absztyfikant 21.02.07, 07:22 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3934223.html Rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arap1 Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 08:32 absztyfikant napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3934223.html > Rece opadaja... > > prawie kazdy arab zakarzony syfem muzulmanskim... Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother1 Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 08:44 Nu ale jeszcze nie zabijaja jak w erecu-czyli nie ma demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Kolejny dowód na zakłamanie PIS'u 21.02.07, 11:59 "Solidarne państwo". Ani solidarni z swoimi obywatelemi, ani z tymi, którzy szukają w naszym kraju bezpieczeństwa i pragną podania im po ludzku ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to prawda, byla taka dyrektywa unijna jakis czas 21.02.07, 15:11 temu i tez ja uwazalem za glupia, kto takie rzeczy w Brukseli wymysla.? Jakis histeryk od ptasiej grypy. Wiele krajow ,nie tylko unijnych wymaga od wjezdzajacych zaswiadczen lekarskich czy swiadectw szczepien , nosicieli niektorych chorob nie wpuszcza , ale czy wydala -to nie wiem A co np zrobia z tym kultowym dla GW czarnuszkiem ,ktory przyjechal do Polski leczyc AIDSA dziewicami? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:19 simona mola honorowego "antyfaszysty roku 2003"? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:21 AIDS jest choroba zakazna grzebaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 16:56 oczywiscie- aids jest choroba zakażną. to co z tym molem? składasz sie na biednego murzynka? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:00 AIDS moizna sie zarazic poprzez seks czy strzykawke, ale nie w tramwaju. Co mnie obchodzi Mol? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:06 pl.wikipedia.org/wiki/Lista_chorób_zakaźnych_wg_przynależności_systematycznej Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:10 Czasowe odosobnienie w szpitalu stosuje się wyłącznie wobec osób, u których stwierdzono chorobę o wysokim stopniu zaraźliwości. Do takich należ, niektóre choroby przenoszone droga kropelkowa (z wdychanym powietrzem), jak np. gruźlica, i - przy niskim poziomie higieny - drogą, pokarmową, jak np. wirusowe zapalenie wątroby typu A, zwane popularnie żółtaczka pokarmowa.......................................... AIDS nie należy do tego typu chorób. !!!!!!!!!!!!!!!!! Izolowanie osób żyjących z HIV nie jest więc potrzebne, gdyż nie jest skutecznym sposobem chronienia się przed zakażeniem. Pomysł, aby odizolować od reszty społeczeństwa ludzi zakażonych HIV, można rozpatrywać wyłącznie teoretycznie. Byłby on równie nieskuteczny, co niewykonalny. Nawet gdybyśmy uznali odosobnienie ludzi zakażonych za celowe (a tak nie jest!), to nie moglibyśmy odizolować wszystkich, ponieważ nie wszystkich potrafilibyśmy wskazać. Ci, o których wiemy, że są zakażeni, to nie wszyscy, którzy żyją HIV. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:14 chciałem wyjasnic zdziwionemu absztyfowi ze aids jest równiez chorobą zakażną Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:16 Nie jestem lekarzm i poprzez chorobe zakazna rozumialem cos, co mozna zlapac np. w metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:24 wiadomosci.wp.pl/kat,10812,wid,8107429,wiadomosc.html?ticaid=13432&_ticrsn=3 Bardzo mądry wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: a ja tego ksiedza nie lubie 21.02.07, 17:29 Nie ma takiego obowiązku. Należy jednak szanować jego ciężką pracę. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 17:53 Jesteś osobą wierzącą? Każdmu czlowiekowi należy się szacunek, bo jestesmy dziećmi tego samego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jak nie lubie-to nie musze 21.02.07, 17:59 jestem,prosze ksiedza, i zgadzam sie ,ze kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek,ale za to ,ze jest czlowiekiem, niekoniecznie za to co robi Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:25 aaki napisała: > chciałem wyjasnic zdziwionemu absztyfowi ze aids jest równiez chorobą zakażną Nie ma jednak potrzeby izolowania chorych,tak jak w przypadku innych chorób zakażnych a chyba to było meritum sprawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:28 - Mamy sporo dzieci z HIV, które bez przeszkód uczestniczą w zajęciach szkolnych. Są rodziny, które nie skarżą się na reakcję środowiska szkolnego na tego typu informację. Spotkałem się jednak z sytuacją, nawet niedawno, pod Warszawą, gdzie jedna ze świetlic zajmujących się opieką nad dziećmi nie zgodziła się na to, by dwoje zakażonych dzieci mogło się bawić z innymi dziećmi. Te negatywne przypadki zawsze będą się pojawiały. Trzeba je piętnować, pokazywać jako zły przykład, ale nie dokonywać uogólnienia. Wydaje mi się, że 20 lat obecności problemu w Polsce bardzo nas zmieniło i w niektórych środowiskach, co najgorsze tych narażonych na ryzyko zakażenia, wręcz ta 20-letnia obecność problemu uspokoiła je tak bardzo, że przestały być czujne i prowokują zachowania ryzykowne. x. Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi i 21.02.07, 17:42 pokazowkach , a nie rozumie naturalnej troski rodzicow o swoje dzieci i tego,ze maja prawo byc nawet przewrazliwieni. Gdyby mial swoje , przyszloby mu to latwiej. Dzieci w szkole sie bija,drapia,pluja na siebie,jak to dzieci o zachowaniu podstawowych zasad ostroznosci nie ma mowy Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 17:51 Nie trzeba zjadać kilograma cukru, by wiedzieć, że jest słodki. Ksiadz Drzewiecki pięknie kiedys napisał: "Kapłaństwo jest jedną z tych form ludzkiego życia i aktywności, która okazuje się potrzebna w każdej epoce i cywilizacji. Odpowiedzialny kapłan to świadek Boga, który jest miłością, który kocha każdego człowieka i który pozwala się nazywać ojcem, a nawet tatusiem (abba). Chrystus posyła swoich uczniów po to, by podejmowali funkcję duchowych ojców wobec spotykanych ludzi. Stawia im trudne wymagania. Mają kochać bardziej niż inni ludzie, aby umacniać ich w wierze, nadziei i miłości." Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:02 Prosze zauwazyc, ze ksiadz Drzewiecki pisze o "odpowiedzialnym kaplanie",co do ks.Nowaka mam sporo watpliwosci , wiec wole sie wstrzymac z wyrazami entuzjazmu Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:08 Mowiliśmy o zwykłym szacunku do pracy bliźniego-kapłana, a nie o "obowiązkowym" wychwalaniu Go. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:12 ksiadz.sebastian napisał: > Mowiliśmy o zwykłym szacunku do pracy bliźniego-kapłana, a nie o "obowiązkowym" > wychwalaniu Go. > A w ogóle szacunek do bliżniego ? Szacunek dla jego odmienności ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.sebastian Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 21.02.07, 18:47 Szacunek czy tolerancja nie oznacza akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 22.02.07, 03:20 Bla, bla, bla. A co powie ksiadz o kryciu pedofili wsrod ksiezy chociazby w Irlandii i to przez lata? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jakis zawziety ten ksiadz, o pietnowaniu mowi 22.02.07, 11:02 to proste-jedni i drudzy zasluguja na najsurowsza kare przewidziana w kodeksie karnym i kanonicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:29 w przypadku zółtaczki b,c rez nie ma potrzeby. swoja drogą nigdy nic nie wiadomo-vide casus simon mol Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: absztyf zrobiles juz zrzutkę na leczenie 21.02.07, 17:35 aaki napisała: > w przypadku zółtaczki b,c rez nie ma potrzeby. > swoja drogą nigdy nic nie wiadomo-vide casus simon mol Zgadza się niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 aaki, potrafisz te dyrektywe znalezc na stronach H 21.02.07, 17:31 Health UE ,grzebie ,grzebie i nic To jest tak glupie ,przynajmniej w wersji GW , ze az niewiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: aaki, potrafisz te dyrektywe znalezc na stron 21.02.07, 17:59 za duzo materiałów tam.nie chce mi sie tego czytac Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Apartheid w Polsce? 21.02.07, 17:54 Na wrocalwskim podworku polacy mi poweidzieli zyd do Izraela nie jestes polakiem tak to bylo i tak to jest. Ale slyszalem ze macie arabskiego burmyrzta i tez Niemieckiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś