Dodaj do ulubionych

uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki"

17.04.08, 20:12
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3533120,00.html
swoja drogą ciekawe jak będą wyglądać za 20-30 lat?
pewnie regułą juz bedzie opinia ze niemcy hitlerowskie najechały polskę w 1939 celem uchronienia zydów przed holocaustem zaplanowanym przez polaków.
i smieszno i straszno.....
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Moze ktos inteligentny mi 17.04.08, 20:22
      wytlumaczy dlaczego przywodcy Polski i Izraela sie odwiedzaja i uprzejmosci
      prawia jak ich ludy sie tak serdecznie nie lubia?

Przeciez nie musza?

PF
      • aaki inteligentne pytanie 17.04.08, 20:25
        :-)
      • aaki a swoja drogą 17.04.08, 21:03
        to ciekawe jakie myśli sie kołaczą w głowach oficieli polskich i izraelskich w czasie oficjalnych kurtuazyjnych deklaracji...
        • spit_me Re: a swoja drogą 17.04.08, 21:21
          Kto tu i kogo robi w ciula :))) ,...
          ===================================================================
          to ciekawe jakie myśli sie kołaczą w głowach oficieli polskich i
          izraelskich w czasie oficjalnych kurtuazyjnych deklaracji...
          • webaholic Re: a swoja drogą 17.04.08, 22:05
            o mysle, że znacznie gorzej to wyglada, polskie straona, siedzi niepokojnie,
            przebiera giczlami i myślą, żeby nas tylko wyruchali o jesu,z eby nas tylko
            mocno wyruchali, prosimy!!!
            spit_me napisał:

> Kto tu i kogo robi w ciula :))) ,...
            > ===================================================================
            > to ciekawe jakie myśli sie kołaczą w głowach oficieli polskich i
            > izraelskich w czasie oficjalnych kurtuazyjnych deklaracji...
    • berkowicz4 Re: pod kazdym, doslownie kazdym 17.04.08, 20:46
      artykulem o polsce na obojetnie ktorym 'israelskim' portalu takie gowna wlasnie :(:(
      • dana33 Re: pod kazdym, doslownie kazdym 17.04.08, 23:56
        a w polsce to nawet nie trzeba czekac na jakis artykul..... rozne
        takie aki, berkowicze, splity, goldbaumy, rochelliny i webalkoholiki
        i bez artykulow takie gowna wlasnie sami z wlasnej inicjatywy dzien
        w dzien wypisuja....
        • berkowicz4 Re:durniu, ja tu pisze tylko i wylacznie 18.04.08, 09:16
          w swoim imieniu!! wskaz mi te moje 'gowna' albo po prostu przestan belkotac, jak
          nic na poparcie tego belkotu nie masz ;(;(
    • spit_me Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 20:50
      Na temat jednego z tych "talkbackow" mialem tu post niedawno , ale
      widze ze dyzurny absztyk/marouder usuneli :))) ,...

Polandinjustice - Blog z pretensjami ,... - Ośla ławka -
      Forum ...memorials, and most importantly, rebuild the Jewish
      Cemetary ,... polandinjustice.com/. Polandinjustice - Blog z
      pretensjami ,... - spit_me 03.04.08, 22:08 ...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=77840430 - Similar pages

www.google.com/search?hl=en&rlz=1T4GZAZ_enUS253&q=polandinjustice.com&btnG=Search
      • spit_me Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 21:02
        Mam kopie tego postu tutaj , niestety tu zasmiecili go pyskowka ,...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77949006&wv.x=1&v=2&s=0
        Na temat jednego z tych "talkbackow" mialem tu post niedawno , ale
        widze ze dyzurny absztyk/marouder usuneli :))) ,...
        • gdotb Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 18.04.08, 23:55
          Split, odpisales cos temu palantowi?
          • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 00:18
            Ktoremu , idiocie na Yebiot ??? ,...
            Split, odpisales cos temu palantowi?
            • gdotb Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 01:12
              No, temu co to tatusia zomowca tak podziwia i uwaza go za 'hero', palanta co
              Polske i Polakow oskarza o kradziez domu.
              • gdotb Zapomnialem sie zapytac 19.04.08, 01:57
                Jak tam hate-emails count sie miewa?
                :)
                • spitme Re: Zapomnialem sie zapytac 19.04.08, 02:29
                  Two dudes z tego forum ktorym napisalem ze gdyby wiecej takich
                  jak oni w grajdolku nie potrzebowali bysmy politykow to kiss up ,
                  reszta to junk kalibru dany , ktory korzysta z okazji ,...
                  Jak tam hate-emails count sie miewa?
              • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 02:06
                Napisalem ,... Kto rzadzil w miasteczku (a judge a Jew , tatke
                sheriff z kalachem na fotce , tez Jew) i na temat rzekomych
                "dokumentow" wlasnosci , ktorymi moze sie podetrzec i ze sedzia
                tez Zyd wyrokiem sadu oddal tatce rzekomo jego "wlasnosc" , pol
                domu 3 miesiace po zakonczeniu wojny kiedy zydokomuna mordowala
                A-kowcow i wszystkich ktorzy nie klaniali sie puppets Stalina i
                w tym samym czasie konfiskowala polskim wlascicielom wszystko co
                posiadali od pokolen ,... Nie puscili :))) ,...
                No, temu co to tatusia zomowca tak podziwia i uwaza go za 'hero',
                palanta co Polske i Polakow oskarza o kradziez domu.

• dana33 Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 16:33
                  jak widac, brakowalo w twoim miasteczku madrych i wyksztalconych
                  polakow, wszyscy byli takimi glupimi splitowskimi....
                  trza sie bylo uczyc, jak zydzi to robili... to moze i twoj tatke
                  bylby sedzia....
                  • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 22:02
                    Nie moje miasteczko a tego zyt'a ktory pluje jadem po internecie
                    afiszujac sie "dokumentem" wlasnosci wydanego jego tatce przez
                    drugiego Zyt'a , sedziego ,... Moj tatke i nikt w rodzinie
                    nie szlajal sie z Jew puppets Josifa ani polskimi ,...

Ano brakowalo , tych co nie wybili twoi ziomkowie Kaganowitz ,
                    Jagoda i Beria w Katyniu , Starobielsku czy lagrach Kolymy ,
                    tych po wojnie gnoili tacy jak tatke tego zyt'a i jak ten "sedzia"
                    ktory "oddal" mu pol chalupy na podstawie kwita rzekomej wlasnosci
                    pisanego przed wojna na maszynie bez polskiej czcionki (sic) albo
                    przez takich "prawnikow" jak Berman, Szechter, Brystygierowa czy
                    Wolinska nie wspominaja tysiace innych Zydow ktorzy dali noge z
                    Polski po zadymie Chamow z Zydamy ,...

I'm telling you girl it'a time to ask your hasbarach boss for
                    retirement - Just tell'm that every time you open your big mouth
                    something stupid comes out of it and you make a fool of yourself ,...
                    jak widac, brakowalo w twoim miasteczku madrych i wyksztalconych
                    polakow, wszyscy byli takimi glupimi splitowskimi.... trza sie bylo
                    uczyc, jak zydzi to robili... to moze i twoj tatke bylby sedzia....

• i-love-2-bike Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 20:59
      poslalam komentarz,pewnie sie nie ukaze:)
      • i-love-2-bike well 17.04.08, 21:45
        pozjadali mi pare literek i zrobilo sie mniej gramatycznie,ale przeszlo:)
        • goldbaum Re: well 17.04.08, 22:11
          a good job vicky.
          • aaki Re: well 17.04.08, 22:16
            może i good but for nothing.
            nie sądze zeby zmieniło sie przez to zapatrywanie wcale niemałej,a wręcz licznej grupy zydów tak w il.jak i na świecie wyrażających takowe opinie.
            • goldbaum Re: well 17.04.08, 22:20
              Prawde powiedziawszy, zwisa mi to.
              Przeciez oni nienawidza wszystkich.

Problem bylby dopiero wtedy, gdyby zaczeli nas lubiec.
            • i-love-2-bike Re: well 17.04.08, 22:25
              aaki napisała:

> może i good but for nothing.
              > nie sądze zeby zmieniło sie przez to zapatrywanie wcale niemałej,a wręcz liczne
              > j grupy zydów tak w il.jak i na świecie wyrażających takowe opinie.

oni pisza,ja pisze..tak czy tak jest to good for nothing,ale przynajmniej mamy
              pluralizm myslowy a nie monolityczne betony izraelskie.
              • aaki Re: well 17.04.08, 22:31
                www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=gada%C5%82+dziad+do+obrazu&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
            • dana33 Re: well 17.04.08, 23:58
              nareszcie cos dobrego napisales, aki boy.....
              czytajac was na tym forum to chyba bedzie jeszcze gorzej...
              i z racja.... tak sie was widzi, jak sie was czyta.....
      • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 23:15
        Zobaczymy czy moj puszcza ??? :))) ,...
        poslalam komentarz,pewnie sie nie ukaze:)
        • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 23:19
          Bo podkreslilem ze "they kept comming and comming and comming for
          800 years like energizer bunny - Ile im to zajmuje ??? ,...
          Zobaczymy czy moj puszcza ??? :))) ,...
          • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 17.04.08, 23:53
            Poszlo , czekam na hate mail (got 3 already) :))) ,...
            • vicky17 Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 18.04.08, 00:04
              spitme napisał:

> Poszlo , czekam na hate mail (got 3 already) :))) ,...

te a ja dostalam propozycje spotkania i dopowiedzenia paru niedomowien:) ja cie
              krece tam to sa gorace chlopy,chyba sie wybiore jak mnie przycisnie bieda:)
              • spitme Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 18.04.08, 00:22
                Uwazaj bo ci ciucka oko podbije jak zle trafisz :))) ,...
                te a ja dostalam propozycje spotkania i dopowiedzenia paru
                niedomowien:) ja cie krece tam to sa gorace chlopy,chyba sie wybiore
                jak mnie przycisnie bieda:)
                • dana33 Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 18.04.08, 00:32
                  23. polish antisemites

of course not every pole is an antisemite.... but here I see one
                  vicky, writing on the polish forum as I-love-2-bike and one
                  split...... go to the forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50
                  and see, what they are writing about the jews, israelis and
                  israel.... and you will find polish antisemitism par excellence....

Dana Rothschild , Jerusalem, Israel (04.18.08)
                  • melord antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana33 18.04.08, 00:47
                    nie osmieszaj sie kobieto(dana)...
                    jesli istnieje antysemityzm na tym forum to WYLACZNIE dzieki TOBIE
                    (plus paru pieskow uczepionych twego ogona szczekajacych podobnie)

badziewie ktore wypisujesz, wciagajac w swoja brudna i prymitywna
                    propagande nawet wlasnych rodzicow, jest ponizej krytyki
                    innych reakcji od uczestnikow tego(innych) forum nie mozesz sie
                    spodziewac
                    okreslanie wszystkich antysemitami to jedyna twoja droga ratowania
                    skopanej dupy...nic po za tym
                    • dana33 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 00:59
                      bambusie.... to co sie dzieje dzisiaj, dzialo sie rowniez zanim ja
                      weszlam na to forum.... twoje proby zwalenia na mnie szalejacego
                      tutaj antysemityzmu, sa dosc nieudolne....
                      • melord Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 01:27
                        dana33 napisała:

> bambusie.... to co sie dzieje dzisiaj, dzialo sie rowniez zanim ja
                        > weszlam na to forum.... twoje proby zwalenia na mnie szalejacego
                        > tutaj antysemityzmu, sa dosc nieudolne....

zamin zaczelas tutaj pisac bywali prowokatorzy/oszolomi podobni do
                        ciebie ...ALE nie szukali na sile antysemitow,nie kablowali i nie
                        donosili jak ty do redakcji gazety...wszystko rozchodzilo sie "po
                        kosciach"
                        to ty wprowadzilas donosicielstwo(po tate zapewne co stal i
                        sluchal...),w slad za tym wkroczyla cenzura.

ty juz zyc nie potrafisz bez antysemityzmu...to twoja sila napedowa
                        jedyny twoj cel na tym forum to udowodnic ,ze polak to antysemita
                        NIC po za tym.....
                        • vicky17 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 01:41
                          melord napisała:

>
                          > zamin zaczelas tutaj pisac bywali prowokatorzy/oszolomi podobni do
                          > ciebie ...ALE nie szukali na sile antysemitow,nie kablowali i nie
                          > donosili jak ty do redakcji gazety...wszystko rozchodzilo sie "po
                          > kosciach"
                          > to ty wprowadzilas donosicielstwo(po tate zapewne co stal i
                          > sluchal...),w slad za tym wkroczyla cenzura.
                          >
                          > ty juz zyc nie potrafisz bez antysemityzmu...to twoja sila napedowa
                          > jedyny twoj cel na tym forum to udowodnic ,ze polak to antysemita
                          > NIC po za tym.....

nie odbieraj babie koszernego chleba od ust. poslalam riposte,bo widac nawet tam
                          nie moze zniesc konkurencji przydaloby sie babie troche lepiej pisac w
                          jezyku,ktory ponoc dobrze zna i tyle.
                          • goldbaum A dana za wami nawet na jediocie? 18.04.08, 10:39
                            Mozesz tez napisac, ze "widzisz" Dane Rotszyld z Jerozolimy, ktora swoimi sklada
                            podpisy poparcia dla neonazistow niemieckich.

Mozesz nawet zalaczyc odpowiednie linki. :-)
                            • dana33 Re: A dana za wami nawet na jediocie? 18.04.08, 14:28
                              napisz sam goldbaum.... bo zachowujesz sie jak typowy terrorysta:
                              chowasz sie za spodnice baby..... chcesz napisac, to pisz sam...
                            • vicky17 Re: A dana za wami nawet na jediocie? 18.04.08, 15:50
                              goldbaum napisał:

> Mozesz tez napisac, ze "widzisz" Dane Rotszyld z Jerozolimy, ktora swoimi sklad
                              > a
                              > podpisy poparcia dla neonazistow niemieckich.
                              >
                              > Mozesz nawet zalaczyc odpowiednie linki. :-)
                              >

heh widze,ze baba faktycznie swiruje albo zmienia orientacje seksualna,ale nie
                              ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo..bo nawiazalam kontakt z bardzo milym
                              koszernycm,ktoremu wcale nie przeszkadzaja moje poglady. smieje sie z niego,ze
                              pewnie bedzie podany do masady jak go dana dorwie..a chlop mieszka niedaleko niej:)
                              nu widzicie sa jeszcze normalni zydzi co to lubia sie posmiac i pogadac z gojkami:)
                          • dana33 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 14:27
                            hahahahaha..... znalazla sie ta, co zna dobrze jezyk.... nawet
                            polskiego nie... :))))
                            • vicky17 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 16:00
                              dana33 napisała:

> hahahahaha..... znalazla sie ta, co zna dobrze jezyk.... nawet
                              > polskiego nie... :))))

nu wlasnie po jakiemu ty piszesz..znasz odmiane czesci mowy przez
                              przypadki...odnosi sie to rowniez do twego angielskiego..?
                              my mowic,ale po jakiemu tego nie wiedziec.
                              dziekuje za belkot w jediotce,ale nie zamierzam podejmowac walki z twoja
                              nadwaga..ta musisz zajac sie sama.
                        • dana33 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 14:26
                          ach, rzeczywiscie, bambusie? nu, dla ciebie specjalnie weszlam w
                          wyszukiwarke....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=4363&a=4372
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=254363&a=254710
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=973721&a=973788
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=1214760&a=1215017
                          w latach 2001-2003 jest 1600 wpisow ze slowem "zydki"..... pod
                          "parchaty", "zawszony", "zydziaczek" etc nie sprawdzalam, te 1600
                          wystarczylo mi zupelnie....

to nie ja nie potrafie zyc bez antysemityzmu.... to wy nie
                          potraficie przezyc dnia bez "zydkow"....
                          ale oskarzanie mnie o wszystko, to takie typowe.... polacy z twojej
                          grupy, bambusie, wlasnie takie bambusowate, puste rochelliny, remki,
                          goldbaumywebalkoholiki, brothery i inne cyniole, maja to do siebie,
                          ze nigdy nie patrza sie w lustro.... nigdy nie sa niczemu winni, co
                          ich osobiscie lub ich narod spotkalo czy spotyka... zawsze ktos inny
                          jest winien... a to niemiec, a to rosjanin, ukrainie, lotysz, kozak,
                          a juz napewno i zawsze to zyd...
                          nu, ja na szczescie nie mieszkam w polsce, mam swoj kraj... a jak
                          raz w roku odwiedzam polske, to spotykam tylko normalnych, uczciwych
                          ludzi.... ci patrza na siebie w lustro codziennie i nie musza sobie
                          w twarz pluc...
                          pisz dalej, bambusie...
                          • spitme Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 15:37
                            Yo , a ja to co , sroce z pod ogona ,... Nie zapominaj o mnie ,...
                            polacy z twojej grupy, bambusie, wlasnie takie bambusowate, puste
                            rochelliny, remki, goldbaumy , webalkoholiki, brothery i inne
                            cyniole,....
                          • melord Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 19.04.08, 01:16
                            Autor: dana33☺ 18.04.08,

"ach, rzeczywiscie, bambusie? nu, dla ciebie specjalnie weszlam w
                            wyszukiwarke....
                            -------
                            czy ty przypadkiem gruba nie zalecasz sie do mnie?
                            specjalnie dla mnie weszlas w...?

szkoda bylo twojego zachodu(moglas sie spytac)...dawno wszystkie
                            b.ostre teksty obu stron wywalono calkowicie,podobnie jak ich autorow

kiedy wynioslas sie na judaica bis czyli eretz i jakis czas nie bylo
                            twojej "grubosci" na FS byl spokoj,zadnych tematow zydowskich wiec
                            zadnych antysemitow
                            niestety tak nie moglo byc,trzeba wciaz pokazywac swiatu,ze polak to
                            antysemita...wiec znow pchnieto was z powrotem na FS by antysemityzm
                            byl wiecznie zywy
                            to jest wlasnie twoja jedyna rola tak na FS jak rowniez na Aquanet
                            rola prowokatora i manipulanta
                            • dana33 Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 19.04.08, 16:30
                              nu, jak zwykle..... teraz juz nie "zamin zaczelas tutaj pisac", teraz
                              mamy "kiedy wynioslas sie na judaica bis czyli eretz", a to bylo
                              jakies 5 lat po tym, jak zaczel "tutaj" pisac....
                              i jak ci udowodnilam, nie bylo tu spokoju, jesli chodzi o temat
                              zydowski, nigdy.
                              jasne...... ja jestem ten prowokator i manipulant, bo niby to ja
                              otwieram dziennie dziesiatki watkow opluwajacych israel i zydow, nie?
                              klamiesz i manipulujesz, jak cala wasza grupka....
                      • spitme Re: antysemityzm na forum?? wylacznie dzieki dana 18.04.08, 01:41
                        Opusc troche , masz z czego , nie gwarantuje ze cie kocham , ale
                        nie przesadzaj :))) ,...
                        szalejacego tutaj antysemityzmu,...
    • melord czasami napisza prawde... 18.04.08, 00:02
      "THE Israeli Defence Force says it admit responsibility for
      killing a Reuters TV cameraman who died in the Gaza Strip moments
      after he filmed a tank firing in his direction."

ale za zabicie 20 ludzi w tym 6 dzieci juz nie...
    • cepekolodziej I co? I nic. 18.04.08, 07:23
      Wypowiedź myśliciela:

Title: There is no similarity between Warsaw Ghetto Jews and Palis

Name: Mark

City: NY State: NY

THE JEWS OF WARSAW did nothing to deserve what happened to them,
      except be Jewish. They weren`t the violent, media-hungry bunch that
      the `Palestinians` are. Natalie Durson, as usual, has her facts
      wrong. Let me tell you who the `Palestinians` really are. They are,
      by and large, refugees left over from wars started with Israel by
      Arabs. It was those very Arab governments (Jordan, Syria, Egypt,
      etc.) who encouraged them to move where they are, at which point it
      kinda became Israel`s problem. But don`t ever compare these animals
      to Jews in any shape or form. Jews have spent their time building a
      society and educating themselves. The Palis have built nothing, and
      have done nothing but wage wars. Why is that Israel`s fault? Zahar,
      like most Palestinians, is a sore loser. A bullet between his eyes
      would save many Palestinian lives.

www.haaretz.com/hasen/objects/pages/ResponseDetails.jhtml?resNo=3410369&itemno=975997&cont=2

----------------

Bez wahania: "animals", o innych ludziach. I bez wahania: "kulka
      między oczy".

Ma rację aaki, kiedy mówi o tym, jak łatwo zapomina się lekcje
      historii.

Ludzie, przecież nawet myślenie w tych kategoriach to jakiś koszmar!
      A tu normalnie, jakby nigdy nic, wypowiada się takie myśli w
      publicznej przestrzeni -
      • goldbaum "The Palis have done nothing but wage wars" 18.04.08, 10:58
        To chyba boli ich najbardziej.

Mysle, ze cala ta ich nienawisc do Palestynczykow bierze sie stad, ze
        Palestynczycy ciagle na nowo psuja im fikcje, ktora karmia sie od zarania
        istnienia ich panstwa.

Cale to panstwo z ich wszechobecnym kultem armii, tym nieustannym "rauszu" po
        zwyciestwach nad Arabami (jak ujal to Borenboim) ma utwierdzac ich w
        przekonaniu, ze sa nowym gatunkiem zyda, zyda, ktory "walczy", tzw.
        "Muskeljude", jak to ktos trafnie ujal.

Palestynczycy, ktorzy rzeczywiscie nie maja nic i mimo to ciagle "maja czelnosc
        walczyc" pokazuja im mimo woli ciagle na nowo ich wlasne alter ego, ktorego tak
        bardzo nienawidza, czlowieka, ktory nie ma nic i zamiast walczyc poddal sie
        biernie swojemu losowi.

Mysle ze nienawisc wobec Palestnyczykow ma te same korzenie co agresja wobec
        ofiar Holocaustu, ktorym udalo sie przezyc.
      • dana33 Re: I co? I nic. 18.04.08, 14:59
        a co mozna powiedziec o bestiach, ktorzy podrzynaja niewinnym
        ludziom gardla i jeszcze z duma sie filmuja przy tym?
        a co powiedziec o bestiach, ktorzy robia cos takiego?

www.omdurman.org/colab1.jpg
        dlaczego nigdy, ale to nigdy, nie napisales o tym barbarzynstwie
        nawet jednego slowa, cepie?
        www.youtube.com/watch?v=xXoVnHtuQLI
        i czy ten mark nie ma racji, piszac, ze zydzi byli mordowani za to
        tylko, ze byli zydami, a wojna przeciwko tzw. palestynczykom, to
        wojna przeciwko terrorowi, ktory nam tutaj serwuja od lat?
        dlaczego nie przestajesz bronic arabow, ale nie napiszesz slowa
        krytyki, ze nawet po opuszczeniu gazy nie przestali ostrzeliwac
        naszych terenow? przeciez pisales ciagle, ze trzeba ukradzione
        "ukradzione" tereny, to wtedy bedzie spokoj i sielanka? wiec my mamy
        oddawac, oni moge bez najmniejszej krytyki ostrzeliwac nas, i ty
        oczywiscie nie tylko, ze nie milczysz, ale dalej pretensje i zadania
        i oskarzenia w stosunku do israela, nie?
        nie masz ani jednego slowa krytyki i potepienia w stosunku do tego,
        co robia terrorysci?
        mozesz odpowiedziec na to, ale dokladnie na te pytania, a nie
        zaczynac o czyms innym? masz odwage? czy znow ogon miedzy nogi i w
        tyl zwrot?
        • cepekolodziej Re: I co? I nic. 18.04.08, 16:34
          Najpierw:

> przeciez pisales ciagle, ze trzeba ukradzione
          > "ukradzione" tereny,

Nic nie rozumiem, jakiś bełkot. A swoją drogą - mam wrażenie, że
          nigdy nie uzyłem frazy "ukradzione tereny", ta fraza jest Twoja,
          zlociutka pani bufetowa.

A - po raz drugi - swoją drogą. Gza nie została opuszczona. Gaza
          została szczelnie zamknięta. Żadnych samodzielnych połączeń
          lądowych, morskich, powietrznych.

I nie ma być radykalizacji?

A ten ich terror - to tak zwyczajnie bez powodu? Z "mlekiem matki"?
          Bo religię mają zbrodniczą? To już słyszałem, i to nic nie wyjaśnia.
          Więc może należałoby wreszcie przestać udawać dizałania, i
          rzeczywiście zabrać się za budowę warunków do pokojowego współżycia.

A ten Mark to wg mnie facet na tyle skretyniały, że sam nie
          dostrzega, że zaczął juz mysleć po nazistowsku. To również uwaga w
          Twoją stronę. Może dobrze byłoby, żebyś zastanowiła się nad swoim
          językiem. Jeśli stać Cię jeszcze na obiektywną refleksję.
          • dana33 Re: I co? I nic. 18.04.08, 16:58
            nu, tego sie wlasnie spodziewalam...

gaza nie zostala opuszczona? zostala. zostala wg ciebie szczelnie
            zamknieta? nu, nie tak szczelnie... zotala zamknieta, bo w 2 dni po
            naszym opuszczeniu gazy zaczeli w nas strzelac... i strzelaja do
            dnia dzisiejszego.... szczelnie mowisc.... to jak dostaja wszystko,
            co dostaja? via polska? a powinna byc szczelnie zamknieta, bo
            sqrwysyny ostrzelaly wczoraj wlasnie konwoj ciezarowke dowozacych im
            paliwo.... to wg ciebie mamy dalej dowozic, a oni niech sobie
            strzelaja, nie?
            cep, ty jestes chrzescijanin, ty nastawiaj swa piers, jak w ciebie
            strzelaja. ja nie jestem chrzescijanka. jak sie w mnie strzela, to
            oddaje spowrotem i staram sie, zeby lepiej trafic niz ten
            strzelajacy do mnie. wiesz... zeby nie probowal drugi raz.

ja ci nawet nie napisze, zebys sie zastanowil nad swoim jezykiem..
            ciebie juz od dawna nie stac na objektywizm.
            git.... sprobowalam po paru miesiacach zobaczyc, czy ty widzisz
            troche inaczej, ale nie.... ciagle zaslepiony i broniacy terroru
            arabskiego. pewnie i tacy musza byc na swiecie....
            • cepekolodziej Re: I co? I nic. 18.04.08, 17:11
              W sumie: oko za oko, ząb za ząb. Z obu stron.

Już chyba żadna ze stron bez siebie nie może być. Jak się to mówi
              fachowo: tożsamość z wymiany aktów przemocy.

Taka zabawa
              Dość nieciekawa

I co? I nic.
              • vicky17 Re: I co? I nic. 18.04.08, 17:12
                cepekolodziej napisał:

>
                > I co? I nic.

nic jak nic..nic dla nas a dla nich wielki geszeft.
              • dana33 Re: I co? I nic. 18.04.08, 17:25
                a co ciebie to obchodzi, cepie? nieciekawie ci? to zjezdzaj z tematu.
                bo piszesz bez przerwy o tej nieciekawej dla ciebie rzeczy.....
                masochista jestes? zjezdzaj z tematu facio, zjezdzaj z mojego kraju
                i mojego narodu, zajmij sie swoim krajem, swoim narodem, waszymi
                glupotami, przestepstwami, morderstwami, wasza nienawiscia jeden do
                drugiego, i wasza zazdroscia w stosunku do calego swiata, wasza
                mania wielkosci, probami przekonania przede wszystkim samych siebie,
                ze jestescie centrum europy, swiata i uniwersum. zjezdzaj do siebie
                facet i zostaw israel i zydow za soba. nie twoj kraj, nie twoja
                zabawa i jak mowisz, nie jest to interesujace.
                won!
                • cepekolodziej Re: I co? I nic. 18.04.08, 17:54
                  Nieciekawie, nieciekawie

Oj, jak nieciekawie
                  • cepekolodziej Re: I co? I nic. 18.04.08, 17:54
                    cepekolodziej napisał:

> Nieciekawie, nieciekawie
                    >
                    > Oj, jak nieciekawie

I zapomniałem dodać:

I co? I nic.
    • aaki taka refleksja 18.04.08, 16:45
      praktycznie przy każdym artykule w izraelskich internetowych gazetach dotyczącym stosunków polsko-izraelskich pojawia sie znaczna ilość wypowiedzi zydów(izraelskich ale nie tylko) oskarżających polskę i polaków o budowę obozów koncentracyjnych,zaangażowanie wespół (jeszcze o dziwo wespół,a nie samodzielnie !!!)z niemcami w holocaust, setki lat pogromów i prześladowań oraz antysemityzm jakiego swiat nie widział nigdy i nigdzie poza polską. jednym słowem jestesmy winni setkom tysięcy zydowskich ofiar przez setki lat- żadna nacja nie zainiła tyle wobec żydów ile polska.
      • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 16:48
        No nie, trzeba jeszcze dodać, że Polacy służyli jako wartownicy w
        obozach zagłady, ochotniczo i z ogromnym poświęceniem. Poza tym
        wszystko się zgadza.

Paranoja połączona z pomrocznością jasną prawo-goleniową.

Nie mam innego wytłumaczwenia.
        • vicky17 Re: taka refleksja 18.04.08, 16:52
          cepekolodziej napisał:

> No nie, trzeba jeszcze dodać, że Polacy służyli jako wartownicy w
          > obozach zagłady, ochotniczo i z ogromnym poświęceniem. Poza tym
          > wszystko się zgadza.
          >
          > Paranoja połączona z pomrocznością jasną prawo-goleniową.
          >
          > Nie mam innego wytłumaczwenia.

nie sadze ,ze to paranoja..raczej skutek takiego a nie innego wciskania ciemnoty
          przez danopodobnych oszolomow,ktorych pelno wszedzie. To patologiczna nienawisc
          za to,ze Polacy sa Polakami a poza tym totalne poczucie bezkarnosci i zanik
          przyzwoitosci.
          • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 17:05
            ty wogole umiesz cos osadzac, rochellino ty niczyja? ty przeciez
            nawet myslec i rozumiec czytanego nie umiesz, to co ty pitolisz
            tutaj o osadzaniu?
        • aaki Re: taka refleksja 18.04.08, 17:03
          nie lubię sie rozpisywac wiec przytaczane przez ciebie drobiazgi umyslnie pominąłem
        • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 17:04
          wyjatkowo sie zgadzam z toba, cepie..... macie absolutna paranoje
          jesli chodzi o zydow i israel.
          • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 17:13
            Ale tu się mylisz. Żadna paranoja. Bo Izrael jest w samym centrum
            procesów politycznych o zasięgu wojskowym.

Obserwowałbym Grenlandię albo Botswanę, gdyby były w centrum. Ale
            nie są.
            • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 17:34
              nu, kazdy swoj antysemityzm czyms usprawiedliwia.... dla jednego
              zamiast pisac zydziak pisze sjonista i mysli, ze nikt nie rozumie, a
              drugi zamiast napisac zydziak, pisze idiotyzmy o centrum procesow
              politycznych....
              iran ci nie grozi, nie? usa wypowiadajac wojne calemu islamskiemu
              swiatu, bo w kazdym z tych krajow panuje terror, nie zagraza tobie..
              tylko ten maly kraj, mniejszy od polskiego przecietnego wojewodztwa,
              zagraza twojemu bytowi.... kraj, ktory nie wypowiedzial zadnej wojny
              swiatu, nikomu nie grozil, ktory liczac sie z cepowatymi idiotami
              tego swiata, nie dokopie terrorystom jak powinien, tylko daje sie
              kopac sam w imie nie wiem czego, ten kraj ci zagraza....
              nu cep, zeby to nie bylo tak tragiczne, to bym sie mogla z twojej
              glupoty posmiac....
              ciebie cep interesuje israel i zydzi, bo nas nienawidzisz do glebi
              duszy i nie zapomnisz nigdy nalibokow.
              ale twoja generacja na wymarciu, cep.... a mlodzi mysla na szczescie
              troche inaczej. won z tematu zydow i israela.... zajmij sie wlasnym
              zyciem... wlasnym krajem i wlasnym narodem...
              • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 17:52
                Żydziak - to w Twoim języku, nie moim. I też "parchaty" - do
                zapoznania się z twoimi epistolarnymi wyczynami nigdy tego słowa nie
                słyszałem.

I bardzo dobrze, że się Twój kraj liczy, i bardzo dobrze, że są
                powody, dla których musi się liczyć. I dlatego, że musi się liczyć,
                nie zagraża mi. I dlatego trzeba patrzeć na rączki, żeby i dalej nie
                zagrażał. W imię jakichś starozytnych fantazji.

I jeszcze jedno, bufetowa: won - to możesz mówić swojemu -
                • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 18:09
                  zydziak to nie w moim jezyku, to w jezyku takich jak ty, plujacych
                  tutaj na zydow i israel od rana do wieczora... to wy uzywacie tych
                  slowa jak zydziak i parchaty, a nie ja. jassssne, ze nie slyszales...

Autor: splitme 25.10.07, 22:47
                  Podyktuj to felusiakowi , ten zydziak ubliza jego idolowi ,...

Autor: wieslaw06 03.03.07, 02:14
                  Dlaszego zydziakom obcinaja kutasy w czsie Barmicy???

Re: Nie rozdrapujmy tych ran na nowo.
                  Autor: krystian71 16.01.07, 14:01
                  nowlasnie superspec. Nie rozdrapujmy.
                  Te powyzj, jakies tam z daleka , srasznie chcialoby uzyskac swoj
                  glos, nie wiadomo po co i nie wiadomo kto chcialby zydziaka wysluchac

trele morele, zydziaczka,co nie ma pokecia co sie na BW dzieje. Irak
                  i Iran prowadzil wojny, do czasu,kiedy Iranem rzadzili szyici, a
                  Irakiem sunnici ,z blogoslawienstwiem Hussaina. Busz byl na tyle
                  madry, ja niektore zydziaki o imieniu rzewuski,...
                  autor: krystian71 2007-01-15 16:34:57

Autor: enedue3 08.03.07, 21:57
                  a ty czosnkowy zydziaczek !

w 2008 administracja powycinala wszystko, ale tez bylo a bylo...
                  ty oczywiscie odpowiesz, ze "nie czytam wszystkiego"..... znamy,
                  znamy.... tego nie trzeba czytac.... tak sie mowi w polsce o zydach,
                  cepie.....
                  jasne, ty jestes oddelegowany, zeby nam "patrzec na raczki", czegos
                  bardziej kretynskiego to juz dawno nie slyszalam... ale iranowi na
                  raczki to ty patrzec nie bedziesz oczywiscie..... hizballakom i
                  hamasnikom rowniez nie... ze oni prowokuja, ze oni groza, to dla
                  ciebie nie jest zupelnie wazne... wazne, zeby cep mogl patrzec
                  israelowi na raczki.... nu, nie moge...
                  aaaaaaa, powoli sie zblizamy do sedna.... te naliboki to tak na
                  stronie... to co boli, to te starozytne fantazje, nie cep? to
                  starozytne obiecanie ziemi dla zydow, to starozytne przymierze z
                  bogiem i nazwanie nas w starozytnosci narodem wybranym.... to cie
                  tak boli, nie? nie wybrali ciebie.... nu, nu.... chyba bog, jesli
                  istnieje, wiedzial dlaczego akurat nie ciebie wybierac...
                  git... mecz sie dalej.... kup se lepsza lornetke, zebys mi na raczki
                  patrzec mogl lepiej.... postaram sie robic manicure co tydzien, zeby
                  miec reprezentatywne raczki...
                  mylisz sie cepie: ja absolutnie mam prawo powiedziec ci won, jesli
                  chodzi o moj kraj. nie mowie ci won z forum.... tu se pisz, ile
                  dusza zapragnie... ale z mojego kraju won!!!! nie jestes tu mile
                  widziany, nikt cie tu nie chce i nie oczekuje, i nie masz
                  najmniejszego prawa, cep, NAJMNIEJSZEGO, wtracac sie w sprawy mojego
                  kraju. tak samo, jak ja sie nie wtracam w sprawy twojego.
                  WON!!!!!
                  • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 18:12
                    Jakie wy?

Nie widzę tu nikogo, z kim razem bym pisał swoje słowa. Słowa są
                    Twoje, moja złociutka, Twoje.

Nawet mi się nie che dalej czytać.

Nudzisz do imentu.

I co? I nic.
                    • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 18:15
                      A - i na razie jeszcze nie ma mnie w Twoim kraju. Nie wybieram się,
                      chociaż miałem ochotę, ale jak sobie wyobraziłem, że musiałbym tam
                      gadać z ludźmi reprezentującymi bufetowe poglądy, to mi odeszło.

Rzecz jasna.
                      • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 18:19
                        jasne...... u nas jest tako okolo 5 milionow bufetowych...

ty mnie powiedz..... jak ja ci cytuje powiedzenia innych, to na
                        jakiej podstawie ty twierdzisz, ze to moje slowa? czytac nie umiesz?
                        czy znow "nie zauwazyles" i manipulujesz, piszac ze to moje slowa?
                        masz link do jakiegos mojego postu, w ktorym ja pisze zydziak lub
                        parchaty nie cytujac innych?
                        nu, twoje zaklamanie naprawde nie ma granic, cepie....
                        i co? i nic.
                        i tego.
                        • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 18:23
                          Ależ sugerowałaś, że to moje słowa.

A nie są.

Więc nie ma o czym gadać.

> u nas jest tako okolo 5 milionow bufetowych...

PS. 5 milionów bab macie? I tylko milion chłopów? No - jesli tak, to
                          już rozumiem, dlaczego są tacy wkurzeni.
                    • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 18:16
                      to nie czytaj.

to "i co? i nic." to z serii twoich dowcipow, cep, tak? takich samych
                      jak "no i tego"..... badz uprzejmy i napisz mi, w ktorym miejscu
                      trzeba sie smiac.... to sie posmieje... dzisiaj szabes, to bedzie
                      micwa, jak sie czlowiek posmieje z "dowcipow" innego...
                      bozia ci duzo poskapila cepie.....
                      • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 18:19
                        Mnie miała z czego poskąpić. Tobie już nawet nie ma z czego.

Niestety.

Zawsze gadasz duby smalone, czy tylko co drugi dzień?
                  • spitme Re: taka refleksja 18.04.08, 20:19
                    Moze przypomnisz nam kogo i dlaczego tak nazwalem , he ??? ,...

www.youtube.com/watch?v=nx0psBLvpTk&feature=related
                    Autor: splitme 25.10.07, 22:47
                    Podyktuj to felusiakowi , ten zydziak ubliza jego idolowi ,...
                    • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 21:05
                      nie mam zamiaru poswiecic ci sekundy dluzej, niz uwazam to za
                      stosowne, spilitowski... i nie jest wazne, co i kto ci powiedzial...
                      zaden czlowiek, ktory siebie samego szanuje, nie mowie juz o innych>
                      ale siebie samego, nie uzyje slowa "zydziak" lub innego pogardliwego
                      slowa, jako argumentu. tylko ograniczony glup, z ograniczona
                      moralnoscia, uzywa takich argumentow. bo na inteligentne i porzadne
                      dokopanie nie stac go po prostu.
                      • spit_me Re: taka refleksja 18.04.08, 22:10
                        Nie uzylem go jako argumentu a okreslenia wyjatkowego skoorwiela ,
                        dzisiaj wiem ze i tak go potraktowalem ulgowo - Ta ludzka gnida ,
                        jak mu sie marzy kurna chata nie se kupi kalacha i pokaze co potrafi
                        zamiast judzic ,...

Ciekawe ze widok takich "perelek" ja ta na dole autorstwa twego
                        kolesia , tracisz wzrok i zapominasz jezyka w gebie ,...

Autor: polani 17.04.08, 15:40
                        sam jest winny ma taki zawod. Zdech dla Reuters i CNN

i nie jest wazne, co i kto ci powiedzial... zaden czlowiek, ktory
                        siebie samego szanuje, nie mowie juz o innych ale siebie samego,
                        nie uzyje slowa "zydziak" lub innego pogardliwego slowa, jako
                        argumentu ,...

• dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 23:12
                          dlaczego uwazasz, ze zapominam?
                          mam to samo zdanie o reuters i o cnn, jak fredzio....

www.honestreporting.com/a/photoBias.asp
                          www.honestreporting.com/a/media_objectivity.asp
                          www.honestreporting.com/a/case_studies.asp
                          • spitme Re: taka refleksja 19.04.08, 00:16
                            Co ty mi tu cicius podrzucasz a "Honest Reporting" , gadzinowke
                            finansowana przez wasze ministerstwo propagandy (hashbarah) ,...

You got to be kiddin' ,...

wez se urlop bo robisz bokami jak reszta waszej zgrai , a na lamach
                            Yebiot robisz z siebie durnia , jak tu ,..

====================================================================

Ephraim Shore - President
                            =========================
                            Ephraim took over the reins of HonestReporting in 2000 after it was
                            founded by a group of students in England and helped it grow to the
                            largest Israel media advocacy group in the world. In late 2001, he
                            organized an Independent USA Board of Directors and established
                            HonestReporting as a registered non-profit (501c3) organization.

In 2005, Ephraim recruited new management and staff, to drive the
                            growth of HonestReporting. In 2006, HonestReporting will formally
                            gain recognition as an independent Amutah (Charitable Organization)
                            in Israel.

Ephraim immigrated to Israel in 1998, dedicating much of his time to
                            setting up the Israel office for Hasbara Fellowships
                            (www.israelactivism.com), which is now the largest network of pro-
                            Israel activists on campus throughout the U.S. and Canada, and of
                            which he remains a Co-Director. Co-founded by the Foreign Ministry
                            of Israel, they have trained 1,000 student leaders on over 100
                            campuses, to produce strategic, ongoing advocacy programming
                            designed to swing the tide of public opinion towards Israel.

Joe Hyams - CEO
                            ==============
                            Immigrating to Israel from the UK in 2000, Joe brings 9 years of
                            Media and Marketing know-how to HonestReporting. Former Commercial
                            Director of London's oldest advertising agency, and Strategic
                            Planner for Saatchi & Saatchi Tel Aviv, Joe's focus is on extending
                            the reach and impact of HonestReporting projects, to Media consumers
                            and producers alike. He is responsible for the day to day running of
                            the organization, its financial management and project development.

Joe's focus is on delivering efficiency and professionalism as HR
                            moves into new technological and geographical spheres that include
                            the expansion of media monitoring services to cover broadcast media,
                            as well as the establishment of new local service sites. The
                            creation of HonestReporting UK, as well as the Media Resource Center
                            in Jerusalem are the focus of his work through the next phase of the
                            organization's growth. In addition to that, to provide tools and
                            materials to international student groups and programs seeking to
                            benefit from HR's expertise in monitoring, understanding and
                            responding effectively to media bias.

Gary Kenzer - National USA Executive Director
                            ========================================
                            Gary Kenzer, the newest addition to the HonestReporting team joins
                            us as the new National USA Executive Director with over 25 years
                            experiences in the non profit industry. For the last 9 years, Gary
                            was the Executive Director of Magen David Adom USA, and with Mothers
                            Against Drunk Driving (MADD), both grassroots organizations in the
                            US. Gary has lectured at local, national and international
                            conferences representing his organizations with passion to get
                            others to join in his work. While with MDA USA, he has traveled to
                            Israel many times each year as he feels it is most important to know
                            his organization from the inside. Through this philosophy, he is
                            able to be a dynamic speaker.

Simon Plosker - Managing Editor
                            =============================
                            Simon joined the HonestReporting team in November 2005 following
                            several years working in a variety of non-profit organizations. Upon
                            completing a Masters degree at the London School of Economics
                            specializing in the Arab-Israeli conflict, Simon spent much time
                            dealing with the media on behalf of the Board of Deputies of British
                            Jews before immigrating to Israel in 2001.

Besides writing and media research for BICOM and serving as Managing
                            Editor of NGO Monitor, Simon has also served, and continues to
                            perform reserve duty, for the IDF Spokesperson's Unit.

Yarden Frankl - Senior Editor
                            =======================
                            Yarden moved to Israel and joined the HonestReporting team in 2005.
                            After graduating from Colgate University and obtaining his Masters
                            Degree from Georgetown University, he worked for ten years as a
                            senior aide to Congresswoman Nita Lowey of New York and as the
                            Strategic Affairs Lobbyist for the American Israel Public Affairs
                            Committee (AIPAC).

Since arriving in Israel, he has been the author of a weekly column
                            in the Israeli newspaper Al HaMakom.

Suzanne Lieberman - Missions Director
                            ================================
                            Suzanne joined HonestReporting in early 2004 with the specific task
                            of developing HonestReporting's Missions, which were then in their
                            infancy stages, to being the best on the Market. Originally from
                            North-East England, with a background in business administration,
                            Suzanne made aliyah in 1990, and married soon after that. She lives
                            in the Modiin area with her husband and four sons, aged 9 - 15.

Pesach Benson - Researcher, Editor of Backspin
                            ===========================================
                            Before moving to Israel in 1995, Pesach worked as a reporter for the
                            Baltimore Jewish Times.Jewish Times. He has a B.A. in political
                            science from the University of Maryland-Baltimore County where he
                            was editor of the campus newspaper. After graduating from college,
                            Pesach spent a few months on kibbutz working in a glass factory ,...
      • dana33 Re: taka refleksja 18.04.08, 17:03
        praktycznie przy kazdym artykule w polskich gazetach internetowych
        dotyczacych stosunkow polsko-israelskich pojawia sie ogromna,
        przewazajaca ilosc wypowiedzi polakow (z polski, ale nie tylko),
        oskarzajacych israel i zydow o holocaust na palestynczykach,
        glodzenia ich i postepowania jak wehrmacht hitlera. dodatkowo israel
        i zydzi oskarzani sa o opanowanie i rzadzeniem calym swiatem. jednym
        slowem jestesmuy winni setkom tysiecy arabskich ofiar, jako i tez
        polskich ofiar od setek lat. zadna nacja nie zawinila wobec polski
        tyle, ile zydzi.
        • aaki Re: taka refleksja 18.04.08, 17:13
          winy,jakie macie wobec palestyńczyków nie są winami wobec polski-nie myl pojęć
          osobiscie nie twierdziłem też ze żydzi sa winny setkom tysięcy polskich ofiar.troche pewnie by sie znalazło(po obu stronach) jak zawsze gdy zyją obok siebie dwie bardzo rózne nacje(różne etnicznie,religijnie,kulturowo,jezykowo i obyczajowo itp,itd)-tak było jest i bedzie.
          lecz nie każ mi wierzyć iż w najbardziej antysemickim kraju swiata żyło przez osiemset lat kilkanasci/kilkadziesiąt milionów najbardziej polonofilskich żydów świata.
        • cepekolodziej Re: taka refleksja 18.04.08, 17:15
          Przytocz.

Będzie ciekawie.

Będize można zrobić fajną książkę. Po jednej stronie wpisy
          żydowskie, po drugiej polskie.
        • hiperrealizm no ale przecież 18.04.08, 17:27
          prześladujecie Palestyńczyków.
          Nie da się temu zaprzeczyć.
          • dana33 Re: no ale przecież 18.04.08, 17:45
            nu abstrakt.... przesladujemy? czy moze wprowadzamy sankcje, zeby
            chronic nasze wlasne zycie? jak jutro nie damy im pracowac w israelu,
            to przeciez zlecicie sie tutaj jak szarancza, zeby dokopac
            israelowi, ze glodzi biednych palestynczykow, nie? ale jak facet,
            ktoremu dalo sie prace, wykorzystal to, wlazl do jesziwy i zabil 8
            osob, to nikt z was nawet sie nie zajaknal. a my mamy ich nie
            "przesladowac", wykazac sie "madroscia" jak mowi cep, bo jestesmy
            "silniejsi" i dawac im dalej prace, nie? i dawac okazje nastepnemu
            sqrwielowi wejsc do kawiarni czy autobusu, stanac na przystanku
            autobusowym i wysadzic sie w powietrze, zabiajajac jeszcze paru
            "zydkow", nie? o jakich przesladowaniach ty piszesz, abstrakt? o
            sprawdzaniu ich na checkpoint? no i dobrze... wiesz ile atakow sie w
            ten sposob uniknelo? a jak ja wchodze do sklepu czy kawiarni, to
            mnie nie sprawdzaja? mnie tez sprawdzaja.... nu, o jakich
            przesladowaniach ty mowisz, abstrakt? ze sie ich bombarduje? a kto
            zaczal? kto w dwa dni po opuszczeniu gazy zaczal bombardowac
            rakietami nasze tereny? wg cepa oczywiscie powinnismy sie dac
            ostrzeliwac, bosmy madrzejsi i silniejsi. wg ciebie jak rozumiem
            tez.. nu, my sie nie dajmy. ty razem z cepem macie wolna droge do
            gazy, nadstawcie bohatersko piers w obronie swoich pupilkow... a nie
            piszcie sobie z bezpiecznej, kilkutysiecznej odleglosci te wasze
            idiotyzmy. nigdy tu nie byliscie, nic nie widzieliscie, rakiety na
            was dzien i noc nie spadaja, dzieci wam w zamachu nie zabito, ale do
            krytyki to wy spece... wszystko wiecie, macie genialne rozwiazania..
            szczegolnie cep ma cudowne rozwiazania i zapewnia nas, ze jak
            wszystko oddamy, zbudujemy im panstwo, wyksztalcimy nowe kadry, damy
            bezplanie opieke lekarska, prad, wode i gaz, to wtedy na sicher wg
            cepa bedzie tu sama milosc panowac. a jak nie, to rowniez na sicher
            cep znajdzie nastepny powod, dlaczego tzw. palestynczycy dalej musza
            w nas strzelac.
            nu, madrzcie sie dalej.... na szczescie nie ma was tutaj i macic
            tutaj nie mozecie... wystarczy taki avineri i beilin i jeszcze paru
            lewakow israelskich.... maca dostatecznie...
            • hiperrealizm ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 17:56
              A ja się pytam kto powinien skończyć?
              • cepekolodziej Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:03
                Bardzo słusznie pytasz.

Ja za to pytanie już otrzymałem odznakę honorowego anty-.

Bo to pytanie, podobnie jak pytanie o granice Izraela, należy do
                złowrogich i nienawistnych. I wywołuje reakcje zapieniaństwa
                połączonego z drgawkami pomroczności jasnej prawo-(choc być może:
                lewo?)-goleniowej.
                • dana33 Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:21
                  klamiesz cep, jak zawsze. nie za pytanie dostales odznake antysemity
                  a juz napewno nie honorowego, bo co to honor, to ty nie wiesz...
                  zwykly, pospolity antysemita. i dostales to nie za pytania, tylko za
                  brak odpowiedzi, za brak objektywizmu i za ciagle przekrecanie
                  prawdy.
                  • cepekolodziej Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:24
                    Przekręcanie przekręcanego niekiedy bywa drogą do prawdy.
                    • dana33 Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:53
                      przypomnial mi sie fajny watek cepowski.... krolestwo dawida sie
                      zwal.... fajne rzeczy tam cep powypisywal.... genialne pomysly mial:

"Żeby było dobrze musiałoby byc bolesne, bardzo. Dla wiekszości
                      settlersów i nawiedzeńców, tych z wizją Wielkiego Izraela.
                      Jest jasne, że terytorium palestyńskie musiałoby być ciągłe i nie
                      mogłoby być kompletnie otoczone przez ziemie Izraela. Takie
                      zamknięcie - to dla Palestyńczyków bycie na łasce i niełasce."

na pytanie z daleka: "jak sobie wyobrazasz polaczenie (egipskiej)
                      Gazy z jozdanskim zachodnim brzegiem? Przeciecie Izraela?
                      Korytarzem?"

cep mial doskonala odpowiedz, bo jak widac, przemyslal swoj pierwszy
                      wpis o bolesnych wyrzeczeniach israela: "Nie wiem."

dalej cep mial tez dobre idee: "Np. usuniecie osiedli najpierw, jako
                      znak dobrej woli. Inne później, ale niektóre równoczesnie."
                      na pytanie z daleka: "a jaki akt dobrej woli przewidujesz z drugiej
                      strony"granicy"?
                      cep nie odpowiedzial, bo jak widac, nie przewiduje zadnego aktu
                      dobrej woli z drugiej strony, natomiast napisal w odpowiedzi:
                      "Przyjrzyj się, JAK opusciliscie Gazę. To raczej z gestami dobrej
                      woli niewiele mialo wspólnego."
                      widzimy wyraznie, ze cepowi nie wystarczy opuscic terenow, musimy
                      tez je opuscic wg norm, oczekiwanych przez cepa.... pewnie dlatego
                      hamasniki zaczeli nas ostrzeliwac z gazy, bosmy gaze opuscili nie
                      tak, jak cep to by chcial....
                      niezle....
                      wszystko tutaj:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51565060&v=2&s=0

nie zauwazylam, zeby na tym powyzszym watku rozmowa o granicach
                      israela "wywołuje reakcje zapieniaństwa połączonego z drgawkami
                      pomroczności jasnej prawo-(choc być może: lewo?)-goleniowej."
                      cep lubi zmyslac.....
                      natomiast widac wyraznie, ze cep duzo uwaza, uwielbia rozkazywac
                      israelowi co ma robic i patrzec nam na raczki, tylko jak przychodzi
                      do odpowiedzi tachles, wtedy cep juz "nie wie"...
                      • dana33 Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:58
                        zapomnialam napisac:
                        i co? i nic.
                        i tego.
                      • cepekolodziej Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 19:21
                        Fajnie, że ten mój wpis przypomniałaś. Nadal aktualny. Super-
                        wątek "Krlestwo Dawida", szkoda, że już zarchiwizowany, bo możnaby
                        się dziś dopisać.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=51565060&a=51565060
                        Zapieniaństwo - no przecież było. Kiedy zapytałem o przebieg granic.
                        Jeszcze po dziś dzień aż ci cieknie jadem po brodzie -
                        • dana33 Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 20:17
                          nie cieklo i nie cieknie....
                          tobie cieknie, bo gadasz duzo, ale wszystko w pustke...
                          musza miec ciaglosc terytorialna, ale jak, to juz "nie wiem".
                          ale ja wiem, czego ty chcesz, dlatego nie cieknie nic, natomiast
                          smiechu mam duzo: oni maja miec ciaglosc terytorialna, a my mamy
                          poniesc bolesne zmiany i nie miec ciaglosci terytorialnej.... oto
                          fantazje cepowatych.... nu, mozesz marzyc..
                          na dzisiaj dosyc z toba....
                          • cepekolodziej Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 19.04.08, 03:55
                            dana33 napisała:

> smiechu mam duzo: oni maja miec ciaglosc terytorialna, a my mamy
                            > poniesc bolesne zmiany i nie miec ciaglosci terytorialnej.... oto
                            > fantazje cepowatych....

Nie wiem, o co tu chodzi -
              • dana33 Re: ty się mnie pytasz kto zaczął? 18.04.08, 18:10
                ty sie nie pytaj kto, abstrakt, ty sie zapytaj jak... a potem mozemy
                myslec o tym kto.
            • cepekolodziej Re: no ale przecież 18.04.08, 18:00
              > wystarczy taki avineri i beilin i jeszcze paru
              > lewakow israelskich.... maca dostatecznie...

I jeszcze chwała Panu Bogu na niebiesiech, że są. Bez nich
              mielibyście kompletną atrofię sumienia i wrażliwości.

Życzę im jak najdłuższego mącenia. Przynajmniej jest co poczytać. A
              nie bzdety o kulkach w łeb, bestiach, bydle i pięciolatkach -
              masowych mordercach. Oraz jeszcze nudniejsze fantazje rodem z
              zapyziałej starożytności.

• dana33 Re: no ale przecież 18.04.08, 18:12
                zycz zycz.... nie maja juz w israelu od dawnia nic do powiedzenia,
                sa lekcewazeni, beilin nie bedzie nawet w knesset, a avineri przy
                koncu swojej drogi politycznej... jak i cala israelska lewica...
                no i jak lewacki cep tez...
                • cepekolodziej Re: no ale przecież 18.04.08, 18:17
                  I wtedy będzie dzisiejsza umiarkowana prawica robić za lewicę. Kiedy
                  i ją zniszczy typ reperezentowany przez Ciebie, zostanie już tylko
                  massarnia.org.

I wtedy będzie fajnie i swojsko.

I co? I nic.
    • opornik4 Re: uwielbiam czytać te jediothowe "talkbaki" 19.04.08, 03:47
      aaki napisała:

> www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3533120,00.html
      > swoja drogą ciekawe jak będą wyglądać za 20-30 lat?

Za 20-30 lat swiat opanuja Chinczycy i problem sie rozwiaze
      w sposob "naturalny".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka