ls48 20.06.10, 21:09 No to za dwa tygodnie czeka nas druga tura wyborow. Jestem ciekawa jak rozłożą sie głosy tych, którzy przegrali. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Druga tura 20.06.10, 21:22 To nie dobrze , bo trzeba bedzie wybierać mniejsze zło? , i koszty Odpowiedz Link
sequndnik Re: Druga tura 21.06.10, 00:25 to nie mniejsze zło, a wyższe. Chytrość mają wpisaną w swój życiorys. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Druga tura 21.06.10, 07:34 No cóż , trzebna będzie isć i wybrać to mniejsze zło . Spodziewałem sie takiego obrotu sprawy , bo obaj kandydaci mieli porównywalny elektorat. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Druga tura 21.06.10, 19:29 Ja liczyłam jednak na jedną turę, oczywiście ,ze trzeba pójść i na drugą . Odpowiedz Link
flissy Re: Druga tura 21.06.10, 19:39 Mam inne palny na tą niedzielę,chyba że wcześnie rano,ale czy będzie mi się chciało,bo po powrocie to na pewno nie Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Druga tura 22.06.10, 09:18 Spoko Flissy i tak wygra Komorowski. Przecież my Polacy nie chcemy pokazać światu, że chcemy zmiany, bo byśmy się przyznali, że nie jest u nas tak dobrze jak podają w mediach. U nas jest dobrze i coraz lepiej! A kto mówi inaczej to pewnie nieudacznik? Tacy nigdy nie potrafią wykorzystać szansy, olać ich. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 A w Wielkoposce 22.06.10, 09:10 jest największy dobrobyt w Polsce! Tam właśnie i z tego względu p. Komorowski uzyskał największe poparcie, chociaż na Dolnym Śląsku tez wypadło nie najgorzej? Odpowiedz Link
irene.jg Re: A w Wielkoposce 22.06.10, 13:05 Będę zdyscyplinowana i pójdę po raz drugi. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Druga tura 22.06.10, 13:38 A ja mam nadzieję ,że do tej drugiej tury poznam chociaż programy obu kandydatów , bo czy ktoś wie z Was jakie mają programy obaj kandydaci? Co prawda program kandydata po wyborach w większości pewnie idzie do kosza , ale warto go poznać i przy następnych wyborach ewentualnie rozliczyć poprzez odpowiednie głosowanie? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Druga tura 22.06.10, 13:38 Zapowiadają też ,że odbędą się dwie debaty, może być ciekawie? Odpowiedz Link
ls48 Re: Druga tura 22.06.10, 14:01 Dobrze ze będą debaty, tylko ze te debaty to też obietnice, które nijak sie mają do rzeczywistości po wyborach. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Druga tura 22.06.10, 15:08 Oczywiście w debacie każdy z kandydatów chce się w jak najlepszym świetle pokazać , trzeba się przysłuchiwać i odsiewać te nierealne obietnice . To samo z programem poszczególnych kandydatów. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Druga tura 22.06.10, 15:45 Nie muszę debat słuchac i tak będę głosowac na Kaczynskiego . Jak słyszę ,ze Komorowskiego popiera Kutz, Wajda i Olbrychski i sale "oświecone" i szlacheckie towarzystwo, to ja na pewno na niego nie zagłosuję . Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Schetyna chciał dołożyć Tuskowi 23.06.10, 09:58 poprzez zrażenie Napieralskiego do Komorowskiego (popieranego przez Tuska), mówiąc w radiu o handlu za poparcie, ale Napieralski nie zatrzasnął drzwi, rozumiejąc, że jest to element rozgrywki wewnątrz PO. Ponadto, nie chciał pozbawiać się alternatywy, karty przetargowej w uzgodnieniach z oboma kandydatami. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Schetyna chciał dołożyć Tuskowi 23.06.10, 13:57 Głosy tego elektoratu który głosował na Napieralskiego, mogą być kartą przetargową. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Schetyna chciał dołożyć Tuskowi 23.06.10, 17:07 Już są. Napieralski poszedł w stronę biedoty i zagospodarował część elektoratu, któremu żyje się źle. Nie przypadkiem Olejniczak i Cimoszewicz odcięli się od niego, gdyż to "czerwoni liberałowie". Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 To chyba nie źle, 23.06.10, 17:10 bo Wielkopolska znów będzie mogła wykazać się lojalnością wobec ekipy rządzącej? Odpowiedz Link