Dodaj do ulubionych

Led Zeppelin revival...

30.12.10, 21:57
Te riffy... "You need coolin'..." itd czyli:

AUDIOSLAVE
Obserwuj wątek
    • dziwny_ten_swiat Re: Led Zeppelin revival... 01.01.11, 15:23
      Raczej Soundgarten... smile

Pomyślności w Nowym Roku i Nowej (II) Dekadzie!
      • w.ell Re: Led Zeppelin revival... 02.01.11, 13:55
        W każdym razie - vocal...
    • basilisque Re: Led Zeppelin revival... 06.01.11, 18:22
      Tak naprawdę to blisko Rage Against The Machine, które nb. b lubię
      • essor Re: Led Zeppelin revival... 09.01.11, 17:30
        Nirvana, Pearl Jam, Soundgarten te grandzowe formacje, dla mnie ciekawe jako trochę może powrot do źrodeł rocka. Ale jednak dużo niżej i wtórne do prawdziwego rocka z lat 60-tych i 70-tych
    • basilisque Gentle Giant... - Led Zeppelin 11.02.11, 18:55
      Gentle Giant zagrał coś jakby "Stairway to heaven", ale na płycie rok wcześniej w 1970.

No to posłuchajcie, b. dobra jakość - NOTHING AT ALL
      • krol-czy-krolik Re: Gentle Giant... - Led Zeppelin - Aerosmith 12.02.11, 12:29
        Ja bym rozszerzył łańcuszek:
        Stairway to heaven -
      • jo_ember Re: Gentle Giant... - Led Zeppelin 05.04.11, 21:37
        Trochę podobne, chociaż brzmi bardziej jak Crosby, Stills and Nash, nie sądzicie?
        Gentle Giant uważam za jeden z ciekawszych i niedocenionych zespołów lat 70-tych...

To była mutacja popularnego (dość) w latach 60-tych, Simon Dupree&Big sound (KItes)
        • essor Re: Gentle Giant... - Led Zeppelin 07.04.11, 19:52
          jo_ember napisał:

> Trochę podobne, chociaż brzmi bardziej jak Crosby, Stills and Nash, nie sądzici
          > e?
          > Gentle Giant uważam za jeden z ciekawszych i niedocenionych zespołów lat 70-tyc
          > h...
          >
          Mam wątpliwości. GG - to takie coś niby ciekawe, ale za bardzo rozlatane w różnych kierunkach i przez to trochę bez wyrazu. Porównywać - jeżeli to nie z LZ, ale np. z wspominanym tu Jethro TUll, troche podobny charakter. Z tym , że JT - bardziej wyraziste i z charyzmatem Iana Andersona. I GG - kogoś takiego brak.
    • jo_ember Re: Led Zeppelin revival... 03.04.12, 21:50
      No, podobne. Nie pierwsi oni i nie ostatni .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka