Dodaj do ulubionych

R. Sikorski - obudzil sie?

21.03.07, 14:37
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,4002341.html
wiadomosci.onet.pl/1506282,12,item.html

No-no, musze przyznac, ze wreszcie pada w tej sprawie jakas sensowna wypowiedz
z kregow waadzy. Nie tylko "och, ach, Ameryka, panie dziejku, Ameryka", a
praktyczna ocena za i przeciw. Szkoda, ze takich wypowiedzi nie bylo slychac,
gdy Pan S. jeszcze cos mogl uczynic w polskiej polityce. Teraz to on moze sie
jedynie wypowiadac - tak samo jak, nie przymierzajac, ja.

Ale ja mimo wszystko jestem optymista. Nasi Wladcy-Blizniacy maja jedna ceche,
ktora moze okazac sie zbawienna - sa zakompleksieni :P. A przez swoje
zakompleksienie, nie lubia byc ignorowani. Cecha Amerykanow zas jest calkowite
olewanie ludzi, ktorych nie uwazaja za rownych sobie. Mam nadzieje, ze panowie
K&K poczuja sie do tego stopnia urazeni, ze zaczna to co umieja najlepiej -
awanturowac sie. :) Bedzie to dobry test na to czy USA naprawde zalezy na
Polsce czy tylko chca nas traktowac jak pieska do aportowania.

Oby.
Obserwuj wątek
    • jj-kk rowniez jestem optymista. 21.03.07, 14:42
      Polska, ma warunki, by pomoc milizarna US szla w miliardy, a nie w miliony.
      Tu Amerykanow zdecydowanie trzeba "przycisnac" :)
    • aaki 30 mln $ rocznie od usa 21.03.07, 16:32
      wreszcie wychodzi szydło z worka
      • boavista4 Re: Kacapskie wystepki! 24.09.25, 03:22
        Pięć osób zostało uratowanych po tym, jak stado kacapskich orek uderzyło w ich żaglówkę, powodując jej przechylenie z boku na bok, zanim nabrała wody i zatonęła, ponieważ wśród marynarzy pojawiły się obawy zdziwienia!
        Eksperci i obserwatorzy przestrzegają przed interpretowaniem działań kacapskich orek jako złośliwych. Wielu uważa, że taranowanie wynika z ciekawości lub zabawnego zachowania, a nie z agresji.

Mimo to siła i powtarzający się charakter uderzeń mogą spowodować znaczne szkody - nawet dla dużych statków morskich.

Incydent wywołał falę zaniepokojenia wśród lokalnych żeglarzy stowarzyszeń żeglarskich, a nawet Forumowej żeglarki.
        • petronella.kozlowska boavista4 przemilcza 24.09.25, 10:33
          ważne informacje z Brazylii. Takie postępowanie nie jest godne forumowicza z Brazylli dlatego też nawołuję do bojkotu tego typa.

Bodybulider Valter de Vargas Aita (41 lat został zanożowany przez własną przyjciółkę.

43-letnia pani dostała ataku bo miala wkrótce odbyć 15-letnią karę więzienia za napad rabunkowy i zabójstwo.

nypost.com/2025/09/08/world-news/champion-bodybuilder-stabbed-to-death-in-fight-with-girlfriend-cops/

www.mensfitness.com/news/valter-de-vargas-aita-dead-41

www.hola.com/actualidad/20250910854897/culturista-valter-de-vargas-asesinado/
    • jorl Re: R. Sikorski - obudzil sie? 21.03.07, 19:21
      jj-kk napisał:

> Polska, ma warunki, by pomoc milizarna US szla w miliardy, a nie w miliony.
      > Tu Amerykanow zdecydowanie trzeba "przycisnac" :)

Typowe falszywe odpowiedzi na falszywe pytania. Ze Amis maja Polsce pomoc w
      uzbrojeni.
      PO CO?
      Nikt na Polske nie napadnie. Co najwyzej jak polskie wojsko bedzie uzbrojone to
      USA wzmie sobie na jakas wojne gdzies w Swiecie.
      Teraz sie liczy gospodarka. I tu USA nic POlsce nie moze pomoc. Do tego pomoc w
      uzbrojeniu spowoduje brak wlasnych opracowan. Nastepnych inzynierow wyrzucic.

Ta tarcza to ma psychologicznie trzymac Polske przy USA aby rozrabiala w EU
      czujac sie falszywie mocna.
      Pozdrowienia
    • pijatyka Owszem - choć tutaj z trochę innej beczki 17.07.25, 14:26

Sikorski dobiera się do tyłka politykującym biskupom via Watykan

youtube.com/shorts/WQJFhty4cYo
    • 1.melord Re: R. Sikorski - obudzil sie? 17.07.25, 21:45
      To wyjatkowo falszywa szuja.
      Kariere zaczal z MI6 w Afganistanie za co sfinansowali studia? w Anglii
      Nastepnie CIA by dorwac sie do koryta w RP i na koniec Mossad na zyczenie malzonki.
      W miedzyczasie bral jako europosel 150-200 tys Euro rocznie za wspomaganie pozycj/wplywow rzadow EMIRATOW(ich wywiadu) w EU

R. Sikorski - obudzil sie?
      Nic gorszego Polski nie moze spotkac...niech spi
      • pijatyka Re: R. Sikorski - obudzil sie? 17.07.25, 23:00

Wypad, ruska mendo.

• boavista4 Re: Park Narodowy i Cataratas Foz do Iguaçu. 18.07.25, 01:42
          Na granicy Brazylii, Argentyny i Paragwaju jest ten wspaniały park i piękne wodospady Foz do Iguaçu.
          • petronella.kozlowska Park Narodowy Zombieland 18.07.25, 10:40
            www.youtube.com/watch?v=gpoJq1c8UKQ
      • boomerang Re: Sikorskiego komunikat dla kacapów 23.09.25, 00:00
        Do przedstawicieli Rosji powiem tylko tyle: wiemy, że nie obchodzi was międzynarodowe prawo i jesteście niezdolni do życia w pokoju z sąsiadami. Wasz obłąkany nacjonalizm zawiera w sobie żądzę dominacji, która nie ustąpi, dopóki nie uświadomicie sobie, że wiek imperium minął, a wasze imperium nie zostanie nigdy odbudowane. Mam jedną prośbę do rosyjskiego rządu: Jeśli kolejna rakieta lub samolot znajdą się bez pozwolenia w naszej przestrzeni powietrznej i zostaną zestrzelone, a jego szczątki spadną na terytorium NATO, proszę nie przychodzić potem tutaj, aby skamleć. Zostaliście ostrzeżeni
        • boavista4 Re: sesja Zgromadzenia Ogolnego ONZ 23.09.25, 18:28
          Testy płciowe dla uczestników tego zgromadzenia, wprowadzono po tym, jak dane wykazały, że wśród leaderów nierządów światowych jest większość z zaburzeniami rozwoju płciowego – twierdzi babcia klozetowa ONZ.
          Wprowadzono badanie wykorzystujący wymazy z anusa do oceny, czy znajdują sie tam czekoladki, Polski Minister Zdradek oświadczył :

"Miałem rację w sprawie "robienia laski Amerykanom" ,,,,. Są szczęśliwi, choć zrujnowali relacje z Niemcami i Rosją!"

Wiadomości powyższe są oczywiście fałszywe, ale nieustannie krążą po mieście!
          • boavista4 Re: sesja Zgromadzenia Ogolnego ONZ 23.09.25, 18:32

Podczas niedawnego przemówienia Trump zasugerował, że zakończył "siedem niekończących się wojen" i stwierdził, że za każdą z nich powinien otrzymać Nagrodę Nobla !
            • boavista4 Re: Nobel dla Melani! 23.09.25, 18:46
              Luna, lojalistka Trumpa, która reprezentuje 13.okręg kongresowy Florydy:

"Z całą pewnością, gdyby komitet Pokojowej Nagrody Nobla wiedział, co jest dla nich dobre, zrobiliby właściwą rzecz i nominowaliby Melanie Trump. Myślę, że odegrała bardzo ważną rolę w rozmowach z Rosją, a także myślę, że będzie kluczowym powodem, dla którego jesteśmy w stanie wynegocjować pokój z Ukrainą".

Nie zapomnijmy o Barronie Trump!!

Przypomnę także jednego z nominatów do pokojowej Nagrody Nobla, bardziej zasłużonego niż Tow, Bolek!
              Niestety skończyło sie to na nominacji.

"24 stycznia 1939 roku dwunastu szwedzkich parlamentarzystów nominowało brytyjskiego premiera Neville'a Chamberlaina do Pokojowej Nagrody Nobla. Argumentem za tym było to, że Chamberlain uratował pokój na świecie poprzez układ monachijski z Hitlerem we wrześniu 1938 roku, kiedy to czechosłowackie Sudety zostały przekazane Niemcom. Chamberlain był człowiekiem, który "w tym niebezpiecznym czasie uratował naszą część świata przed straszliwą katastrofą", jak napisano w liście nominacyjnym.

Trzy dni po nominacji Chamberlaina szwedzki parlamentarzysta i socjaldemokrata, Erik Brandt, wysłał list do Norweskiego Komitetu Noblowskiego, nominując kanclerza Niemiec Adolfa Hitlera do Pokojowej Nagrody Nobla:"

www.newsweek.com/republican-floats-melania-trump-nobel-peace-prize-2122042

• e-zybi Re: R. Sikorski - obudzil sie? 25.09.25, 09:47
      USA zależy na Polsce tylko wtedy gdy prowadzimy z nimi interesy. Słowem, wydajemy u nich kasę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka