogi w Moskwie zorganizowali żydzi pod przywódctwem miejscowego rabina. > Wszystko było tak zorganizowane aby do wybuchu nie doszło, jedynie środki > masowego przekazu miały się o wszystkim dowiedzieć i roztrąbić na cały świat. > > Co znakomicie się sprawdziło! > > Kilka tygodni temu, we Francji inny rabin ugodził się nożem by udowodnić , że > Żydzi są zagrożeni i szerzy się antysemityzm. > > Inny przykład, w Polsce kilka lat temu również była prowokacja, wyznawcy gminy > > żydowskiej w WA-wie podrzucili ogień w synagodze aby przygotować agresywną > napaść na Polaków w prasie. Oskarżyć ich o ciągle tkwiący w nich antysemityzm. > > Jest to stara metoda prowokacji stosowana przez niemców a dopracowana > prfekcyjnie przez Żydów (CZYTAJ WYNIESIONA NA WYŻYNY). Nie wiesz ja organizowalem tak samo Jedwabne i Kielcy. Ale ostatnie zamachy w wroclawiu organizowalem aby polacy ostatnich zydwo do Izraela wyoedzieli, sprzydlo mi na plazy Rosjanek oblodac ,mam prawo narescie polozydowek obglodac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Wracając do Moskwy.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 08:31 Gość portalu: Wowka - pionier napisał(a): > Ze źródeł dobrze poinformowanych dowiedziałem się , że tzw "wysadzenie" > synagogi w Moskwie zorganizowali żydzi pod przywódctwem miejscowego rabina. > Wszystko było tak zorganizowane aby do wybuchu nie doszło, jedynie środki > masowego przekazu miały się o wszystkim dowiedzieć i roztrąbić na cały świat. > > Co znakomicie się sprawdziło! > > Kilka tygodni temu, we Francji inny rabin ugodził się nożem by udowodnić , że > Żydzi są zagrożeni i szerzy się antysemityzm. > > Inny przykład, w Polsce kilka lat temu również była prowokacja, wyznawcy gminy > > żydowskiej w WA-wie podrzucili ogień w synagodze aby przygotować agresywną > napaść na Polaków w prasie. Oskarżyć ich o ciągle tkwiący w nich antysemityzm. > > Jest to stara metoda prowokacji stosowana przez niemców a dopracowana > prfekcyjnie przez Żydów (CZYTAJ WYNIESIONA NA WYŻYNY). ================== Te dobrze poinformowane zrodla to zapewne pisemka Mlodziezy Wszechpolskiej i inny antysemicki smiec - np.Szczerbiec. Odpowiedz Link Zgłoś