Gość: rychu78 IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.10, 20:34 Witam wszystkich forumowiczów! Mam zamiar kupić Skuter ROMET 717 (2010r.) jeśli ma ktoś taki lub starszy model proszę o różne uwagi i sugestie. Z góry dzięki i pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romet Re: ROMET 717 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 22:43 Czekasz na opinie o tym skuterze a ja powiem inaczej. Od razu mówię,że nie polecam. Kupiliśmy z kolegami takie skuterki. Trzeci kolega po miesiacu kupil Zippa Quantuma. Muszę przyznać ,że Romety jeździły w drogowych warunkach a Zipp w baaardzo ekstremalnych. Niestety dokonaliśmy z kolegą złego zakupu. Zipp okazał się lepszym wyborem, Romety dawno leżą , kupa kasy na nie poszła, a teraz leżą i za 400 zl ktoś by tam dał. Ani pojezdzic ani sprzedac. Bardzo jestem wkurzony na mojego. Od kilku dni mam Zippa Simpli jak i podobnie mieszkańcy mojego miasteczka (opinia szybko sie roznosi) Nie słyszałem złego zdania o Zippie . Za taką kasę kupisz ich skuterek bo kosztują relatywnie tyle samo. Moja opinia- rób jak chcesz ale mówię Ci ,że nie będziesz zadowolony z Rometa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu78 Re: ROMET 717 IP: *.cdma.centertel.pl 14.05.10, 14:27 A mówisz o nowym modelu czy starszym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu78 Re: ROMET 717 IP: *.cdma.centertel.pl 14.05.10, 14:31 Ja bym go mocno nie katował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu78 Re: ROMET 717 IP: *.cdma.centertel.pl 14.05.10, 14:37 Ewentualnie jakaś alternatywa dla ROMETA 717 2t.Rozpztrzę Zippa simpli;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: ROMET 717 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:18 No rzeczywiście Zipp wypada dużo lepiej od Rometa. Romet ma słabe części i jest krócej na rynku. Kupisz nowy model Zippa za takie pieniądze jak ten Romet. Widzę,że jesteś osobą ,którą rzeczywiście interesuje opinia innych. Większość osób przychodzi na forum , zadaje pytanie a po odpowiedzi i tak twierdzi ,że jego wybór jest najlepszy. Proponuje Zippa i tyle. Zgadzam się z kolega "romet" i dodaje jeszcze do tego kymco ale nie wiem czy w takiej kasie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu78 Re: matrix IP: *.cdma.centertel.pl 14.05.10, 16:54 A co powiecie na KEEWAYA MATRIXA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu78 Re: matrix IP: *.cdma.centertel.pl 14.05.10, 17:01 Po 'chwili' namysłu stoję przed wyborem Keeway Matrix vs. Zipp Simpli Ps.Użytkowniku 'romet' mogę wiedzieć jaki masz kolorek Zippa? pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaku Re: matrix IP: 81.210.53.* 14.05.10, 23:24 kiedys takim smigalem dobilem do 5000km bez awaria pozniej sprzedalem ale wiem ze jezdzil jeszcze przez rok i poszedl do nastepnego wlasciciela, predkosc odblokowanego to 75km spalanie 2,8l/100 Ja bym wybral Keewaya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuk Re: matrix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 10:37 No matrix ta sama jakość co Zipp. Dawno matrixa nie widziałem (sprzedają to jeszcze ? , strasznie stary skuter) , ale było kilka opinii o nim dobrych. Simpli to nowy skuter, dużo ładniejszy , mam już trochę lat a zegary w Simpli mnie cieszą jak dzieciaka. Dodam ,że Simpli ma ten sam silnik to Matrix także wybór należy do Ciebie. Ja bym się nie zastanawiał . Simpli to nowość a jakość to to samo, dużo łądniejszy www.bikers.pl/aktualnosci,7,60,432,1,1,szybki_i_wsciekly_-_zipp_zico_simpli.html Odpowiedz Link Zgłoś