06.01.04, 17:33
Mam na oku motorek Aprilia RS 250(96r) kupił bym tą maszynke, ale słyszałem
że się często psuje i części ciężko dostać. Mam nadzieje że to nie do końca
prawda. Napiszcie o swoich doświadczeniach z tą machinką.

P.S.
NIECH KTOŚ NAPISZE ŻE TO NIEZNISZCZALNY I TANI W EXPLOATACJI MOTOR. BO
JESZCZE KILKA KRYTYCZNECH UWAG O MOJIM MOTORKU I MNIE COŚ TRAFI
Obserwuj wątek
    • e_m_b_e Re: RS 250 06.01.04, 21:19
      Co Ty piszesz !? Psuje się? Trudno o części? Bzdury... RS 250 "TO
      NIEZNISZCZALNY I TANI W EXPLOATACJI MOTÓR" :) No i wszystko jasne. Lepiej?

P,M
    • ach10 Re: RS 250 16.01.04, 12:34
      nie wiem czy taki niezniszczalny ale chyba w ostateczności niezły!!!niestety z
      częściami to prawda:(
      • knf Re: RS 250 16.01.04, 12:41
        No cóż, sam chciałbym mieć coś takiego, ale przeglądy są przewidziane co 4000
        km jak dobrze pamiętam. Poza tym wyż(rz?)yłowany 2-suw 250 nie budzi we mnie
        zaufania :). No i tak w ogóle to mnie nie stać :D. Ale w pewnym momencie drogi
        do "poważnego" ścigacza RS 250 jest chyba dobrym pomysłem. Oczywiście jeżeli
        masz kase i wytrwalosc :) hehe
        • mtcross Re: RS 250 16.01.04, 15:50
          Stary nie słuchaj kolesi ktorzy nie maja o tym pojecia!!! Z czesciami to
          kompletna bzdura!!! Ja wychodze z zalozenia ze "dla chcacego nic trudnego".
          Sam posiadałem kiedys aprilie Rx 50 wiec wiem cos na ten temat. Obecnie jezdze
          Tzr 125 a kumpel ma Aprilie Rs 125. Nie wiem czy koledzy wiedza ale Aprilia
          wlsnie weszła na polski rynek. Coraz wiecej jest salonow tej marki wiec nie
          widze problemu z dostepem do czesci. Ostatnio otwarty został salon w warszawie
          przy ulicy Modliśnkiej 225. Importer głowny znajduje sie chyba gdzies w
          krakowie. Czesci mozna tez dostac w wielu innych firmach takich jak Motoroma,
          Megabet. Jesli potrzebe Ci beda numery telefonow lub adresy tych firm spisz na
          mtcross@neostrada.pl lub gg: 3824424 . A co do wyzyłowania silników to jest w
          tym troche prawdy. Ale cos za coś. Aprilia robi motocykle sportowe a w sporcie
          liczy sie moc, a z tym wiaze sie szybsze zuzywanie niektorych podzespołów.
          Oczywiscie nie jest tak jak w maszynach np. crossowych ze musisz wymieniac
          tłok co 20h. Mysle ze kupujac motocykl z przebiegiem w granicach 30tys. mozesz
          byc przygotowany na kapitalny remont silnika. Na dzisiaj tyle... :) Pozdrawiam
          wszystkich MOTOBRACI !!!
    • wiewi Re: RS 250 16.01.04, 23:53
      Witam!Zauwazyłem, ze nikt (prawie) nie napiał niczego konkretnego o RS 250.
      Hmmmm, ja posiadam RGV 250, a aprilia kupowała silniki od suzuki do swoich RS.
      Silnik (seryjny) wcale nie jest wyżyłowany, ja mam złożony racing kit Arrow, a
      mój kumpel który ma ową RS 250 ma założony racing kit Jolly Motto. W tedy
      zaczyna sie dopiero jazda, ale nawet w tedy silniki moga pracować naprawde
      długo. Tylko trzeba sie nimi oipiekować (no cóż, jest to prawie motocykl
      wyczynowy). Jezeli mi nie wiezysz to moge ci tylko powiedzieć, ze byliśmy we
      dwóch na torze, katowaliśmy je do oporu. Z założonym kitem do naszych sprzetów,
      400-steka czterosuwowa moze sobie powąchać Castrol R2 (bo takiego uzywamy).
      Jezeli masz jakieś pytania jestem gotów ci pomóc (na polskim rynku jest ciezko
      o jaką kolwiek wiedze na ten temat.
      Serdecznie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka