Dodaj do ulubionych

I forsa i honor

02.04.08, 07:18
sa wazne dla p. Mills (ex McCartney). Dostala 31 mld Euro ale sad uznal, ze
jest chciwa i niewiarygodna.

Postanowila wiec jeszcze zrujnowac dobra opinie sir Paula:

www.spiegel.de/panorama/leute/0,1518,544719,00.html
PF
Obserwuj wątek
    • grzegorz1948 Re: I forsa i honor 02.04.08, 11:58
      Tam gdzie idzie o forse to honor idzie na dol.Czy malo jest
      przykladow w Swiecie?
      • polski_francuz Re: I forsa i honor 02.04.08, 14:00
        No ale ta babka to rzeczywiscie przesadza. Nawiasem mowiac dostala 31 mln Euro a
        nie mld...

PF
        • grzegorz1948 Re: I forsa i honor 02.04.08, 14:05
          A wiesz w tym wypadku to ta baba robi dobrze bo co on myslal ze
          kazda moze kupic? No kupil tylko teraz chodzi o cene.Jest calkiem co
          innego jezeli malzonkowie sa"rozsadni" a calkiem innego gdy jeden z
          nich mysli ze zawsze jest mlody i piekny i wystarczy skinac i baby
          leca-no tak polecioala ale na portfel a on sie nie skapowal.
          • polski_francuz Re: I forsa i honor 02.04.08, 14:43
            Masz racje, ze Paul kiepsko wybral. Ale mnie sie wydaje malo rozsadne ale tez i
            "cool", ze nie chcial z babka intercyzy przedmalzenskiej podpisywac.

Co prawde za to zdrowo "beknal"

PF
            • spitme Re: I forsa i honor 02.04.08, 14:46
              Widzialy galy co braly , jej od poczatku zle z oczu patrzylo ,...
              ==================================================================
              Co prawde za to zdrowo "beknal" ,...
              • grzegorz1948 Re: I forsa i honor 02.04.08, 22:16
                Widzialy galy co braly , jej od poczatku zle z oczu patrzylo ,...
                On tez nie patrzyl w oczy tylko w bielizne a ona w portfel.
                Jest to tez ostrzezenie dla paru bohatyrow spodnic z tego forum
                • jorl Re: I forsa i honor 02.04.08, 22:29
                  grzegorz1948 napisał:

> Jest to tez ostrzezenie dla paru bohatyrow spodnic z tego forum

To do mnie??
                  Ja sie nie zenie i traktuje te sprawy czysto handlowo. Nie jak ten tam Paul. Ja
                  nie mam zludzen. W koncu jestem praktyczny inzynier a nie artysta.
                  Moj lekarz, taki mniej wiecej w moim wieku, Niemiec, opowiadal mi jak to ciezko
                  dorwac (mloda naturalnie) Niemke. A jak sie w koncu jakas znajdzie chetna to
                  potem trudno sie jej pozbyc.
                  Teraz wlasnie byl 3 tyg. w Brazylii. Mowil ze tam dziewczyny sa
                  "nieskaplikowane". Bywa i w Tajlandii. Zreszta do Tajlandii sa pelen samolotych
                  samotnych starszych facetow z Zachodu.
                  Ten lekarz mi ale zazdrosci. Coz, trzeba znac jezyk. Ja znam on nie i musi do
                  Brazylii. A ja 100km co weekend.
                  Pozdrowienia
                  • polski_francuz Hm Jorl 02.04.08, 22:32
                    miedzy nami mezczyznami.

Hör auf twoje opowiadania. One nie pasuja ani do forum ani do swiata rownych ludzi.

Pozdro

PF
                    • de_oakville Re: Hm Jorl 03.04.08, 12:30
                      polski_francuz napisał:

> Hör auf twoje opowiadania. One nie pasuja ani do forum ani do swiata rownych lu
                      > dzi.

Czemu? Ciekawie sie go czyta. Na przyklad u mnie, poza ciekawoscia, te
                      historyjki zadnych innych odczuc nie wywoluja - ani zbyt pozytywnych, ani zbyt
                      negatywnych. W sumie wiele osob w wieku powiedzmy 18-20 lat ma podobne marzenia.
                      Jednym sie one spelniaja i "jadac na tej fali" kontynuuja je czasem do
                      zaawansowanego wieku, gubo po 40-ce. Innym sie nie spelniaja i musza sie uznac w
                      tej dziedzinie za "outsiderow". Jednak na dluzsza mete ("in the long run") to im
                      zycie wlasnie przyznaje racje, tym "szarym", typowym i ustatkowanym. Tak mysle.
                    • champagne_fr Re: Hm Jorl 09.04.08, 22:44
                      polski_francuz napisał:

> miedzy nami mezczyznami.
                      >
                      > Hör auf twoje opowiadania. One nie pasuja ani do forum ani do swiata rownych lu
                      > dzi.
                      >

TY DO CZEGO PASUJESZ...
                      MOZE DO TEGO.....

TO TYLKO MALY PROMIL WYCINEK PRZESTEPSTW RASISTOW KRYMINALISTOW KTORZY
                      > TO ZE STRASZNYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJAC STRASZNE CIERPIENIE
                      > DYSKRYMINUJA WYKANCZAJA ZABIJAJA I.T.P. ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM
                      > KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECKIEM
                      > JEST ICH CALY LANCUCH I JEDEN Z POSLOW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTORY JUZ
                      > PONAD 3 LATA UKRYWA PRZESTEPSTWA PRZEKRETY I ZABIJAJA NAS I NIE TYLKO W
                      > BIALYCH REKAWICZKACH PONIEWAZ NIE UDALO IM SIE NAS NASTRASZYC TO SA
                      > TERAZ W STANIE ZABIC I ZABIJAJA MYSLAC ZE MAJA DO TEGO PRAWO..
                      > TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI.....
                      > JESTESMY NA SKRAJU WYTRZYMAKOSCI ZE WZGLEDUNA CHOROBE I CIERPIENIE KTORE
                      > MUSIMY JUZ OD WIELU LAT ZNOSIC PONIEWAZ CALY LANCUCH CHCE UKRYC SPRAWY
                      > KRYMINALNE....
                      > POSEL DO SEJMU FRANCUSKIEGO MA OBOWIAZEK SCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE
                      > KRYMINALISTOW I OTRZYMAL TAKI LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYL TO LIST
                      > POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTORY OTRZYMAL......
                      > MOZNA DLUGO PISAC ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUZ MI PISAC I
                      > PISZE NIESKLADNIE PONIEWAZ JEST TAKI OGROMNY BOL I NAWET MORFINA NIE
                      > STEPIA GO NIERAZ NIE LAGODZI A JAK TAK TO NIEDLUGO DZIALA.....
                      >
                      > OTO MALY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKANCZAJA ZADAJA CIERPIENIE I W
                      > KAZDEJ CHWILI MOZE NASTAPIC ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I
                      > WSPOLPRACUJACY PRZESTEPCY ODPOWIEDZIALINII........
                      >
                      > RASIZM TORRTURY ZABIJANIE POLAKOW INWALIDOW KOBIETY DZIECI ZE
                      > STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE
                      > FRANCUSKIE ....
                      > BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI......
                      >
                      > RATUNKU RATUNKU RATUNKU ....
                      >
                      > TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ
                      > OKOLO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE
                      > UTRACILEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO
                      > OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA
                      > ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIALA PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE
                      > JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE >> PLACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE
                      > BASEN BYL W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIALA NOSIC PACJENTOW 80-90 kg
                      > MARTWEJ WAGI(bezwladnych) >> WENTYLACJA ZLA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12
                      > LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD
                      > TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ >> Z POLSKI Z KASAMI
                      > -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I
                      > CORAZ WIECEJ >> DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC
                      > NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA
                      > STANOWISKU PRACY WIDZAC >> ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO
                      > GROZNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE
                      > NIBY STANOWISKA PRACY DUZO >> MOZNA BY BYLO PISAC O TYM.. JAK PRACOWALA
                      > TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE
                      > JUZ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF -
                      > PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC
                      > WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW >> KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU
                      > WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI >> MI RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO
                      > TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem >> inwalida 80% utraty
                      > zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE MUSZE BRAC MORFINE BOL JEST NIE DO
                      > WYTRZYMANIA ALE TO JUZ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIA SIE ZE JESZCZE ZYJE PO
                      > TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTEPCY WYPRAWIAJA NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI
                      > LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK >> BYM BYL
                      > TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD
                      > TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE >>
                      > DEZIMFORMUJA... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >>
                      > ADMINISTRACJE PANSTWOWE NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA >>
                      > SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI
                      > >> WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >>
                      > FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSLALI PROBOWALI
                      > WYRZUCIC >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PLACILA MI
                      > NALEZNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFALSZOWAL KONTRAKT ..TAK
                      > SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I >>
                      > MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >>
                      > POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO
                      > >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE
                      > SIE >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA
                      > WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...ROBIA TO ZEBY
                      > ZABIC..MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST CZESC >> FRANCUZOW TAKIE TU JEST
                      > LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA
                      > W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRANCJE.... >>
                      >
                      > BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ
                      > NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIZ MAFIA...
                      > TORRTURUJA I ZABIJAJA ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM INWALIDA TORRTURUJA
                      > KOBIETY
                      > DZIECI I.T.PO.
                      > ZEBY UKRYC SWOJE PRZEKRENTY I SPRAWY KRYMINALNE ZEBY NIE WYSZLY NA JAW
                      > WYMYSLAJA SPRAWY SADOWE O KTORYCH NIE POWIADAMIAJA I POZNIEJ WYDAJA
                      > WYROKI BEZ
                      > PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA
                      > 1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ...
                      > TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYLAJA DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE
                      > PRAWO DO OBRONY...
                      > NASTEMPNY PRZYKLAD SAD PRACY POWINIENL PRZRESLAC WSZYSTKIE DOWODY DO
                      > PROKURATURY PONIEWAZA ZOSTALO POPELNIONE PRZESTEMPSTWO ALE KOMBINUJA Z
                      > DYREKCJA SZPITALA KTORY POPELNIL PRZESTEMPSTWO ZE SWOJA SWITA KTORA
                      > ZASIADA W
                      > DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKLA PIELEGNIARKA DYREKTOREM NORMALNY
                      > PRZESTEMPCA
                      > WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTORZY RAZEM Z SADEM PRACY I
                      > OBRONCAMI
                      > POSZKODOWANEGO KRENCA I TO JUZ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKOW JUZ BYLO
                      > WIELE
                      > RAZY DO KTORYCH NIGDY NIE DOSZLO NIE PRZESYLALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE
                      > WYROKU NIE ODBEDZIE SIE I NIE PODAWALI POWODU.....
                      > DZISIAJ MIAL SAD PRACY MIAL KOLEJNY RAZ WYDAC WYROK I PO STAWIENIU SIE W
                      > SADZIE SPRAWY NIE BYLO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BEDZIE
                      > WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESLANY DO DOMU....
                      > WYROKU SADOW SA WYDAWANE W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLUCZNIE I W IMIENIU
                      > REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK
                      > DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE LAMANE JEST PRAWO CZLOWIEKA
                      > I.T.P...........
                      > MAJA SIE CZEGO BAC PONIEWAZ NAROBILI TYLE PRZESTEMPSTW SJEST W TYM DUZO
                      > SPRAW
                      > KRYMINALNYCH TORRTURUJA ZABIJAJA ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I
                      > PREMEDYTACJA
                      > POLAKOW INWALIDOW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTORZY POWINLI BYC
                      > SCIGANIE PRZEZ PROKURATURE I TO Z URZEDU ....
                      > W TYM TEZ SA UMACZ
                  • melord Re: I forsa i honor 04.04.08, 09:51
                    te dwa slowa praktycznie sie wykluczaja..szczegolnie gdy w gre
                    wchodza wieksze pieniadze.

W tej calej historii rozwodowej zastanawia mnie jedna sprawa.
                    Rozne rankingi "wyceny" szacowaly majatek Paula w ekstremalnych
                    przypadkach na blisko $1mld.Kiedy doszlo do rozprawy te szacunki
                    oscyluje w granicach 300-400 mln...to dalej kupa forsy,ale skad taka
                    kolosalna roznica?
                    Podejrzewam,ze wiekszosc szacunkow(super bogatych) to zwykla
                    spekulacja nie majaca pokrycia w rzeczywistosci...pokarm mediow dla
                    malutkich
                  • grzegorz1948 Re: Jorl 05.04.08, 23:33
                    To do mnie??
                    > Ja sie nie zenie i traktuje te sprawy czysto handlowo. Nie jak ten
                    tam Paul. Ja
                    > nie mam zludzen
                    Tak ciebie tez mialem na mysli.Wiesz na poczatku lat 80 bylem dosyc
                    dlugo przymusowo w meskim towarzystwie,no i tak przypatrywalem sie
                    tym rozwodnikom.Z reguly juz po raz drugi i trzeci tez inteligencja
                    techniczna i humanistyczna(nauczyciele , inzynierowie,sprzatacze
                    peronow itd) i co mnie zawsze dziwilo ze z nimi SB mialo
                    najlatwiejsza zabawe.brak im bylo tego "Kregoslupa" ktorego daje
                    rodzina i pewnosc zwiazku.Tak samo jak jest bardzo malo
                    homoseksualistow tak samo jest malo nieszczesliwie zonatych.Sa
                    ludzie ktorzy porzucaja malzenstwo ,zycie seksualne tej samej plci
                    to poprostu szukanie odmiany ale nie znalezienie.Troche to brzmi jak
                    kazanie ale to naprawde tylko obserwacje.
              • hubert100 Re: I forsa i honor 04.04.08, 08:38
                Ten Paul nie mial 25 lat jak sie z nia zenil.Wystarczy popatrzyc na
                morde.Zacieta i msciwa. Zamiast byc madrzejszy na starosc to
                zglupial.
        • champagne_fr Re: I forsa i honor 09.04.08, 22:43
          polski_francuz napisał:

> No ale ta babka to rzeczywiscie przesadza. Nawiasem mowiac dostala 31 mln Euro
          > a
          > nie mld...
          >
          > PF

polski_francuzie...
          TY JESTES Z TYCH....

TO TYLKO MALY PROMIL WYCINEK PRZESTEPSTW RASISTOW KRYMINALISTOW KTORZY
          > TO ZE STRASZNYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJAC STRASZNE CIERPIENIE
          > DYSKRYMINUJA WYKANCZAJA ZABIJAJA I.T.P. ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM
          > KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECKIEM
          > JEST ICH CALY LANCUCH I JEDEN Z POSLOW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTORY JUZ
          > PONAD 3 LATA UKRYWA PRZESTEPSTWA PRZEKRETY I ZABIJAJA NAS I NIE TYLKO W
          > BIALYCH REKAWICZKACH PONIEWAZ NIE UDALO IM SIE NAS NASTRASZYC TO SA
          > TERAZ W STANIE ZABIC I ZABIJAJA MYSLAC ZE MAJA DO TEGO PRAWO..
          > TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI.....
          > JESTESMY NA SKRAJU WYTRZYMAKOSCI ZE WZGLEDUNA CHOROBE I CIERPIENIE KTORE
          > MUSIMY JUZ OD WIELU LAT ZNOSIC PONIEWAZ CALY LANCUCH CHCE UKRYC SPRAWY
          > KRYMINALNE....
          > POSEL DO SEJMU FRANCUSKIEGO MA OBOWIAZEK SCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE
          > KRYMINALISTOW I OTRZYMAL TAKI LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYL TO LIST
          > POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTORY OTRZYMAL......
          > MOZNA DLUGO PISAC ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUZ MI PISAC I
          > PISZE NIESKLADNIE PONIEWAZ JEST TAKI OGROMNY BOL I NAWET MORFINA NIE
          > STEPIA GO NIERAZ NIE LAGODZI A JAK TAK TO NIEDLUGO DZIALA.....
          >
          > OTO MALY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKANCZAJA ZADAJA CIERPIENIE I W
          > KAZDEJ CHWILI MOZE NASTAPIC ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I
          > WSPOLPRACUJACY PRZESTEPCY ODPOWIEDZIALINII........
          >
          > RASIZM TORRTURY ZABIJANIE POLAKOW INWALIDOW KOBIETY DZIECI ZE
          > STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE
          > FRANCUSKIE ....
          > BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI......
          >
          > RATUNKU RATUNKU RATUNKU ....
          >
          > TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ
          > OKOLO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE
          > UTRACILEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO
          > OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA
          > ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIALA PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE
          > JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE >> PLACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE
          > BASEN BYL W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIALA NOSIC PACJENTOW 80-90 kg
          > MARTWEJ WAGI(bezwladnych) >> WENTYLACJA ZLA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12
          > LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD
          > TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ >> Z POLSKI Z KASAMI
          > -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I
          > CORAZ WIECEJ >> DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC
          > NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA
          > STANOWISKU PRACY WIDZAC >> ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO
          > GROZNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE
          > NIBY STANOWISKA PRACY DUZO >> MOZNA BY BYLO PISAC O TYM.. JAK PRACOWALA
          > TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE
          > JUZ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF -
          > PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC
          > WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW >> KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU
          > WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI >> MI RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO
          > TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem >> inwalida 80% utraty
          > zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE MUSZE BRAC MORFINE BOL JEST NIE DO
          > WYTRZYMANIA ALE TO JUZ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIA SIE ZE JESZCZE ZYJE PO
          > TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTEPCY WYPRAWIAJA NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI
          > LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK >> BYM BYL
          > TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD
          > TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE >>
          > DEZIMFORMUJA... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >>
          > ADMINISTRACJE PANSTWOWE NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA >>
          > SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI
          > >> WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >>
          > FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSLALI PROBOWALI
          > WYRZUCIC >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PLACILA MI
          > NALEZNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFALSZOWAL KONTRAKT ..TAK
          > SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I >>
          > MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >>
          > POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO
          > >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE
          > SIE >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA
          > WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...ROBIA TO ZEBY
          > ZABIC..MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST CZESC >> FRANCUZOW TAKIE TU JEST
          > LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA
          > W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRANCJE.... >>
          >
          > BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ
          > NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIZ MAFIA...
          > TORRTURUJA I ZABIJAJA ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM INWALIDA TORRTURUJA
          > KOBIETY
          > DZIECI I.T.PO.
          > ZEBY UKRYC SWOJE PRZEKRENTY I SPRAWY KRYMINALNE ZEBY NIE WYSZLY NA JAW
          > WYMYSLAJA SPRAWY SADOWE O KTORYCH NIE POWIADAMIAJA I POZNIEJ WYDAJA
          > WYROKI BEZ
          > PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA
          > 1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ...
          > TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYLAJA DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE
          > PRAWO DO OBRONY...
          > NASTEMPNY PRZYKLAD SAD PRACY POWINIENL PRZRESLAC WSZYSTKIE DOWODY DO
          > PROKURATURY PONIEWAZA ZOSTALO POPELNIONE PRZESTEMPSTWO ALE KOMBINUJA Z
          > DYREKCJA SZPITALA KTORY POPELNIL PRZESTEMPSTWO ZE SWOJA SWITA KTORA
          > ZASIADA W
          > DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKLA PIELEGNIARKA DYREKTOREM NORMALNY
          > PRZESTEMPCA
          > WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTORZY RAZEM Z SADEM PRACY I
          > OBRONCAMI
          > POSZKODOWANEGO KRENCA I TO JUZ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKOW JUZ BYLO
          > WIELE
          > RAZY DO KTORYCH NIGDY NIE DOSZLO NIE PRZESYLALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE
          > WYROKU NIE ODBEDZIE SIE I NIE PODAWALI POWODU.....
          > DZISIAJ MIAL SAD PRACY MIAL KOLEJNY RAZ WYDAC WYROK I PO STAWIENIU SIE W
          > SADZIE SPRAWY NIE BYLO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BEDZIE
          > WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESLANY DO DOMU....
          > WYROKU SADOW SA WYDAWANE W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLUCZNIE I W IMIENIU
          > REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK
          > DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE LAMANE JEST PRAWO CZLOWIEKA
          > I.T.P...........
          > MAJA SIE CZEGO BAC PONIEWAZ NAROBILI TYLE PRZESTEMPSTW SJEST W TYM DUZO
          > SPRAW
          > KRYMINALNYCH TORRTURUJA ZABIJAJA ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I
          > PREMEDYTACJA
          > POLAKOW INWALIDOW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTORZY POWINLI BYC
          > SCIGANIE PRZEZ PROKURATURE I TO Z URZEDU ....
          > W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SEDZ
    • bywszy1 Re:?+ 02.04.08, 14:48
      Czy ty z sir.Paulem za pan brat,ze go Paulem nazywasz?
      Zreszta sie nie dziwie,bo Prez.Putina Wolodia nazywasz.
      Ale masz znajomosci!
      • champagne_fr Re:?+ 09.04.08, 22:46
        bywszy1 napisał:

> Czy ty z sir.Paulem za pan brat,ze go Paulem nazywasz?
        > Zreszta sie nie dziwie,bo Prez.Putina Wolodia nazywasz.
        > Ale masz znajomosci!

TO PASUJE DO polskirgo_francuza......
    • jorl PF 03.04.08, 19:18
      polski_francuz napisał:

> miedzy nami mezczyznami.
      >
      > dzi.

Drogi PF, jeszcze sie nie nauczyles ze MI nie masz nicht zu melden?
      To przestan moralizowac i mnie pouczac.

A pomiedzy "nami mezczyznami" to se mozesz tez gdzies wsadzic. Bo noszenie
      portek nie robi jeszcze z nikogo prawdziwego mezczyzny.

Poza tym opisalem co robi mnostwo wlasnie mezczyzn z Zachodu. Tez o moim
      lekarzu, Niemcu. Jest to troche ukrywane ale jest i to znaczne. A wiec pasuje na
      forum Swiat jak najbardziej.

A moj post byl do g48. On, typowy stary, gruby zapewne, niedolezny juz Polak
      ktory trzesie sie nad swoimi grosikami i mysli tylko jak ochronic aby mu jakas
      baba 100zl nie wyrwala. Bo dla niego 100zl to jak dla tego Paula te alimenty.
      Dlatego ostrzega przed "zlymi" kobietami. I nie rozumie ze warto pieniadze wydac
      na przyjemnosci inne jak picie wodki i zarcie czegos tam ale i miec kontrole
      wlasnie nad tym. Po prostu zyje w malym, biednym takim polskim swiatku. Znam, widze.

Pozdrowienia
      • polski_francuz Czlowiek zachodu 03.04.08, 19:54
        Masz racje, ze jestem dosc bezposredni i staram sie mowic co mysle. Tak mozna i
        nalezy moje uwagi zrozumiec.

Co do Zachodu to masz racje. Masz wszystko: samochod, dom, godziwy zarobek to
        pytasz sie co dalej. I to dalej to czesto, gesto sex: w Polsce, w Tajlandii. Ale
        potem sie nudzi, bo kobiety sa dosc podobne. I po przerobieniu z nimi Kamasutry
        pytasz sie co dalej. No wiec bierzemy sie za dzieci...i konca temu nie ma.

Zacznijmy od tego po co sie zyje? Ano, jako gatunek homo-sapiens zyjemy dla
        przedluzenia gatunku. Trzeba miec i wychowac dzieci. Wiem, ze ten obowiazek
        wykonales.

A potem co? Pewnie kazdy ma inna odpowiedz. Zostawic cos po sobie jest marzeniem
        wielu w tym i moim.

Mysle, ze jest jakas zdrowa rownowaga w zyciu z kobieta, normalna. To jest
        prawda, ze kobiety sa z Venus a my z Marsa. I ze sa denerwujace. Ale wlasnie to
        pozwala nam zostac normalnymi i nie brac sie za "Master of Univers".

PF
        • dana33 Re: Czlowiek zachodu 03.04.08, 20:39
          jezuuuuuuu, czytam to i tak sobie mysle, ze mi zal zony peefa....
          kobiety sa dosc podobne
          przerobieniu z nimi Kamasutry
          po co sie zyje? zyjemy dla przedluzenia gatunku
          kobiety sa z Venus
          sa denerwujace
          i cudowne zakonczenie:
          to pozwala nam zostac normalnymi

taaaaak, kobiety sa dosc podobne, mezczyzni natomiast jeden w
          jednego rozni.... i mezczyzni zostaja normalnymi.... kobiety juz nie
          bardzo...
          nu, mowie, ze mi zal zony peefa.... nie ma letko....
          • hubert100 Re: Czlowiek zachodu 04.04.08, 08:23
            Podobienstwo lezy w tym ze lubia latac na miotlach!!
    • jorl de_o 03.04.08, 19:25
      de_oakville napisał:

> Czemu? Ciekawie sie go czyta. Na przyklad u mnie, poza ciekawoscia, te
      > historyjki zadnych innych odczuc nie wywoluja - ani zbyt pozytywnych, ani zbyt
      > negatywnych. W sumie wiele osob w wieku powiedzmy 18-20 lat ma podobne marzenia
      > .
      > Jednym sie one spelniaja i "jadac na tej fali" kontynuuja je czasem do
      > zaawansowanego wieku, gubo po 40-ce. Innym sie nie spelniaja i musza sie uznac
      > w
      > tej dziedzinie za "outsiderow". Jednak na dluzsza mete ("in the long run") to i
      > m
      > zycie wlasnie przyznaje racje, tym "szarym", typowym i ustatkowanym. Tak mysle.

Wiec najpierw de_o, To jest troche inaczej. Zycie sklada sie z trzech odcinkow.
      1. Dorastanie,
      2.Malzenstwo, dzieci, duzo pracy i wychowanie dzieci.
      3.Tu roznie. Ja duzo pracy, sport, dziewczyny, Ty? Ja wiem? ksiazki, kapcie?

Co do kapci itd. Mam z Toba dyskusje ktorej nie dokonczylem. Wiem, ale teraz nie
      mam czasu. Zwiekszylem jeszcze sport, pracy tez duzo, i jestem zawalony.
      Ale moze wroce do tego de_o. Do rasizmu na przykladzie Niemiec, Anglosasow.
      Rasismu u Ciebie.

Pozdrowienia
      • de_oakville Re: de_o 04.04.08, 00:39
        Widze Jorl, ze nabrales juz sporo niemieckich cech. Wszystko musisz dokonczyc i
        wykonac w 150%. Czasem jednak lepiej jest nie dokanczac i machnac reka. Gdyby
        Adolf H. machnal reka na Gdansk i nie dokonczyl, to dzis pewnie i Szczecin i
        Wroclaw nalezalyby do Niemiec, a nie do Polski. Uparles sie, ze jestem "rasista"
        - niech ci bedzie. "Dokazi szto ty nie wielblud'" ("udowodnij, ze nie jestes
        wielbladem") jak mowi znane rosyjskie przyslowie.
        Jezeli chodzi o Anglosasow i o Niemcow, to juz Ci pisalem, ze lubie i podziwiam
        i jednych i drugich jednakowo, ale za zupelnie odmienne cechy i zalety, tak jak
        Szwarcenegera podziwia sie za inne cechy niz Julie Roberts. W gruncie rzeczy
        wywodza sie oni z tego samego pnia ludnosci - jak dwoch braci. I to braci o
        niespozytej energii, z ktorych jednemu udalo sie odbyc podroz dookola swiata i
        wrocil z niej brodaty, sponiewierany, ale szczesliwy, a drugi musial pozostac w
        domu wiec wykorzystal swoja energie na pucowanie podlug, czyszczenie butow i
        malowanie domu, zeby ladnie wygladal.
        • polski_francuz Re: de_o 05.04.08, 06:51
          "z ktorych jednemu udalo sie odbyc podroz dookola swiata"

Drugi troche pozniej zaczal podrozowac a wlasciwie o wiele za pozno i nic mu sie
          nie udalo. I by jego pordrozniczy "Drang nach Osten" powstrzymac trzeba bylo
          wysilku calego swiata. Obecna para idzie dawanie sie lubic.

PF
      • hubert100 Re: de_o 04.04.08, 08:32
        Znowu mu czasu brakuje. Ciekawe ile da rady zmienic opon w tych
        niemieckich dzwigach na dzien?? Wez jorl tego lekarza Niemca z soba
        do Polski. Zawsze razniej dostac Aidsa we dwoch!! Ten jorl juz
        pieprzy jak by mial rozmiekczenie mozgu.
    • gekon1979 szkoda, ze nie upie..lo jej 2 nogi 05.04.08, 13:38

• jorl de_o 05.04.08, 16:35
      de_oakville napisał:

> Widze Jorl, ze nabrales juz sporo niemieckich cech. Wszystko musisz dokonczyc i
      > wykonac w 150%. Czasem jednak lepiej jest nie dokanczac i machnac reka.

Bylem zawsze taki. Tez jeszcze w Polsce, a wiec nie moglem sie "taki stac" po
      emigracji do Niemiec.

>Gdyby
      > Adolf H. machnal reka na Gdansk i nie dokonczyl, to dzis pewnie i Szczecin i
      > Wroclaw nalezalyby do Niemiec, a nie do Polski.

Musze przyznac ze nie wiem tego dokladnie ale z urywkow co wiem to Niemcy ZARAZ
      po objeciu wladzy przez Hitlera dostaly sie pod embargo ze strony USA i nie
      tylko. Kiedys sie tym zajme, poszukam w materialach z tamtych czasow aby byc
      pewny. Ale to kiedys, teraz nie mam czasu.
      Z tym ze przeslanki sa ze to embargo bylo. W koncu Niemcy wtedy zlamali Traktat
      Wersalski nie zamierzali placic dalej kontrybucjii ktore mieli placic do konca
      Swiata a wiec reakcja w postaci embarga byla naturalna. I gdzie sie mial Hitler
      zatrzymac? Czy by poprzez zatrzymanie sie zdjeto by z Niemiec to embargo?? A
      Niemcy byly pozbawione wielu waznych surowcow wiec embargo bylo dotkliwa sprawa.
      Zreszta w 1941r Japonia dostala sie pod takie samo embargo ze strony USA. I w
      jednym i w drugim przypadku te kraje wybraly wojne.

>Uparles sie, ze jestem "rasista
      > "
      > - niech ci bedzie. "Dokazi szto ty nie wielblud'" ("udowodnij, ze nie jestes
      > wielbladem") jak mowi znane rosyjskie przyslowie.
      > Jezeli chodzi o Anglosasow i o Niemcow, to juz Ci pisalem, ze lubie i podziwiam
      > i jednych i drugich jednakowo, ale za zupelnie odmienne cechy i zalety, tak jak
      > Szwarcenegera podziwia sie za inne cechy niz Julie Roberts. W gruncie rzeczy
      > wywodza sie oni z tego samego pnia ludnosci - jak dwoch braci. I to braci o
      > niespozytej energii, z ktorych jednemu udalo sie odbyc podroz dookola swiata i
      > wrocil z niej brodaty, sponiewierany, ale szczesliwy, a drugi musial pozostac w
      > domu wiec wykorzystal swoja energie na pucowanie podlug, czyszczenie butow i

A ja de_o NIE podziwam NIKOGO. Wogole podziwianie kogos nie lezy w mojej
      naturze. Tez nie widze za co mialbym podziwiac czy Anglikow czy Niemcow.
      Doskonale sobie np. z Niemcami daje rade a mam w mojej pracy zawodowej duzo
      okazji. Tez nie uwazam ich za "tepakow" czy jakos tam. Chetnie sie z nimi
      zmierzam, tez wspolpracuje a wiec dla mnie sa normalni. Jak w kazdym narodzie.
      Jakbym byl w USA czy np. Kanadzie byloby napewno podobnie.
      A jakies tam "geny" narodow to dla mnie bzdura. Licza sie warunki, mozliwosci
      jakie mieli itd.

Pozdrowienia
      • hubert100 Re: de_o 05.04.08, 23:48
        Najsmieszniejsze jest to ze ten polski "Dr Werner Von Brown" Leje tu
        kit ze pracuju przy projektowaniu niemieckich dzwigow. A zna sie na
        dzwigach jak kura na pieprzu.Jest tu troche takich na forum co moglo
        by go "zalatwic".Jakies zkaplikowany problem matematyczny,moze cos z
        elektroniki,fizyki.Dac mu to do szybkiego rozwiazania. Wyszlo by
        wtedy szydlo z wora!!
      • de_oakville Re: de_o 06.04.08, 13:30
        jorl napisał:

> Doskonale sobie np. z Niemcami daje rade a mam w mojej pracy zawodowej duzo
        > okazji. Tez nie uwazam ich za "tepakow" czy jakos tam.

Nigdy w zyciu nie uwazalem Niemcow za "tepakow". Totalnie przeciwnie - kulture
        niemiecka uwazalem zawsze za tak wspaniala, ze aby sie zbytnio nie "dusic" od
        tych wszystkich wspanialosci, wolalem wyjechac za ocean. Podam Ci przyklad - od
        dawna interesowalem sie Berlinem. Kiedy podczas ostatniej wizyty w tym miescie
        poszedlem do ksiegarni na Unter den Linden (dosc blisko stacji S-Bahnu "Unter
        den Linden"), to byl tam tak ogromny wybor intresujacych ksiazek i albumow, ze
        moglbym w niej spedzic tydzien nie wychodzac. A tu, w Kanadzie, nic nie przykuwa
        tak mocno mojej uwagi, mam wiec wiecej czasu na doskonalenie zawodowe (rowniez
        elektronika i programowanie) i nic mnie nie kusi i nie odciaga od spraw
        istotnych - zadne "hobby".
        Mnie chodzi o cos zupelnie innego jesli chodzi o Anglikow i o Niemcow (nie
        dotyczy to kosmopolitycznego i swiatowego Berlina). Mozesz czuc sie calkiem
        swobodnie i rozmawiac glosno po polsku. Anglikowi to nie bedzie przeszkadzac, a
        niejednemu Niemcowi tak. Dlatego wielu Polakow w Niemczech uwaza, zeby nie mowic
        zbyt glosno po polsku.
        • polski_francuz Nacisk spoleczny 06.04.08, 16:32
          bo o tym mowisz jest bardzo silny w Niemczech. Jest jedna droga postepowania i
          ja nalezy stosowac.

przesadzajac troche, lubi sie danego piosenkarza i dana muzyke...itd, itp. Ale
          ta jednorodnosc spoleczenstwa ma wielkie zalety w dzialanosci przemyslowej.

No wlasnie i jezyk polski i polskie nazwisko niezbyt pomagaja w pracy w
          Niemczech, wrecz przeciwnie. Chyba, ze sie ma dobra opinie. Ale ile na nie
          trzeba sie napracowac. A urodzeni w Niemczech maja te dobra opinie juz za imie i
          za nazwisko, czyli za darmo...

PF
          • polski_francuz Maly przyklad 06.04.08, 16:54
            Polska prasa sie zachwyca 3 miejscem Kubicy w wyscigu w Bahrajnie". Dla
            niemieckiego der Spiegel, ten sam fakt skomentowany jest nastepujaco:

"BMW-Pilot Kubica komplettierte das Podium."

Czyli, ze Kubica skompletowal podium. Niby mala rzecz a denerwuje.

PF
            • jorl Re: Maly przyklad 06.04.08, 17:32
              polski_francuz napisał:

> Polska prasa sie zachwyca 3 miejscem Kubicy w wyscigu w Bahrajnie". Dla
              > niemieckiego der Spiegel, ten sam fakt skomentowany jest nastepujaco:
              >
              > "BMW-Pilot Kubica komplettierte das Podium."

No tak PF a co bys powiedzial jakby der Spiegel napisal ze 3 miejsce ma NASZ
              BMW?? I wyl z rozkoszy nad tym? Cos jak Ty o Kubicy?
              Pomiedzy nami inzynierami, przeciez samochod jest duuuzo wazniejszy jak
              kierowca. Samochod jest wynikiem pracy mnostwa ludzi, ogromnej wiedzy i
              umiejetniosci. A kierowca? Coz maly trybik.
              A ostatnio zbudowalismy male i naprawde proste urrzadzenie do pomiarow jakis tam
              katow w samochodach Formuly1. Gdzies przy silniku bo warunek byl ze momentami
              osiaga temperature (ze 2 minuty) 150°C a normalnie ma 130°C. Jak wiesz
              polprzewodniki tych temperatur nie lubia. Acha, cos dla picarda2, ten kat mierzy
              czujnik Halla.
              Nie wiem na jakim samochodzie to moje jezdzi ale moze Ferrari? Tego z pierwszego
              miejsca dzisiaj? Mam byc dumny z tych schodkow dzisiaj?

Pozdrowienia

• polski_francuz Re: Maly przyklad 06.04.08, 18:44
                "No tak PF a co bys powiedzial jakby der Spiegel napisal ze 3 miejsce ma NASZ
                BMW?? I wyl z rozkoszy nad tym?"

Strzal w noge. Dzieki Kubicy BMW prowadzi w F1 marek samochodowych.

Moglbyscie wymyslic jakies proste urzadzenie na poprawienie klimatu? Nawet
                joggingu nie da sie zrobic bez grozby z przeziebienia czy grypy...

PF

PF
                • jorl Re: Maly przyklad 06.04.08, 19:03
                  polski_francuz napisał:

> Moglbyscie wymyslic jakies proste urzadzenie na poprawienie klimatu? Nawet
                  > joggingu nie da sie zrobic bez grozby z przeziebienia czy grypy...

Dopiero ponizej tak -7°C (troche zalezne od wiatru) sa problemy z bieganiem. U mnie.
                  Po prostu za slabo biegasz to i nie jest Tobie dostatecznie cieplo i
                  przeziebienie gotowe.
                  Pozdrowienia
                  • polski_francuz Re: Maly przyklad 06.04.08, 19:09
                    To nie to. Ja jogging robie ale nie mam przyjemnosci.

Jakby ci tu prosto wytlumaczyc...? Aha juz wiem, biegac w zimnie to tak jak
                    bumsem z prezerwatywa.

PF
          • de_oakville Re: Nacisk spoleczny 06.04.08, 22:39
            Kazdy urodzony w Polsce po roku 1945, jest od razu w pewnym sensie "przykuty"
            rowniez do Niemiec i do ich kultury. I to czy tego chce, czy nie chce - nie ma
            wyboru. Czlowiek swiadomy spacerujac ulicami Karpacza, Szklarskiej Poreby, czy
            Szczawna Zdroju zdaje sobie sprawe, ze jest w Polsce, ale chodzi po brukach,
            ktore polozyli Niemcy, przebywa wsrod domow w niemieckim stylu i przechadza sie
            po parkach, ktore Niemcy przed laty zalozyli. Gdyby te domy byly z drewna jak na
            amerykanskim "Wild West" to moznaby wszystko szybko rozebrac i przebudowac w
            typowo polskim stylu. Ale rzecz w tym, ze jest to tak solidne i mocne, ze
            niemiecki charakter tych ziem jest widoczny i bedzie nadal widoczny i za 100 lat
            i wiecej. Nie wiem, czy to dobrze czy zle z polskiego psychicznego punktu
            widzenia. Gdyby nie II WS , Stalin i przesuniecie Polski na Zachod, to
            mieszkalibysmy nadal w Pinsku, Lucku, Grodnie i Kolomyji i dla wielu kultura
            niemiecka bylaby niemal tak samo odlegla jak kultura portugalska. A w druga
            strone, czyli z punktu widzenia Niemcow, kultura polska jest dla nich raczej
            odlegla, mniej wiecej jak kultura portugalska i postrzegaja ja jako "kein
            grosses Kirchenlicht", w porownaniu ze swoja, zreszta pewnie slusznie (nie
            jestesmy tu takze wyjatkiem wsrod innych krajow Europy). A dodatkowo - jesli
            chcesz mowic w Niemczech glosno w jezyku innym od niemieckiego, to raczej byloby
            lepiej gdybys mowil po wietnamsku niz po polsku. To sie wszystko jednak bardzo
            szybko zmienia na korzysc i za jakies 20 lat bedzie pewnie bez zarzutu -
            "tadellos". Unia Europejska zniweczy te "wyboje" - wierze w to. Na razie jednak,
            dobrze bylo 20 lat temu "kiss Europe good-bye", aby odetchnac inna atmosfera,
            inna kultura i pozbyc sie roznych "garbow", srodkowo-europejskiego sposobu
            myslenia i innych nalecialosci, ktorych szkodliwosc mozna ocenic dopiero z
            perspektywy czasu, odleglosci i poznania innego sposobu myslenia. Uwazam jednak,
            ze z turystycznego punktu widzenia Europa jest tak jak zawsze byla "prima".
        • hubert100 Re: de_o 06.04.08, 19:17
          Powinienes de oakville tez w Europie zaczynac od: How are you,guys?
          to wyjdziesz o wiele lepiej.(Albo wezma cie za idiote??)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka