Dodaj do ulubionych

Polacy w Londynie nielegalnie podnajmują mieszk...

IP: *.reverse.qsc.de 18.08.03, 12:15
Doniescie brytyjskim wladzom, bo takie polskie smieci robia
wstyd Polsce i innym uczciwym Polakom za granica.

Te cwaniaczki maja znacznie lepsze dochody niz inni nasi rodacy,
legalnie, ciezko tam pracujacy. Ponadto bardzo sie czesto zdaza,
ze ci uczciwi Polacy padaja ich ofiara.
Zero litosci i tolerancji!!!

Sebar
sebar_rysiu@yahoo.oc.uk
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek To, co robia, jest zasluga bryt. systemu socjalnego IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 12:43
      1) To, co robia, jest moim zdaniem NA POGRANICZU prawa, wiec "prawie legalne". Czy ktos moze legalnie zabronic czlowiekowi goscic kogokolwiek w swoim mieszkaniu, jesli takie zostalo mu udzielone? Czy ktos za warunek pomocy moze stawiac rzeczywista nedze? Nie moze, bo zamoznosc jest nie tylko z gruntu rzeczy nie do udowodnienia, jesli ktos ma glowe na karku, ale nieraz wrecz jest nie do zdefiniowania. (Aleksander Lukaszenko np. ma tylko stary motocykl, a przeciez korzysta z osobistego samolotu, kiedy tylko chce.) Oczywiscie, moze, ale w takim sensie w jakim mozna kazac rybom biegac. Tylko racjonalnego prawa nie mozna obejsc. A nie jest racjonalnym prawo, ktore kaze "wynagradzac" czlowieka za porazki zyciowe, stawiajac za warunek pomocy jego nedze. Racjonalny system wynagradza za bogactwo.

2) Nie wierze, ze akurat tylko Polacy tam tak robia. Hindusi z pewnoscia tez, zeby nie wspomniec o Brytyjczykach. Czemu wiec skupiac sie na Polakach? Widocznie ktos w jakiejs gazecie londynskiej nie przepada wlasnie za Polakami.

3) Jesli komus sie to w Anglii nie podoba, to niech doprowadzi do eliminacji owych darmowych uslug dla azylantow, zamiast dyktowac im, jak z nich maja korzystac. W Londynie, z prawem do pracy, to jest dobrze i bez darmowego mieszkania. Niech im przydziela noclegi w barakach.

4) I niech nikt nie robi z Polakow czarnej owcy w przeddzien ich wejscia do U.E., bo nie uwierze, ze Polacy sa szczegolnie zli.

5) Byc moze skupili sie oni na Polakach, bo Polska jest w przededniu wejscia do U.E. i ma juz czlonkostwo zaklepane, wiec nie mozna Polakom juz zaszkodzic, a nie chcieli innych, bardziej narazonych nacji obsmarowywac? Chociaz akurat trudno uwierzyc w taki wyrafinowany stopien szlachetnosci.
      • gabrielacasey NIE MASZ RACJI, JURKU - TO LAMANIE PRAWA! 18.08.03, 14:09
        Zacznijmy od tego, ze to glownie polscy Romowie - tym sie udalo jakis czas temu
        zaczepic "na uchodzce". Poza nimi status uchodzcow z Polakow (a wiec i prawo do
        council houses czy council flats) mialo tylko paru uchodzcow Solidarnosci - w
        przeciwienstwie do USA policja i wywiad lepiej tu ludzi sprawdzaly.
        -------------------------------------------------------------------------------

Gość portalu: Jurek napisał(a):

> 1) To, co robia, jest moim zdaniem NA POGRANICZU prawa, wiec "prawie
        legalne".

Jest CALKOWICIE nielegalne - podnajem domow/mieszkan komunalnych jest
        WYKROCZENIEM, grozacym utrata lokalu

-------------------------------------------------------------------------------
        > Czy ktos moze legalnie zabronic czlowiekowi goscic kogokolwiek w swoim
        mieszkan
        > iu, jesli takie zostalo mu udzielone? Czy ktos za warunek pomocy moze stawiac
        r
        > zeczywista nedze? Nie moze, bo zamoznosc jest nie tylko z gruntu rzeczy nie
        do
        > udowodnienia, jesli ktos ma glowe na karku, ale nieraz wrecz jest nie do
        zdefin
        > iowania. (Aleksander Lukaszenko np. ma tylko stary motocykl, a przeciez
        korzyst
        > a z osobistego samolotu, kiedy tylko chce.) Oczywiscie, moze, ale w takim
        sensi
        > e w jakim mozna kazac rybom biegac. Tylko racjonalnego prawa nie mozna
        obejsc.
        > A nie jest racjonalnym prawo, ktore kaze "wynagradzac" czlowieka za porazki
        zyc
        > iowe, stawiajac za warunek pomocy jego nedze. Racjonalny system wynagradza za
        b
        > ogactwo.

Poinformowanie nawet nie policji (ona w te sprawy nie wchodzi), ale Housing
        Dept. lokalnego Council na 100% spowoduje utrate przez uzytkownika tego
        lokalu. Chocby dlatego, ze naprawde potrzebujacy czekaja na te lokale w
        kolejkach z dziecmi przy piersi, zwlaszcza w Londynie

--------------------------------------------------------------------------------
        > 2) Nie wierze, ze akurat tylko Polacy tam tak robia. Hindusi z pewnoscia tez,
        z
        > eby nie wspomniec o Brytyjczykach. Czemu wiec skupiac sie na Polakach?
        Widoczni
        > e ktos w jakiejs gazecie londynskiej nie przepada wlasnie za Polakami.

To wyraznie polski biznes, niestety, scislej: glownie tych polskich Romow. Nam
        tak wlasnie wyszlo we wspominanych juz tu przeze mnie badaniach z grantu Home
        Office nad korelacja typu przestepstw z mniejszoscia etniczna. To Romowie
        (glownie Polska Roma, ale takze i slowacka czy czeska), niemniej legitymujy sie
        polskim paszportem (lub legitymowali i jako tacy tkwia w statystykach). Gazeta
        moze zbyt scisla nie jest, ale polski paszport=Polak, kto bedzie wchodzil w
        szczegoly?
        Kolejna grupa sa uchodzcy z krajow arabskich i Albanczycy. Hindusi i
        Pakistanczycy z reguly sa wlascicielami posesji, ktore maja prawo wynajac (choc
        czasem lubia podatki obejsc, ale to inna sprawa); te grupy czesto zyja z
        wynajmu, posiadajac i po kilka domow/mieszkan pod wynajem.
        -----------------------------------------------------------------------------
        • Gość: Jurek Czuje sie zaszczycony :-) IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 15:19
          Droga Gabrielo!

Czuje sie zaszczycony ta odpowiedzia :-). To moj pierwszy kontakt z Pania. Widuje Pani wypowiedzi na forum od dawna i sa bardzo ciekawe. (Ale prosze mi nadal mowic na "ty" :-).)

Dziekuje za oswiecenie mnie w sprawie etnicznosci tego problemu.

Chwilowo wciaz jeszcze pozostane przy pogladzie, ze raczej nalezy nie udzielac pomocy socjalnej w ogole, niz "uszczescliwiac" obdarowanych, dyktujac im jej wykorzystanie
          • Gość: kou Re: Czuje sie zaszczycony :-) IP: *.bath.ac.uk / 172.18.142.* 18.08.03, 23:28
            hahaha panie Jurku - niezly post, celnie i smiesznie :))))
            pozdrawiam serdecznie!!!
    • Gość: el_coyote Link do artykulu IP: *.bris.ac.uk 18.08.03, 12:46
      Oryginalny artykul jest tu:

www.sundaymirror.co.uk/news/news/page.cfm?objectid=13302203&method=full&siteid=106694

Niedobrze mi sie robi, jak czytam o kolejnych wybrykach
      polaczkow-kombinatorkow w UK.
      • Gość: Jurek Bo kombinuja bardziej od Ciebie? IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 13:27
        Gość portalu: el_coyote napisał(a):
        >
        > Niedobrze mi sie robi, jak czytam o kolejnych wybrykach
        > polaczkow-kombinatorkow w UK.

Jak nie lubisz kombinowac, to siedz w Polsce i pasaj owce, a nie jezdzisz za granice. A jak nie podoba Ci sie naiwne, pasterskie zycie, to nie potepiaj innych za to, ze kombinuja bardziej od Ciebie.
        • Gość: el_coyote Re: Bo kombinuja bardziej od Ciebie? IP: *.bris.ac.uk 18.08.03, 13:55
          Po pierwsze pozwolisz, ze sie przedstawie - oto link do mojej
          strony:

www.stats.bris.ac.uk/~mapzf/
          > Jak nie lubisz kombinowac, to siedz w Polsce

Gratuluje tej swiatlej porady ;) Mam nadzieje, ze sam potrafisz
          ocenic jej intelektualna wage i glebie. Moze napiszesz poradnik?

> nie potepiaj innych za to, ze kombinuja bardziej od Ciebie.

Potepiam ich tylko i wylacznie za to, ze (a) popelniaja
          przestepstwa i (b) psuja opinie Polakow za granica.

> w przeciwienstwie do Ciebie
          • Gość: Jurek Moj e-mail IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 14:21
            Gość portalu: el_coyote napisał(a):

> Po pierwsze pozwolisz, ze sie przedstawie - oto link do mojej
            > strony:
            >
            > www.stats.bris.ac.uk/~mapzf/
            > > Jak nie lubisz kombinowac, to siedz w Polsce
            >
            > Gratuluje tej swiatlej porady ;) Mam nadzieje, ze sam potrafisz
            > ocenic jej intelektualna wage i glebie. Moze napiszesz poradnik?
            >
            > > nie potepiaj innych za to, ze kombinuja bardziej od Ciebie.
            >
            > Potepiam ich tylko i wylacznie za to, ze (a) popelniaja
            > przestepstwa i (b) psuja opinie Polakow za granica.
            >
            > > w przeciwienstwie do Ciebie
          • Gość: kou Re: Bo kombinuja bardziej od Ciebie? IP: *.bath.ac.uk / 172.18.142.* 19.08.03, 00:11
            Wydaje mi sie ze sedno wypowiedzi pana Jurka tkwi nie tyle w popieraniu przez
            niego kretactwa uprawianego przez Polakow, a raczej w dowcipnie przez niego
            ujetej niesprawnosci systemu, ktora zostala unaoczniona przez osoby wynajmujace
            mieszkania socjalne dla azylantow.

Sam rowniez nie przepadam za wiekszoscia imigrantow przyjezdzajacych do Londynu
            i pracujacych nielegalnie, jednak niechec ta uzasadniona jest tylko i wylacznie
            moim egoizmem. Jestem w UK legalnie, podobnie jak Ty czy Gabriela, wiec wszelka
            nielegalna imigracja z Polski oraz przekrety Polakow szkodza mojemu wizerunkowi
            i nie pomogly mi na pewno w dostaniu wizy.

Jednak nie daje tej niecheci upustu i nie potepiam tych ludzi, gdyz doskonale
            rozumiem ich sytuacje. Uwazam, ze ci ktorzy sa tu legalnie - jesli czuja sie w
            jakims stopniu patriotami - powinni zabiegac o jak najszybsze zniesienie
            ograniczen pracy w Anglii dla Polakow. Na szczescie juz niedlugo to nastapi i
            zobaczymy jak wypadna Anglicy na tle naszych przedsiebiorczych i ciezko
            pracujach rodakow... nawet pomimo bariery jezykowej pani Gabrielo!!! Jezeli np.
            pani Gabi jako osoba biegle wladajaca angielskim zalozy firme budowlana,
            zatrudni paru polskich inzynierow mowiacych srednio po angielsku, to 100
            robotnikow moze znalezc prace nie mowiac ani troche po angielsku.

Pozdrawiam serdecznie
        • gabrielacasey Po twoim poscie,Jurku, jestem DUMNA z mego udzialu 18.08.03, 14:18
          w badaniach dla Home Office z zakresu korelacji "etnicznosci" z typem
          popelnianych przestepstw. I cieszy mnie, ze jakies pol roku PO tych badaniach
          brytyjska policja zaczela wyciagac z ich wynikow wlasciwe wnioski: vide:
          szmugiel fajek, aresztowania falszerzy brytyjskich dokumentow w Londynie, teraz
          zapewne (choc to juz nie policja, ale councils) straca chalupy cwaniaczki od
          podnajmu, glownie zreszta Romowie.
      • Gość: Jurek Wstyd: tak kombinowac za tak male pieniadze? IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 13:37
        Ja, w przeciwienstwie do Ciebie, siedze tam, gdzie mnie matka porodzila, jak na PRAWDZIWEGO prostoducha przystalo, miast brykac tu i tam za granice (wzorem Ciebie, the kombinatora), ale
        • gabrielacasey Jurku, nie dociera, ze te gnoje WSZYSTKIM POLAKOM 18.08.03, 14:21
          uklady tutaj psuja? Nb. Polacy powinni sie nauczyc donosic na te swolocze - by
          NACJE z podejrzen oczyscic. Tak jak zrobili (Romowie) i nadal to robia Czesi
          (stala wspolpraca w Interpolu, Polacy nawet swojej strony na jego witrynie nie
          maja).
      • gabrielacasey Kochany/a to Polska Roma. A ze niezbyt dokladnie, 18.08.03, 14:14
        w tym artykule, bo to... MIRROR, a nie Times. Dziennikarz moze widziec roznice
        miedzy Romem, a Polakiem, ale za cholere nie dostrzeze tego Mirrorowy
        proletariacki czytelnik! Mowi w jakims "Slavic", to ani chybi Polak.
    • Gość: Jurek Obywatele chca miec System, no to maja IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 13:19
      Ciesz sie, Sebar, PRZEDWCZESNY donosicielu, ze Polak potrafi sie poruszac w Systemie, a nie
      • gabrielacasey Przeciez ciebie z Twej firmy na zbity pysk powinni 18.08.03, 14:26
        wywalic. I zapewne tak by sie stalo, gdyby telefonia komorkowa nie byla w
        Polsce zdominowana przez MAFIE - pasujesz do dresiarzy, misiu!

"Od 8 lat jesteśmy czołowym dystrybutorem produktów i usług związanych z
        telekomunikacją. Sprzedaż realizujemy za pośrednictwem ponad 40
        przedstawicielstw usytuowanych w rejonie Polski północnej. Coltex Dakar jest
        Autoryzowanym Przedstawicielem operatora Plus GSM co potwierdzają uzyskane
        certyfikaty."

• Gość: *<:o| DROGI JURKU!!! IP: *.acn.pl 18.08.03, 13:38
      Nie chce mi sie odpowiadać na każdą bzdurę przytoczoną przez
      Ciebie... Stwierdzę tylko tyle, że umiejetność poruszania się w
      systemie (takie, a nie inne porusznie się w systemie - omijanie,
      ukrywanie, itp.), jest przeciwstawne uczciwości. Tak po prostu.
      Uczciwość wobec siebie (Polak wobec Polaka, szczególnie za
      granicą) i wobec innych. Tu szczególnie boli to, że są oni
      niuczciwi wobec tych, którzy ich goszczą (nieodpłatnie, a wręcz
      łożą na "emigrantów" - "emigranci" natomiast goszczą ziomków
      odpłatnie - to taka polska uczciwość???).
      • Gość: Jurek Nieuczciwa to jest penalizacja uczciwej pracy IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 14:04
        Gość portalu: *<:o| napisał(a):
        >
        > Nie chce mi sie odpowiadać na każdą bzdurę przytoczoną przez
        > Ciebie...

Nie ma sprawy :).

> Stwierdzę tylko tyle, że umiejetność poruszania się w
        > systemie (takie, a nie inne porusznie się w systemie - omijanie,
        > ukrywanie, itp.), jest przeciwstawne uczciwości. Tak po prostu.

Prawo do ukrywania swego dobytku jest naturalnym prawem kazdego.

A jesli nawet, to nieuczciwy to raczej jest system, ktory zabrania pracowac. Tylko przemoc moze udaremnic cudza przemoc. (Milosc: tak, ale swoja miloscia nie pokonasz przesladowcy. To moze tylko jego milosc w nim samym zrobic. A juz na pewno ani jedna, ani druga, nie pokonasz IRRACJONALNEGO przesladowcy.)

> Uczciwość wobec siebie (Polak wobec Polaka, szczególnie za
        > granicą) i wobec innych. Tu szczególnie boli to, że są oni
        > niuczciwi wobec tych, którzy ich goszczą (nieodpłatnie, a wręcz
        > łożą na "emigrantów" - "emigranci" natomiast goszczą ziomków
        > odpłatnie - to taka polska uczciwość???).

Nie nazwalbym tego nieuczciwoscia wobec Polakow. Szczegolnie jesli nowoprzybyli Polacy sa poinformowani przez "wlascicieli" mieszkan o tych mieszkan statusie. Zauwaz: wykazuja sie wrecz patriotyczna solidarnoscia. Przeciez odnajmuja im te mieszkania po zanizonej cenie.

Nie nazwalbym tego rowniez nieuczciwoscia wobec obywateli tamtego panstwa. Chyba ze nieuczciwoscia jest GOSPODARNOSC. Sa wsrod azylantow ludzie, ktorzy mniej potrzebuja domu, niz nieazylowi imigranci, wiec madrym jest restrukturyzowac ten dobrobyt, niecelnie akurat na nich przez ten niedoskonaly system zrzucany.
      • gabrielacasey Caly czas powtarzam: przyjezdzajcie do UK TYLKO 18.08.03, 14:29
        z mozliwoscia porozumiewania sie w jezyku angielskim - bedziecie niezalezni od
        tych, co na waszej nieznajomosci jezyka zeruja. A ro wlasnie "rodacy" (w
        mieszkaniach "robia" polscy Cyganie)
    • Gość: Jurek A znasz Ty sposob na LEGALNA prace? IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 13:44
      A znasz Ty uniwersalny sposob na LEGALNA prace w Anglii, ze sie tak madrzysz?

CO im masz do zaoferowania oprocz pustego potepienia (niczym jakis Jacques Chirac Polsce za jej wspolprace z U.S.A.), zeby ktos mial respekt dla Twojego pogladu?
      • Gość: *<:o| Re: A znasz Ty sposob na LEGALNA prace? IP: *.acn.pl 18.08.03, 13:51
        Sposoby są. Wierz mi, choć pewnie nigdy nie będą dotyczyć
        wszystkich chętnych. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że wielu
        obcokrajowców pracuje nielegalnie, ale pokusiłbym się tutaj na
        małą relatywizację - czym innym jest praca na czarno, a czym
        innym wyłudzenie świadczenia socjalnego. Poza tym kłamstwo jest
        kłamstwem i wydaje mi się, że trochę się zagalopowałeś w obronie
        Polaków. Może warto to przemilczeć... A na marginesie nie bardzo
        wiem, co ma z moim postem wspólnego Czyrak (albo ja z
        Czyrakiem)???

> A znasz Ty uniwersalny sposob na LEGALNA prace w Anglii, ze
        sie tak madrzysz?
        >
        > CO im masz do zaoferowania oprocz pustego potepienia (niczym
        jakis Jacques Chir
        > ac Polsce za jej wspolprace z U.S.A.), zeby ktos mial respekt
        dla Twojego pogla
        > du?
        >
        • gabrielacasey Te cwaniaczki sa w UK legalnie, z wiza pobytowa. 18.08.03, 14:34
          Zalapali sie "na uchodzce". De facto nikt inny dostepu do swiadczen nie ma,
          jesli w UK wczesniej nie pracowal i, powiedzmy, prace czy firme stracil,
          zbankrutowal.
      • Gość: chala krasc to grzech IP: *.rdu.bellsouth.net 18.08.03, 13:51
        a usprawiedliwiac kradziez tez nie mniejszy grzech. Polak potrafi klamac
        siebie.

> A znasz Ty uniwersalny sposob na LEGALNA prace w Anglii, ze sie tak madrzysz?
        >
        > CO im masz do zaoferowania oprocz pustego potepienia (niczym jakis Jacques
        Chir
        > ac Polsce za jej wspolprace z U.S.A.), zeby ktos mial respekt dla Twojego
        pogla
        > du?
        >
        • Gość: Jurek Okradac zlodzieja to cnota IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 18:23
          Okradac zlodzieja to cnota. A za to potepiac wykorzystywanie prawa to tak, jak pochwalac lamanie prawa. Moze to zaskakujace przeksztalcenie logiczne, ale przy glebszym zastanowieniu sensowne!
      • gabrielacasey Ja mam. Nawet wiecej - firme prawnicza. Ale Polacy 18.08.03, 14:32
        nie chca korzystac (poza duzym biznesem), choc taniej niz przez tych "po
        znajomosci" i krajowych posrednikow: widac nazwa anglojezyczna firmy ich
        odstrasza, a wiec pracuje dla Baltow, Czechow, Wegrow i Slowakow!
    • Gość: Jurek POLACY RACJONALIZUJA POMOC SPOLECZNA W LONDYNIE IP: *.coltexdakar.pl 18.08.03, 18:32
      Dzieki polskim Cyganom w Londynie, zamiast ludzi biednych (tzn. kosztownych i niewydajnych), na pomocy spolecznej korzystaja ludzie tani i wydajni. A ze podatnik na tym traci... Traci bo lubi. Nikt nie zmusza go do wyrzucania pieniedzy na azylantow.

Problem nalezy wiec zatytulowac: "POLACY RACJONALIZUJA POMOC SPOLECZNA W LONDYNIE".
      • gabrielacasey Panie Jurku,jest Pan tak niepoprawny,ze az uroczy! 18.08.03, 23:32
      • Gość: kou POPIERAM PANA JURKA!!!!! IP: *.bath.ac.uk / 172.18.142.* 18.08.03, 23:34
        czekam na dalsze posty!!!!
        • gabrielacasey Na tym swoim uniwersycie w przepieknym Bath nie 19.08.03, 00:16
          masz znow tak wielkich mozliwosci naciagania kogokolwiek - raczej sam uwazaj,
          by cie Cyganie, dla odmiany irlandzcy (nasi to przy nich naiwniaki, i lagodne
          jak baranki) nie naciagneli - podobno w sezonie grasuja w Bath...
        • gabrielacasey Na nigeryjskie kopalnie zlota tez uwazaj. I na ich 19.08.03, 00:17
          golfistow i uczonych - ostrzezenia przez uniwersytecki net musialy do ciebie
          dotrzec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka