Dodaj do ulubionych

PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w ZXR!

23.03.04, 00:33
Witam wszystkich! Skladamy z kloega moj nowy (uzywany) moto ZXR400 i mamy wszystko sprawdzone: gazniki, rozrzad, zawory, sprzegielko, swiece i wystepuje dalej taki problem. Juz padamy, jestem zalamany. Prosze pomozcie. Wiec tak silnik nawet po rozgrzaniu ma problem z wolnymi obrotami, jakos slabo sie budzi i (co najgorsze) powoli schodzi z obrotow (tak od 4 tys.) i dziwnie sie zachowuje, na wysokich jest dobrze. Pozostala nam tylko synchronizacja ale jak juz zejdzie z obrotow to w miare stabilnie chodzi, wiec nei wiemy czy cos nam to da. Za 2 dni robimy synchro. Prosze moze macie jakis pomysl?? To naprawde wielki problem HELP!!!
Obserwuj wątek
    • speedy600 Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 23.03.04, 13:39
      Nie bardzo Ci pomoge, ale u mnie w cbr600 jest takie pokrętełko od regulacji
      wolnych obrotów. Powodzenia
      POZDR....
      • rave-n Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 23.03.04, 17:54
        hmmm, to wiem ale dzieki za checi, moze ktos jeszcze ma jakies pomysly ???
        Prosze o pomoc!
    • januszi Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 23.03.04, 20:10
      hmmm ... to ,że schodzi wolno z obrotów to sprawa: a) linek , b) gaźników
      Jeśli chodzi o linki : zły naciąg przy manetce lub przy gaźniku ( to drugie
      jest czesciej powodem ), możliwość zacięcia w pancerzu .Gaźniki : Panowie ...
      synchronizacja to podstawa. wykluczam złą jakość paliwa
      Ale coś wam powiem-1. sprawdźcie czy przez kryzy nie wchodzi obce powietrze do
      komory spalania (kanały dolotowe),2. weźcie dobre świece 3. i koniecznie czysty
      filtr powietrza jak bedziecie robić synchronize .Zapytam jeszcze warsztatowców
      i najwyżej coś jeszcze wam powiem
      • rave-n Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 23.03.04, 20:31
        Super, juz zaczyna sie cos dziac. Linki sa sprawdzone nic sie nei klinuje, zostaje tylko synchornizacja. Mam nadzieje ze w tym klopot! Napisze jak zrobimy synchro.
        • jacek_stanczyk Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 24.03.04, 09:29
          W GS500E mialem problem z niemrawym schodzeniem z wysokich obrotow. Problem
          pojawil sie w momencie, gdy zaczelo mi sie podobac stzelanie z zaplonu (nie dam
          sobie glowy urwac, ze to przez to), ale po:
          1. wymianie swiec,
          2. wymianie filtra powietrza,
          3. synchronizacji i czyszczeniu gaznikow

problem zniknal.
          Tak jak napisal januszi: synchronizacja to podstawa!
          • suzuki123 Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 24.03.04, 22:08
            w mooim gsx-r takie rzeczy się działy przy rozstrojonych gaźnikach. zrób
            synchro kolego, zrób synchro. jest bardzo prawdopodobne,że to zlikwiduje twój
            problem.
            • rave-n Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 24.03.04, 23:36
              Jo Dzieki ludzie, robilismy dzis synchro przed chwila wrocilem, wiec wyglada to tak, nie mielismy super wakuometrow bo koles mial takie bardziej samorobne ale jakos cos doalo sie osiagnac. Wiec w 100% synchro pomaga nawet na starych swiecach (reszta ok). Dziekuje za cala pomoc!!! Do zobaczenia na trasie, czarne ZXR400 !! THX 1 more time :)
              • steffa Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 27.03.04, 22:50
                Trzeba jeszcze grzebnąć "pilotem"!
    • rave-n Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 25.03.04, 00:30
      Jeszcze raz ja,
      jeszcze taski maly problem ale to juz nie problem,
      czy ktos wie czym spowodowane jest takie cos, przygazuje pare razy puszcze na wolne i tak po 30 sekundach praca silnika podniesie sie od 0,5-1 rpm wyzej ?
      Pozdro ;)
    • suzuki850 Re: PROSZE Pomozcie! Problem z wolnymi obrotami w 25.03.04, 21:55
      w moim gs850 było to samo i żeczywiście pomaga synchronizacja (mam to szczęście
      że mam zajefajne wakuometry) co do drugiego problemu to nie wiem ale przed
      synchroninizacją motocykl nawet po ostrej przygazówce momentalnie schodził z
      obrotów ale za to kiepsko się wspinał na wyższe po zsynchronizowaniu gaźników
      zajebiście się wkęca le zanim zejdzie na wolne ok.800rmp to przez chwilę ma
      ok.1300-1500rmp pewnie tak już musi być i h...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka