Dodaj do ulubionych

Chirurg na celowniku

14.02.07, 18:20
Ruszyla maszyna rzadowo-medialna na chirurga. I te fotografie, to kino, ci
zamaskowani ORMOWCY/OMONOWCY mi niezbyt leza:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3918121.html
Wyglada to na medialna hucpe. Niegodna wagi sprawy, chorych i sluzby zdrowia.

W taki sposob mozna kazdego zalatwic na amen. Ludzie zaczna zadac kary
smierci dla chirurga. A tym czasie ten i ow moze raz jeszcze swoja
nieudolnosc schowac za medialnymi rykami.

PF

Obserwuj wątek
    • gosc88 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 18:37
      To co najwazniejszego o tym chirurgu mozesz powiedziec w jego obronie ? (o ile
      cokolwiek ??)
      • polski_francuz Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:20
        Medycyna nie jest nauka scisla. A szczegolnosci przeszczepy raz sie udaja a raz
        nie. Lapowy jak moja pamiec siega to lekarze w Polsce brali. Wstyd i hanba?
        Jasne, ale ten buc nie byl jeden.

Problem dla mnie to jest metoda medialno-prowokacyjna rodem z nazistowskich
        Niemiec i ze stalinowsko-gruzinskich zagrywek z lat 30

Jak Tusk jest dobry w sondazach, to mu sie znajduje dziadka z Wehrmachtu. Jak
        sie chce porzadek w sluzbie zdrowia robic to sie oskarza chirurga o morderstwo.

Ja bym chcial napomnknac, ze w Polsce ludzie historie znaja. Trzeba jakos
        inteligentniej dzialac a nie tak na chama.

PF

• pan_mirek Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:33
          polski_francuz napisał:

> Problem dla mnie to jest metoda medialno-prowokacyjna rodem z nazistowskich
          > Niemiec i ze stalinowsko-gruzinskich zagrywek z lat 30

To jest dzielo Kaczynskich, czy zgadza sie pan?
          • polski_francuz Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:35
            Panie Mirku,

Nie wiem czyja metoda. Ale mnie sie nie podoba!

PF
          • krystian71 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:24
            z ktorych jeden jest podobny do Gomulki a drugi do Putina :)))
        • pisssmaker francuz pie..sz jak potłuczony. 14.02.07, 22:36
          Sorry za nagłówek, bo cie lubie, ale nie masz pojecia co ten mengele wyprawial
          w swoim szpitalu. Nie masz dostepu do polskiej telewizji? Przeciez to taniocha.
          Kup sobie satelite i bedziesz mial natychmiastowy dostep do wiadomosci a nie do
          swoich gdyban.
          Sorry ale to zadna medialna hucpa, tego goscia powinno sie powiesic za jaja.
          I niestety ma juz zarzuty - zabójstwa.
    • absztyfikant Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 18:40
      Kolejne pokazowe aresztowanie w wykonaniu CBA. Oczywiscie przy blyskach fleszy
      i swiatlach kamer - ciekawe, czy uda im sie chociaz sporzadzic akt oskarzenia...

Ta zalosna instytucja nadaje sie do natychmiastowego rozwiazania...
      • gosc88 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 18:55
        absztyfikant napisał:

> Ta zalosna instytucja nadaje sie do natychmiastowego rozwiazania...

Zauwaz, ze temat traktuje nie o instytucji tylko o chirurgu.
      • pisssmaker absztus 14.02.07, 22:37
        Ty jednak jestes gnojkiem. Nie widziales w mediach co ten bandyta wyprawial ?

• aaki temat na fk 14.02.07, 18:47
      a z tego co wiadomo to zwinąc go powinni choć niekoniecznie w swietle jupiterów
      • polski_francuz Re: temat na fk 14.02.07, 19:12
        O swietle tu mowa.

Zaczyna troche razic.

PF
        • aaki Re: temat na fk 14.02.07, 19:16
          mnie ono nie przeszkadza.
          gośc "dorabiał" sobie na chleb kosztem plebsu więc i niech plebs ma troche igrzysk
          • polski_francuz Re: temat na fk 14.02.07, 19:23
            Aaki, juz przynajmniej od ciebie bym chcial troche zrozumienia. Nikt nie jest
            bez skazy oprocz dwojcy przenajswietszej.

Come on man...

PF
            • aaki Re: temat na fk 14.02.07, 19:28
              nie mam zrozumienia dla takich zachowań kogoś kto jest lekarzem.
              jezeli twoje,lub twoich najbliższych "być albo nie być" zależec będzie od łapówki jaka masz wręczyć medykowi to przestaniesz to nazywac skazą.
              • polski_francuz Re: temat na fk 14.02.07, 19:30
                Amen

Czy twoj rod z Litwy?

PF
    • explicit Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:19
      Zbyt ostentacyjnie to fakt , ale do reszty , c'mon man - Mialem ojca ktory
      potrzebowal pacemaker i operacji , mam tez mame ktora choruje od kilku lat ,
      lapownictwo jest na porzadku dziennym ,... 30 % zgonow jest alarmujace nawet
      jesli wezmiesz pod uwage ze polska chirurgia raczkuje w tej dziedzinie ,...

Ponizej masz dane ze szpitala w zachodnim Stanie NY , z polowy '04 ,...
      ==============================================================================
      BlueCross BlueShield of Western New York said Kaleida's overall heart program
      had a mortality rate of 1.48 deaths per 100 as of last June, which was even
      better than the 2.86 state average.
      • polski_francuz Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:25
        "lapownictwo jest na porzadku dziennym"

Toz mowie, man.

Ja w tym widze metode rzadzenia.

I mnie sie ona nie lezy!

PF
        • explicit Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:35
          Ja tradycje , pozostalosci okresu komuny z ktora trzeba skonczyc ,... Moja
          ex po moim wyjezdzie pracowala w sluzbie zdrowia w tym okresie , decydowala
          kto dostanie wozek inwalidzki a kto proteze , mimo ze guzik zarabiala to mi
          pisala (w stanie wojennym) zybym nie przysylal w paczkach czekolady bo ma jej
          po uszy a na fotkach z okazji imienin czy swiat same koniaki na stole ,...
          Ja w tym widze metode rzadzenia.
      • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:32
        bzdety piszesz split.transplantacje serca wykonywane sa w polsce od kilkunastu lat jak nie dłużej.odsetek pomyślnych operacji jest na poziomie swiatowym.
        jesli facet niewlasciwie kwalifikował biorców i dawców chocby z powodów materialnych to mógł miec i smiertelnośc 50%^
        przeszczep serca jest w grucie rzeczy technicznie prosta operacją
        schody sie zaczynaja pózniej
        • krystian71 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:47
          branie lapowek , to maly pikus
          dokonywanie transplantacji ,tylko po to by zainkasowac lapowke,gdy pacjent nie
          kwalifikowal sie na zabieg , to moze nie zabojstwo,a swiadome narazenie zdrowia
          i zycia.
          Ale , juz po zabiegu ,odlaczenie od aparatury tylko dlatego,ze rodzinie nie
          starczylo na dalsza lapowke , to juz jest morderstwo i to z niskich pobodek
          Takich lajdakow trzeba wycinac ostrym skalpelem ,tak samo jak agentow w
          Kosciele.
          Nie denerwuj sie aki na te jupitery,moze dzieki temu nastepny lajdak zawacha
          sie,zanim uzalezni leczenie od kasy
          • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:56
            w dzisiejszych czasach możesz przeszczepic każdemu biorcy serce od każdego dawcy.ale jesli kierujesz sie tylko tą zasadą to co prawda 99% operacji sie uda ale 99,9% biorców umrze po tej udanej operacji
            • krystian71 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:16
              ja to wlasnie w ten sposob rozumiem.
              Niepokoja mnie te tajemnicze zgony, jakby dla zrobienia miejsca bogatszym.
              Na szczescie,to klinika kardiochirurgiczna,wiec chyba nie mozna go podejrzewac
              o to ,ze niektorych pacjentow potraktowal jako DAWCOW .?
              Co aaki.?
              Fuj,ale gowno.
              W sredniowieczu prawo bylo madrzejsze.Istniala jeszcze taka instytucja jak
              pregierz
              • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:22
                to nie film coma.
                ale niewykluczone ze przy kwalifikacjach do operacji kierowano sie nie tylko wzgledami medycznymi ,a wiec tym co najwazniejsze w sukcesie zabiegu,
          • polski_francuz Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 19:56
            "Nie denerwuj sie aki na te jupitery,moze dzieki temu nastepny lajdak zawaha
            sie,zanim uzalezni leczenie od kasy"

Drogi Goebbi,

wlasnie z te metoda walcze. W Polsce jakies 40-70 % lekarzy bierze. I zabrano
            sie za jednego gnoja.

Nie jestesmy w czasach nazistow, kiedy Goebbels oglupial ludzi. A moze?

PF
            • krystian71 Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:22
              Niebardzo mam dzis ochote z toba gadac, bo widze,ze nie ma o czym.

Nie wiem skad wziales te obrazajace uczciwych lekarzy dane.

Nie masz pojecia co sie w Polsce dzieje ,bo czytasz tylko to co chcesz, i o
              walce z korupcja ,ktora ma z lapowkarstwem czesc wspolna tez malo wiesz.A
              jeszcze mniej o efektach.
              Dwa tygodnie temu wyprowadzono w krakowskiem w kajdankach 15 policjantow,liczba
              aresztowanych w PZPN zbliza sie do setki

To nie jest pierwszy przypadek,wcale od niego nie zaczeto, ale najbardziej
              obrzydliwy i ujawnienie go w pelnym swietle jest tez elementem kary ,jak
              pregiez w sredniowieczu , ktore bylo epoka stojaca moralnnie o niebo wyzej niz
              komuna.
        • explicit Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:06
          Czego sie mnie czepiasz ta liczbe podaje gazeta ja w odpowiedzi przytoczylem
          dane z NY State - Do kogo pretensja ,...

Sam piszesz ze od kilkunastu lat , kiedy w zachodnich krajach od lat '60-tych
          z tego co widze i czytam , nie na swiatowym ,... Nie musisz mnie doksztalcac ,
          dwa razy przeszedlem an open heart operacje , mam rowniez znajomych ktorzy tez
          to przeszli , cos nie cos wiem z doswiadczenia ,...
          bzdety piszesz split.transplantacje serca wykonywane sa w polsce od kilkunastu
          lat jak nie dłużej.odsetek pomyślnych operacji jest na poziomie swiatowym.

Takiego mozna wylowic po kilku operacjach w ktorych uczestniczy zespol ,
          to jest w interesie szpitala i ubezpieczenia a nie czekac na prokuratora ,...

Apropo's etyki , my friend , w tych szpitalach gdzie ja bylem doktorowi
          mozesz mu wyslac karte z wyrazami uznania i wdziecznosci natomiast kwiatow
          juz ci nie przyjmie , nie wspominajac o lapowach ,...
          jesli facet niewlasciwie kwalifikował biorców i dawców chocby z powodów
          materialnych to mógł miec i smiertelnośc 50%^ przeszczep serca jest w grucie
          rzeczy technicznie prosta operacją schody sie zaczynaja pózniej
          • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 20:15
            zakończone wieloletnia przeżywalnościa operacje OHT istnieja od czasu wprowadzenia odpowiednich srodków immunosupresyjnych czyli przełom lat 70/80.wczesniej to była tylko fascynacja profesorem barnardem z capetown
            w polsce HT rozpoczęto na wieksza skale od polowy lat 80-tych.
            wszczepianie protez aorty i sztucznych zastawek to nieco inna działka kardiochirurgii.
            • explicit Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:30
              Mowimy o dwoch roznych sprawach ja o an open heart operacji ty o transplant ,
              St Jude zastawka miala dwadziescia lat gwarancji jak mnie wstawiono w '91
              dzis ma 35 lat , przed nia byla inna ,...
              zakończone wieloletnia przeżywalnościa operacje OHT istnieja od czasu
              wprowadzenia odpowiednich srodków immunosupresyjnych czyli przełom lat
              70/80.wczesniej to była tylko fascynacja profesorem barnardem z capetown

W Polsce w polowie 80-tych byla jedna klinika dla uprzywilejowanych z jednym
              z prawdziwego zdarzenia specjalista Prof Religa , ktory , jesli mnie pamiec
              nie myli studiowal pare lat we wczesnych chirurgie w Stanach na poczatku '70's

W '86 przed moim wyjazdem z NYC , udzielalem sie w organizacji ktora zbierala
              pieniadze dla polskich dzieci potrzebujacych operacji serca w Stanach bo w
              owczesnej Polsce nie mialy szans na przezycie by czekajac w kolejce ,...

Tutaj to nie tylko inna dzialka a 3 rozne specjalizacje ,... Transplant to
              jedna, nie musze tlumaczyc, cardiac nastepna nie musze rowniez ,...

A cardiothoracic chirurg ktory specjalizuje sie w bardziej skomplikowanych
              przypadkach operacji serca , jest do dyspozycji na telefon w czasie operacji,
              dwoch pierwszych w przypadku potrzeby operacji/wymiany aorty czy innych
              komplikacji z nia zwiazanych - Normalnie z racji specjalizacji zajmuje sie
              aortic dissection , skleroza , etc ,...
              w polsce HT rozpoczęto na wieksza skale od polowy lat 80-tych. wszczepianie
              protez aorty i sztucznych zastawek to nieco inna działka kardiochirurgii.
              • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 23:48
                wątek de facto był o sytuacji związanej z OHT
                st jude znam.to dobre maszynki :-)
                • explicit Re: Chirurg na celowniku 15.02.07, 00:09
                  Watek jest na temat etyki doktora i jego zwierzchnikow Centralnego Szpitala
                  Klinicznego MSWiA a nie sytuacji zwiazanej z OHT , jak ty to okreslasz ,...
                  wątek de facto był o sytuacji związanej z OHT

Jak inne technologie , rezultat wyscigu zbrojen i kto pierwszy wyladuje na
                  ksiezycu ,... Stainless steel/Teflon ,...
                  st jude znam.to dobre maszynki :-)
    • mars_99 ten blichtr aresztowan przejeli z hameryki 14.02.07, 19:52
      jak wiadomo rzadzace elyty z PL caly czas spogladaja w strone hameryki po
      rozkazy,wskazowki i na sile to zaszczepiaja na gruncie polskim.
      wkurza mnie ze Slowianie musza tak slepo nasladowac anglosaska kulture.
      • polski_francuz Re: ten blichtr aresztowan przejeli z hameryki 14.02.07, 19:57
        A Polacy maja wieksza i dluzsza kulture. Eh, cholera mnie bierze!

PF
        • mars_99 Re: ten blichtr aresztowan przejeli z hameryki 14.02.07, 20:14
          tu nie chodzi o wiekszosc ani dlugosc, ale szacunek dla samych siebie.
          bezmyslne kopiowianie idiotyzmow z holywudu czy tez poslusznie klusowanie
          na wojne gdy hameryka idzie na wojne to czyni z PL indeed osla trojanskiego.
    • i-love-2-ski Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 21:58
      a u was nie ma takich afer i zawsze jak kogos zlapia na czyms to odbywa sie to w
      podobnym stylu. ja sie ciesze,ze skur... zlapali bo o tym,ze wielu lekarzy
      bierze lapowki to wiadomo,to tajemnica poliszynela,ktora kazdy kto mieszka w
      Polsce i sie leczy zna. Eliminujac takich lobuzow oczyszcza sie podworko z
      mentow i zbrodniarzy,a ci psuja dobre imie inych lekarzy,ktorzy sa normalni i
      nieprzekupni.
      jak zawsze rzucamy kamieniem w obecne struktury a nie w przyczyne tego typu
      zachowania,bo korupcji chyba nie bedziesz bronil.
    • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:01
      polski_francuz napisał:

> Ruszyla maszyna rzadowo-medialna na chirurga.

Lapowkarstwo wsrod lekarzy jest jego najwstretniejsza i jednoczesnie
      najbardziej powszechna forma.
      Dobrze, ze probuje sie to zmienic ( jezeli sie probuje)
      ale forma jak zwykle wkurza i odbiera sprawie powage.
      Znowu robi sie z tego, jak zwykle u pisiakow cyrk medialny.
      Przebierancy w kominiarkach aresztuja lekarza.
      Lobuz ale chyba nie mafiozo.

Rece opadaja.
      • i-love-2-ski Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:07
        schlagbaum napisał:

>
        > Lobuz ale chyba nie mafiozo.
        >
        > Rece opadaja.
        >
        >
        prawda,mnie tez rece opadaja jak ktos kto bierze haracz od rodziny w zamian za
        zycie,odlacza pacjenta od aparatury podtrzymujacej zycie,fizycznie i psychicznie
        zneca sie nad swymi podwladnymi nie jest uznany przez kulturalnego austriaka za
        mafiozo. a ci w kominiarkach wiadomo dlaczego je nosza i nie tylko w Polsce
        kolego,nie tylko,ale rowniez i w twoim raju jak jakiegos zbira puszkuja a nie
        chca by ich twarze byly znane kazdemu.
        faktycznie wszystkiemu winni bracia K. ze sk... kazali zabrac z ulicy,by dalej
        nie mordowal niewinnych chorych.
        • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:15
          i-love-2-ski napisała:

>nie jest uznany przez kulturalnego austriaka za mafiozo.

Nie.

Przestalas sie juz zajmowac fletem ?
      • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:21
        łobuz-w sumie to takie trochę besztająco-wybaczające okreslenie.
        ot,troszke nabroił.i co tu się czepiac....
        • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:26
          aaki napisała:

> łobuz-w sumie to takie trochę besztająco-wybaczające okreslenie.
          > ot,troszke nabroił.i co tu się czepiac....

Co nabroil musi ocenic sad a nie media, ktore juz z chlopa zrobily zabojce.
          To zwykle swinstwo ale dzisiaj typowe.

Moze facet i jest zabojca ale na pewno nie trzyma w biurku karabinu maszynowego
          ani granatow.
          • aaki Re: Chirurg na celowniku 14.02.07, 22:38
            ok. ty to banalizujesz i bagatelizujesz.
            ja nie.
            obaj mamy takie prawo.
            • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 15.02.07, 00:47
              aaki napisała:

> ok. ty to banalizujesz i bagatelizujesz.
              > ja nie.
              > obaj mamy takie prawo.

Niczego nie bagatelizuje ale nie podobaja mi sie takie pokazowki.
            • krystian71 co tam jakis chirurg , Lepper to jest przestepca 15.02.07, 10:47
              szlagiemu nie podobaja sie pokazowki z jakims tam chirurgiem ,co robil to
              wszystko,do czego szlagi sie juz od 60 lat przyzwyczail.
              Przeciez to banal, a wogole powinni poczekac na wyrok sadowy,tak z 1,5 roku , a
              w tym czasie ,zecz jasna chirurg jako innocent mogl sobie praktyke prowadzic.

Lepper ,to jest przestepca i w jego wypadku pokazowki sa jak najbardziej
              usprawiedliwione i to z grubej rury.
              Gdy tylko artykul GW o Anecie wydrukowala ,zaraz Tusk z Rokita specjalna
              konferencje prasowa zwolal i od trzech miesiecy temat z pierwszych stron nie
              schodzi.
              • schlagbaum Re: co tam jakis chirurg , Lepper to jest przeste 15.02.07, 12:30
                krystian71 napisała:

> Lepper ,to jest przestepca i w jego wypadku pokazowki sa jak najbardziej
                > usprawiedliwione i to z grubej rury.

Myslisz, ze po niego tez przyjda uzbrojeni po zeby chlopcy w kominiarkach ?

Nie rozumiesz, ze jest to smieszne ?
                • krystian71 smieszne? beznadziejne ! 15.02.07, 12:58
                  a to Lepperowi ktos zarzucil ,ze bral lapowki i to w sytuacji zagrozenia zycia?
                  Moze jakies poszlaki wskazuja na to,ze kogos zamordowal?

Przypominam ci , pozyteczny idioto,ze wszystkie wyroki jakie na nim ciaza, to
                  sa sprawy o
                  -pomowienia ( ktore tak naprawde pomowieniami nie byly-chocby oskarzenia z
                  trybuny Sejmowej poslow i radnych PO o korupcje , tych samych wsrod ktorych
                  Tusk zmuszony byl przeprowadzic pozniej czystke)
                  Takie wyroki i to prawomocne ciaza na Kaliszu, i polowie dziennikarzy.
                  -o dzialalnosc zwiazkowa, blokady , wysypywanie przemycanego zboza ,za to,ze
                  jego ludzie poturbowali jakiegos zlodzieja-syndyka

Jak sie okaze,ze sa podejrzenia ,ze kogos zabil, albo bral lapowki , to badz
                  pewien ,ze i po niego CBA w kominiarkach przyjdzie.
                  Albo po Ziobre.
        • gosc88 Chirurg otrzymal takie aresztowanie ...... 14.02.07, 22:38
          na jakie sobie w pelni zasluzyl. Branie lapowek wzamian za zycie .... brrr
          niewiele jest rzeczy bardziej wstretnych.

Podobno ten lapowkarz raz sugerowal rodzine chorego sprzedanie krowy by miala
          srodki na lapowke - nic to tylko jego wspanialomyslnosc !!!!!!!!
    • bam_buko Korupcja w sluzbie zdrowia jest przerazajaca.. 14.02.07, 22:29
      Uczciwosc w tym zawodzie dawno zostala w Polsce zapomniana...biora prawie
      wszyscy,moze z wyjatkiem stazystow i mlodych lekarzy bez specjalizacji ktorych
      nie dopuszcza sie do zlobu....mam w rodzinie dwoje lekarzy,wiem cos na ten
      temat.
      • schlagbaum Re: Korupcja w sluzbie zdrowia jest przerazajaca. 14.02.07, 22:33
        bam_buko napisał:

> biora prawie
        > wszyscy,moze z wyjatkiem stazystow i mlodych lekarzy bez specjalizacji

Tym latwo nie brac, bo im nikt nie daje.

Wciaz jeszcze w Polsce pokutuje przekonanie, ze jak nie posmarujesz to bedziesz
        dojrzewal/a. To sie juz jednak troche zmienilo ale pacjenci czesto sami
        deprawuja lekarzy. Niepotrzebnie.
      • explicit Re: Korupcja w sluzbie zdrowia jest przerazajaca. 14.02.07, 23:42
        Ja mam ex , ktora decydowala komu wozek inwalidzki a komu proteza za lapowy ,
        po moim wyjedzie z Polski , ktora w koncu pare lat temu wyszla za maz i dala
        mi spokoj za 10 lat starszego odemnie zgreda chirurga orthopede (na marginesie
        sparalizowany od 3 lat) ktory po rozwodzie z pierwsza , kupil se mieszkanie
        wlasnosciowe i merca za lapowy i tez cos wiem na temat z opowiadan corki ,
        ktora spedzila z nia 7.5 lat po moim wyjezdzie ,...

Musze przyznac ze sam korzystalem z przywilejow artysty plastyka Domu
        Towarowego Centrum , gdzie kupowalem za bezcen w kartonach (po setce)
        za kilkadziesiar zlotych odrzucone przez kontrole jakosci rajstopy ,
        bawelniane majtki dla kobiet , ktore heheh niejedna przymierzala przy
        mnie zanim kupily za dwie dychy , czy artysty szyldziarza WSS , gdzie tylnymi
        drzwiami wynosilem sterty wedlin i miesa za ktore zalatwilem wszystko w
        pierwszych latach malzenstwa , zaczynajac od pralki na stancji po mieszkanie
        na Konopnickiej , w centrum Slupska - Biednych z racji choroby nie rypalem ,
        so help me God ,... Z reszty sie wyspowiadam ,...
        mam w rodzinie dwoje lekarzy,wiem cos na ten temat.
        • explicit Re: Korupcja w sluzbie zdrowia jest przerazajaca. 14.02.07, 23:49
          Za sztuke oczywiscie ,...
          ============================================================================
          za dwie dychy ,...
          • bam_buko Re: Korupcja w sluzbie zdrowia jest przerazajaca. 15.02.07, 00:32
            explicit napisał:

> Za sztuke oczywiscie ,...
            > ============================================================================
            > za dwie dychy ,...

wiadomo..hehe

wracajac do sprawy
            Za komuny byla korupcja ale nie na taka olbrzymia skale jak jest dzisiaj
            czuli wtedy "sprawiedliwy bicz partii" i sie bali.........dzisiaj robia to
            bezkarnie i z tupetem ,Hipokrates sie "w grobie przewraca" lecz nic nie pomoze
            liczy sie wylacznie kasa...nie ludzie.
            Jesli udowodnia wine temu lekarzowi, nie powinien wyjsc(sqrsn) za zycia z
            wiezienia,majatek skonfiskowac jako przestroga dla innych.

• krystian71 pamietasz te wzruszajace zarzuty wobec Szczepanski 15.02.07, 10:52
              szefa RTV ? Jak sie teraz na to patrzy to az zal dupe sciska.
              Jakis tam jacht, jakies darmowe wczasy.
              Kradli tez, ale lyzeczka i to byla ta roznica , juz nie mowiac o czasach
              ascetycznego Gomulki, ktory trzymal swoja gwardie pod butem ,w garniturkach z
              MHD i spoldzielczych M-3
              Prawdziwe rozkradanie przyszlo z III RP ,wraz z przyzwoleniem i brakiem
              poczucia zagrozenia
              • bam_buko Re: pamietasz te wzruszajace zarzuty wobec Szczep 15.02.07, 12:52
                kij ze Szczepanskim ...na dzisiejsze czasy to malenka nic nie znaczaca plotka.

Zenujace jest nawet dla mnie pisac na te tematy majac nijako inf.z pierwszej
                reki(rodzinne+ ich znajomych w sumie traktujacych mnie jak "swojego" czlowieka)
                Za komuny brali pieniadze przewaznie za zwolnienia i drobne lapowki w postaci
                gownie "koniakow" ktore cale baterie sprzedawali do sklepow ktore zajmowaly sie
                skupowaniem rzeczy pochodzenia zagranicznego...nie pamietam ich nazwy.
                Dzisiaj jak jestem w Polsce i przy wspolnych zakrapianych "grilach" slucham
                ich "licytacji" kto wzial wiecej i za co to krew mnie zalewa i nie wiara jak ci
                sympatyczni (dla mnie i otoczenia)ludzie mogli tak nisko upasc....jak pazernosc
                ich moralnie zniszczyla.
                Mozesz mnie wierzyc lub nie ale ograniczylem z nimi(znajomymi)kontakty gdyz to
                co pisza w tym artykule to dla nich normalka.....nie slyszlem tylko o
                poleceniach odlaczenia kogos od aparatury(life support).
                Ty Krystian napewno tych rzeczy nie slyszales na wlasne uszy...ja tak.
                • krystian71 Re: pamietasz te wzruszajace zarzuty wobec Szczep 15.02.07, 13:28
                  gdzie ja napisalem,ze nie slyszalem?

Gdyby tak bylo, nie potrzebny bylby mi zaden PIS , CBA czy moralna odnowa do
                  szczescia ,a ich hasla ,nie trafilyby do tych co zadecydowali o ich wyborze.
                  Zrozum bam-buk prosta sprawe .Hasla Kaczek byly jasne, publika im wierzyla,bo
                  to samo mowia od 90 -tego roku , DOKLADNIE przed takim rozwojem sytuacji
                  przestrzegali, ze Polska wpadnie w lapy przestepcow gospodarczych i
                  mafii,chocby dlatego,ze droga do przemyslu,bankow ,instytucji panstwowej w 89
                  roku tylko przed funkcjonariuszami partyjnymi i szeroko rozumiana ubecja
                  stanela otworem.A ci,jak wiadomo nie reprezentowali soba zadnego poziomu
                  moralnego .PPozniej proby Kaczki L. jako szefa NIK-u by z tym zjawiskiem
                  walczyc,tez sa znane i przyczyny jego odwolania po 2-ch latach .
                  I tak mial szczescie , jego poprzednik Walerian Panko zostal odstrzelony,gdy
                  tylko zajal sie FOZZ-em ,po upadku rzadu Olszewskiego.Podobny los spotkal
                  sw.Faltzmana ,jego wspolpracownika.

A wiec ,ci co na Kaczki i ich walke z korupcja ,o uzdrowienie sadownictwa
                  zaglosowali ,raczej nie naleza do grona bioracych lapowki.Kreciliby sobie bicz
                  na wlasna glowe
                  209.85.129.104/search?q=cache:4emOGljRPLYJ:www.wprost.pl/ar/%3FO%3D73149%26C%3D71+Pa%C5%84ko+Faltzman&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&lr=lang_pl

"Jeden ze świadków w procesie zeznał przed sądem, że według jego wiedzy na
                  ławie oskarżonych powinni zasiąść politycy z pierwszych stron gazet (obecnie i
                  wówczas). Sędzia nie zadawał już więcej pytań."
    • wieslaw06 Nalezy tego lekarza sku..syna powiesic 15.02.07, 03:12
      Nalezy tego lekarza sku..syna powiesic
      • krystian71 W tym wszystkim najwazniejsze pytanie jest inne 15.02.07, 10:55
        DLACZEGO CI LEKARZE , KTORZY DONIESLI NA ORDYNATORA ,BO TO BYLI PRZECIEZ
        LEKARZE, MUSIELI Z TAKA SPRAWA ISC DO CBA.
        Czemu nie wystarczyl dyrektor, organ nadzorczy , prokurator etc?
        • polski_francuz Odpowiedz 15.02.07, 11:39
          poszli do prokuratora, ale politycy zdecydowali rozegrac to wlasnie tak glosno.
          Z tych samych powodow, dla ktorych Hitler rozglosil zamach na siebie.

Z powodow politycznych.

Jakich?

Przypuszczam by ukryc nieudolnosc rzadu.

PF
          • krystian71 Re: Odpowiedz bledna, probuj dalej 15.02.07, 11:46
            Ordynator prowadzil swoj folwark od lat .Nie zapomnij ,ze to szpital MSWiA i
            wszystkie pokoje,jak fama niesie sa na podsluchu
            Lekarze zglaszali dyrektorowi , sam mobbing , ale bez rezultatu, rotacja kadr
            nbyla niezwykla , jak twierdzi Religa lata temu, po konkursie na ordynatora
            probowal dyrektorowi wyperswadowac zatrudnienie tego czlowieka...
            Itd,itp , wiec wrocmy do CBA.
            W jakim celu zostalo CBA powolane ? Co mialo rozbijac?
            U... , no masz dla ulatwienia pierwsza litere
            • polski_francuz USA? 15.02.07, 11:50
              nie wierze.

Zabieram studenta na pizze

See you later.

PF
              • krystian71 nie spiesz sie ,nie ma po co 15.02.07, 12:11

• gosc88 Czy ty przypadkiem nie poplatales hierarchii 15.02.07, 15:43
          waznosci ?? Czy w/g ciebie wazniejsza jest forma doniesienia o przestepstwie
          niz samo przestepstwo ??

Ta forma to raczej drugorzedne znaczenie. Moze lekarze wybrali droge prosto do
          CBA bo to moglo dawac najwieksze szanse na opublikowanie przestepstwa.
          • krystian71 a ja mysle inaczej 15.02.07, 20:43
            Pan doktor mial dobra krysze, nie na darmo szpitalem MSW rzadzil i jak wynika z
            wypowiedzi nawet Religa mu nie mogl podskoczyc.
            Tu nie chodzi o forme powiedomienia ,ale o fakt.
            O tym,ze doktor bierze i jest bezkarny wiedziala cala Warszawa.
            I lekarze-podwladni zwyczajnie sie bali ,ze jesli doniosa na policje,pierwsza
            osoba,ktora sie o tym dowie bedzie pan ordynator.
            Tak jak to bywalo z doniesieniami innych ludzi ,o innych przestepcach na
            policje,ktora uprzedzala bandyte,kto na niego doniosl, jeszcze czasem adres
            podawala
    • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 15.02.07, 20:04
      polski_francuz napisał:

> Ruszyla maszyna rzadowo-medialna na chirurga.

Zarzut zabojstwa juz sie sypie w szwach.
      Trudno sie bylo czegos innego spodziewac,
      Lapowkarzem jest co drugi lekarz wiec ten zarzut bylby malo efektowny na
      konferencji prasowej.
      Zabojca brzmi znacznie lepiej.

I jak mozna cos podobnego oceniC ?

Raz szmaciarz- zawsze szmaciarz
      • polski_francuz Re: Chirurg na celowniku 15.02.07, 21:36
        Obawiam sie, ze niestety mialam racje. To byl medialny cyrk niewiele wiecej.
        Eh, kurka, kiedy my wreszcie dobre wladze dostaniemy?

Moze ty Schlagi widzisz jakiegos cwaniaka, ktorego sie nie da zalatwic babcia
        zydowka albo dziadkiem z Wehrmachtu?

Powiedz mi i zaczniemy my robic propagande jak Krystek Pisowi.

PF
        • krystian71 oddales klawiature zonie ???? 16.02.07, 16:17
          > Obawiam sie, ze niestety mialam racje
          • polski_francuz Re: oddales klawiature zonie ???? 16.02.07, 16:41
            Zona po polsku nie pisze. To byla blad literowy.

PF
            • krystian71 troche dziwna ta bląd 16.02.07, 17:20

• polski_francuz Re: troche dziwna ta bląd 16.02.07, 17:40
                W tym samym poscie byla inna literowka: "my" zamiast "mu"

Tez dziwne.

Chcialoby sie na idiotyzmy ryczec, wiec powinienem dac MU

PF
                • krystian71 "y" jest obok "u" i taka literowka 16.02.07, 21:08
                  zdaza sie,w nawet inteligentom
                  • polski_francuz Re: "y" jest obok "u" i taka literowka 16.02.07, 21:10
                    A tu mamy klawiature azerty a nie qwerty tawariszcz...

PF
                    • krystian71 i "a" jest kolo "e" ? 16.02.07, 21:12

• polski_francuz Re: i "a" jest kolo "e" ? 16.02.07, 21:14
                        kolo, kolo a wlasciwie obok.

PF
                        • krystian71 eh ci inteligenci scisle wyspecjalizowani! 16.02.07, 21:18
                          Po prostu ja mam bardziej bogaty slownik

kolo,obok,tuz , w poblizu ,przy .....
    • s.berkowicz Re: jesli sie to potwierdzi to niezle scierwo z 15.02.07, 23:52
      niego >

<<Życie mamy za stosunek z córką - taki warunek postawił Mirosław G.,
      kardiochirurg ze szpitala MSWiA, zatrzymany przez CBA. Takie są ustalenia
      śledczych, prowadzących dochodzenie w sprawie lekarza, podejrzewanego m.in. o
      zabójstwo i korupcję - pisze "Fakt". O molestowaniu seksualnym mówią też
      informatorzy DZIENNIKA.>>

> > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=31939
      • polski_francuz Los chirurga 16.02.07, 13:38
        smierdziela i lapowkarza mi zwisa.

Tu chodzi o cos wiele wiecej.

O wyrachowanych macherow, ktorzy powiekszaja swoja wladze grajac na najnizszych
        instynktach spoleczenstwa.

I ten przystojniak z minsterstwa "sprawiedliwosci" tez wyleci za rok czy dwa.

Jak Robespierre.

PF
        • s.berkowicz Re: nie mow mi ze nie widziales nigdy w tv 16.02.07, 17:44
          akcji policji czy agencji, jak np. fbi, ktorzy zakuwaja jakiegos delkiwenta??
          normalka w demokracji > spoleczenstwo chce widziec na co ida jego podatki, a
          wladza chce sie pochwalic, ze jest skuteczna. jezeli wszystko jest zgodne z
          prawem, jezeli sa dowowdy, ze delikwetn ma na sumieniu ciezkie uczynki to nie ma
          w tym nic dziwnego !
          • polski_francuz Nie dosc 16.02.07, 17:51
            ze widzialem to przezylem (jako niemowle).

Jak ubecja u nas w domu kociol na akowcow zrobila. Co prawda owczesna ubecja
            miala jeszcze jaja i chodzila bez masek.

OMON tez takie przebrania stosuje by gnoic przeciwnikow rezymu Wowy.

Mozna by tez temu i innemu maski zarekomendowac. Buzki maja niepiekne a
            operacje plastyczne i liposukcja drogie...

PF
            • s.berkowicz Re: a ty odrozniasz sluzby totalitarnego panstwa 16.02.07, 17:59
              ktore inwigilowaly i mordowaly za poglady i przynaleznosc opozycyjna od sluzb
              panstwa cywilizowanego scigajacych np. za korupcje czy morderstwo, czy nie
              bardzo? :(:( i powaznie ten kociol, ktory zrobili w twoim domu pokazali w tv????

poza tym powinienes sie przeniesc na Marsa, bo we wszystkich demokratycznych
              panstwach tego globu aresztowanie groznego przestepcy odbywa sie bardzo czesto
              przed kamerami :(
              • polski_francuz Fotografa 16.02.07, 18:04
                przy kotle nie bylo. A ja bylem zbyt maly by cokolwiek rozumiec i znam to z
                opowiesci mamy.

A mnie to aresztowanie wlasnie troche autorytaryzmem pachnie.

W krajach cywlizowanych, jest sie przestepca jesli za takiego uznal sad a nie
                opinia publiczna.

Sam widzisz, przez ten lapsus slowny, jak daleko jeszcze mamy do cywilizacji...

PF
                • krystian71 jak sie nazywal ten sedzia wloski co raport o mafi 16.02.07, 21:12
                  napisal , opublikowal a potem wylawial jednego po drugim
                  • polski_francuz Re: jak sie nazywal ten sedzia wloski co raport o 16.02.07, 21:13
                    Di Pietro, sklerotyku

PF
                    • krystian71 Re: jak sie nazywal ten sedzia wloski co raport o 16.02.07, 21:19
                      nu i ...?
                      • polski_francuz Re: jak sie nazywal ten sedzia wloski co raport o 16.02.07, 22:05
                        Nu i charaszo. Pozwalam ci zyc jeszcze troche:)

PF
            • krystian71 a CNN-u nie ogladasz,tam nawet 14 -to letnie dziec 16.02.07, 21:10
              iaki skuwaja :)))
              • polski_francuz CNN 16.02.07, 21:12
                to dla amerykanskich szpionow. Co sie bede podkladal...

PF
                • krystian71 no to chociaz FOX-a , choc przyznam sie,ze bardzi 16.02.07, 21:14
                  wygladales mi na CNN.
      • krystian71 Re: jesli sie to potwierdzi to niezle scierwo z 16.02.07, 16:16
        nie przejmowalbym sie tym,co pisza pismaki, to scierwojady ,ktore wiedza,ze
        kazdy ochlap da sie sprzedac i naklad rosnie.
        Liczy sie tylko to ,co powiedzieli Kaminski z Ziobrem ,bo to sa zarzuty
        udokumentowane.
        Nie moglo byc inaczej , bo choc zapewne ciemniaki na tym forum udajace
        inteligentow nie wiedza tago , doktorek zostal aresztowany , a w Polsce nakaz
        aresztowania wydaje sad ,nie prokurator czy min.sprawiedliwosci, i czesto
        bywa,ze sad nie przychyla sie do zdania prokuratorow.
        A wydaje postanowienie o aresztowaniu TYLKO wtedy,gdy prokuratura przedstawi
        wiarygodne dowody,ktore w wielkim stopniu uprawdopodowniaja teze o winie.
        I wtedy,gdy zachodza przeslanki tymczasowego aresztowania , grozba matactwa,
        wyjazdu zagranice , "ucieczki " na zwolnienie lekarskie.
        Przeciez jest jasne,ze te wszystkie przeslanki zaistnialy jednoczesnie.
        • s.berkowicz Re: i jeszcze ten ignorant zoll twierdzil za 16.02.07, 17:46
          debilkiem pacewiczem, ze cba nie mialo zadnego prawa skuc delikatnych lapek
          doktorka kajdankami. a wystarczylo spojrzec w ustawe :(:(
    • j-k Chirurg zyje w Polsce w warunkach wolnosci :))) 16.02.07, 21:36
      A polski dochod narodowy, to ca. 1/3 dochodu Europy... na glowe (per capita)

wiec niech polski Chirurg sie laskawie zgodzi pracowac za 1/3 dochodu Chirurga
      zachodnio-europejskiego...
      lub niech laskawie wyjedzie...
      innych (uczciwych) mozliwosci nie ma .
      • krystian71 Re: Chirurg zyje w Polsce w warunkach wolnosci :) 16.02.07, 22:06
        nu, chcialbys miec tyle w tej swojej Europie co on.
        A tak serio, jotka , on byl z Warszawy, a Warszawa,jako jedyne miejsce w
        Polsce , miasto, nie wojewodztwo ma przecietny dochod na glowe wyzszy od
        przecietnego europejskiego.
        Serio.
        Oczywiscie,to co napisales jest z gruntu sluszne.
        buenas itd
        • j-k nie pie*rz :))) 16.02.07, 22:12
          krystian71 napisała:
          a Warszawa,jako jedyne miejsce w
          > Polsce , miasto, nie wojewodztwo ma przecietny dochod na glowe wyzszy od
          > przecietnego europejskiego.
          > Serio.

Nie pie*rz, hloopcze... :)))
          jestem Warszawiakiem...
          I mam tam wlasne mieszkanie i rodzine...
          Warszawa ma zaledwie POLOWE sredniego dochodu UE...
          i oby tak dalej :)))
          • krystian71 Re: nie pie*rz :))) 16.02.07, 22:19
            nie pieprze , to nie moja wina ,ze twoja rodzina spadla do trzeciej ligi.
            Wiesz co to jest srednia, bo ja o sredniej pisalem.
            Na te srednia sie wszyscy skladamy -I Niemcy i Portugalia, a ostatnio i Rumunia
            z Bulgaria , i wyszlo jak wyszlo
            Przeciez to centrala, tam masa ludzi zarabia powyzej europejskiego poziomu
            A dane sa z GUS-u
            • j-k nie pie*rz :))), gdyz nie lubie klamstwa :))) 16.02.07, 22:24
              wiec ponownie przypomne... :)))
              sredni dochod
              mieszkanca Warszawy, to zaledwie ca. polowa dochodu sredniej UE :)))
    • schlagbaum Re: Chirurg na celowniku 23.02.07, 17:21
      polski_francuz napisał:

> Ruszyla maszyna rzadowo-medialna

Ziobro przed trybunal.

Sprawa rozwija sie we wlasciwym kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka