Dodaj do ulubionych

Inwestycje mieszkaniowe przy TMP

01.08.05, 18:12
W związku z licznymi protestami mieszkańców Chomiczówki, którzy kupili
mieszkania przy węźle trasy S7 z Trasą Mostu Północnego ostrzegamy kolejnych
potencjalnych nabywców mieszkań w tamtej okolicy. W pobliżu węzła TMP z ul.
Wólczyńską, w kwadracie Wólczyńska, Conrada, Bogusławskiego, TMP powstają 4
wieżowce, 3 z nich o wysokości 15 pięter. Inwestycja:
- nazywa się "Przylądek Bielany"
- należy do Asbudu www.asbud.com tel. 6547278
- mapa z lokalizacją www.siskom.waw.pl/mapy/tmp/tmp01-chomiczowka.jpg (kolor
czarny)
Obserwuj wątek
    • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 01.08.05, 21:28
      Dzieki za ostrzezenie, developer sam o tym informuje kiedy do niego zadzwonic:
      chomiczowka.vh.pl/viewtopic.php?t=127
      • vampi_r Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 02.08.05, 18:30
        Nieprawda, ze informuje.
        Czy ty masz z tym developerem jakieś układy? A może twojemu stowarzyszeniu
        zakleży na tym, by zabudowac tereny okołotrasowe?

Reklamówka inwestycji zamieszczona w internecie zawiera tylko same superlatywy
        A jak do niego zadzwonić, to ... sami poczytajcie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&a=27224880

SISKOM przestrzega raz jeszcze wszystkich, którzy zdecydują się na inwestycję
        mieszkaniową "Przylądek Bielany" - w najbliższych latach w odległości nie
        dalszej jak 100 m. będzie budowana Trasa Mostu Północnego.
        • vampi_r Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 02.08.05, 18:32
          Inna rzecz, to kto znów wydał pozwolenie na budowę w tym miejscu?

Czas by SISKOM udał się do UD Bielany.
          • aarf123 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 08.08.05, 15:47
            Wydał, nie wydał, nie ważne. Ważne jest to że, po pierwsze zasłni mój blok przed
            TMP (o czym juz pisałem) i może bedzię wiecej osó do protestowania odnośnie
            lokalizacji trasy pod samymi oknami. Im więcej ludzi protestuje tym lepiej.
            • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 08.08.05, 18:11
              >>>bedzię wiecej osó do protestowania odnośnie
              > lokalizacji trasy pod samymi oknami.<<<

Ja bym tego tak nie ujmowala :) Damy rade sami.
              A co do kupujacych - trzeba nakleic mapke na tablice informacyjna. I z tym zamiarem sie nosze.
        • Gość: goja Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP IP: 217.17.46.* 03.08.05, 11:30
          pewnie, ze zalezy by zabudowac jak najblizej bo zawsze jaks dodatkowa oslona
          bedzie dla tych blokow co teraz odsloniete ;))
          • vampi_r Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 03.08.05, 12:05
            Zalezy też, by jak najwięcej ludzi zamieszkało przy planowanej TMP, bo wtedy
            więcej podpisów po protestem zbierze stowarzyszenie.

SISKOM zamierza rozpocząc ostrą kampanię przeciwko tej budowie. Chcemy
            ostrzegac ludzi, że ASBUD po prostu kłamie i nie informuje ludzi o pobliskiej
            TMP.

Gdyby Stowarzyszeniu Chomiczówka Przeciw Degradacji chodziło o dobro
            mieszkańców osiedla, robiliby też taką kampanię. Ale oni wykonali jeden
            telefon, wyciągnęli na siłę informację o TMP i radośnie głoszą powszechnie, że
            oto jeden z nielicznych developerów, który informuje o pobliskiej trasie.

A to nieprawda. Pomijając już moją relację z rozmowy z przedstawicielką ASBUD -
            to co możemy znaleźć na temat "Przylądka Bielany" na stronie internetowej ASBUD
            (chodzi o reklamówkę osiedla i o załączone artykuły prasowe) przeczy całkowicie
            rewelacjom, jakie usiłuje przekazac przedstawicielka SChPD.
            ASBUD ukrywa fakt stawiania bloków tuż przy rezerwie terenu pod TMP, a jeśli
            juz, to przyciśniety do muru twierdzi, że TMP będzie półtora kilometra na
            północ.
            • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 03.08.05, 14:07
              A mnie powiedziala, ze tuz przy bloku. Ale ok, jesli Tobie powiedziala co innego - wycofuje sie. Tyle ze
              ja zadzwonilam tam o wiele wczesniej niz Wy.

Insynuacje dotyczace podpisow czy Stowarzyszenia milosciwie pozostawie bez komentarza bo znowu
              bedzie, ze Cie napadam personalnie - niech sobie sami czytacze ocenia te bzdury.
              • aarf123 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 03.08.05, 15:41
                Ja jestem za budowaniem. Niech ASBUD buduje szybko, to osłoni mój blok przed
                trasą TMP. A ludzie i tak wykupią wszystkie mieszkania w blokach Asbudu.

Pozdrawiam
                • tarantula01 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 03.08.05, 15:58
                  aarf123 napisał:

> Ja jestem za budowaniem. Niech ASBUD buduje szybko, to osłoni mój blok przed
                  > trasą TMP. A ludzie i tak wykupią wszystkie mieszkania w blokach Asbudu.
                  >
                  > Pozdrawiam

Bo ja wiem? Część mieszkańców z Bogusławskiego 18, wtedy będzię miała widok
                  głównie na ASBUD. Na razie jednak nie zaczęto budowy.
                  • Gość: Agata Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 03.08.05, 16:15
                    mieszkam w Bog 18 i na widok samego ogrodzenia budowy żal mi ładnego widoku
                    który mam teraz :(((
                    • aarf123 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP 03.08.05, 16:32
                      Mi też. Ale lepszy widok na blok niż na smigające samochody. Tak sądzę.
    • jaa_ga Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 03.08.05, 19:59
      Linkuję ponownie, bo w poście Yasioo link jest nieaktywny
      Inwestycja ASBUDU - w kolorze czarnym

www.siskom.waw.pl/mapy/tmp/tmp01-chomiczowka.jpg
      • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 03.08.05, 23:38
        Dzis juz troche dyskutowalismy z Tarantula, czy ta mapka jest w jakikolwiek
        sposob miarodajna i wyszlo na to, ze dopoki nie dowiemy sie z BNAM skad pochodzi
        i co dokladnie przedstawia - nie jest wiarygodna. Ale jako szkic sie nadaje.
        • tarantula01 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 11:03
          h108 napisała:

> Dzis juz troche dyskutowalismy z Tarantula, czy ta mapka jest w jakikolwiek
          > sposob miarodajna i wyszlo na to, ze dopoki nie dowiemy sie z BNAM skad
          > pochodzi i co dokladnie przedstawia - nie jest wiarygodna. Ale jako szkic sie
          > nadaje.

Skąd pochodzi? Z Biura Naczelnego Architekta Miasta.
          • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 13:03
            A w BNAM jest skad? Sam pisales, ze BNAM map nie robi. Nie jest tez podane, co przedstawia ta mapa:
            szkic czy dokladny plan inwestycji. Ja ten planik widzialam na rozstrzygnieciu konkursu na Most
            Polnocny, gdzie p. Chodakiewicz mowil, ze jest to wylacznie szkic koncepcyjny. I zeby sie nie
            sugerowac.
        • vampi_r Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 11:35
          h108 napisała:

> Dzis juz troche dyskutowalismy z Tarantula, czy ta mapka jest w jakikolwiek
          > sposob miarodajna i wyszlo na to, ze dopoki nie dowiemy sie z BNAM skad
          pochodz
          > i
          > i co dokladnie przedstawia - nie jest wiarygodna. Ale jako szkic sie nadaje.

To mapka z projektu koncepcyjnego TMP. Jeśli istnieje coś bardziej miarodajnego
          od mapy zdobytej w BNAM, to przedstaw to.

Natomiast SChPD posługuje się powszechnie mapami zdobytymi w GDDKiA, a te mapy
          są właśnie nie miarodajne, jeśli chodzi o TMP.
          TMP to inwestycja miejska. Przypominam.

Co do intencji Stowarzyszenia w publicznym ogłaszaniu "uczciwości" ASBUD, mam
          swoje zdanie, które zaprezentowałem. I jestem przekonany, że również w tym
          przypadku mam rację. Członkom Stowarzyszenia Chomiczówka Przeciw Degradacji
          chodzi też o to, by tereny okołotrasowe jak najbardziej zabudować. Dlatego
          będzie ich cieszyć każda inwestycja, która rozpocznie się tuż przy rezerwie
          terenu.

Gdyby było inaczej, stowarzyszenie rozpoczęłoby ostrą kampanię przeciwko
          budowie ASBUD. Co nie?
          • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 12:59
            >>>Co do intencji Stowarzyszenia w publicznym ogłaszaniu "uczciwości" ASBUD, mam
            swoje zdanie, które zaprezentowałem. I jestem przekonany, że również w tym
            przypadku mam rację. Członkom Stowarzyszenia Chomiczówka Przeciw Degradacji
            chodzi też o to, by tereny okołotrasowe jak najbardziej zabudować. Dlatego
            będzie ich cieszyć każda inwestycja, która rozpocznie się tuż przy rezerwie
            terenu.<<<

ROTFL!

Ano jak zwykle mylisz Stowarzyszenie z moja skromna osoba. Dzwonilam ja, h108. A poniewaz
            informacji udzielono mi w trzecim zdaniu, wiec mysle, ze nie ma o co robic dymu. No chyba ze ktos
            chce sobie zbudowac PR-owe zaplecze i wywrzec na mieszkancach Bielan wrazenie bycia dobrym
            wujkiem. Na szczescie wiekszosc ludzi posiada organ zwany mozgiem i potrafi odroznic prawde od
            propagandy.
            • vampi_r Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 16:04
              Aha.

Mnie wciąż dziwi jedno - piszesz z sygnaturką stowarzyszenia, a wciąż
              powtarzasz, że piszesz jako osba prywatna.
              Jesli poisujesz jako osoba prywatna, to nie podpisuj się sygnaturką
              stowarzyszenia. Jasne?

Co do propagandy, to ty ją rozpętałas piszac, jaki to uczciwy jest ASBUD.

A jeśli chodzi o PR, to martw się o swój i swojego pseudostowarzyszenia.
              Zupełnie nie rozumiem czemu tak cię obchodzi nasz PR. No chyba, ze chcesz się
              czegoś nauczyć.
              Pisałem ci już. Nie ucz Ojca dzieci robić.

Puszczamy tu informację o ASBUDzie jako przestrogę do ewentualnych klientów
              tego developera. Informacja na forum jest jedną z form możliwości ostrzegania
              przed kupieniem sobie mieszkania przy planowanej trasie szybkiego ruchu.
              I o ile mnie pamiec nie myli, to jeszcze nie tak dawno sugerowałas nam takie
              działanie.
              Czemu wiec teraz zarzucasz nam działanie pod publiczkę?

Hę?

Oj H108. Mnie w tobie najbardziej wnerwia to, ze co innego piszesz na forum, co
              innego prywatnie, a jeszcze co innego mówisz w realu. Zapisz sobie gdzieś jakie
              masz stanowisko i trzymaj się tego.
              • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 16:47
                Co do sygnaturek: w sygnaturce mam zdaje sie adres strony, nie deklaracje czlonkowskie.

Zapytam w takim razie o Wasze sygnaturki:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=24103865&a=24103865
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=26423107&a=26435812
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=26961529
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=24103865&a=24105616
                Wiecej nie chce mi sie szukac, a w kazdym sygnaturka.

>>>Co do propagandy, to ty ją rozpętałas piszac, jaki to uczciwy jest ASBUD.<<<

? Ja tylko zadzwonilam i zeznalam wraz z prawda. No ale chyba juz bylam, zreszta na tym forum, i
                developerem i "szwem rady", moge byc i propagandzista. Nie ma sprawy.

>>>Pisałem ci już. Nie ucz Ojca dzieci robić.<<<
                W mailu. Na forum pierwszy raz. Czy moglbys mi odpowiedziec na pytanie, jacy spece od PR wspieraja
                siskom? No bo chyba masz jakies podstawy, zeby tak twierdzic, tato?

>>> Oj H108. Mnie w tobie najbardziej wnerwia to, ze co innego piszesz na forum, co innego
                prywatnie, a jeszcze co innego mówisz w realu. Zapisz sobie gdzieś jakie masz stanowisko i trzymaj się
                tego. <<<
                Wyluzuj. Przejrzyj korespondencje. Odsluchaj dyktafon. Nie wydaje mi sie, zebys mial racje. Nie mam
                tez zamiaru przepierac naszych brudow publicznie, wiec nie bede pisac, co mnie najbardziej wnerwia u
                Ciebie ;-P.

Wrocmy lepiej do meritum, czyli do tematu watku. A jesli masz cos do mnie prywatnie, po prostu
                napisz w mailu.
                • yasioo7 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 17:17
                  H, dobrze wiesz kto nas popiera i kto nam doradza w sprawach PR. Był z nami
                  także w telewizyjnej debacie u Durczoka. Chyba nie oczekujesz, że będzie
                  zajmował się tak przyziemnymi sprawami jak SChPD...
                  • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 18:23
                    A gdzie ja napisalam, ze czegos oczekuje?

Debaty u Durczoka nie pamietam a zdjecie na Waszej stronie slabe, bylabym wiec wdzieczna gdybys
                    podal mi nazwisko. Moze byc via mail.
                    • yasioo7 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 19:00
                      Spokojnie, bez nazwisk :) Maila już wysyłałem, zawarłem w nim małą reklamę
                      pewnej książki. Jesteś inteligentną kobietą, więc z pewnością kojarzysz już o
                      kogo chodzi.
                      • h108 Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 05.08.05, 09:26
                        Tak, teraz kojarze :-)))

Przepraszam, powinnam wpasc na to wczesniej.
                        Dzieki i wybacz nieporozumienie.
              • jaa_ga Re: Inwestycje mieszkaniowe przy TMP mapka 04.08.05, 17:28
                Czy nie sądzicie, że czytelnicy tego wątku
                pragną informacji na temat nowych inwestycji,
                a nie - kto - kogo- kiedy-dlaczego?
                :)
                Powróćcie, proszę, do meritum:
                jak inwestycja ASBUDU wpłynie infrastrukturę drogową?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka