lilidae Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 11:15 Przyznam się, że już od kilku lat nie oglądam żadnych festiwali. Może jest ich zbyt wiele, a już na pewno nie mają takiego klimatu, jak kiedyś. Odpowiedz Link
junglyang Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 11:36 Też tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 13:36 Zgadzam się ,że ważny jest klimat ,ale i poziom wykonawców nie bez znaczenia jest też cała "otoczka " naszych festiwali, a z tym w ostatnich latach jest coraz gorzej. Odpowiedz Link
lilidae Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 15:30 Poziom wykonawców pozostawia wiele do życzenia. Ale jest coś jeszcze - większa dostępność do muzyki. Kiedyś Eurowizja była swoistym okienkiem na świat. Gośćmi specjalnymi na festiwalach ( np.w Sopocie) były gwiazdy dużego formatu i ich występy dużym wydarzeniem artystycznym. Po płyty jeździło się do Niemiec, Anglii, itp. Nagrywało się przeboje z radia. Teraz wszystko jest podane na tacy, spowszedniało, a i wyjątkowych indywidualności w muzyce, jakby mniej Odpowiedz Link
darima_ka Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 17:29 Masz rację Aniu co do poziomu festiwali, i wykonawców. Utwory które są godne słuchania są dostępne w necie , każdy wybiera to co mu odpowiada. Jeśli decydujemy się na oglądanie festiwalu ,to tylko czekajac na recital jakiejś gwiazdy ewentualnie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 13:33 Wydaje się ,że ludzie stracili zainteresowanie Eurowizją , z powodu niskiego poziomy naszych piosenkarzy. I nikt mi nie wmówi że to polityczne głosowanie kogoś pozbawiło miejsca w finale . Trzeba być naprawdę dobrym , bo konkurencja jest ogromna . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 17:23 Eurowizji nie oglądałam już dawno , w ubiegłym roku skusiłam się na oglądanie Top-Trendy i się rozczarowałam . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 11.05.11, 17:24 Czy ta Magdalena Tul , nie przypomina Wam Edytki Górniak? Odpowiedz Link
rena-ta49 Azarbejdżan wygrany ? 15.05.11, 09:40 Konkurs piosenki Eurowizji wygrał zespół z Azerbejdżanu "Nikki and Ell", czyli Eldar Gasimov and Niga Jamal. Ich utwór nie należał do faworytów finału tegorocznego festiwalu. Drugie miejsce zajęły Włochy, a trzecie - Szwecja. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Azarbejdżan wygrany ? 15.05.11, 09:42 www.youtube.com/watch?v=SKpByHronXE&playnext=1&list=PL76793A07EA25360F Odpowiedz Link
darima_ka Re: Azarbejdżan wygrany ? 15.05.11, 11:02 Fajna piosenka , ale czy czasem to pierwsze miejsce nie jest sprawą polityczną ? Odpowiedz Link
hana.jahanna Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 15.05.11, 09:51 Kiedyś oglądałam, teraz już nie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 15.05.11, 10:10 Ja też nie oglądam ,ale zespół który wygrał , mi się podoba Odpowiedz Link
zak-1 Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 15.05.11, 10:13 Szkoda czasu , ale duzo w tym winy naszych wykonawców - czyli braku sukcesów . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Eurowizja-czy ktoś to jeszcze ogląda? 15.05.11, 10:16 Tak nie mamy dobrych wykonawców , to tak jak w sporcie , kiedy rodak odnosi sukcesy , to się mu kibicuje . Odpowiedz Link