patriota.izraela 07.10.03, 16:59 www.israelnationalnews.com/news.php3?id=50702 www1.gazeta.pl/swiat/1093892,34219,1706264.html?v=3&a=8378302#opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patriota.izraela Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 07.10.03, 17:09 "Pokoju na Bliskim Wschodzie nalot pod Damaszkiem nie przybliży - ale póki Palestyńczycy stawiają na terror i tak jest on nieuchwytnym marzeniem. " Wlasnie! dopoki Arabowie mieszkaja w Izraelu, doputy pokoju nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nu NAZIZM I SYJONIZM; http://www.iap.org/jewspal.htm IP: *.cable.mindspring.com 09.10.03, 15:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie STRASZNE; http://www.informationclearinghouse.info IP: *.cable.mindspring.com 09.10.03, 15:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Dawid! Palestynczycy nie maja wyboru IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 07.10.03, 21:29 Wojna Yom Kipur z 1973 bylaby wygrana przez Arabow gdyby nie grozba izraelskiego odwetu atomowego.Od tego czasy Arabowie wiedza, ze bez Bomby nie maja szans. Wczasniej czy pozniej ja zdobeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Politolog Atomówki na Bliskim Wschodzie? NIE! IP: *.euv-frankfurt-o.de 07.10.03, 21:44 Gość portalu: q napisał(a): > Wojna Yom Kipur z 1973 bylaby wygrana przez Arabow gdyby nie > grozba izraelskiego odwetu atomowego.Od tego czasy Arabowie > wiedza, ze bez Bomby nie maja szans. Wczasniej czy pozniej ja > zdobeda. I co to by dało? NIC! Poza eskajacją wyscigu zbrojeń. Izrael zaczoł by zbroić się jeszcze bardziej, aby obronić się przed ew. wojną z Arabami, państwa arabskie zaczeły by produkować na potenge atomówki... Chcielibyście tego? Ja nie. Mielibyśmy powtórkę z MAD (Wzajemnego Zagwarantowanego Zniszczenia) z zimnej wojny. Nietabilność krajów tamtego regionu plus broń ABC to najgorsze co może się wydarzyć. Co powinno się zrobić? Zmusić Izrael do zaprzestania hipokryzji, i przyznania się wreście do posiadania broni A. Państwa tego regionu powinny wziąść na wstrzymanie budowe tego typu broni, z powodów wymienionych powyżej. Izrael powinien być zmuszony do rozbrojenia się z tego typu broni (nie będzie to trudne, ale tu pierwsze skrzypce muszą odegrać Amerykanie), Bliski Wschód powinien być ogłoszony strefą bezatomową, a Izrael i jego sąsiedzi powinni zawrzeć umowy o graniczeniu zbrojeń konwencjonalnych i zacząc budować środki wzajemniego zaufania, tak jak miało to miejsce w przypadku SALT i START. Probem tylko w tym, że USA i ZSRR to były potęgi światowe, a Izrael, czy Syria to "tylko" lokalne siły. A co ma do rzeczy? Sami sobie odpowiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Atomówki na Bliskim Wschodzie? NIE! IP: *.jazo.org.il 08.10.03, 08:26 nu, politolog, jaka szkole polityki istrategi ty skonczyl? politolog dla biednych sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 05:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 05:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien_anny [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Izrael ma oddac bron A? 08.10.03, 09:43 a po co? wlasnie to, ze Izrael posiada bron A, a arabowie nie, jest gwarancja bezieczenstwa Izraela. Moge Ci zapewnic, ze gdyby jakie inne panstwo arabskie (Irak juz kiedys probowal) chcialo sobie zrobic bombki A, instalacje te zostana ponownie przez Izrael zbombardowane. i slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie NAZIZM I SYJONIZM http://www.iap.org/jewspal.htm IP: *.cable.mindspring.com 09.10.03, 15:32 Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 08.10.03, 04:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nap. Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 22:35 BINGO.Bardzo wyważona i zbyt delikatna ocena nienormalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 04:37 Polecam ten artykul, autorstwa wybitnego politologa i historyka czasow nowozytnych. Mnie przekonal. Przedstawia koszmarna, choc absolutnie realistyczna wizje dzisiejszego i przyszlego Izraela. www.nybooks.com/articles/16671 Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny A MNIE ZUPELNIE NE PRZEKONAL. NAODWROT!!! 08.10.03, 04:49 Gość portalu: WanKuwer napisał(a): > Polecam ten artykul, autorstwa wybitnego politologa i historyka > czasow nowozytnych. Mnie przekonal. Przedstawia koszmarna, choc > absolutnie realistyczna wizje dzisiejszego i przyszlego Izraela. > > www.nybooks.com/articles/16671 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: A MNIE ZUPELNIE NE PRZEKONAL. NAODWROT!!! IP: *.turbonet.com 08.10.03, 08:15 Tekst nierzetelny z bałamutnymi półargumentami/półprawdami. Nadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Naucz sie jezyka cieniu anny IP: 213.227.80.* 08.10.03, 12:16 Sluchaj, ten artykul powinien byl cię przekonac. Mysl jest taka: Izrael jako panstwo segregujace obywateli na zydow i gorsza reszte jest dysfunkcyjnym anachronizmem w dzisiejszym swiecie, w ktory wszyscy kopulujemy podobno ze wszystkimi. Teza jest taka: Izrael powinien stac sie panstwem wielonarodowym, a wtedy znikna powody do wojny i terroryzmu, a Izrael bedzie nareszcie uznawanym przez wszystkich tworem. Wedlug mnie diagnoza jest sluszna - to jest panstwo anachroniczne - ale w stosunku do "postepowej" wizji lagodnych idiotow widzacych wszystko w kataegoraich political correctness. Wspolzycie wszystkich ze wszystkimi jest dobre w pasmie familijnym o 12.30 - w zyciu jest to bardziej skomplikowane. Jesli Zydzi dadza sie nabrac na zlagodzenie polityki separacji to moga pozegnac sie z zyciem, jak pozegnali sie juz ze spokojem. Jest tak dlatego, ze cywilzacja idzie naprzod dzieki delikatnej rownowadze dwoch procesow : 1: ciaglym sprawdzaniu roznych strategii postepowania (to wymaga jakies interakcji ze swiatem zewnetrznym) 2: oddzielaniu stategii zlych od dobrych (to jest proces wymagajacy zamykania sie na pewne opcje zewnetrzne, ktore sie nie sprawdzily) Zaburzenie rownowagi pomiedzy tymi dwoma procesami skutkuje zle.Izrael doswiadczyl juz interakcji z turbanowcami. To zaskutkowalo tysiacami przypadkow smierci i nieszczesciem. Nastepna proba za 200 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpokojnyEurope Re: Naucz sie jezyka cieniu anny IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 16:47 Obawiam sie, ze Izrael swoja kretynska polityka ponizania Arabow przyczynil sie do powstania radykalnego Islamu i usiluje do swojego konfliktu wciagnac reszte swiata. jaki interes ma swiat we wpierdalaniu sie w konflikt dwoch fanatycznych, faszystowsko-religijnych stron? Izrael demokratycznym krajem? WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien_anny [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 08:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: *.acn.pl 08.10.03, 05:21 Gość portalu: WanKuwer napisał(a): > Polecam ten artykul, autorstwa wybitnego politologa i historyka > czasow nowozytnych. Mnie przekonal. Przedstawia koszmarna, choc > absolutnie realistyczna wizje dzisiejszego i przyszlego Izraela. > > www.nybooks.com/articles/16671 Dzięki za link. Tekst warto przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: 195.152.54.* 08.10.03, 07:26 www.haaretz.com/hasen/spages/347524.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 08.10.03, 08:41 Oba artykuly naprawde swietne. Mam nadzieje ze przestudiuja je nasze forumowe "jastrzebie" i cos jednak do nich dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: *.jazo.org.il 08.10.03, 09:29 nu, pewno ze swietne, amira haas to przeciez pisze dokladnie to co ty myslisz. nu, polecaj dalej, goraco jak chcesz. jak zobaczylam uri avneri spiacego na podlodze u arafata, to sie nie moglam uspokoic, tak sie smialam. dobrze, ze dal mu materac. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [!] [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 04:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 06:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgw Dear Ms Amira you are totally wrong!! IP: 213.227.80.* 08.10.03, 14:36 You wrote this: How to explain to the tanks and planes what a little boy's fear is like - not the fear of 10 or 100 but hundreds of thousands, not once a month or every other week, but daily, for three years, and what happens to a daughter and grandmother whose loved ones, civilians, are eyes, not by the dozens but the hundreds. How to explain to Israelis, who get only the most partial of reports about the horrors of the military occupation, that the Palestinians also suffer daily from horrific scenes, indeed, from the very first day of the renewed clashes, when they were still only throwing rocks and not blowing up in our cities? I am realy shocked having read this passage. I never heard about hundreds killed in front of their children.Maybe we live in separate worlds?. Maybe you are a poet of sort? I am simply curious, but perhaps it is not that important to know. What is important however it is the message you are trying to put across. For me and my friends this mesage is impossible to accept. You wrote that the occupation is the reason for suicidal attempts. But look around, you can find hundreds of places wher people have REAL causes to blow themselfs up. They live under oppresssive regimes, with no hope for any relief at all (think about whites in Zimbabwe, women in Arba countries, Burma end so on). No one heard about Burmis with explosive belts with nails and bolts. Palestinins do have rights. Judicial system in Isralel does work. Only ridicule idea somhow related to islam is behind that stupid way of expressing of protest. Tell your Palestinian friends that here in Europe all that sicidal stuff is regarded as stupid and ridicule. Use the democtratic procedures you have at your disposal to ameliorate your fate. Please think about it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do cccp IP: *.jazo.org.il 08.10.03, 08:40 naprawde? przemyslales juz? i co? interesuje mnie naprawde, co o tym artykule myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny JA BYM CI POWIEDZIAL CO JA O TYM MYSLE 08.10.03, 13:49 Gość portalu: dana33 napisał(a): > naprawde? przemyslales juz? i co? interesuje mnie naprawde, co o tym artykule > myslisz. ALE NAWET JA TAKICH SLOW NIE UZYWAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q!Q [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 16:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien_anny [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 08:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ALTERNATYWY IZRAELA - polecam goraco IP: *.jazo.org.il 08.10.03, 08:38 nu, przekonal cie? fajno. mnie nie. to co ten artykul robi, to nawoluje do samobojstwa israela. nu, nawoluje. over our dead bodies. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny WLASNIE! BREDNIE I JUZ! 08.10.03, 13:50 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, przekonal cie? fajno. mnie nie. to co ten artykul robi, to nawoluje do > samobojstwa israela. nu, nawoluje. over our dead bodies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer OVER YOUR DEAD BODIES? Mam nadzieje, ze nie. IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 14:35 Ale OVER YOUR DEAD SOULS - na pewno. Samobojstwo Izraela, o ktorym piszesz, wasi przywodcy popelniaja od wielu lat. Samobojstwo moralne, etyczne i duchowe. Jeszcze niedawno byliscie sumieniem i nadzieja cywilizowanego swiata - dzis uczciwi ludzie nie sa w stanie was bronic. W imie czego? Cudzej ziemi i osiedli? Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, przekonal cie? fajno. mnie nie. to co ten artykul robi, to nawoluje do > samobojstwa israela. nu, nawoluje. over our dead bodies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: OVER YOUR DEAD BODIES? Mam nadzieje, ze nie. IP: *.jazo.org.il 08.10.03, 15:41 nu, kogo masz ma mysli piszac "uczciwi ludzie"? ad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer UCZCIWI LUDZIE? Ci wszyscy, IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 16:15 ktorzy przez lata stali po waszej stronie, bronili was i waszych racji. Zdradziliscie swoich przyjaciol. Zdradziliscie wlasna historie ludzi swiatlych i sprawiedliwych. Ciemiezono was straszliwie przez dwa tysiaclecia, ale teraz wy ciemiezycie innych. Tego nie wolno nikomu, a juz szczegolnie wam - wlasnie dlatego, ze przez dwa tysiace lat was bito. To prawda, ze Zydzi wymyslili komunizm, nowa religie. Tylko nie dlatego, zeby panowac nad swiatem. Wymyslili ja, bo szukali utopijnej sprawiedliwosci dla wszystkich, bo poczucie solidarnosci z nieszczesnymi i krzywdzonymi mieli zapisane w genach. Zdradziliscie wlasne dziedzictwo, wasz najwiekszy skarb, ktory uchroniliscie w gettach i w komorach gazowych, ktory przetrwal plomienie krematoriow. To nieprawda, ze robicie to wszystko w imie pokoju i bezpieczenstwa. Budujecie osiedla i luksusowe wille - na cudzej, zrabowanej ziemi. Zydzi, najswiatlejszy ze swiatlych narodow pozwolili, zeby rzadzili nimi fanatycy rodem ze sredniowiecza. Myslisz, ze twoi talibowie i ayatollahowie sa lepsi od tamtych drugich? Nie sa. Teraz mi napisz, ze to wszystko zalatuje zapaszkiem antysemityzmu. Ze nie potrzebujecie niczyjego wspolczucia, i dlaczego nikt nie stosuje tych samych kryteriow do innych panstw i narodow. Powiem ci, dlaczego. Bo przez dwa tysiace lat usilowano was zniszczyc, a mimo to przetrwaliscie. Bo pomimo wszystkich przeciwnosci i przesladowan historii dokonaliscie rzeczy wielkich - w diasporze i w Izraelu. Teraz swiat sie od was odwraca. Wy wolicie mowic, ze to antysemityzm. Ja mysle, ze to wielka tragedia Zydow. Czym sa te osiedla, jesli nie trzydziestoma srebrnikami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer P.S. - dla dany33 IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 16:24 Czy zastanawialas sie kiedys, jak blisko z okupowanych terytoriow do gett, w ktorych was zamykano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: P.S. - dla dany33 IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.10.03, 19:24 nu, wankuwer, bardzo daleko, bardzo. ty nie masz po prostu pojecia o czym ty gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Co to znaczy: nu, ? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.10.03, 19:22 nu, to znaczy tyle ile czysto po polsku no, tylko ze po zydowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )@( Re: Co to znaczy: nu, ? IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 22:47 Ale po polsku nie zaczyna sie zdania od "no". Popraw swoja polszczyzne albo przenies sie na liste pisana "po zydowsku". Bedzie Ci razniej i latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer Jak zostaniesz adminem tego albo innego forum, to IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 23:11 bedziesz ludziom mowil gdzie i po jakiemu maja pisac. Segregacje rasowa mozesz wprowadzac u siebie w domu, chociaz podejrzewam, ze mieszkasz sam i glownie zajmujesz sie marszczeniem freda przed lustrem. Gość portalu: )@( napisał(a): > Ale po polsku nie zaczyna sie zdania od "no". Popraw swoja polszczyzne albo > przenies sie na liste pisana "po zydowsku". Bedzie Ci razniej i latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #@# Re: Jak zostaniesz adminem tego albo innego forum IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 23:30 Mieszkam z zona i troche nie wiem co to "marszczenie freda przed lustrem" Czy myli Ci sie Twoj ryj z chujem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer [...] IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 23:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !+! [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 01:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks [...] IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 09.10.03, 22:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 22:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks [...] IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 09.10.03, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 10.10.03, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks [...] IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 10.10.03, 02:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 10.10.03, 05:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Co to znaczy: nu, ? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 09.10.03, 00:49 nu, [przeszkadza ci? bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *@* Re: Co to znaczy: nu, ? IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 01:09 Brzmi jak bys byla prosta baba z polskiej wsi; a moze jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak1 Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 08:37 Panie Dawidzie, wiadomo nie od dziś że Izrael to PANSTWO ATOMOWE. i o tym się nie mówi glośno, a Pan wiadomo że bedzie zawsze bronił swych rodaków, bo tak wypada. Potepic należy Terroryzm praktykowany po obu stronach. Brak u Żydów i Muzułmanów jednego, co jest zapisane w nauce Chrystusa Jezusa - brak przebaczenia swemu wrogowi. kaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AcAir duże brawo dla relacji i wyrażne poTępienie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 08:48 brawo należy się tym razem panie Kostka za ten artykuł. ma pan absolutną rację. nikt nie popierał Zydom w czasie II wojny Swiatowej,co to garstka ludzi "sprawiedliwych" wobec milionów złoczyńców, wspołwinowajcych. tak jest też teraz.Państwa w radzie Bezpieczeństwa ONZ przeszcigaja się która z nich złoży gorszą rezolucję na Izrael. nikt nie wzruszył okiem kiedy Rosjanie ostatnio zniszczyli Czeczenię, ale kiedy Izrael stara się obronić wobec arabskich bandytów którzy mają szerokie poparcie finansowe i duchowe ze strony Europy. to wszyscy wyskakują jak wilki.nikt nie potępił wyrażnie Syrię , gdzie są lokowane sztaby baz wypadowuch tych bandytów, popiranych wyraźnie przez Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 08:54 Cytuję: " Tak długo zaś, jak długo dla opinii międzynarodowej od terroru ważniejsza będzie izraelska nań reakcja, Palestyńczycy nie będą mieli powodu, by strategię zmienić." A mnie się wydaje, że bez względu na opinię międzynarodową Palestyńczycy i Izrael będą trwać - każdy przy swojej strategii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kugel Z rozbawieniem czytam wypociny tego rzekomego IP: 62.181.161.* 08.10.03, 09:42 "obiektywnego obserwatora", "eksperta ds. polityki międzynarodowej", "Warszawskiego" vel "Geberta", który póki co zbłaźnił się protestem wobec zakazu rytualnego, powolnego zabijania zwierząt, jaki znalazł się w polskiej ustawie weterynaryjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
brennton polityka nie musi chodzic w parze z obyczajnoscia. 08.10.03, 09:46 politycznie ten Pan pisze wlasciwie i we wlasciwej gazecie. Ale Ty mozesz ja zmienic. nikt Cie do GW nie przyspawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Powinien pisac w Volkische Beobachter u Hitlera IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 16:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kref Gebert pieprzy jak potłuczony IP: *.chello.pl 08.10.03, 10:24 Panie Gebert - przykładem stronniczości to jesteś Pan! Napisz kiedyś coś niepochlebnego o Żydach, bo mi się już flaki przewalają. Izrael jest piękny, dobry, mądry, za to araby są gupie, agresywne, antysemickie itd. Zazdroszczę jasnej i prostej wizji świata. I dlaczego piszesz Pan o USA i Izraelu jak o jednym państwie? Czyżbym przegapił akt federacji albo inkorporacji? Odpowiedz Link Zgłoś
brennton cala forumowa pacyfiarnia na okraglo tu tlucze 08.10.03, 10:32 ze Zydzi rzadza Ameryka. Autor wychodzi wiec naprzeciw tym zyczeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Jasne Żydzi rządzą! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 08.10.03, 10:43 Mamy pełną kontrolę nad światowymi mediami! A poza tym cała kasa w świecie jest kontrolowana przez żydowskich finansistów. Poza tym ciągle planujemy dalsze kroki we władaniu światem! Aż się dziwię że zostaje czas na cokolwiek innego ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 08.10.03, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 08.10.03, 13:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 08.10.03, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 02:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 04:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 06:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien_anny [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 08:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie No tak to świadczy IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 08.10.03, 15:47 o wyjątkowo marnym poczuciu humoru u antysemitów. Ot ponure buractwo. Gratuluje cieniu_anny, wyjątkow smutny masz żywot. > ZOSTAJE NAM CZAS POWIEDZIEC CI: CHUJ CI W OKO! > MOZE PO TYM BEDZIESZ SWIAT NORMALNIEJ ODBIERAC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlopka. Re: Gebert pieprzy jak potłuczony IP: 5.3.1R* / *.gsi.gov.uk 08.10.03, 15:34 >Panie Gebert - przykładem stronniczości to jesteś Pan! >Napisz kiedyś coś niepochlebnego o Żydach, bo mi się już flaki >przewalają. Izrael jest piękny, dobry, mądry, za to araby są >gupie, agresywne, antysemickie itd. Zazdroszczę jasnej i prostej >wizji świata. Jako baba, majacy wybor miedzy jedynym demokratycznym panstwem w regionie (Izrael) a panstwem arabskim, wybieram Izrael. Jako i kupa Palestynczykow tez, bo sie pchaja do tego Izraela do roboty. Wplywowe (bo zabojcze) elementy arabsko-islamskie sa gupie (sic), agresywne i antysemickie. Przyklad: suicide/homicide bombers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do wankuwera IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 08.10.03, 19:21 "Zdradziliscie swoich przyjaciol. Zdradziliscie wlasna historie ludzi swiatlych i sprawiedliwych. Ciemiezono was straszliwie przez dwa tysiaclecia, ale teraz wy ciemiezycie innych. Tego nie wolno nikomu, a juz szczegolnie wam - wlasnie dlatego, ze przez dwa tysiace lat was bito." nu, nie mam pojecia o co ci chodzi. mysle, ze cos ci tu sie pokrecilo. kogo mielismy zdradzic i czym? nie widzisz roznicy miedzy tym jak nas ciemiezono i mordowano przez setki lat do dnia dzisiejszego, a naszym "ciemiezeniem"arabow palestynskich????? a to ze nas ciemiezono, to znaczy ze nie wolno nam sie dzisiaj bronic???? "To prawda, ze Zydzi wymyslili komunizm, nowa religie." nu, upadles na glowe???? dazenia do socjalizmu zaczely sie jeszcze przed marxem i engelsem, jesli sie nie myle to w anglii gdzie na przelomie 1800. "To nieprawda, ze robicie to wszystko w imie pokoju i bezpieczenstwa. Budujecie osiedla i luksusowe wille - na cudzej, zrabowanej ziemi." gdzie ty te luksusowe wille widziales? na tzw okupowanych terenach? bo ja tam widzialam tylko caravans i zwykle domki jednorodzinne, zadne wille luksusowe. te znajdziesz w herzlii, cesarei i savyonie, to tez "tereny okupowane"? "Zydzi, najswiatlejszy ze swiatlych narodow pozwolili, zeby rzadzili nimi fanatycy rodem ze sredniowiecza. Myslisz, ze twoi talibowie i ayatollahowie sa lepsi od tamtych drugich? Nie sa. " nu, zadziwiasz mnie coraz bardziej. zydowscy talibowie i ayatollahowie? "Teraz mi napisz, ze to wszystko zalatuje zapaszkiem antysemityzmu. Ze nie potrzebujecie niczyjego wspolczucia, i dlaczego nikt nie stosuje tych samych kryteriow do innych panstw i narodow." nu, nic takiego nie napisze, bo mi to nie zalatuje zapaszkiem antysemityzmu, ale zalatuje, a nawet smierdzi zapaszkiem niewiedzy kompletnej. "Powiem ci, dlaczego. Bo przez dwa tysiace lat usilowano was zniszczyc, a mimo to przetrwaliscie. Bo pomimo wszystkich przeciwnosci i przesladowan historii dokonaliscie rzeczy wielkich - w diasporze i w Izraelu. Teraz swiat sie od was odwraca. Wy wolicie mowic, ze to antysemityzm. Ja mysle, ze to wielka tragedia Zydow." nu, to rzeczywiscie wielka tragedia zydow i israela, ze swiat nie widzi tego, ze tu sie toczy walka o nasze istnienie, o istnienie panstwa zydowskiego, gdzie po tysiacach lat zydzi nareszcie maja wlasne panstwo i nie sa zdani na laske nikogo innego. nie sa przygaszczani i tolerowani. panstwo, w ktorym sami dezyduja po wlasnym losie. panstwo, w ktorym jesli gina, to gina wlasnie za to panstwo, a nie za to, ze sa zydami. przykro mi, ze wiesz tak malo o nas i ze nie rozumiesz prostych rzeczy. przykro mi, ze wogole znasz tak malo lub zupelnie nie znasz naszej historii. "Czym sa te osiedla, jesli nie trzydziestoma srebrnikami?" nu, ze niby kto komu i kiedy placi tymi "srebrnikami"? bo nic nie kapuje z twojego pytania. pozdrawiam ciebie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer Do dany33 - Odpowiedzi IP: *.sympatico.ca 08.10.03, 20:00 Gość portalu: dana33 napisał(a): > a to ze nas ciemiezono, to znaczy ze nie wolno nam sie > dzisiaj bronic???? Wolno. W granicach z 1967. W czasie tamtej wojny caly cywilizowany swiat stal po waszej stronie. Dzis nie stoi. Jak myslisz, dlaczego? > > "To prawda, ze Zydzi wymyslili komunizm, nowa religie." > > nu, upadles na glowe???? dazenia do socjalizmu zaczely sie jeszcze przed marxem > i engelsem, jesli sie nie myle to w anglii gdzie na przelomie 1800. Nie, nie upadlem na glowe. Nie musisz mi tlumaczyc co pisali Paine, Muir czy Mill. Nie w tym rzecz. W wiekszosci krajow europejskich do II W.Sw. co trzeci czlonek partii komunistycznych byl Zydem, niekiedy nawet wiecej. > gdzie ty te luksusowe wille widziales? na tzw okupowanych terenach? bo ja tam > widzialam tylko caravans i zwykle domki jednorodzinne, zadne wille luksusowe. Dla ciebie "zwykly domek jednorodzinny", dla Palestynczyka luksusowa willa. To zreszta bez znaczenia - to jest ich, a nie wasza ziemia. Tobie nawet budy dla psa nie wolno tam stawiac, bo to nie twoje tylko ich. Swietnie to rozumiesz. > nu, zadziwiasz mnie coraz bardziej. zydowscy talibowie i ayatollahowie? Nie? Z mojej szkoly jeden wyjechal do Izraela, lat temu ponad dwadziescia. Z mieszanego malzenstwa, matka Polka. W szkole latwo nie mial, bo mu wymyslali od Zydow. W Izraelu tez latwo nie mial i w koncu zmarl tragicznie. I pochowac go tam nie chcieli - nieobrzezany i nie Zyd. To nie talibowie? Bylem w Izraelu na wycieczce, chodzilem po Mea Shearim. Widzialem na wlasne oczy. Wiem, ze twoje panstwo utrzymuje tysiace ortodoksyjnych Zydow, odmawiajacych pracy i sluzby wojskowej. Inaczej niz w Iranie? Nie sadze. Kto jest jezyczkiem u wagi w Knesecie? Skrajnie ortodoksyjne partie, zawieszone w sredniowieczu albo jeszcze wczesniej. Co cie tu zadziwia, czego nie wiesz??? > nu, to rzeczywiscie wielka tragedia zydow i israela, ze swiat nie widzi tego, z > e > tu sie toczy walka o nasze istnienie, o istnienie panstwa zydowskiego, gdzie po > tysiacach lat zydzi nareszcie maja wlasne panstwo To jest tylko po czesci prawda i to w coraz mniejszej czesci. Walka toczy sie o cudza ziemie, ktorej nie chcecie oddac. Nie uciekniesz od tego argumentu, bo o to chodzi - o okupacje. To jest kosc niezgody pomiedzy wami i swiatem i dlatego ten swiat, ktory w 1967 i w 1973 drzal o wasze bezpieczenstwo, dzisiaj wam zlorzeczy. Kradniecie te ziemie codziennie, stawiacie na niej domy, budujecie szosy, zabieracie wode. I te "caravans", o ktorych piszesz, te "zwykle domki jednorodzinne" - to jest wlasnie te trzydziesci srebrnikow, za ktore wyprzedajecie wlasna tradycje i wlasna historie. Pozdrawiam i nie sa zdani na laske nikog > o > innego. nie sa przygaszczani i tolerowani. panstwo, w ktorym sami dezyduja po > wlasnym losie. panstwo, w ktorym jesli gina, to gina wlasnie za to panstwo, a > nie za to, ze sa zydami. przykro mi, ze wiesz tak malo o nas i ze nie rozumiesz > prostych rzeczy. przykro mi, ze wogole znasz tak malo lub zupelnie nie znasz > naszej historii. > > "Czym sa te osiedla, jesli nie trzydziestoma srebrnikami?" > > nu, ze niby kto komu i kiedy placi tymi "srebrnikami"? bo nic nie kapuje z > twojego pytania. > > pozdrawiam ciebie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
warchol3 Kim jest David Warszawski? 08.10.03, 23:50 Dawid Warszawski is a Polish Jewish journalist in Warsaw and the founder and publisher of the Jewish monthly “Midrasz.” Dawid is also a columnist and foreign correspondent for the main Polish daily newspaper “Gazeta Wyborcza,” for whom he has covered the war in Bosnia, as well as events in Albania, Siberia, Mongolia, Burma and Guatemala among other countries. www.centropa.org/mainpage/whoweare.asp i mozna wierzyc temu sq...owi? Odpowiedz Link Zgłoś
warchol3 Dlaczego David Warszawski koresponduje z dzu jorku 08.10.03, 23:52 warchol3 napisał: > Dawid Warszawski is a Polish Jewish journalist in Warsaw and the founder and > publisher of the Jewish monthly “Midrasz.” Dawid is also a columnis > t and > foreign correspondent for the main Polish daily newspaper “Gazeta Wyborcz > a,” > for whom he has covered the war in Bosnia, as well as events in Albania, > Siberia, Mongolia, Burma and Guatemala among other countries. > > www.centropa.org/mainpage/whoweare.asp > i mozna wierzyc temu sq...owi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do wankuwera IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 09.10.03, 00:48 nu, cos ci sie lekko ton zmienil, tak ciut bardziej agresywny. zoll zejn. a wiec tak. te ziemie nie sa okupowane i nie sa ukradzione, te ziemie sa zdobyte w wojnie, ktora zaczeli arabowie. ty chcesz, zebysmy oddali te ziemie tak za nic? no my tego nie zrobimy. a moze zrobimy, ale najpierw ty oddaj slask niemcom, to my wezmiemy z ciebie przyklad. wtedy, w poczatkach ruchu proletariackiego nie bylo zadnych zydow, w kazdym razie o zadnych nie wiadomo. wiec przestan z idiotyczna propaganda, bo znow slysze ze wszystko zydzi, a przeciez ty nie chcesz zapachu antysemityzmu. nu, ja nie musze sie kierowac gustem arabow, prawda? to co dla mnie i DLA CIEBIE zwykly domek rodzinny, to dla niego villa, zgadzam sie, i co z tego? to jego uczucie ciagle jeszcze nie zmieni faktu, ze to zwykly domek rodzinny a nie luksusowa willa. i ja na tych terenach moge postawic wiecej niz bude dla psa i to tez robie. tak dlugo, jak dlugo to nalezy do mnie. jak im oddamy te tereny, to niech oni stawiaja tam bude dla swoich psow, ok? tymczasem jeszcze nie. owszem, inaczej niz w iranie. my mamy okolo 30% zydow religijnych-ortodoksyjnych a nie 100% jak w iranie. u nas mimo utrzymywania tych zydow, poziom zycia codziennego jest o wiele, o wiele wyzszy niz w iranie. nasze osiagniecia w technice, kulturze itd itd sa znane. w naszym kraju panuje demokracja, czego nie uwidzisz w iranie. co za kretynskie porownania ty masz? co jest tylko po czesci prawda i to w coraz mniejszej czesci? nie uciekam od zadnego argumentu. to ty nie mozesz uciec od faktu, ze te ziemie byly zdobyte przez israel w czasie wojny, ktora zaczeli z nami arabowie i ktora przegrali, jasne? swiat nigdy nie drzal o nasze bezpieczenstwo. o nasze bezpieczenstwo martwimy sie sami, bo bysmy ladnie wygladali, jakbysmy polegali na "swiecie". nu, a ze budujemy szosy i domy na tych ziemiach, tak dlugo jak sa nasze? no i dobrze. tymczasem korzystaja z tych szos rowniez i arabowie palestynscy ajak kiedys przyjdzie czas na oddanie tych ziem, to dostana je zagospodarowane. czego nie mozesz powiedziec o autonomii, jako ze nic tam sie nie robi od 10 lat panowania generalissimo. wiesz co wankuwer, zaczynasz lekko pachniec antysemityzmem: nie dlatego ze krytykujesz israel, ale dlatego, ze jak zawsze u was, zlo jest tylko po naszej stronie. po drugiej tylko wieklie nieszczescie, nie? nu, a co ty bys powiedzial na to, jakbysmy jutro podlozyli bombe pod jakis palestynski autobus? albo wysadzili w powietrze restauracje, w ktorej ginie 20 osob w tym 2 pelne rodziny? tak bedzie dobrze? sprawiedliwie w koncu? czy moze znow uslyszymy, jak my to zabijamy ludnosc cywilna, spokojnie jedzaca sobotni obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaLuzie [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 01:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do naluzie IP: *.jazo.org.il 09.10.03, 08:58 dziekuje za zyczenia.nie zapomnij przygotowac skrzynki piwa, jako ze to bedzie dlugo trwalo zanim nas "zajebia", tak zeby ci wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaLuzie [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 09:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WanKuwer Danie na pozegnanie IP: *.sympatico.ca 09.10.03, 05:10 Gość portalu: dana33 napisał(a): > wiesz co wankuwer, zaczynasz lekko pachniec antysemityzmem I tak doszlismy do punktu, ktory przewidywalem w pierwszym liscie: jestem a n t y s e m i t a. Sugeruje, zebys jeszcze raz przeczytala artykul, do ktorego link podalem na poczatku. Autorowi tego tekstu - nazywa sie Tony Judt - znacznie bardziej niz mnie nie podoba sie to, co robicie. Ale jego a n t y s e m i t a troche trudniej nazwac. W czerwcu 1967 dowodzil czolgiem na wzgorzach Golan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Danie na pozegnanie IP: *.jazo.org.il 09.10.03, 08:55 nu, ty uwazasz, ze nazwa antysemita jest opatentowana tylko dla nie zydow? wyobraz sobie, ze sa rowniez zydzi antysemici. znam paru takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Danie na pozegnanie IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 09.10.03, 09:10 Tak to jest WanKuwer, ile razy oni nie maja argumentow tyle razy ty zostajesz antysemita - musisz sie do tego przyzwyczaic. Jak dalej podyskutujesz z Dana to zrobi z ciebie wkurwera, popapranca itp. I tak malo ci sie dostalo bo uzyles artykulu napisanego przez zyda, dziala to na krotka mete, bo potem Dana ochrzci takiego zyda "lewakiem" a jest to drugie magiczne slowo Dany ktore (w jej mniemaniu) uniewaznia wszystko co taki "lewak" pisze. Zycze owocnych rozmow, ja prorokiem nie jestem a juz dzis wiem jak skonczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 00:00 Warszawski pisze: "Terror ten nie jest konsekwencją okupacji, lecz ją poprzedza." Przeciez to jest bzdura. Prosze przestudiowac historie. Palestynczycy sa okupowani i pozamykani w gettach we wlasnym panstwie. Idac tokiem rozumowania Warszawskiego moznaby uznac zamachy przeprowadzane przez zolnierzy AK podczas II Wojny Swiatowej za akty terrorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin [...] IP: 2.5.STABLE* / 62.233.188.* 09.10.03, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywniejszy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 [...] IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 09.10.03, 00:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd [...] IP: *.turbonet.com 10.10.03, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 01:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 15:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cien_anny [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_anny [...] 09.10.03, 17:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
urtic Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 02:06 On nie jest Dawid Warszawski, on jest chyba Judzki. Odpowiedz Link Zgłoś
warchol3 Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 15:47 urtic napisał: > On nie jest Dawid Warszawski, on jest chyba Judzki. no to wlasnie dowod ponizej ze jest zydem. sam si ezapisal do tego zydoskiego kolka wzajemnej propagandy Dawid Warszawski is a Polish Jewish journalist in Warsaw and the founder and publisher of the Jewish monthly “Midrasz.” Dawid is also a columnist and foreign correspondent for the main Polish daily newspaper “Gazeta Wyborcza,” for whom he has covered the war in Bosnia, as well as events in Albania, Siberia, Mongolia, Burma and Guatemala among other countries. www.centropa.org/mainpage/whoweare.asp i mozna wierzyc temu sq...owi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Kolejny stronniczy felieton p. red. Warszawskiego IP: *.warszawa.comarch.pl 09.10.03, 16:15 Śledzę poszczególne artykuły p. red. Warszawskiego poświęcone sytuacji na Bliskim Wschodzie i jak do tej pory nie natknąłem na żaden, który aspirowałby chociaż do obiektywizmu, co przecież jest podstawowym obowiązkiem dziennikarza. Wszystkie powtarzają mit o bezbronnym Izraelu, który jest pognębiony przez Palestyńczyków - "terrorystów" (publicysta b. chętnie powtarza tę nowomowę administracji Busha). Ani śladu rzetelnej analizy rzeczywistej sytuacji, która przecież sprowadza się do tego, że Izrael okupuje terytoria Palestyńskie, a ci walczą o terytorium dla własnego państwa. I jest jasne, że Palstyńczycy nie zaprzestaną ataków, dopóki ze strony Izraela nie będzie woli oddania im części terytorium. Od dawna też wiadomo kto jest silniejszą stroną w tym konflikcie, dysponującą najnowocześniejszą armią w regionie i kogo wspiera jedyne światowe supermocarstwo. Pozdrawiam i mam nadzieję, że to przykre chałturzenie dobiegnie końca. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalekopalek2 Re: Kolejny stronniczy felieton p. red. Warszawsk 09.10.03, 17:55 Zawsze dwa razy - rzecz stwierdzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza IP: *.warszawa.comarch.pl 09.10.03, 16:17 Śledzę poszczególne artykuły p. red. Warszawskiego poświęcone sytuacji na Bliskim Wschodzie i jak do tej pory nie natknąłem na żaden, który aspirowałby chociaż do obiektywizmu, co przecież jest podstawowym obowiązkiem dziennikarza. Wszystkie powtarzają mit o bezbronnym Izraelu, który jest pognębiony przez Palestyńczyków - "terrorystów" (publicysta b. chętnie powtarza tę nowomowę administracji Busha). Ani śladu rzetelnej analizy rzeczywistej sytuacji, która przecież sprowadza się do tego, że Izrael okupuje terytoria Palestyńskie, a ci walczą o terytorium dla własnego państwa. I jest jasne, że Palstyńczycy nie zaprzestaną ataków, dopóki ze strony Izraela nie będzie woli oddania im części terytorium. Od dawna też wiadomo kto jest silniejszą stroną w tym konflikcie, dysponującą najnowocześniejszą armią w regionie i kogo wspiera jedyne światowe supermocarstwo. Pozdrawiam i mam nadzieję, że to przykre chałturzenie dobiegnie końca. Odpowiedz Link Zgłoś
flakony Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 16:26 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Śledzę poszczególne artykuły p. red. Warszawskiego poświęcone > sytuacji na Bliskim Wschodzie i jak do tej pory nie natknąłem > na żaden, który aspirowałby chociaż do obiektywizmu, co > przecież jest podstawowym obowiązkiem dziennikarza. > > Wszystkie powtarzają mit o bezbronnym Izraelu, który jest > pognębiony przez Palestyńczyków - "terrorystów" (publicysta b. > chętnie powtarza tę nowomowę administracji Busha). Ani śladu > rzetelnej analizy rzeczywistej sytuacji, która przecież > sprowadza się do tego, że Izrael okupuje terytoria > Palestyńskie, a ci walczą o terytorium dla własnego państwa. I > jest jasne, że Palstyńczycy nie zaprzestaną ataków, dopóki ze > strony Izraela nie będzie woli oddania im części terytorium. Od > dawna też wiadomo kto jest silniejszą stroną w tym konflikcie, > dysponującą najnowocześniejszą armią w regionie i kogo wspiera > jedyne światowe supermocarstwo. > > Pozdrawiam i mam nadzieję, że to przykre chałturzenie dobiegnie ja jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem zyda ktory by byl obiektywny. zawsze nakrecaja wszystko w swoja strone. nawet jakby widzial jak jego matka zydowa morduje ojca araba to i tak by powiedzial ze ojciec byl terrorysta. to sa po prostu sq...syny. a David Warsaw jest agentem bruklinu nastepnym po rapaczynski i michniku. viva "rzeczpospolita" - moze tam nie ma finskich zydow w zarzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalekopalek2 Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 17:53 flakony napisał: > ja jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem zyda ktory by byl obiektywny. zawsze > nakrecaja wszystko w swoja strone. A ty wogóle Żyda kiedyś na oczy widziałeś? A krasnoludka? Odpowiedz Link Zgłoś
warchol3 Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 20:13 koszalekopalek2 napisał: > flakony napisał: > > > ja jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem zyda ktory by byl obiektywny. zaws > ze > > nakrecaja wszystko w swoja strone. > > A ty wogóle Żyda kiedyś na oczy widziałeś? > A krasnoludka? widzialem towarzyszu. w czoraj jednego wyjebalem od siebie z pracy. ty bylo za to ze zaatakowali niezalezny kraj. kazdy z nas ma prawo do rzadzenia u siebie na podworku wiec ja z przyjemnoscia podjalem ta decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks Serwusik, warchol. Znowu kolegom kit wciskasz? IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 09.10.03, 22:45 A powiedziales, ze mamusia ma na drugie Rywka a tatus Moniek? I ze ci na podworku dawali popalic za fiuta z temperowki? Odpowiedz Link Zgłoś
warchol3 Re: Serwusik, warchol. Znowu kolegom kit wciskasz 09.10.03, 23:42 Gość portalu: szwagier_maks napisał(a): > A powiedziales, ze mamusia ma na drugie Rywka a tatus Moniek? I ze ci na > podworku dawali popalic za fiuta z temperowki? oto wlasnie inteligentna riposta zyda. a moze ci mamusie ku...e w stodole spalilem matole. ha ha w jebiewabnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks Warcholek, my wiemy ze ty jestes ze srulow. IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 10.10.03, 00:02 Tego sie nie da ukryc. Za bardzo lapami machasz i za glosno na tych zydkow pomstujesz. Widac ze ci do mleka mace kruszyli. Nie przejmuj sie, nie jestes sam. Tu duzo takich - Polak Patriota z Kanady niedawno sie dowiedzial, ze matka w wojne za szafa siedziala. Twoja pewnie tez, chociaz koledzy mowia, ze dawala Niemcom dupy w burdelu wojskowym i dzieki temu przezyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWQ Re: Warcholek, my wiemy ze ty jestes ze srulow. IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 10.10.03, 00:26 Szwagier, slyszalem ze twoja mama nawet teraz na starosc lubi Murzynowi chuja obciagnac. Podobno jej w tym pomagasz. Pamietaj, zeby umyc zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier_maks Nic nie wiem o mamie, bo mnie adoptowali Polacy IP: *.sdsl01.roc.ny.frontiernet.net 10.10.03, 02:07 - chrzescijanie. Dlatego teraz mam taki zly charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nic nie wiem o mamie, bo mnie adoptowali Pola IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 10.10.03, 06:01 Miales pecha; zmow pacierz Odpowiedz Link Zgłoś
koszalekopalek2 Re: Co jest dopuszczalne - felieton Dawida Warsza 09.10.03, 17:54 Zawsze dwa razy - rzecz stwierdzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginekolog [...] IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 09.10.03, 18:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś