tropem_misia1 25.10.12, 20:39 takie strasznie zapracowane, takie zapracowane biedactwa.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: a nasze sądy 25.10.12, 20:52 O tak! tu trzeba dogłębnie sprawę zbadać i wydać surowy wyrok A ci co kradną miliony chodza na wolności,żenada. Jak kraść to miliony,stare powiedzenia. Odpowiedz Link
ls48 Re: a nasze sądy 25.10.12, 23:14 A ja wlasnie jutro rano ide do sadu w charakterze świadka.Dotyczy sprawy, ktora miala miejsce......25 lat temu.....Raczej nie powinni mnie zatrzymać....ha,ha,ha Odpowiedz Link
zak-1 Re: a nasze sądy 25.10.12, 23:19 Nigdy nie wiadomo )) 1.50.... chłopcy pewnie chcieli upiec ziemniaki w ognisku ... teraz nic nie wolno . Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 12:57 o 22:00 wieczorem!!!!!!!!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 13:33 Właśnie to samo miałam wklejać. Dziwnym trafem represje dotykają tylko maluczkich, jakoś złodzieje milionów zawsze śpią spokojnie. Mają plecy, armię prawników dbających by im włos z głowy nie spadł i w swoich kieszeniach kogo trzeba od urzędniczki do sędziego. To państwo korupcją stoi i jest to rażąco widoczne. Nawet sędziwie Sadu Najwyższego mają głębokie kieszenie. prawo.rp.pl/artykul/756571,945285-CBA-chce-wznowienia-sledztwa-w-sprawie-podejrzenia-korupcji-w-Sadzie-Najwyzszym.html Odpowiedz Link
rena-ta49 Jednak państwo działa:) 26.10.12, 15:13 Sam premier musi się zajmowac takimi pierdołami? Toż to żenada ! Na zbity pysk z tymi sędziami , policjantami i innymi.... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12745036,Tusk__Sprawe_opolanki_wyjasnimy_w_kilka_godzin__Nie.html Odpowiedz Link
darima_ka Re: a nasza policja taka dzielna: 26.10.12, 17:51 Jestem w szoku! Już wczoraj pisałam ,że dotkliwa ręka prawa jest dla maluczkich, z wielkimi złodziejami trzeba się liczyć. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 13:30 Nagle się uaktywniają,ze snu się obudzili? Tylko jakoś brak im determinacji w ściganiu wielkich przekrętów? Żenada i wstyd dla takiego państwa. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:23 Determinację mają ...dziś...w strajkowaniu...w TV oglądałam Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:28 Tak,tak słyszałam,ale to nie sędziowie strajkują a ich asystenci, sekretarki. Nie wiem jak jest z sędziami ,ale służby mundurowe strajkować nie mogą, jeśli dotyczy ten zakaz tez sędziów ,to wysłali przydupasów w swoim imieniu? Odpowiedz Link
zak-1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 14:36 Sędzia ,prokurator, burmistrz, prezydent miasta....największe lagi na świecie .Zarobki niebotyczne a odpowiedzialności zero. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a nasze sądy 26.10.12, 15:03 Kazik to państwo przestaje działać i nie łudźmy się że prosta wymiana z Donalda na innego Kaczora wystarczy. Tu potrzebna jest całkowita wymiana elit politycznych do zera. Niestety "przemiana" z roku 1989 to było nic innego jak "hop siup zmiana dup". Co dosadnie widać po listach wyborczych. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: a nasze sądy 26.10.12, 15:46 masz rację, ale tylko częściowo ... jakie społeczeństwo takie elity - tu potrzebne jest całkowite odwrócenie systemu wartości naszego społeczeństwa. W tej chwili żyjemy w społecznej dyktaturze małych i dużych cwaniaczków. Dlatego zamieniając Tuska czy Kaczora na kogoś spoza świata polityki tak naprawde damy szansę kolejnemu małemu cwaniaczkowi na stanie się dużym cwaniaczkiem. Odpowiedz Link
darima_ka Re: a nasze sądy 26.10.12, 17:57 Dlatego jakimś wyjściem byłyby jednomandatowe okręgi. Koniecznie też trzeba zmienić prawo tak ,żeby można było tych przekęciarzy odwołać. Nigdy niczego nie zmienimy, jeśli będziemy myśleć, bo takie prawo a prawo takie bo tacy politycy a politycy tacy bo takich wybieramy. To wyborcy, a nie partie mają mieć wpływ na to kto w Sejmie wyborców będzie reprezentował. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a nasze sądy 27.10.12, 08:30 Racja ,ale czy to znaczy ,ze mamy się godzić z tym co jest obecnie? Odpowiedz Link