edariusz 06.06.04, 21:03 Mam prosbe ,niech mi ktos doradzi jaki motorek kupic do 5 000 zl na kat. a1 czyli do 125ccm i 11 KW mocy. Najlepiej enduro ale prosze o wszystkie propozycje Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szynszyll Re: Pomocy ! ! ! 07.06.04, 10:39 hej! wreszcie się jeden mądry znalazł - enduro to najlepszy wybór moto na polskie drogi ;) no to tak. zależy czy chcesz 2 - suwa czy 4 - suwa i zależy co rozumiesz pod pojęciem enduro. bo może chodzi Ci o coś do katowania po lesi i polach a to juz łapie się pod pojęcie cross. wybór jest następujący: 4 - takt enduro ( rasowaego crossa 4 - suwa nie ma na rynku) Honda XTR 125 Suzuki DR 125 yamaha TW 125 dwie pierwsze maszynki bardzo do siebie podobne - bez większych różnic - wszystko zależy od tego jaki egzęplarz znajdziesz. TW 125 to dla mnie cudo nie motocykl! kłopot tylko z gumami - troche nietypowe, ale pozatym ZAJEBISTY motorek z ZAJEBISTYM silnikiem. Z dwusuwów polecałbym Yamahe DT 125 - to już zawodowy traktor. Zasadniczo jednak 2 suwy bym sobie darował i poszukał modeli które podałem wcześniej. Pozdrawiam! szynszyll rzeszooff Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: Pomocy ! ! ! 07.06.04, 11:07 jesl 4T to raczej cos z 2 pierwszych (wiecej jest Suzuki DR 125 - i tym bym sie kierowal)!! A co do 2T to najleprzy bylby KTM EXE 125 - super maszyna!! Z dobrych marek jest jeszcze Husqvwrna WRE 125 - tez super!! KTM i Husqvarna znacznie bardziej nadaja sie na teren niz DR 125 - maja one profesjonalne zawieszenie (upsidedown - zreszta - i wiekszy skok z przodu jak i z tylu)!! ZXR 750 (high speed) Wrocław!! Odpowiedz Link Zgłoś
elkojotee Re: Pomocy ! ! ! 07.06.04, 14:35 Hola! Ale sie koledzy zagalopowali z tymi dwusuwami ;)hehe. Fajne motorki, ale przypominam, że kolega edariusz potrzebuje moto na kategorie A1. A wymienione dwusuwy KTM, Huska czy DT (o ile nie beda zdławione) maja moc ponad 11 kw! I prawdopodobnie nie znajdzie się takich w dobrym stanie w cenie do 5 tys. zł. Polecam zdecydowanie enduro - "uczy" najwięcej. Podzielam zdanie przedmówców, a moi faworyci to Suzuki DR 125 (9kw) i Honda XTR 125. Trochę ich na rynku używanych jest. pzdr elkojotee Odpowiedz Link Zgłoś