Gość: Acro Re: Tak trudno pojąć, że Tybetu nikt nie okupuje? IP: *.aster.pl 23.11.08, 18:01 Faktycznie dość trudno to pojąć wobec oczywistego faktu, iż znajduje się pod chińską okupacją. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Tybet NIE jest okupowany. Okupować można państwo. 23.11.08, 18:06 A Tybet od prawie 60 lat państwem nie jest, czy się to pomarańczowym dziadom i ich fanom podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tybet NIE jest okupowany. Okupować można pańs IP: *.aster.pl 23.12.08, 21:25 Nie jest państwem, bo jest pod okupacją. Ty masz powazne problemy z logiką. Ukradniesz komuś samochód. On powie, że to jego, ukradłeś mu tydzien temu. A ty na to, że to nie jest kradziony samochód, bo od tygodnia jest twój. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Są dwa błędy w twoim myśleniu. 24.12.08, 09:24 1) Sądzisz, że te same zasady można stosować do ludzi i do państw. 2) Sądzisz, że zarówno ludzie, jak i państwa są sobie równe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:36 1. Generalnie rzecz biorąc tak. Zwłąszcza pierwsza zasadę: nie rób drugiemu co tobie niemiłe. 2. Generalnie rzecz biorąc tak. O ile nie łamią pewnych zasad - jak np tej powyższej. Chyba tylko dla ciebie pedofil jest równy porządnemu, niewadzącemu innym człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. 25.12.08, 18:16 > 2. Generalnie rzecz biorąc tak. O ile nie łamią pewnych zasad - jak np tej > powyższej. Chyba tylko dla ciebie pedofil jest równy porządnemu, niewadzącemu > innym człowiekowi. Pedofil stał się "zły", bo nasza kultura i prawo tak to uznało. Taki człowiek jest równy w momencie urodzenia, i jest równy do czasu orzeczenia że jest przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 19:44 Tak, zgoda. Nie interesuje mnie (ani prawa) pedofil "teoretyk'", tylko pedofil realizujący swoje fantazje. Czy taki też nie jest zły, bo to - jak to ująłeś - moralnie względne? Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. 26.12.08, 10:19 Naprawdę wierzysz, że należy karać ludzi postępujących "źle"? Na szczęście to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. IP: *.aster.pl 28.12.08, 00:09 A ty jesteś za karaniem czyniących "dobrze", czy w ogóle przeciwko karaniu kogokolwiek? I jak w takim razie ma się to do twojego zadowolenia z mordowania uczestwików ruchu oporu przeciwko okupacji? Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Jestem zwolennikiem karania tego, kto 28.12.08, 10:02 występuje przeciw państwu. Powtarzam jak nie pojąłeś: DOBRO i ZŁO to wartości RELATYWNE. Jeśli chcemy karać postępujących "źle" to możemy ukarać każdego, bo wszystko można uznać za złe. To totalitaryzm, a ja jestem przeciwnikiem totalitaryzmu. Domagający się podzielenia Chin nacjonaliści tybetańscy występują przeciw państwu, jego integralności i powinni być ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Jestem zwolennikiem karania tego, kto IP: *.aster.pl 28.12.08, 19:52 To się kupy nie trzyma. Jesteś przeciwko totalitaryzmowi, a przecież wystepując przeciwko Nazizmowi wystepowałbyś też przeciwko państwu. Dysydenci w Chinach nie walczą z państwem, chcą tylko przestrzegania podstawowych praw - zapisanych także w ich konstytucji. Ale ty uznajesz, że tego robic nie powinni. Mozesz karać tez za wszystko, jeżeli takie prawo da sobie państwo - bliskie temu sa Chiny. Dobro i zło sa trochę i relatywne, ale o wiele bardziej może byc interes państwa. Są poza tym pewne zasady, co do których własciwie wszyscy się zgadzają, i mozna je uznać za uniwersalne. Kolejna prośb o wykazanie się konsekwencją: ja względem cibie wykonam coś, co będzie złem (ale tylko relatywnym , rzecz jasna) i zobaczymy, co ty na to. To jak? Nie starcza ci odwagi do przetestowania swojej filozofii? I na koniec: tybetańczycy walczą o odzyskanie swojej, ukradzionej przec Chiny niezależności, więc potepianie ich przez ciebie jest równie zasadne, jak potępianie uczestikow polskiego antyfaszystowskiego ruchu oporu. Czy powstańców warszawskich teżx potępiasz? Zadeklaruj się wreszcie jasno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Jestem zwolennikiem karania tego, kto IP: 195.47.201.* 10.03.09, 10:14 czyngis, jak tam idzie praca w chińskiej ambasadzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. 22.08.09, 12:02 > Tak, zgoda. Nie interesuje mnie (ani prawa) pedofil "teoretyk'", tylko pedofil > realizujący swoje fantazje. Czy taki też nie jest zły, bo to - jak to ująłeś - > moralnie względne? Zboczę jeszcze bardziej z tematu: w krajach arabskich wolno brać śluby z 9-latkami. W innej kulturze to, co dla nas jest zboczeniem i przestępstwem, jest zupełnie normalne. Wiara, że nasze wartości, ideologie i zasady w równym stopniu pasują wszędzie jest głupotą, dlatego sprzeciwiam się działaniom organizacji "praw człowieka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Są dwa błędy w twoim myśleniu. IP: *.aster.pl 03.09.09, 21:55 > Zboczę jeszcze bardziej z tematu: w krajach arabskich wolno brać > śluby z 9-latkami. W innej kulturze to, co dla nas jest zboczeniem i > przestępstwem, jest zupełnie normalne. Wiara, że nasze wartości, > ideologie i zasady w równym stopniu pasują wszędzie jest głupotą, > dlatego sprzeciwiam się działaniom organizacji "praw człowieka". Faktycznie, zupełnei zbaczasz z trematu i pozostawiasz bez odpowiedzi wiele zasadniczych pytań. Co do slubu 10latek - organizacje praw człowieka akurat tym się raczje nie zajmują, cięzko powiedzieć, czy takie prawo powinno przysługiwać w wieku 18, 17i pół czy 21 lat, choć - jak sądzę - wszyscy psychologowie zgodzą się, że 10 to jednak za wcześnie. Mówimy o sprawach innej kategorii wagowej: jak mordowanie, torturowanie, gwałcenie. Ale - naturalnie - jeśli to wszystko to sprawy względne, to pewno zgodzisz się wreszcie dać zamknąć u mnie w piwnicy, gdzie przy pomocy zapałek wbijanych pod paznokcie - jestem pewny - w godzinę zrobię z ciebie żarliwego obrońcę tybetu? Przecież takie torturki to byłoby zło tylko względne, prawda?, więc na pewno się zgodzisz i udowodnisz tym samym że naprawdę wierzysz w to co mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tak trudno pojąć, że Tybetu nikt nie okupuje? IP: 153.108.64.* 11.03.09, 09:36 Tak rzeczywiscie trudno pojąć twój odwrotny tok myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Tak trudno pojąć, że Śląsk nikt nie okupuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.08, 19:22 No co, polscy nacjonaliści?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Tak trudno pojąć, że Śląsk nikt nie okupuje? IP: *.aster.pl 28.12.08, 19:53 Możesz troszkę jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Oj Pytek Pytek... 11.03.09, 10:54 Polska okupuje Śląsk? To zorganizujcie sie hanysy i na drodze prawnej spróbujcie sie odlaczyc. Zamiast biadolic jak to Polska was wykorzystuje zacznijcie cos robic...Cokolwiek...bo juz tak 100 lat biadolicie. Gość portalu: Pytek napisał(a): > > No co, polscy nacjonaliści?! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kaszuby!! 27.08.09, 20:52 upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/3/37/Kaszuby.png Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Kretynizm 11.03.09, 10:46 Ludzie w Polsce na chleb nie maja a pseudoredaktorzy Michnik News znowu o Tybecie na pierwszej stronie ("Metro"). Jak Sziptarzy morduja i wysiedlaja Serbow z serbskiego Kosowa to pies z kulawa noga o tym nie napisze. Ale Sziptarzy sa "nasi", "proeuropejscy" i "swiatli", i co najwazniejsze "nie sa Slowianami". Bo dla Michnik Zeitung wszyscy Slowianie sa brudni, zli i wsteczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Kretynizm IP: *.aster.pl 13.03.09, 22:47 Sądzisz, że jak GW na pierwszej stronie nie napisze o Tybecie, tylko o Serbach, to ludziom w Polsce tego chleba przybędzie? Odpowiedz Link Zgłoś