rena-ta49 20.06.13, 14:08 pt"Nasze matki,nasi ojcowie"? Wykreowana rzeczywistosc nijak sie nie ma do tej, ktora musieli znosic nasi rodzice, jak można tak zakłamywać historię. Zaraz się okażę ,ze Polacy sami sobie są winni,że wybuchła II wojna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Ktoś ogladał to badziewie 20.06.13, 16:49 Nikt nie oglądał tego badziewia, dziwię się, że Ty oglądałaś? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 a mówiłem kiedyś 20.06.13, 16:51 Renia, nie oglądaj badziewiów, nie będziesz się denerwować. Ale ta ciekawość Renina przeważyła i musiała wleźć i ogladać... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: a mówiłem kiedyś 21.06.13, 06:50 W domu bym tego nie oglądała ,ale z nudów w sanatorium się skusiłam. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Dobrze wiedzieć 21.06.13, 13:21 rena-ta49 napisała: > W domu bym tego nie oglądała ,ale z nudów w sanatorium się skusiłam. ---------------- Renia ulega pokusom!!!!!! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ktoś ogladał to badziewie 20.06.13, 17:39 Chciałam obejrzeć ,ale pierwszy odcinek przegapiłam, potem już się nie zdecydowałam oglądać. Ja rzadko coś oglądam na TVP Odpowiedz Link
darima_ka "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 20.06.13, 20:26 www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogdan-zalewski/blogi/news-nasze-babcie-nasi-dziadkowie,nId,984306 Odpowiedz Link
czarek-sz Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 20.06.13, 22:32 Pisze się że Niemcy od jakiegoś czasu wytrwale i skutecznie pracują nad 'podzieleniem' się swoimi zbrodniami ludobójstwa i Holokaustu z innymi nacjami, głównie z Polakami. Stąd ten film który w tym temacie nie jest pierwszym i nie ostatnim. Żałosne jest to, że dzieje się to, przy milczącym na to przyzwoleniu naszych skundlonych 'elit' politycznych które w imię poprawności i nie zadrażniania prędzej wezmą kopa w pysk niż przeciwstawią się i zaprotestują bądź sami zrobią jakiś kontr materiał. Jeden tylko Żyd Szewach Weiss po emisji tego serialu stanął w obronie dobrego imienia AK i Polaków. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 21.06.13, 06:52 Dlatego my sami musimy się bronić przed tą wrogą propagandą, żebyśmy nie słyszeli o "polskich obozach" Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 21.06.13, 13:23 Dobrze powiedziane, panie Czarku, całkowicie podzielam tę opinię. Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 22.06.13, 22:29 www.tvn24.pl/niemieccy-historycy-uznaja-zarzuty-polakow-wobec-filmu-zdf-za-sluszne,334738,s.html Odpowiedz Link
zak-1 Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 23.06.13, 10:45 Co z tego , ze uznają nasze racje , jeśli o nich społeczeństwo niemieckie się nie dowie. Widziałem pierwszy odcinek i rozbawiło mnie , ze Żyd i oficer Niemiecki byli w 41 roku przyjaciółmi . Mógł być taki przypadek ,ale to miał być film o ogóle Niemców a nie o wyjątkach . Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Nasze babcie,nasi dziadkowie" 23.06.13, 11:06 Zgadza się, w niemieckich mediach takiego sprostowania pewnie nie będzie. Odpowiedz Link