Dodaj do ulubionych

11.11.2013 r

25.09.13, 18:30
niezalezna.pl/46414-ujawniamy-kulisy-prowokacji-na-11-listopada-tusk-szykuje-wojsko
Wygląda na to że ustalając datę szczytu klimatycznego w Warszawie PO dobrze wiedziało co robi. Kolejna wojna z własnym Narodem coraz bardziej realna. Wcześniej Jaruzelskiego i PZPR z Polakami teraz Tuska i PO z Polakami. Niedaleko pada jabłko od jabłoni.
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 18:57
      Już samo wyznaczenie tej daty na Szczyt Klimatyczny jest skandalem.
      • czarek_sz Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 20:33
        Ta data była świadomie zaplanowana. Przecież wiadomo o co PO chodzi - o wywołanie przez agentów po cywilnemu prowokacji i rozruchów i oskarżenie o to wiadomo kogo. A Naród się przestraszy, brutalnością służb atakujących manifestantów i dalej będzie siedział cichutko. Bo przecież o to biega, żeby motłoch siedział cicho a elita dalej wpier...ła kawior na koszt fundatora czyli motłochu smile
        • darima_ka Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 20:58
          Nie wiem czy ludzie dają się zastraszyć.
          Oby nie skończyło się to tragicznie.
      • grzech_o_1 Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 21:19
        Wyznacza ONZ!
    • grzech_o_1 Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 21:18
      doroczny globalny szczyt klimatyczny, jego organizatora i termin wyznacza ONZ. Polska i Warszawa została wyznaczona na ubiegłorocznym globalnym szczycie w Katarze. Wyznaczony termin 11-22 listopad 2013.
      Stroną czysto organizacyjną szczytu i logistyką będzie się zajmowac firma MTP [Międzynarodowe Targi Poznańskie], która wygrała przetarg bodaj za 32 miliony PLN.

Reszta, to polska, czysta polityczna propaganda tych, co zawsze mają muchy w nosie.
      Vide - kurdupel kretyn, który referendum gówniane w Warszawie porównuje z Powstaniem Warszawskim.
      Polska była już organizatorem szczytu kilmatycznego w 2008 roku w Poznaniu.
      • darima_ka Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 21:31
        Oczywiście były to ustalenia ONZ, a nie Donalda Tuska. Jednak ONZ nie wskazywała w rekomendacji miejsca, w jakim ma się odbyć szczyt.
        Polska, zgłaszając swoją kandydaturę do organizacji szczytu klimatycznego, znała rekomendowane daty, ale mogła samodzielnie wskazać miasto, które będzie gospodarzem tego wydarzenia. Nie jest wcale powszechnym zwyczajem, by tego typu konferencje odbywały się właśnie w stolicy. Już wcześniej gospodarzem szczytu był Poznań.
        Wiadomo, że na takie szczyty przyjeżdżają alterglobaliści i że to są to elementy awanturnicze,
        różnie może się to skończyć.
        Co do godziny "W" zgadzam się z Tobą,to bardzo niefortunne co zrobił.
        • czarek_sz Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 21:55
          https://wpolityce.pl/site_media/media/cache/d4/7d/d47d18a6ac47138e42683c031aa39cad.jpg

Wszystko zależy od tego kto 'bezcześci' i kto ocenia. No sory ale chyba że ślepota uniemożliwia wyważoną ocenę. A tak na marginesie duże W to również skrót od Wyż na mapie pogody - nie słyszałem kwiku żadnego autorytetu że znak został w tak haniebny sposób wykorzystany smile
          Nie dajmy się zwariować.
          • grzech_o_1 Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 22:02
            Tylko że kurdupel konkretnie wskazał znaczenie, kontekst i chlapnął, o co mu chodzi! Nie widzisz różnicy?
            W - to także logo światowej sieci hoteli firmy Starwood Hotels&Resorts. I co z tego?
            • czarek_sz Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 22:17
              Dla mnie to tylko powód by się czepiać, by zrobić dym, niczego innego w tym nie widzę. Czy nie ma w tym kraju ważniejszych spraw niż zajmowanie się takimi duperelali ? bo sory ale ja tak to widzę. Jedna literka wielkim problemem ogólnopolskim.
              A kurdupel tyle samo mnie obchodzi co i Pinokio. Niby się żrą ,ale 'bezboleśnie'.
              • czarek_sz Re: 11.11.2013 r 25.09.13, 22:56
                I to są sprawy godne uwagi /o których pisze red Janecki/ a nie jakaś tam literka, matka Madzi czy też maybach Rydzyka którego gość nie ma i nigdy nie miał. Co nie przeszkadzało by ciemny lud to kupował i wył nieludzko jak zarzynane bydlęta w rzeźni - niczym się zresztą od nich nie różniąc smile
                wpolityce.pl/artykuly/63283-janecki-wladza-i-rezimowi-propagandysci-sa-w-amoku-ze-strachu-przed-tym-co-moze-wkrotce-wyjsc-na-jaw-w-sprawie-smolenskiej-oraz-w-kwestiach-korupcji
              • grzech_o_1 Szanowny Panie! Zrozum Pan 26.09.13, 14:23
                wreszcie.
                Tu nie chodzi o literę W. Bo ona nie ma żadnego znaczenia. I kurdupel może jej sobie używać do woli. Nawet w sensie czysto polskim. W - czyli wychodek!. Bo WC, to juz angielski - Water Closet.

Ale kurdupel użył SUMBOLU! Świętości dla Narodu - "Godzina W".
                Dla swego politycznego celu użył w porównaniu z kretyńskim referendum w Warszawie SYMBOLU - "Godzina W"!
                Dociera istota do Pana? Czy dalej jesteś Pan nie kumaty?
                A jak jesteś Pan wielbicielem kurdupla, to przynajmniej Pan zmilcz! A nie rób ze swej gęby cholewy!
                • czarek_sz Re: Szanowny Panie! Zrozum Pan 26.09.13, 16:49
                  Zwieracze puszczają ? człowieku weź wyluzuj !! i nie wydawaj mi poleceń o czym mam pisać a o czym nie bo tu nie wojsko ani paka smile poczytałem komentarze na ten temat i nijak nie mogę znaleźć dowodu na to że godzina W to symbol Powstania :

"Kolejna manipulacja. Litera "W" nigdy nie była symbolem Powstania. Symbolem Powstania Warszawskiego jest tylko i wyłącznie stylizowana ma kotwicę litera "P". Określenie "godzina W" jest kodem, koordynatem oznaczającym konkretną zaplanowaną godzinę. Tylko kodem słownym, a nie symbolem. Podobnie wojsko używa określenia "czas zulu". Nigdzie nie występuje litera "W" jako symbol Powstania, a tylko jako kod, który umożliwiał mówienie o "godzinie 17.00 1 sierpnia 1944 roku" bez podawania niewtajemniczonemu o czym mowa. Kolejna manipulacja w którą wciągnięto samych Powstańców. To jest dopiero draństwo, dlaczego nikt tego nie podnosi?"

Ja uważam sprawę za wyjaśnioną i zakończoną ale jeśli chcesz dalej drążyć ten beznadziejnie bezsensowny temat - EWIDENTNY jako element walki politycznej platfusowych popaprańców to sory ale nie ze mną. Mnie czachy Grzechu politruki z TVN GW i pokrewnych nie wyprali i nie wypiorą więc pierdołami na polecenie głównego ścieku zajmował się nie będę. To domena lemigowatych.
                  grzech_o_1 napisał:

> wreszcie.
                  > Tu nie chodzi o literę W. Bo ona nie ma żadnego znaczenia. I kurdupel mo
                  > że jej sobie używać do woli. Nawet w sensie czysto polskim. W - czyli wychod
                  > ek!
                  . Bo WC, to juz angielski - Water Closet.
                  >
                  > Ale kurdupel użył SUMBOLU! Świętości dla Narodu - "Godzina W".
                  > Dla swego politycznego celu użył w porównaniu z kretyńskim referendum w Warszaw
                  > ie SYMBOLU - "Godzina W"!
                  > Dociera istota do Pana? Czy dalej jesteś Pan nie kumaty?
                  > A jak jesteś Pan wielbicielem kurdupla, to przynajmniej Pan zmilcz! A nie rób z
                  > e swej gęby cholewy!
            • rena-ta49 Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 13:44
              Dla mnie to litera jak każda inna w alfabecie.
              Nie jest żadnym znakiem zastrzeżonym dla PW,czy czegoś tam innego?
              .Nie dajmy się zwariować i zmanipulować.
              Dlaczego kombatanci i wszyscy inni nie protestowali kiedy feministki
              na swojej paradzie używały tego znaku?
              Ewidentna manipulacja,ja nie jestem mieszkanka stolicy ,ale jeśli niezadowoleni mieszkańcy zebrali
              ogromna ilość podpisów dla jej odwołania ,to niech walczy uczciwie w wyborach,
              a nie ucieka się do manipulacji.
            • rena-ta49 Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 14:05
              Oto jeden z komentarzy,bardzo celny moim zdaniem.
              POPEO
              "Znak kotwicy "Polski walczącej" znany jest powszechnie jako symbol Powstania Warszawskiego". Od kiedy symbolem tego powstania jest litera W ? Godzina W to nie litera W. Nieco starsi pamiętają jak komuna Jaruzelskiego tłumaczyła symbol "V", używany w okresie solidarności. Miał to być znak jakiejś hitlerowskiej formacji wojskowej a nie "V for Victory". Tusk idzie śladami generała, a służalczość mediów, podsycających kłamliwe informacje o symbolice, jest zdumiewająca. Czego się tak boją by posuwać się do takich manipulacji i fałszerstw ?"
              • grzech_o_1 Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 14:33
                Renia. Kotwica była symbolem Podziemnej Polski Walczącej przez całą okupację. Pzrez te 5 lat.
                Natomiast krypto - "Godzina W", było momentem rozpoczęcia Powstania Warszawskiego. I przez Dowództwo "Godzina W" została wszelkimi kurierami ogłoszona na dzień 1 sierpnia 1 944. Godzina 17,00!
                O tej godzinie wszyscy na stanowiskach bojowych.
                pl.wikipedia.org/wiki/Godzina_%22W%22
                A żadna Kotwica. Kotwica, jej malowanie to był Mały sabotaż. Robiono to przez 5 lat okupacji w całej Polsce.
    • rena-ta49 Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 13:50
      Ja wierzę w mądrość Polaków i w to ze nie dadzą się sprowokować.
      • grzech_o_1 Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 14:35
        To niech kurdupel i jego ferajna nie mącą. Bo istnieją tylko w mętnej wodzie!
        Podaj mi przykład ich coś twórczego? Jakąś myśl twórczą kurdupla!
        • czarek_sz Re: 11.11.2013 r 26.09.13, 16:57
          Sory Grzechu ale czy Ty modlisz się o powrót komuny i totalitaryzmu ? bo to co mówisz znaczy że żądasz likwidacji legalnie działającej opozycji w Polsce - mają zejść do podziemia jak za Jaruzela ? może Ci się kurdupel nie podobać tak jak mnie nie podoba się rudy podnóżek Makreli ale ja uznaję to że Pinokio jest Premierem ponieważ pochodzi z wolnego wyboru - podobnie jak kurdupel. Myślałem że jednak jest w Tobie coś z demokraty a widzę że ni krzty. Sory ale homosovietikus wychodzi z Ciebie wszystkim porami.
          • wirujacypunkt Re: 11.11.2013 r 28.09.13, 22:11
            Grzechu racja jest po Twojej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka