Dodaj do ulubionych

Wygląd Suzuki GS 500 F

24.04.04, 16:06
Jak wam się podoba ten motocykl po ostatnim "faceliftingu"? Mnie osobiście
bardzo! Wygląd z przodu to gsx-r. Najbardziej jednak podoba mi się cena -
niecałe 20 tyś. złociszy za dorosły moto. Jak to jest, że nie ma on
konkurencji cenowej? Suzuki pokazuje, że jednak można zaoferować motocykl o
rozsądnej cenie, fajnym wyglądzie dla osób dopiero zaczynających przygodę z
motorkami, czyli także dla mnie.
Obserwuj wątek
    • kollector Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 24.04.04, 23:42
      zauważ tylko,że to raczej mały motorek - sam się do niego przymierzalem,
      poszukaj a może znajdziesz coś atrakcyjnego, używanego (I włąściciel, salon
      polska, niebity i takie tam...). I nie bój się większych pojemności. To nie
      motocykl jeździ tylko Ty nim kierujesz - na simsonie tez można się zabić.
      • antonnio Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 25.04.04, 10:37
        Witam

Rzeczywiscie moto jest... jest i dobre i male, przyspieszenie i Vmax na pewno
        nie do sportowej jazdy - raczej do turystyki. Tylko jak tu wybrac sie w podroz
        w takiej pozycji jaka trzeba przyjac na gs?? A jeszcze nie daj Boze aby
        motonita mial powyzej 180cm n.p.m - to wtedy jedynie najdalej po bulki do
        sklepu. Swoja droga widzialem ostatnio gs w salonie malowany caly na czarno - o
        niebo lepiej wygladal:)

ANTxj600n
        antonnio@luzik.pl
        • djsw Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 25.04.04, 22:37
          Na motocośtam show w Zabrzu przyjrzałem się temu motorkowi - to nic ponad GS
          500 E z owiewką -nawet zegary kręcą się razem z kierownicą, a nie jak nakazuje
          bon ton, trzymają się owiewki.

A wyższych pojemności faktycznie nie ma się co aż tak panicznie bać (wiem, że
          tu troszkę jakbym zmieniał punkt widzenia), ale na pewno nakładają sporo
          większą odpowiedzialność i mniej wybaczają. Na pewno nie polecam na początek
          rzędowych czwórek o wysokiej pojemności, z ich paniczną reakcją na gaz i
          skokami momentu w zakresie obrotowym, ale poddaję pod rozwagę V- twin'y.
          Silniki takie mają miłą dla niedoświadczonych charakterystykę, przyjemnie
          ciągną z dołu i łatwiej namówić je do spokojnej jazdy -tzn. to moje zdanie.

Jest teraz motorek Hyosunga -comet 650 -opinie zbiera calkiem przychylne, jest
          tylko ok 5tys droższy od GS 500, a gabarytowo większy, a silnik to L twin
          (czyli V-ka o kącie rozwarcia cylindrów 90st), mający chyba udawać jednostkę
          napędową Ducati monster. Może by to?

Pozdrawiam!
    • 77nd Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 26.04.04, 00:32
      W moim prywatnym odczuciu GS lepiej wygląda w wersji gołej, w kolorze czarnym -
      dostępnym w tym roku. Te owiewki gs500 "F" i tak nikogo nie zmylą, a wydaja się
      trochę na wyrost:) No i wersja bez plastików jest jeszcze tańsza:)
      • kollector Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 09.05.04, 23:41
        gdzieś czytałem że są jeszcze zeszłoroczne GS-y, cena zachęcająca, a do tego
        gwarancja (w zasadzie się nie przydaje, ale warto mieć)
    • garfield500 Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 09.05.04, 23:47
      ja uwazam ze golas wyglada zdecydowanie lepiej niz plastik. sprawia wrazenie
      dozego bike!! mi osobiscie najbardziej podoba sie wersja pomaranczowa z nowym
      malowaniem:)
      pozdro!!!!
      • kollector Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 10.05.04, 00:15
        pewnie że golas, nawet dlatego że jest tańszy 0 1500 zł
        (wygląd tez ma "fajniejszy")
    • emce23 Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 10.05.04, 18:44
      Witam..
      Nie zgodzę się z większością postów na temat nowego GS-a...
      motocykl na prawdę baaardzo fajny, gorąco polecam..kolorek niebieski jak dla
      mnie rządzi, czarny jest zupełnie nijaki i bez wyrazu..wersja żółto-czana nie
      jest dostępna na naszym rnku (a szkoda-b. fajnie się prezentuje na zdęciach)..
      przymierzałem sie do gołem wersji, ale ten z owiewką jest gites i wygląda na
      większy niż golas..swoją drogą jeśli już miałbym kupować golasa w tej klasie to
      byłby to ER-5, chociaż nowy jest drogi (22,800, a GS 18,500 - mowa o golasach)
      co do osiągów-to mi na prawdę wystarcza te 5,5 sekundy do setki, a szyba i
      owieiwki bardzo dobrze chronią (mam powyżej owego 180cm wzrostu)
      Więc po bułki to na motorynce Pony można pojechać :)))
      Jeszcze jedno-różnica nie sprowadza się tylko do owiewek!! W tej wersji jest
      jeszcze zainstalowana chłodnica oleju, bardzo przydatna rzecz, szczególnie gdy
      jeździmy w upalne dni po mieście (czytaj-z mniejszą prędkością)
      Ostatnia sprawa - ludziska-sępy tak się rzuciły na nowego GS500F że aby kupić
      teraz nowego to trzeba dłuugo czekoć, tak około miesiąca!!! :(((
      Ja mam jeszcze ze 3tyg do odbioru...
      ale nie myślcie sobie że piszę to wszystko a jeszcze go nie mam!!! :=)
      Już trochę go przetestowałem i dlatego zdecydowałem się na zakup bo to na
      prawdę świetny motocykl wart swojej (jakże niskiej!!) ceny.........
      Pozdrawiam....
      • kollector Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 10.05.04, 19:11
        W Lublinie zawsze mają 1, 2 na zbyciu, bez czekania (ul Montażowa 14, tel 081
        746 40 76
        • emce23 Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 10.05.04, 19:44
          dzięki za informacje, ale już zamówiłem no i oczywiście wiązało się to z wpłatą
          zaliczki :=/ nie pozostaje mi nic innego jek tylko czekać...
          A poza tym to taki boom na GS-a zaczął się (jak się dowiedziałem w Suzuki) po
          testach, pewnie na łamach ŚW i na TVN Turbo...wcześniej to sam widziałem jak
          stał geesek w salonie :))) Więc pewnie i tam gdzie napisłeś może być problem..
          Pozdrawiam...
          • kollector Re: Wygląd Suzuki GS 500 F 10.05.04, 21:56
            znam ludzi z tego salonu/serwisu i od nich wiem, że zawsze mają coś do
            pchnięcia, tak by osoba chcąca kupić mogla nabyć sprzęt od razu (chodzi o to,
            że jak człowiek sobie przemyśli parę rzeczy to może zrezygnowac z zakupu GS-a
            na rzecz innego motocykla)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka