Dodaj do ulubionych

Drag Star 650

IP: *.ae.katowice.pl 06.04.10, 15:16
Witam!
Dopiero zaczynam wkręcać się w temat motocykli i przyznam szczerze,
że nawet nie mam kogo zapytać o następująca rzecz: czy Drag Star 650
jest do ujarzmienia przez wysoką na 184cm babę ważącą 85kg? Dodam,
że w chwili obecnej moje umejętności są zerowe - nawet nie wiem
gdzie włącza sę motocykl :-) Ale się zaparłam i będę jeździć.
Motocykl ma służyć do dostojnego pyrkania na drodze - duże szybkości
mnie nie kręcą - od tego mam puszkę :-) Myślicie, że Drag jest
dobrym wyborem? A może macie inne propozycje? Budżet w okolicach
10tys.
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • qwaroslaw Re: Drag Star 650 06.04.10, 15:25
      hej, ja na twoim miejscu,( no chyba ze upierasz sie przy czoperku)
      wybrał bym cos co wg mnie kazdy początkujący powinien przejsc, czyli suzuki gs500 honda cb 500, mozna jeszcze kawasaki er5 ale sam nią jezdziłęm i nie polecam jej osobom wyzszym niz 180 :) no i ma słabiutkie hamulce, ale tamte dwa wg mnie idealne.
      1. łatwe w prowadzeniu
      2. prawie bezobsługowe
      3. tanie
      4 nie za mocne, ale taczki tez to jakies wielkie nie są
    • Gość: miszcz ujarzmiania Re: Drag Star 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 16:07
      Zacznij od kursu, to da Ci juz jakies pojęcie o temacie, a wspomniany przez
      Ciebie drag powinien byc wg mnie jak najbardziej do ujarzmienia.
      Najpierw kurs, potem wybór motocykla. pozdrawiam.
    • pablo-se Re: Drag Star 650 06.04.10, 16:10
      nie wiem ile ma miejsca 650-tka bo ja mam od niedawna 1100 i tu czuć masę
      motocykla i trzeba nieco wyobraźni podczas manewrowania przy małych
      prędkościach. Może dobrze by było abyś (jeśli niepewnie się czujesz) wykupiła
      parę godzin dodatkowych w szkole nauki jazdy, lub dosiadła jakiegoś niewielkiego
      motocykla i pojeździła po placu. W końcu drag star ma trochę tej "armatury"
      której szkoda w przypadku zaliczenia parkingówki czy wywrotki, więc pojeździj
      czymś bardziej zwrotnym i lżejszym dla opanowania a później na draga i tu też
      pokręć się nim dla wczucia. Co do miejsca dla Ciebie za sterami 650-tki to może
      przymierz się do jakiegoś jak masz gdzie lub u kogoś żeby nie było, że siedzisz
      z kolanami pod kierownikiem ;)
      • Gość: jsz Re: Drag Star 650 IP: 80.48.47.* 07.04.10, 07:37
        pablo-se napisał:
        > prędkościach. Może dobrze by było abyś (jeśli niepewnie się czujesz) wykupiła
        > parę godzin dodatkowych w szkole nauki jazdy

miałem napisać, że wystarczy dobrze wybrać szkołę, tzn. wybrać dobrą szkołę. ale
        jak widzę za późno - lekcje rozpoczęte
        ale może tak: te kilka dodatkowych godzin weź w innej szkole, najlepiej poszukaj
        takiej z dobrymi instruktorami w swojej okolicy
        jsz
    • Gość: wielka_baba Odpowiedź zbiorowa IP: *.chello.pl 06.04.10, 22:31
      Dzięki za sugestie.
      - qwarosław - ja tam nie mam zamiaru się wymądrzać w temacie w
      którym blade mam pojęcie, więc co do suzuki gs 500 czy hondy cb 500
      to wierzę Ci, że to byłby dobry wybór. Ale one po prostu mi nie
      leżą. Siakieś takie nabzdyczone mi się wydają, a ja kobita jestem,
      dla mnie cenne są również walory estetyczne :-)
      - miszcz - po dzisiejszych, pierwszych zajęciach przynajmniej wiem
      jak się odpala motocykl. I nawet przejechałam ze 100 metrów z czego
      jestem niepomiernie dumna :-)
      - pablo-se - no właśnie myślałam na początku o virażce, ale czar
      prysł jak na niej usiadłam. Bez spacerówek nie ma bata a i tak
      czułam się jak na motorynce. Shadowka lepiej, ale znowu się we mnie
      odzywa estetka :-)No, a Draga Stara pokochałam od pierwszego
      wejrzenia. Mój ci on będzie - prędzej czy później :-)
      • pablo-se Re: Odpowiedź zbiorowa 07.04.10, 11:15
        To mi się podoba. Obranie celu i dążenie do realizacji pomimo kłopotów
        napotykanych po drodze. Osobiście wybierając drag stara również wysłuchałem
        mądrych porad kolegów w których padały stwierdzenia, że to nie jeździ, nie
        skręca i nie hamuje. W pewnym momencie powiedziałem sobie, że do póki sam nie
        posmakuje tego co oferuje drag star to będzie jak z lizaniem lizaka w opakowaniu
        i poszedłem na żywioł. Teraz stoi w garażu błyszczący i dostojny drag a kiedy
        nim jadę to wzbudzam ogólne zainteresowanie o wiele większa niż poprzednim
        sprzętem hondą deauville, która również na swój sposób przyciągała oko.
        Wiadomo że walory jezdne obu tych maszyn są odmienne, ale kupując konkretne
        modele motocykli trzeba sobie zdać sprawę, że jedne służą do jazdy po wertepach
        czy łykania kilosów z zawrotnymi prędkościami a inne do dostojnego prezentowania
        swoich wdzięków.

Na koniec chcę Ci powiedzieć, że jak kupisz upragnionego draga i wczujesz się w
        niego to jednak pomimo słabszego silnika w 650-tce uważaj bo potrafi zaskoczyć i
        pokaże pazur. Nie zawsze będzie to potulny baranek, ale wilk w owczej skórze
        zwłaszcza dla kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z motocyklami.
        • Gość: Adaś. Re: Odpowiedź zbiorowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 12:27
          Problem z dragiem jest taki, że nie wystartujesz nim szybko spod świateł, to
          taka mała lokomotywa, która się dłuuugo rozpędza ;). Ale ze spacerówkami to
          miodzio :D.
          • Gość: wielka_baba Re: Odpowiedź zbiorowa IP: *.ae.katowice.pl 09.04.10, 12:32
            Nie mam potrzeby szybkiego startowania spod świateł więc to nie
            problem :-)
            • Gość: Adaś. Re: Odpowiedź zbiorowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 12:43
              Ja tu tylko mówię z punktu widzenia turystyki grupowej- wszyscy będą na Ciebie
              czekali :P. Ale za to w wyposażeniu draga jest zapalniczka z czym idzie
              możliwość ładowania telefonów :P.
              • yapkovitz Re: Odpowiedź zbiorowa 09.04.10, 13:33
                YAMAHA Drag Star FORUM

yamaha-dragstar.pl/index.php?sid=a69d198a85afbaf1d4a1318b0fafb2a6
              • Gość: POL Re: Odpowiedź zbiorowa IP: 178.56.29.* 11.04.10, 22:14
                Adaś, gdzie jest ta zapalniczka w dragu bo czasami latam na moto mojego ojca i
                jakoś tej zapalniczki nie namierzyłem :)
                Co do głównego tematu, fajne moto jako pierwsze, wolne, nieźle się prowadzi jak
                na swoją masę, do wolnego toczenia po mieście idealne, tylko hamulce to kaszana.
                • Gość: Adaś. Re: Odpowiedź zbiorowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 17:43
                  Tzn, nie wiem czy seryjnie jest, ale u mojego kumpla który nabył tego Draga
                  (fakt miał sporo dodatków typu spacerówki i takie tam) to jest po prawej stronie
                  nad tym małym chromowanym plasticzkiem przy baku ;).
      • Gość: stan Re: Odpowiedź zbiorowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.10, 17:54
        Jeżdżę Drag Starem 650 od trzech lat. Mam 187 wzrostu. Wspaniałe moto. Na
        początku wydaje się trochę ciężkie, ale do opanowania bardzo szybko. Myślę, że
        to jest dobry wybór
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka