w.ell 31.01.10, 17:45 Chociaż całkiem nowa kapela, ale nazwa archiwalna Muza dobra i ponadczasowa. W każdym bądź razie współgra z nastrojami mojej duszy i lubię czasami posłuchać. A teraz dojeżdżają do naszej ojczyzny. Może ktoś się wybiera? DB. Well Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basilisque Re: Archive 01.02.10, 21:45 Też mi się podoba. Teraz w RP? Pierwsze słyszę. Byli w ubr. w Poznaniu. Odpowiedz Link
basilisque Re: Archive na open-erze 21.06.10, 21:08 Jeszcze sobie posłuchałem. Odbiór ambiwalentny. Trochę wtórne do Radiohead. No i oczywiste nawiązania do awangardy progresywnej przełomu 60/70 (King Crimson, Genesis, Pink Floyd, Armageddon) co oczywiście cenię. I mają przyjechać na Openair. Odpowiedz Link
jo_ember Re: Archive 07.02.10, 22:44 Nie podzielam tych zachwytów nad Archiwistami. To dziewiąta woda po Porcupine, Radiohead, nie wspominając już o dawnych artrockowcach. Odpowiedz Link
dziwny_ten_swiat Re: Archive 03.06.10, 09:38 Z ARCHIVE to taka trochę dziwna sprawa, że bardziej znany jest w Polsce niż np. w Anglii. To samo zresztą z Porcupine Tree... Odpowiedz Link
natalia-ivanovna Re: Archive 09.09.10, 19:37 Się przekonałem... Kontemplacyjno-psychodeliczna w nastroju. Dobrze się słucha Takie cuś... Com'on get high Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Archivalne nudziarstwo 27.06.10, 15:06 w.ell napisała: > Chociaż całkiem nowa kapela, ale nazwa archiwalna Muza dobra i > ponadczasowa. W każdym bądź razie współgra z nastrojami mojej duszy i lubię > czasami posłuchać. A teraz dojeżdżają do naszej ojczyzny. Może ktoś się wybiera > ? > > DB. Well Well, tu nasze gusta się niestety rozmijają. Archive to nudziarze wypromowani głównie w naszym UK (Ukochanym Kraju) i to przez jakieś snobistyczne getto. Duża B.!! Odpowiedz Link
basilisque Re: Archivalne nudziarstwo 09.09.11, 21:57 Może trochę wtórne (po Radiohead). Ale jedno z niewielu teraźniejszych dających sie słuchać! Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Archivalne nudziarstwo 04.09.12, 09:14 Gustu kwestia. Ja wolę Florence... Odpowiedz Link