Dodaj do ulubionych

a nasze sądy

25.10.12, 20:39
takie strasznie zapracowane, takie zapracowane biedactwa....tongue_out
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: a nasze sądy 25.10.12, 20:52
      O tak! tu trzeba dogłębnie sprawę zbadać i wydać surowy wyrokbig_grin
      A ci co kradną miliony chodza na wolności,żenada.
      Jak kraść to miliony,stare powiedzenia.
    • ls48 Re: a nasze sądy 25.10.12, 23:14
      A ja wlasnie jutro rano ide do sadu w charakterze świadka.Dotyczy sprawy, ktora miala miejsce......25 lat temu.....Raczej nie powinni mnie zatrzymać....ha,ha,ha
      • zak-1 Re: a nasze sądy 25.10.12, 23:19
        Nigdy nie wiadomo wink)) 1.50.... chłopcy pewnie chcieli upiec ziemniaki w ognisku ... teraz nic nie wolno .
    • tropem_misia1 Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 12:57
      o 22:00 wieczorem!!!!!!!!!
      • rena-ta49 Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 13:33
        Właśnie to samo miałam wklejać.
        Dziwnym trafem represje dotykają tylko maluczkich, jakoś złodzieje milionów zawsze śpią spokojnie. Mają plecy, armię prawników dbających by im włos z głowy nie spadł i w swoich kieszeniach kogo trzeba od urzędniczki do sędziego. To państwo korupcją stoi i jest to rażąco widoczne. Nawet sędziwie Sadu Najwyższego mają głębokie kieszenie.
        prawo.rp.pl/artykul/756571,945285-CBA-chce-wznowienia-sledztwa-w-sprawie-podejrzenia-korupcji-w-Sadzie-Najwyzszym.html
      • rena-ta49 Jednak państwo działa:) 26.10.12, 15:13
        Sam premier musi się zajmowac takimi pierdołami?
        Toż to żenada !
        Na zbity pysk z tymi sędziami , policjantami i innymi....
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12745036,Tusk__Sprawe_opolanki_wyjasnimy_w_kilka_godzin__Nie.html
      • darima_ka Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 17:51
        Jestem w szoku!
        Już wczoraj pisałam ,że dotkliwa ręka prawa jest dla maluczkich,
        z wielkimi złodziejami trzeba się liczyć.
    • rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 13:30
      Nagle się uaktywniają,ze snu się obudzili?
      Tylko jakoś brak im determinacji w ściganiu wielkich przekrętów?
      Żenada i wstyd dla takiego państwa.
      • tropem_misia1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:23
        Determinację mają ...dziś...w strajkowaniu...w TV oglądałam
        • rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:28
          Tak,tak słyszałam,ale to nie sędziowie strajkują a ich asystenci, sekretarki.
          Nie wiem jak jest z sędziami ,ale służby mundurowe strajkować nie mogą,
          jeśli dotyczy ten zakaz tez sędziów ,to wysłali przydupasów w swoim imieniu?
          • zak-1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:36
            Sędzia ,prokurator, burmistrz, prezydent miasta....największe lagi na świecie .Zarobki niebotyczne a odpowiedzialności zero.
            • rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 15:03
              Kazik to państwo przestaje działać i nie łudźmy się że prosta wymiana z Donalda na innego Kaczora wystarczy. Tu potrzebna jest całkowita wymiana elit politycznych do zera. Niestety "przemiana" z roku 1989 to było nic innego jak "hop siup zmiana dup".
              Co dosadnie widać po listach wyborczych.
              • ravenheart1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 15:46
                masz rację, ale tylko częściowo ...

jakie społeczeństwo takie elity - tu potrzebne jest całkowite odwrócenie systemu wartości naszego społeczeństwa. W tej chwili żyjemy w społecznej dyktaturze małych i dużych cwaniaczków. Dlatego zamieniając Tuska czy Kaczora na kogoś spoza świata polityki tak naprawde damy szansę kolejnemu małemu cwaniaczkowi na stanie się dużym cwaniaczkiem.
                • darima_ka Re: a nasze sądy 26.10.12, 17:57
                  Dlatego jakimś wyjściem byłyby jednomandatowe okręgi.
                  Koniecznie też trzeba zmienić prawo tak ,żeby można było
                  tych przekęciarzy odwołać.
                  Nigdy niczego nie zmienimy, jeśli będziemy myśleć, bo takie prawo a prawo takie bo tacy politycy a politycy tacy bo takich wybieramy.
                  To wyborcy, a nie partie mają mieć wpływ na to kto w Sejmie wyborców będzie reprezentował.
                • rena-ta49 Re: a nasze sądy 27.10.12, 08:30
                  Racja ,ale czy to znaczy ,ze mamy się godzić z tym co jest obecnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka