darima_ka 19.09.10, 12:26 Na chałwę , napadają Was takie dziwne smaczyska? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezniczka-02 Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 12:28 Oj tak ale nie na chałwę, nie lubię. U mnie to się nazywa gastrofaza, wtedy jem wszystko co słodkie, nawet cukier Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 19:57 Tak od czasu do czasu dopada mnie ochota na coś słodkiego , chyba organizm się domaga cukru Wtedy miewam rózne smaki, kiedy niedobór uzupełnię , a dzisiaj uzupełniłam ciastem z bita śmietaną , to mam spokój na jakiś czas Odpowiedz Link
zak-1 Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 15:07 Uwielbiam chałwę szczególnie taką z puszki . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 20:00 Ja uwielbiam , ale tylko waniliową , jak jest jakaś smakowa , to już mniej . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 19:59 Też zjadam np. całą czekoladą ,a następnego dnia migrena murowana . Mam migreny od czekolady też , co zauważyłam jakiś czas temu , wiec staram się jej unikać ,ale jak juz nic innego w domu nie ma , to potem cierpię Odpowiedz Link
flissy Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 20:09 Najlepsza chałwę mają w Izraelu,,,jak żona przywozi,albo przysyła,to mówię wam palce lizać,,,a ile smaków i różnych rodzajów,,,najlepsza jest tak która na pierwszy rzut oka wygląda dość dziwnie,,,gdy zobaczyłem ja pierwszy raz nie mogłem uwierzyć że to chałwa,,,wygląda jak by to była peruka w pudełku,wielki kłębek cienkich włosków,a jak smakuje,albo tak z pleśnią,albo ze skórkami pomarańczy,,,,kurde kiedy przyjdzie paczka!!! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 20:11 Jeeeeeeeeee, to u nas znacznie mniejszy wybór , to jadę do Żydków Odpowiedz Link
flissy Re: Chodzi za mną smaczysko 19.09.10, 20:20 Chyba tak,,,tylko żeby nie zapomniała o kawie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Chodzi za mną smaczysko 20.09.10, 13:56 Eeee, ja bym kawę odpuściła za tą chałwę Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chodzi za mną smaczysko 20.09.10, 17:52 Atam kawa , ważniejsza ta chałwa Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Chodzi za mną smaczysko 20.09.10, 13:55 Już Ci Piotrek zazdroszczę delektowania sie ta chałwą , bo u nas rzeczywiście mały wybór jest Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Chodzi za mną smaczysko 20.09.10, 13:57 Rozumiem ,ze Twoja żona przebywa w Izraelu? Odpowiedz Link