Gość: etui IP: *.nsm.pl 26.04.03, 20:56 Działania Fidela odniosą odwrotny skutek do zamierzonego.Tłamszenie opozycji jest skuteczne na krótką metę.Już dawno powinien tam stworzyć coś na wzór okrągłero stołu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leziox Re: Papież apeluje do Fidela Castro o okazanie ła IP: *.ipt.aol.com 26.04.03, 21:10 Njawyższy czas już i na Castro.Ciekawe tylko,gdzie on się schowa,jak mu sąsiedzi Amerykanie w końcu podgrzeją brodatą dupkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sioban APEL DO PAPY 26.04.03, 21:18 A ja apeluję do papieża żeby raczej się zabrał za porządki w kościele pełnym pedofilii i złodzieji a nie przejmował się Kubą . Całe szczęście klechy są tam odsunieci i od władzy i ludzie mają spokój . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eu Re: APEL DO PAPY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.03, 22:15 A ja apeluję do ciebie żebyś poszedł do psychiatry bo bredzisz a myślisz że jesteś orginalny ale takiego barana pewno nikt nie da rady wyleczyć ,no to już po tobie kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: APEL DO PAPY IP: *.216-194-21-222.nyc.ny.metconnect.net 26.04.03, 22:43 A ja szanuje papieza (jestem osoba niepraktykujaca) za jego stanowisko wobec kary smierci. Jako jeden z niewielu byl przeciwko wojnie w Iraku z przyczyn humanitarnych, w przeciwienstwie do Francji, ktora chciala rywalizowac z USA, a losy Irakijczykow wcale ja nie obchodzily. Krytyka Kosciola w stylu kominternu to juz przestarzala taktyka. Zyjemy w spoleczenstwie pluralistycznym, gdzie kazdy wierzy, w co mu sie podoba. A wysmiewanie sie z pogladow innych to brak kultury osobistej. Nie jestem chrzescijaninem, lecz osoba wolno-myslaca, ale nie uwazam, ze mam prawo narzucac swoje poglady innym. Szacunek drugiego czlowieka bez wzgledu na pochodzenie czy poglady jest podstawa cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guardman Re: APEL DO PAPY IP: *.mpoweredpc.net 27.04.03, 00:12 A ja jestem wierzacy, szanuje papieza i szanuje EU. A sioban i inni nietolerancyjny fanatycy antyreligijni sa rownie obrzydliwi jak fanatycy religijni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP2 Re: APEL DO PAPY IP: 80.72.34.* 27.04.03, 02:51 Mój drogi sam sobie zaprzeczasz, jeśli mówisz że jestes osoba niepraktukujacą to własnie jestes chrzescijaninem jak my wszyscy a nie katolikiem bo nie ma pojecia katolik nie praktujący albo JEST SIĘ katolem albo nie. Co do Karola Wojtyły to jest skandalem że facet który zyje zezwala na wystawianie swoich pomników , mnie to śmieszy . Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jesli cie smieszy, to sie smiej. Papiez nie zmuszal. 27.04.03, 05:23 Ludzie te pomniki sami dla siebie chcieli, grosz wdowi i emerycki na nie zrzucali - do czegos im te pomniki najwyrazniej potrzebne, najwyrazniej cos im daja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP3 Re: Jesli cie smieszy, to sie smiej. Papiez nie z IP: 80.72.34.* 27.04.03, 13:14 Papież nie zmuszał owszem, ale mógł powiedzieć choć jedno słowo że to po prostu nie wypada. Jemu się to najwidoczniej podoba i czuje się już za życia swiętm . Tak to jest czasem gdy się ma zbyt duże mniemanie o sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: APEL DO SIOBAN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 23:07 Kolego, Portal Trybuny to www.trybuna.pl Tam mozesz sie realizowac Odpowiedz Link Zgłoś
sioban Re: APEL DO SIOBAN 27.04.03, 13:17 Przykro mi ale nie czytam trybuny, nie dlatego że uwazam ją za gorszę prasę od "wybiórczej" może trochę z braku czasu . A wam obrońcy wojtyły powiadam troche tolerancji i zdejmijcie klapki z oczu . Karol to nie żaden swięty tylko normalny człowiek więc można mówić o nim co się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iden Re: APEL DO SIOBAN IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 14:19 Tak się składa, że nawet "normalnym ludziom" przysługuje szacunek, który przejawia się m.in. w tym, że ich imiona - przynajmniej w języku polskim - pisze się z wielkiej litery. Skoro Ciebie na to nie stać to daruj sobie swoje pouczenia, a popłuczyny własnych kompleksów i pretensji do lepszych od siebie wylewaj gdzie indziej. Wojtyła nie jest "zwykłym człowiekiem", choćby dlatego, że osiągnął znacznie więcej od 99,999% obywateli tego świata. Masz problemy ze zrozumieniem tak prostych faktów? Aha, i nie ucz mnie tolerancji. Nauczyłem się być tolerancyjny, bo inaczej nie da się żyć w tym państwie przepełnionym głupotą, warcholstwem, zawiścią i zadufaniem - wystarczy wziąć pod uwagę takie indywidua jak Ty. Trochę samokrytyki! sioban napisał: > Przykro mi ale nie czytam trybuny, nie dlatego że uwazam ją za gorszę prasę > od "wybiórczej" może trochę z braku czasu . A wam obrońcy wojtyły powiadam > troche tolerancji i zdejmijcie klapki z oczu . Karol to nie żaden swięty tylko > normalny człowiek więc można mówić o nim co się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mels Re: Papież apeluje do Fidela Castro o okazanie ła IP: *.nsm.pl 27.04.03, 09:58 Opozycja na Kubie sra na dobro narodu a jedynie chce przejac wladze. Tak jak byla opozycja w PRL, wlacznie z Panem Michnikiem, dokladnie ma w dupie narod a jedynie zwiekszanie wladzy i bogacenie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet Re: Papież apeluje do Fidela Castro o okazanie ła IP: *.chello.pl 27.04.03, 11:57 Gość portalu: mels napisał(a): > Opozycja na Kubie sra na dobro narodu a jedynie chce przejac wladze. Tak jak > byla opozycja w PRL, wlacznie z Panem Michnikiem, dokladnie ma w dupie narod a > jedynie zwiekszanie wladzy i bogacenie sie. to czemu jesteś w Polsce a nie na Kubie?? droga wolna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Papież apeluje do Fidela Castro o okazanie ła IP: *.clubnet.pl 27.04.03, 12:52 Gość portalu: mels napisał(a): > Opozycja na Kubie sra na dobro narodu a jedynie chce przejac wladze. Tak jak > byla opozycja w PRL, wlacznie z Panem Michnikiem, dokladnie ma w dupie narod a > jedynie zwiekszanie wladzy i bogacenie sie. Masz rację, nikt tak nie dba o dobro narodu jak Fidel. To samo z Michnikiem. Najleprzy dowód na jego zachłanność, to rezygnacja z wartych kilkadziesiąt milionów dolarów udziałów w AGORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet łaski??? łaska jest dla przestępców, a nie bohaterów!! IP: *.chello.pl 27.04.03, 11:56 Niezły lapsus ze strony Watykanu... opozycjoniści kubańscy w świetle prawa, nawet kubańskiego, są niewinni... traktowanie ich "łaską" byłoby równie bezprawne i bezczelne jak było skazanie. Jan Paweł drugi, którego bardzo szanuję, powinien raczej zaapelować o powtórzenie procesów. A kolejnym oskarżonym i skazanym na zgnicie w więzieniu - bez aktu łaski - powinien być krwawy dyktator Fidel Castro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: łaski??? łaska jest dla przestępców, a nie bo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 14:48 Gość portalu: kajet napisał(a): > Niezły lapsus ze strony Watykanu... opozycjoniści kubańscy w > świetle prawa, nawet kubańskiego, są niewinni... traktowanie > ich "łaską" byłoby równie bezprawne i bezczelne jak było > skazanie. Jan Paweł drugi, którego bardzo szanuję, powinien > raczej zaapelować o powtórzenie procesów. A kolejnym oskarżonym > i skazanym na zgnicie w więzieniu - bez aktu łaski - powinien > być krwawy dyktator Fidel Castro. ------------------------------------------ To nie jest lapsus, to jest tylko zwrocenie uwagi JPII na obecna sytuacje na Kubie. Bo francuskich "obroncow pokoju i praw czlowieka" to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś