Dodaj do ulubionych

kto mnie przygarnie i ugosci??????

31.03.07, 00:38
mielismy dzisiaj pare watkow o wojnie juz za tydzien praktycznie i wlasnie
zauwazylam, ze stranger nie przyjmie mnie w goscine i nie zechce uratowac
mojego zycia.... a ja juz pakuje walizki, bo taki strach mnie ogarnal, ze
trudno to opisac..... moskwa podala, a za nia i inne agencje prasowe, no i
najwazniejsze, na forum rozpoczela sie dyskusja na ten temat, ze 6 kwietnia,
dokladnie o godzinie 4 nad ranem, usa zaatakuje iran.... mam juz
doswiadczenie z tymi atakami usa... jak w 91 zaatakowali irak, to my
dostalismy scudy. ale wtedy to byla insza inszosc.... wiedzialam, ze bomby a
saddamek nie ma, bo mu ja zlikwidowalismy, no i maski gazowe mielismy w domu,
gdyby chcial zrzucic na nas jakies gazy czy inne zapaszki.... zapas parowek
tez mielismy w domu, bo saddamek obiecywal gaz musztardowy.... ale teraz to
juz rzeczywiscie historia powazna.... achmadcustam obiecywal wymazanie nas z
powierzchni ziemi.... bomby a to niby nie ma, ale moze ma tam jedna albo
dwie.. tak ze ratuj sie kto moze....
wiec jak to jest? kto mnie przyjmie? daje dokladne dane: 5 osobowa rodzina,
psa i kota nie ma, duzo walizek, czas nieokreslony, moze na zawsze. moja
rodzina po polsku nie mowi, ale umie sie porozumiec rakoma i nogami.
w ramach wdziecznosci mozemy gospodarzy nauczyc hebrajskiego.
Obserwuj wątek
    • kropka Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 00:49
      nie wiem jak z dachem nad głową, ale miske zup różnych masz zapewnioną :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=59692642
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 00:57
        kropka, ty mnie nie podwieszaj, bo zaraz ktos zacisnie sznur na mojej grdyce...
        (grdyka to ladne slowo nie?) :)))))
      • bam_buko Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 02:29
        kropka napisała:

> nie wiem jak z dachem nad głową, ale miske zup różnych masz zapewnioną :)
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=59692642

bozeeee jeszcze jej marudzenia nie masz dosyc???
        zupa dla grubej?? ...hehe ...dobre
    • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 00:49
      Dana ja Cię ugoszczę))))
      mieszkanie mam co prawda nieduże,ale kupimy sobie jeszcze kozę i będzie jak w
      tym żydowskim dowcipie.
      Będzie ciasno,ale co tam poznaj polską gościnność.
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 00:56
        oj, kropka i ariadna... kamien spadl mi z serca i wcale nie na noge... :))))
        nu, to moge spac spokojnie az do 6 kwietnia, nie?
        koza w domu to niezla rzecz, a zupki polskie to rzeczywiscie pycha....
        jakby sie im dalo w nawiasie jakies francuskie nazwy to by polska miliony na
        tych zupach zbila, ja wam mowie...
        w kazdym razie ocieplilyscie moje drzace serce... :))))

• ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:00
          Dana nie wiesz jaki mam ubaw z tego wątku.
          Jak by co daj prędzej jakiś cynk.))))))
          • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:16
            pewnie ze dam.... 5 osob na raz ci sie moze zwalic juz za tydzien, to co ty....
            dam ci sms jeszcze w drodze na lotnisko... zawsze to jakied 6-8 godzin bedziesz
            miec, liczac czekanie, lot, dojazd do ciebie, a wsystko okraszone panika
            israleczykow na ben gurionie... :))))
            • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:33
              jezuuuu, dziewczyny...... felusiak mnie zupelnie zamotal.... on ma ostatnie
              wiadomosci.... usa nie atakuja w piatek, tylko we wtorki lub srody, w co ja mu
              nawet wierze, bo wtedy zaatakowali iran w srode w nocy..... jesli tak, to ja
              bede zwiewac albo 3 albo 4 nad ranem, albo tydzien pozniej, czyli 10-11
              kwietnia.... bardziej mi pasuje ta pozniejsza data... bo pesach u nas 2
              kwietnia wieczorem, to jak mam sie pakowac? i seder trzeba zrobic..... nie,
              nie, tylko 10-11 wchodzi w rachube... :))))
    • stranger.pl Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 00:51
      Hehehe

Dana gwoli prawdy pamiętaj o jednym skoro o mnie mówisz - ja nie chcę w Polsce
      Ciebie (ani twoich ziomków) ani Arabów (słowem żadnych Semitów) ani Azjatów ani
      Murzynów!

Nie żyj iluzji, że nie chcę tylko was - choć wasz problem stał się
      naglę "palący" - co te tłumy robią pod polskim konsulatem? Rany Julek jak
      wielka kolejka!
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:00
        stranger..... znaj moja kindersztube.... jak bede zwiewac do polski, to moj
        ostatni telefon z jerozolimy bedzie do ciebie, czy moge dojechac do kropki i do
        ariadny, nie zawadzajac o twoj dom, gdziekolwiek on jest, git?
        ale przeciez nie rzucisz moich biednych dzieci achmadowi na pozarcie, nie?
        • stranger.pl Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:11
          Chcesz poważną odpowiedz czy zgrywę?

Nie wyrzucam tych co zapukają do moich drzwi, "gościa" nakarmię i dam coś z
          odzienia (nie żartuję:) - dla ciebie Dana zrobię wyjątek i dam ci jeszcze na
          bilet do USA.

Pasuje?
          Mieszkaj między swymi - na stałe w Polsce moim zdaniem nie ma da takich jak ty
          miejsca! Nie można dwa razy popełniać tego samego błędu!
          Żydzi (i inne mniejszości) w Polsce to zamknięta karta - nigdy więcej.

PS
          Tak między nam,i mimo że mnie nie cierpisz mam nadzieję że krzywda ci się nie
          stanie w najbliższych dniach, gdyby wybuchła wojna.

Dobranoc – mam jeszcze dużo roboty

PS
          O kolejce pod polskim konsulatem mówi mi dziś znajomy. Zawsze była duża kolejka
          a teraz to coś gigantycznego!
          • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:20
            oczywiscie, ze serio, ostatecznie caly watek jest strasznie serio.... wojna za
            tydzien, uncestwienie calego narodu jako perspektywa..... a tu cholera w
            israelu nic, tylko gadaja o pesach, ty sobie mozesz wogole wyobrazic to
            lekcewazenie tej tragicznej wprost sytuacji?

hm..... to ladnie, ze zaplacisz na moj bilet do usa. a co z reszta rodziny?
            • stranger.pl Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:33
              No tak, ty mężatka i dzieciata:)

Wiesz, dam pod hipotekę trochę ziemi i lasu, czego się nie robi dla "własnej"
              syjonistki!
              Tylko musisz mi pisemnie oświadczyć, że nie wrócisz do Polski - a ja ew. ten
              dokument przedłożę w Urzędzie Skarbowym aby nie ścigali mnie z ew. podatkiem!

A tak poważnie - na miejscu Iranu pierwszy odwet po ew. ataku Amerykańców
              zrobiłbym na Izrael - wszelkimi dostępnymi środkami - łącznie z bronią ABC czy
              pochodnymi. Takie życie, za decyzje polityków płaca szaraczki.

Nikt nie wie czy Iran coś ma i czy użyje - jeśli ma i użyje np. bakterię
              leżycie równo - Izrael jest bardzo mały.
              Niestety życie moich znajomych tez jest zagrożone - nie lubią waszego rządu,
              nienawidzą gnębienia Palestyńczyków, chcą żyć w pokoju.
              Tyle że oni nigdy nie wyjadą z Palestyny bo to ich dom, Oni zawsze tam
              mieszkali Dana - od pokoleń. Wy jesteście nowi oni u siebie!

Nara - złośnico:)
              • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:38
                ja nie lubie, jak mi sie oferuje goscine i opieke z warunkami, stranger....
                miej gest, albo wsio albo nic... :))))
                ale jak nie chcesz, to daje ci slowo, ze strata cala po twojej stronie... :)))

a tak na serio, to ty nie jestes jedyny, ktory zrobilby atak na israel,
                wszystko jedno przed czy po ataku usa, a nawet bez zadnego ataku.... dlatego ja
                sobie szukam wlasnie przytulku w polsce... :))))
    • i-love-2-ski Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:00
      slonce ty niezachodzace z pustyni negev,ugoscic to bedzie cie mial kto,byle
      potem nie wymawial w taki sposob gosciny jak ty to robilas na oczach swiata
      aakiemu. kotus wal do mnie,diete masz zapewniona,antysemityzm,czyli normalnosc
      rowniez no i dzienna doze gimnastyki,circa 2 godziny dziennie,wiesz jak potem
      bedziesz wygladac,od absztyfikanta sie juz nie opedzisz.wlasnie zaczelam juz
      latac wiec humor mi wrocil.
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:11
        jezuuuuuu, rachelciu...... nu, wsio byloby ok, tylko z ta dieta to mi nie
        pasuje.... kropka i ariadna nie stawialy warunku, dawaly tylko obietnice....
        warunki u ciebie dietetyczne wprowadza mnie tylko w stan kompletnej depresji...
        clam chowder uwielbiam tez i moja mala tez, ale to ganc nie dietetyczne....
        wiec jak bedziesz serwowac ten clam, to ja pomysle..... ale sama robisz, nie z
        puszki, co?
        • i-love-2-ski Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:16
          dana33 napisała:

>
          > clam chowder uwielbiam tez i moja mala tez, ale to ganc nie dietetyczne....
          > wiec jak bedziesz serwowac ten clam, to ja pomysle..... ale sama robisz, nie z
          > puszki, co?

he,he myslisz ,ze ja przy garach stoje 10 godzin aby ubiegac sie o zlota
          patelnie i odznake kuchary roku jak ty,nic z tego kupny (od specjalnego
          umyslnego) jest wspanialy,no i ile to kalorii-starczy na tydzien. no wiesz ja
          mam jedna przewage nad ariadna i kropka-spory bejzment na greenpoincie,gdzie nie
          tylko ty z rodzinka,ale i twoje kanapy spoko sie zmieszcza a naokolo pare
          hektarow lasu,a wiec nic wiecej nie trza oferowac. he,he ciekawe ktora z nas
          pierwsza 911 by wzywala,bo nasze chlopy chyba by duzo zajec sobie wymyslyly,moj
          ciagle cos buduje i usprawnia,a nasze dziatwa tez spoko mesko-damskie uklady sa
          bezpieczne w tym wieku:)
          • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:27
            sluchaj rachelcia.... ten clam z puszki to ja jeszcze jakos przezyc moge, ale
            bejzment? ja bede uchodzca, w tzw. jednej koszuli co to uratuje w tych moich
            walizach, bez domu, bez przyszlosci, bez kraju, bez pieniedzy, bez rodziny, tej
            dalszej, bo ta blizsza to bedzie ze mna wlasnie, i ty mnie chcesz do bejzmentu
            wrzucic? zeby pogorszyc jeszcze moj los uchodzcy? w lesie to ja moge sobie
            rozbic namiot i nie musi mnie nikt przyjmowac i ugaszczac... ja moge sama w
            lesie i grzyby lubie tez. bez clamu sie obejdzie...
            ja jestem po prostu oniemiala, jak ty zle traktujesz wypedzonych z wlasnego
            domu.... ja tu mam widok na morze solone, balkonik w kierunku herodionu, a ty
            mnie bejzment????
            rachelcia..... ja sie spodziewalam czegos lepszego.... naprawde.... to ja
            jednak wole do polski do kropki i ariadny.... tam bede w salonach. z koza
            wprawdzie, ale w salonach. no i nie zadne clamy, tylko mi kropka zaserwuje
            porzadna kartoflanke z boczkiem i kielbasa. ona wie, jak trzeba uciekinierom
            energii do stawiania czola w nowym kraju...
            • i-love-2-ski Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:34
              dana33 napisała:

> sluchaj rachelcia.... ten clam z puszki to ja jeszcze jakos przezyc moge, ale
              > bejzment?

no wiesz ja oferuje co mam,w koncu kazdy z was mnie tu w bejzemnt wrzuca to nic
              lepszego zaoferowac nie moge. ale tak jak myslalam,ja ci z serca a ty mnie
              tak,nu coz niczego wiecej sie spodziewac po tobie nie moge,w kazdym razie
              oferuje ci wiecej niz ty mnie.nu to lece sama do mego
              bejzmencika,milusiego,cieplusiego z pluszami naookolo.
              • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:41
                no to Dana wybieraj
                wolisz hektary u rachelki i jej dietę odchudzającą czy mą nieskrywaną
                gościnność w ciasnocie.
                Co prawda mój może tego nie zdzierżyć,ale mu wytłumaczę ,że Ty polityczna
                azylantka.
                • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:56
                  pewnie, ze u ciebie z koza..... a co ja zrobie w tym bejzmencie w pluszach....
                  jeszcze sie zakurze i resztki zdrowia strace.... zorganizuj to jakos z kropka,
                  u ciebie spac u kropki jesc, zeby nie bylo za duzo na jedna... :))))
                  • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:13
                    A ja tez moge sie przy okazji w goscine wprosic??
              • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 01:57
                rachelcia, co ty...... jak zaczniesz pakowac walizki, bo iran bedzie sie mscil
                strasznie na usa, to ja ci oferuje balkonik z takim widokiem, ze nigdzie
                takiego nie znajdziesz.... no i jest tez markiza, co to mozna nia oslonic
                balkonik w razie deszczu, zebys nie zmokla....
                sniegu u nas nie ma, tak ze nie zamarzniesz... :))))
                • i-love-2-ski Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 02:53
                  dana33 napisała:

> rachelcia, co ty...... jak zaczniesz pakowac walizki, bo iran bedzie sie mscil
                  > strasznie na usa, to ja ci oferuje balkonik z takim widokiem, ze nigdzie
                  > takiego nie znajdziesz.... no i jest tez markiza, co to mozna nia oslonic
                  > balkonik w razie deszczu, zebys nie zmokla....
                  > sniegu u nas nie ma, tak ze nie zamarzniesz... :))))

he,he ja mam jeszcze pare miejsc do uciekania i to z balkonami i widokami
                  najpiekniejszymi w warsiawce bo na vistula river. ty sobie zabezpieczasz jakies
                  podejrzane chlopy na noce ciemne a ja ta prawdziwa zydowa tylko w wartosci
                  trwale lokuje,just in case. wszedzie kotus mam pare ciuchow a wiec od zadnych
                  krnabrnych nie zaleze,cale szczescie. ba nawet art pozadny u mnie w warsiawce
                  wisi,zeby absztyfikanta skrecilo ze zlosci. nu dobrze,ze ty kropke z ariadna
                  wybralas,to faktycznie blizsze twemu domowi niz moje wlosci a na twym balkoniku
                  to wy nic tylko mnie obgadujecie,to nie wyobrazam sobie party z tymi co mi jak
                  najgorzej zycza he,he. ja i balony fon,na jednym balkoniku lo matko,dobrze by
                  miec bungee,just in case.
                  • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 11:51
                    ujj, rachelcia.... wstalam skoro swit, najpierw obejrzalam sobie balkonik z
                    kwiatkami i ten moj widok, bo wiesz.... jeszcze pare dni i kuuuuuuuniec...
                    a potem wlazlam tutaj i ojojoj, jak ty mnie uradowalas, ze masz jeszcze pare
                    przytulkow i nie musisz u nikogo szukac ochrony.... nu, ja nie mam takich
                    inwestycji, nie bylam taka przezorna jak ty..... ale wyszlo dobrze, bo balkonik
                    oddam achmadowi, co napewno ciebie uraduje... :))))
                    • i-love-2-ski Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 17:25
                      dana33 napisała:

> ujj, rachelcia.... wstalam skoro swit, najpierw obejrzalam sobie balkonik z
                      > kwiatkami i ten moj widok, bo wiesz.... jeszcze pare dni i kuuuuuuuniec...
                      > a potem wlazlam tutaj i ojojoj, jak ty mnie uradowalas, ze masz jeszcze pare
                      > przytulkow i nie musisz u nikogo szukac ochrony.... nu, ja nie mam takich
                      > inwestycji, nie bylam taka przezorna jak ty..... ale wyszlo dobrze, bo balkonik
                      >
                      > oddam achmadowi, co napewno ciebie uraduje... :))))

he,he ciotka ja nie tylko dbam o wlasne walory zewnetrzne,ale i o walory
                      finansowe,cus jak wasz singerek kazda wlasnosc odbieram ,tyle,ze mam do nich
                      prawo:) pamietaj mila zydowko,ze juz dawno wasz madry mosze powiedzial:zony i
                      weksle zawsze wracaja,a wiec trzeba sie jako taka troche zabezpieczyc,i to nie
                      tylko na te przyjemnosci krotkotrwale,ale i trza patrzec perpektywicznie nu i
                      miec dobre oko na brylanty,na sztuke i na.... rodzinke,aby ci za duzo nie
                      zabrala,a cholery pazerne:))
    • ossey Re:Zadziwiasz mnie 31.03.07, 01:53
      Powinnas raczej pisac jak przygotowujecie sie do walki..okopy , bunkry ,
      karabiny...a ty o walizkach. Juz sam ten tekst jest obnizanem morale. Dla nas
      Polakow jest nie zrozumilaly.
      • dana33 Re:Zadziwiasz mnie 31.03.07, 02:01
        osiejski..... my jak juz pisalam, narod wariatow, ale nie idiotow.... jak
        widzimy takiego przeciwnika jak achmadcustam, to zwiewamy. przeciez juz stranger
        napisal, ze kolejki przed ambasada polska gigantyczne... przeciez wiesz, ze my
        narod wyjatkowo madry i przezorny nie?
        nu, ja juz mam zapewnione schronienie u ariadny i kropki, teraz moge byc juz
        spokojna.... :)
    • bam_buko bujaj sie sama...... 31.03.07, 02:05
      na krzywy ryj chcesz sie zalapac??
      tylu tutaj antysemitow wyksztalcilas,tylu ludziom oczy otworzylas na wasza
      dzika i wredna azjatycka mentalnosc a teraz goscinnosci szukasz??
      bujaj sie (fela)gruba.........
      • dana33 no to ide sie bujac..... 31.03.07, 02:10
        musze powiedziec, ze prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie....
        myslalam ze conajmnije pol forum sie rzuci przygarnac i goscic mnie i moja
        nieduza rodzinke (ostatecznie moglam tak jak to moi kuzynowie zza miedzy miec
        jakies 15-16 dzieciakow nie?), a tu tylko dwie prawdziwe przyjaciolki
        znalazlam, co natychmiast i bez zadnych warunkow gotowe mnie nie tylko przyjac
        i goscic, ale i zapewnic wyzerke i atrakcje kozlana...
        a gdzie krystek i cep? gdzie remekk? GDZIE goldbaum????
        absztyfikant tez zdradzil mnie doszczetnie, gdzies sie tam wyzywa bog wie
        gdzie....
        zycie to nie jest piknik.....
        mimo to, ide spac uspokojona, majac zapewniony byt na najblizsza przyszlosc...
        dobranoc wszystkim.... :))))
        • bam_buko Re: no to ide sie bujac..... 31.03.07, 02:27
          dana33 napisała:

> mimo to, ide spac uspokojona, majac zapewniony byt na najblizsza przyszlosc...

znaczy na najblizsza noc i pare innych do 6.04 ???......dobre i to kiedy sie
          jest wiecznym tulaczem....ale tak juz w Azji jest
          spij gruba jutro zaczniesz martwic sie na nowo...gdzie sie dalej bujac
        • cepekkolodziej Na mnie niestety nie można 31.03.07, 06:46
          liczyć.

Ratuję ostatnio jednego takiego wieloryba, z tej - no -
          • dana33 Re: Na mnie niestety nie można 31.03.07, 11:54
            nu, tak w glebi ducha to nie liczylam na ciebie, cepowaty..... ty o tej
            przyjazni to tak samo pieprzysz jak o twojej niewiedzy co do judei i samarii..
            ale nicha, juz mam ariadne z koza i kropka z zupami, wiec wszystko jest ok....
            ty mnie powiedz.... ten wieloryb to ty u siebie w salonie go trzymasz??? czy w
            bejzmencie twoim????
            • tut_ets1 Re: Na mnie niestety nie można 31.03.07, 13:08
              Pewnie w wannie. Hoduje na Boze Narodzenie... :D:D:D:D:D
    • moxey Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 02:42
      wycisnelas ze mnie lze. (o to chodzilo?)
      mowilem, zrob cos zeby zaprosic i przygarnac palestynczyka, a wtedy wszyscy na
      swiecie zaprosza i popra ciebie.
    • bonme2 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 04:47
      Nic sie nie boj ciebie zaden pocisk nie ruszy dopuki nie stracisz wagi.
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 11:56
        bonme ukochany...... dopoki ty bedziesz pisal z bledami po polskiemu, to chyba
        nie uda mi sie stracic wagi...
    • jorl Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 08:44
      dana33 napisała:

> juz rzeczywiscie historia powazna.... achmadcustam obiecywal wymazanie nas z
      > powierzchni ziemi.... bomby a to niby nie ma, ale moze ma tam jedna albo

D33 manipulujesz. Achmad... zada abyscie sie wyniesli z Bizkiego Wschodu np. tam
      skad przyszliscie. A Ty usilujesz sprawic wrazenie ze chce was pozabijac.
      A to sa dwie rozne sprawy.
      Pozdrowienia
      • polski_francuz Jorl 31.03.07, 10:32
        analiza jest inna. Danie dostawalo sie ostatnimi czasy mocno na forum. I sie
        pogniewala na caly "swiat".

Kazdy, na swoj sposob, wiec jej usilowal naprawic humor.

Ja sie nawet nosilem z mysla, aby zalozyc watek "Z Zydami trudno, bez Zydow trudno".

Temat nie jest powazny, bo Izrael+Stany+GB sa poki co silniejsze od Iranu i moga
        z niego sieczke zrobic. Jeszcze nie na dzisiaj zagrozenie Izraela przez Iran.

A cale zamieszanie powstalo, bo jakis zdolny propagandist z Kremla puscil plote,
        ze sie Stany zamachna na Iran 6 kwietnia.

Moze, chca znow zamknac jakis kurek i dlatego maca w swiecie?

PF
        • polski_francuz "...bez Zydow nudno" b/t 31.03.07, 10:41
          • dana33 Re: "...bez Zydow nudno" b/t 31.03.07, 12:06
            nudno tez, zgadzam sie pf, nawet bardzo nudno.... o czym byscie pisali tu na
            forum? o rowerkach i rubinach? nu, sam rozumiesz... :))))
        • dana33 Re: Jorl 31.03.07, 12:04
          mon francuski ami..... mnie sie dostaje na forum nie "ostatnimi czasy" tylko
          od wsiegda.... ja, jak to sie mowi, czerwona plachta na byka (byki to
          wy)... :))) ty mowisz, ze jak bedziesz cos powtarzal setki razy, to to sie
          okaze prawda? przeciez napisalam ci, ze ja sie nie obrazam i nie gniewam... wiec
          mozesz przestac to pisac.... no i nie trzeba naprawiac mojego humoru, ja tylko
          zerkne na forum i juz go mam... :))))

ja rozumiem, ze chciales zalozyc watek "Z Zydami trudno, bez Zydow trudno".....
          dlaczego nie zalozyles? byloby interesujaco uwazam..... tylko musisz troche
          zmienic tytul.... powinno byc "z zydami trudno, bez zydow niemozliwe".... ja
          cie mowie, francuz.... dobilbys jak nic do 300 wpisow... :))))

w kazdym razie jestem ci wdzieczna, ze nie zaofiarowales mi schronienia u
          ciebie, bo wiem, ze zrobiles to wlasnie z troski o mnie i moja rodzine: za duzo
          arabow we francji i jak nie achmadcustam to twoj sasiad jussufcustam by mnie
          wymazal..... :))))
          • danus01 Re: Jorl 31.03.07, 12:19
            dana33 napisała:

> ja rozumiem, ze chciales zalozyc watek "Z Zydami trudno, bez Zydow
            trudno".....
            > dlaczego nie zalozyles? byloby interesujaco uwazam..... tylko musisz troche
            > zmienic tytul.... powinno byc "z zydami trudno, bez zydow niemozliwe".... ja
            > cie mowie, francuz.... dobilbys jak nic do 300 wpisow... :))))
            >

Witaj Dana w sloneczne poludnie
            i od razu przystepuje do meritum
            ciekawy pomysl na watek "z zydami trudno,bez zydow niemozliwe".
            ja mysle,ze "swiat" bez zydow jeszcze jakis czas by istnial,ale czy by
            przetrwal?
            • dana33 Re: Jorl 31.03.07, 12:25
              hallo danus...... "swiat" by ptrzetrwal, ale jaka nudna egzystencja to by
              byla.... :)))))
              • danus01 Re: Jorl 31.03.07, 13:06
                dana33 napisała:

> hallo danus...... "swiat" by ptrzetrwal, ale jaka nudna egzystencja to by
                > byla.... :)))))

eee,chyba nie tak nudna jakby sie na pozor wydawalo
                a przynajmniej nie od razu nudna
                mialam na mysli Swiat europejski
                no bo sama Dano popatrz.
                tak hipotetycznie
                "Swiat" arabski upara sie z Izraelem w/g swego planu i co potem?
                droga na Zachod stoi otworem!
                to nie pierwszy raz w historii a teraz byloby jeszcze trudniej Zachodowi sie
                obronic.Chyba nie musze pisac dlaczego.
                potem to juz bylaby nuda,ale tez nie od razu,bo wyniknelyby walki frakcyjne
                pomiedzy samymi Arabami,co juz widac przeciez.
                • dana33 Re: Jorl 31.03.07, 16:07
                  aaaa, myslalam, ze piszac "swiat" masz na mysli forum..... :))))
                  ale jak piszac to masz na mysli europe, to nie, nie nudno bedzie, ale calkiem
                  tragicznie... :((((
          • polski_francuz Swoi Zydzi 31.03.07, 12:58
            "w kazdym razie jestem ci wdzieczna, ze nie zaofiarowales mi schronienia u
            ciebie"

Alez przygarne, przygarne...mam tylko swoich Zydow, ktorych przgrane jak trzeba
            a ty masz pewnie twoich Polakow, do ktorych pojedziesz jak trzeba.

Lepiej jednak tak robic, zeby nie bylo "trzeba".

Ze tym dydaktycznym smrodkiem zakoncze.

PF
            • danus01 Re: Swoi Zydzi 31.03.07, 13:52
              wszyscy Zydzi sa nasi :)))
              a jak jeszcze nie sa to powinni byc
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 11:58
        jorl.... szczescie mojego zycia..... ja manipuluje???? ty chyba gazet nie
        czytasz.... przeciez pisali o tym jego "wymazac israel z mapy swiata" wszedzie
        i dosc duzo.... ja nic nie usiluje, nie musze sie wysilac, on sam to powiedzial
        i to nie raz.... a ze my go bierzemy na serio, to nic, tylko trzeba zwiewac, ja
        cie mowie....
        a to dlatego, ze ty nie wierzysz ze on nas chce wymazac nie zaofiarowales mi
        najlepszego twojego pokoju goscinnego????
    • schlagbaum Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 09:05
      dana33 napisała:

>teraz to
      > juz rzeczywiscie historia powazna.... achmadcustam obiecywal wymazanie nas z
      > powierzchni ziemi.... bomby a to niby nie ma, ale moze ma tam jedna albo
      > dwie.. tak ze ratuj sie kto moze....
      > wiec jak to jest? kto mnie przyjmie? daje dokladne dane: 5 osobowa rodzina,
      > psa i kota nie ma, duzo walizek, czas nieokreslony, moze na zawsze. moja
      > rodzina po polsku nie mowi, ale umie sie porozumiec rakoma i nogami.
      > w ramach wdziecznosci mozemy gospodarzy nauczyc hebrajskiego.

Nie wiem czy to jest najlepszy temat do kpin.
      Byl juz taki czas, ze ludziom pomagali tacy, po ktorych nie mozna sie tego bylo
      spodziewac podczas gdy "prawdziwi przyjaciele" sie odwrocili a nawet "swoi"
      woleli nie ryzykowac.
      Nie deklaracje sa najwazniejsze lecz to co kto robi kiedy naprawde przyjdzie
      bieda. Tego sie jednak zwykle nie wie z gory.
      Mimo wszystko uwazam, ze do urzadzania kpin to ten temat nie jest najlepszy
      nawet jak go "przyszpilono".

Mysle, ze bedzie lepiej jezeli nie bedziemy sie musieli przekonac kto Cie w
      biedzie faktycznie przygarnie a kto nie.
      • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:20
        > Nie wiem czy to jest najlepszy temat do kpin.

Kolego, co ci sie na powage nagle wzielo, ah?? Jak nei ten temat, to jaki? W
        Izraelu kpi sie z kolejnej wojny od dnia rozejmu z hezbollachem. Przypominam
        TAMTA WOJNA JEST JESZZCE NIE SKONCZONA. Tylko ZAWIESZENIE BRONI jakos z 48
        godzin przeciagnelo sie do 8 miesiecy. A zart to najlepsza odpowiedz na
        napiecie... :))

Taki oszolom pierwszej klasy, ja ty, nie moze zartowac z tak POWAZNEGO tematu??
        Hahaha... :)) No, coz... Nie dziwi mnie. Za popwazny Pan jestes. Sam takiego
        napiecia bys dnia nie wytrzymal. Jedna syrena alarmowa i potrzebna by byla
        reanimacja ciebie...
        Ah, jaka szkoda!!

Nie mowiac o takich treningach, jakie przechodza wszyscy w Izraelu - zawal dla
        ciebie murowany:
        www.mdais.org/main/siteNew/index.php?langId=1&page=66&stId=181

:))
        • polski_francuz Tutsi? 31.03.07, 10:35
          Milo cie znow czytac. Ostatnim razem na forum padlas ofiara walk etnicznych, ale
          widze ze przezylas i ze masz sie dobrze:)

PF
          • tut_ets1 zabojad?? 01.04.07, 07:58
            Pomyliles mnie z kims innym, kochasiu...
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 12:10
        schlagbaum..... cos ty.... jakie kpiny.... wsio na serio.... tymczasem mam
        spakowane 4 walizy...... bilety zarezerwowane, ale tylko dlatego mi sie udalo,
        bo mam znajomego, ktory ma znajoma, ktora ma brata, ktorego ciotka pracuje
        razem z kuzynem tego, ktorego zona pracuje w biurze podrozy judea-tours i ktora
        ma kochanka na lotnisku ben gurion i ten jej po protekcji zarezerwowal dla mnie
        5 biletow prosto do warszawy....
        mowie cie, trzeba miec znajomosci w tym moim mocarstwie, bo inaczej to gur niszt
        mit gur niszt mit farfalach i nawet uciekac nie mozna normalnie... :))))
        • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 07:59
          szybka jestes... ja poczekam do 5-go kwietnia... :DDD
    • danus01 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 09:26
      nie byla potrzebna "moja lista"
      sami przyszli i sie wpisali
      Dano
      ty troche kpiarsko i zartobliwie napisalas,ale...
      prawda jest taka,ze Zyd moze co najwyzej liczyc na siebie i ewentualnie na
      opatrznosc boza.
      podejrzewam,ze to taki boski eksperyment na ludziach,zeby sprawdzic ich milosc
      blizniego.
      jedni wychodza z tego eksperymentu ocaleni inni nie.
      Ocaleni po obydwu stronach.
      Ocalenie ciala Zyda za Ocalenie duszy wlasnej.
      bardzo ciekawy eksperyment historii ludzkosci
      • vitalia Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:16
        danus01 napisała:

> nie byla potrzebna "moja lista"
        > sami przyszli i sie wpisali
        > Dano
        > ty troche kpiarsko i zartobliwie napisalas,ale...
        > prawda jest taka,ze Zyd moze co najwyzej liczyc na siebie i ewentualnie na
        > opatrznosc boza.

Żyd poza opatrznością B.ża , może liczyć przede wszystkim na drugiego Zyda, tak
        więc, czy niektórym to się podoba czy nie to właśnie w Polsce znalazłabyś
        prawdziwie gościnny dom moja dano !:))) , wiadomo że mój dom jest Twoim i Twojej
        rodziny domem :))))Możesz zabrać i psa i kota, kozy co prawda nie mam ale morze
        jest, nie takie słone co prawda ,ale zawsze :))))))))))))))

> podejrzewam,ze to taki boski eksperyment na ludziach,zeby sprawdzic ich milosc
        > blizniego.
        > jedni wychodza z tego eksperymentu ocaleni inni nie.
        > Ocaleni po obydwu stronach.
        > Ocalenie ciala Zyda za Ocalenie duszy wlasnej.
        > bardzo ciekawy eksperyment historii ludzkosci
    • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:25
      www.mdais.org/main/siteNew/index.php?langId=1&page=66&stId=181
    • bonme2 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:43
      dana ciebie przygarnac to trzeba servis caterpillar zatrudnic.
      poza tym nie wiem czy w Polsce sa takie szerokie futryny.Trzecia rzecz
      Polsce by bylo baaaaaaardzo ciezko jakbys tam byla,os ziemi moglaby sie zawichrowac.
      • vitalia Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 10:51
        bonme2 napisała:

> dana ciebie przygarnac to trzeba servis caterpillar zatrudnic.
        > poza tym nie wiem czy w Polsce sa takie szerokie futryny.Trzecia rzecz
        > Polsce by bylo baaaaaaardzo ciezko jakbys tam byla,os ziemi moglaby sie zawichr
        > owac.

Już nie przesadzaj , dana schudła ostatnio 200 kilo i teraz waży zaledwie 300 !
        Ja mam solidny dom , nie zarwie się nic a i futryny są jak bramy garażowe :)
        • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 12:14
          oj vitalcia..... taka tajemnice zdradzilas.... a ja chcialam poczekac jeszcze
          az schudne nastepne 50 kg, bo mi fotograf powiedzial, ze przy 250 to juz sie
          zmieszcze w objektyw, to chcialam sobie zrobic zdjecie i wszystkich zaskoczyc
          tu na forum, jaka juz jestem laska.... :))))
        • absztyfikant Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 13:14
          Schudla 200 kilo? Oy vey...
          • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 08:01
            Piekny wynik... :) Ja czekam an zdjecie!
      • danus01 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 11:26
        bonme2 napisała:

>Trzecia rzecz
        > Polsce by bylo baaaaaaardzo ciezko jakbys tam byla,os ziemi moglaby sie
        zawichr
        > owac.

kiedys nadawano w polskiej,jeszcze prl-owskiej tivi taki czeski serial,z
        ktorego jedno powiedzonko trafilo na stale do kultury masowej.
        pamietasz?
        "gdyby glupota umiala latac,bylaby Pani golebica"
        no niestety
        po czasach PRL-u jakos te golebie glupoty nie za bardzo chca sie wzbic w
        powietrze,by odciazyc polska ziemie.a co sie wzbija,by choc post napisac na
        forum.potem znowu opadaja(tu na forum tez),aby zawirowac w swej glupocie
        jeszcze wiecej.
        • absztyfikant Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 17:26
          Nemocnice na kraji mesta.
          kultowa.korbatz.com/nemocnice1.jpg
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 12:12
        bonme...... jakby os ziemi zawirowala i cos w polsce by wylecialo z obiegu, to
        chyba nie byloby tak zle, nie? to ja moze nie bede uciekac do polski, tylko
        bede leciec polske ratowac? co ty na to?
        a futryny mozna poszerzyc, nie byc taki niegoscinny, serce moje...
    • absztyfikant Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 13:01
      SYJONISYTCZNI ZBRODNIARZE! JAK MOGLISCIE?

hehehe:)

>wiedzialam, ze bomby a saddamek nie ma, bo mu ja zlikwidowalismy
    • old.european Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 15:01
      dana33 napisała:

> wiec jak to jest? kto mnie przyjmie? daje dokladne dane: 5 osobowa rodzina,
      > psa i kota nie ma, duzo walizek, czas nieokreslony, moze na zawsze. moja
      > rodzina po polsku nie mowi, ale umie sie porozumiec rakoma i nogami.
      > w ramach wdziecznosci mozemy gospodarzy nauczyc hebrajskiego.

Dawaj dana, spieprzajcie ile wlezie do naszej EUROPY, nie dajcie sie wiecej
      wykorzystywac USA jako zapalnik. Po polsku nie musicie mowic, w Europie to
      jezyk egzotyczny.
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 31.03.07, 16:03
        o prosze.... oldie krotko i tresciwie.... wprawdzie nie wyrazil zgody na
        przygarniecie mnie i goszczenie, wprawdzie europa nie moja, ale nicha... wazne
        ze ratuje mi zycie zgadzajac sie, ze mamy spieprzac.... slowo menszczyzny, jak
        trza!!!!
        • xmirex Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 10:55
          Dana ty juz dos wiekowa kobieta :) kiedys trzeba bedzie sie pogodzic z mysla ze
          zycie nie trwa wiecznie:) Jestes gotowa? :)
          • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 15:14
            alez mysle, mysle, xmirex..... i widze dla ciebie czarno.... :)))))
    • rusek11 Re: kto ją przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 15:18
      01.04.2007
      rusek11 napisał:

Я

he...he...
    • splitme Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 18:09
      Ciucius , u nas wiecznie pada :))) U mnie zapleśniejesz ,... Sprobuj u wujka
      kokosza , na Florydzie ,...
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 18:26
        rozlupanczyk.... florydy nie cierpie... za duzo wilgoci i za duzo zydow.. :)))
        ja juz sobie wyblagalam u kropki i ariadny kacik cieply i zupkowy, wiec dzieki
        ogromne.... ja juz wole tam u nich... :))))
        • splitme Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 01.04.07, 18:34
          Wlasny kokosz to zrekompensuje :))) ,...
          ==============================================================================
          rozlupanczyk.... florydy nie cierpie...

Zalezy gdzie ,...
          ==============================================================================
          za duzo wilgoci i za duzo zydow.. :)))

• sansone1 to raczej persowie beda nowy dom 01.04.07, 20:16
      szukac i gdzie go znajda?
    • marysia57 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 07:23
      Przykro mi Dana33 ale ze wzgledu na doswiadczenia historyczne z twoimi ziomkami
      musze ci odmowic pomocy i cie nie przygarne. Kiedys bardzo dawno temu kiedy was
      nikt nie chcial i wszyscy ze swoich krajow was wyrzucali, przesladowali,
      mordowali my biedni naiwni was przygarnelismy. Sami wiele nie majac dalismy wam
      wiecej niz inni. Zyliscie i rozmnazaliscie sie wsrod nas. Wiadomo jak to miedzy
      sasiadami nigdy szczescia w pelni nie ma i nie bedzie. Ale mimo wszystko zylo
      sie wam u nas najlepiej i dzieki nam przetrwaliscie.Szybko jednak o tym
      zapomninaliscie i tych co was mordowali i przesladowali respektem i szacunkiem
      obdarzacie a nas biednych naiwnych po dzien dzisiejszy od najwiekszych
      antysemitow na calym swiecie wyzywacie,i jak mozecie poniewieracie. Przepraszam
      wiec ale ugoscic to ja cie nie ugoszcze, bo glupi ten co reke do ognia wklada
      gdy raz sie juz poparzyl.Szczescia zycze i wszelkiej pomyslnosci.
      • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 09:53
        no toś się maryś nagadała,wrzuciłaś wszystkich Żydów do jednego worka.w tym
        rodzinę Dany.
        Nie chcesz przyjąć to nie przyjmuj tylko po co te wynurzenia.
        Czyżbyś się usprawiedliwaiła?.
        • pepita [...] 06.04.07, 10:20
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 10:31
            ładnie to tak pluć we Wielki Piątek.
            ludzie,ludzie za grosz kultury i wyczucia.
            Święta się zbliżają, wy pełni nienawiści.
            Niedobrze się od was robi.(((((
            • pepita Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 10:42
              Dzien nie ma znaczenia,prawda jest istotna
              • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 11:01
                wiesz są trzy prawdy
                święta prawda
                też prawda
                i gó.. prawda.twoja jest ta tzrecia.
                Nie ma narodów ani świętych,ani paskudnych.Wszędzie są rózni ludzie.
                Wsadż sobie tę "prawde" gdzieś.
            • marysia57 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 07:22
              Alez Ariadno- enta, nie posadzaj mnie o nienawisc, brak kultury czy wyczucia,
              ja tylko jestem przezorna. A o Dane sie nie martw nic jej sie nie stanie , zyje
              w bogatym kraju , uzbrojonym po zeby. Czyzbys zapomniala jak sie rozprawili z
              Libanem kilka miesiecy temu? Tysiac libanczykow zabili wciagu kilku tygodni.
              milionom domy zburzyli.Dziwie sie Danie ze sie obawia,przeciez Izrael to
              potega jakich malo na swiecie, jakze my biedni Polacy do nich porownywac sie
              mozemy, czy tez z pomoca im leciec? Zamiast w ten Wielki Piatek oskarzac mnie o
              o plucie Pomysl lepiej jak pomoc libanskim czy palestynskim sierotom co sa bez
              dachu nad glowa dzieki Wielkiemu Israelowi.
              • ariadna-enta Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 09:02
                marysia ty chyba czegoś nie rozumiesz.Wyjeżdżasz mi tu z wielką polityką,a ja
                przcież nie chcę gościć u siebie całego narodu izraelskiego tylko jedną rodzinę.
                Zresztą Dana się nigdzie nie wybiera.Chciała tylko sprawdzić reakcję ludzi.
                Polityka Izraela taka jest bo od lat kraje arabskie o niczym innym nie marzą
                tylko o tym,żeby wykurzyć stamtąd Żydów,a najlepiej ich zabić.
                A to niby z jakiej racji się pytam. W czym Arabowie są lepsi od Żydów.
                Dlaczego niby Żydzi mają zniknąc.
                Poza tym Palestyńczycy to też nie anioły i też swoje za uszami mają o czym tacy
                jak ty zdają się zapominać i o wszystko oskarżają tylko jedną stronę.

mimo wszystko
                życzę Wesołych świąt.
        • marysia57 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 07:32
          Usprawiedliwiac sie kochany nie mam z czego, a nawet jakby bylo z czego to
          uwazam ze my Polacy tak sie juz nausprawiedliwalismy i naprzepraszali ze juz
          chyba wystarczy na kilka pokolen.Czas na usprawiedliwanie sie drugiej strony.
          • danus01 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 07:49
            marysia57 napisała:

>to
            > uwazam ze my Polacy ...

kto cie upowaznil do przemawiania w imieniu narodu?
      • gdotb Marysia i Pepita 06.04.07, 10:27
        DOBRZE powiedziane :))

G.
      • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 06.04.07, 13:24
        marysiu zlotko...... ciesze sie, ze jestes ze mna tak szczera, to wazne.
        ale wiesz, po pierwsze to juz znalazlam przytulek na ewentualna wojne u kropki
        i ariadny, nawet z zupa i koza. a po drugie to juz wczoraj albo przed wczoraj
        podziekowalam wszystkim, bo jednak wojny nie bedzie i rozpakowalam te walizki,
        ktorych jeszcze nie zdazylam poslac do ariadny.
        tak ze przykro mi ze wysililas sie na taki dlugi, obszerny i dokladnie
        wyjasniajacy twoja pozycje post.

male ps. zylismy, rozmnazalismy sie, ale rowniez ladnie w dupe dostawalismy.
        • marysia57 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 06:48
          Prosze bardzo Danusiu.Danusiu za kazde dostanie od nas w dupe tysiackrotnie
          zescie sobie odrobili czy na nas wyzyli, a my naiwni jak w dupe od was
          dostawalismy tak dostajemy i wyglada na to ze jeszcze dlugo dostawac bedziemy.
        • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 06:59
          skoro tak ładnie w dupę dostawali toż to chyba tylko jakowyś masochizm sprawił iż największa populacja żydów europejskich mieszkała właśnie na ziemiach polskich
          • tut_ets1 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 07:55
            Dobrzes napisal "mieszkala". I przezto "kopanie w tyleczek" sie tej wiekszosci
            tutaj juz nie ma... :(
            • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 08:53
              meritum mojego postu nie o tym było
          • danus01 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 08:07
            aaki napisała:

> skoro tak ładnie w dupę dostawali toż to chyba tylko jakowyś masochizm
            sprawił
            > iż największa populacja żydów europejskich mieszkała właśnie na ziemiach
            polsk
            > ich

a coz sprawilo,ze obecnie najwieksze populacje zydow europejskich mieszkaja w
            izraelu i USA?
            • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 08:55
              w usa mieszkają zydzi amerykańscy a nie powojenni imigranci z europy
              • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:17
                byle aki..... znow trzepiesz ozorem zeby trzepac chyba..... amerykanscy zydzi
                to potomkowie tych, ktorzy wyjechali z rosji i polski przed pogromami, potem
                przed wojnami w rezultacie antysemityzmu m. in. polski przedwojennej, potem
                wyjechali w ramach roznych fali nagonek i wyrzucania kolejnego zydow w 56 i
                potem w 68. to wlasnie zydzi amerykanscy: 90% zydow amerykanskich ma
                pochodzenie z polski, rosji i niemiec.
                • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:28
                  ciekawe :w holocauscie zginela wiekszość ale jeszcze starczyło na europę oraz zasiedlenie ameryki i izraela
                  • absztyfikant Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:30
                    Skorzystaj z bidetu czym predzej...
                    • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:43
                      spadaj facet
                      • absztyfikant Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:46
                        Ciesze sie, ze zrozumiales, jednak Twoje tlumaczenie jest nieco niedoskonale.
                        Powinno byc 'spadaj facet, bo sie obsrales'.
                        • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:49
                          skoro twierdzisz,że sie obsrałes to wierzę ci na słowo i bidet masz akurat jak znalazł.
                          • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:57
                            byle aki..... tak juz los zechcial, ze obsrywasz sie ty wlasnie kazdym twoim
                            postem, probujacym manipulacji.... tanie, zalosne, ale dokladnie pasujace do
                            dochtorka prowincjonalnego....
                            • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:58
                              pozwalam ci dalej sapac na forum.
                              • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 15:02
                                hahaha...... ty masz mi tyle samo do pozwalania, ile twoja przyjaciolka do
                                zakazywania...
                                ty sie nie dowartosciowuj, bo niczym nie jestes, nikim nie jestes tez, maly
                                czlowieczek z prowincji polskiej, ktora tez nie jest znow mocarstwem zadnym,
                                podskakujesz duzo i myslisz, ze mozesz mi cokolwiek pozwalac lub nie.
                                sp..j facio, bo i tak ci ci nic nie pomoze i nie bedziesz nigdy niczym wiecej,
                                niz tym nic co jestes juz dzisiaj.
                                • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 15:07
                                  no to klep w klawiaturę i sap dalej.masz moje pozwolenie
                                  ale szkoda mi czasu na rozmowy z toba.
                                  pa!
                                  • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 15:14
                                    hahahaha....... przeciez ci napisalam, ze nie masz co natezac tych
                                    nieistniejacych bicepsow, cherlaczku moralny i nie tylko zreszta moralny....
                  • dana33 Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:55
                    ja rozumiem, ze nie rozumiesz co czytasz, byle aki, ale tak juz niestety maja
                    prymitywne dochtorki prowincjonalne.... wymienilam ci 3 kraje, wymienilam ci
                    rowniez czasy rosji carskiej, przedwojenne i powojenne, a jedyne co pozostalo w
                    twoim ograniczonym rozumku antysemity chcacego dokopac to holocaust.
                    nu, co zrobic... tak juz macie...
                    pisz co chcesz, faktow nie zmienisz.
                    • aaki Re: kto mnie przygarnie i ugosci?????? 07.04.07, 14:57
                      posap sobie, posap.good luck
    • rzydzio54 co ugosci?????? 07.04.07, 15:32
      przeciez jak przyjdzie co do czego to w pare sekund z ciebie i twoich walizek
      zostanie kupka popiolu.
      • maglara Re: co ugosci?????? 07.04.07, 15:35
        walizki Dany znalazly sie ... na Dworcu Gdanskim.
        • dana33 Re: co ugosci?????? 07.04.07, 15:54
          o prosze...... rzydzio i maglarcia dolozyli "inteligentnie" swoje trzy zlamane
          szelagi. oto obraz dzisiejszych tzw. polakow.....
          • ariadna-enta Re: co ugosci?????? 07.04.07, 17:02
            taak maglara to "przyjazna dusza"
            i ona życzenia świąteczne ludziom przesyła"
            śmiechu warte.
            To już lepiej przyjmować życzenia od samego diabła.
            • absztyfikant Re: co ugosci?????? 07.04.07, 17:05
              Pelna zgoda Ariadno.
              • ariadna-enta Re: co ugosci?????? 07.04.07, 17:11
                Wesołych świąt Absztyfikant.)))
                • absztyfikant Re: co ugosci?????? 07.04.07, 17:12
                  Heh, chodzi mi po glowie jakis deserek:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka