Dodaj do ulubionych

Pierwszy motor

19.04.13, 21:16
Wiem, że to pewnie oblatany wątek ale właśnie zdałem prawko na motor :-) i mam pewną sumkę pieniędzy na to marzenie ;-) co byście polecili ?
Obserwuj wątek
    • seba469 Re: Pierwszy motor 19.04.13, 21:53
      Nie wiem jeszcze na jaki silnik się zdecydować żeby się nie zabić. Jak pojemność dobra na pierwszy kontakt?
    • mariusz-ef Re: Pierwszy motor 20.04.13, 08:07
      ....a jaki ci sie podobaja?

jakie trasy bedziesz pokonywal - z musu i dla przyjemnosci?

ile kasy chcesz wydac?

napisz cokolwiek
      • seba469 Re: Pierwszy motor 20.04.13, 09:48
        Lubie nakedy a motorek głównie w mieście będzie mi potrzebny. Dużo pracy mało urlopów :-) więc długie trasy to żadkość.

Mam to do wydania do 30 000 zł więc sądzę że sporo rzeczy powinno wchodzić w grę.
        Lubię też crusingowe motorki ale w mieście i w korku to się raczej nie nada :-)
        • pablo-se Re: Pierwszy motor 20.04.13, 11:08
          Zacznę od tego że ten typ motocykli mnie specjalnie nie pociąga, ale jeśli już to znalazłem coś takiego otomoto.pl/honda-nc-nc700s-naked-2012-M3568622.html
          i jeśli wierzyć opisowi to motocykl nie jest jakąś wyżyłowaną maszyną ze 100 konnym silnikiem, ale jedynie 48 KM co spokojnie wystarcza. Jeśli nie ten to jakiś inny o pojemności 500-750ccm. Co do bezpieczeństwa w jeździe to i skuter jest niebezpieczny i może zaskoczyć, ale wszystko zależy od tego co masz w głowie wówczas masz spore szanse na zaliczenie wielu sezonów. Ta honda jak widać jest nowa za jedyne 22 tys więc jeszcze i na ciuchy by pozostało a na nich również nie ma co oszczędzać. Dobre wyposażenie się może uchronić przed wieloma przykrymi konsekwencjami. Zwykła przycierka o jakie nie trudno w miejskim ruchu bez dobrego wdzianka może skończyć się boleśnie i wykluczyć cię z życia na parę tygodni.
          • seba469 Re: Pierwszy motor 20.04.13, 13:54
            Dzięki za motorek :-) zupełnie zapomiałem o ubraniu. Przecież w krutkich spodenkach nie pojade :-)
            • pablo-se Re: Pierwszy motor 20.04.13, 22:32
              Właśnie dziś mieliśmy w naszym mieście otwarcie sezonu i nieszczęśliwie się złożyło, że ktoś niestety być może ten sezon ma z głowy bo widziałem rozbity motocykl i policjanta przesłuchującego kierowcę ciężarówki. Co z motocyklistą nie wiem bo na miejscu został tylko motocykl i kask a kierującego chyba odtransportowano do szpitala.
              • seba469 Re: Pierwszy motor 21.04.13, 22:48
                Otwarcie sezonu to było też dla policjantów na motorach. Nigdy się tych cwaniaków nie spodziewam :-)
          • mariusz-ef Re: Pierwszy motor 21.04.13, 22:30
            jak na pierwszy moto to może jakaś używka...?
            nie żebym wróżył, ale skoro to moto do nauki to zgodnie z ludowym porzekadłem "jak się nie przewróci, to się nie nauczy"
            NC 700 fajne padło. Chciałem negocjować cenę z jakimś dealerem (chyba Wrocek), ale mnie olali...
            • seba469 Re: Pierwszy motor 21.04.13, 22:50
              NC 700 śliczne to NC 700 ale chyba wolał bym nowy jazda na motorze to było moje marzenie i jakoś tak chciał bym sam puścić pierwszego bonka w siodło :-)
              • mariusz-ef Re: Pierwszy motor 22.04.13, 00:20
                no to wybrałeś
                o ile pamiętam NC 700 występuje jako golas, motocykl z owiewką i jeszcze jako coś a'la skuter
                pamiętam, że wszyscy się zachwycali automatem jaki jest w nim montowany
                może warto skusić się właśnie na wersję z automatem?
                • Gość: JK Re: Pierwszy motor IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.04.13, 08:09
                  W tej kwocie jaką dysponujesz masz jeszcze do wyboru kilka innych sprzętów. Polecam Twojej uwadze np Kawasaki er6n albo Yamaha xj6. Najlepiej przejdź się do salonów, podosiadaj motągi i pewnie coś sobie wybierzesz. Powodzenia!
              • Gość: Reviv Re: Pierwszy motor IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 15:15
                Zakup nowego motoru zalecam tutaj: www.strefamotocykli.pl tanio, bardzo dobre jakościowo i cenowo pojazdy :) W dodatku nawet mozna cene wynegocjować :)
    • Gość: bosforek Re: Pierwszy motor IP: *.3s.pl 02.06.13, 19:38
      Ja polecam poczytać przed zakupem co nieco w jakimś rzetelnym źródle informacji :) Jest bardzo fajny magazyn o motocyklach "Swoimi Drogami" (www.swoimidrogami.pl) za darmo masz dostęp do każdego numeru :) Na pewno się zainspirujesz w kwestii wyboru maszyny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka