Dodaj do ulubionych

Zamiast promować Chopina

23.02.11, 18:08
To sprowadzono to promowanie do wulgaryzmów .
Czy na tym polega sztuka, żeby było jak najwięcej wulgaryzmu?
www.tvn24.pl/-1,1693732,0,1,wulgarny-chopin-trafil-na-aukcje,wiadomosc.html
W ostatnich latach taką samą tendencję można zaobserwować w rodzimej kinematografii ?
Obserwuj wątek
    • zak-1 Re: Zamiast promować Chopina 23.02.11, 18:17
      Nie czytałem tego komiksu , ale widziałem fragmenty . Całkowiecie te wulgaryzmy nie były tam potrzebne. I oczywiście nie ma winnych . Kazałbym zapłacic za cały nakład , temu co to opiniował ( podobno córka ministra)bo sam pomysł , nie wydaje mi sie zły .
      • darima_ka Re: Zamiast promować Chopina 23.02.11, 18:21
        Rok 2010 był rokiem Chopinowskim, była to ogromna szansa na promocję polskiej kultury i sztuki. To możliwość propagowania naszego dziedzictwa narodowego.
        Ale nie w ten sposób.
        • lilidae Re: Zamiast promować Chopina 23.02.11, 19:13
          Pomysł był trafiony. Nowe środki wyrazu lepiej trafiają do młodego pokolenia. Ale osoba odpowiedzialna za dopuszczenie komiksu do druku, powinna ponieść konsekwencje - nie tylko finansowe.
          • darima_ka Re: Zamiast promować Chopina 23.02.11, 19:16
            Dokładnie , tylko że jak znam życie , to córka ministra żadnych konsekwencji nie poniesie ani finansowych , ani też innych.
            Trochę mi wstyd że nasz kraj w ten sposób tak wielkiego człowieka promuje.
          • rena-ta49 Re: Zamiast promować Chopina 24.02.11, 13:55
            Daje się zauważyć taką tendencję ,ze jeśli ktoś chce się wypromować , to
            szokuje jakimiś wybrykami , czy sztuką im więcej wulgaryzmu tym większą sławę
            się zdobywa ?
            Wychodzą z założenia ci pseudoartyści ,że obojętnie jak będą o nim mówić ważne żeby mówili ?
            Czy nie o to w tym wszystkim chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka