Gość: Boro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 12:43 Kulczyk zbyt duzo mowi. Jak traktuja nas Amerykanie kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek-t Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: *.chello.pl 17.12.03, 13:01 Ja własnie widzę, że traktują nas rzetelnie jak dobrych sojuszników. Zupełnie inaczej niż nasi "przyjaciele" z Paryża i Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: *.star.net.pl 17.12.03, 13:24 Panie Kulczyk niech Pan zapłaci podatki i siedzi cicho. (... i niech Pan nie robi więcej kantów w Poznaniu...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota POLSKA PJERDOLI USA-ZYDOW IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 17.12.03, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: POLSKA PJERDOLI USA-ZYDOW IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 13:41 Oczywiscie przyjaciele z USA dadza Polsce pare dolarow zarobic! Z tym ze nie za duzo ! tAK W SAM RAZ ! Moze Miller wsiadzie znow na wozek i wytlumaczy swym przyjaciolom w USA jakiego znaczenia kraj reprezentuje ! Bo te niewdzieczne Eutropejczyki NIC NIE KAPUJOM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany julek A CZY ZAPADLA JUZ JAKAS KONKRETNA DECYZJA IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 17.12.03, 13:46 pacolu???????? Z drugiej strony gdyby polskie firmy zgarnely cale 18 mld, to bys pierdolil ze skompy Kongres dal zamalo kasy, specjalinie na zlosc nam Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: POLSKA PJERDOLI USA-ZYDOW IP: 207.219.58.* 17.12.03, 13:47 Czy ty jestes patriota to bardz w to watpje,wiem natomiast ze napewno jestes idiota' A tak na marginesie to jestes na takim poziomie intelektualnym ze szkoda z toba dyskutowac bo to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany julek "POLACZKU" MOW ZA SIEBIE, A NIE ZA MNIE IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 17.12.03, 13:48 Prawdziwa jednosc to byla w Niemczech nazistowskich i Kraju Rad, ale nie w obecnej Polsce. Nie wycieraj sobie Polska geby chamie smierdzacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: POLSKA PJERDOLI USA-ZYDOW IP: *.rdu.bellsouth.net 17.12.03, 14:38 tdbasz o dobrobyt swoich, glupi polaczku, zwiacy sie patriota. jestes tylko antysemickim debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub autostrada Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: *.proxy.aol.com 17.12.03, 14:26 Kulczyk za czesto pokazuje sie tam, gdzie mozna zrobic kase, a za malo tam, gdzie trzeba cos zrobic. Niech zacznie placic realne podatki do polskiego Skarbu Panstwa zanim zacznie sie madrzyc. A jeszcze lepiej niech pokaze jakie to interesy robi na zachodzie (bez 'wejsc' i 'znajomosci' i 'ukladow'). Jednym slowem niech sie uwiarygodni jako Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spolegliwy Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 15:24 Kulczyk szykuje nowy skok na kasę. Pierwszy raz życzę mu powodzenia. Ale najpierw niech rozliczy się z dotychczasowych „osiągnięć”. Wygrał w 1993 kontrakt na Wielkopolską Autostradę. W 2000 roku miał zakończyć 250 km odcinek, i co? W 2001 r zażądał gwarancji państwowych jako warunku jej rozpoczęcia i o dziwo … otrzymał Panie Kulczyk każdy inny obywatel tego kraju do końca życia spłacał by odsetki karne za niedotrzymanie warunków umowy. ednego życia by zabrakło. A pan Kulczyk kupuje tymczasem z Telefrans 30 % akcji TPSA bez przetargu , a rząd /raczej nierząd/ uzasadnia transakcję tym, że Pan Kulczyk jest najwiarygodniejszym inwestorem w Polsce . To obraza dla całego polskiego narodu .A co na to rząd ? Odsprzedaje 30 akcji WARTY bez zgody odpowiednich organów, załatwia sprzedaż dla administracji samochodów, sprzedaje browary itp. Nic dziwnego, że pan Kulczyk nie wyprodukował jednej zapałki, jednej nitki makaronu a jego majątek urósł do 4 miliardów dolarów . To tu potrzebna jest komisja śledcza. O ile nie , to naród was wcześniej czy później rozliczy?. Podałem tylko część przekrętów tow . Kulczyka. O pozostałych przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Panie Kulczyk, a ile do tego dopłacimy? IP: w3cache:* / 192.168.222.* 17.12.03, 15:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel chętnie popracuję w IRAKU IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 16:13 Jeżeli ORLEN szuka ludzi do pracy w Iraku to służę. Znam angielski, bardzo słabo arabski i pracowałem w przetwórstwie ropy naftowej w zakresie zgodności instalacji z polskimi normami. Poza tym lubię ciepło i arabskie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: chętnie popracuję w IRAKU IP: 63.121.99.* 17.12.03, 16:36 Arabskie dziewczyny te ktore juz byly wydymane przez 10 mezow? Moze popatrzec ale mysle ze niema co ogladac to mi dopiero zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: waprx* / 192.168.229.* 17.12.03, 17:12 Jesli chodzi o kontrakty na rope to HalliBurton juz wszystko wzial.... zostala drobnica :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuuuuuuuuuuuuuu Re: Orlen dostanie kontrakt w Iraku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 22:10 Polska niczego nie pierdoli. To pierdolą polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Slawna swego czasu wypowiedz Cimoszewicza.. IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.04, 23:37 Za BBC powtarzaly ja wszystkie serwisy informacyjne na swiecie przecierajac oczy. Podczas przemowienia do przedstawicieli polskiego przemyslu Cimoszewisz po rozpoczeciu wojny w Iraku powiedzial, ze "Nigdy" nie robil tajemnicy z tego, ze glownym priorytetem udzialu Polski w wojnie w Iraku bylo zapewnienie polskim przedsiebiorstwom dostepu do ropy naftowej. Pere linkow z tego czasu znalezionych na szybko: www.energiekrise.de/news/zitate.html www.reutlinger-friedensgruppe.de/polen_will_ans_irakische_oel__and.htm www.polen-news.de/puw/puw67-07.html Odpowiedz Link Zgłoś