Dodaj do ulubionych

Apartheid w Polsce?

21.02.07, 07:22
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3934223.html
Rece opadaja...
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 08:32
      absztyfikant napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3934223.html
      > Rece opadaja...
      >
      >
      prawie kazdy arab zakarzony syfem muzulmanskim...
    • o_brother1 Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 08:44
      Nu ale jeszcze nie zabijaja jak w erecu-czyli nie ma demokracji.
    • eres2 Kolejny dowód na zakłamanie PIS'u 21.02.07, 11:59
      "Solidarne państwo". Ani solidarni z swoimi obywatelemi, ani z tymi, którzy
      szukają w naszym kraju bezpieczeństwa i pragną podania im po ludzku ręki.
    • krystian71 to prawda, byla taka dyrektywa unijna jakis czas 21.02.07, 15:11
      temu i tez ja uwazalem za glupia, kto takie rzeczy w Brukseli wymysla.?
      Jakis histeryk od ptasiej grypy.
      Wiele krajow ,nie tylko unijnych wymaga od wjezdzajacych zaswiadczen lekarskich
      czy swiadectw szczepien , nosicieli niektorych chorob nie wpuszcza , ale czy
      wydala -to nie wiem
      A co np zrobia z tym kultowym dla GW czarnuszkiem ,ktory przyjechal do Polski
      leczyc AIDSA dziewicami?
    • aaki absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:19
      simona mola honorowego "antyfaszysty roku 2003"?
      • absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:21
        AIDS jest choroba zakazna grzebaczu?
        • aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:56
          oczywiscie- aids jest choroba zakażną.
          to co z tym molem?
          składasz sie na biednego murzynka?
          • absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:00
            AIDS moizna sie zarazic poprzez seks czy strzykawke, ale nie w tramwaju. Co mnie
            obchodzi Mol?
            • aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:06
              pl.wikipedia.org/wiki/Lista_chorób_zakaźnych_wg_przynależności_systematycznej
              • vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:10
                Czasowe odosobnienie w szpitalu stosuje się wyłącznie wobec osób, u których
                stwierdzono chorobę o wysokim stopniu zaraźliwości. Do takich należ, niektóre
                choroby przenoszone droga kropelkowa (z wdychanym powietrzem), jak np. gruźlica,
                i - przy niskim poziomie higieny - drogą, pokarmową, jak np. wirusowe zapalenie
                wątroby typu A, zwane popularnie żółtaczka
                pokarmowa.......................................... AIDS nie należy do tego typu
                chorób. !!!!!!!!!!!!!!!!!

Izolowanie osób żyjących z HIV nie jest więc potrzebne, gdyż nie jest skutecznym
                sposobem chronienia się przed zakażeniem.

Pomysł, aby odizolować od reszty społeczeństwa ludzi zakażonych HIV, można
                rozpatrywać wyłącznie teoretycznie. Byłby on równie nieskuteczny, co
                niewykonalny. Nawet gdybyśmy uznali odosobnienie ludzi zakażonych za celowe (a
                tak nie jest!), to nie moglibyśmy odizolować wszystkich, ponieważ nie wszystkich
                potrafilibyśmy wskazać. Ci, o których wiemy, że są zakażeni, to nie wszyscy,
                którzy żyją HIV.

• aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:14
                  chciałem wyjasnic zdziwionemu absztyfowi ze aids jest równiez chorobą zakażną
                  • absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:16
                    Nie jestem lekarzm i poprzez chorobe zakazna rozumialem cos, co mozna zlapac np.
                    w metrze.
                    • ksiadz.sebastian Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:24
                      wiadomosci.wp.pl/kat,10812,wid,8107429,wiadomosc.html?ticaid=13432&_ticrsn=3
                      Bardzo mądry wywiad.
                      • krystian71 a ja tego ksiedza nie lubie 21.02.07, 17:27

• ksiadz.sebastian Re: a ja tego ksiedza nie lubie 21.02.07, 17:29
                          Nie ma takiego obowiązku. Należy jednak szanować jego ciężką pracę. Prawda?
                          • krystian71 jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 17:32

• ksiadz.sebastian Re: jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 17:53
                              Jesteś osobą wierzącą? Każdmu czlowiekowi należy się szacunek, bo jestesmy
                              dziećmi tego samego Boga.
                              • krystian71 Re: jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 17:59
                                jestem,prosze ksiedza, i zgadzam sie ,ze kazdemu czlowiekowi nalezy sie
                                szacunek,ale za to ,ze jest czlowiekiem, niekoniecznie za to co robi
                                • ksiadz.sebastian Re: jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 18:09
                                  Zgoda.
                  • vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:25
                    aaki napisała:

> chciałem wyjasnic zdziwionemu absztyfowi ze aids jest równiez chorobą zakażną

Nie ma jednak potrzeby izolowania chorych,tak jak w przypadku innych chorób
                    zakażnych a chyba to było meritum sprawy !
                    • ksiadz.sebastian Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:28
                      - Mamy sporo dzieci z HIV, które bez przeszkód uczestniczą w zajęciach
                      szkolnych. Są rodziny, które nie skarżą się na reakcję środowiska szkolnego na
                      tego typu informację. Spotkałem się jednak z sytuacją, nawet niedawno, pod
                      Warszawą, gdzie jedna ze świetlic zajmujących się opieką nad dziećmi nie
                      zgodziła się na to, by dwoje zakażonych dzieci mogło się bawić z innymi dziećmi.
                      Te negatywne przypadki zawsze będą się pojawiały. Trzeba je piętnować, pokazywać
                      jako zły przykład, ale nie dokonywać uogólnienia. Wydaje mi się, że 20 lat
                      obecności problemu w Polsce bardzo nas zmieniło i w niektórych środowiskach, co
                      najgorsze tych narażonych na ryzyko zakażenia, wręcz ta 20-letnia obecność
                      problemu uspokoiła je tak bardzo, że przestały być czujne i prowokują zachowania
                      ryzykowne.
                      x. Nowak
                      • krystian71 jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi i 21.02.07, 17:42
                        pokazowkach , a nie rozumie naturalnej troski rodzicow o swoje dzieci i tego,ze
                        maja prawo byc nawet przewrazliwieni.
                        Gdyby mial swoje , przyszloby mu to latwiej.
                        Dzieci w szkole sie bija,drapia,pluja na siebie,jak to dzieci o zachowaniu
                        podstawowych zasad ostroznosci nie ma mowy
                        • ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 17:51
                          Nie trzeba zjadać kilograma cukru, by wiedzieć, że jest słodki. Ksiadz
                          Drzewiecki pięknie kiedys napisał:

"Kapłaństwo jest jedną z tych form ludzkiego życia i aktywności, która okazuje
                          się potrzebna w każdej epoce i cywilizacji. Odpowiedzialny kapłan to świadek
                          Boga, który jest miłością, który kocha każdego człowieka i który pozwala się
                          nazywać ojcem, a nawet tatusiem (abba). Chrystus posyła swoich uczniów po to, by
                          podejmowali funkcję duchowych ojców wobec spotykanych ludzi. Stawia im trudne
                          wymagania. Mają kochać bardziej niż inni ludzie, aby umacniać ich w wierze,
                          nadziei i miłości."
                          • krystian71 Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:02
                            Prosze zauwazyc, ze ksiadz Drzewiecki pisze o "odpowiedzialnym kaplanie",co do
                            ks.Nowaka mam sporo watpliwosci , wiec wole sie wstrzymac z wyrazami entuzjazmu
                            • ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:08
                              Mowiliśmy o zwykłym szacunku do pracy bliźniego-kapłana, a nie o "obowiązkowym"
                              wychwalaniu Go.
                              • vitalia Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:12
                                ksiadz.sebastian napisał:

> Mowiliśmy o zwykłym szacunku do pracy bliźniego-kapłana, a nie o "obowiązkowym"
                                > wychwalaniu Go.
                                >
                                A w ogóle szacunek do bliżniego ?
                                Szacunek dla jego odmienności ?
                                • ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:47
                                  Szacunek czy tolerancja nie oznacza akceptacji.
                                  • absztyfikant Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 22.02.07, 03:20
                                    Bla, bla, bla. A co powie ksiadz o kryciu pedofili wsrod ksiezy chociazby w
                                    Irlandii i to przez lata?
                                    • krystian71 Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 22.02.07, 11:02
                                      to proste-jedni i drudzy zasluguja na najsurowsza kare przewidziana w kodeksie
                                      karnym i kanonicznym.
                    • aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:29
                      w przypadku zółtaczki b,c rez nie ma potrzeby.
                      swoja drogą nigdy nic nie wiadomo-vide casus simon mol
                      • vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:35
                        aaki napisała:

> w przypadku zółtaczki b,c rez nie ma potrzeby.
                        > swoja drogą nigdy nic nie wiadomo-vide casus simon mol

Zgadza się niestety :)
          • krystian71 aaki, potrafisz te dyrektywe znalezc na stronach H 21.02.07, 17:31
            Health UE ,grzebie ,grzebie i nic
            To jest tak glupie ,przynajmniej w wersji GW , ze az niewiarygodne
            • aaki Re: aaki, potrafisz te dyrektywe znalezc na stron 21.02.07, 17:59
              za duzo materiałów tam.nie chce mi sie tego czytac
    • polani Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 17:54
      Na wrocalwskim podworku polacy mi poweidzieli zyd do Izraela nie jestes polakiem
      tak to bylo i tak to jest.
      Ale slyszalem ze macie arabskiego burmyrzta i tez Niemieckiego :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka