Gość: Andrzej Re: Arnold Schwa..AUSTRYJACKI POLGLOWEK GUBERNATOREM ! IP: 63.73.25.* 08.10.03, 12:21 Brawo mieszkancy Kaliforni, tak dalej a wybierzecie wkrotce madonne na prezydenta ... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Arnold Schwa..AUSTRYJACKI POLGLOWEK GUBERNATO IP: 212.160.72.* 09.10.03, 09:13 ot malutki polaczek z zaścianka... i co z tego że jest kulturystą i aktorem... w Polsce ludzie z podstawowym i zawodowym wykształceniem są posłami i burmistrzami miast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Arnold Schwa..AUSTRYJACKI POLGLOWEK GUBERNATO IP: *.imz.gliwice.pl 09.10.03, 10:00 Nie ma obawy. Madonne to mogli by wybrać europejczyce, gdzie różnych pedziów i innych takich pełno na urzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: DOBRZE , ZE W POLSCE NORMALNIE... IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 13:03 ...tam za oceanem w slnecznym stanie ...ludzie sie zbuntowali i wylali socjaliste na zbity pysk...a na miejsce jego wybrano emigranta z austrii... nad wisla jest normalnie tak... ,ze juz irakijczycy w polskiej strefie tesknia za amerykanami...cos w tej ameryce musi byc...wiec nie zapominajcie w nastepnych wyborach w polsce o polonii tej wyksztalconej i doswiadczonej...bo lepsze to stokroc od burakow polskich...zwanych dla jaj politykami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: DOBRZE , ZE W POLSCE NORMALNIE... IP: 157.25.139.* 08.10.03, 13:11 Dobrze żeś nazwał burakami polityków, ja nazywam ich ćwokami. Bo już myślałem, że masz na myśli wszystkich Polaków mieszkających w Polsce. A to, że Arnolda wybrano, mnie wcale nie dziwi, końcu lepszy jeden aktor, od 100 klaunów polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? California Uber Alles IP: 126.17.56.* 08.10.03, 13:14 Stary kawalek Dead Kennedys nabiera calkiem nowego wymiaru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: LIVE IS GOING ON... IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 13:25 ...nie ma co wskrzeszac starych zmor w glowie...a moze dlatego tak sie dzieje w polsce wlasnie...i mamy tego marne owoce...bierzmy przyklad z californi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Mee IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 13:57 Tylko dlaczego Niemcy w radiu sie ciesza- i mowili - szkoda, ze nie moze zostac prezydentem? Swoja droga mogliby sobie wybierac przystojniejszych gubernatorow.. TAk jak naukowiec musi byc elokwentny (bo od czasu do czasu musi kogos uczyc) - dziennikarz przeciez niekoniecznie bo pisze... No ale nie mam nic przeciwko. Przynajmniej wiadomo jak wiele dzieli obecnie polityka od aktora...I co tak naprawde jest wazne w tej karierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Mee ...ANka... IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 14:01 ...we wszystkim licza sie ludzie ...a nie latki typu ..intelektualista...aktor...itp...poczekajmy zobaczymy jak ten stan california bedzie sie dalej rozwijal...a jest to stan... niebagatelny ...po odlaczeniu od usa jest to czwarta gospodarka swiata ...po usa...niemcach i japonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka No mee ale IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 15:32 Arnos sie chyba nie przekwalifikuje na specjaliste do spraw gospodarki. Czego mu zreszta zycze.. Wszyscy teraz tacy wszechstronni..Ja tez umiem zaprojektowac mieszkanie, ogrodek - zwlaszcza swoj.. Czasem nawet ugotowac obiad.. Najgorzej wychodzi mi wychowywanie dzieci.. Poza tym oczywiscie bardzo sie ciesze.. Zawsze milsze znajome twarze od nieznajomych.. Choc szczerze mowiac ja nawet bohaterow Pana Arnolda za bardzo nie znam.. Widzialam tylko jakis ogien ostatnio, gdy moj maz sila wzial mnie na jeden z takich filmow.. Poza tym tez duzo zelaza..... Zreszta czy trzeba znac sie na gospodarce czy chemii zeby dzis zostac prezydentem? Chocby jednego stanu? Ale kto wie. W sumie i aktorzy i politycy sa w pewnym sensie ekshibicjonistami.. Zobaczymy co potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Sloneczny Stan to Floryda, a nie Kalifornia panie Red. IP: *.urscorp.com 08.10.03, 14:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligo Re: Sloneczny Stan to Floryda, a nie Kalifornia p IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.10.03, 09:14 ty chyba jestes idiota Panie Rafale-podobnie jak autor tego artykulu.Proponuje zainteresowac sie pogoda na swiecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James Condom Szwarcneger IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.03, 14:12 Arni za samo nazwisko zdobył poparcie African- Americans! Ein Arni! ein Kalifornien! ein zwei ein zwei! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josek Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: 138.15.168.* 08.10.03, 14:21 "Wtorkowe wybory w Kalifornii miały wyjątkowo ważne znaczenie i zapiszą się na stałe w historii USA nie tylko ze względu na zwycięstwo mówiącego z bardzo silnym niemieckim akcentem gwiazdora filmowego." Zdaniem Joska silny akcent, moze nie niemiecki, ale nasz swojski, mazowiecko-pomorski, ma milosciwie nam panujacy Prezydent K. Mialem okazje przysluchiwac sie wystapieniu JWM w Waszyngtonie, kiedy to przemawiajac swoja uboga angielszczyzna zwrocil sie do swojego tlumacza tak, ze slychac bylo na calej sali: Jak sa te..., no... transportery opancerzone? I nie czekajac na odpowiedz, poradzil sobie sam, jak przystalo na przywodce trzeciej potegi militarnej swiata, mowiac: tanks. Cale wystapienie pozostawilo po sobie lekko zenujace wrazenie. Wtedy jednak Gazeta nie zdobyla sie na ocene lingwistycznych osiagniec prezydenta, piszac o wilekich sukcesach polskiej polityki za oceanem. Tym wiekszy hold dla redaktora Weglarczyka, ktory z rewolucyjna czujnoscia potrafil rozpoznac imperialistyczny akcent podczas kalifornijskich wyborow. A propos Scharzeneggera, to zyczylbym sobie zeby polscy politycy, na czele z milosciwie nam panujacym, poslugiwali sie angielskim z rowna swada jak ten osilek z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold's fan Arnold to moj idol IP: *.client.insightBB.com 08.10.03, 14:56 Schwarzenegger uosabnia ciagle zywy "American Dream". Biedny emigrant z malego kraju zdobywa olbrzymia popularnosc, majatek, konczy uniwersytet, rozwija dynamiczny program socjalny i charytatywny. Teraz zostaje gubernatorem najwazniejszgo stanu w USA. Nic tylko podziwiac, podziwiac i podziwiac i zyczyc powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 16:13 No juz tak nie narzekaj na naszych politykow. Arnold S. mieszka w Stanach od 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Marszałek 08.10.03, 14:46 Jeżeli terminator zachował obywatelstwo niemieckie (a chyba nie został pozbawiony), to po zakończeniu drugiej kadencji będzie go można powołać na marszałka woj. opolskiego, bo obywatele UE mogą kandydować w wyborach samorządowych w dowolnym kraju Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Marszałek IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 15:45 A moze jednak bedzie mial konkurencje wsrod obywateli niemieckich pochodzenia polskiego - niemlodych juz wszakze, ktorzy skorzystawszy z azylu interesuja sie obecnie aktywnie cenami ziem a znacznie mniej swoja znajomoscia jezyka polskiego? Bo tacy wlasnie ostatnio jezdza pociagami - ba znizaja sie nawet do podkradania ulotek z pism (np piekne ogrody itd) niemieckich, ktore biedni naukowcy kupuja za wlasne pieniadze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Marszałek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 16:08 > Jeżeli terminator zachował obywatelstwo niemieckie (a chyba nie > został pozbawiony), to po zakończeniu drugiej kadencji będzie go > można powołać na marszałka woj. opolskiego, bo obywatele UE mogą > kandydować w wyborach samorządowych w dowolnym kraju Unii. On pochodzi z Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.clt.bellsouth.net 08.10.03, 15:06 Kalifornia to "Zloty Stan", "Sloneczny Stan" to Floryda. Czy w "Wyborczej" nikt nie redaguje artykulow, ktore publikuje? Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat CZARNY DZIEN DLA DEMOKRATOW!!! :((( IP: 152.75.142.* 08.10.03, 15:45 Gość portalu: jw napisał(a): > Kalifornia to "Zloty Stan", "Sloneczny Stan" to Floryda. Czy > w "Wyborczej" nikt nie redaguje artykulow, ktore publikuje? > Zenada. I w dodatku korespondent gazety nie wie co to jest impeachment! Ale ja nie o tym. To CZARNY DZIEN DLA DEMOKRATOW! Jesli dodać Głosy oddane na McClintocka 60% wyborców w tym kluczowym i tradycyjnie PRO-DEMOKRATYCZNYM stanie głosowało na REPUBLIKANOW !!! Co gorsza! Zaledwie połowa bardzo w Kalifornii licznych Latynosów głosowała na Cruza Bustamante. Wskazuje to jasno, że, że nie był to głos protestu przeciwko Daviesowi, ale brak zaufania do zasiedziałej administracji demokratycznej. Jesli Arnie nie pokpi sprawy ( a nie powinien), to prezydent Bush ma szanse zdobyć głosy elektorskie tego najludniejszego stanu Unii w przyszłorocznych wyborach. A to praktycznie zapewni mu drugą kadencję! Chyba że demokraci znajdą sobie jakiegoś znacznie lepszego i atrakcyjniejszego kandydata niż Clark, Dean czy Kerry. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Przepis gosposi - na ........ IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 16:02 Jak wiadomo w USA aby zostac prezydentem (zaczynamy czasem od gubernatora) nalezy duzo jezdzic po roznych stanach i tam ladnie mowic i ladnie sie usmiechac. Reszta (program polityczny, zamiary itd sie nie licza - od tego sa specjalisci). Stany to duze panstwo trzeba sie najezdzic a efekt nie zawsze murowany.... Ale, ale. Przecietna populacji (srodek krzywej gausa) lubi ogladac tzw. czolowke hollywodzka to jest filmy akcji... Najpopularniejsze filmy akcji to obecnie walka z robotami (zeby nie urazic ludzkosci). Najlepiej jakiejs wybranej populacji ludzkiej szczegolnie zasluzonej w walkach o ocalenie calej populacji na ziemi(nie musze mowic jaka to populacja - bo to oczywiste). Liczy sie polozenie geograficzne i zamilowanie do ......wolnosci (np wolno mi jesc ile chce- jak sie zarwie sufit to sa od tego specjalisci)... NO i jest jedno dobre rozwiazanie.. Warto byc aktorem - bohaterem takich filmow. Unika sie wtedy duzej dozy niewygod, wzrasta zaufanie. Mniej specjalistow i mniej pieniedzy na specjalistow. A wiec gospodarna gosposia wie co robic.. Szkoda ze Arnold nie jest slowianinem... Bo poza tym to naprawde cenie te jego pracowitosc... Wesola gosposia Widze meerkat ze juz mnie nie lubisz. Tak mi przykro... Zwlaszcza zaluje tych powiedzen Wolodyjowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: Przepis gosposi - na ........ IP: proxy / 10.96.52.* 08.10.03, 16:08 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jak wiadomo w USA aby zostac prezydentem (zaczynamy czasem od gubernatora) > nalezy duzo jezdzic po roznych stanach i tam ladnie mowic i ladnie sie > usmiechac. No, pani ANko, a czy wie pani, co trzeba robic, zeby zostac prezydentem w Polsce? Mam nadzieje, ze nie rozsypywac zboze na drogach! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W Polsce trzeba miec koniecznie niebieskie tlo IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 16:13 I oczy. Kontakt bezposredni sie nie liczy, ba moze byc uwazany za niepozadane znizanie sie do pospolstwa, a i mozna oberwac pomidorem. Niemniej pomysl w sumie ten sam co u Arnolda. Troche moze bardziej po amerykansku.. Bo Arnolda nikt by w sumie nie zapytal o magisterium tylko pytaja o stosunek do kobiet i Hitlera. NO to ciekawe ktore spoleczenstwo bardziej wymagajace... Ja tez pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: W Polsce trzeba miec koniecznie tzw tv .. IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 16:33 ...publiczna..i odpowiednio , pozytywnie nastawiona prase.....a reszta to pestka...oczywiscie niebieskie tla, opalenizny, wyksztalcenie i mieszkania dla wszystkich, wysypywanie zboza na tory i blokady...to tylko rodzynki w wielkim torcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To kto z Panow IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 16:35 zamierza zostac prezydentem. Ustalmy to wreszcie.. Jak widac motyw tajemnicy do ostatniej chwili tez jest popularny jako srodek dojscia w naszym kraju....... Dalej wesola gosposia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: RACZEJ , KTORA Z PAN ZOSTANIE PREZYDENTEM... IP: *.proxy.aol.com 08.10.03, 16:45 ...no, to szykuje sie w polsce trzecia kadencja kwasniewskiego...rownouprawnienie w wykonaniu labudy i waniek wali oknami i drzwiami...i tu zachodzi pytanie czy oby na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To akurat IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 17:05 mi tez sie nie podoba. W zasadzie moim zdaniem powinno byc w konstytucji. Np zadnego nastepstwa w kadencji w najblizszej rodzinie. Dopiero np po latach. To tez dobry sprawdzian dla takiego dajmy na to juniora - czy przez czas innej kadencji np jest w stanie zachowac popularnosc. Nie wiem jak jest odnosnie tych kwestii w USA. Ale nie rozumiem co masz na mysli z tym oby na pewno? Uwazasz ze wszystkie Panie na swiecie nie mysla o niczym innym tylko o tym jak zostac prezydentem? Albo jak byc rownouprawniona? Sadze ze mysla tylko te ktore nie sa a byly itp.. Lub widzialy i zapragnely... Wczoraj sluchalam wykladu swietnej Pani naukowiec z Finlandii.. Zakasowala nawet mojego - zawsze uniwersalnego szefa. . Niemloda juz Pani roztaczajaca czar i bardzo konkretne konkrety.. Byly fizyk dzis parajacy sie neurofizjologia.. - ale po co ty mnie mee na te manowce.. Ja za Pania zona nie jestem - dobrze wiesz... Sama niestety (na szczescie chyba) tez nie zamierzam- przynajmniej w najblizszym czasie. Wiec mysle raczej o Panach....Wolalabym jednak aby umieli sie odpowiednio wczesnie odkrywac ze swoimi planami albo przynajmniej przygotowywac swoja kariere patrzac krytycznie na swoje zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat No i kto tu okazał się niekompetentnym przygłupem? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:38 Owszem pytano, żeby go wyśmiać. I wtedy te złośliwe głupole dowiedziały się ku swemu zażenowaniu, że Arnie zdobył dyploma na Uniwersytecie Wisconsin z...ekonomii. Swoimi niebagatelnymi fianansami też zarządzał raczej z sukcesem, sądząc z ich przyrostu. Busha juniora obświewano jako przygłupa. Oral Bill był za to intelektualistą (Oxford, Rhodes scholar, profesor prawa, etc.). No i co? Skończyło się fiaskiem, dopuszczeniem do atomizacji KRL-D, rozrostu terroryzmu, nie mówiąc o wynajmowaniu sypialni w Białym Domu za szmal i dymaniu praktykantek w Gabinecie Oralnym. A *W* jak dotej pory radzi sobie zupełnie dobrze: nawet gospodarka mu się poprawia jak na zamówienie. No i jakie stąd wnioski? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Wnioski, ze za krotko by oceniac (to moje) IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:12 seks politykow mnie nie interesuje- amerykanow tak- tzn nie mnie tylko ich interesuje- ale to taka specyfika. Poza tym to czas pokaze.. U mnie oprocz dyplomow liczy sie klasa.. Zdaje sie ze czasem w Europie tez.. Ale czasem sa klamstwa- jak wszedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: No i kto tu okazał się niekompetentnym przygł IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 21:55 > nie mówiąc o wynajmowaniu sypialni w Białym Domu za szmal i dymaniu > praktykantek w Gabinecie Oralnym. A *W* jak dotej pory radzi sobie zupełnie > dobrze: nawet gospodarka mu się poprawia jak na zamówienie. Co sie poprawia? Gdzie? Znowu dzisiaj trabia ze zyski beda mizerniutkie, jesli w ogole beda. Ludzie jak robote tracili tak traca, a bez tego o stalej poprawie nie ma mowy, bo konsument nie ma zaufania do rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Program polityczny... IP: *.fastres.net 08.10.03, 16:44 Moze mi podacie jakiegos polityka ( oprocz Hitlera), nawet w Polsce ,ktory go w 10 % dotrzymal, to jak dotrzymac obiecanki o pieknym futrze przed stosunkiem plciowym z ladna niedostepna kobieta po jego zkosumowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Polityka chyba nie znam. Nie z tej historii IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 16:48 A co do drugiej czesci. Pan niedoswiadczony- a odpowiedz prosta. Jak ladna i niedostepna (naprawde, a nie programowo) to po skonsumowaniu kupi Pan jeszcze dziesiec futer - jesli bedzie tego chciala- bo bedzie Pan chcial dalej konsumowac :) Najwyrazniej w Polsce mysli sie wlasnie tak jak Pan. A ja sobie mysle, ze jest w niej sporo do konsumowania na dlugie lata.. Oby i nasi politycy tak mysleli i oby nie budzili sie po zabraniu futra.....i po brzydkim zachowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat To zależy jak się wali! IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:47 Aniu, czy będą dalsze futra zależą od tego jak się dama wali. Polska się np. wali na potęgę, a korzyści z tego żadnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Gdyby nie bylo IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:18 toby sie nie inwestowalo.. Np taki Hennesik i Moritzek.. I pare innych.. A ja sie w sumie ciesze bo i ubranka dla Pan w ciazy sa.. I taniej niz w Londynie.. A sa i inne.. Wiec sie mylisz. Traca Ci ktorym sie zle doradza.. Np budowanie hotelikow - moteli w centrum miasta.. Mysle jednak, ze doradzali zle Polacy- tym razem.. Co do waleni- to chyba nie ten temat Meerkat.. O damach wiem tyle, ze umieja wybierac partnerow... a wysycic sie mozna i parnterem i partnerka jak nie ma nic do zaoferowania. Mysle, ze to nie ten przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Lepiej obiecywać tylko orgazm! IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:45 Ja kobietom zawsze obiecuję tylko orgazm, a jak go nie dostaną, to mówię, że to ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Wino to ja tez lubie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:09 Co do futer to kupuje sobie sama - jak chce (bo zwykle nie - mam lepsze pomysly). Ale to ten Pan zaczal o futrach. Boje sie tez ze orgazmu tez lepiej nie obiecywac :) Jak sie trafi np na wymagajaca kobiete.....albo co gorsza udajaca.. Ach ci biedni mezczyzni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordechai Vanunu Udawać orgazm też można- jak się opłaca IP: 152.75.142.* 08.10.03, 20:23 Jak takiej będzie zależało na futrze, to będzie udawała szczytowanie i to sprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Wegetarianin? IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:25 Obecnie na podlogach trend rustykalny. Skora z krowy zamiast dywanu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: CZARNY DZIEN DLA DEMOKRATOW!!! :((( IP: *.fastres.net 08.10.03, 16:41 Moze maja Woody Allen, choc go nikt nie rozumie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the Cure Re: CZARNY DZIEN DLA DEMOKRATOW!!! :((( IP: *.ri.ri.cox.net 08.10.03, 21:15 Brawo Arnold !!!!!! Gonic lewackich tzw. demokratow !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 16:17 > Upor demokratow i wiara we wlasa racje pozbawila ich wladzy w > Sacramento. Gdyby Davis ustapil, Bustamante bylby dzis gubernatorem. > Ahnuld ma jednak przed soba ciezkie zadanie. Obie izby > legislatury stanowej i niemal wszystkie kluczowe stanowiska > pozostaja w rekach demokratow. Hasta la vista, baby. Osobiscie nie sadze, ze to rozsadny wybor, ale z koncowa opinia lepiej poczekac i zobaczyc jak sobie daje rade. Na pewno nie bedzie mial latwo, tym bardziej ze czesc rozzalonych Demokratow juz planuje podobna akcje jak Issa. Rozbawily mnie jednak twierdzenia "specjalistow", ze wybor ten zaklepuje Kalifornie dla Busha. Wczoraj w nocy jakis pajac w TV staral sie przekonac wszystkich, ze w przyszlym roku Maria i caly klan Shriverow, a pewnie i czesc Kennedych, bedzie uczestniczyc w kampanii wyborczej popierajac Dubye. Facet sie chyba szaleju napil. I jeszcze jedna uwaga. Na ktoryms z kanalow podanom informacje, ze Bustamante pozostanie na stanowisku zastepcy gubernatora. Nie jestem jednak pewien czy to prawdziwa informacja, bo slyszalem ja tylko raz i bylo juz gdzies kolo 3 nad ranem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Co z Bustamante? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:40 Bustamante pozostanie zastępcą Arniego do końca obecnej kadencji. Jego przecież nie odwołano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Co z Bustamante? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 18:44 Czy wiesz moze, w jaki na jakiej zasadzie odbywaja sie tam "przedterminowe wybory". Chodzi mi o to w jakiej sytuacji to jest mozliwe, kto i na czyj wniosek je zarzadza. Mozna by ewentualnie takie rozwiazanie przeszczepic na polski grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Bustamante? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 18:49 Wniosek o odwolanie gubernatora musi podpisac jakis maly procent ludnosci (w przypadku Kaliforni ok 800 tys. podpisow). W sumie pare tygodni nagabywania ludzi pod supermarketami zalatwilo sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Co z Bustamante? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 18:56 To ciekawe. Dziwi mnie troche, ze do tej pory takie wnioski byly taka rzadkoscia, skoro to taka prosta sprawa. Czy nie ma tam jakiegos innego haczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Bustamante? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 19:26 Jedynym innym haczykiem jest to, ze Republikanie po raz kolejny sprobowali zmienic krajobraz polityczny po wyborach, ktore przegrali, i tym razem im sie udalo. Prawo do odwolania bowiem istnieje od dawna, ale jakos nikt od ponad 80 lat z niego nie korzystal az do teraz. Davis aniolkiem nie byl, w ogole to dosc nieprzyjemny typ, ale oskarzono go o wszytko co zle, a w wiekszosci nie byl temu winny (deregulacja dostaw energii i spowodowany tym kryzys to dzielo Pete'a Wilsona, Enron, upadek dot-comow, ucieczka firm za granice do Chin i Kostaryki itp. itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Co z Bustamante? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 19:44 Prawo do odwolania bowiem istnieje od dawna, ale jakos nikt od ponad 80 > lat z niego nie korzystal az do teraz. To mnie wlasnie dziwi. Dlaczego nikt nie korzystal. Przeciez musieli sie zdarzac niepopularni gubernatorzy. Moze da sie to wyjasnic w ten sposob, ze jedynymi kandydantami z szansami na zwyciestwo moga byc tylko osoby popierane przez demokratow badz republikanow, kampania wyborcza jest bardzo kosztowna nawet dla tych partii, wiec ustalono po cichu obowiazywanie zasady: "nie rob drugiemu, co tobie niemile". Dzieki za wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Co z Bustamante? IP: *.nyc.rr.com 08.10.03, 20:24 Dwie poprzednie proby zmiany wynikow wyborow mialy miejsce w stosunku do Reagana. Czyzby to republikanie probowali byli go zdjac? Ktore to wybory republikanie przegrali a potem probowali zmienic wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Bustamante? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 21:20 Te w Kaliforni. W koncu Issa zaczal swoja akcje przeciwko Davisowi zaraz po reelekcji tego drugiego. W Teksasie natomiast po wygraniu wyborow postanowili poprzestawiac okregi tak, aby zapewnic sobie wygrane w przyszlosci - nie zeby to bylo nielegalne, ale zgodnie z obyczajem, robi sie to po spisie powszechnym, a nie ot tak sobie. Ale jak zwykle, stawka gry jest tak wysoka, ze reguly nie maja znaczenia - cos czego Demokraci nijak nie moga zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Biedni Demokraci... IP: *.asm.bellsouth.net 09.10.03, 03:59 > jak zwykle, stawka gry jest tak wysoka, ze reguly nie maja znaczenia - cos > czego Demokraci nijak nie moga zrozumiec. To bzdura. Demokraci, partia mediow i prawnikow liczyla w sprawie "California recall" na dwie rzeczy: 1. Ze sprawe zalatwi sie przez sady gloszac, ze wyborcy z tzw. mniejszosci sa tak glupi, ze nie beda w stanie zrozumiec metody glosowania. Puk puk - jakos przy wysokiej frekwencji nikt nie mial problemu odnalezienia Arnolda na bardzo dlugiej liscie z komolikacji ktorej rechotalo swiatowe lewactwo (ci glupi Amerykanie, itd. itp.) Lewactwo padlo strasznie, nawet w zdominowanym przez oszolomow sadzie federalnym okregowym na Kalifornie. 2. Opracowany przez sztab specow od czarnej roboty z otoczenia Clintona "Thursday surprise". To ciut zadzialalo przeciwko Bushowi w 2000 roku, bo stracil okolo 4% glosow, jak trabiono, ze 30 lat wczesniej zaaresztowano go za jazde samochodem po kilku kieliszkach. (To nic, ze nigdy nie byl pijakiem i ze od dawna nie dotyka alkoholu - do dzis na tym forum oszolomy lewackie zarzucaja Bushowi pijanstwo). Tym razem, zeznania "anonimowych" ofiar Arnolda oraz etatowych "staruszek z Komitetu" (czy ktos pamieta, jak zawodzily, ze psuja sie nierozladowane statki z owocami cytrusowymi? Czyzby nasze dawne komuchy pracowaly dla gangu Clintona?) trafily w pustke. Jeszcze w poniedzialek prasa oglaszala dramatycznie, ze poparcie dla Arnolda spadlo ponizej Bustamante... a wczoraj dostal 54% glosow i to pomimo wydania przez Davisa $20 milionow na dowozenie "biednych" do lokali wyborczych. W Kalifornii dano sobie rade z mafioso, ktory siedzial w kieszeni operatorow indianskich kasyn. Davis bedzie mial niezla kase na emeryture... Bedzie mowil jak Clinton: "Kiedy bylem na urzedzie, bylem bez grosza, a teraz zarabiam miliony". Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Biedni Demokraci... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 09.10.03, 18:31 Prosze kolegi, prosze sobie dac juz spokoj z ta partia mediow i gadaniem o "liberalnych" mediach, bo jakos tego liberalizmu przez ostatnie dwa lata bylo malo. A jak sie pokazal, to program byl od razu zamykany wraz z jego gospodarzem. Dopier od czerwca zaczyna cos sie w tej kwestii dziac i chwala Bogu, ze Senat odrzucil idiotyczna propozycje FCC. Jezeli w sadzie kalifornijskim, zdominowanym przez Demokratow, podjeto decyzje przeciwko Demokratom, to jest to chyba przejaw obiektywnosci tegoz sadu, prawda? Zapewniam kolege, ze gdyby sytuacja byla odwrotna, decyzja sadu bylaby zgodna z wytycznymi partyjnymi (i z duma mowiono by o dyscyplinie partyjnej - cholera, jak za komuny). Mielismy tego przyklad pare lat temu na Florydzie. > 2. Opracowany przez sztab specow od czarnej roboty z otoczenia > Clintona "Thursday surprise". To ciut zadzialalo przeciwko Bushowi w 2000 > roku, bo stracil okolo 4% glosow, jak trabiono, ze 30 lat wczesniej > zaaresztowano go za jazde samochodem po kilku kieliszkach. (To nic, ze nigdy > nie byl pijakiem i ze od dawna nie dotyka alkoholu - do dzis na tym forum > oszolomy lewackie zarzucaja Bushowi pijanstwo). Prosze kolegi, Bush sam PRZYZNAL ze BYL alkoholikiem, i ja sie z nim w tej kwestii zgadzam. Natomiast osobiscie sadze, ze nadal sobie pociaga, aczkolwiek nie do tego stopnia jak kiedys. Facet zostal kiedys aresztowany za pijackie wybryki podczas meczu futbolu amerykanskiego - prosze mi powiedziec, jak trzeba byc pijanym i co trzeba robic, aby zostac aresztowanym podczas takiego meczu, bo przeciez tam wszyscy sa pijani i rozrabiaja. Chodze od czasu do czasu i mam mozliwosc zaobserwowac zachowanie kibicow. Natomiast gdy pokazano go po incydencie z preclem, na jego twarzy widac bylo oczywiste objawy uprzedniego upojenia alkoholowego. CO do Arnolda, zeznania nie byly anonimowe. Kilkanascie kobiet przyznalo otwarcie, zreszta sam Arnold przyznal, ze "nie ma dymu bez ognia". Ale gdyby to byl tylko chwyt polityczny majacy na celu zaszkodzenie Arnoldowi, to opublikowano by te informacje duzo wczesniej, zeby wyborcy mieli mozliwosc strawic fakty. Wiekszosc analitykow z obu stron spektrum z tym sie zgadza. A co do mafii - ciekaw jestem, jakie beda dalsze losy procesu wytoczonego Enronowi i innym spolkom ktore obcyndolily budzet stanu na 9 miliardow dolarow. Czy zostanie on umorzony, czy Arnold pozwoli Bustamante na jego kontynuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Co z Bustamante? IP: *.31.171.66.subscriber.vzavenue.net 09.10.03, 04:28 Ale > jak zwykle, stawka gry jest tak wysoka, ze reguly nie maja znaczenia - cos > czego Demokraci nijak nie moga zrozumiec. Ha, ha, ha! Popatrzmy: 1. "It depends what the meaning of the word 'is' is". (Zalezy co jakie jest znaczenie slowa "jest"). 2. "Wielka konspiracja prawicowa". Nigdy nie odszczekane oskarzenie rzucone przez wiadomo kogo. 3. Kalumnie rzucane przez Edwarda (Ted) Kennedyego na Busha. To juz nie byla zwykla walka polityczna, a zwykle obelgi, przekraczajace granice oszczerstwa. 4. Odrzucanie kandydatow na sedziow, bo sa religijnymi katolikami. Pamiec krociutka, oj krociutka. Obie strony robia dokladnie to samo, dobierajac argumenty jak im wygodnie. Ten numer w Teksasie, trzeba przyznac rowniez smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Bustamante? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 09.10.03, 18:07 > Ale > > jak zwykle, stawka gry jest tak wysoka, ze reguly nie maja > znaczenia - cos > > czego Demokraci nijak nie moga zrozumiec. Zeby bylo smieszniej, prosze kolegi, to jest niemal doslowny cytat z Pata Buchanana, ktory ani Demokrata nie jest, ani ich specjalnie nie kocha. > 1. "It depends what the meaning of the word 'is' is". (Zalezy > co jakie jest znaczenie slowa "jest"). > 2. "Wielka konspiracja prawicowa". Nigdy nie odszczekane > oskarzenie rzucone przez wiadomo kogo. > 3. Kalumnie rzucane przez Edwarda (Ted) Kennedyego na Busha. > To juz nie byla zwykla walka polityczna, a zwykle obelgi, > przekraczajace granice oszczerstwa. > 4. Odrzucanie kandydatow na sedziow, bo sa religijnymi > katolikami. Co nazwywa kolega walka polityczna? Obelgi rzucane w imieniu Busha przez Karla Rove pod adresem Ann Richards? Czyste oszczerstwa. Co do sedziow, to sam wolalbym, aby nie byli zbytnio religijni bo to powoduje brak obiektywizmu - tak samo jak twierdze, ze czlowiek tak fanatyczny jak Ashcroft nigdy nie powinien byc Generalnym Prokuratorem. > Pamiec krociutka, oj krociutka. > Obie strony robia dokladnie to samo, dobierajac argumenty jak > im wygodnie. Ten numer w Teksasie, trzeba przyznac rowniez > smaczny. Obie strony dobieraja argumenty, z tym sie zgodze, ale nie zgodze sie, ze robia dokladnie to samo. Przyklad - pozbawianie prawa glosu tysiecy przedstawicieli mniejszosci narodowych 9tradycyjnie glosujacych na Demokratow) na Florydzie (przy wydatnej pomocy wladz w Teksasie - niezgodnej zreszta z prawem wyborczym) to juz solidne przegiecie paly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Fakty przecza IP: *.nyc.rr.com 11.10.03, 04:31 Akcja zbierania podpisow pod petycja byla na pelnych obrotach w momencie kiedy Issa sie zaangazowal. Zupelnie nie masz racji co do Teksasu. Wlasnie spis odbyl sie w 2000 roku. Ciekaw jestem skad czerpiesz? Natin Magazine? Czy temu podobne lewicowe zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Fakty przecza? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 13.10.03, 23:07 > Zupelnie nie masz racji co do Teksasu. Wlasnie spis odbyl sie w 2000 roku. > Ciekaw jestem skad czerpiesz? Natin Magazine? Czy temu podobne lewicowe zrodla. Zadne zrodla, po prostu obserwacja faktow. Jak wspomnialem wczesniej, zmiana dystryktow nastepuje zazwyczaj zaraz po spisie. Spis oczywiscie odbyl sie w roku 2000, ale wtedy Republikanie nie mieli wiekszosci w zgromadzeniu stanowym, wiec uzgodniono, ze zmiany nie bedzie. Dopiero jak zdobyli wiekszosc w wyborach 2002 roku (wiadomo, 11 wrzesnia, paranoja i strach), wtedy dopiero zaczeli mowic o zmianie granic dystryktow wyborczych. Wiec skoro po spisie uznali, ze nie ma takiej potrzeby, dlaczego teraz nagle jest to niezbedne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Jak się odwołuje IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:50 sprawa jest b. prosta. Uzasadnienie może być z sufitu. Trzeba po prostu zdobyć coś około miliona podpisów legalnych mieszkańców stanu pod petycją o odwołaniu gubernatora. Obecnie wniosek o odwolanie Arniego zaczęli już podobno kolportować stanowi demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Bustamante? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 18:47 No to na twoim miejscu nie cieszylbym sie tak a konto przyszlorocznych wyborow. Bo Arnold musi borykac sie ze Zgromadzeniem i Senatem Stanowym, gdzie Demokraci sa w wiekszosci, oraz ma Demokratycznego zastepce. I jest szansa, ze Bustamante nie daruje procesu przeciwko Enronowi i innym firmom, a Arnold nie bedzie mogl go ot tak anulowac bo wtedy wyjdzie szydlo z wora. Aha, powiedz swoim kolegom "ekspertom" z Fox News i innym, ze nie ma takich szans, aby Maria albo ktokolwiek inny z Shriverow poparl Busha za rok. Stary Sgt. Shriver predzej by ich wlasnorecznie udusil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Poprą czy nie poprą? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:52 Oficjalnie nie poprą, a nieoficjalnie...hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Poprą czy nie poprą? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 19:28 Co to znaczy nieoficjalnie? Beda sobie w skrytosci ducha myslec, ze Dubya to fajny gosc? Nie sadze. Nawet jesli Arnold bedzie promowal Juniora, Shriverow tam ani nie zobaczysz, ani nie uslyszysz. Zobaczysz ich natomiast na Demokratycznej Konwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: óPoprą IP: 152.75.142.* 08.10.03, 21:53 Konwencji, którek moderatorem będzie czołowy ideolog demokratycznych lewaków Al Franken. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Poprą tyle, że zakulisowo :) IP: 152.75.142.* 08.10.03, 21:54 Konwencji, którek moderatorem będzie czołowy ideolog demokratycznych lewaków Al Franken. I ci ludzie chcą zwiększyć swój elektorat? W ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Poprą tyle, że zakulisowo :) IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 22:01 > Konwencji, którek moderatorem będzie czołowy ideolog demokratycznych lewaków Al > > Franken. Franken nie jest ideologiem ale satyrykiem. I wposob prosty i niewyszukany obnaza klamstwa Dubyi, Cheneya i neoconskich oszolomow w stylu O'Reilly czy tej niewyzytej pindy Ann Coulter (ta to dopiero od dawna zalega z seria bolesnych zastrzykow przeciw wsciekliznie). I co, jezeli Franken jest taki pajac i nie mial racji, to dlaczego nie wytoczyli mu procesu o pomowienie, a tylko ograniczyli sie do proby zarezerwowania sobie praw do frazy "fair and balanced"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Franken wyrazicielem pogladow DNC IP: *.cvx.algx.net 08.10.03, 23:34 Bo "fair and balanced" nijak do do lewakow nie pasuje. Wiem(niestety) kto to Franken, i powierzenie temu niesmiesznemu komediantowi prowadzenia konwencji swiadczy najlepiej, ze jej uczestnikow powaznie traktowac elektorat nie powinien.To tak jakby prowadzenie konwencji republikanskiej powierzyc Rushowi Limbaugh- tez byloby i niesmiesznie i zenujaco. Sa granice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Franken wyrazicielem pogladow DNC IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 09.10.03, 18:16 > Bo "fair and balanced" nijak do do lewakow nie pasuje. A do Fox News pasuje? Oni to musza zawsze zaznaczac, bo inaczej nawet przytepawi zrozumieliby, ze ta stacja to ani 'fair', ani 'balanced' a juz tym bardziej nie 'news' tylko 'editorials'. > Wiem(niestety) kto to > Franken, i powierzenie temu niesmiesznemu komediantowi prowadzenia konwencji > swiadczy najlepiej, ze jej uczestnikow powaznie traktowac elektorat nie > powinien.To tak jakby prowadzenie konwencji republikanskiej powierzyc Rushowi > Limbaugh- tez byloby i niesmiesznie i zenujaco. Sa granice! Dlaczego. W koncu facet bedzie tylko MC. A taki powinien byc smieszny, bo inaczej bedzie przeponuro. Zauwaz, ze Arnolda przedstawil publice Jay Leno. I co, zle bylo? A ze Franken przy okazji bedzie sie nabijal z Dubyi i Republikanow - co w tym zlego? Jak mowi stare przyslowie, prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Zatem jesli ktos sie boi, to... wniosek wyciag sobie sam, bo ja juz wiem kto zacz. Zreszta, jak elektorat moze powaznie traktowac kandydata na prezydenta, ktory w dupie ma obchody rocznicy 11 wrzesnia, ale za to organizuje sobie konwencje w NYC, zeby przy tej okazji zrobic przedwyborczy photo-op w WTC. Takie samo pozoranctwo, jak ten wyskok z lotniskowcem. Nie wspomne juz o jego wersji "Sonetu do Laury" (;o)) - moj najmlodszy, szescioletni syn lepsze pisze. A jaka Laura byla z tego dumna - widac Dubya przeszedl wtedy swoje poprzednie dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biceps Pudzianowski na prezydenta Polski!!! Kto jest za? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 16:23 Bo ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.we.client2.attbi.com 08.10.03, 17:15 Da sobie rade !! Od 25 lat otoczony jest demokratami na codzien!!I nie tylko, ze zostal przyjety do rodziny ale sie utrzymal i " nie zmienil wyznania". Troche porzadku niemieckiego przyda sie w stanie przygranicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek [EPWA] Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.chello.pl 08.10.03, 17:39 Buraki, Schwarzenegger nie jest Niemcem tylko Austriakiem, więc nie piszcie "D D ueber alles" , tylko "Land der Berge..." (hymn Austrii) pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.10.03, 18:24 Wszyscy sie tak strasznie podniecaja ta sensacja. A czy wiecie ilu ludzi (doslownie ilu) oddalo swoj glos na arnolda? z ok 15 milionow uprawnionych do glosowana na arniego oddalo glos ok 2.500 000 - dobre nie? ( sa informacje ze jeszcze mniej) a Kalifornia to najludniejszy stan - ok. 35 milionow pipoli he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jersey_guy Nieprawda IP: *.cc.cooper.edu 08.10.03, 19:52 Arnold dostal ponad 3,6 miliona glosow - wiecej niz ludzi glosujacych przeciwko odwolaniu Davisa! vote2003.ss.ca.gov/Returns/summary.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskaplikowany Re: Nieprawda IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 09.10.03, 04:04 przeciez napisane ze dostal trzy miliony z okladem, duzo sie nie pomylilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalifornijczyk Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.SNVACAID.covad.net 08.10.03, 18:20 Kim jest pan Bartosz Węglarczyk? Dlaczego pan piszacy do gazety nie orientuje sie w prawie wyborczym USA? Wypadaloby przynajmniej troche sie zorientowac zanim sie cos napisze. Arnold Schwarzenegger nie zostal wybrany na "co najmniej 4 lata" tylko na 3, czyli do konca kadencji bylego gubernatora Davisa, a czy potem bedzie wybrany ponownie to inna sprawa. Poza tym recalled nie oznacza tego samego co impeached. Nie nalezy mieszac tych dwoch zasadniczo roznych z punktu prawnego pojec. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mass Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.solidworks.com 08.10.03, 18:50 No i nie SUNSHINE STATE tylko GOLDEN STATE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:26 Dobrze ze nie cactus state.. To byloby przeciez przesmiewcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Arnie wygral! IP: *.spa.umn.edu 08.10.03, 18:38 Minnesota nie bedzie juz stanem z najglupszym gubernatorem!!! (my mielismy jessiego Venture, wrestlera) Hurra!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Daj ci boże tyle oleju w glowie ile ma Arnie! IP: 152.75.142.* 08.10.03, 18:43 Zebyś ty synku miał tyle oleju w głowie co Arnie, to być siedział na ciężkich milionach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Daj ci boże tyle oleju w glowie ile ma Arnie! IP: *.solidworks.com 08.10.03, 18:47 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Zebyś ty synku miał tyle oleju w głowie co Arnie, to być siedział na ciężkich > milionach. :) ABSOLUTNIE... zgadzam się w całej rozciągłości... poza tym to że ma akcent i że jest aktorem nie świadczy nijak o jego intelekcie... tak jak mówisz osiągnął sukces na skalę światową a to jak wiadomo nie każdemu (nawet super rozumnemu) się udaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Daj ci boże tyle oleju w glowie ile ma Arnie! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 19:32 Ale to, a nawet i fakt ze odnisl sukcesy w biznesie (choc zdarzly mu sie bomby), nie przeklada sie automatycznie na umiejetnosc zarzadzania stanem w stanie kryzysu, gdzie ok 60% budzetu jest wyasygnowane zanim jeszcze gubernator go zobaczy. Ahnuld to niezly biznesmen, udzielal sie tez bardzo w promowaniu kultury fizycznej wsrod mlodziezy, zwlaszcza tej wielkomiejskiej. Nie mozna mu odmowic energii. Ale gubernator... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojna_o_kase ciekawe czy bedzie jak Reagan... 08.10.03, 18:54 czy tez bedzie maskotka-figurantem w rekach lobbies klasy wyzszej? Reagan oskubal 90% ludzi z kasy, wpedzil kraj w dlugi, odebral ludziom nadzieje na swiadczenia spoleczne, ale jeszcze mu w USA pomniki stawiaja (bo akurat za jego kadencji przekrecil sie ZSRR, co CIA i KGB przewidywaly od lat 70-tych). Skoro taki glupek mogl miec takiego farta, to moze Arnie tez? Czy on tez potrafi Amerykanowm wmowic ze nie chca miec opieki medycznej i dobrych szkol, ze chca miec slumsy w centach miast i zaniczyszczenie powietrza? I zeby kase wydawac na zbrojenia a nie na budowe domow? Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.solidworks.com 08.10.03, 18:59 Hasta La Vista, Gray-bee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lingwista Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: 152.75.141.* 08.10.03, 19:57 To że Arnold mówi z silnym niemieckim (austriackim) akcentem, nie znaczy , że myśli z akcentem. Amerykanie ciągle o tym zapominają, a zwłaszcza Demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nurtuje mnie jedno IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:24 Dlaczego aktor nie moze wyzbyc sie akcentu? To jest wlasnie ciekawe. Ach - nieszczesnik jest przeciez mezczyzna.. Zapomnialam... Bo polityka sie nie interesuje.. Wogole.. I niech mi ktos wreszcie wyjasni po co w USA Demokraci i Republikanie skoro wszyscy i tak sa ponoc mocno prawicowi? Dlaczego nie lubiano wizjonera Dicka? Przeciez on martwil sie wlasnie o wolnosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Aniu, a może to nie dick, tylko peter? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 20:27 Jaki Dick? jedyny dick jakiego znam na pewno nie jest wizjonerem; w dodatku ma tylko jedno oko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie to filip przez ph.. IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:31 Ale Meerkaty go nie znaja.. Poza tym sie nie czepiam. Czytalam w przedszkolu.. Szczegolow nie pamietam.. Teraz czytuje bajki dla dzieci... Czarodziejski ogrod i takie tam.. Czasem zamawiam telewizory i zwracam jak mi cos np nie wychodzi w pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Co może się zaczynać na *ph*? Koniec? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 21:14 Znam jednego jednookiego Pana (nie wizjonera) co się zaczyna na *ph*, ale raczej nie Phillip. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Po ostatniej teorii IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 21:32 O tym ze ameryka lubi wszystko co nowe i postepowe i przeciwstawia sie tradycji uwazam Cie/Pana (tu wstawic zaleznie od wieku i zapotrzebowania) za rewolucjoniste.. Wiec zalecam ostroznosc.. Poza tym kwestie - ´wszyscy jestesmy zydami´ uwazam za interesujaca obserwacje ale nie musze sie z nia zgadzac.. Mam nadzieje, ze jedno oko nie uposledza percepcji trzeciego wymiaru...Widzenie przestrzenne uwazam bowiem za bardzo istotne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat PH czy f? IP: 152.75.142.* 08.10.03, 21:56 Sprawdź może w słowniku angielskim co się zaczyna na *ph*. podpowiedź: zasada podobna jak z Filipem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pewno fantom (phantom?) IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 22:16 jezeli chodzi o klimaty zwiazane z dyniami... Nie mam tu slownika bo podreczny zjadla mi suczka. Bledy poprawiam elektronicznie a jezyk naukowy jest ubogi. Ostatnio zaniedbalam tez beletrystyke na rzecz pracy.. Drogi meerkacie. Nie jestem tak niedomyslna jak myslisz. NIE ZNAM nawet takich okreslen jak tits... Nie upieram sie i nie bawie w szczegoly a Pan/Ty jest/es uparty. Jezeli czepiasz sie literowek to wiedz, ze ja wiem, ze Ty/Pan wie/sz o co chodzi (lubil go tez Lem) a ja wiem z czego Pan/Ty zartuje i udaje ze nie wie.. Poza tym wszystko sie zgadza. `ubik´ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Przepraszam, ze sie wtrace... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 08.10.03, 22:04 ... ale meerkat czlowiek nieoczytany. A Philipowi zmarlo sie dawno temu - a szkoda. ;o) Choc wiesc gminna niesie, ze znow szykuja film na motywach jego ksiazki - tym razem "Scanner Darkly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Alez prosze.. IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 22:38 Meerkat tez lubi filmy zdaje sie. Bedzie niepocieszony ze takie scenariusze. A ja ten telewizorek juz oddalam- mial byc glownie dla dvd, ale byl brzydki i za drogi wiec mi przeszlo.. A nadchodza dlugie jesienne wieczory..Zdaje sie ze moja wydajnosc w pracy sie poprawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: militarysta Nie przepraszaj, tylko sie nie wtracaj! IP: *.cvx.algx.net 08.10.03, 23:27 Ale na seksie sie troche znam i od "ph" nie tylko Phillip sie po angielsku zaczyna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM meerkat, jezeli twoje pojecie o seksie ogranicza.. IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 09.10.03, 18:34 .. sie tylko do slowa na 'ph' (tak sie na nim zapetliles) to mozna ci tylko wspolczuc. I ewentualnie podeslac kilka sloiczkow wazeliny. Wesolej zabawy z robaczkiem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: 65.242.33.* 08.10.03, 20:28 Schwarzenegger bedzie gubernatorem "Zlotego Stanu" a nie jak podaje ta gazeta "Slonecznego Stanu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Przyznaje.......... IP: *.nyc.rr.com 08.10.03, 20:30 ze niektore wypowiedzi czytam z zazenowaniem do jakiego stopnia czlowiek moze byc motywowany emocjami i nie dostrzegac rzeczywistosci. Nie wspomne juz o zupelnym nierozumieniu amerykanskich realiow i systemu. Tylko nieliczni pytaja, wiekszosc pisze farmazony udajac, ze cos wie. Polak wie najlepiej i wszystko potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jednym slowem IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 20:35 emocje sa nierzeczywiste. Skad Pan wzial ten oswieceniowy podzial? To juz przezytek! Zwracam uwage na pana LeDoux JE (tez amerykanin ´niestety´ choc jego nazwisko brzmi slodko). Gdziez pana inteligencja emocjonalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Bolony Panie Bartoszu -szkoda ze tyle niedokladnosci! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 08.10.03, 21:07 W Waszyngtonie moze tak wlasnie sie widzi Kalifornie,ale inaczej sie ja widzi w San Francisco.Davis nie plakal-nie wiem za jakim zrodlem Pan to podaje a Kalifornia ma o wiele wyzszy deficyt niz Pan pisze-proponuje sprawdzic!A polemika - kwestia punktu widzenia- w Kalif.mozna widziec inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Panie Bartoszu -szkoda ze tyle niedokladnosci IP: *.solidworks.com 08.10.03, 22:12 Przydałoby się żeby pan Bartosz skomentował nasze zarzuty (piszę w liczbie mnogiej bo przeglądnęłam większość wypowiedzi i nie ja jedna zdaje się czekam na ripostę) i wyjaśnił skąd te nieścisłości pomimo że przedmiot jego artykułu wydawałoby się jest prosty i łatwo było uniknąć tej żenady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek A gdyby tak w Polsce kogos odwolac i zastapic aktorem IP: *.cisco.com 08.10.03, 22:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A gdyby tak w Polsce kogos odwolac i zastapic IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.10.03, 22:41 Niestety nie widze kandydata. Moze Wojciech Siemion, gdyby zyl? To jedyny kandydat ktory odnioslby sukces, sledzac wyniki kilku ostatnich elekcji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Aktor juz byl i nie Siemion IP: *.ifn-magdeburg.de 08.10.03, 22:53 Zdaje sie ze aktorow nam nie trzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Byl tez i clown i gornik i agent NKWD IP: *.cvx.algx.net 08.10.03, 23:37 Byl tez jeden clown duzej klasy:Wladyslaw Gomulka-rozsmieszal do lez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Ryszard Filipski bylby idealny! IP: *.cvx.algx.net 08.10.03, 23:39 W skomunizowanej mentalnie i faktycznie Polsce najlepszy bylby Ryszard Filipski- aktorem byl rzeczywiscie niezlym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Ryszard Filipski bylby idealny! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 10.10.03, 20:15 A skad wiesz? Przeciez, jak sam wyznajesz, tam nie mieszkales. Poza tym, nie mieszaj odtwarzanych rol (np. Filipskiego w Hubalu czy Potopie), z prawdziwa osoba aktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemion Re: A gdyby tak w Polsce kogos odwolac i zastapic IP: *.ipartners.pl 13.10.03, 22:22 Ty, zale ten dran Siemion jeszcze zyje... Slowo daje. WIec moze by tak cos teges??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Yoda NA PREZYDENTA IP: *.amacom.pl / *.gazeta.pl 08.10.03, 23:00 WOLAŁBYM ZEBY WYGRAŁ YODA...ale pewnie zastartuje na prezydenta...choć nie wiem czy ma w USA szanse na wygranie z Kaczorem Donaldem...TO SĄ BARANY !!! KOSZMAR i kto im dał atomówki do ręki!..Bardziej nieobliczalni niz KOREA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Yoda NA PREZYDENTA IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.10.03, 23:23 Gość portalu: Luke napisał(a): > WOLAŁBYM ZEBY WYGRAŁ YODA...ale pewnie zastartuje na > prezydenta...choć nie wiem czy ma w USA szanse na wygranie z > Kaczorem Donaldem...TO SĄ BARANY !!! KOSZMAR i kto im dał > atomówki do ręki!..Bardziej nieobliczalni niz KOREA !! Barany, barany, barany, barany. O rety! Ale barany./dotyczy Luke./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ANka IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.10.03, 23:29 I love You. Trojwymiarowo, trojdzielnie i trojfazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Masz ci los IP: *.ifn-magdeburg.de 09.10.03, 00:07 Ale ja juz spie. To tylko literki. Tu wszyscy sie kochaja - jak w polityce Bardzo pieknie ujete- choc troche ekspresowe- wrecz piramidalne. Pozdrawiam, dobranoc i....milych snow. Ataki na integralnosc psychiczna kobiet bywaja gorsze od atakow przy pomocy organow. A kochac lepiej na wiosne niz w halloween.. I love You to. Whoever you might be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Masz ci los IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 09.10.03, 00:23 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ale ja juz spie. To tylko literki. Tu wszyscy sie kochaja - jak w polityce > Bardzo pieknie ujete- choc troche ekspresowe- wrecz piramidalne. > Pozdrawiam, dobranoc i....milych snow. Ataki na integralnosc psychiczna kobiet > bywaja gorsze od atakow przy pomocy organow. > A kochac lepiej na wiosne niz w halloween.. > I love You to. Whoever you might be. Byle do wiosny!! Milych snow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oscar Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: router:* / 10.7.17.* 09.10.03, 00:07 Lepszy z niego kulturysta/aktor niż polityk chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin USA - demokracja telewizyjno/marketingowa IP: *.OntheNet.com.au / *.OntheNet.com.au 09.10.03, 00:59 Wspaniale... Ciercinteligent, synek waznego taty PREZYDENTEM to i moze byc kulturysta na gubernatora i tak ktos inny rzadzi tym "supermocarstwem" za kulisami pociagajac za sznurki... Demokracja coraz bardziej zamienia sie w farse. Liczy sie:image, slowa, wrazenie /czytaj marketing/ to juz nawet nie populizm to oszustwo. Tresc? WHO CARES.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtc Re: Arnold Schwarzenegger gubernatorem Kalifornii IP: *.142.62.81.dial.bluewin.ch 09.10.03, 01:28 w przyszłości ważne funkcje publiczne w USA powinny sprawować wyłącznie gwiazdy Hollywoodu. dzięki temu niezależne kino mogłoby wypłynąć na szerokie wody. poza tym amerykańska polityka stałaby się jeszcze bardziej atrakcyjna niż jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAWO ARNOLD WYGRAŁ Z ŻYDAMI IP: *.socantel.net 09.10.03, 01:36 To Żydzi zroboli zasadzkę na obie izby. Ich zamach na Arnolda sie nie udał. Żydówkom po kilkadziesięciu latach jeszcze odzywają sie słodkie pragnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: ARNOLD WYGRAŁ IP: *.hrl.com 09.10.03, 02:54 w sumie chyba lepszy on niz Davis, Bustamante and McClintock. W sumie bylem przekonany ze trzeba odwolac Davisa, i tak glosowalem, chociaz wiedzialem ze najwieksze szanse ma Arnold, a jaki to by wybor, chyba najlepszy z mozliwych. Na pewno nie bedzie odwolany do konca kadencji i mysle ze jest ambitny politycznie Odpowiedz Link Zgłoś