Dodaj do ulubionych

Przybłęda :)

01.12.11, 17:30
przychodzi do mnie do pracy juz od tygodnia,,,szkarada jakich mało,,,na razie je tylko na zewnątrz,chociaż dzisiaj odważył się przekroczyć przednimi łapani próg,,,niemiłosiernie chudy i okropnie brzydki,ale jakiś taki "milutki" smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hc/bg/entk/lRlH7ipmKJbwcbEneB.jpg
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 17:47
      Ma bardzo dobre, poczciwe wejrzenie...
    • darima_ka Re: Przybłęda :) 01.12.11, 17:50
      On wcale nie jest brzydki,jest chyba mocno wychudzony i zaniedbany.
      Gdyby go odkarmić ,to byłby z niego duży silny pies.
      Zgłoś do schroniska niech po niego przyjadą?
      Idzie zima ,szkoda żeby się tułał.
      • flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 17:53
        Strasznie się boi,nawet własnego cienia,,,myślę że ucieknie go nie złapią,,,może jak sie troszeczke się oswoi.
        • mala200333 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 17:59
          Moze go ktos z pracownikow przygarnie? Pewnie duzo krzywdy zaznal od ludzi, wiec sie boi...
          • flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 18:47
            mala200333 napisała:

> Moze go ktos z pracownikow przygarnie? Pewnie duzo krzywdy zaznal od ludzi, wie
            > c sie boi...

Nie bardzo,ja jestem jedynym pracownikiem.
        • darima_ka Re: Przybłęda :) 01.12.11, 18:02
          Boi się ludzi ,bo musiał być krzywdzony.
          Dobrze by było żeby jednak do schroniska
          go zabrali.
          Nie wiadomo gdzie biedny się na noc podziewasad
          • flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 18:49
            Dorka ale jak to zrobic,on nie pociąg nie przychodzi o tej samej godzinie.
            • darima_ka Re: Przybłęda :) 01.12.11, 18:54
              Wtedy kiedy przyjdzie postaraj się go zwabić tym jedzeniem
              do jakiegoś pomieszczenia,kiedy już wejdzie zadzwoń żeby po niego przyjechali,
              albo jeśli nie wejdzie , to też możesz zadzwonić ze się błąka w pobliżu taki a taki pies,
              że jest wygłodzony i bezpański i stwarza zagrożenie.
              Ja tak kiedyś zadzwoniłam bo pies się po osiedlu błąkał, nawet dosyć szybko przyjechali
              i psa zabrali.

• flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 19:02
                Nie bardzo mam gdzie zwabić,,,zbyt dużo kosztownego sprzętu uncertain
                • sreberko55 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 19:47
                  A jakie to zagrożenie,przecież jak go zabiorą to wiadomo co z nim będzie.W najlepszym wypadku będzie siedział w klatce z wieloma psami,głodny i będą się gryzły ,gryzł y,zagryzały.
                  • flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 19:51
                    jakoś to będzie,póki go będę dokarmiał to jakoś sobie poradzi smile
                    • sreberko55 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 19:55
                      To jesteś dobrym człowiekiem .Masz u mnie dwa duże plusy za dokarmianie psa i za rower smileZa dokarmianie to plusy pewnie nie tylko ode mnie.
                      • flisy1 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 19:57
                        Jak sie oswoi to może będę go zostawiał zimą w pracy,,,Rower mmmmmmmmmmm,,,rower to wielka namietnośc smile
                        • tropem_misia1 Re: -To co najważniejsze skrywa się przed wzrokiem 02.12.11, 07:45
                          flisy1 napisał:

> Jak sie oswoi to może będę go zostawiał zimą w pracy,,,Rower mmmmmmmmmmm,,,rowe
                          > r to wielka namietnośc smile

-Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł Lis. - Ale ty tego nie rób. JUŻ ZAWSZE BĘDZIESZ ODPOWIEDZIALNY ZA TO, CO OSWOIŁEŚ.
                          • tropem_misia1 Re: -Nic 02.12.11, 07:48
                            wcześniej nie pisałam, bo to Twoja decyzja.
                            Rady na nic sie nie zdadzą.
                            Tyle,że mam wiele sympatii dla ludzi ,którzy widzą i reagują.smile
                            I tyle.
                            • flisy1 Re: -Nic 02.12.11, 08:52
                              I to jest prawda (oba posty),,,zdaję sobie sprawę i sam się z tym gryzę,bo dobrze wiem ze piesek sie "przywiąże" a ja mimo szczerych chęci nie mam warunków by go przygarnąć,z drugiej strony trudno przejść obojętnie.
                          • ls48 Re: -To co najważniejsze skrywa się przed wzrokie 02.12.11, 14:11
                            Masz rację Tropcia, masz rację, ja chyba czułabym sie jak Judasz, gdybym psa przywabila po to by go oddać w niepewne ręce. Przeciez w tym schronisku nic dobrego go nie czeka. Wiem co mowie bo sama mam psa z schroniska i wiem jak dlugo musialam go przyzwyczajac do normalnego życia. Flisy, dobry facet z Ciebie -oswoiłes, to teraz.....?
                            • rena-ta49 Re: -To co najważniejsze skrywa się przed wzrokie 02.12.11, 14:17
                              Piotr pisze ,ze nie ma warunków żeby psa przygarnąć,
                              w tej sytuacji chyba będzie musiał jednak psa tam umieścić.
                              Tam jednak jest szansa ,ze go ktoś zabierze stamtąd.
                              Szkoda żeby pies się błąkał ,bo ktoś zrobi mu krzywdę.

• flisy1 Re: -To co najważniejsze skrywa się przed wzrokie 02.12.11, 16:16
                                Raczej uważam tak jak Lidka i Tropcia,,,czułbym się jakbym go "wydał"zdradził,mimo że zimno,że głodno to jednak to "wolność",,,puki będzie to zawsze dostanie jeść,kupiłem dla niego kilka pychotek smile

Może to nie trafne porównanie,ale oddanie psa do schroniska,do tych klatek,nawet z dobrych pobudek,kojarzy mi sie z oddaniem dziecka do domu dziecka,osoby starszej do domu opieki.
                      • mala200333 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 22:12
                        Ode mnie duzy PLUS!
                        • ls48 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 14:15
                          Ode mnie też!!!!!!
                  • darima_ka Re: Przybłęda :) 01.12.11, 20:24
                    Fakt nigdy nie wiadomo do jakiego schroniska trafi.
                    Może tutaj wstaw ta fotkę?
                    www.psydoadopcji.pl/
                    • mala200333 Re: Przybłęda :) 01.12.11, 22:13
                      Dobry pomysl!
                      • zak-1 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 09:58
                        Wygląda na starego , ale sympatycznie . Dziewczyny mają dobry pomysł z tym schroniskiem, to jedyne wyjście .A ty Piotrek masz racje ,że trzymasz się od niego z daleka , nie powinien się przywiazywać do obcych ludzi .
                        • rena-ta49 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 13:49
                          Każdy człowiek który ma odrobinę uczuć nie może przejść obojętnie
                          kiedy zwierzęciu dzieje się krzywda.To świadczy o naszym człowieczeństwie.
                          Wydaje się najlepszym wyjściem oddanie jednak psa do schroniska.
                          Wiem ,że zbyt drastyczne sceny oglądamy ze schronisk,
                          ja jednak wierzę w to ,ze to przypadki sporadyczne.
                          W schronisku ma szanse na adopcję.
                          Szkoda psa ,zima tuż tuż i bez schronienia i pożywienia zginie.
                          • mala200333 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 15:36
                            W lecie przed mym domem pojawil sie kociak. Zaczal nocowac pod jednym z samochodow stojacych przy domu. Skora i kosci. Dawalysmy z corka mu jedzenie i wode. Bardzo chcial wejsc do domu. Wzielysmy go. Sasiadka nam powiedziala ze widziala ja z samochodu jadacego zostak wyrzucony. i tak znalazl sie w naszej dzielnicy.
                            Poszlysmy do weterynarki z nim. Zaszepilysmy, odpchlylysmy go. Byl przeuroczy. Niestety corka zaczela dostawac ataki astmy. Uczulenie. Poprosilysmy weterynarke by mu znalazla dobra rodzine. W ten sam dzien zglosil sie do niej pan ktory mial w rodzinie kota 18 lat, ale kociak odszedl do kociego raju. Weterymarka dala mu nasz nr. telefonu. Kociak im sie spodobal i z calym jego wyposazeniem oddalysmy go. Ostanio przyslam mi emailem jego zdiecia z nowa rodzina. Brak mi go, ale ciesze sie ze ma dom i jedzenie.
                            https://s1.img.pl/v/1108/78078018a.jpg
                            Zostaly tylko mi fotki i filmy..
                            • mala200333 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 15:38
                              Widze teraz ze mu musze zmienic okulary do czytania, tyle bledow ponarobilam...hihi...
                              • sza.aliczek Re: Przybłęda :) 02.12.11, 15:41
                                A może postaw jakąś budę? Miskę?- i niech to będzie po prostu pies "ochroniarski"?
                                Jak myślisz?
                                • flisy1 Re: Przybłęda :) 02.12.11, 16:08
                                  Nie bardzo,,,to jest teren przy bloku,normalny chodnik,sporo ludzi tamtędy chodzi.
                                  • sza.aliczek Re: Przybłęda :) 02.12.11, 18:51
                                    Rozumiemuncertain

To jest bardzo przykre, gdy w tłumie ludzi jeden biedny, opuszczony pies, nie może znaleźć nikogo, kto by się nim zaopiekowałsad
                                    • darima_ka Re: Przybłęda :) 02.12.11, 19:57
                                      Szaliczku w tłumie ludzi ,niektórzy są samotni.
                                      Ja ubolewam nad losem tego psa,ale tacy sami bezduszni ludzie ,
                                      robią ze starymi rodzicami , dziadkami.
                                      Znam osobiście takie przypadki i krew mnie zalewa bo jestem bezsilna.
                                      • sza.aliczek Re: Przybłęda :) 03.12.11, 18:57
                                        Tak, wiem, masz rację.
                                        Ale jednak człowiek może poprosić o pomoc, coś ze sobą zrobić, starać się o zmianę. Pies bez naszej pomocy i naszych działań, nie ma szans.

A co do starych i samotnych. Hm... może to nie zabrzmi sympatycznie, ale to oni wychowali dzieci, które je porzuciły.
                                        • darima_ka Re: Przybłęda :) 03.12.11, 19:09
                                          To prawda zwierzęta są zależne od ludzi,
                                          nieodpowiedzialni tylko je krzywdzą i skazują na poniewierkę.
                                          Masz rację człowiek jest istotą rozumną ale czasem sie nim nie posługuje.
                                    • darima_ka Re: Przybłęda :) 03.12.11, 14:17
                                      A jeszcze bardziej przykre jest to ,że ktoś bez sumienia wyrzucił tego psa !
                                      Bezduszny człowiek!
    • tadeusz_ski.51 Ooooo, tym mnie "rozbroił" 02.12.11, 16:04
      Usunąłem tę agresywną sygnaturkę, ale dalej będę broił...
      • tadeusz_ski.51 ... biedny pies, 02.12.11, 16:17
        wcale nie taki brzydki jest. Brawo panie B. za dobre serce
        • tadeusz_ski.51 Ktoś mądry powiedział kiedyś 02.12.11, 16:20
          Stosunek człowieka do zwierzęcia jest miarą człowieczeństwa
          • flisy1 Re: Ktoś mądry powiedział kiedyś 02.12.11, 16:23
            To jest już druga "przybłęda" w moim życiu,,,oczywiście mówię o psach w miejscu pracy smile
            • darima_ka Re: Ktoś mądry powiedział kiedyś 02.12.11, 19:58
              Pamiętam chyba z ubiegłego roku te szczeniaczki?
          • darima_ka Re: Ktoś mądry powiedział kiedyś 02.12.11, 19:58
            Dokładnie tak jest, ten ktoś wiedział co mówi!
          • rena-ta49 Re: Ktoś mądry powiedział kiedyś 03.12.11, 09:38
            Bo tak jest , ja bym do tego dodała jeszcze
            stosunek do ludzi starych.
      • flisy1 Re: Ooooo, tym mnie "rozbroił" 02.12.11, 16:17
        A dzisiaj pieska nie było .

ps.tadeusz_ski.51 napisał:

> Usunąłem tę agresywną sygnaturkę,

honorowe posuniecie,tak trzymaj smile
        • tadeusz_ski.51 Re: Ooooo, tym mnie "rozbroił" 02.12.11, 16:29
          Widocznie pożywił się gdzieś indziej? Jeśli nic tragicznego go nie spotkało, wróci. Psy mają dobrą pamięć. Spróbuj podrzucić mu jakieś resztki z obiadu, najlepiej drobne kości wieprzowe z chrząstką, mój "pieseczek" to uwielbia! Co gorsza, tym go każdy przekupi... taki "zdrajca" za "rarytasy"...
          • flisy1 Re: Ooooo, tym mnie "rozbroił" 02.12.11, 16:33
            Oj chyba by nie doczekały jego przybycia,za dużo bezpańskich kotów,a jeszcze ięcej tych polskich czarnych sępów smile
            • tadeusz_ski.51 No tak, wrony też przepadają za kostkami 02.12.11, 17:16
              flisy1 napisał:
              > Oj chyba by nie doczekały jego przybycia,za dużo bezpańskich kotów, a jeszcze
              > więcej tych polskich czarnych sępów smile
              ---------------
              Poczekać aż ten pies przyjdzie, wziąć kostkę do ręki i podchodzić do miski mówiąc "chodź, nie bój, nie bój, to smakołyk dla ciebie". Pies zapewne odsunie się na jakąś odległość ale wróci, gdy wrzucisz kostkę do miski i odsuniesz się?
              • tadeusz_ski.51 Re: No tak, wrony też przepadają za kostkami 02.12.11, 17:20
                Swego czasu dokarmiałem wróble w zimie, poprzez nabijanie na obcięte gałęzie żywopłotu kawałków bułki. Skończyło się tym, że "mieszkająca" gdzieś w pobliżu szczurza rodzinka, przyprowadziła młode pod ten żywopłot, jawnie, w biały dzień!
                • mala200333 Re: No tak, wrony też przepadają za kostkami 02.12.11, 18:29
                  Szczurek tez jest....i chce jesc!
                  • darima_ka Re: No tak, wrony też przepadają za kostkami 03.12.11, 14:21
                    mala200333 napisała:

> Szczurek tez jest....i chce jesc!

brrrrrrrrrrr są obrzydliwe .
                    Najbardziej sie ich boję kiedy rano niosę worek ze śmieciami
                    do kontenera ,a tam słychać ,ze jakiś zwierz się posila ,przemieszcza ,
                    zmykam aż się kurzybig_grin
                    Czasem wysługuję sie młodym ,i wysyłam z workiem.
      • rena-ta49 Re: Ooooo, tym mnie "rozbroił" 03.12.11, 09:39
        Darima ma rację jak pisze ,ze Ty masz nie leczone ADHD!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka