Dodaj do ulubionych

problem z motorynka :-D??

24.07.04, 09:45
mam taki problem z motorynka, ogladnijcie filmiki ==>
members.lycos.co.uk/djdarek/MOV00101.rar
members.lycos.co.uk/djdarek/MOV00001.rar

nie wiem co to moze byc, jesli wiecie dajcie mi jakies porady co zrobic,
sprawdzic, jakby co moj GG: 4255193 ;-)
Obserwuj wątek
    • ko1w Re: problem z motorynka :-D?? 24.07.04, 10:50
      Muisz ustawic zaplon i przeczyscic gaznik dobrze!!! A jesli to nie pomoze to
      masz jakies problemy z dyszami!!! Tyle ci moge pomoc!!! cbr600 Streetfighter!!!
    • fidorek1 Re: problem z motorynka :-D?? 24.07.04, 20:28
      Cześć. Oglądnąłem i powiem tak. To bardzo typowe objawy usterek naszych
      nowodębskich dwusuwów, które często przyprawiają o zapędy samobójcze. Musisz
      jechać po kolei, tzn.: wyczyść gaźnik,możesz spróbować przysłonić ręką wlot
      powietrza do gaźnika i zobaczysz czy wyjdzie na obroty. Sprawdz styki
      przerywacza zapłonu,mogą być nadpalone.Jeśli tak to wymień bo głaskanie
      pilnikiem daje mizerne efekty.Ustaw zapłon. Przyczyną może być też uszkodzony
      kondensator, jak również przewód wysokiego napięcia, kapturek, czy wreszcie sama
      świeca. Jaśli nie wiesz jak to robić to podaj E-mail, podeślę Ci trochę materiałów.
    • fidorek1 Re: problem z motorynka :-D?? 25.07.04, 10:27
      Podobne objawy może mieś też zatkany tłumik. Silnik odpala od kopa, gaźnik
      czysty i ustawiony, zapłon nan najwyższym poziomie, a z miejsca nie można
      ruszyć, dodajesz gazu a silnik się muli nie wiedzieć czemu. Zdejmij tłumik
      spróbuj wtedy.
      Tylko na litość boską nie rób tego o 22.40.
      • wojteq_st Re: problem z motorynka :-D?? 25.07.04, 12:04
        Bez tłumika bedzie chodzić jak rasowy bolid.. hehe.. ale nie śmigaj sąsiadom
        pod oknami bo możesz zerbać jakąś butelką w głowę...

P.S.
        z tym zatkanym tłumikiem to nie wiedziałem.
    • malco1984 Re: problem z motorynka :-D?? 26.07.04, 16:29
      Witam
      Troche zajmuje sie pizdzikami wiec mniej wiecej wiem co to moze byc. Zaplon
      odpada - nie mieszaj w nim, jak narazie. Tlumik tez odpada bo chodzi na wolnych
      obrotach. Caly problem lezy na 100 w gazniku lub kraniku. Po pierwsze sprawdz
      kranik- czy ma duza przepustowsc, jesli nie to do czyszczenia :). Nastepnie
      przedmuchaj (pompka do rowera z koncowka do pilki lub kopresor) dysze glowna i
      kanaly ktore prowadza do niej od komory plywakowej. Jak spojrzysz do swiatla
      przez dysze to powinienes widziec jasny regularny pkt. Jeli dysza jest zbyt
      zmasakrowana co czesto ma miejsce to wymien ja na inna.
      Po tych zabiegach powinna chdzoc bez problemu
      PZDR Łukasz
      Pannonia, gsxr 1100

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka